Dodaj do ulubionych

SKANDIA - zerwanie

16.07.09, 19:50
Witam, bije się z myslami czy nie zerwać umowy ze Skandia ,
odkładamy tam juz 3 lata i okazuje sie pieniadze bez potracenia
zobacze za 27 lat..

Blokuje mnie aktualna oplata likwidacyjna 59%...

placic jeszcze 2 lata i przejsc na bezskladkowy tryb polisy?
zerwac polise i przelknac strate?

wiem wiem, moglem przemyslec wczesniej i najlepiej byloby sie w to
nie pchac.. eh
co radzicie?
Obserwuj wątek
    • aniadoradca Re: SKANDIA - zerwanie 21.07.09, 22:54
      nie doradzam zrywania... każda taka umowa po pewnym czasie ma wartośc wykupu.
      najgorzej jest zrobić coś pochopnie... skoro juz jest taka umowa to trzeba
      sprawdzić ile jest pobierane na ochrone życia.... i co to w ogóle za umowa. nie
      znam produktu. nie znam firmy uncertain
      • arfer Re: SKANDIA - zerwanie 18.08.09, 13:46
        Ochrona życia jest pomijalna, bo celem tej polisy nie jest ochrona, ale pewne korzyści prawno-podatkowe.
      • dwapsyikot Re: SKANDIA - zerwanie 13.11.10, 21:35
        oj nie każda, nie każda............... a raczej rzadko się to zdarza........
    • z17 Re: SKANDIA - zerwanie 22.07.09, 09:19
      A ile utopiłaś dotąd pieniędzy? To chyba główny czynnik dla ewentualnych
      rozstrzygnięć.

Tryb bezskładkowy oznacza wyłącznie ochronę życia, oczywiście tylko jeszcze
      przez jakiś czas, a Ty pewnie zawierałeś umowę z myślą o produkcie emerytalnym...

Policz ile stracisz, jaka to jest % wyrwa w Twoim budżecie i podejmij decyzję
      • grzzal Re: SKANDIA - zerwanie 22.07.09, 09:43
        "A ile utopiłaś dotąd pieniędzy? To chyba główny czynnik dla ewentualnych
        > rozstrzygnięć."

Polecam:
        charaktery.eu/artykuly/Po-co-zyje/177/Utopione-koszty-/
      • arfer Re: SKANDIA - zerwanie 18.08.09, 13:49
        Nieprawda.

To nie polisa z częścią ochronną.

Przekształcenie w tryb bezskładkowy - polisy zawieranej parę lat temu - może wiązać się z paroma konsekwencjami - podwyższeniem opłaty za zarządzanie, ograniczeniem możliwości dokonywania operacji w ramach platformy inwestycyjnej, brakiem możliwości wznowienia polisy po określonym czasie.

Nie zmienia się za to kwestia opłat likwidacyjnych - one dotyczą części bazowej rachunku - czyli składek należnych za okres pierwszych zwykle 5 lat - i obowiązują do końca okresu umowy - jako, że Skandia jest umową terminową.
      • firleyy Re: SKANDIA - zerwanie 07.10.14, 19:46
        Przecież wiadomo, że tak łatwo się ich nie pozbędziesz...
    • arfer Re: SKANDIA - zerwanie 18.08.09, 13:45
      Pytanie, na jaki cel polisa ?

Jeśli emerytura - zamierzasz przestać oszczędzać ?

Rozumiem, Skandia może się mniej lub bardziej podobać, stopień zadowolenia zależny jest od dopasowania do oczekiwań i MOŻLIWOŚCI owe 3 lata temu oraz sposobu użytkowania instrumentu (to Ty - w ew. porozumieniu w doradcą / agentem - podejmujesz decyzje inwestycyjne).

Jaki jest powód, dla którego zamierzasz zerwać polisę ?

Warto ?
    • monia1830 Re: SKANDIA - zerwanie 14.10.09, 11:43
      Mam taką samą sytuację. Jesteśmy z mężem przywarci do muru. Nie mamy
      kasy zeby dalej płacić. Dotąd spłaciliśmi 3 składki, czyli ponad
      9tysięcy złotych.Teraz jak zrezygnujemy otrzymamy niecałe 4000zł.
      Nie wiemy co robić? Czy za wszelką cenę dalej to kontynuować? Czy
      jest jakaś inna mozliwość? Bardzo proszę o pomoc.
      • tluczek_80 zerwałem 31.10.09, 18:05
        kwoty miałem dokładnie jak Ty..

bolala strata tych 5 tysiecy ale teraz odkładam na lokate ile chce i
        kiedy chce i wyciagnac moge kiedy chce,

glowa do gory, ja juz zlizalem rany po stratach, ale nie widzialem
        sensu dalszej kontynuacji tego produktu smile

powodzenia
        • adazad7777777 Re: zerwałem 15.07.14, 22:11
          Witam, współpracuję z jedyną firmą, która pomaga oszukanym przez TU na życie. kom 517 054 746 lub 780 154 812 email; adambhpippoz@wp.pl
    • fajny-fakir SKANDIA - zerwanie 07.03.10, 19:31
      jak musisz, to zrywaj, nie ma co. sa lepsze formy oszczedzania, czy przwalania
      pieniedzy.

ZALETY UFK:
      - dostęp do wielu funduszy zagranicznych, które w normalnej dystrybucji są przy
      małych kwotach nieosiągalne
      - brak podatku od zysków kapitałowych w trakcie inwestycji (mała jednak różnica)
      - korzystne przepisy spadkowe
      - produkt dla osób często zmieniających strategie inwestycyjne (a więc nie dla
      szarego Kowalskiego, który na giełdzie i inwestycjach się nie zna)
      - opłacalność przy wpłacie jednorazowej dużej kwoty

WADY UFK:
      - bardzo duże opłaty (przeważnie ponad 10% od każdej wpłaconej składki)
      - dodatkowa opłata pobierana corocznie od wartości całego uzbieranego kapitału
      - długi okres trwania polisy (likwidacja polisy wiąże się zawsze ze stratą
      części lub całości włożonego kapitału)
      - gdy coś nam się stanie, to uposażony dostaje wyższą sumę (ubezpieczenie lub
      zebrany kapitał – więc płacisz za dwie rzeczy, a dostajesz jedną – to po prostu
      się nie opłaca)
      - połączenie inwestycji z ubezpieczeniem na życie, które nie każdemu jest potrzebne
      - agent nie zawsze mówi całą prawdę o wadach i wyłączeniach produktu, ponieważ
      za sprzedaż ma bardzo dużą premię (wlasciwie to do jakiej firmy nie pojdziesz,
      powiesz, ze chcesz oszczedzac na emeryture, to wszyscy mowia o polisach, wtedy
      wypada tylko wstac i wyjsc jak najpredzej...)
    • z17 Re: Poszukuję osob w podobnej sytuacji 01.11.10, 14:35
      W Niemczech są już firmy, które odkupują takie polisy na zasadzie cesji praw, dając wyższe wartości wykupu niż macierzysty ubezpieczyciel. Opłaca im się to, ponieważ płacą dalej składkę i realizują to dopiero w momencie pierwotnie przewidzianego wykupu.
    • lennoonnel Re: Poszukuję osob w podobnej sytuacji 08.01.11, 23:56
      Zostałam oszukana w perfidny i przemyślany sposób przez tzw. "doradcę finansowego" firmy Efect w Poznaniu, który nakłaniał klijentów do oszczędzania w Skandii nie mówiąc im prawdy.W ten przebiegły sposób nakłonił mnie do podpisania umowy i wpłacania ciężko zarobionych pieniędzy, które w tej chwili nie są moje tylko Skandii, gdyż jak się okazuje pobierają opłatę likwidacyjną w wysokości 59%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Poza tym opłaty miesięczne za zarządzanie są straszliwe!!!!!!!. Najzwyczajniej w świecie padłam ofiarą oszustwa, które jest karane. W chwili obecnej straciłam w skandii ponad 20000 zł!!!!!!!!!!!!!! tylko dlatego, że podpisałam umowę nie mając pojęcia o opłacie likwidacyjnej i innych absurdalnych warunkach, które zataił przede mną tzw. "doradca finansowy". Wiem, że takich osób jak ja jest więcej, proszę o pomoc. Im więcej będzie osób pokrzywdzonych tym większa w nas siła. Powinniśmy sprawę nagłośnić w mediach i otworzyć ludziom oczy, żeby nie wpłacali swoich pieniędzy dla legalnej mafii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
      • z17 Re: Poszukuję osob w podobnej sytuacji 09.01.11, 22:18
        Lennoonnel, wyrazy wielkiego współczucia!!!

Opłata likwidacyjna to straszne draństwo.

Ponieważ jak widze, utopiłaś w ten program duże pieniądze, zastanów się czy nie lepiej dociągnąć to gów.no do 10 lat? Co innego oszustwo na kosztach (pseudo)zarządzania, a co innego gilotyna 59% opłaty likwidacyjnej.

Ja mam Aegona którego dostałem jako obowiązkowy składnik kredytu hipotecznego . TEORETYCZNIE po 5 latach można było przestać płacić składki. Ale opłatę likwidacyjną przywalili na 10 lat. W efekcie, gdybym przestał płacić po pięciu latach, monstrualne koszty i prowizje Aegona zeżarłby mi lwią część tego, co wcześniej im wpłaciłem. Więc muszę płacić dalej, co gorsza likwidację tego gów.na będzie mi musiał jeszcze zaaprobować bank.
    • lennoonnel Re: Poszukuję osob w podobnej sytuacji 14.01.11, 00:52
      Witam, należę do ludzi pokrzywdzonych przez Skandię mardzo mocno i przyłączam się do protestu przeciwko opłacie likwidacyjnej i nie tylko!!! Proszę wszystkich o kontakt ze mną. Mój adres: beska32@interia.pl
    • kowalska882 Pomocy! 13.04.13, 18:45
      Witam. Chcialabym wycofac sie z umowy ubezpieczenia ze Skandia TU S.A., ale ta odmowila wyplaty calosci zgromadzonych srodkow powolujac sie na zapis dotyczacy oplaty likwidacyjnej. Te pieniadze sa mi naprawde potrzebne! Czy jest ktos, kto przeprowadzil wygrana walke ze Skandia? Bardzo prosze o pomoc!
      • adazad7777777 Re: Pomocy! 15.07.14, 22:09
        Witam, współpracuję z jedyną firmą, która pomaga oszukanym przez TU na życie kom 517 054 746 lub kom 780 154 812 email; adambhpippoz@wp.pl
    • kowalska882 Re: SKANDIA - zerwanie 13.04.13, 20:45
      Witam. Chcialabym wycofac sie z umowy ubezpieczenia ze Skandia TU S.A., ale ta odmowila wyplaty calosci zgromadzonych srodkow powolujac sie na zapis dotyczacy oplaty likwidacyjnej. Te pieniadze sa mi naprawde potrzebne! Czy jest ktos, kto przeprowadzil wygrana walke ze Skandia? Bardzo prosze o pomoc!
      • z17 Re: SKANDIA - zerwanie 13.04.13, 21:27
        Obecnie masz pewne światełko w tunelu, bo są już pierwsze orzeczenia sądów uznające opłatę likwidacyjną za nielegalną. Napisz do Skandii jeszcze raz, oznajmij im, że opłatę tę traktujesz jako środek z arsenału klauzul niedozwolonych i jeśli nie odpuszczą, kierujesz sprawę do sądu. Może się złamią, jeśli nie, to faktycznie załóż im sprawę - masz szanse wygrać.
      • tik1 Re: SKANDIA - zerwanie 13.05.13, 09:18
        wygrałem z AXA 2 polisy i z Nordea 1 polisa bez sądu. na początku odmawiali zwrotu wpłaconych pieniędzy ale po skierowaniu do nich profesjonalnych pism prawnych zwrócili pieniądze.
        teraz zaczynam walkę ze skandia 2 polisy, ale już wiem jak ich podejść, żeby uznano polizy za dotknięte sankcją nieważności(do axa i nordea były skierowane bliźniacze pisma).
        • kid30 Re: SKANDIA - zerwanie 09.10.13, 00:18
          Witam

Czy można prosić o jakieś dokładniejsze informacje jak walczyć o swoje z tymi oszustami ze skandii?
          Mam tam utopione 5 tyś. i nie chiał bym tej kwoty powiększać o kolejne składki.
        • gruszka0305 Re: SKANDIA - zerwanie 31.10.13, 12:43
          Witam,

Do tik1

Czy mogłabym prosić o kontakt z Panem na prywatnego maila? Mam ten sam problem ze Skandią.

Dziękuję i pozdrawiam.
          • ap_s3 Re: SKANDIA - zerwanie 19.11.13, 13:20
            Chętnie pomogę ze Skandią.
            Mój mail: ap_s3@interia.pl
          • asia_1908 Re: SKANDIA - zerwanie 16.12.14, 11:32
            Witam,
            Znalazłam się w podobnej sytuacji co Pani. Zabrali mi sporą kwotę pieniędzy. Czy udało się Pani wywalczyć wypłatę pełnej kwoty. Proszę o kontakt jestem w trudnej sytuacji i chciałabym ocenić swoje realne szanse w tej walce i czy wiąże się to jeszcze z jakimiś dodatkowymi kosztami. Proszę o pomoc majkel24h@wp.pl. dziękuję
    • damian.pw Re: SKANDIA - zerwanie 21.04.13, 22:40
      Polecam pismo do Rzecznika Ubezpieczonych smile
      • alabedz Re: SKANDIA - zerwanie 18.05.13, 08:00
        Do z17 - czy jest jakiś przepis/paragraf ustawy na podst. którego mogę powołać się na to że opłata likwidacyjna i podlega pod klauzule niedozwolone?

Do damian.pw - polecasz Rzecznika Ubezpieczonych, czy sam korzystałeś z jego pomocy? Jaki był tego finał?

Jestem w podobnej sytuacji jak moi poprzednicy, od lutego 2013r. podjęłam walkę na razie bez owocnie.

Zastanawiam się czy dalej wymieniać się korespondencją ze Skandią czy iść do sądu.
        Nie umiem pogodzić się z faktem, że osobom które mnie pośrednio oszukały mam oddać swoje ciężko zarobione pieniądze. Tym bardziej, że doradca finansowy "wtedy firmy Efect" - nie powiedział mi słowa o warunkach jakie będą miały miejsce gdy odstąpię od umowy.

• jugaj81 Re: SKANDIA - zerwanie 22.11.13, 23:20
      Witam co do opłat za rezygnację itd to powiem krótko trzeba czytać ze zrozumieniem ogólne warunki umowy i tyle jeśli ktoś tego nie czyta bądź nie rozumie nie powinien się decydować na taki produkt a i przede wszystkim nie warto wierzyć niektórym tzw. Doradcą i w to co oni mówią im zależy tylko na prowizji ze sprzedaży. Skandia jak i wszystkie temu podobne ustrojstwa tzn Axa, Aegon itp. nie są lokatami nikt nie może nam niczego zagwarantować ani obiecać, fachowy doradca zwróci nam uwagę na ryzyko jakimi są obciążone te rozwiązania ale także powinien zwrócić uwagę na to że to są tylko narzędzia które dają możliwość zysku ale jak to się mówi nie ma zysku bez ryzyka i pracy, wszystkimi tymi produktami trzeba odpowiednio zarządzać żeby wypracować jakiś zysk nie można tego pozostawić samemu sobie jeszcze raz pisze to nie są lokaty.Sam z Żoną jestem posiadaczem 2 produktów inwestycyjny mamy w portfelach wpłaconego około 45tyś i dzięki jednemu fajnemu narzędziu jesteśmy zadowoleni z posiadania takich rozwiązań jakimi są inwestycyjne polisy ubezpieczeniowe. Wszystkich którzy nie mogą sobie poradzić z wypracowaniem zysków na polisie zachęcam do zapoznania się z ofertą investhelp.pl/ rozwiązanie to zaoszczędza nasz czas i daje możliwości zarabiania na polisach. Zainteresowanych proszę o kontach chętnie pomogę oraz podpowiem co i jak.
      email : jugaj81@gmail.com
    • adazad7777777 Re: SKANDIA - zerwanie 27.06.14, 23:49
      Witam serdecznie ! współpracuję z jedyną firmą, która specjalizuje się tylko iwyłacznie na pomocy ludziom oszukanym przez Towarzystwa Ubezpieczeń na życie, mamy 100% skuteczności. Telefo 517 054 746.

Pozdrawiam

Doradca Prawny

• pozywamyzbiorowo.pl Re: SKANDIA - zerwanie 01.07.14, 12:46
      Nie ma się co bić Tłuczku z myslami.
      Masz poliso-lokatę? A może Ktoś z Twojej Rodziny lub Ktoś znajomy zdecydował się na taki gwarantowany sposób oszczędzania, a później dowiedział się, że przy likwidacji pobierana jest spora opłata, sięgająca większości środków na lokacie.
      A może jest Was więcej? Piszcie na adres: redakcja@pozywamy-zbiorowo.pl
      Może chcecie walczyć o swoje, poprzez udział w pozwie zbiorowym. Piszcie, zaznaczając nazwę towarzystwa ubezpieczeniowego lub banku, z którym zawarliście umowę, nazwę produktu i kwotę.
      To jest pomysł na LIKWIDACJĘ opłaty likwidacyjnej. Im więcej Was będzie, tym siła „rażenia” będzie większa. Spróbujmy!
      JEŚLI CIEBIE LUB TWOICH ZNAJOMYCH SPOTKAŁO COŚ TAKIEGO - ZGŁOŚ TO NAM!
      A MOŻE MACIE JESZCZE INNE PRODUKTY FINANSOWE, Z KTÓRYCH NIE JESTEŚCIE ZADOWOLENI, BO SĄ W NICH „KRUCZKI”, KTÓRYCH NIE DOSTRZEGLIŚCIE PRZY PODPISYWANIU UMOWY ALBO NIE ZOSTALIŚCIE O NICH POINFORMOWANI?
    • adazad7777777 Re: SKANDIA - zerwanie 03.07.14, 21:37
      Witam serdecznie, współpracuję z jedyna firma w Polsce, która zajmuje sie sprawami oszukanych przez Ubezpieczycieli na życie . kom 517 054 746 lub 780 154 812. email adambhpippoz@wp.pl
      • z17 Re: SKANDIA - zerwanie 05.07.14, 00:19
        nie kłam, takich firm jest na pęczki
        • barman86 Re: SKANDIA - zerwanie 15.07.14, 20:19
          Witam,
          odzyskujemy oplaty likwidacyjne
          Prowisja tylko za sukces
          wspolnypozew.com/grupy/show/pozwy/axa-aegon-skanda-generali
    • adazad7777777 Re: SKANDIA - zerwanie 15.07.14, 21:50
      Witam, współpracuję z jedyną firmą, która pomaga oszukanym przez TU na życie. kom 517 054 746 lub 780 154 812 email; adambhpippoz@wp.pl
      • barman86 Re: SKANDIA - zerwanie 16.07.14, 17:08

Witam,
        pojawiły się nowe możliwości odzyskiwania swojego kapitału z polis Axa, Generali, Aegon itp.
        Jeśli jeszcze nie dopisaliście się do żadnego pozwu zbiorowego zapraszam do nowej grupy:

wspolnypozew.com/grupy/show/pozwy/axa-aegon-skanda-generali
        Wkrótce na łamach grupy będą opublikowane informacje na temat planowanych działań i kosztów z tym związanych.
        • kancelarialex Re: SKANDIA - zerwanie 03.09.14, 12:50
          Pozwy zbiorowe trwają niestety bardzo długo, nawet do 6 lat. Reprezentuję kancelarię, która pomaga odzyskiwać pieniądze z tytułu opłat likwidacyjnych.
          Każda sprawa prowadzona jest osobno, dzięki czemu trwa maksymalnie 6 miesięcy, przy ponad 90% skuteczności. Przy minimum formalności ze strony Klienta jesteśmy w stanie przeprowadzić cały proces związany z dochodzeniem roszczeń od ubezpieczycieli i banków.
          Co najważniejsze nie pobieramy żadnych opłat. Wszystkie koszty (WPS, opłata adwokacka i inne) pokrywa Kancelaria.
          Osoby zainteresowane zapraszam do kontaktu. Tel 713070535 lub prawo@kancelaria-lex.org
          www.kancelaria-lex.org/oplaty-likwidacyjne/
          • kafana Re: SKANDIA - zerwanie 06.08.15, 11:33
            To ciekawe, że 6 miesięcy, bo też prowadzę taką kancelarię i sprawy prowadzone indywidualnie trwają od 6 miesięcy do półtorej roku. Przynajmniej tak jest w sądach w Krakowie. Wrocławskie sądy na przykład potrafią działać jeszcze dłużej. Nie zmienia to wszystko faktu, że postępowania indywidualne są szybsze i nie rozumiem tego pędu do pozwów zbiorowych, szczególnie przy wyższych kwotach. Indywidualnie jest znacznie szybciej. Naprawdę jesteście w stanie odzyskać pełną kwotę opłaty likwidacyjnej w 6 miesięcy? proszę o wytłumaczenie jak jest to możliwe?
      • aaniaa70 Re: SKANDIA - zerwanie 05.04.16, 11:15
        Ja swoją polisolokatę zleciłam firmie Arbiter S.A. z Wroclawia i mogę ją szczerze każdemu polecić. Wzięli ode mnie tylko 8%. Robią pozwy pojedyncze, mają mnóstwo prawników i całe setki spraw w teczkach - byłam to widziałam. Mówię Wam, jeśli macie problem z polisolokatą, to zgłoście się do nich. Numery telefonów mają na stronie, wklejam link: www.arbitersa.pl/
    • krisskrawczyk Re: SKANDIA - zerwanie 13.10.14, 18:59
      Chciałbym Wam w tym poradniku przedstawić jak dorobić się paru groszy na skracaniu linków. Jest to sposób na 10$ miesięcznie, ale można wyciągnąć wielokrotnie więcej. Myślę że nawet 500$ czy 1000$ nie byłoby problemem przy dobrym pomyśle, wytrwałości i odrobinie szczęścia.

1. Rejestracja - jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się przez mój reflink w zamian za poradnik. Nic Cię to nie kosztuje.
      shorte.st/ref/85e71c5bd2
      2. Gdy już mamy konto musimy jedynie skrócić link i wstawić na fora internetowe, facebooka i inne.
      3. Żeby zarobić jak najwięcej na tych linkach dobrze jest swoje linki umieszczać facebooku, gdzie nasze linki odwołują do kontrowersyjnych bądź interesujących treści. Można stworzyć ciekawy fanpage i umieszczać na nim linki lub spamować grupy, chaty czy strony ale nie polecam tego rozwiązania wink
      (podpowiem, że za wejścia z zagranicy dostajemy większe pieniądze)
      Tutaj znajdziecie za co ile płacą: shorte.st/payoutrates
      Strona jest prosta w obsłudze, wypłacalna (trzeba mieć paypala), no i co najważniejsze można dzięki niej zarobić.
      Jeśli ktoś ma pomysł aby jego linki miałby dużą liczbę wejść to może dorobić się konkretnej sumki.
      Dla przykładu mając 1k wejść dziennie w moje linki w miesiąc moge zarobić (za wejścia w polsce) ok. 165 złotych
      Nie jest to dużo, ale zawszę coś, a jak się dobrze postarać to można wyciągnąć 10 czy nawet 100 razy tyle.

Nie mówiąc już o tym, że na ludziach z reflinków też można się nieźle dorobić.
      Mam nadzieje, że komuś pomogłem Chętnie odpowiem na pytania, bądź pomogę.
      Zacznijcie działać już teraz a szybciej dostaniecie swoje pieniądze.
      Pozdrawiam

PS. Moja pierwsza wypłata, zrobiona w 5 dni smile
      38.media.tumblr.com/69defb33c2600fa84274ca992e31f187/tumblr_nd8d4uLjXc1tcyztbo1_1280.jpg
    • kancelaria_prawna_fi pomoc 03.11.14, 14:04
      Witam, reprezentuję kancelarię prawną Law & Isurance, poszukujemy osób poszkodowanych przez Towarzystwa Ubezpieczeń na Życie w zakresie niekorzystnych umów finansowych. Chodzi o produkty firm takich jak: AEGON, SKANDIA, AXA, GENERALI, NORDEA, COMPENSA, EUROPA czy też OPEN LIFE. Kanceralia działa na terenie całej Polski. Odzyskujemy pieniądze nawet po 10 latach od rozwiązania uowy. Zainteresowane osoby proszę o kontakt telefonizny 667-822-004
      • diabelskipomiot Re: pomoc 05.11.14, 17:08
        No ładnie, widać że interes niezbyt się kręci wśród prawników. Wszędzie te same wpisy i każdy teraz chętny by nieść „pomoc”. Hah..
    • hiekws Re: SKANDIA - zerwanie 23.12.14, 01:31
      Każdy chciałby nie martwić się o jutro , nie martwić się o swoje pieniądze, o swoją przyszłość i o przyszłość swoich dzieci.

Chciałbym napisać kilka kwesti, które pozwolą państwu wybrać najlepszy sposób oszczędzania

1. ZUS odpowiadający za emerytury jest zadłużoną instytucją, której m.in prezes mówił o tym aby ludzie odkładali dodatkowo. Oraz szef rady nadzorczej ZUS-u powiedział publicznie ,że tam nie ma pieniędzy: golden-line.com.pl/zus-wydal-nielegalnie-pieniadze/

2. Polisy inwestycyjne z funduszem kapitałowym to chyba największe finansowe oszustwo trwające ponad 15 lat. Dziś można odzyskać pieniądze nawet z 1998r z upadłej polisy lub zerwanej przez nas. Wyroki sądów są już w sprawie funduszy inwestycyjnych jednolite. Z ponad 13- tu TU można odzyskać środki
      Aby dowiedzieć się więcej o łamiących prawo polisach proszę wejść na stronę totalfreedom.pl/pomoc/odzyskaj-pieniadze-polis/

Inwestycja w grunty w porównaniu do inwestycji w polisy inwestycje-grunty.pl/polisy-inwestycyne-inwestycja-grunty/

3. Jeśli chodzi o banki trzymając tam pieniądze tracimy je non stop z powodu inflacji , a poza tym system bankowy upada i musi upaść, bo nie można spłacać długu poprzez inflację, czyli drukować w nieskończoność banknotów.
      Więcej tu: golden-line.com.pl/system-bankowy-sie-rozpada/

Najbezpieczniejsze formy lokowania majątku są to grunty inwestycyjne i metale szlachetne

Najlepsze formy oszczędzania: twojakasa.com.pl/finanse/najlepsze-formy-oszczedzania/

Polecam zacząć dzielić majątek tak jak na poniższej stronie:
      golden-line.com.pl/rezerwa-gotowkowa/

Pamiętajmy grunty nie dają nam takiej płynności jak kruszce , bo je możemy w każdej chwili zamienić na gotówkę.
      Zakup metali szlachetnych tutaj:
      golden-line.com.pl/zakup_metali-szlachetnych
    • pingwinzielony Re: SKANDIA - zerwanie 13.02.15, 17:09
      Kochani polecam warszawską kancelarię LWB, ograniają pozwy zbiorowe, komtetni i mili
    • termistor8585 Re: SKANDIA - zerwanie 03.07.15, 18:50
      Ja też się zastanawiałem nad zerwaniem umowy, ale trafiłem na firmę, która udostępnia rankingi najlepszych funduszy, które aktualizuje przynajmniej 4 razy w roku. Na początku byłem sceptyczny, ale okazało się, że po niecałym roku odrobiłem straty i jestem na plusie! Nie chcę robić reklamy, więc nie podam nazwy firmy. Poszukaj, a na pewno znajdziesz smile No chyba, że już zerwałeś umowę i straciłeś to co wpłaciłeś...
    • modalina Re: SKANDIA - zerwanie 12.08.15, 23:40
      Ja swoją zerwałam... pomogła mi Pani, która teraz prowadzi fundacje www.f-o-z.pl i teraz szykuje na nich pozew zbiorowy.
    • michal_herok Re: SKANDIA - zerwanie 01.10.15, 10:06
      Powiem szczerze- pozwy zbiorowe nie są tak skuteczne jak indywidualne, a w dodatku trwają kilka, a nawet kilkanaście razy dłużej. Szczegóły jak to wszystko wygląda od A do Z. Proszę o kontakt: telefonicznie:889 102 189 lub mailowo: michal.herok@ubezpieczenia-inwestycyjne.com.pl
      Jak Państwo widzą nie ukrywam się pod anonimową nazwą kancelarii tylko ręczę swoim imieniem i nazwiskiem. Dodatkowo, w przeciwieństwie do innych, moje informacje nic nie kosztują. Chętnie podzielę się swoją wiedzą.
      Pozdrawiam
      Michał Herok
    • zanet.ka81 Re: SKANDIA - zerwanie 21.03.16, 14:17
      Miałam podobną sytuację, a problem z odzyskaniem pieniędzy od ubezpieczyciela był naprawdę duży. Szukając pomocy w Internecie trafiłam przez przypadek na stronę internetową Kancelarii Lex z Wrocławia - www.kancelaria-lex.org
      Po bardzo sprawnym kontakcie zwrócono mi nadzieję na odzyskanie pieniędzy, które włożyłam w tę polisolokatę. I rzeczywiście, w krótkim czasie odzyskano więcej, niż mogłabym się spodziewać. Jeszcze raz serdecznie polecam Kancelarię Lex, a dla zainteresowanych podaję nr tel, pod który ja sama dzwoniłam: 71 30 777 30
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka