zigzaur 22.02.08, 10:32 Proklamowanie niepodległości ZAZWYCZAJ bywa jednostronne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ytzek.bloch Rosja grozi użyciem siły ws. Kosowa 22.02.08, 10:34 Tusk i Sikorski, nie uznawajcie Kosowa, państwa albańskiej mafii, sutenerów, handlarzy bronią, ludzi i narkotyków! Odpowiedz Link Zgłoś
kursk43 Re: Rosja grozi użyciem siły ws. Kosowa 22.02.08, 10:48 Precz z Wielką Albanią!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cesarz_lodow_smietankowych Bush - największy szkodnik przełomu XX/XXI w. 22.02.08, 11:16 Nikt nie zrobił tyle w sprawie niszczenia pokoju na świecie. Najgorszy prezydent w historii (wg Amerykanów), prawdopodobnie najbardziej znienawidzona osoba na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
ytzek.bloch Re: Bush - największy szkodnik przełomu XX/XXI w. 22.02.08, 11:20 W dodatku nielegalnie wybrana na prezydenta. Tylko już dziś nikt nie pamięta przekrętasów z liczeniem kart do głosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
cmokier_zilberberg Wojna!!! Nareszcie coorrvvaaa!!! Wojna, trzecia Św 22.02.08, 12:01 Odpowiedz Link Zgłoś
cmokier_zilberberg lecę kupić sól, cukier, makę, mydło i wódke czystą 22.02.08, 12:06 przyda sie zapasik i w czasie okupacji pohandlować bedzie czym. Odpowiedz Link Zgłoś
ottmar I W Świat. też zaczęła się od tych gwałcicieli kóz 22.02.08, 12:16 Xsiąże Ferdynand tak nazywał Serbó Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 Hołd Tuski nie pomógł, niestety, baćka Putin zaata 22.02.08, 12:39 zaatakuje jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Hołd Tuski nie pomógł, niestety, baćka Putin 22.02.08, 13:38 Prędzej dostanie nożem w plecy od kolesi z aparatu. To bardziej prawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.st37 Re: I W Świat. też zaczęła się od tych gwałciciel 22.02.08, 13:26 Po wybitnych " osiągnięciach" Serbów w mordowaniu ludności cywilnej w czasie ostatniej wojny na Bałkanach , można stwierdzić że to niebezpieczny naród . Odpowiedz Link Zgłoś
snow21 W Kosowie skopiowano dzielenie Iraku na : kurdyjsk 22.02.08, 13:45 kurdyjską, sunnicką i szyicką część kraju. Stara rzymska zasada Divide et Impera by mieć niezatapialny lotniskowiec w obecnie ultrastrategicznej części świata czyli pośrodku wschodniego skraju Morza Śródziemnego z którego jest blisko i na Bliski Wschód i do Azji Centralnej. Odpowiedz Link Zgłoś
madryt3 Po co Europie dwie Albanie?! 22.02.08, 11:46 Ja rozumiem - dwie Szwajcarie, ale dwie Albanie?! Kontynent sam sobie wystawia świadectwo: równa do najlepszych... Odpowiedz Link Zgłoś
janu5 W Kosowie wymordowano 6tys. serbów niedawno 22.02.08, 12:32 Albańska dzicz w Kosowie wymordowała 6 tys. serbów w ostatnich latach w obecności żołnierzy ONZ. Zburzono 200 zabytkowych cerkwi. Takie fakty pokazała wczoraj TVP2 w programie Pospieszalskiego. Co więcej podano obowiązującą rezolucję ONZ z którą obecna secesja Kosowa jest całkowicie sprzeczna. Jedynym obrońcom albańskiej mafii i albańskiego ncjonalizmu był eurodeputowany Saryusz Wolski. Dziwne bo tej pory ten polityk słyną z wyważonych wypowiedzi. Pan Wolski pmylił praWO DO SAMOSTANOWIENIA , które doskonale mozna realizować w ramach obiecanej Kosowu autonomii z prawem do secesji niezgodnym ZASADĄ NIENARUSZALNOŚCI GRANIC. Co więcej Pan Wolski nie wiedział dlaczego obwinia się żołnierzy ONZ za albańskie mordy na serbach i bezczeszczenie cerkwi skoro żolnierze mieli po prostu w Kosowie stacjonować i brać międzynarodowy żołd , a nie bronic czegokolwiek. Innymi słowy Wolski wyszedł na oderwanego od rzeczywistości biurkowego bufona, a szkoda bo wydawał się jednym z rozsaniejszych poliytyków do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekamigo Uznając Kosowo jesteśmy przeciw braciom Słowianom 22.02.08, 11:21 Mam liberalne poglądy, głosowałem na PO, ale do cholery jasnej nie mogę zrozumieć jak polski rząd może uznawać tą islamską popierdułkę stając przeciwko Słowianom Odpowiedz Link Zgłoś
cesarz_lodow_smietankowych Re: Uznając Kosowo jesteśmy przeciw braciom Słowi 22.02.08, 11:26 Także popieram PO i muszę przyznać, że ta sprawa jest pierwszą w której nie zgadzam się ze stanowiskiem rządu Tuska. Mam nadzieję, że politycy czasem czytają fora i te wypowiedzi dadzą im do myślenia (jak również to, że około 75% Polaków jest przeciwko uznaniu niepodległości Kosowa). Odpowiedz Link Zgłoś
tukot 75% ? skąd te dane? 22.02.08, 11:51 za obecną sytuację odpowiada sama serbia. kto sieje wiatr ten zbiera burzę. Odpowiedz Link Zgłoś
cesarz_lodow_smietankowych Re: 75% ? skąd te dane? 22.02.08, 12:09 Z sondy przeprowadzonej na gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: 75% ? skąd te dane? 22.02.08, 12:30 tukot napisał: > za obecną sytuację odpowiada sama serbia. kto sieje wiatr ten zbiera > burzę. A kto odpowiada za sytuację w Kurdystanie, kraju Basków czy tez w Irlandii Północnej? Odpowiedz Link Zgłoś
arcyfioletowy Re: Uznając Kosowo jesteśmy przeciw braciom Słowi 22.02.08, 12:04 bo Tusk z ekipą chodzą na pasku UE, która trzyma ten nedzny kraj w finansowym szachu Odpowiedz Link Zgłoś
cesarz_lodow_smietankowych Re: Uznając Kosowo jesteśmy przeciw braciom Słowi 22.02.08, 12:08 Raczej na pasku Busha, bo UE akurat w tej sprawie jest podzielona. Odpowiedz Link Zgłoś
lugner.bakayaro Re: Uznając Kosowo jesteśmy przeciw braciom Słowi 23.02.08, 04:32 cesarz_lodow_smietankowych napisał: > Także popieram bo 75% polakow to debnile .. po pierwsze kazd ma prawo do wolnosci . kosowianie chca byc wolni i beda wolni . tak czy siak pic polega na tym ze kosowianie nie chca miec nic wspolnego z ruskimi . i dobrze . usa i ruski0e jden pies PO i muszę przyznać, że ta sprawa jest pierwszą w której nie > zgadzam się ze stanowiskiem rządu Tuska. Mam nadzieję, że politycy czasem > czytają fora i te wypowiedzi dadzą im do myślenia (jak również to, że około 75% > Polaków jest przeciwko uznaniu niepodległości Kosowa). Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: Uznając Kosowo jesteśmy przeciw braciom Słowi 22.02.08, 12:52 maciekamigo napisał: > Mam liberalne poglądy, głosowałem na PO, ale do cholery jasnej nie > mogę zrozumieć jak polski rząd może uznawać tą islamską popierdułkę > stając przeciwko Słowianom Co tu rozumieć. Wuj Sam byłby niezadowolony gdyby Polska nieuznała Kosowa. To całe wytłumaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
yaroslav Re: Uznając Kosowo jesteśmy przeciw braciom Słowi 22.02.08, 12:59 srał pies "braci słowian"...jednym z największych błędów w naszej historii jest fakt ze podczas polskiej okupacji kremla nie zburzono go i nie zaorano...a teraz swołocz ze wschodu "grozi" nam i decyduje o naszych sprawach...a serbia? pies na ruskim łańcuchu... Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.st37 Re: Uznając Kosowo jesteśmy przeciw braciom Słowi 22.02.08, 13:30 maciekamigo napisał: > Mam liberalne poglądy, głosowałem na PO, ale do cholery jasnej nie > mogę zrozumieć jak polski rząd może uznawać tą islamską popierdułkę > stając przeciwko Słowianom BO RÓŻNE PANIE SĄ SŁOWIANY. RADZIECCY W KATYNIU /i nie tylko / TO TEŻ SŁOWIANY. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_schab To w końcu kto grozi - Rosja czy Rogozin ? Czy... 22.02.08, 13:03 ...ktoś w ogóle bierze serio kolejne rewelacje tego pajaca ? USA i UE powinny raz uprzejmie zapytać władze Rosji czy słowa takich panów jak Rogozin (Kosaczow, Bałujewski...itd.) mają traktować jako oficjalne stanowisko rządu i prezydenta; przynajmniej wtedy będzie wszystko jasne ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
demosteness Ignorancja Busha=III wija + koniec UE! Przykre! 22.02.08, 10:50 Korzystając z zamieszania wokół Kosova Turcy wykorzystują czas im dany aby nie powstali Kurdowie i ich Państwo! Że p. Bush i jego ekipa to polityczni ignoranci nie trzeba nikogo przekonywać! Że Niemcy-cwaniaki w uznaniu Kosova maja swój interes (Alzacja,Śląsk, Sudety :))- to zrozumiałe, GB lojany sojusznik Busha jest bliski rozpadu (Szkocja, Walia, Irlandia Północna i mnóstwo muzułmanów) - potrafię zrozumieć! Turcja boi sie powstania "Wolnego Kurdystanu", to tez zrozumiałe! Ale Polska? Jaki Polska może mieć interes w uznaniu Kosova? Chyba taki, że liczy na to,że "Litwa Środkowa" się podniesie, a Rade Sikorsky'ego pogłaszczą w jego "gminie" po główce! Chyba, że rząd polski ma jakieś interesy strategiczne z Kosovem (ropa, gaz. itp?), to wtedy potrafiłbym zrozumieć! Ale robić za "Judasza" sprawy słowiańskiej, to tego już nie potrafię zrozumieć. Nasz wielki Król, victor z pod Wiednia Jan III Sobieski, chyba się w grobie przewraca. Czytam dziś, że Republika Serbska w BIH i Ruś Zakarpacka "chce niepodległości". Wielki premier Tusk odmawia wyjazdu do Ukrainy (por. Rzeczpospolita na str.1.). To na miły Bóg o co tu chodzi? PS. Że Serbowie nie spalili naszej ambasady, która jest tuż obok ambasady USA, powinno naszym rządzącym w RP dać sporo do myślenia! Chyba, że "dyplomatołki" (określenie p. Bartoszewskiego)dalej kierują naszą polityka zagraniczną! Jeśli tak, to zgroza!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius Re: Ignorancja Busha=III wija + koniec UE! Przykr 22.02.08, 10:59 demosteness napisał: > Że Niemcy-cwaniaki w uznaniu Kosova maja swój interes > (Alzacja,Śląsk, Sudety :))- to zrozumiałe Slazacy natomiast woleliby, zeby i Niemcy, i Polacy wreszcie zauwazyli, ze Slask to nie ich interes. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk9 Jestem ze Śląska, rodowity i popieram Demostenesa! 22.02.08, 11:19 Jestem ze Śląska, rodowity i popieram Demostenesa! Nie po to moje starzyki bili sie o Śląsk w Posce, aby teraz jakieś volksdojcze chciały go przyłaczyc do Reichu!! Polska, jo Ci przaja! Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 jo tyz i nojlepiej jak bydom ze 3-4 Polski 22.02.08, 11:29 jak pierwyj: Austriacko, Niemiecko i Rusko Polska ;-D A stolyca niech tyz bydzie niepodleglo ;-DDDDDDDDDDDDDDD od Pragi po Błonie. Ale nic wiecej. Szlus mit der polnischen Wirtschaft. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Rosja grozi użyciem siły ws. Kosowa 22.02.08, 10:34 co za bałagan doprowadzono do tego że to Rosja może się powoływać na rezilucje ONZ a nie cywilizowana UE Odpowiedz Link Zgłoś
jupix Rosja grozi użyciem siły ws. Kosowa 22.02.08, 10:47 Trzeba szybko instalować tę tarczę bo "rusek", jak w historii bywało od kilkuset lat, ma ponownie zapędy imperialistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
arcyfioletowy Re: Rosja grozi użyciem siły ws. Kosowa 22.02.08, 10:57 z drugiej strony jesteś już kolonią UE z coraz bardziej ograniczaną niezależnością, precedens Kosowa może zachęcić Sląsk do przyłączenia się do Niemiec, i co wtedy, Kartoflandia zostanie ze ścianą wschodnią bez kluczowego przemysłu ?? jeszcze UE wyjdzie wszystkim bokiem, zobaczycie ... Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Rosja grozi użyciem siły ws. Kosowa 22.02.08, 11:00 arcyfioletowy napisał: > cią, precedens Kosowa może zachęcić Sląsk do przyłączenia się do Niemiec, ja poprosze o azyl na Slasku, bo kartofli i rudzielców nie cierpię Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Rosja grozi użyciem siły ws. Kosowa 22.02.08, 10:59 Zainstalój sobie mózg. Może być kurzy. Odpowiedz Link Zgłoś
barnabiszon Re: Rosja grozi użyciem siły ws. Kosowa 22.02.08, 11:07 Biorąc pod uwagę ilość sprzętu przewidzianego do stacjonowania w Polsce to mamy w razie konieczności obrony przed Rosją, identyczne szanse jak Zulusi wobec Brytyjczyków :-)))) Dodatkowo należy ocenić i wycenić nasze korzyści odniesione z popierania Amerykańców w Afganistanie i Iranie! Ale nadal pohukuj na Rosjan " nie oddamy nawet guzika" bo akurat wobec Rosji guzik możemy. Odpowiedz Link Zgłoś
rilian czytajcie uważnie, carskie pieski... 22.02.08, 10:47 oczywiście idiotom wielbiącym matiuszkę rassiję i jej "fundamentalną rolę w pieczy nad światowym pokojem", jako swoistą "równowagę" dla "szeryfa usa" (pierdoły, którymi nas raczą zazwyczaj) nie wpadnie w oko ni ucho bardzo sympatyczna fraza odnosząca się do polski i czech: "u jej granic". rosjanie w ten właśnie sposób traktują wolny świat. ukraina nie istnieje. słowacja też nie. gdzie rosja, gdzie czechy? imperialny beton sterując swą nacjonalistyczno-komunistyczną czernią chętnie pójdzie na wojnę. oj chętnie. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe sławek z onetu twierdzi że wojna a co panie z TVN? 22.02.08, 10:51 Załóż prywatne forum Zasady Forum | Twoje Forum Szukaj: zaawansowane » WOJNA!!!! NA 99% WŁAŚNIE JESTEŚMY ŚWIADKAMI POCZĄTKU III WOJNY ŚWIATOWEJ!!! ~slawek , 22.02.2008 10:26 Zgłoś naruszenie zasad forum Zaloguj się, aby zgłosić naruszenie zasad forum --------------------------------------------------------------------- ----------- E-mail OnetHasło Loguj się bezpiecznie Zapomniałem hasła --------------------------------------------------------------------- ----------- AnulujZaloguj Zgłoś naruszenie zasad forum Bieżący wątek wszystkie wątki poprzedni | następny NA 99% WŁAŚNIE JESTEŚMY ŚWIADKAMI POCZĄTKU III WOJNY ... 22.02.2008 10:26 ... ŚWIATOWEJ!!! ~slawek NIestety racja 22.02.2008 10:32 gazza23 Rosyjska armia to kupa złomu i oni dobrze o tym wiedzą 22.02.2008 10:39 ~płk ale atomówki beda latac tak samo jak amerykanskie, czy ... 22.02.2008 10:46 ... chinskie ~antywar no wlasnie tak bedzie 22.02.2008 10:44 Odpowiedz Link Zgłoś
bagarmosen Re: sławek z onetu twierdzi że wojna a co panie z 22.02.08, 11:25 loppe zgadzam sie 1000000%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%% a polska stanie sie sie poligonem doswiadczalnym! WON ,WON Z AMERYKANAMI I ZYDAMI ,WON ,WON!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
frusto Putn twierdzi, ze 2+2=4, a wiec... 22.02.08, 11:23 Mam gdzies Rosje. Jak Putin powie, ze 2+2=4, to wtedy kazdy kto bedzie to pisal, bedzie carskim pieskiem i pacholkiem Rosji? Odpowiedz Link Zgłoś
cesarz_lodow_smietankowych Re: czytajcie uważnie, carskie pieski... 22.02.08, 11:31 A zatem Polska robić wszystko co nakazuje jej Bush, tak? Dobrze, że jego kadencja się kończy. Jeśli wygra Obama to skończą się wojny typu wojna w Iraku, tarcze antyrakietowe, wywoływanie niepokojów w Europie, etc. Co wtedy zrobią takie bushowskie kundle jak ty? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: czytajcie uważnie, carskie pieski... 22.02.08, 11:35 Jeśli następny Prezydent USA będzie z partii Demokratów, to polityka USA wcale się nie zmieni. Dozbrojenie NATO i modernizacja sił zbrojnych będą kontynuowane. Bardzo wielu Prezydentów z partii Demokratów było ludźmi energicznymi: - Harry Truman - John F. Kennedy - Lyndon Johnson - James Carter A i Clinton potrafił przydzwonić i to akurat w Belgrad. Odpowiedz Link Zgłoś
cesarz_lodow_smietankowych Re: czytajcie uważnie, carskie pieski... 22.02.08, 12:15 Pisałem o Obamie, nie o Clinton. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: czytajcie uważnie, carskie pieski... 22.02.08, 13:23 Nie ma różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
preminger grozi użyciem siły 22.02.08, 10:54 ciekawe co by to bylo jakbyś zamkna jedyny klozet w Wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Rosja grozi użyciem siły ws. Kosowa 22.02.08, 10:59 To bardzo niebezpieczna sprawa...Bałkany już były żródłem zarzewia:( Odpowiedz Link Zgłoś
dyngos Holbrooke - Le Corbusier 22.02.08, 11:01 "Holbrooke, architekt amerykańskiej polityki na Bałkanach w latach 90." No rzeczywiście... normalnie kurna drugi Le Corbusier Odpowiedz Link Zgłoś
adamyr nie srac po nachach 22.02.08, 11:02 wyluzujcie Mam nadzieje, że już nikt nie ma wątpliwosci po co nam tarcza i kosovo... Odpowiedz Link Zgłoś
kauzyperda po to co zawsze.... 22.02.08, 11:05 adamyr napisał: > wyluzujcie > > > Mam nadzieje, że już nikt nie ma wątpliwosci po co nam tarcza i > kosovo... Po to żeby dostać wp..dol od Rosji w imieniu Wuja Sama? Odpowiedz Link Zgłoś
adamyr Re: po to co zawsze.... 22.02.08, 11:07 Nie! Po to by w yniku III wojny światowej Polska był po Ural (ironia mam nadzieje wyczuwalna) pax pax opamiętanie wojna ludzi nie żywi Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Ja mam 22.02.08, 11:07 adamyr napisał: > wyluzujcie > > > Mam nadzieje, że już nikt nie ma wątpliwosci po co nam tarcza i > kosovo... Bo Tarcza ma chronić tylko SZA, brak ochrony Polski. Zresztą jest niepotrzebna, SZA doskonale sobie radzą z okrętów - patrz satelita. Po co Polsce potrzebne jest Kosowo - nowa kolonia czy co? Nie lepiej mieć dobre stosunki z Grecją, Słowacją czy Serbią? Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Holbrooke idioto.. Ludzie w Europie nie potrzebują 22.02.08, 11:04 zachęty obcych mocarstw by bronić swojej niezależności czy wolności.. Jeśli Panie Holbrooke nie jest Pan cynicznym draniem, który na Bałkanach chce zrobić interes z szejkami i naprawdę wierzył Pan, że taką decyzją dotyczącą "Wolnego Kosowa" zagwarantuje Pan światu pokój w tym regionie Europy to jestes Pan skończonym durniem.... Dla każdego człowieka mającego ze trzy aktywne komórki w łepetynie jest oczywistą oczywistością, że taką decyzją na nowo podpalamy kocioł bałkański.. I wam - amerykanom chyba o to chodzi bo to i jakaś jakaś nowa wojna dobrze zrobi waszej ciężko dyszącej gospodarce i szejkowie z zatoki będą dla was milsi... Same korzyści dla Ameryki. A co przewidziałeś dla nas - tu w Europie - sku..synu? Odpowiedz Link Zgłoś
barnabiszon Rosja chce pomóc Serbom 22.02.08, 11:12 Nareszcie ktoś odpowiednio "większy" ujął się za bezbronną Serbią! Prawdę powiedział w telewizji Serb grający w Legii Warszawa! Dla Serbów ziemia kosowska to odpowiednik polskiego Gniezna, Katynia i Powstania Warszawskiego równocześnie!!! Należy o tym pamiętać podejmując decyzję w sprawie ziemi kosowskie. No i pamiętajmy o naszych Ziemiach Odzyskanych - bo podchodzą pod ten sam mechanizm prawny. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Rosja chce pomóc Serbom 22.02.08, 11:20 I Serbia znowu wyjdzie na rosyjskiej pomocy tak samo jak poprzednio: w 1914, 1941 i 1990. Czyli z obitymi plecami. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Na pewno nie gorzej niz my na amerykanskiej 22.02.08, 13:24 Zdradzeni za darmo 6o kilka lat temu, sprzedani bez jednego dodatkowego dnia negocjacji, pomimo licznych amerykanskich gwarancji wobec londynskiego rzadu naszej integralnosci granic i niezawislosci. Porownuja z do tego jak my wyszlismy na amerykanskiej pomocy 60 kilka lat temu Serbia miala duzo szczescia "korzystajac" z rosyjskiej. Re: Rosja chce pomóc Serbom Odpowiedz Link Zgłoś
upper_silesia Re: Rosja chce pomóc Serbom 22.02.08, 11:28 To nie są Ziemie Odzyskane lecz Ziemie Pozyskane! Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 To nie są Ziemie Odzyskane lecz Ziemie Ukradzione 22.02.08, 11:37 - dla porządku, Polska dostała te 114.000 (około) kilometrów kwadratowych w Poczdamie w ZARZĄD! podobnie jak zarządca nieruchomości powinna o nie dbać ale nie może prawowitych mieszkańców wyrzucić ani wprowadzić swoich krewniaków do tych mieszkań. No ale w Polsze prawo czy lewo jest obojętne, Polsza nierządem stoi. I kupczy cudzym. To się nazywa paserstwo chyba, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 Koleś, najpierw wy oddajcie co ukradliście nam, 22.02.08, 11:44 to może pogadamy - skoro zacząłeś w takim tonie. OK, kacapczik? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
upper_silesia Re: Koleś, najpierw wy oddajcie co ukradliście na 22.02.08, 12:05 A co Wam można było ukraść?! Odpowiedz Link Zgłoś
kauzyperda idź poproś Ukraińców o Lwów a Litwinów o Wilno 22.02.08, 12:12 przyjaciele to ponoć nasi wielcy. Pewnie nam oddadzą.... Odpowiedz Link Zgłoś
mineva Re: idź poproś Ukraińców o Lwów a Litwinów o Wiln 22.02.08, 12:26 Pax, pax pomiędzy chrześcijany... i nie tylko!!! Ludzie opamiętajcie si!! Nasze pokolenie nie zaznało wojny i niech tak zostanie. Po co nam nowe tragedie?? Mało trupów, nieszcześć i biedy mamy?? Potrzeba więcej?? Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 "Nasi"?! Nie podszywaj się, matołku. 22.02.08, 12:32 Nie dość że 'kiepski prawnik', to jeszcze łgarz nietęgi. Idź poszczekać na swoje podwórko, kacapczik ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 PRAWDA - zza kulis 22.02.08, 11:18 Przeciez taki wymyślili scenariusz. Zainstalowanie globalnego rządu, światowego banku i armii wymaga pojawienia się konfliktu o światowym charakterze, a przynajmniej problemów, które moga grozić światowym konfliktem. Wtedy można proponować rozwiązania globalne, które się wcześniej przygotowało. Przeciez oni tak od lat. Sam to sobie przemyśl: video.google.com/videoplay?docid=-5739634563260751371 Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Rosja grozi a nasze dupolizy w amory do Putina 22.02.08, 11:18 szpiony jak nic Odpowiedz Link Zgłoś
bortas2202 Rosja grozi użyciem siły ws. Kosowa 22.02.08, 11:18 a niech się wytną, wybiją i ani UE ani NATO ani ONZ i ta śmieszna rosja postury starego dziadka napinającego mięśnie (oby wysiłku bąka nie puścili) nie wchodzą tam, nie sobie sami piekło stworzą i w nim żyją, życzę im miłego gwałtu, zbrodni ludobójstwa, tak właśnie historia pozbywa się ułomnych narodów.... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Hitler i niemiecki nacjonalizm z faszyzmem nie 22.02.08, 11:21 Hitler i niemiecki nacjonalizm z faszyzmem nie spowodowały utraty ziem niemieckich przez Niemców, to ciekawe, a małe państwo serbskie rozbija się na puch. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Teraz Rosja ma prawo pokojowego 22.02.08, 11:22 =============================== zbombordowania bojowkarskich enklaw separatystow albanskich w Kosowie, w celu "zatrzymania mordow etnicznych". Tak przeciez zrobili Jankesi w stosunku do Serbow. Ciekawe, czy tez uzyja odpadow prominiotworczych do wzmocnienia sily uderzenia? Amerykanie takich skrupulow nie mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
frusto Re: Rosja grozi użyciem siły ws. Kosowa 22.02.08, 11:22 Np Timor, Czarnogora, Slowacja? Tam zawsze byla obustronna zgoda. Gdzi eindziej byly republiki (formalnie). Tutaj po raz pierwszy masz po prostu region kraju, ktory lamie wszelkie prawo, wygania mniejszosci etniczne, morduje innych, niszczy dobra kultury, pali cerkwie i w nagrode za to otrzymuje niepodleglosc. Dlaczego Serbom z Krajiny nie wolno bylo miec niepodleglosci? Mieli tak samo dobre, czy tez tak samo zle argumenty jak teraz Albanczycy. Dlaczego Serbom z BiH-u odmawia sie prawa do secsji? Maja argumenty nawet duzo lepsze niz ALbanczycy. Dlaczego prawa do niepodleglosci odmawia sie Kurdom? Zigzaur, nie widzisz tutaj dwulicowosci, zaklamania i dzielenia ludzi i panstw na dwie kategorie? To jest po prostu otwarte spychanie Serbow na najbardziej ekstremalne pozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
niewazne_kto Re: Rosja grozi użyciem siły ws. Kosowa 22.02.08, 11:23 "Holbrooke, architekt amerykańskiej polityki na Bałkanach w latach 90" ku..ka wyborcza. Holbrooke to nie architekt polityki, tylko architekt bombardowan Serbii. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Gdyby nie Kaczyński nasza ambasada by płonęła 22.02.08, 11:25 Sikorski i Tusk zachowali się nieodpowiedzialnie, chcąc szybko uznać niepodległość Kosowa. Gdyby nie spokój Prezydenta Kaczyńskiego nasza ambasada w Belgradzie już by płonęła. A poniżej coś dla tych co uważają że Albańczycy z Kosowa mają racje: Na początku XXw. Serbowie stanowili ponad 70% ludności Kosowa. Albańczycy oczywiście mieszkali w Kosowie od wieków ale stanowili tam mniejszość. Pierwsze zmiany pojawiły się w czasie wojny gdy Albańczycy współpracowali z Nimcami i Włochami. Serbowie zaczęli wtedy uciekać z Kosowa. Potem po wojnie marszałek Tito otworzył granice z Albanią i tysiące Albańczyków osiedliło się w Kosowie. Reszty dopełniła demografia. Kobiety albańskie należą do najpłodniejszych na świecie i w Kosowie tzw. współczynnik dzietności liczy 7,8 dziecka na kobietę. Serbowie nie wytrzymali tej demograficznej rywalizacji. Aby utrzymać większość każda serbska kobieta musiałaby rodzić ośmioro dzieci. To bardzo trudna zadanie. Dlatego Serbowie musieli przegrać w demograficznej wojnie. A więc imigracja, zastraszenie, a przede wszystkim wojna demograficzna spowodowały, iż Serbowie stracili Kosowo. Jest to bardzo dobry przykład na to jak można opanowywać ziemię, podbijać inne kraje dzięki wojnie demograficznej. Tak, Albańczycy podbili Kosowo stosując najskuteczniejszą broń jaką posiadali – rozmnażanie się. Pytanie czy jak Muzułmanie w Marsylii postanowią założyć "Republike Islamską" i odłączyć się od Francji też ich będziecie popierali???? Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Gdyby nie Kaczyński nasza ambasada by płonęła 22.02.08, 11:34 palestrina2005 napisał: > Sikorski i Tusk zachowali się nieodpowiedzialnie, chcąc szybko uznać > niepodległość Kosowa. > Gdyby nie spokój Prezydenta Kaczyńskiego nasza ambasada w Belgradzie > już by płonęła. a tak bedzie mozn dalej byczyć sie na placówce Odpowiedz Link Zgłoś
seydlitz Re: Gdyby nie Kaczyński nasza ambasada by płonęła 22.02.08, 13:48 Cholera pierwszy raz się zgadzam z Palestriną. Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 Rosja rękoma Serbów wywołała 1-szą Wojnę i spadła 22.02.08, 11:25 do III ligi. Następnej próby Rosja może nie przeżyć czego jej z całego serca życzę ;-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Rosja rękoma Serbów wywołała 1-szą Wojnę i sp 22.02.08, 11:31 To samo można powiedzieć o wiośnie 1941. Odpowiedz Link Zgłoś
estees Rosja grozi użyciem siły ws. Kosowa 22.02.08, 11:26 Widać ze Serbia i Kosowo sie nie liczy, to starcie USA - Bolszewia na terytorium Eurokolchozu. Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Rosja grozi użyciem siły ws. Kosowa 22.02.08, 11:26 Jak to "u jej granic" ? To niepodleglej Ukrainy, Litwy, Bialorusi juz nie ma ? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Rosja grozi użyciem siły ws. Kosowa 22.02.08, 11:30 Jeden z niewielu trzeźwo napisanych postów. Polska i Czechy nie graniczą z Rosją. Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: Rosja grozi użyciem siły ws. Kosowa 22.02.08, 11:44 no prosze jak zigzaur potrafi poprawic humor, z geografii to pewnie kiblowal na wlasne zyczenie;)) Odpowiedz Link Zgłoś
cesarz_lodow_smietankowych Re: Rosja grozi użyciem siły ws. Kosowa 22.02.08, 11:44 Widziałeś kiedyś mapę, synku? Odpowiedz Link Zgłoś
adamyr chyba chodziło o obwód Kalingradzki 22.02.08, 11:30 Fakt - z Czechami nie graniczą Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: chyba chodziło o obwód Kalingradzki 22.02.08, 11:31 Słuchajcie, a może Królewiec by się odłączył, ogłosił niepodległość i przyjął polski (albo litewski) język urzędowy? Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: chyba chodziło o obwód Kalingradzki 22.02.08, 11:37 zigzaur napisał: > Słuchajcie, a może Królewiec by się odłączył, Krolewiec nalezal do Świętego Cesarstwa Rzymskiego Narodu Niemieckiego, za pasera chcesz robić gamoniu. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: chyba chodziło o obwód Kalingradzki 22.02.08, 13:25 Rzecz w tym, nieuku, że NIE należał. Dlatego właśnie księstwo Brandenburgii przyjęło nazwę Królestwa Prus, aby nie podlegać Habsburgom. Jak widzę, wielu ludzi historii uczyły byłe politruki z LWP. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_schab Re: i przyjął polski (lub litewski) język urzędowy 22.02.08, 13:22 Odbiło Ci ? Przecież wszyscy tam mówią po rosyjsku. Ja tam zakładam, że mieszkańcy obwodu to ludzie raczej praktyczni: jeśli wprowadzą kiedykolwiek drugi język urzędowy, to raczej niemiecki lub angielski... I zauważą, że nazwisko komunistycznego aparatczyka kiepsko się nadaje na nazwę dużego, europejskiego miasta (za to jakiś "korolewgrad" byłby niezły ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: i przyjął polski (lub litewski) język urzędow 22.02.08, 13:41 Przeprowadzi się wymianę ludności: Z regionu Królewca przesiedli się obecną ludność nad Wołgę, Okę i Kamę, do ich (lub ich przodków) właściwej ojczyzny. W to miejsce przesiedli się Polaków z Rosji, potomków zesłańców syberyjskich. Wszyscy będą zadowoleni. Nawet rosyjska cerkiew prawosławna, bo zmniejszy się odsetek katolików i aktywność kleru katolickiego w Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
hohlik3 Re: i przyjął polski (lub litewski) język urzędow 22.02.08, 15:47 buhahah znow poprawiles mi humor Biorąc pod uwage exodus polakow za granice w tym do Rosji nikle masz szanse /;)heheh Znam Kaliningrad na wylot i ajko ciekawostke podam ze bardzo duzo niemcow rosyjskich przesiedla sie tam z Kazachstanu Duzy odsetek niemcow mieszka w krasnojarskim i altajskim kraju gdzie do dzisiaj wiele wiosek jest czysto niemiecka Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: chyba chodziło o obwód Kalingradzki 23.02.08, 11:15 glupcze, wojska pomocnicze stacjonujace w obw. kaliningradzkim maja lepsza zdolnosc bojowa niz harcerze w polskim MONie... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: sory - Kaliningradzki 22.02.08, 11:35 Zapewne miałeś na myśli Królewiec. Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 poprawna nazwa to Königsberg. (tłum.pol Królewiec) 22.02.08, 11:42 zaś dla ruskich nie umiejących czytać to Kaliningrad. I nie znających nawet własnej historii. Odpowiedz Link Zgłoś
gejowy.kaczucha Re: dla nie umiejących czytać to Kaliningrad 05.07.08, 18:52 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
provocateur Re: Rosja grozi użyciem siły ws. Kosowa 22.02.08, 11:31 Polska graniczy z obwodem kaliningradzkim, który jest częścią Rosji. Ergo: baza amerykańska w Polsce byłaby u granic Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Rosja grozi użyciem siły ws. Kosowa 22.02.08, 11:37 No to się odłączy i przestanie być częścią Rosji. Jaki problem? Odpowiedz Link Zgłoś
adamyr Re: Rosja grozi użyciem siły ws. Kosowa 22.02.08, 11:44 jestes nie poważny nie ma z tobą chyba wspólnego zdania jeśli dobrze cię rozumiem to sprzyjasz konfliktowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
oda_nobunaga Re: Rosja grozi użyciem siły ws. Kosowa 22.02.08, 11:50 Już widzę jak się odłączy, prędzej o jakimś korytarzu pomyśli Odpowiedz Link Zgłoś
cesarz_lodow_smietankowych Zizaur, jesteś żałosny. 22.02.08, 11:51 Masz zero pojęcia o geografii i polityce i próbujesz ukryć to pisząc żenujące posty. Trudno dyskutować z kimś, kto twierdzi, że Polska nie graniczy z Rosją. Może trochę poczytaj zanim zaczniesz pisać brednie na forum? Proponuję zacząć od podręczników do podstawówki. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Zizaur, jesteś żałosny. 22.02.08, 13:32 Już tak nie martw się o moje wykształcenie. Po prostu, Polska nie powinna uznawać panoszenia się Moskali w Królewcu, na Kaukazie, w Ingrii, Smoleńsku itd. Odpowiedz Link Zgłoś
cesarz_lodow_smietankowych Re: Rosja grozi użyciem siły ws. Kosowa 22.02.08, 11:43 Wyjmij mapę, to zobaczysz że mamy granicę z Rosją, dzieciaku. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Rosja grozi użyciem siły ws. Kosowa 22.02.08, 13:38 Po pierwsze, nie jestem dzieciakiem. Po drugie, Polska nie powinna uznawać okupacji Królewca przez Moskali. Odpowiedz Link Zgłoś
kogut82 Rosja grozi użyciem siły ws. Kosowa 22.02.08, 11:31 Gdy po schodach płynie sobie Ciepła ludzka krew Karzeł ciągnie zwłoki kobiet Lubi damską płeć Matko moja, spójrz przez okno Wszędzie śmierć i krew Idzie wojna, idzie wojna Idzie krwawa rzeź Tam na polu leży głowa Gnije szczurza pierś Robot gwałci krokodyla Małpę gryzie pies Już się skrada, już zabija Wojny wampir gdzieś Będzie wojna, będzie wojna Będzie krwawa rzeź Odpowiedz Link Zgłoś
adamyr oby nie 22.02.08, 11:34 nie dla tarczy i kosova nie naruszac europejskich granic nikomu to nie potrzebne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kujau demografia 22.02.08, 11:56 Kosowo 1871 Serbowie 64% Albaczycy 32% Kosowo 1899 Albaczycy 48% Serbowie 44% Kosowo 1948 Albanczycy 68% Serbowie 24% Kosowo 2005 Albaczycy 92% Serbowie 4% Prisztina 1953 rok Albanczycy 37% Serbowie 33% 1961 rok Albanczycy 49% Serbowie 38% 1971 Albanczycy 59% Serbowie 28% 1981 Albanczycy 70% Serbowie 19% 1991 Albanczycy 79% Serbowie 13% 2000 Albanczycy 97,4% Serbowie 2,2% Odpowiedz Link Zgłoś
adamyr Re: demografia 22.02.08, 11:58 mógłbys podac źródło bardzo cenna wiedza... Odpowiedz Link Zgłoś
kujau Re: demografia 22.02.08, 12:12 adamyr napisał: > mógłbys podac źródło > bardzo cenna wiedza... en.wikipedia.org/wiki/Demographic_history_of_Kosovo en.wikipedia.org/wiki/Pri%C5%A1tina#Demographics Odpowiedz Link Zgłoś
kujau Re: demografia 22.02.08, 12:19 Bosnia 1931 prawoslawni(Serbowie) 44,3% muzulmanie 30,9% katolicy(Chorwaci) 23,6% 1991 muzulmanie 43,5% Serbowie 31,2% Chorwaci 17,4% en.wikipedia.org/wiki/1991_population_census_in_Bosnia_and_Herzegovina Odpowiedz Link Zgłoś