Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wygraj Mundial - już wkrótce

15.05.06, 10:57
    Uwaga: na tydzień przed mundialem w GAZECIE WYBORCZEJ ruszy WIELKI
    konkurs ''Wygraj Mundial''. Do wygrania będzie mnóstwo nagród rzeczowych
    (telewizory, dvd, stroje reprezentacji, piłki), natomiast dla zwycięzcy 50
    TYS. Zł.
    Zgłosić drużynę będzie można tylko poprzez SMS.
    Zespół gracza będzie składał się z 18 piłkarzy (4 z jednego państwa) a zmian
    w składzie będzie można dokonać tylko 2 razy. Po meczach grupowych - 4
    zawodników, a po 1/8 finału dwóch.
    Zapowiada się przednia zabawa. Niektórzy z graczy będą mogli na łamach Gazety
    rywalizować z VIP-ami.
    Obserwuj wątek
      • simpson85 Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 15.05.06, 11:02
        "tylko poprzez sms"... widać trzeba nadrobić straty po "1,50" :)
        Fajnie, że będzie. Szkoda, że tylko telefonicznie :/
        • marwi75 Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 15.05.06, 11:06
          I bardzo dobrze :)
          • simpson85 Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 15.05.06, 11:38
            Może i dobrze jeśli chodzi o setki drużyn jednego uzytkownika... choc jak znam
            niektórych to nawet 3,66 z drużynę ich nie powstrzyma przed mnogością składów
            (ach te komórki firmowe bez ograniczeń :D )
          • swidur Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 26.05.06, 14:08
            Dobrze ze sms a nie poprze kupony w gazetach jak bylo w czasie Euro 2004.
            wysyłalem priorytetem i jedna trzecia nie doszła. Nagroda poszła sie wietrzyć
      • waiter4 Zgłoszenie przez SMS! To jest to!!! 15.05.06, 11:08
        fajnie, że zgłoszenia drużyn będą przez SMSy wyeliminuje się przypadki
        posiadania 110 drużyn!!!
        a czy zarządzania składem też będzie przez sms? (tego akurat to nie pochwalam bo
        to niewygodne...
        • austria Re: Zgłoszenie przez SMS! To jest to!!! 15.05.06, 11:23
          Zarządzania składem nie będzie.
          1. Zgłaszam zespół
          2. Mogę dokonać zmian po meczach grupowych
          3. Mogę dokonać zmian po 1/8 finału

Wybieramy 18 piłkarzy. 11 podstawowa to 1-3-4-3. Jeśli nie zagra piłkarz ze
          składu podstawowego to punktuje pierwszy rezerwowy w danej formacji.
          Po meczach grupowych wypadnie Ci ze składu piłkarz, a w rezerwie masz
          zawodników, którzy grają dalej więc nie trzeba robić zmian.

No i sprawa najważniejsza. Na jedną drużynę wydamy maksymalnie 3,66 t.j.
          zgłosznie, zmiana 4 piłkarzy w jednym SMS po meczach grupowych, zmiana 2
          piłkarzy po 1/8 finału w jednym SMS

• petar Re: Zgłoszenie przez SMS! To jest to!!! 15.05.06, 11:34
            Krótko, treściwie i na temat. Dziękuję.
          • lk-b-01 Re: Zgłoszenie przez SMS! To jest to!!! 01.06.06, 13:30
            Mogę dokonac zmian.....
            czyli w sms zglaszam mozliwość zmaian.... a czy muszę zmienić???
            (moze sie okazac że druzyna jest ok)
        • simian-raticus a jaka będzie cena SMS? 17.05.06, 11:40
          taaaaaaaaaaa a cena pewnie 1.22. zł ????
          ale i tak nieźle bo kiedyś pamiętam płaciło się 3.66 zł heheheh
      • ds1 Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 15.05.06, 11:30
        Nie ma ograniczeń ilościowych, wynika z tego, że każdy może założyć 110 drużyn
        (wysłać 110 SMS-ów) i wygrać. Jakie to proste.
        • petar Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 15.05.06, 11:34
          ...i jakie żałosne...
          • lolas444 Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 15.05.06, 12:03
            To se zaloz wydaj kupe kasy na te 100 druzyn a i tak przegrasz bo tylko
            slabiaki tak graja.
            • austria Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 15.05.06, 12:15
              Można wysłać i 500 druzyn i nic nie wygrać. Podczas Wygraj Euro byli gracze,
              którzy nadesłali po kilkaset kuponów, a nic nie wygrali. Natomiast jedna
              niewiasta wysłała 1 (słownie: jeden) kupon i zgarneła bodjaże 25 tys. zł.
              Regulamin konkursu Wygraj Mundial jest tak skonstruowany że wygrywa jakość nie
              ilość.
              • waiter4 Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 15.05.06, 13:50
                austria napisał:

> Można wysłać i 500 druzyn i nic nie wygrać. Podczas Wygraj Euro byli gracze,
                > którzy nadesłali po kilkaset kuponów, a nic nie wygrali. Natomiast jedna
                > niewiasta wysłała 1 (słownie: jeden) kupon i zgarneła bodjaże 25 tys. zł.
                > Regulamin konkursu Wygraj Mundial jest tak skonstruowany że wygrywa jakość nie
                > ilość.

I o jakości zarządzania w jej czystej postaci w przypadku tej niewiasty można
                mówić. W innych, trzebaby zrobić średnią arytmetyczną wyników wszystkich
                prowadzonych drużyn. A ta z pewnościa byłaby niższa aniżeli osiągnięcia
                najlepszej druzyny z tej grupy.
      • ds1 Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 15.05.06, 12:12
        Jeszcze jeden dowód - zawiść, polskie piekiełko. Ale jeśli nie chciało się
        zrobić z lenistwa więcej drużyn to teraz trzeba biadolić (tak jak w życiu lenie
        i nieroby mają najwięcej do powiedzenia,teraz czują się pewnie bo ich idol -
        Lepper rządzi). Więc teraz macie okazję zrobić więcej drużyn i wygrać.
        • przemek.22 Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 15.05.06, 12:20
          Czyli zgloszenie druzyny = 1,22 PLN, tak? To super :D Fajna zabawa sie
          zapowiada :)
        • marwi75 Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 15.05.06, 12:32
          ds przestań wciąż powtarzać to samo !!! Co innego gdy gra jest darmowa a co
          innego gdy trzeba za nią zapłacić !!! Jak płacisz to prosze bardzo - więcej
          wkładasz - masz większe szanse zwycięstwa. Ale gdy gra jest darmowa to wszyscy
          powinni mieć jednakowe szanse startu - i nie powtarzaj się że z lenistwa
          niektórzy nie założyli sobie setki drużyn. Bo nie mów że włożyłeś w swój wynik
          super pracę... nie licząc poświęconego czasu. Bo setkę kombinacji z x zawodników
          każdy potrafi zrobić mając odpowiednio dużo czasu ale wybrać z tej x najlepszą
          11 która najlepiej zapunktuje tworząc tylko jedną drużynę to potrafi prawdziwy
          menager i to powinno być nagradzane. A nie ilość czasu spędzonego przed
          komputerem... tylko zmysł menadżerski...
        • gorkins Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 15.05.06, 14:38
          nie każdy ma czas siedzieć całymi dniami przy komputerze i tworzyć 100 czy 200
          drużyn, niektórzy pracują, studiują itp. więc się zastanów NIEROBIE zanim
          zaczniesz rzucać leniami na lewo i prawo.
      • ds1 Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 15.05.06, 12:23
        Dziekuję Austrii za dobre podsumowanie.
        W tej grze 70% to szczęście, a liczba drużyn tylko w minimalnym stopniu je
        zwiększa.

• ds1 Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 15.05.06, 14:45
        Czy macie pretensje do człowieka, który wysłał 100 kuponów totolotka i trafił
        6-tkę i nie dał wam równych szans. A poza tym informacja dla niektórych: moje
        komentarze mają charakter ironiczny.
        • marwi75 Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 15.05.06, 14:48
          to tak jakbyś wysłał 100 darmowych kuponów na 150 możliwych i trafił tylko
          "piatkę"... a inny wysłał 1 na chybił-trafił i wygrał "szóstkę".
      • rejmistrz Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 15.05.06, 15:15
        A ja tak z innej beczki bo reguły są dla mnie jasne. Czy gdzieś na stronie
        portalu gazeta.pl będzie odnośnik do tego turnieju tzn. regulamin,
        klasyfikacja, może jakieś forum ;-) czy jedyne źródło infrmacji to zakupienie
        egzemplarza Gazety Wyborczej.
        • austria Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 15.05.06, 15:36
          podamy w internecie regulamin listę transferową i wszystko o konkursie
          Wszystko na tydzień przed mistrzostwami
          • flower02 Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 15.05.06, 15:49
            Super sprawa. Obawiam się jednak, że mogą się zdarzyć identyczne drużyny.
            Dlatego proponowałbym wybranie tzw. kapitana. To mogłoby sprawić, że nawet
            takie same drużyny różniłyby się w punktacji.
      • utniak2 Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 15.05.06, 16:01
        Przepraszam, co Was ( niektórych ) obchodzi ile zgłoszę druzyn. W interesie GW
        jest by było jak najwięcej kasy, a więc druzyn. Co ma być GW masochistą i
        sama "topić" swoich graczy ? W moim interesie jest wygrać najwyższą i najwięcej
        nagród. Moje pieniądze, moja wola. Ja chcę wygrać i 50 tys. i telewizor i
        lodówkę i łóżko, i panienkę do tegoż. Czy jedną druzyną mogę to wszystko
        wygrać. Nie !!!!. I o to chodzi GW i o to chodzi mnie!!! Proszę mi nie
        ograniczać szansy.
        • jedynka-101 utniak! panienaka pelnoletnia......:-) 18.05.06, 16:25
          ... bo sądy moga byc na forum;-)
          • utniak Re: utniak! panienaka pelnoletnia......:-) 18.05.06, 16:59
            Drogi Przyjacielu. Zaglądnij do maila. Będziesz maił odpowiedź. I nie w...dalaj
            się w dyskusję o poważnych sprawach. Do zobaczenia w ... ( piekle, w piekle !!!)
      • szymon_zg Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 15.05.06, 16:28
        A jak ktoś nie ma komorki ? czy naprawdę nie można będzie zgłaszać drużyn poprzez nadsyłanie kuponów, jak to było na Euro 2004 ?
      • toczkan_95 Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 15.05.06, 16:42
        do szymon zg najlepiej gdyby bylo tak jak ta edycja i inne edycje pilkarzykow do ligi poslkiej normalnei gdyby bylo,, to by bylo przeciez wiecej graczy a tak komurki wszyscy nie mają a tak jak byla ta edycja wygraj lige pilkarzyki to bylo najlepiej
        • przemek.22 Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 15.05.06, 19:56
          Z tymi kuponami to dobry pomysł :) Mogli by je drukować w Gazecie, to tez by
          zarobili, bo Gazeta ponad 1,22 kosztuje chyba ;) Ja nie mam kom. ale jak uda mi
          sie zlozyc fajna druzynke, to kupie od brata jeden sms za 1,22 i sobie wysle :P
      • toczkan_95 Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 16.05.06, 09:41
        no najlepiej gdy by bylo tak jak ja mowilem ale z tym ikuponami tez dobrze by wyszlo wkoncu komurki nei mam , a chcialem grac dalej w te pilkarzyki wiec dobże by bylo gdy by byly kupony w tej gazecie wyborczej
        • utniak Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 18.05.06, 17:04
          Synku ! a co ty tutaj robisz ? uzgodniłeś z Tatusiem. Znasz program walki z
          przemocą ? Ja swojemu wnukowi bym nie pozwolił by był na forum dla dorosłych.
          Nie za wcześnie się doświadczsz ? Co z Ciebie wyrośnie ? Może piosenki
          harcerskie, może OAZA, na pewno nie Piłkarzyki. Daj adres Twojego Ojca, a ja mu
          wytłumaczę twój błąd. ....
          • lukas5554 Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 23.05.06, 19:28
            dziad
            • utniak2 Do lukasa 29.05.06, 10:30
              czy o coś cię prosiłem ? To nie wyzywaj mnie. CHAM !!!!
      • sportsmanxx1 Rozumiem, ze on-line nie bedzie można zagrać? 16.05.06, 17:11
        Tylko sms, a nie tak jak I liga on-line również?
      • bedmik Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 16.05.06, 19:04
        Ważne - do Austrii - czy w internecie będą publikowane punkty po kolejnych seriach meczów?
      • matiz02 Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 18.05.06, 20:54
        Bardzo sie ciesze ze bedzie ten konkurs
        Ja szukam go juz od 5 dni i myslalem ze juz tego nie zrobia

Jka 2 lata temu byl konkurs "WYgraj Euro" zajelem tam miejsce w top400 i mam
        nadzieje ze tym razem bedzie lepiej

Pozdrawiam i zycze udanych typowan graczy do skladow waszych druzyn
      • swaj13 Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 18.05.06, 21:12
        Liste zawodnikow WYGRAJ MUNDIAL mozna wczesniej opublikowac by sie z nia
        zapoznac i przesledzic jak graja w meczach kontrolnych. pozdrowienko
        • marwi75 Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 19.05.06, 07:56
          przecież składy drużyn są już znane i można je znaleźć w każdym większym portalu
          o piłce. w tej kwestii nic się nie zmieni do rozpoczęcia mistrzostw (chyba że
          będą jakieś groźniejsze kontuzje)
          • swaj13 Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 19.05.06, 09:40
            Zgadza sie - ale ceny sa bardzo wazne by wiedziec na kogo stawiac.co z tego jak
            beddziemy przymierzac sie do zawodnikow,na ktorych nie bedzie nas
            stac.organizator na pewno jakies psikusy szykuje jak juz nie raz bywalo.nie
            podoba mi sie wracanie "do kamienia lupanego" sms .nie lepiej internet i
            przelew na konto.tak jak mowi p.W.Zelasko isc z duchem czasu.
            pozdrawiam
            • marwi75 Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 19.05.06, 10:15
              cen nie będzie - będzie tylko ograniczenie co do liczby zawodników z jednego
              kraju - max 4

a dlaczego sms a nie internet ? bo to mniej pracy i większy zysk. Żeby grać
              poprzez internet rzeba stworzyć interfejs uzytkownika który musi być powiazany z
              bazą danych a to wymaga czasu. Do smsów wystarcza sama baza danych.
      • olboy Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 18.05.06, 21:27
        A za liderowanie komu dodatkowe punkty ? MISTRZOWI SWIATA?????????????????????
      • toczkan_95 Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 19.05.06, 19:36
        ej a jak ja mam e-mail na gazecie a moj brat nie ma a ja nie mam komurki a moj brat ma , to jak moj brat wysle sms-a zeby zglosci druzyne do pilkarzykow ze swojej komurki moze sie zarejestrowac na mojim loginie ???vczy musi miec swoj e-mail na gazecie, ja chce tylko grac ,on nei chce , tylk musi mi zglosic druzyne ze swojej komurki,/
        • arenas Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 19.05.06, 20:38
          Proponuję najpierw nauczyć się polskiego, a potem się pytać...(Najlepiej
          zapytaj się brata, albo poproś aby powiedział Ci jak się pisze komórka:D)
          • matiz02 Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 20.05.06, 11:51
            Z tego co pamietam to do tej gry nie jest to przebny zaden e-mile
            Przy wysylaniu danego skladu dostaniesz esa zwrotnego z jakimis tam haslami i
            brat poda ci je i bedziesz mial dostep do swojej druzyny

Gralem w ta gre jak byl konkurs "WYGRAJ EURO" wiec troche sie tam orientuje

Pozdrawiam
            • toczkan_95 Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 20.05.06, 12:22
              aha dzieki matis a jeszcze do autstri to kiedy sie wysyla te zgloszenia , bo juz wszystko jasne o kadrach druzyn które jadą na mundial , wiec od poniedzialku lub kturegos dnia w srodku tygodnia mogła by sie jużzacząc ta gra
              • rejmistrz Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 21.05.06, 12:09
                W życiu nie wsyzstko jest za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, kolego.
        • utniak2 Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 29.05.06, 10:33
          To sobie kóp tem komUrke, albo ić do wagonuf i je razladowuj i zarobiś trochem
          pieniendzy. A najlepiej idź od szkoły i naucz się gramatyki !!!
          • utniak2 do toczkana 29.05.06, 10:34
            powyższy mój mail był do toczkana
      • swaj13 Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 24.05.06, 22:26
        Prosimy o liste zawodnikow z formacjami bo jak znam zycie i ta gre,- okarze sie
        ze obronca jest jako napastnik na liscie, napastnik pomocnikiem itd.
        • czabik Re: Wygraj Mundial - już wkrótce 30.05.06, 15:44
          Gra rusza 2 czerwca, wtedy tez pewnie będzie lista.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka