Dodaj do ulubionych

Agent Tomasz z CBA znów był na łowach

26.09.09, 07:24
to sa chyba jedyne "sukcesy" CBA. Wymyslja firmy, wymyslaja sytuacje i "lapia"
wymyslonych przestepcow.
Obserwuj wątek
    • paterski32 Agent Tomasz z CBA znów był na łowach 26.09.09, 07:42
      a mi od samego poczatku to wygladalo na klasyczną podkladke .. rzekome 450 tys. za rzekoma manipulacje na obiekcie wartym duzo wiecej, strategicznie poloznym .. to absurd jakis na miare CBA, no ale z drugiej strony jesli ta Pani swiadomie wziela te pieniadze - swiadczy to tylko o jej bezmyslnosci .. a jak widac za bezmyslnosc sie placi - ciekawe tylko na czyje polecenie ta masakarda !

• 4krzych1 jaka łapówka? to normalna taksa adwokacka! 26.09.09, 09:11
        wszyscy adwokaci tak przecież robią, żeby klient mógł dać 10 000
        euro łapówki takiemu np S., każdy prawnik weźmie 100 000 euro, aby
        dać łapówkę 10 000 euro, a reszta, czyli 90 000 euro to koszta
        adwokackie, w tym opłacanie tych którzy dbają o to, by przychody
        adwokatów nie były rejestrowane, no bo przecież to profesja zaufania
        publicznego...
        Nazwać to ku...twem, to mało!!!
        • vlad1 Kto i dlaczego wybrał akurat W.Marczuk? 26.09.09, 10:41
          Piszą że agent "Tomasz" udał się do pani Marczuk. Dlaczego akurat do
          niej? Dlaczego nie ma żadnej kontroli nad tą instytucją czyli CBA w
          takich "wyborach". Sawicka dała sie podpuścić ale znowu de facto
          ktoś z niej zrobił przestępcę. Czy CBA jest tak samo gorliwe w
          sytuacji gdy mają pomóc obywatelowi zgłaszającemu podejrzenie o
          przestępstwo?
          • sevho1 co za ciemna masa pisala artykuł :) 26.09.09, 15:28
            "Warszawski sąd dla Mokotowa nie zgodził się na aresztowanie"

włąsnie zdecydował sąd o zatrzymaniu, a może wyjść na wolność jak
            wpłaci kaucję.
            jakby sie niz zgodziła na zatrzymanie to by pewnie sonia poszła na
            lody :) a chyba jej z klatki nie wypuścili.

słabizna cienizna czyli trybuna ludowa dla nieochszczonych :)
            • aniaewi > słabizna cienizna czyli trybuna ludowa dla nieo 21.10.09, 18:03

> słabizna cienizna czyli trybuna ludowa dla nieochszczonych :)

Ha, ha, ha, "ochszczony" się znalazł! Pewnie także prawdziwy Polak, a ma problemy z pisaniem w ojczystym języku.
          • and-j1 Wymyślone CBA wymyśla i tworzy przestępców 26.09.09, 18:00
            vlad1 napisał:

> Piszą że agent "Tomasz" udał się do pani Marczuk. Dlaczego akurat do
            > niej? Dlaczego nie ma żadnej kontroli nad tą instytucją czyli CBA w
            > takich "wyborach". Sawicka dała sie podpuścić ale znowu de facto
            > ktoś z niej zrobił przestępcę. Czy CBA jest tak samo gorliwe w
            > sytuacji gdy mają pomóc obywatelowi zgłaszającemu podejrzenie o
            > przestępstwo?
            • soul.brother Re: Wymyślone CBA wymyśla i tworzy przestępców 27.09.09, 11:49
              wielki sukces, w tym kraju zyją miliony, a na całym świecie miliardy osób ktore
              z miłości godowe są popełnić przestępstwo. Brawo wspaniała organizacja. kiedy
              CBA zostanie zdelegalizowanie?
        • wan20_3 Re: jaka łapówka? to normalna taksa adwokacka! 26.09.09, 12:52
          Ohoho! Skąd to kotku wiesz? Pewnie dawałeś łapówki, skoro masz takie
          szczegółowe informacje albo jesteś produktem kaczyzmu, gdzie obsrywa
          sie wszystko i wszystkich (przykład: tow. Dziadosław).
      • tentutaj Re: Agent Tomasz z CBA znów był na łowach 26.09.09, 10:30
        Ta i podobne historie są tylko potwierdzeniem, że nasze cechy i skłonności
        opisane przez pewnego francuskiego alkoholika w bajce "Król Ubu", maja charakter
        trwały. A na czyje zlecenie? To proste: wszystko wskazuje na to, że na zlecenie
        Pazury aby miał wreszcie jakiś pretekst do wydawania oświadczeń.
        • heartpumper Re: Agent Tomasz z CBA znów był na łowach 26.09.09, 11:55
          LOL Prawdziwego mężczyznę poznac po jego oswiadczeniach.
      • baaku Podrzucenie dowodów. 26.09.09, 12:21
        Jak wzięła pieniądze? Dawał jej perfumy, a jak już przestała sprawdzać na
        spotkaniach co jest w reklamówkach Armaniego to włożył tam pieniądze. Myślała,
        że kolejne perfumy i nie sprawdziła. Równie dobrze jakiś agent może ci w
        tramwaju włożyć pieniądze do kieszeni a na przystanku aresztować za przyjęcie
        łapówki.
        • maaac Re: Podrzucenie dowodów. 26.09.09, 13:04
          IMHO by być zwolennikiem PiS, czy też mniej szczegółowo polityki przez nich i
          pokrewne "firmy" prowadzone po pierwsze trzeba nie mieć wyobraźni.

Oni sobie nawet nie wyobrażają że to kiedyś ICH może dotknąć. No jest radocha bo
          "celebrytkę" z TVN wkopano i już to wystarczy.
        • pepino123 Re: Podrzucenie dowodów. 27.09.09, 10:50
          a ja slyszalem w tych torebkach Armani to wcale nie byly perfumy tylko krakowska
          sucha i za kazdym razym byla ta krakowska, przy kazdym spotkaniu swieżutka
          kielbasa, a jak juz Weronika wiedziala ze znowu bedzie krakowska to wtedy sie
          okazalo ze tam som pinionzki. Popieram kolege baaku, uwazajcie szczegolnie w
          tramwajach, tam czesto grasuje CBA
    • drabinahaha1 CBA szkodzi liberalnej gospodarce 26.09.09, 07:45
      No jak ma się ten wielki biznes tworzyć, skoro nie mogą biedni biznesmeni
      ukraść pierwszego miliona, no jak???????
    • czarny-misio CBA coraz bardziej przypomina agencję towarzyską 26.09.09, 07:47
      tyle ze za miliony podatników
    • drabinahaha1 Karać bezwzględnie to powinni babcię za kradziez 26.09.09, 07:50
      batonika a nie celebrytów podstawionych przez 'biznesmenów', po co komu to
      CBA, stado baranów-wyborców PO służy do golenia, nie golone stado baranów
      dostaje kołtuna
    • grzes07 Re: zorro_dzieciaku 26.09.09, 07:50
      jesli niemasz nic madrzejszego do napisania to lepiej nastepnym razem tego nie
      rob, twoj nick tez CBA prawdopodobnie wymyslilo, a ty naiwna osobo myslisz ze
      przestepca sie przyzna do zarzucanych mu czynow?, a wiezieniu siedza za niewinnosc?
      • czarny-misio Przykucie do kaloryfera i pałowanie 26.09.09, 08:00
        zastraszanie rodziny skutecznie rozwiąże język nawet ty byś sie przyznał
    • drabinahaha1 Agent Tomasz z CBA znów był na łowach 26.09.09, 07:54
      Stado baranów-wyborców PO-ryczy-beee, kto nas będzie golił jak CBA nie
      pozwala, my żyjemy po to by nas golić, beeeee
    • czesiekkk Re: Agent Tomasz z CBA znów był na łowach 26.09.09, 08:05
      Nie można czynić zarzutu służbie specjalnej, że korzysta z prowokacji, bo takie
      ma uprawnienie wynikające z ustawy o CBA.
      Oczywiście to boli, że oprócz jakiś pracowników zatrudnionych w urzędzie gminy
      sięga się po t ludzi z pierwszych stron gazet i serwisów plotkarskich. No ale w
      ustawie o CBA nie ma słowem nic na ten temat, że ściga się tylko maluczkich z
      jakiejś wioseczki za 300 zł wziętych za pozwolenie.
    • anna-76 Agent Tomasz z CBA znów był na łowach 26.09.09, 08:07
      tak , tak Wyborcza w akcji , rozpoczęła się ofensywa rozmiękczania
      sprawy , i pomyśleć , że w 89 roku roznosiłam Wasz pierwszy numer
      gazety po ludziach , a wielu bało się ją wziąć do domu ...
      dzisiaj zapewne by się brzydzili...
      • grzes07 Re: anna-76 masz racje 26.09.09, 08:21
        anna-76 w 100% popieram
        po przeczytaniu tego artykulu rowniez dochodze do takiego wniosku ze "GW" chce
        na sile uniewinnic ta osobe, nie rozumiem takiego podejscia to tylko dziala na
        niekorzysc "GW" jesli chce usprawiedliwic przestepce trzeba byc naprawde naiwnym
        aby wierzy w takie bajki co pisze "GW"..ta pani nic nie wiedzial o
        pieniadzach??, kazdy przestepca w wiezieniu rowniez gada ze siedzi za
        niewinnosc;), nie wiem moze ta pani jest w formacji ktora popiera "GW" dlatego
        stosuja taryfe ulgowa to nie pierwszy taki przypadek na "GW"
        • maaac Bronicie przestępców? 26.09.09, 10:22
          Ciekawe kto tu naprawdę broni przestępców?

CBA nie ma prawa "wrabiać" ludzi w przestępstwo. Prowokacja ma na celu
          ujawnienie procederu, który trwa, a o którym posiada się tylko informacje poza
          procesowe. Macie dowód na istnienie jakiegokolwiek przestępstwa "przed" tą całą
          akcją? Następna sprawa czy CBA faktycznie dysponuje informacjami o pozaprawnych
          próbach załatwienia zakupu. Bo fakt że się komuś wręczyło reklamówkę z pewną
          kwotą pieniędzy nic nie znaczy. Zresztą to już drugi taki przypadek - o ile wina
          kretynki Sawickiej, której sporym nakładem środków finansowych i czasu udało się
          zrobić wodę z mózgu, jest niewątpliwa, to już nikt nie przedstawił na czym miała
          polegać wina burmistrza Helu? Jak mógł "na lewo" sprzedać grunty podczas gdy są
          normalnie sprzedawane na publicznych aukcjach?

Coś mi się wydaje że wstydzić to powinni się ci co brali od anny-76 gazetę i
          przypomnieć sobie czy przypadkiem nie kablowała na nich jednocześnie na Milicję.
          • myslacyszaryczlowiek1 Przestań robić wodę z mózgu 26.09.09, 11:04
            Jak ktoś jest uczciwy to ucina "wrabianie" na samym początku nie dając żadnych
            nadziei że coś można załatwić.
            To co jest ujawniane to jest czubeczek góry lodowej, gdyby nie PIS to za
            kilkanaście lat byśmy się doczekali zupełnego rozkładu państwa, ja jeszcze
            pamiętam co się wyrabiało za SLD. A czym to grozi to mamy przykład na Ukrainie,
            gdzie syn prezydenta .....
            Ryba psuje się od głowy. Niektórych przestępstw korupcyjnych wręcz nie da się
            ujawnić, możemy się tylko domyślać. Np. wysoko płatne wykłady Millera,
            Kwaśniewskiego w USA, czy też objęcie przez Schrodera wysokiego stanowiska w
            spółce gazowej.
            • baaku Jakie afery Twój PIS wykrył? 26.09.09, 12:27
              Tylko te, które sam stworzył biorąc do rządu przestępców. Np. wiceminister i
              jego żona oskarżone o wyłudzanie kredytów...
              • myslacyszaryczlowiek1 Re: Jakie afery Twój PIS wykrył? 26.09.09, 13:53
                No widzisz najbardziej się martwił afer w swoich szeregach. Myślisz że tak
                łatwo udowodnić korupcję,po czasie gdy dwie strony na tym korzystają i nawzajem
                się kryją. Przejrzyj na oczy, na prywatyzację, na przetargi za SLD gdzie
                oficjalnie krążyła stawka 10%. Firma która by ujawniła jak np. teraz w
                Szczecińskim Zusie by była zniszczona, dlatego każdy siedział cicho.
                Ja mam dobrą pamięć i doskonale pamiętam wymuszanie łapówek np. przez celników.
                A wystarczyło dwa lata rządów PISu a miałem z nimi styczność i żaden z nich
                nawet nie napomknął że sprawę trzeba załatwić. A żądali naprawdę dużych
                pieniędzy bo jak nie to.... .
                • tymon99 Re: Jakie afery Twój PIS wykrył? 27.09.09, 11:46
                  yslacyszaryczlowiek1 napisał:

> najbardziej się martwił afer w swoich szeregach

a ty gdzie się uczyłeś polskiego?
                • pe11 Re: Jakie afery Twój PIS wykrył? 27.09.09, 13:15
                  myslacyszaryczlowiek1 napisał:

> No widzisz najbardziej się martwił afer w swoich szeregach.

Dlaczego kłamiesz?

PISS maksymalnie tuszował wszystkie afery w swoich szeregach, a niektóre
                  zatuszował tak mocno, że pomimo oczywistych dowodów ludzie chodzą wolni.
                  Przykłady: Putra, Jasiński, Zawisza, Kownacki, Szyszko, Tomaszewski, Netzel,
                  Twaróg, Milewski ... ta lista się ciągnie w nieskończoność
            • maaac To ty nie rób wody z mózgu. 26.09.09, 12:37
              > Jak ktoś jest uczciwy to ucina "wrabianie" na samym początku nie
              > dając żadnych nadziei że coś można załatwić.
              Jak ktoś jest nieuczciwy to od razu bierze łapówkę. Uczciwego zaś można złamać
              prędzej czy później. Pytanie tylko jakich łamiący jest gotów użyć sił, środków,
              ile czasu potrafi na to poświęcić.

> To co jest ujawniane to jest czubeczek góry lodowej, gdyby nie PIS
              > to za kilkanaście lat byśmy się doczekali zupełnego rozkładu
              > państwa, ja jeszcze pamiętam co się wyrabiało za SLD.
              PiS w tym względzie NIC nie zrobił. Jedyną skuteczną metodą walki z
              łapówkarstwem jest eliminowanie wszelkich miejsc gdzie ona może się pojawić. Na
              pewno nie jest taką metodą próba zastraszania obywateli. To zawsze można pominąć
              - ot człowiek musi wiedzieć komu dać łapówkę by go prowokatorzy nie nachodzili.

> A czym to grozi to mamy przykład na Ukrainie, gdzie syn prezydenta
              > .....
              A czym grożą władze PiSu mamy przykład w Rosji. Walczy się z łapownikami... ale
              tylko tymi co władzy podskakują. Za to powoli ograniczana jest demokracja.

> Ryba psuje się od głowy.
              Od braci Kaczyńskich, Ziobry, Kamińskiego....

> Niektórych przestępstw korupcyjnych wręcz nie da się ujawnić,
              > możemy się tylko domyślać.
              Tak samo jak i znaczenia kanałów na Marsie. By o czymś poważnie mówić to trzeba
              mieć dowody a nie bajki opowiadać.

> Np. wysoko płatne wykłady Millera, Kwaśniewskiego w USA, czy też
              > objęcie przez Schrodera wysokiego stanowiska w spółce gazowej.
              Spółka gazowa..... Kownacki.. mówi Ci coś to? A wiem wiem on już jest "be" - no
              ale za co tak naprawdę wyleciał? A tym się CBA i jego zarobkami nie powinno
              zająć? Czy "naszych nie ruszamy" - jest wygrawerowane na złotej płycie u szefa CBA?
              • myslacyszaryczlowiek1 Re: To ty nie rób wody z mózgu. 26.09.09, 14:09
                > Jak ktoś jest nieuczciwy to od razu bierze łapówkę. Uczciwego zaś można złamać
                > prędzej czy później. Pytanie tylko jakich łamiący jest gotów użyć sił, środków,
                > ile czasu potrafi na to poświęcić.
                Zawsze się liczy prawdopodobieństwo wpadki. Jak myślisz jest większe bez CBA
                czy mniejsze. Przecież za SLD jeszcze nie tak dawno wręcz wymuszano, lub dawano
                do zrozumienia że trzeba posmarować, bo jak nie to urzędnik będzie sprawę
                utrudniał czy w inny sposób torpedował nasze zamierzenia.

> Tak samo jak i znaczenia kanałów na Marsie. By o czymś poważnie mówić to trzeba
                > mieć dowody a nie bajki opowiadać.

Żeby zdobyć dowody to trzeba robić prowokację. Popatrz na policjantów z
                drogówki nie słyszałem aby brali. A wystarczyło aby wydział wewnętrzny parę razy
                zrobił prowokację.
                Dowodów nie mam, ale się słyszało podczas rozmów towarzyskich kto i jak sprawy
                załatwiał jeszcze nie tak dawno 5 lat temu za rządów SLD.

> Spółka gazowa..... Kownacki.. mówi Ci coś to? A wiem wiem on już jest "be" - no
                > ale za co tak naprawdę wyleciał? A tym się CBA i jego zarobkami nie powinno
                > zająć? Czy "naszych nie ruszamy" - jest wygrawerowane na złotej płycie u szefa
                > CBA?

Zarobki miał legalne ( dla mnie to jest złodziejstwo legalne).
                Tak samo jak legalna jest korupcja urzędników typu - ja tu sprzedam panu o
                połowę taniej ale pan mnie zatrudni na dobrze płatnym stołku jak się kadencja
                skończy. Niektórych rzeczy nie da się udowodnić, dlatego tym bardziej jest
                potrzebne CBA
                • maaac Re: To ty nie rób wody z mózgu. 26.09.09, 17:34
                  > Zawsze się liczy prawdopodobieństwo wpadki. Jak myślisz jest
                  > większe bez CBA czy mniejsze.
                  Bez CBA będzie większe. Pieniądze zostaną przesuniętę z urządzania
                  cyrków i generowania sporymi kosztami przestępców, na łapanie
                  prawdziwych łobuzów a nie z własnego chowu.

> Żeby zdobyć dowody to trzeba robić prowokację. Popatrz na
                  > policjantów z drogówki nie słyszałem aby brali. A wystarczyło aby
                  > wydział wewnętrzny parę razy zrobił prowokację.
                  O właśnie i do tego NAPRAWDĘ jest prowokacja. Jest wiedza
                  pozaprocesowa o procederze i atak na ludzi, którzy się tym zajmują.
                  Jedna, dwie próby i łapownicy zamknięci. To nie jest roczna czy
                  półroczna akcja za kupę kasy przeciwko komuś o kim do tej pory nie
                  było wiedzy, że brał łapówki. W dodatku sama akt "łapownictwa" jest
                  dość wątpliwy. Bo nie bardzo było wiadomo za co tą łapówkę można by
                  było wziąć - określone sztywne reguły przetargu.

> Dowodów nie mam, ale się słyszało podczas rozmów towarzyskich kto
                  > i jak sprawy załatwiał jeszcze nie tak dawno 5 lat temu za rządów
                  > SLD.
                  Zalezy kto w jakim środowisku się obraca. :) Jak masz kolegów
                  łapowników to nie moja wina.

> Zarobki miał legalne ( dla mnie to jest złodziejstwo legalne).
                  > Tak samo jak legalna jest korupcja urzędników typu - ja tu
                  > sprzedam panu o połowę taniej ale pan mnie zatrudni na dobrze
                  > płatnym stołku jak się kadencja skończy. Niektórych rzeczy nie da
                  > się udowodnić, dlatego tym bardziej jest potrzebne CBA
                  CBA jest NIE POTRZEBNE. Dubluje tylko rolę innych organów w dodatku
                  nie szuka przestępców, a sam zajmuje się ich produkcją. Nie dociera?
                  Żeby było śmieszniej nie "produkuje" ich ze swojaków, atak dotyczy
                  zawsze kogoś z poza kręgu PiSu. Ot zwykła UBecja nie Policja.
                • tymon99 Re: To ty nie rób wody z mózgu. 01.10.09, 14:36
                  myslacyszaryczlowiek1 napisał:

> za SLD jeszcze nie tak dawno wręcz wymuszano, lub dawano
                  > do zrozumienia że trzeba posmarować

w tych miejscach nic się nie zmieniło za pis..
            • wan20_3 Re: Przestań robić wodę z mózgu 26.09.09, 12:58
              myślący człoweiku 1 ! Ciekawe jaką częścią ciała myslisz? Tak na
              marginesie jaka to korupcja jeśli uniwersytet amerykański (prywatny)
              chce poznać stanowisko jakiegoś nieczynnego już polityka i za to mu
              płaci? Też sobie nasza prywatna uczelnia może zaprosić na wykłady
              prezydenta Cartera czy Clintona, żeby opowiedzieli np. mechanizmach
              podejmiowania konkretnych decyzji za ich prezydentury. Co to za
              korupcja. W przypadku Schroederra jest pewnie trochę inaczej, tam
              nei jest już taka jasna sprawa.
              • cleryka Re: Przestań robić wodę z mózgu 26.09.09, 14:56
                A to nam Donald Tusk obiecał,że wprowadzi porządek w CBA.i co? dalej
                łamia prawo,nadużywają prawa!Donalfdzie odezwij sie, bo masz
                przekichaną walkę o prezydenturę i tak naprawdę zginiesz,jak zginąl
                Krzaklewski...
                • deval Re: Przestań robić wodę z mózgu 26.09.09, 20:04
                  On woli tego g.... nie tykać - jakby coś próbował z tym zrobić od razu by się
                  jak piranie na niego dziennikarze i opozycja rzucili...
                • cortox Re: Przestań robić wodę z mózgu 05.10.09, 19:57
                  hhe zrobic porzadek w cba to dla PO wsadzic tam swojego
                  człowieka...to ja juz chyba wole zeby wróg z pisu im na łapska
                  patrzył
            • shadowofthebeast Re: Przestań robić wodę z mózgu 26.09.09, 15:18
              Zgadzam się z pierwszym zdaniem. Zasługa PiS'u w walce z korupcją jest natomiast żadna. Gdyby PiS'owi naprawdę zależało na zlikwidowaniu korupcji, wprowadzili by mechanizmy zysku dla funkcjonariuszy, którzy korupcję wykryją i pomyślnie przez sąd przeprowadzą. Np. złapany na łapówce traci majątek do 100-okrotnej wartości łapówki, z czego funkcjonariusze pracujący przy sprawie dostają 10% zabezpieczonego majątku. 30%, jeśli to polityk, 50% jeśli policjant. I korupcja skończyłaby się w 5 lat, a parę rodzin policjantów dorobiłoby się majątku.

Problem z takimi rozwiązaniami jest taki, że są skuteczne. A na ostatecznych rozwiązaniu żadnemu politykowi nie zależy. Nie o to chodzi, żeby króliczka złapać, ale żeby gonić go. Poza tym wówczas politycy byliby dość biedni (przy aktualnych ich zarobkach, rzędu 5-10 tysięcy na miesiąc), wyobrażasz sobie taką sytuację? I rządy PiS'u czy PO nie mają tutaj nic do rzeczy, to jedno i to samo bagno. Z każdą inną partią byłoby tak samo...
              • maaac Re: Przestań robić wodę z mózgu 27.09.09, 14:47
                Pomysł dobry z jedną poprawką. Jednak gdy "złapanie łapówkarza" okaże się lipą -
                wtedy to funkcjonariusz traci cały swój majątek.

Z jednej strony powinna być nagroda za prawdziwy sukces z drugiej kara za sukces
                w stylu CBA. Inaczej będzie tak jak z Urzędami Skarbowymi. Przodują w "łapaniu
                złodziei" bo od tego dostają nagrody. Odszkodowania dla niesłusznie oskarżonych
                - płaci się już ze skarbu państwa. Efekt? Oskarżają wszystkich na lewo i prawo.
                Czasami niszcząc ludzi tak jak w wypadku Kluski-Optimusa.
    • allspice Agent Tomasz z CBA znów był na łowach 26.09.09, 08:13
      Z M-P taki taki radca prawny,jak z koziej d***...i efekt do
      przewidzenia:)
    • wing2009 Agent Tomasz z CBA znów był na łowach 26.09.09, 08:18
      To jest prywatyzacja PO polsku!
      Brawo CBA!
      Olena vel. Weronika tłumaczy się, że myślała, że w torbie są perfumy!
    • create Ale dlaczego sprawa jest tajna? 26.09.09, 08:19
      Bo CBA z Prokuraturą się tak umówiły.

Ciekawe co powie sąd?
      • czesiekkk Re: Ale dlaczego sprawa jest tajna? 26.09.09, 08:41
        Ciężko pojąć w tym kraju, że prawo w tym prawo karne jest także dla pięknych,
        bogatych i ze znajomościami.
    • mondokane Agent Tomasz z CBA znów był na łowach 26.09.09, 08:44
      Czy ktoś mi odpowie, dlaczego Gazeta tak nie lubi CBA? Ten artykuł wygląda
      tak, jakby napisał go obrońca Weroniki MP.

• myslacyszaryczlowiek1 Re: Agent Tomasz z CBA znów był na łowach 26.09.09, 11:16
        Gazeta nie lubi CBA, bo to przeszkadza aby duzi byli jeszcze większymi. Dlaczego
        tak zajadle broni lekarza G, wmawia ludziom że wręczanie prezentów lekarzom to
        coś normalnego. Bo jak przyjdzie np. do przeszczepu, czy oczekiwania na jakiś
        zabieg to taki pan wielki i forsiasty redaktor nie pójdzie do prywatnej kliniki,
        bo by trzeba było wydać kupę pieniędzy, a nie będzie przecież grzecznie czekał w
        kolejce na zabieg, on da w łapę i będzie miał to chce, a zwykły szary człowiek
        może zdechnąć.
    • jhbsk Agent Tomasz z CBA znów był na łowach 26.09.09, 08:50
      Wygląda na to, że CBA musi tworzyć afery, by uzasadnić konieczność swego
      istnienia.
    • tojamyszka I znów ktoś robi zadymę .... 26.09.09, 08:53
      CBA nadal rządzi Pan Kamiński ? Pamietacie jedne z głównych zarzutów wobec
      PiS , że nie dawali spac i o szóstej łomotali do drzwi z pobudką i
      ćwiczeniami padnij powstań ? Wkrótce wybory i teraz działający w ukryciu
      PiSowcy próbuja pokazać , że PO jest jeszcze gorsze i bezprawnie aresztują
      . Dlatego trzeba bylo zrobic taki manewr na znanej osobie , szanowanej
      osobie , kims kogo kochaja młodzi ludzie , za Yu can dance . To wielka rzesza
      wyborcow . Ja nie widze i nie slysze prawdy w oczernianiu Pani Weroniki .
      Widze tylko kolejny manewr polegajacy na oczernieniu by na fali bajorka
      wyplynąć na powierzchnie . Dla mnie nie zrozumialym jest , ze osoba oskarżana
      nie moze sie bronic , bo nie ma dostępu do materiałów operacyjnych . Tu az
      sie klania nisko Trybunał w Strasburgu .Moze wowczas zmieni sie u nas prawo
      i to o czym wie prokurator , powinien wiedziec i obwiniony . Ale jak znam
      zycie sprawa potrwa do wyborow , Potem ucichnie i będzie umorzenie z
      powodu nie wykrycia przestępstwa . Pani Wernika poda o gigantyczne
      odszkodowanie i wygra sprawe . Zapłaci Skarb Panstwa , bo przecież to nie
      pierwszy raz , a biednym chorym ludziom nie da sie renty i beda pieniadze .,
      Nie ma problemu . Kogo obchodza biedacy ? Na litość trzeba szybko uchwalic
      dobre prawo , bo inaczej zadna partia nie bedzie wiarygodna i wszyscy
      politycy beda opluwani i zreszto slusznie , bo skoro sie ich wybiera to po to
      by reprezentowali nas i nasze potrzeby , a nie wlasne interesy .
      • lusiak1 Re: I znów ktoś robi zadymę .... 26.09.09, 09:31
        Tak pośrednio PiS mści się na TVN
        • 1zorro-bis Re: I znów ktoś robi zadymę .... 26.09.09, 09:34
          PIS sie za niedlugo w dupe ugryzie. Z niemocy....
    • palikotek Prowokacja jest forma prewencji na calym swiecie 26.09.09, 08:56
      przyzwyczajeni do bezkarnosci zsowietyzowani zlodzieje z
      ruskomentalnej Europy nijak zniesc CBA nie moga.
      • barnaba444 Dlaczego CBA utajnia dowody ? 26.09.09, 09:18
        co mają do ukrycia ? Gołym okiem widać,że ta afera jest sfingowana
        p[rzez CBA. W ten sposób można wplątać każdego, nawet Papieża !
        • 1zorro-bis No i co sie w tym RP-burdelu zmioenilo? 26.09.09, 09:26
          dawniej SB robila prowokacje i mogla udupic na tej podstawie KAZDEGO a teraz te
          "wspaniale " tradycje przejelo CBA. Nic sie nie zmienilo, tylko literki w
          nazwie. A tak w nawiasie...nie moge sobie przypomniec o podobnej dzialalnosci
          podobnych sluzb w jakims cywilizowanym kraju Europy.
          • grzes07 Re: zorro bo ty jest chlopcze jeszcze za mlody.. 26.09.09, 09:57
            w kazdym kraju jest podobnie jak myslisz ze w USA lub w innych krajach nie
            stosuja takich praktyk? zejdz czlowieku na ziemie a twoja glowka jest w
            "oblokach" a wiesz kto to byl zooro i co robil?

p.s
            ponizej masz filmik moze tobie cos on da ..ale czy aby napewno
            video.google.com/videoplay?docid=330945914471163504#
            • ready4freddy Re: zorro bo ty jest chlopcze jeszcze za mlody.. 26.09.09, 11:33
              to znaczy w jakich konkretnie krajach jest policja polityczna, ktora lapie tylko
              takich przestepcow, ktorych sama wykreuje (patrz: Sawicka)?
            • jj43 to ty jesteś młody grzesiu :-) 26.09.09, 12:16

Idzie Grześ przez wieś

Idzie Grześ
              Przez wieś,
              Worek piasku niesie,
              A przez dziurkę
              Piasek ciurkiem
              Sypie się za Grzesiem.

"Piasku mniej -
              Nosić lżej!"
              Cieszy się głuptasek.
              Do dom wrócił,
              Worek zrzucił,
              Ale gdzie ten piasek?

Wraca Grześ
              Przez wieś,
              Zbiera piasku ziarnka.
              Pomaluśku,
              Powoluśku,
              Zebrała się miarka.

Idzie Grześ
              Przez wieś,
              Worek piasku niesie,
              A przez dziurkę
              Piasek ciurkiem
              Sypie się za Grzesiem...

I tak dalej... i tak dalej...
            • 1zorro-bis Re: zorro bo ty jest chlopcze jeszcze za mlody.. 26.09.09, 14:04
              dziekiuje ci grzesiu "staruszku" za dobre rady. Widocznie zyje w nienormalnym
              kraju, gdzie podobnych prymitywnych prowokacji nikt nie robi. Natomiast, policja
              w tym nienormalnym kraju w jakim ja zyje zajmuje sie faktycznymi przestepcami i
              aferami jesli sie takowe zdaza a sie zdazaja. Jak w kazdym kraju. Bo swietych
              nie ma nigdzie. Nawet w tej ultra katolickiej Polsce....
        • pedr Re: Dlaczego CBA utajnia dowody ? 26.09.09, 09:57
          Jasne, nawet papieża CBA by wkopała. Benek dostałby papierową torbę, a potem
          tłumaczyłby, że myślał, że w środku jest biblia. Tylko ciekawe, co powiedzą
          obrońcy wszystkich niewinnych ofiar prowokacji spisiałego CBA, kiedy ujawnione
          zostaną nagrania rozmów przeprowadzonych z tymi niewiniątkami. Ciekawe, co wtedy
          napisze Wyborcza.
          • maaac Re: Dlaczego CBA utajnia dowody ? 26.09.09, 10:30
            Myślisz że będzie kiedykolwiek udowodniona CAŁA dokumentacja? Łącznie z
            notatkami prywatnymi funkcjonariuszy dotyczącymi tej sprawy? Czy tak samo jak
            poprzednie sprawy z CBA wszystko powoli się rozmydli bo nikt nie jest
            zainteresowany ani oczyszczeniem imienia tej formacji, ani wsadzeniem ich jako
            związku przestępczego do więzienia.
      • 1zorro-bis Re: Prowokacja jest forma prewencji na calym swie 26.09.09, 09:35
        a w ktorym jeszcze niezsowietyzowanym kraju takie CBA dziala?
      • maaac Prowokacja prewencyjna to objaw zsowietyzowania 26.09.09, 10:27
        Niestety ludzi o takiej komuszej mentalności pełno na świecie.

Potem padają ich ofiarą niewinni ludzie, albo udaje się im niszczyć pewne zasady
        społeczne.

Pamiętam te "porzucone portfele" w USA. Efekt akcji zapewne dziś taki, że nikt
        nikomu już takiego portfela nie odda, bo tylko prawdziwi złodzieje się po nie
        będą schylać, dobrze wiedzący jak w razie prowokacji uciec policji. Reszta
        porządnych obywateli bojąc się prowokacji mijać będzie je z daleka. Bo nie każdy
        kto podnosił miał czas od razu zgłosić ten fakt policji, ale oni mieli już czas
        by taką niewinną osobę od razu aresztować.
      • mantero D_pa a nie prowokacja 26.09.09, 16:04
        Nikt z wychwalających PiS za utworzenie CBA jakoś nie zauważył, że nigdzie nikt ani słowem się nie zająknął, dlaczego akurat wybrali tę kancelarię i tą konkretną osobę (W.M.-P.). Mieli informacje o ich udziale w jakiś innych, wcześniejszych aferach? Jakieś podejrzenia? Cokolwiek?
        Bo na tę chwilę wygląda to tak, jakby wybrali (z Panoramy Firm? z książki telefonicznej?) kogokolwiek, by udupić kogokolwiek i narobić zadymy wokół siebie.
        Komuś w CBA popierdzieliło się znaczenie słowa "prowokacja". Prowokacje się robi, by udowodnić przestępczą działalność, o której już wie się wcześniej. A oni prowokują do łapówek ludzi z ulicy. To tak jak z podsłuchem - sąd pozwala na podsłuch na podstawie zebranego materiału, czyli że są jakieś podstawy do jego zastosowania, a idąc tropem geniuszy z CBA podsłuch należy się każdemu, bo a nuż powie coś, za co będzie go można wsadzić za kraty.
    • pawel.bruksela Agent Tomasz z CBA znów był na łowach 26.09.09, 09:24
      Zygac sie chce jak sie czyta co ten stwor (CBA) w skorze weza
      biblijnego wyprawia. Tak jak i w biblii, niestety, nie ten co namawia
      do przestepstwa zostal wygnany z raju, a biedna, slaba ofiara. Sprawa
      jest jeszcze o tyle nie jasna, ze byc moze powinienem napisac: ofiara
      nieswiadoma. Ale powaznie: czy w Polsce namawianie do przestepstwa
      nie jest karalne? Teraz powinni po galeriach chodzic za mlodymi
      ludzmi policjanci w cywilu i szeprac im do ucha: ukradnij, ukradnij,
      a kiedy po wielu namowach sie ugna zamknac ich na dlugie lata.
      Paranoja jakas! Policja w moim wyobrazeniu jest od pilnowania
      porzadku i lapania zlodziei a nie od "poprawiania" statystyk i
      produkowania przestepcow. Czyzby komus zalezalo na pokazaniu innym
      panstwom ze korupcja u nas jest tak duza, ze nie warto u nas
      inwestowac i udzielac pomocy ?
    • antoni_s Agent Tomasz z CBA znów był na łowach 26.09.09, 09:24
      Pistolety Michnika bronią swoich? Ciekawy artykuł po długim
      milczeniu "GW" w tej sprawie...
    • grba Korupcja 26.09.09, 09:46
      W 2009 r. w skali 10 punktowej Polska wynikiem 4,6 pkt. znalazła się na 58
      miejscu (180 krajów).

Siódme przykazanie w Polsce brzmi "kradnij mniej"...
    • jonwol Radca prawny nie sprawdził wiarygodności 26.09.09, 09:48
      spółki z którą ma prowadzic negocjacje? Dziwne. Albo taki prawnik, albo jakaś
      lipa do kwadratu.
    • oservattoreromano Agent Tomasz z CBA znów był na łowach 26.09.09, 09:50
      CBA chce za wszelką cenę udowodnić swoją przydatność i robi to kosztem ludzi,
      najzwyczajniej polując na nich. Mało tego służby wzajemnie inwigilują się i
      donoszą na siebie.
      A tak na marginesie: trzeba być niezłą mendą moralną, żeby móc pracować jako
      prowokator, i w ogóle żeby móc pracować w CBA, ABW, CBŚ. Wolałbym złom zbierać
      niż być psem i mendą. Dobrze, że znamy nazwisko tego pana. Prosimy jeszcze o
      jego fotkę.
      • sam_gaz Skoro CBA stworzyło fikcje, to ta cała afera, to.. 26.09.09, 09:58
        też fikcja ! Wszystko to przecież na niby...
      • pedr Re: Agent Tomasz z CBA znów był na łowach 26.09.09, 10:05
        oservattoreromano napisał:

> CBA chce za wszelką cenę udowodnić swoją przydatność i robi to kosztem ludzi,
        > najzwyczajniej polując na nich. Mało tego służby wzajemnie inwigilują się i
        > donoszą na siebie.
        > A tak na marginesie: trzeba być niezłą mendą moralną, żeby móc pracować jako
        > prowokator, i w ogóle żeby móc pracować w CBA, ABW, CBŚ. Wolałbym złom zbierać
        > niż być psem i mendą. Dobrze, że znamy nazwisko tego pana. Prosimy jeszcze o
        > jego fotkę.

Geniuszu, jakie nazwisko znasz? Jedynym tajnym agentem, który posługuje się
        swoim prawdziwym nazwiskiem jest Bond, James Bond.
        A co do pracy kosztem innych ludzi - cóż, taki już zawód komorników,
        policjantów, strażników miejskich, prokuratorów i innych "mend i psów", bez
        których świat byłby piękny i bezpieczny jak dżungla nocą.
    • fields1 Był taki film kiedyś... 26.09.09, 10:00
      w którym padło zdanie "Jeśli w kieszeni marynarki znajdą ci skradziony portfel
      to mów, że to nie twoja marynarka" (czy jakoś tak). Pani Pazura chyba ten film
      "zinternalizowała" ;)
      • minusn A ty siwy za co siedzisz? 26.09.09, 10:35
        - A ty siwy za co siedzisz?
        - Ja? Za niewinność
        - Ja też,
        - A ja...
        - Hehehehehehehe!

Fajny dialog z symetrii pasuje jak ulał. Wszyscy niewinni. A najgorsi nie
        złodzieje, ale CBA...
    • fields1 Moment, moment 26.09.09, 10:01
      tylko, że łapówka którą wzięła ta kobitka była jak najbardziej niewymyślona.
      • volupte Re: Moment, moment 26.09.09, 12:25
        Wzięła ,albo nie wzięła.A jesli faktycznie nie wiedziała że w torbie jest kasa?
    • andy85 Kiedy wreszcie rozp....przą to CBA? 26.09.09, 10:02
      Przecież ten nieszczęsny sztuczny twór nie potrafi wykryć żadnej afery, chyba
      że sam sobie ją sprokuruje. Wszystko jest szyte grubymi nićmi od początku do
      końca - nowa firma, spec agent szukający jelenia, któremu można dać kasę itd.,
      itd. - przecież każdemu z nas można wcisnąć na siłę taki kit.
      Dlaczego nie słychać o zatrzymaniu tych, którzy faktycznie sięgnęli po
      państwowe pieniądze i teraz śmieją się w kułak?
      Dlaczego mama kłaść kasę z moich podatków na prowokacje, które kosztują więcej
      niż przynoszą zysku?
      • fields1 Re: Kiedy wreszcie rozp....przą to CBA? 26.09.09, 10:07
        Człowieku, rozumiem że targają tobą emocje (niekoniecznie pozytywne) ale
        postaraj się zrozumieć, że kontrowane wręczenie korzyści jest powszechną
        praktyką walki z korupcją pod każdą długością i szerokością geograficzną. I nie
        jest to wymysł CBA. Taki dowód jest po prostu najskuteczniejszy z punktu
        widzenia procesowego.
        • maaac Re: Kiedy wreszcie rozp....przą to CBA? 26.09.09, 10:37
          Pod warunkiem że się ma poza procesowe dowody na to, że ktoś brał już takie
          łapówki. No i że wzięcie takiej łapówki nie jest poprzedzone długim urabianiem
          ofiary/przestępcy by tą łapówkę jednak wziął. Następna sprawa łapówka musi być
          tak wręczana by sąd na 100% wiedział, że miał on świadomość co przyjmuje. Jeśli
          pani Pazurowa udowodni, że wcześniej tak dostawała perfumy, a nie będzie
          nagrania w którym mówi że wie co dostaje to.... CBA powinno trafić do więzienia
          jako związek przestępczy.
          • fields1 Re: Kiedy wreszcie rozp....przą to CBA? 26.09.09, 11:00
            No bez jajek :) A co miała powiedzieć ? "Aaaaa łapówka ! Dziękuję Panu bardzo
            panie agencie. Czy mam powtórzyć do ukrytego mikrofonu".
            • maaac Re: Kiedy wreszcie rozp....przą to CBA? 26.09.09, 12:42
              Bez jaj? Ok dobra - to jakaś kobieta na ulicy poprosi Cię byś potrzymał jej
              reklamówkę bo jej się pasek w buciku obluźnił. Ty dżentelmen (no chyba się nie
              mylę?) łapiesz za reklamówkę, a tu nagle z jak z podziemi wyskakują "dzielni"
              panowie z CBA krzycząc.... "a mamy Cię felds1!!!, Wziąłeś łapówkę, zgnijesz w
              mamrze". No a reklamóki sypie się kasa...
              Nie możliwe? Bo nie jesteś dżentelmenem? Bo innego powodu nie widzę.
        • ojciecswiety od kiedy proces ma punkt widzenia?? 26.09.09, 12:28
          Twoja konstrukcja myślowa powala :)

A tak na marginesie :
          CBA jest po to żeby być. Swoje bycie musi jakoś usprawiedliwiać a więc szuka
          leszcza najlepiej o znanej twarzy i prowokuje . Jak osiągnie cel to jest
          usprawiedliwienie do istnienia tego potworka.

amen
        • user_delete Człowieku, myślisz że POrąbane 26.09.09, 12:49
          prostaki ze środowiska Ryżego Łba, zrozumieją o czym napisałes?
          Przecież, ich elyta to: oszust, k..wa, złodziej.
    • inwinoveritas CBA - kreowanie przestepstw 26.09.09, 10:02
      A Lewandowskiego uniewinnili za sprzedaż ćwierćdarmo dobrych
      zakładów różnym Gocmanom i Gutmanom. Ciekawe, jakie były łapówki
      przy "prywatyzacji" PZU i Telekomunikacji Polskiej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka