sympatyk_piw 11.12.07, 22:47 No teraz to już przegięcie. Szopka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wieczor89 Znak drogowy rozweseli i odpręży kierowców? 11.12.07, 22:50 Ludzie! Najpierw przetarłem oczy ze zdziwienia, później sprawdziłem datę i o ile sie nie mylę to dzisiaj nie mamy 1 kwietnia! Czy to ma być jakaś kpina czy ironia ze strony MZDiK??? Za nasze pieniądze będą stawiać znaki z przeprosinami za remonty??? Było wcześniej pomyśleć, inaczej przetargi rozpisać i zabrać się za robotę, kiedy była po temu pora, a nie teraz przepraszać... Kpina w żywe oczy... Odpowiedz Link Zgłoś
tomus2221 Znak drogowy rozweseli i odpręży kierowców? 11.12.07, 22:50 Pan Czyż niech wreszcie odejdzie,to będzie najlepsza forma przeprosin.A jak remonty przebiegałyby sprawnie i fachowo to takie znaki nie byłyby potrzebne.Ale znak sam w sobie bardzo fajny:) Odpowiedz Link Zgłoś
tomus2221 Re: Znak drogowy rozweseli i odpręży kierowców? 11.12.07, 22:56 Widziałem w Polsce i w Niemczech coś w stylu: Remontujemy dla was,ale dokładnie nie pamiętam.Tylko u nas by się nie przyjęło po tym co zrobili z Kelles-Krauza czy Toruńska/Wierzbicka. Odpowiedz Link Zgłoś
teta1985 Ale gratka dla naszych radomskich marud 11.12.07, 23:03 Coś innego, więc jak nie wiadomo jak zareagować, najlepiej jest wyśmiać. W sumie dziwie się, że tylko trzech jak do tej pory się wypowiedziało. Może podeślijcie linki znajomym. Będą sobie mogli ulżyć po całym dniu tyrania. Ajak. Odpowiedz Link Zgłoś
phodopus Re: Ale gratka dla naszych radomskich marud 11.12.07, 23:17 No i znak właściwie już zaczął spełniać swoje zadanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
teta1985 Re: Ale gratka dla naszych radomskich marud 12.12.07, 12:00 phodopus napisał: > No i znak właściwie już zaczął spełniać swoje zadanie :) > Hehe. Ano właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
fnx1 Re: Ale gratka dla naszych radomskich marud 12.12.07, 08:56 teta1985 - rzuciłeś/aś mi się w oczy jako "jedyny sprawiedliwy" na forum! Tylko Ty widzisz sens w rozumowaniu pracowników UM. Jako jeden z nielicznych możesz pochwalić nawet bazgroły na znakach drogowych! Jest jeszcze wiele znaków na których młodziez może coś nabazgrolić (za darmo!). Gratuluję. Masz ode mnie zaszczytny tytuł 'pierwszego klakiera UM' na forum... Z poważaniem - Maruda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Znak drogowy rozweseli i odpręży kierowców? IP: 82.139.38.* 11.12.07, 23:18 Remonty są nic ich nie przerwie trzeba skończyć, jest jak jest. Przynajmniej chcą jakoś przeprosić, niech stawiają znak nawet fajny... Dobrze ze przyznali się do błędu. Odpowiedz Link Zgłoś
phodopus Re: Znak drogowy rozweseli i odpręży kierowców? 11.12.07, 23:22 Co do znaków, to może by ten z zakazem: album.radom.pl/index.php?n=Grafika.01087 w końcu ktoś ustawił poprawnie, bo od wakacji albo i dłużej już tak stoi przekręcony :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisio Re: Znak drogowy rozweseli i odpręży kierowców? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 23:27 Szczerze to nie wiem czy sie śmiać czy płakać. Kto to ma takie pomysły no chyba naprawdę nie mają już co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
wichajsterr Re: Znak drogowy rozweseli i odpręży kierowców? 11.12.07, 23:27 Moze byc przynajmniej chcą przeprosić za błędy :P Odpowiedz Link Zgłoś
b-ania Re: Znak drogowy rozweseli i odpręży kierowców? 12.12.07, 07:16 Wrzucę na YouTube, niech się świat pośmieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agat Znak drogowy rozweseli i odpręży kierowców? IP: *.infoplus.com.pl 12.12.07, 07:41 Odprężę się i rozweselę wtedy, gdy na zbitą twarz wylecą z pracy ci, którzy zdecydowali o remontach ulic o tej porze roku. Panie Kosztowniak, nieudaczniku, czy nadal bierzesz odpowiedzialność za Radom ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio Znak drogowy rozweseli i odpręży kierowców? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.07, 08:21 hehehe kiedy pojawią sie znaki przepraszające pieszych za brak bezpiecznego przejścia np. koło politechniki na Chrobergo czy Limnowskiego obok krwiodastwa? lub za ścieżki prowadzącą w pole zamiast na Michałów? Panowie nie przepraszajcie tylko spadajcie z tych urzędów. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenna.1 Znak drogowy rozweseli i odpręży kierowców? 12.12.07, 08:21 Może zamiast wydawać pieniądze na te znaki, zaintestować te środki w przyspieszenie prac przy remontach. Zastanawiam się czesto dlaczego na naszych remontowanych drogach praca trwa tylko na jedną zmianę. W Warzawie wszystkie prace prowadzone są na dwie a nawet trzy zmiany. Celem takiego postępowania jest szybkie zakończenie prac remontowych. zięki takiemu podejściu do czasu pracy wszyscy, którzy muszą poruszać się po rozkopanych ulicach trochę mniej się irytują, bo widzą, że coś się dzieje i niedługo będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor13 Re: Znak drogowy rozweseli i odpręży kierowców? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 08:42 A ja czekam, aż pojawią się na naszych ulicach tabuny Św. Mikołajów i zaczną stojącym w korkach kierowcom rozdawać prezenty:-))) Przy skrzyżowaniach można też postawić ludzi serwujących kawę, herbatę i gorące posiłki;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Znak drogowy rozweseli i odpręży kierowców? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.07, 09:15 Stawianie takich znaków wciągu drogi publicznej jest niezgodne z kodeksem drogowym . , czyli narusza obowiązujące prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leksio Re: Znak drogowy rozweseli i odpręży kierowców? IP: 82.139.55.* 12.12.07, 23:22 o, a z którym konkretnie artykułem ? bo reklamy mogę przecież wisieć (stać) w pasie drogowym tylko trzeba uzyskać zgodę zarządcy. Zakładam, że MZDiK sobie jej udzieli :)) Nie jest to również znak drogowy, ale znak graficzny inspirowany drogowym. A tak na poważnie - to są jaja. Za moje pieniądze będa mnie uspokajać że są nieudacznikami przwyiąznymi do stołków. I tak niech Bogu dziękują, że nie ma -10 st. C i śniegu, co w grudniu jest normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Znak drogowy rozweseli i odpręży kierowców? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 11:16 pROPONUJE znak drogowy z fotografiasmi prezydenta Radomia i jego wice, jak walą się po głowach młotkami ZA TAKIE SZAMBO NA ULICHA, DOPIERO LUDZISKA BĘDĄ MIELI UCIECHĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mottor Radom tu chcę jeździć IP: 80.249.4.* 12.12.07, 12:20 Może taki znak: images32.fotosik.pl/76/b22dce50b911f961med.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Znak drogowy rozweseli i odpręży kierowców? IP: *.13.radom.pilicka.pl 12.12.07, 12:30 Szczyt wszystkiego, uspokojenie ruchu, a teraz uspokajanie kierowców. Oj wysokie będą premie na święta dla dyrekcji, tyle wspaniałych pomysłów. Pozazdrościć inwencji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Znak drogowy rozweseli i odpręży kierowców? IP: *.internet.radom.pl 12.12.07, 13:26 1. Pomysl i znak sa swietne 2. Magiester ruszczyk ze swoimi wizjami juz sie lepiej niech miesza 3. Z tego, co mowi pan taksowkarz wynika, ze okrad swoich klientow. W taksowkach placi sie za przejechana odleglosc, a nie za czas jazdy. Wiec jesli placilem 10 zl za, przykladowo, 5 km, ktore taksowkarz przejezdzal w 10 min, to jesli jade 5 km teraz przez pol godziny rowniez powinienem zaplacic 10 zl, a nie 15. Odpowiedz Link Zgłoś
fnx1 Re: Znak drogowy rozweseli i odpręży kierowców? 12.12.07, 14:45 > 3. Z tego, co mowi pan taksowkarz wynika, ze okrad swoich > klientow. W taksowkach placi sie za przejechana odleglosc, a nie > za czas jazdy. Wiec jesli placilem > 10 zl za, przykladowo, 5 km, ktore taksowkarz przejezdzal w 10 > min, to jesli ja de 5 km teraz przez pol godziny rowniez > powinienem zaplacic 10 zl, a nie 15. A czy bierzesz pod uwagę zużycie paliwa w korku? Bo chyba nie chcesz powiedzieć, że w korku wychodzisz i pchasz samochód swojego taksówkarza - bo to przecież darmowy fragment drogi? Nie przesadzaj z tym okradaniem. Tak rozumując to jeśli 5 km jechałeś za 10 zł w 10 min. to jadąc tą samą odległość 3 dni też powinieneś zapłacić 10 zł. Tylko kto Cię zawiezie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Znak drogowy rozweseli i odpręży kierowców? IP: *.internet.radom.pl 12.12.07, 14:58 > A czy bierzesz pod uwagę zużycie paliwa w korku? Bo chyba nie > chcesz powiedzieć, że w korku wychodzisz i pchasz samochód swojego > taksówkarza - bo to przecież darmowy fragment drogi? Nie przesadzaj > z tym okradaniem. > Tak rozumując to jeśli 5 km jechałeś za 10 zł w 10 min. to jadąc > tą samą odległość 3 dni też powinieneś zapłacić 10 zł. Tylko kto > Cię zawiezie? Wisi mi i powiewa ile taksowkarz zuzyje paliwa. Obchodzi mnie to, że stawka w taksowce jest liczona od kilometra nie od czasu jazdy. wiec ze 5km powinienem zaplacic 10zl, niezaleznie od tego jaka jede taksowska i jak dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
fnx1 Re: Znak drogowy rozweseli i odpręży kierowców? 14.12.07, 17:38 > Wisi mi i powiewa ile taksowkarz zuzyje paliwa. Obchodzi mnie to, że stawka w t > aksowce jest liczona od kilometra nie od czasu jazdy. wiec ze 5km powinienem za > placic 10zl, niezaleznie od tego jaka jede taksowska i jak dlugo. Ciekawe czy taki gieroj z ciebie jak wsiadasz do taksówki? Powiedz tak taryfiarzowi... GWARANTUJĘ, że nie będzie go interesowało to czy się śpieszysz na pociąg... I raczej na niego nie zdążysz. Ale 5 km przejedziesz. I zapłacisz. Odpowiedz Link Zgłoś
pitagor Propozycje nowych znaków :) 12.12.07, 16:21 Propozycje nowych znaków :) fotoforum.gazeta.pl/72,2,750,73231163.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Znak drogowy rozweseli i odpręży kierowców? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.07, 16:28 proponowałbym zająć sie sprawą zapadnietych studzienek na jezdni, stwarza to duże niebezpieczeństwo w ruchu drogowym a póżniej myslec o pie..ch zupelnie niepotrzebnych jak znaki itp.. Taką kase placimy na drogi w paliwie w oplatach itp i co? Buduja niby drogi za kolosalne kwoty i studzienek zabudowac nie potrafia? Polecam przejechać sie wierzbicką na odcinku od leclerca w strone poludnia lub wierzbicką od tytonówki do skrzyżowania studzienki zapadniete po 10cm. Pisze ponieważ przez te je... studzienki czeka mnie wymiana zawieszenia i rozwazam wniesienie sprawy do sądu o pokrycie kosztów dodam iż poruszam sie zgodnie z ograniczeniami. żenada Odpowiedz Link Zgłoś
tomus2221 Re: Znak drogowy rozweseli i odpręży kierowców? 12.12.07, 17:25 Ja już na pamięc omijam te studzienki,jak i większośc kierowców,a na skrzyżowaniu 1905-roku z Młodzianowską w kierunku centrum zwalniam do 30km/h,żeby sobie nic nie urwać.Miałeś pecha:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinki Znak drogowy rozweseli i odpręży kierowców? IP: 82.139.33.* 12.12.07, 18:35 Pani redaktor do kogo to pytanie?Do rżących koni którym przeszkadza wszystko co NIECZERWONE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Znak drogowy rozweseli i odpręży kierowców? IP: 82.139.48.* 12.12.07, 21:15 Mnie dziś rozweselił znak - ograniczenie do 40 - przed wiaduktem na Żółkiewskiego. Dało się jechać najwyżej 35 w dłuuugim potoku samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kochanowszczak Znak drogowy rozweseli i odpręży kierowców? IP: *.pool85-50-76.dynamic.orange.es 12.12.07, 21:54 Hehe... Coz, jako byly uczen, moge powiedziec jedno: "Jaki artysta, taki znak". Zamiast przepraszac, powinni wczesniej pomyslec o remontach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mecenas Re: Znak drogowy rozweseli i odpręży kierowców? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.07, 11:00 dla Pana Leksio. Proponowany przykład informacji /znaku/ jest zastrzeżonym znakiem drogowym nr A-30 a tylko uzupeł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mecenas Re: Znak drogowy rozweseli i odpręży kierowców? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.07, 11:05 Proponowany znak jest znakiem drogowym ostrzegawczym nr A-30 i z mocy ustawy jest znakiem zastrzeżonym .Uzupełnianie go o jakiekolwiek domalowania lub dopiski i ustawianie go w pasie drogowym jest co najmniej wykroczeniem.Niech Pan weźmie to pod uwagę Panie Prezydencie. Odpowiedz Link Zgłoś
dolnapa Re: Znak drogowy rozweseli i odpręży kierowców? 13.12.07, 12:44 Wstyd dla miasta. Kolejny folklor po logo Radomia. Czy musimy utwierdzać cała Polskę w przekonaniu, że Radom to wieś i w ciągłym nasmiewaniu się z naszego miasta? Zróbmy coś, żeby zmienić takie postzreganie Radomia. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j Znak drogowy rozweseli i odpręży kierowców? 13.12.07, 17:02 Oczywiście, że jest to kpina z prawa... Ten, który się podjął podmalowania znaku drogowego A-30 i ci, którzy się na to zgodzili, nie różnią się zbytnio od graficiarzy. Trzeba nie mieć za grosz rozumu i jakiegoś wstydu, żeby nie przyznać się do błędu organizacyjnego, by takie remonty dróg przeprowadzać o tej porze roku. W UK pracownicy robót publicznych pracują nawet w nocy, ale tak jest wszystko zorganizowane, że nie utrudnia się życia mieszkańcom. No i trzeba nie mieć za grosz wyobraźni, by sugerować ludziom pogodę ducha zawsze i wszędzie.. Ktos powinien za to wszystko porządnie "beknąć" przed sądem. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j Znak drogowy rozweseli i odpręży kierowców? 13.12.07, 17:29 Coś jeszcze: przepraszają za utrudnienia jednocześnie nie robiąc nic, by przyspieszyć tempo prac - zamiast tego tępo "szczerzą zęby", dorabiając przygłupią ideologię. Tak, to na pewno jest szczere, konstruktywne przyznanie się do winy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinas Znak drogowy rozweseli i odpręży kierowców? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.07, 11:07 Szkoda słów Odpowiedz Link Zgłoś