Dodaj do ulubionych

Jak przerwać tę grę

19.04.11, 10:33
Moja dobra koleżanka zachowuje się czasami jak dziecko. Zwłaszcza kiedy jesteśmy w towarzystwie mężczyzn, z kolegami z pracy, jej słodkość, skoncentrowanie na sobie (kolorze paznokci itp.), głupiutkie szczebiotanie o niczym zachwycają mężczyzn a mnie wprawiają z zażenowanie. Przyjmuje rolę dziesięciolatki przymilającej się do wszystkich. Doprowadza mnie to już do szału. Obie jesteśmy świetnie wykształcone, w wieku już zdecydowanie nie nastoletnim. Faceci ją głaszczą, pocieszają, rozmawiają z nią jak z dzieckiem ("kochanie, nie możesz...").

Nie chodzi o to, jestem zazdrosna. Jest bardzo popularna ale ja również i nigdy nie chciałabym się zachowywać jak ona, bo to naprawdę totalnie żenujące. Chodzi raczej o to, że ja naprawdę czuję się głupio jak ją jeden z drugim głaszcze po włosach i rozmawia jak z upośledzoną. Rozumiecie, to zachowania w stylu: oczko mi poszło i pokazywanie jak daleko jej to oczko poszło, tylko nieco bardziej wyrafinowane. Nie mam ochoty się temu przyglądać, brać udziału w jej przedstawieniu. Chociaż dziewczynę bardzo lubię - kiedy rozmawiam z nią bez towarzystwa mężczyzn i zachowuje się normalnie. Jak to przerwać? Przekonywać, reagować kiedy zaczyna?
Obserwuj wątek
    • mel.la Re: Jak przerwać tę grę 19.04.11, 11:56
      Ten typ tak ma i nie sadze zebys zmienila jej zachowanie. Mialam podobna kolezanke, zachowywala sie glosno w towarzystwie, glosny smiech, prowokowala mezczyzn swoim zachowaniem a kiedy jej zwrocilam uwage skomentowala: "no i co z tego ze jestem prowokujaca! " Chciala byc taka i Twoja kolezanka pewnie tez chce. Ja po prostu ograniczylam nasze kontakty.
    • adriana_ada Re: Jak przerwać tę grę 19.04.11, 12:30
      Zal sciska jelita, to znaczy mozg:D
      • mozambique Re: Jak przerwać tę grę 19.04.11, 13:26
        niekoniecznie zal

po prostu typ słodkeij idiotki ( takze w wykonaniu meskim- słodkiego dziubdziusia) niektórych ludzi drażni niesamowicie

pracuj tu z taką ( takim) , rób projekty, raporty, rozliczaj sie , odpowiadaj za efekty pzred szefem -cholery mozna dostac

podróżuj tu z taką ( takim) gdizekolwiek - spiesz sie na samolot, łap pociąg, rozbij namiot, wiosłuj pod prąd itp - życzę powodzenia

miej taką za "przyjaciółke rodziny" -brrrr....

a poza tym ciagnie sój do swego - słodkie idiotki kręcą sie w kręgu podobych do siebie
        • adriana_ada Re: Jak przerwać tę grę 19.04.11, 15:18
          mozambique napisała:

> niekoniecznie zal
          >
          > po prostu typ słodkeij idiotki ( takze w wykonaniu meskim- słodkiego dziubdzius
          > ia) niektórych ludzi drażni niesamowicie
          >
          To skoro nie odpowiada towarzystwo takiej osoby, nikt nikogo do niczego nie zmusza.

> pracuj tu z taką ( takim) , rób projekty, raporty, rozliczaj sie , odpowiadaj z
          > a efekty pzred szefem -cholery mozna dostac
          >
          A co jej wyglad przeszkadza w projektach, raportach, rozliczeniach i jak ten wyglad ma sie do efektywnosci pracy?

> podróżuj tu z taką ( takim) gdizekolwiek - spiesz sie na samolot, łap pociąg, r
          > ozbij namiot, wiosłuj pod prąd itp - życzę powodzenia
          >
          A kto Ci kaze?

> miej taką za "przyjaciółke rodziny" -brrrr....
          >
          Tez nikt Ci nie kaze

> a poza tym ciagnie sój do swego - słodkie idiotki kręcą sie w kręgu podobych do
          > siebie

Czy mianem nieslodkiej idiotki jest paszczur, na ktorego nie moze nikt patrzec?
          Pamietam, jak musialam przebywac z baba tak brzydka, ze jakby moj pies mial taka twarz, to ogolilabym mu tylek i kazala chodzic do tylu. Do tego miala wieczne pretensje do calego swiata, ze "faceci zwracaja uwage tylko na ladna gebe". To byl koszmar

• mozambique Re: Jak przerwać tę grę 19.04.11, 15:36
            > A co jej wyglad przeszkadza w projektach, raportach, rozliczeniach i jak ten wy
            > glad ma sie do efektywnosci pracy?
            nie wyglad tylko zachowanie - np . na zebraniach , "na dywaniku " u szefa , gdy trzeba stanąc jako zespól do konfrontacji itp

A kto Ci kaze?
            Juz nikt - ale keidys sie narwalam na urlop w wiekszym mieszanym gronie w którym byla taka osóbka . NIgdy wiecej !

Tez nikt Ci nie kaze
            I nie mam. Ale rozumiem autorke!

Czy mianem nieslodkiej idiotki jest paszczur, na ktorego nie moze nikt patrzec?

CZy ty masz jakis problem z czytaniem ? autorka wyuraznie podkreslila ze nei chodzi o wyglad ale zachwoanie owej koleżanki. Tłusty paszczur tez moze byc słodką idiotka - czemu nie ...
            • adriana_ada Re: Jak przerwać tę grę 19.04.11, 16:52
              mozambique napisała:

> Tez nikt Ci nie kaze
              > I nie mam. Ale rozumiem autorke!
              >
              > Czy mianem nieslodkiej idiotki jest paszczur, na ktorego nie moze nikt patrzec?
              >
              > CZy ty masz jakis problem z czytaniem ? autorka wyuraznie podkreslila ze nei ch
              > odzi o wyglad ale zachwoanie owej koleżanki. Tłusty paszczur tez moze byc słod
              > ką idiotka - czemu nie ...

Od razu widac, ze tak powiem golym okiem zazdrosc o zainteresowanie.
              A co do kobiet, ktore maja nieco za duzo tu i tam... zawsze moga schudnac, a brzydka baba cokolwiek by nie robila, to i tak bedzie brzydka. No, chyba ze w gre wchodzi operacja plastyczna:)
              • adriana_ada PS. 19.04.11, 16:56
                To jest na zasadzie takiej, jak w tym starym dowcipie, jednak ponadczasowym...
                Wchodzi facet do autobusu i odzywa sie baba- och, jaki pan pijany-, na co facet odpowiada -och, jaka pani brzydka, a jutro bede trzezwy-
                :)
      • nieskomplikowanaaa Re: Jak przerwać tę grę 19.04.11, 14:59
        Nie zazdroszczę jej jakoś specjalnie. Gdybym chciała zachowywałabym się przecież jak ona, ale uważam to zachowanie za poniżanie siebie samej.
        • adriana_ada Re: Jak przerwać tę grę 19.04.11, 16:50
          nieskomplikowanaaa napisała:

> Nie zazdroszczę jej jakoś specjalnie. Gdybym chciała zachowywałabym się przecie
          > ż jak ona, ale uważam to zachowanie za poniżanie siebie samej.

Jak Ci nie odpowiada jej towarzystwo zawsze mozesz zmienic prace na taka, gdzie cala meska uwaga zostanie skupiona tylko i wylacznie na Tobie a i moze wrosnie Twoja popularnosc:)))
      • to.niemozliwe Re: Jak przerwać tę grę 20.04.11, 08:23
        :D
    • paco_lopez Re: Jak przerwać tę grę 19.04.11, 15:02
      przetrwasz te grę i wiele innych. bedziesz miło wspominac więc sie nie napinaj. młodośc nie trwa wiecznie.
    • witch_l Mily kociaczek... 19.04.11, 20:06
      A co komu taka rozrywkowa osoba przeszkadza? Jestes zwyczajnie zazdrosna, bo chcialabys cala uwage na sobie skupic....Ona jest jaka jest, taka jaka Ty nie mozesz byc i vice versa....
      Widzsz, ty silna chlopczyca bedziesz musiala kiedys sam sobie drewienka do kominka przynosic...a ona tylko nosek zmarszczy i 10 chlopow jej to zalatwi i ...to jest git. Niech kazdy bedzie taki jaki chce w koncu przeciez ona nic zlego ci nie robi...
    • koala_tralalala Re: Jak przerwać tę grę 19.04.11, 23:25
      Jak to przerwac? Jestes z nia na bezludnej wyspie czy jak, ze nie mozesz przerwac? Spotykaj sie rzadziej albo tylko we dwie, jesli ja lubisz, bo chyba zmieniac przez pogadanki wychowawcze nie zamierzasz; zreszta juz troche pozno na wychowywanie.
    • realista_nr1 Re: Jak przerwać tę grę 20.04.11, 00:53
      Zwolnic sie, po co praca ma cie wykanczac psychicznie
    • to.niemozliwe Re: Jak przerwać tę grę 20.04.11, 08:24
      A może potrenuj trochę uwodzenie facetów, przynajmniej masz mistrzynię pod bokiem ;)
    • solaris_38 Re: Jak przerwać tę grę 21.04.11, 22:12
      obserwować siebie
      własne zmiany nastrojów
      ich siłę namiętność

co chcesz osiągnąć ?
      uratować mężczyzn przed sidłami kobiety
      czy kobietę przed uważania ją za idiotkę ?

czy naprawdę chcesz kogokolwiek ratować

co Cię denerwuje

obie strony zdają się być zadowolone

Ty masz problem i dyskomfort lecz samotnie
      możesz powiedzieć że te ich w sumie niewinne godowe zabawy Cię denerwują
      ale nie sądzę żeby to coś zmieniło
      im to sprawia przyjemność

a Tobie niech sprawia przyjemność ich obserwacja kontemplacja
      i śledzenie własnych emocji

to jak kino
      :)

powodzenia

• realista_nr1 Re: Jak przerwać tę grę 21.04.11, 22:41
        "o płynu natchniony magicznymi snami
        od wiekόw czczony, od wiekόw kochany
        rozluźniasz języki umacniasz hart ducha
        twojego bulgotu cała Polska słucha
        jesteś gdy rodzimy i gdy umieramy
        przed tobą otworem stoją wszystkie bramy
        wielbi cię lud prosty wielbią politycy
        miłym gościem jesteś w wiosce i stolicy
        twόj widok tak kusi tak mami i nęci
        nikt ci się nie oprze nawet prezydenci
        kochał bym cie mocno, wielbił i szanował
        gdybym w dniu następnym ciężko nie chorował"
    • kol.3 Re: Jak przerwać tę grę 21.04.11, 22:46
      Najlepiej przestań się z nią pokazywać. Koleżanka przez niektórych mężczyzn zapewne uważana jest za bardzo kobiecą i ekscytującą "słodką idiotkę", faktycznie zaś ma ona swój sposób na nieskomplikowanych facetów.
      Zapewniam Cię, że nie wszystkim panom takie lalunie odpowiadają. To co jest zabawne przez jeden wieczór, po dłuższym czasie zaczyna być mdlące, tym bardziej jeśli koleżanka stosuje powtarzalne środki wyrazu.
    • mskaiq Re: Jak przerwać tę grę 22.04.11, 05:53
      Ma taka osobowosc. Chec opiekowania sie inymi czesto jest po to aby
      zopiekowac sie soba. Regresja w swiat dziecka to sposob w jaki broni
      sie przed problemami, nieufnoscia, wrogosc, wspolzawodnictwem.
      Zwykle pod tym znajdziesz strach i podatnosc na zranienie.
      Mysle ze warto aby poszla do psychoterapeuty, moglby jej pomoc
      pozbyc sie tego zachowania a przede wszystkim pomoc jej lepiej
      rozumiec siebie i lepiej radzic sobie w zyciu.
      Serdeczne pozdrowienia.
      • kol.3 Re: Jak przerwać tę grę 23.04.11, 23:01
        Mam wrażenie koleżanka stosuje absolutnie świadomie taktykę robienia z siebie słodkiej uwodzicielskiej małej kobietki. Panowie przy niej czują się dobrze, bo przy takiej kruchej, bezradnej kobietce wydają się silniejsi, męscy, mądrzejsi, no i kręci ich sprawdzanie jak daleko poleciało kobiecie oczko w pończosze. W dziesiejszym świecie pełnym wykształconych, silnych samodzielnych, rzeczowych kobiet, a czasem babochłopów, które sobie doskonale same radzą mężczyzni mogą czuć się sfrustrowani, niepewni, niemęscy.
        W sumie - stara metoda.
        • adriana_ada Re: Jak przerwać tę grę 24.04.11, 10:08
          Tu nie chodzi o kruchosc czy bezradnosc (w takich kategoriach postrzegaja kobiety homoseksualisci), a raczej o zwykla kobiecosc.
          W ostatnim czasie pracowalam w 90% z mezczyznami i uwierz, ze dla kazdego z nich atrakcyjna byla kobieta zadbana, z dlugimi wlosami, ladna buzia, delikatna w obyciu. Z babocholopow jedynie mieli niewybredny ubaw.
          • nieskomplikowanaaa Re: Jak przerwać tę grę 24.04.11, 17:09
            Musisz mieć jakąś straszną traumę z tego powodu, tak że tych babochłopów widzisz w każdym wątku. Również w moim, w którym o kobiecości, ew. jej braku, nie ma ani słowa.
            • adriana_ada Re: Jak przerwać tę grę 24.04.11, 17:46
              nieskomplikowanaaa napisała:

> Musisz mieć jakąś straszną traumę z tego powodu, tak że tych babochłopów widzis
              > z w każdym wątku. Również w moim, w którym o kobiecości, ew. jej braku, nie ma
              > ani słowa.

Ale gdzie ja widze te babochlopy powiedz?
              Ja sie ciesze, ze nie musze ich ogladac:)
        • nieskomplikowanaaa Re: Jak przerwać tę grę 24.04.11, 17:13
          kol.3 napisała:

> Mam wrażenie koleżanka stosuje absolutnie świadomie taktykę robienia z siebie
          > słodkiej uwodzicielskiej małej kobietki.

Nie kobietki, raczej dziecka nierozumiejącego świata wokół niej (wyznania w stylu: "nie chce mi się! boli mnie głowa" na polecenie wykonania czegoś) i nie będącego w stanie ponieść odpowiedzialności za nic.
          • gadagad Re: Jak przerwać tę grę 24.04.11, 20:01
            Kobiecość, jako niepełnosprawność umysłowo - fizyczna, mimo funkcji seksualnie rozrodczej, oczywiście, jeszcze podświadomie, jest silnie zakodowana. Tak, że można po tym jechać, tylko co komu z tego, że go każdy może pogłaskać, jak nawet kot na to nie pozwala?
            • kol.3 Re: Jak przerwać tę grę 24.04.11, 20:43
              Kobiecie chodzi o przyciągnięcie męskiej uwagi i wykorzystanie mężczyzn do swoich celów.
              Jak napisała jakaś forumka wyżej dziesięciu facetów się rzuci, aby jej przynieść drewno do kominka, podczas kiedy inne będą taszczyć drewno same.
              W małżeństwie taka pani wmówi facetowi, że on jest wspaniały i cudowny, bo świetnie wbija gwoździe w ścianę i facet czując się jak superman dla niej umyje okna, wytrzepie dywany, przyniesie siaty z zakupami do domu, dokładając do tego brylant itd. (znam to z życia) podczas gdy te zaradne i zorganizowane mają pana zalegającego na kanapie z piwem.
              • gadagad Re: Jak przerwać tę grę 24.04.11, 21:20
                Ta, ten brylant, to na kartoflu.
          • mskaiq Re: Jak przerwać tę grę 24.04.11, 23:12
            To co opisujesz to sa typowe objawy osobowosci histerycznej. To co robi
            Twoja kolezanka nie jest swiadome. To jej sposob w jaki radzi sobie w zyciu.
            Nie bardzo rozumiem po co to wszystko piszesz.
            Czy myslisz ze w taki sposob jej pomozesz ?
            Serdeczne pozdrowienia.
            • adriana_ada Re: Jak przerwać tę grę 25.04.11, 12:17
              mskaiq napisał:

> To co opisujesz to sa typowe objawy osobowosci histerycznej. To co robi
              > Twoja kolezanka nie jest swiadome.

Ze takie glupoty i brak wiedzy jakiejkolwiek nie sa kasowane.
              Przychodza tu ludzie, czytaja to i byc moze wierza, ze jest to prawda, napisane przeciez na Forum Psychologia (to tak jak babcie co po niektore wierza, bo widzialy w TV czy slyszaly w radiu).
              Jeszcze kilka takich osob, a forum stanie sie reklama debilizmu.

To jej sposob w jaki radzi sobie w zyciu.
              > Nie bardzo rozumiem po co to wszystko piszesz.
              > Czy myslisz ze w taki sposob jej pomozesz ?
              > Serdeczne pozdrowienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka