wujtarabuk 23.03.09, 17:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hamsterlover [...] 23.03.09, 19:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz Re: 15 i 16 latka zatrudniły się w agencji towarz 24.03.09, 06:25 Najbardziej mnie śmieszy pisanie o szesnastolatce per "dziewczynka", brzmi to w sposób zapewne niezamierzony komicznie i dwuznacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_anzelm [...] 24.03.09, 09:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
eddiemaxfaktor Re: Natychmiast obowiązkowa religia!!! 24.03.09, 10:10 a moze lepiej przywrocic kare chlosty i dyby pod ratuszem no i pozwolic na procesje biczownikow teoria katolikow to bezrefleksyjne pustoslowie sprzed wiekow.. no i co z argumentem ze sie 'dziewczynkom' podobalo? komunisci tez stosowali wbijanie mlotkiem wiedzy do lbow [lub wlewanie oleju przez ucho] Odpowiedz Link Zgłoś
jchlebowska Re: Natychmiast obowiązkowa religia!!! 24.03.09, 10:42 Patrząc na to co piszesz to nikt nie jest religijny :P Bo samo chodzenie do kościoła nie świadczy o pobożności :P Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 15 i 16 latka zatrudniły się w agencji towarzys... 23.03.09, 22:28 To widać jak one mogły zachowywać się w szkole !! Odpowiedz Link Zgłoś
rasklaat Re: 15 i 16 latka zatrudniły się w agencji towarz 24.03.09, 10:22 Znałem takiego typa kiedyś jeszcze w Polsce ze sześć lat temu. Bardzo przedsiębiorczy człowiek. On się zajmował różnymi szemranymi interesami; dilka, obrót kradzionymi towarami, kupowanie sprzętu AGD na podstawione osoby, lewe karty telefoniczne, itp. Chciał tez otworzyć małą agencję w mieszkaniu w bloku i zaraz bez problemu znalazł kilka takich piętnastek które by chciały się sypać za pieniądze. Tylko lokalu nie znalazł... Odpowiedz Link Zgłoś
mniszka13 Re: na ile ku...twu kobiet my jestesmy winni? 24.03.09, 13:04 na jakieś 80% Odpowiedz Link Zgłoś
grizz8 Zupełnie jak w filmie "Galerianki" 23.03.09, 23:45 Obserwują i wyciągają wnioski, widza, że zachowanie w stylu "Dody" tylko się opłaca, a na chłopców we własnym wieku nie spojrzą, bo po co. Oni przecież nie mają kasy. Polecam Film Galerianki. Odpowiedz Link Zgłoś
alojzybombel666 Re: Zupełnie jak w filmie "Galerianki" 24.03.09, 08:32 niektore uwazaja, ze skarbonka sluzy do zarabiania. a lepiej zarabiac niz nie zarabiac. a jesli polaczy sie przyjemne z pozytecznym... Odpowiedz Link Zgłoś
afore1 Nic nadzwyczajnego 23.03.09, 23:50 Kiedy rżną się na melanżach, szukając starszych, bogatych ziomków, to nikt z tego afery nie robi, bo to chleb powszedni dla takich 15-nastolatek. Każdy o tym wie. A jak robią to "oficjalnie" w ramach "najstarszego zawodu świata", to od razu wielkie halo i artykuły w gazetach, sprawy w sądach, itp. Co się dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
3cik Re: Nic nadzwyczajnego 24.03.09, 08:06 Bo w Polsce przestępstwem jest stręczycielstwo a nie prostytucja, czy rozwiązłość. Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek [...] 23.03.09, 23:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
g.suss [...] 24.03.09, 02:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi przerost 24.03.09, 07:37 mój polonista określiłby to następująco: przerost formy nad treścią forma wyszukana tak że się czytać nie da treści/sensu brak wyrazy współczucia Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Tolerancji, wiecej tolerancji 24.03.09, 09:22 Bez portek sobie chodzisz i bez rozumu. I szczęśliwy jesteś i wierzący... w bajania i imaginacje. I dobrze ci tak :D Odpowiedz Link Zgłoś
asp420 czy jakis socjolog mógłby wyjaśnić 24.03.09, 00:07 dlaczego jeśli słyszę o tego typu przypadkach to niemalże w ciemno mogę obstawiać imiona typu Kinga, Julita, Andżelika, etc., a jak komuś obija się brutalnie pysk to w sprawę zamieszane są osoby o imionach Adrian, Amadeusz, etc. Dlaczego jest taka nadreprezentacja tego typu imion? Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: czy jakis socjolog mógłby wyjaśnić 24.03.09, 00:16 To genialne, wystarczy nazywac chlopcow Jan, Pawel, Tadeusz, lub Jezus, dziewczynki Maryja lub Magdalena i swiat bedzie znow bez zlodziejstwa, prostytucji, wojen, zla, nienawisci. Tak jak kieeeedys to bywalo. Wy w tym Toruniu macie super pomysly. Odpowiedz Link Zgłoś
senseiek Maria Magdalena akurat byla prostytutka.. 24.03.09, 04:28 > To genialne, wystarczy nazywac chlopcow Jan, Pawel, Tadeusz, lub > Jezus, dziewczynki Maryja lub Magdalena i swiat bedzie znow bez > zlodziejstwa, prostytucji, wojen, zla, nienawisci. Tak jak > kieeeedys to bywalo. > Wy w tym Toruniu macie super pomysly. Maria Magdalena akurat byla prostytutka wg oficjalnej wersji chrzescijanskiej.. :D Wg nieoficjalnej wersji, zona Jezusa, i matka jego syna Judasza.. ---- Kalkulator dla inwestorów giełdowych: daytradercalc.trueart.pl Odpowiedz Link Zgłoś
psimm Re: Maria Magdalena akurat byla prostytutka.. 24.03.09, 08:21 9. Maria Magdalena była prostytutką Ta okoliczność doskonale wpasowała się już w kilka hollywoodzkich produkcji, lecz ma niewiele wspólnego z prawdą. Nigdzie w Nowym Testamencie nie pada wobec Marii Magdaleny takie określenie. Jedynie ewangelista Łukasz pisze o niej, że „opuściło [ją – przyp. red.] siedem złych duchów” (Łk 8,2). A o prostytutkach ewangeliści wypowiadają się bardziej dosadnie. Za taki obraz Marii Magdaleny ma też odpowiadać papież Grzegorz I, który po prosu pomylił się podczas kazania. źródło: www.przekroj.pl/cywilizacja_spoleczenstwo_artykul,4065,3.html To tyle jeśli chodzi o Twoje genialne teorie ;P Odpowiedz Link Zgłoś
panzwarszawy Re: Maria Magdalena akurat byla prostytutka.. 24.03.09, 08:25 Biblia, to nie jedyna księga chrześcijańska. Są również Apokryfy - ewangelie nie uznawane przez kościół - jednak brane pod uwagę. Jest nawet Ewangelia Marii Magdaleny, w której sama pisze: " jestem świętą i prostytutką ". To było za wiele dla kościoła, zwłaszcza jeśli chodzi o nawracanie owieczek, dlatego usunął tą księgę z Bibli ( jak i wiele innych ). Odpowiedz Link Zgłoś
afiag Re: Maria Magdalena akurat byla prostytutka.. 24.03.09, 08:31 Ja tez wczoraj parę apokryfów napisałem. A ona była niepiśmienna. Odpowiedz Link Zgłoś
psimm Re: Maria Magdalena akurat byla prostytutka.. 24.03.09, 09:57 Apokryfy nie są "księgami chrześcijańskimi"... są przekazami nawiązującymi do wydarzeń biblijnych. "To było za wiele dla kościoła, zwłaszcza jeśli chodzi o nawracanie owieczek, dlatego usunął tą księgę z Bibli ( jak i wiele innych )." Kościół nie usuwał apokryfów z Biblii bo nigdy ich tam nie było ==' Poza tym "kościół" (pisany małą literą) oznacza budynek... a budynek na pewno nic nie "usunął" ;P Odpowiedz Link Zgłoś
panzwarszawy Re: Maria Magdalena akurat byla prostytutka.. 24.03.09, 11:02 "Kościół nie usuwał apokryfów z Biblii bo nigdy ich tam nie było ==' Poza tym "kościół" (pisany małą literą) oznacza budynek... a budynek na pewno nic nie "usunął" ;P " Widać małą masz wiedzę o swoim " kościele " ( specjalnie napisałem z małej litery, bo właśnie tyle znaczy dla mnie ta instytucja ). Skąd Wy możecie wiedzieć kto napisał Ew. Łukasza, a kto Ew. Tomasza. Wiecie tylko to, czego nauczono Was na religii, albo w kościele, albo na teologii w KUL. Macie tylko jednostronny pogląd na temat, bo jednostronnie uformowano Wam ten pogląd bez prawa do myślenia. " Kościół nie usuwał... ", a co robił przez całe wieki poza paleniem na stosie, wykańczaniem innowierców i... niszczeniem zakazanych ksiąg ? Tak a pro po. Sprawdźcie sobie w wikipedi modne ostatnio słowo nepotyzm i jaka jest geneza jego powstania. Można się bardzo zadziwić zakłamaniem kk. Odpowiedz Link Zgłoś
psimm Re: Maria Magdalena akurat byla prostytutka.. 24.03.09, 11:50 A skąd możesz wiedzieć kto napisał apokryfy w które tak wierzysz? Ja wiem to od historyków. Z przekazów ustnych. Ze źródeł ogólnie uznanych za PRAWDZIWE. "Macie tylko jednostronny pogląd na temat, bo jednostronnie uformowano Wam ten pogląd bez prawa do myślenia." Myślę po swojemu i doszukuję się informacji. Nie wierzę "na ślepo". "" Kościół nie usuwał... ", a co robił przez całe wieki poza paleniem na stosie, wykańczaniem innowierców i... niszczeniem zakazanych ksiąg ?" Czy kościół obecnie się tego wypiera? Nie. Choć niejednokrotnie pojęcie o prawdziwych wydarzeniach o "paleniu" itp. są przejaskrawione i niezgodne z prawdą HISTORYCZNĄ. A może zaprzeczysz również tej prawdzie? Powiesz że najświatlejsze umysły naukowe się mylą? "Można się bardzo zadziwić zakłamaniem kk." Tylko KK kłamie? Bo z tego co mi się wydaje to tworzą go LUDZIE, a ludzie kłamią. Są słabi. I tego nie zmienisz. Tak samo jak nie możesz powiedzieć, że TYLKO KK kłamie. Odpowiedz Link Zgłoś
psimm Re: Maria Magdalena akurat byla prostytutka... 24.03.09, 11:51 A skąd możesz wiedzieć kto napisał apokryfy w które tak wierzysz? Ja wiem to od historyków. Z przekazów ustnych. Ze źródeł ogólnie uznanych za PRAWDZIWE. "Macie tylko jednostronny pogląd na temat, bo jednostronnie uformowano Wam ten pogląd bez prawa do myślenia." Myślę po swojemu i doszukuję się informacji. Nie wierzę "na ślepo". "" Kościół nie usuwał... ", a co robił przez całe wieki poza paleniem na stosie, wykańczaniem innowierców i... niszczeniem zakazanych ksiąg ?" Czy kościół obecnie się tego wypiera? Nie. Choć niejednokrotnie pojęcie o prawdziwych wydarzeniach o "paleniu" itp. są przejaskrawione i niezgodne z prawdą HISTORYCZNĄ. A może zaprzeczysz również tej prawdzie? Powiesz że najświatlejsze umysły naukowe się mylą? "Można się bardzo zadziwić zakłamaniem kk." Tylko KK kłamie? Bo z tego co mi się wydaje to tworzą go LUDZIE, a ludzie kłamią. Są słabi. I tego nie zmienisz. Tak samo jak nie możesz powiedzieć, że TYLKO KK kłamie. Odpowiedz Link Zgłoś
inzynier_inzynier Re: Maria Magdalena akurat byla prostytutka... 24.03.09, 15:27 polecam w encyklopedii hasło " I N K W I Z Y C J A " ps: mówiąc iż papież się pomylił występujesz przeciw KK i grozi Ci ekskomunika :) Odpowiedz Link Zgłoś
psimm Re: Maria Magdalena akurat byla prostytutka... 25.03.09, 11:15 "ps: mówiąc iż papież się pomylił występujesz przeciw KK i grozi Ci ekskomunika" gdzie napisałem że papież się pomylił? :) napisałem jedynie że Kościół obecnie przyznaje się do tego że popełniał błędy jednocześnie zaznaczając że część z informacji podawanych na temat inkwizycji, itp, jest po prostu przejaskrawiona :) I to akurat dyskusji nie podlega bo jest udowodnione historycznie ;P Odpowiedz Link Zgłoś
senseiek Re: Maria Magdalena akurat byla prostytutka... 26.03.09, 05:56 > ps: mówiąc iż papież się pomylił występujesz przeciw KK i grozi Ci ekskomunika > :) Ekskomunika dotyczy tylko ludzi wierzacych, katolikow. Ateiscie nie mozna dac ekskomuniki.. ;) ---- Kalkulator dla inwestorów giełdowych: daytradercalc.trueart.pl Odpowiedz Link Zgłoś
g.suss Re: czy jakis socjolog mógłby wyjaśnić 24.03.09, 02:54 Może dlatego, że 3 z tych imion to imiona katolickich świętych? Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi socjolog częściowy ;) 24.03.09, 04:37 i próba wyjaśnienia albo sugestia (BTW, fajnie postawiony problem, congrats ;) ) to są na ogół dzieci tzw prostych ludzi z ambicjami... dolne strefy klas średnich, te co to muszą (we własnym mniemaniu) nadrabiać rozmaite braki (w poziomie wykształcenia, zamożności itd) tacy ludzie ciągle komuś zazdroszczą i komuś chcą dorównać... w takim płytkim sensie i tacy ludzie są wyjątkowo podatni na "mody", jeśli chodzi o imiona nadawane dzieciom stąd te stada Andżelik (brrr) i Adrianów ;) biednym rodzicom się wydaje że coś, co w ich mniemaniu jest wyszukanym imieniem z "wyższych sfer", podniesie status rodziny tzn oczywiście żadne z nich tak by tego nie określiło ale IMHO taki mniej więcej jest mechanizm za parę lat ruszą do boju nowe zestawy imion... any comments...? Odpowiedz Link Zgłoś
kwaczynsky_pan Re: socjolog częściowy ;) 24.03.09, 18:10 Postawię analogiczną diagnozę.:) Rzecz może ująłbym bardziej syntetycznie i memetycznie (i zgryźliwie ;) ): przedmioty i przekaz otaczający osoby świadczy o memach, pod których wpływem one pozostają (memetyczny fenotyp). Dzieci noszące imiona postaci z telewizji są potomkami tych, którzy karmili się telewizyjnym przekazem, jednocześnie, jako istoty niezbyt autorefleksyjne, ulegali silnej indoktrynacji treściami tego przekazu. To istoty posłuszne wdrukowanym im imperatywom, które to imperatywy można by połączyć w jeden główny nakaz: 'musisz odnieść sukces'. Zwulgaryzowany przekaz medialny nieustannie definiuje ów 'sukces' zestawem publicznych i filmowych postaci, dysponentów godnych pozazdroszczenia bogactw i statusów społecznych. Czy nadanie swojemu dziecku imienia jednej z takich postaci jest próbą zaklęcia rzeczywistości, rodzajem chrztu włączającego dziecko w elitarną społeczność ludzi sukcesu, czy może kompletnie bezrefleksyjnym naśladownictwem (czymś w rodzaju kultu cargo)? Niezależnie od odpowiedzi na to pytanie dość stwierdzić, iż w owych latoroślach odnajdziemy tę samą pustkę ideową, lecz często zrealizowaną już w pełniejszej, bardziej zdecydowanej formie, której rozkwit umożliwia sprzyjająca atmosfera potęgującego się konsumpcjonizm naszego społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
charliefrown proste wytlumaczenie 24.03.09, 06:37 CzulyWojtek z onetu tak oto opisal to zjawisko: "Zauwarzcie - blachary, by zrekompensować swoim dzieciom porarzkę na starcie, nadają im wyszukane imiona - Andżelika, Lukrecja, Julia, Marika. Chcą im w ten sposób zrekompensować przegrane dzieciństwo i `wyposażyć' je na przyszłość. Synowie przegranych blachar to Keviny, Oskary, Adriany, a głuwnie Patryki. Kolejne porcje kiczu, bo imiona są z cyklu beznadziejnych." Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: proste wytlumaczenie 24.03.09, 06:45 pewnie można to i tak ująć ;) tyle że: CzulyWojtek z onetu zionie taką pogardą dla ludzi, o których się wypowiada, że najpewniej ma na imię nie Wojtek, tylko Patryk tenże CzulyWojtek powinien - mając świadomość własnej skrajnej dysortografii (albo niedouczenia, różnie o tym mówią ;) - trochę popracować nad pisownią, od razu by się zrobił bardziej wiarygodny (nawet mimo tej pogardy) a co to jest "blachara"...? Odpowiedz Link Zgłoś
zupa_serowa_z_grzankami Re: proste wytlumaczenie 24.03.09, 08:42 oczywiscie pomijamy to ze czuly wojtek to klasyczny prowokator, nawet wiem z ktorego miasta;p Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: proste wytlumaczenie 24.03.09, 08:47 hmm... nie bywam na onecie widzę że niewiele tracę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marko_uk Re: proste wytlumaczenie 24.03.09, 09:11 > a co to jest "blachara"...? Tutaj jest wyjasnienie: nonsensopedia.wikia.com/wiki/Blachara Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: czy jakis socjolog mógłby wyjaśnić 24.03.09, 06:41 Do asp420 : Masz rację ja także w szkole - jako nauczyciel - zaobserwowałem taka prawidłowość . Imiona skorelowane z poziomem umysłowym , wychowaniem i zachowaniem . Odpowiedz Link Zgłoś
panzwarszawy Jak było w jednej piosence o socjologach: 24.03.09, 08:21 " Każdy socjolog powinien minimum 5 lat przepracować w nocnym ". Mądra ta piosenka. Odpowiedz Link Zgłoś
pancwynar Re: czy jakis socjolog mógłby wyjaśnić 24.03.09, 08:41 Kinga to imię blachar? no popatrz... to ja nie wiedziałem, że od ..nastu lat w naszym gronie bliskich znajomych mamy blacharę:) no ale ona ma już 30. na karku, może to inne pokolenie? Odpowiedz Link Zgłoś
kapeco Re: czy jakis socjolog mógłby wyjaśnić 24.03.09, 09:38 Wyjaśniam. Ci ludzie, to przeważnie doły społeczne. Bieda i ciemnota wzmacniana telewizorem. Rodzice chcąc stworzyć dzieciom choć ułudę lepszego żywota pomiędzy Biedronką a wilgotnym mieszkaniem do społu ze szwagrem i psem ( zawsze jest pies ! )nadają tym dzieciom "lepsze" niż inne imiona. Naturalna tęsknota za innym, lepszym światem. Kavin Kwaśniak Odpowiedz Link Zgłoś
rasklaat Re: czy jakis socjolog mógłby wyjaśnić 24.03.09, 10:38 asp420 napisał: > dlaczego jeśli słyszę o tego typu przypadkach to niemalże w ciemno mogę obstawi > ać imiona typu Kinga, Julita, Andżelika, etc., a jak komuś obija się brutalnie > pysk to w sprawę zamieszane są osoby o imionach Adrian, Amadeusz, etc. Dlaczego > jest taka nadreprezentacja tego typu imion? Bo polski plebs od czasów Stalina myśli że jak da dziecku "wyszukane" imię to automatycznie zapewni mu to awans do arystokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: czy jakis socjolog mógłby wyjaśnić 24.03.09, 15:49 Niekoniecznie plebs, niekoniecznie w Polsce i niekoniecznie od czasow Stalina :P Przeczytaj Freakonomics, gdzie omawia sie analize takich zachowan w USA Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: czy jakis socjolog mógłby wyjaśnić 29.03.09, 10:58 Co ty gadasz, przed Stalinem nic nie było, cała historia zaczyna się od Stalina, poza tym w poza Polską nic nie ma i nie było, cała historia toczy się i toczyła w Polsce (Stalin też), a poza tym wszystko poza autorem to plebs (ty, ja i Stalin też). Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 bylo milo 24.03.09, 01:02 Szacunek dla dziewczyn, ze nie opowiadaja lzawych historyjek o "brzydkich wujkach" i "wykorzystywaniu" tylko przyznaja, ze im to odpowiadalo. Nie wszystkie widocznie wola samodzielne zajecia, te wolaly jak ktos pomagal, przy okazji kasa wpadla. Odpowiedz Link Zgłoś
pancwynar Re: bylo milo 24.03.09, 08:42 tak, tak pełen szacun... czapki z głów... Ty tak poważnie o tym 'szacunklu'?! Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: bylo milo 24.03.09, 10:40 anders76 napisał: > Szacunek dla dziewczyn, ze nie opowiadaja lzawych historyjek > o "brzydkich wujkach" i "wykorzystywaniu" tylko przyznaja, ze im to > odpowiadalo. Nie wszystkie widocznie wola samodzielne zajecia, te > wolaly jak ktos pomagal, przy okazji kasa wpadla. ======================================= Po lekturze artykułu i ja odniosłem wrażenie lekkiego zawodu autora (śledczych zapewne też), że kobitki bezpruderyjnie objawiły tą prawdę, którą znają przecież wszyscy. Zamiast wątku sensacyjnego, wyszedł obyczajowy. I to wręcz graniczący z prowokacyjnym wyzwaniem dla dulszczyzny i kołuństwa katolskiego ciemnogrodu. Odpowiedz Link Zgłoś
kormiii 15 i 16 latka zatrudniły się w agencjach towarz... 24.03.09, 01:02 Świat zawsze taki był:P Żadna nowość jeżeli chodzi o zamiłowanie do seksu i prostytucje. wykopgier.pl/gry-online/289/fwg-knight-2/ Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry brawo dziewczyny! 24.03.09, 01:02 seks nie jest straszny, i mozna jeszcze zarobic, uczcie sie i zazdroscie panie ktore by chcialy, no ale, przeciez...faceci naprawde nie pragna waszego umyslu, wiec przestancie sie ludzic Odpowiedz Link Zgłoś
avin Re: brawo dziewczyny! 24.03.09, 01:40 seks nie jest straszny, i mozna jeszcze zarobic, uczcie sie Zycze ci, by twoja corka skorzystala z tych rad. A jak nie corka, to zona no bo mamusia to chyba juz skorzystala. Odpowiedz Link Zgłoś
qulag ich wybór 24.03.09, 06:23 skoro córka czy żona by miały takie pragnienie to co mi do tego?? ich wybór :) to tylko seks, a niektórzy robią z tego wielką hecę jakby to było morderstwo albo chociaż kradzież... cholerne katolickie wychowanie wbijane nam do głów od setek lat!!! aha, te zdanie mnie rozbiło: "Podejrzenia, że dziewczynki zostały zmuszone siłą do prostytucji zostały przez nie same szybko obalone." DZIEWCZYNKI!!! ahhahahaah wyście chyba 15-16 latki na oczy nie widzieli :) Odpowiedz Link Zgłoś
kriss2302 Re: brawo dziewczyny! 24.03.09, 09:54 heh :) zgadza się! Jego wnuczkom też tego życze. Debil Odpowiedz Link Zgłoś
domektomek Re: brawo dziewczyny! 24.03.09, 11:51 Prostytucja istniała od początku świata, więc czemu się dziwisz? A wzorce wynosi się z domu.To co w normalnych domach jest naganne i nie do przyjęcia, w patologicznych jest normą. Sądzę, że panienki właśnie z domu wyniosły i ukształtowały sobie poglądy na życie.A że jeszcze nie wiedzą ,że owo życie już zmarnowały? Cóż,im nie było dane bronić habilitacji,czy też żyć w klasztorze. Odpowiedz Link Zgłoś
kingstonny A nazwiska i buzie skazanych sutenerow gdzie? 24.03.09, 02:02 Niech zyje geniusz polskiego systemu sprawiedliwosci. Sutenerowali nieletnich, zostali za to skazani, ale dla szerokiej spolecznosci pozostana anonimowi. To jest dopiero opieka panstwa nad obywatelem. To jest dopiero troska o czlowieka. Przestepce, to znaczy. A reszta spoleczenstwa? Ta dobra? Ef ich wszystkich, mowi geniusz polskiego wymiaru sprawiedliwosci. To jest dopiero przejzystosc systemu i obraz demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi co za bzdury 24.03.09, 07:35 po pierwsze: congrats z okazji stworzenia nowego czasownika "sutenerować", może się przyjmie ale jeśli się nawet przyjmie, to w tym przypadki właściciele agencji "sutenerowali" nieletnie, a nie nieletnich... ale to już drobiazg bez znaczenia po drugie: rozumiem że lubiłbyś pójść na jakiś stosowny placyk i osobiście ukamienować takich zbrodniarzy, tak? no to wszystko jasne... a jednak przypominam, że panienki same z własnej woli postanowiły w ten sposób zarabiać po trzecie: "przejrzystość" pisze się przez "rz"... też drobiazg bez znaczenia podobnie jak twoja wypowiedź: i bez sensu, i bez znaczenia (na szczęście) Odpowiedz Link Zgłoś
wiem-wszystko Re: co za bzdury 24.03.09, 08:26 a tobie 'congrats' z okazji lansowania tego właśnie słowa, dude. true indeed! jak to było z ta belka w oku? Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi drobna różnica 24.03.09, 08:37 słowo "congrats" jest (jak zapewne wiesz, skoro zwracasz się do mnie per "dude") istniejącym i stosowanym powszechnie w komunikacji netowej skrótem słowo "sutenerować" natomiast po prostu nie istnieje i nie ma niczego na swoją obronę ok, dude? Odpowiedz Link Zgłoś
agatazieba Re: drobna różnica 24.03.09, 09:59 słowo "congrats" jest śmieszne. wygląda na zwykły proletariacki lans. i nie jest słowem powszechnie stosowanym w internecie. przynajmniej nie w jego polskiej wersji. Odpowiedz Link Zgłoś
eddiemaxfaktor Re: drobna różnica 24.03.09, 10:32 i jeszcze ja ci cos napisze: 'w komunikacji netowej' liczy sie przekaz myslowy a nie poprawnosc lingwistyczna [stad rowniez skroty czesto uzywanych slow czy makaronizmy ktorymi sam zasmiecasz polski jezyk, dude; dotyczy to rowniez poprwiajacych ortografie] a ludziom ktorzy tworza slowa typu sutenerowac tylko pochwala sie nalezy za wyobraznie Odpowiedz Link Zgłoś
laksmana Gazeta Pomorska publikuje 24.03.09, 08:27 za zgodą skazanej, jej zdjęcie. Wejdź tam i ją zobacz. Pytanie tylko, co Ci to da? Pokażesz córce i każesz jej unikać tej baby i nie brać od niej cukierków? Odpowiedz Link Zgłoś
lingoo Re: A nazwiska i buzie skazanych sutenerow gdzie? 24.03.09, 10:23 wystarczy wygooglac pomorską i na pierwszej stronie jest zdjęcie głównej ze skazanych Odpowiedz Link Zgłoś
rasklaat Re: A nazwiska i buzie skazanych sutenerow gdzie? 24.03.09, 10:42 A w ogóle to okazuje się że prostytucja i sutenerstwo są w Polsce akceptowane i niekaralne. Kara grozi tylko kiedy w gre włączani są nieletni. Interesujące. Odpowiedz Link Zgłoś
stefaniak78 15 i 16 latka zatrudniły się w agencjach towarz... 24.03.09, 02:33 "bylo milo" no pewnie, ze bylo milo, bo niby jak inaczej mialoby byc? Odpowiedz Link Zgłoś
sany666 Za co konkretnie te wyroki? 24.03.09, 02:36 W Polsce seks z piętnastoletnią osobą nie jest przestępstwem, podobnie jak zatrudnianie młodocianych. Choćby nie wiem co sądziły wszelkiej maści kołtuny, żądne krwi "pedofili". Ta sprawa zresztą ujawnia cały kretynizm i fałsz nagonki na "pedofili". W takiej np. Irlandii klienci panienek byliby już uznani za pedofili bez cudzysłowu. Czyli kto jest potwornym zboczeńcem, którego należy spalić na stosie, a kto nie - to kwestia umowna i w dużej mierze zależna od geografii. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Za co konkretnie te wyroki? 24.03.09, 07:29 Jesli ma seks z 15-latka w Irlandii, to pedofil. Ale jesli ozeni sie z 14-latka, to wedlug prawa kanonicznego jest "w porzadku"! Odpowiedz Link Zgłoś
g1tzb1051 Kazdy ma swoje powolanie... 24.03.09, 03:06 .. dziewczyny tez. Jedna chce byc zakonnica i poswiecic sie Bogu druga prostytutka i zarabiac na zycie sexem. Szacunek dla dziewczyn ze nie sa zaklamane. Nalezy przypomniec ze dopiero chrzescijanstwo wprowadzilo zasade ze sex jest niemoralny. Nie znaczy ze nie jestem chrzescijanienem - tak tylko obiektywnie zauwazam. Odpowiedz Link Zgłoś
sany666 Re: Kazdy ma swoje powolanie... 24.03.09, 04:28 No jasne. Bo przecież być polakiem i nie być chrześcijaninem to zbrodnia. To wasze chrześcijaństwo to już na całym świecie jest słynne, ze swoimi objawieniami: Jedwabnem i Kielcami np. Na kołtuństwo nie ma rady. A seks to straszny grzech - wtedy jak cię ktoś przyłapie. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy sany, relax...polak nie-chrzescijanin nie zbrodnia 24.03.09, 04:38 sany666 napisał: > No jasne. Bo przecież być polakiem i nie być chrześcijaninem to zbrodnia. To > wasze chrześcijaństwo to już na całym świecie jest słynne, ze swoimi > objawieniami: Jedwabnem i Kielcami np. > Na kołtuństwo nie ma rady. A seks to straszny grzech - wtedy jak cię ktoś przył > apie. zas wyszydzanie kogos za to, ze jest chrzesijaninem to tez nie zbrodnia, ale oznaka glupoty lub braku tolerancji lub obojga, jak kto woli... btw. podejrzewam, ze twoj przedmowca za jedwabne i kielce nie jest odpowiedzialny, jak rowniez pewnie nie bral udzialu w wyprawach krzyzowych... Odpowiedz Link Zgłoś
yanoosh111 Re: Kazdy ma swoje powolanie... 24.03.09, 09:57 Widać masz mętne pojęcie o szacunku...dla samego siebie, współczuję Odpowiedz Link Zgłoś
dalton78 No sie gazeta popisała... 24.03.09, 08:23 Dobrze, że od razu w tytule napisaliscie, że bylo miło! Ciekawe ilu niezdecydowanym, głupim nasoloatkom którzy nie mają wsparcia w rodzinie daliście odpowiedź. Gratulacje. Po raz kolejny pochwała dziadowstwa! Tylko po co tym piszecie ze zdziwieniem jesli sami to promujecie?? Odpowiedz Link Zgłoś
pancwynar Polskie kołtuństwo - jasne... 24.03.09, 09:04 Za Gazetą Pomorską: "- Gdy przyszli do nas policjanci i zapytali czy widzieliśmy te dziewczyny od razu powiedzieliśmy, że były u nas - wspomina [właścicielka agencji]. - Nasz ochroniarz miał telefon do jednej z nich. Dzięki temu skończył się ich gigant po Polsce. To były zepsute pannice, które doskonale wiedziały co robiły." zaraz... zaraz... jeszcze raz: "To były zepsute pannice, które doskonale wiedziały co robiły." ?? czy tylko ja czegoś tu nie pojmuję? miały 14-15 lat więc były (są?) to "zepsute pannice"? czy były "zepsute" bo przyszły zarobić na swoje potrzeby? to co - według Sz.P. Właścicielki Agencji - zmienia się w momencie osiągnięcia pełnoletności? otrzymujemy immunitet i "zepsucie" nas nie dotyczy? w sumie jej pracownice też przychodzą zarobić... i jedne robią to bo musza (nie mają innych perspektyw, atutów oprócz własnego ciała), a inne robią to... bo lubią i jeszcze za to im płacą. tak jak w życiu; jedni chodzą do pracy bo muszą za coś żyć, inni bo spełniają się w swoim zawodzie - jest on ich pasią itp. Pani Właścicielko Agencji - niezła z Pani hipokrytka.. prowadzić taki, a nie inny biznes i moralizować o "zepsuciu".:) ---- "Feministki chcą od mężczyzn rzeczy niemożliwej. Żeby brzydkie kobiety były traktowane tak samo jak ładne." by muminos1975 Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Re: Polskie kołtuństwo - jasne... 24.03.09, 09:41 Wracajac do tematu czyli tzw. "moralnosci " to znalem panienki, ktore potrafily pokazac sie w kosciele na poczatku nabozenstwa, odwiedzic na szybki numerek chlopaka i jeszcze zdazyly wrocic pod koniec, aby wszystcy widzieli, ze byly w kosciele. I robily to zupelnie bezinteresownie, tez jakos sie dowiedzialy, ze jest milo. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Polskie kołtuństwo - jasne... 24.03.09, 10:24 anders76 napisał: > Wracajac do tematu czyli tzw. "moralnosci " to znalem panienki, > ktore potrafily pokazac sie w kosciele na poczatku nabozenstwa, > odwiedzic na szybki numerek chlopaka i jeszcze zdazyly wrocic pod > koniec, aby wszystcy widzieli, ze byly w kosciele. I robily to > zupelnie bezinteresownie, tez jakos sie dowiedzialy, ze jest milo. ==================================== Pewnie. Znam w Warszawie miejsce (pracuje tam nieopodal kumpela), gdzie siuśki z pobliskiego liceum na "dużej" przerwie potrafią zarobić szybkim "numerkiem". Odpowiedz Link Zgłoś
pandora-online od 6 lat do szkoly,seksu nauczac od przeczkola 24.03.09, 09:46 POwinny dostac specjalny imunitet "K" w wieku 12 lat. "POlityka lumpenliberalizmu,wychowanie spoleczne w burdelu" Rznac to ale pasem i na religie gonic,wiecej byloby pozytku. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: od 6 lat do szkoly,seksu nauczac od przeczkol 24.03.09, 10:10 pandora-online napisał: > POwinny dostac specjalny imunitet "K" w wieku 12 lat. > "POlityka lumpenliberalizmu,wychowanie spoleczne w burdelu" > Rznac to ale pasem i na religie gonic,wiecej byloby pozytku. ====================================== Ty lepiej wróć do szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski biczowanie w klęczniku Ci się marzy, Pandorku? 24.03.09, 11:37 pandora-online napisał: > Rznac to ale pasem i na religie gonic,wiecej byloby pozytku. Jeśli klienci o profilu sadmo-maso są zamożniejsi od tych straight, to na pewno tak, oj na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
rokitatokretyn za co te wyroki?od 15 lat moze sypiac z kim chce 24.03.09, 09:50 tak stanowi polskie prawo! ludzie, przeczytajcie kodex karny, masz 15 lat i mozesz pracowac w agencji, tylko czerpanie korzysci z nierzadu jest karane. Odpowiedz Link Zgłoś
ydospar 15 i 16 latka zatrudniły się w agencjach towarz... 24.03.09, 09:56 To właśnie znaczy ochrone swoich, bo w Anglii nie współpracują z przestępcami i ujawniane są twarze i adresy przestępców, ale to Monarchia. Szkoda, że można się domyślać tzw powiązań - to obrzydliwe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Brawo dziewuszki! 24.03.09, 10:05 ==================================== To się nazywa stosowaniem zasady pewnego polityka nowej, zasobnej Polski: "brać sprawy w swoje...ukhm, ręce". A właściwie, co kogo obchodzi, jak dziewczyny sobie radzą w otaczającej rzeczywistości? Połączyły przyjemne z pożytecznym, i tyle. Nie muszą tyrać w supermarkecie przeładowując setki kilogramów towarów dziennie za psi grosz. A tak, zarobią parę złotych, wyjadą, gdzie nikt ich nie zna i ułożą sobie życie według ich upodobań. A może wyemigrują, bo przedtem nawet o tym nie mogły marzyć z braku funduszy? PS: prostytucja nie za nas się zaczęła i nie za nas się skończy. Czyż małżeństwo nie jest zalegalizowaną formą prostytucji? Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Brawo dziewuszki! 24.03.09, 10:27 "Czyż małżeństw o nie jest zalegalizowaną formą prostytucji?" Oczywiscie ze jest! Dlatego sie ozenilem z kobieta zarabiajaca wiecej odemnie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Brawo dziewuszki! 24.03.09, 10:51 darekvtb napisał: > "Czyż małżeństw o nie jest zalegalizowaną formą prostytucji?" > > Oczywiscie ze jest! > Dlatego sie ozenilem z kobieta zarabiajaca wiecej odemnie :-)) ============================================== Ja też. Ona zarabia trzykrotnie więcej niż ja. Za to w domu zmienia się w super-kucharkę i matkę, bezprzykładną housekeeper'kę, a w łóżku w najlepszą prostytutkę. Czy powinienem się tego wstydzić? Odpowiedz Link Zgłoś
kriss2302 Chora tolerancja 24.03.09, 10:27 Tym wszystkim, którzy piszą że to w porządku że 15stolatki się ku...ą i że to ok, bo mają taki wybór, życzę żeby mieli kiedyś córki (może już mają) i niech w wieku 15stu lat robią to samo. Życzę im też takich matek i żon, które w wieku 15stu czy 16stu lat robiły to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Chora tolerancja 24.03.09, 11:17 kriss2302 napisał: > Tym wszystkim, którzy piszą że to w porządku że 15stolatki się ku...ą i że to > ok, bo mają taki wybór, życzę żeby mieli kiedyś córki (może już mają) i niech > w wieku 15stu lat robią to samo. Życzę im też takich matek i żon, które w > wieku 15stu czy 16stu lat robiły to samo... ======================================== Te, "przyzwoity", a skąd ty wiesz, jakim sposobem dostałeś się na ten świat? Widzicie go, moralista się znalazł. Skąd tyle żółci w twoim poście? Jaką masz pewność, że właśnie twoja mamusia, żona czy siostra nie dorabiają "na boku", albo tylko robią to "dla sportu"? Odpowiedz Link Zgłoś
kriss2302 Re: Chora tolerancja 24.03.09, 11:22 Pewności nie mam, ale to nie znaczy że mam to tolerować. Żebyś wiedział że moralista :) Brzydzę się kurestwem i jestem z tego dumny! Odpowiedz Link Zgłoś
nezzumi Nie macie innych problemow? 24.03.09, 13:20 Nie nam osadzac jakie sa itp, chcialy poszly pracowaly jako prostytutki podobalo im sie to wiec w czym problem? Jedynie o co mozna miec zal, to ze chyba wogole nie pomyslaly o rodzicach jak oni sie z tym czuja wiedzac co corka robila jak uciekla z domu. tyle dobrze ze nikt ich do tego nie zmuszal. A jesli chodzi o tych co zostali skazani no coz, dzisiaj trzeba sprawdzac dokumenty zanim pojdziesz z jakakolwiek dziewczyna do luzka, bo 14-stka z tapeta na twarzy nie za wiele sie rozni od 18-stki ;/ Niech mi ktos to wytlumaczy: czemu jak dziewczyna lubi sex i czesto zmienia partnera to duza czesc ludzi glownie facetow wyzywa je od najgorszych z najgorszych, a sami jak sie puszczaja na lewo i prawo to sa wspaniali i srodowisku sa uwazani za super meskich i niewiadomo co jeszcze? Wiec skonczcie wyzywac te laski, bo prawda jest taka ze Ci co najglosniej krzycza(ok 90% z tej grupy) sami chetnie zaplacili by za godzinke zabawy (jak wiekszosc prawdziwych polskich katolikow) Odpowiedz Link Zgłoś
k.janik 15 i 16 latka zatrudniły się w agencjach towarz... 24.03.09, 11:26 Odpowiedz na taki stan rzeczy brzmi:KASA RZADZI!!!NIC INNEGO SIE DZISIAJ NIE LICZY! KTOS, KTO POWIEDZIAL ZE MAJA DOBRY PRZYKLAD W OSOBIE DODY MA RACJE!!!Bo po co sie meczyc, studiowac, starac sie byc jak najlepszym fachowcem, skoro latwiej i przyjemniej jest im postarac sie o bogatego meza! Odpowiedz Link Zgłoś
kriss2302 Re: 15 i 16 latka zatrudniły się w agencjach towa 24.03.09, 11:49 k.janik napisał: > Odpowiedz na taki stan rzeczy brzmi:KASA RZADZI!!!NIC INNEGO SIE > DZISIAJ NIE LICZY! KTOS, KTO POWIEDZIAL ZE MAJA DOBRY PRZYKLAD W > OSOBIE DODY MA RACJE!!!Bo po co sie meczyc, studiowac, starac sie > byc jak najlepszym fachowcem, skoro latwiej i przyjemniej jest im > postarac sie o bogatego meza! Nie ma nic złego w szukaniu bogatego męża, któremu jest się wiernym. Chodzi o szukanie bogatego alfonsa i zarabianie na najniższych ludzkich instynktach. To prawda, dzisiaj KASA RZąDZI, panuje zasrana znieczulica i uczucia nie mają już znaczenia. Wierzę, że nie dla wszystkich... Odpowiedz Link Zgłoś