gry

(71 wyników)
  • Mam ukończone już 18 lat. Od ponad 3-4 lata gram w gry sieciowe typu MMORPG, w przybliżeniu chodzi tam o to, iż posiadasz swojego bohatera i zdobywasz nim kolejne poziomy oraz zdobywasz coraz lepszy ekwipunek. To tyle o nich w skrócie. W wolne dni gram dosłownie cały dzień od przebudzenia się (7:00) do 1:00 w nocy (+/- 20 godzin), w dni szkolne gram (grałem?) po około 10 godzin. Straszne, nieprawdaż ? Często zarywałem nocki, a następnie szedłem do szkoły. Dużych problemów w szkole rac...
  • a wzajemne interakcje polegają na chęci wywarcia na partnerze jak najlepszego wrażenia? że każda pomoc ma ukryte znaczenie? Pragnienie bycia podziwianym? Popularnym? Docenionym? czy jest w tym coś złego? ja uważam, że życie to gra... scena... że w istocie zawsze pragniemy uznania... nawet a powiedziałabym przede wszystkim gdy działamy "altruistycznie" i póki robi się to szczerze, wierzy w wrażenie jakie sie wywiera /tak jak pisze E. Goffman/ jest to uczciwe miłego dnia :)
  • frapuje mnie taka kwestia. dlaczego ludzie lubią bawić się uczuciami innych? dlaczego wchodzą w jakieś gry, które wydają się być zabawą ale tak naprawdę ranią. dlaczego okazując zainteresowanie i sympatię, wycofują się gdy chce się robić krok w ich kierunku. o co w tym k****a chodzi? czy tak kręci ich wzbudzanie uczucia w innych by później dojść do wniosku, ze jednak nie o to im chodziło. więc o co, o tą łęchcacą próżność świadomość, że jesteśmy obiektem uczuć innych osób, w jak...
  • czy ktos wie, kto i kiedy wprowadzil pojecia Teorii Gier do psychologii?
  • popieram
  • i grasz w rytm pociąganych przez kogoś sznurków i jest o'k, ty grasz dalej, udajesz, zatracasz swoje JA i trzeba uważać na każdy krok, bo można przegrać wszystko ale życie nie może być teatrem jednego aktora czy życie to gra pozorów?
  • O k....
  • Gry(11)

Czy ktoś czytał książkę Erica Berne W co grają ludzie? Pozdrawiam.
  • Mojego męża coraz bardziej pochłania gra komputerowa. Od pół roku jest to praktycznie jego jedyne zajęcie w domu. Nasze małżeństwo się rozsypuje, nie mamy praktycznie kontaktu, mąż jest nerwowy, rzadko ze sobą rozmawiamy. Czy ktoś ma podobną sytuację i potrafi mi pomóc?
  • i które z nich uprawia na tym forum. Dla autorów/ek najlepszych odpowiedzi przewidziane beda nagrody.
  • Tu kilka uwag ogolnych, co do Teorii Gier: pl.wikipedia.org/wiki/Teoria_gier Sposrod wielu krytyriow na jakie mozemy podzielic gry, za kryterium istotne, pozwole sobie wybrac tu ich sume. A zatem znamy nastepujace gry: - GRY O SUMIE DODATNIEJ np. milosc... tu oboje parnerzy , po udanym przeprowadzeniu gry znajduja sie w korzystniejszym polozeniu, niz przed :))) gra o sumie dodatniej jest rowniez zwykla forumowa wymiana informacji... wiele osob w koncu czegos nowego w Necie si...
  • No cóż, dopadła mnie insomia i zaczęły się demony budzić. Wyrażam na tym forum swają frustrację wynikającą z niedostosowania do natury ludzkiej. Otóż całe to dobieranie drugiej połowy to jakaś cudowność. W znaczeniu dziwność. Gody w naszym gatunku, a może raczej w moim kręgu kulturowym to forma, gra i pozory. Otóż - z tego co widzę - zwyczjanie nie można być sobą, okazywać uczuć, zaangażowania i przywiązania - wtenczas druga strona bierze to za pewnik i się już zupełnie nie in...
  • Witam. Przeczytalam niedawno w jakiejs fachowej ksiazce o tzw. grze w "wada". Polega to na tym, ze czlowiek wynajduje u innych osob jakas wade, ktora w jego oczach dyskwalifikuje danego czlowieka. Dotyczy to szczegolnie relacji damsko-meskich, np. kobieta, ktora podrywa jakis mezczyzna wynajduje w nim wady (czasem absurdalne, np. ze nosi brzydkie buty) i niby z powodu tych wlasnie wad go odrzuca. Pisze "niby", bo tak naprawde te wady sa wyszukiwane tylko po to, zeby usprawiedliwic prze...
  • Mój 16-letni syn godzinami przesiaduje przed komputerem. Jego ulubionym zajęciem są gry komputerowe. Martwię się, bo doszło do tego, że przestał się uczyć, a jest w pierwszej klasie LO. Boję się, że to uzależnienie. Co o tym sądzicie? Może ktoś z psychologów wypowie się na ten temat. Jak z tym walczyć? W moim przypadku nie pomagają ani prośby ani groźby. Nie chcę stosować zbyt drastycznych metod typu zlikwidowanie komputera. Poszukuję również literatury na ten temat.
  • to domena jakiego typu ludzi?
  • forum ŻYCIA str. 14, 15 Sobota 29 listopada - niedziela 30 listopada 1997 ============================================================= W co grają Polacy? ------------------------------------------------------------- Z Zofią Pierzchałową, psychoterapeutką, o grach psychologi- cznych, scenariuszach na życie i naszych słabościach naro- dowych, rozmawia Dorota Gołębiewska. ------------------------------------------------------------- D.G.: No, właśnie, w co grają P...
  • Czy gracie? Niedawno czytałem artykuł ( www.nytimes.com/2003/06/12/technology/circuits/12play.html ) o prawdziwym Graczu. Jest przywódcą, wzorem dla innych, autorytetem - w wymyślonym świecie gry on-line. Chcielibyście? Kręcą Was takie klimaty? Czy wirtualny szacunek jest wart tyle samo, co ten tutaj? Pozdrawiam, mk.
  • co to jest? praca maturalna?
  • Witam jestem matką 11 letniego chłopca który ukończył własnie 4 klasę państwowej szkoły muzycznej do zakończenia szkoły pozostało 2 lata . Na początku podchodził do ćwiczeń z entuzjazmem,od 3 klasy jest coraz gorzej, płacze że nie chce ćwiczyć widzę że dużo go to kosztuje, stał się nerwowy, jak mu coś nie wychodzi potrafi się rozpłakać. Doszłam do wniosku że chyba porzucę tę szkołę, albo jest możliwość wzięcia tzw. urlopu na jeden rok . Co mam wybrać? Zrezygnować ze szkoły(decyzja nieodwrac...
  • Moja dobra koleżanka zachowuje się czasami jak dziecko. Zwłaszcza kiedy jesteśmy w towarzystwie mężczyzn, z kolegami z pracy, jej słodkość, skoncentrowanie na sobie (kolorze paznokci itp.), głupiutkie szczebiotanie o niczym zachwycają mężczyzn a mnie wprawiają z zażenowanie. Przyjmuje rolę dziesięciolatki przymilającej się do wszystkich. Doprowadza mnie to już do szału. Obie jesteśmy świetnie wykształcone, w wieku już zdecydowanie nie nastoletnim. Faceci ją głaszczą, pocieszają, rozmawiają z ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się