szatek100 17.11.08, 19:32 www.inosmi.ru/stories/05/09/02/3453/245005.html Ponoć Ruscy najeźdżają w 2012 :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
odyn06 Re: Mógłby ktoś przetłumaczyć artykuł po rosyjsku 17.11.08, 19:38 Przeczytałem. Nie warto tłumaczyć tych bzdetów. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Mógłby ktoś przetłumaczyć artykuł po rosyjsku 17.11.08, 20:52 odyn06 napisał: > Przeczytałem. Nie warto tłumaczyć tych bzdetów. Pzdr A tam zaraz bzdety. Wnioski z analizy jakich wiele, robionych przez roznych ludzi, w kazdym kraju na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
deart Re: Mógłby ktoś przetłumaczyć artykuł po rosyjsku 17.11.08, 20:05 www.dziennik.pl/swiat/article257904/Rosja_zaatakuje_Polske_w_2012_roku.html Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Mógłby ktoś przetłumaczyć artykuł po rosyjsku 17.11.08, 22:18 Toz to przecie stare jak swiat,jeszcze przed wyborami wyszlo.Rosyjski artykul opiera sie na tym samym tekscie? Odpowiedz Link Zgłoś
tmu Re: Mógłby ktoś przetłumaczyć artykuł po rosyjsku 18.11.08, 19:05 Nie, rosyjski artykul nie opiera sie na tym tekscie, bo to nie jest rosyjski artykul, to jest POLSKI artykul, przelozony na jezyk rosyjski. Bo InoSMI - to jest portal, zamieszczajacy wylacznie PRZEKLADY z prasy zagranicznej. A Pan naprawde mysli, ze to wszystko, co jest opublikowane na InoSMI, to Rosjanie sami napisali? Przeciez tam przy kazdym artykule jest jasno zaznaczone zrodlo, autor i link oryginalu podany... Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Mógłby ktoś przetłumaczyć artykuł po rosyjsku 19.11.08, 00:10 czyli to jest tlumaczenie tych bzdet do ktorych link jest podany w watku o wojnie polsko rosyjskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
tmu Re: Mógłby ktoś przetłumaczyć artykuł po rosyjsku 19.11.08, 04:10 To w "Dzienniku" bzdety pisza? Hm... To gdzie - Pana zdaniem - sa madre artykuly: w GW, w Rzeczpospolitej albo gdies indziej? Odpowiedz Link Zgłoś
habeas_corpus Re: Mógłby ktoś przetłumaczyć artykuł po rosyjsku 19.11.08, 08:45 Po pierwsze - to wszyscy tu jesteśmy na "ty". Po drugie - w każdej gazecie może się znaleźć artykuł interesujący i w każdej artykuł głupi. To nie zależy od tytułu gazety tylko od autora tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Mógłby ktoś przetłumaczyć artykuł po rosyjsku 19.11.08, 14:48 Na temat Dziennika ma swoje zdanie,ale nie o tym tu mowa. Mnie chodzilo o ten artykul i zwiazany z nim watek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=539&w=87180697 A jesli to artykul z Dziennika to naprawde beznadziejnie glupi. Odpowiedz Link Zgłoś
tmu Re: Mógłby ktoś przetłumaczyć artykuł po rosyjsku 20.11.08, 01:04 Jezeli Pan ma na mysli to: www.inosmi.ru/stories/05/09/02/3453/245005.html - tak, to jest artykul z "Dziennika", zreszta, jesli Pan zajrzy pod ten link, to zobaczy nad teksrem logo "Dziennika", nie sposob go nie zauwazyc. Moim zdaniem, artykul ten nie odbiega od zwyczajnego poziomu "Dziennika". Watek na forum gazeta.pl jest raczej zwiazany z tekstem z onet.pl, ktory na rosyjski nie byl przelozony. Mnie osobiscie wydaje sie nie tyle glupy, ile nudny, bez polotu, pozbawiony fantazji. Wiem, ze w polskim necie jest przyjete zwracac sie do siebie per ty, ale dla Rosjanki to jest zupelnie niemozliwe. Mam nadzieje, ze to nie dyskwalifykuje mnie jako rozmowce? Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Mógłby ktoś przetłumaczyć artykuł po rosyjsku 20.11.08, 01:36 Oczywiscie ze nie,tu nie dyskwalifikuje nikogo ani pochodzenia,ni forma wyrazania ani plec. No chyba ze ktos jest po prostu zwyklym chamem,ale to inna kwestia nie majaca zwiazku z ta rozmowa. Co sie tyczy samego artykulu,niestety jako ze nie znam rosyjskiego nie mnie go oceniac,po prstu myslalem ze to ten sam artykulu ktory ktos tu wczesniej podal(dziwna zbieznosc takich samych tematow swoja droga). Odpowiedz Link Zgłoś
tmu Re: Mógłby ktoś przetłumaczyć artykuł po rosyjsku 20.11.08, 01:45 Ale po co Pan ma czytac przeklad, kiedy moze Pan przeczytac oryginal: www.dziennik.pl/swiat/article257904/Rosja_zaatakuje_Polske_w_2012_roku.html Jakos obrodzilo ostatnio w prasie polskiej tych apokaliptycznych przepowiedni. Sezon ogurkowy? W Rosji jak dziennikarze nie maja pod reka zadnej sensacji, to czepiaja sie Natury: a to ocieplenie globalne, a to Petersburg utopi sie, a to Moskwa zapadnie... Albo szczurow-mutantow w metrze szukaja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Mógłby ktoś przetłumaczyć artykuł po rosyjsku 20.11.08, 03:16 No czyli jednak dobrze pisalem - to stara sprawa jeszcze sprzed wyborow prezydenckich w USA. To po prostu opis tych rewelacji "Focus on Family" popierajacej McCaina.Juz tu kiedys o tym mowilismy z tego co pamietam,czyli nic nowego a tym bardziej ciekawego. Co do Polskiej prasy - moze po prostu generalowie rosyjscy ostatnimi czasy za duzo gadaja o tym w kogo tym razem rakiety wyceluja? A spoleczenstwo polskie kupi takie bajki o tym "celowaniu" tak jak rosyjskie kupuje o tym jakim to zagrozeniem jest tarcza w Polsce. Jesli chodzi o dziennikarzy rosyjskich to najwyrazniej juz sie przez ostatnie lata nauczyli autocenzury i nie pisza o sprawach niewygodnych tylko o pie...ch ktore wladzy nie obchodza(a jak juz szukaja szczurow mutantow to podpowiadam kierunek - na Kremlu powinni cos znalezc:) No a jak dziennikarz zbyt dociekliwy,upierdliwy,robi wladzy,szczegolnie nizszego szczebla kolo piora i sie bezczelny cham nie kontroluje w tym co wolno a czego nie wolno pisac,konczy z czaszka zmasakrowana lomem.I sie innym glupot na przyszlosc odechciewa. Odpowiedz Link Zgłoś