Dodaj do ulubionych

Ile zapłacisz swojej spółdzielni?

IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 25.02.04, 12:37
Moim zdaniem jest to kolejne nabijanie ludzi w butelkę.Po wykupie ziemi
dojdzie opłata za założenie księgi wieczystej. Potem co roku płaci się za nią
w Urzędzie Miasta. Dochodzi jeszcze podatek gruntowy. W przyszłości planowany
jest podatek kastralny. Zbierając wszystko do kupy jak znam życie lokatorzy
zapłacą więcej niż teraz.
Obserwuj wątek
    • Gość: paranoik Re: Ile zapłacisz swojej spółdzielni? IP: *.kielce.msk.pl 26.02.04, 16:06
      na razie tylko intuicyjnie, ale tez czuje w tym podstep...
    • uciekajac_zyciu Re: Ile zapłacisz swojej spółdzielni? 26.02.04, 19:54
      pozwolę sobie mieć zupełnie inne zdanie.
      Zalet tego procesu jest myślę zdecydowanie więcej!

pozdrawiam

ps. za samochód co roku płacę OC i AC, przegląd techniczny itd
      • uciekajac_zyciu Re: Ile zapłacisz swojej spółdzielni? 26.02.04, 19:55
        uciekajac_zyciu napisał:

> pozwolę sobie mieć zupełnie inne zdanie.
        > Zalet tego procesu jest myślę zdecydowanie więcej!
        >
        > pozdrawiam

ps. za samochód co roku płacę OC i AC, przegląd techniczny itd
        dlaczego to robię?
        bo chcę spać spokojnie
    • Gość: wolny Re: Ile zapłacisz swojej spółdzielni? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.04, 18:48
      "Edmund Jadach, prezes Pioniera, przyznaje, że kłopoty finansowe spółdzielni to
      wynik nierozsądnego gospodarowania pieniędzmi przez poprzedni zarząd. - Ale
      ktoś musi pokryć te straty, spółdzielnia nie ma na to środków - tłumaczy"
      A czy ty wiesz na ile wisisz w swojej spóldzielni?
      • sloik_dzemu Re: Ile zapłacisz swojej spółdzielni? 01.03.04, 20:22
        Zygmunt Jadach niech dmuchnie w balonik! i nich się cieszy wysoką pensją / z
        naszych czynszy / - jeszcze przez kilka miesięcy!
        To nieudacznik , bezpłciowy, ale lubiany przez pracowników, bo daje / naszym
        kosztem / pozwyżki i premie. 0- dyscypliny pracy! Żadnej wizji Spółdzielni nie
        ma. Wiernopoddańczy Radzie Nadzorczej - kiedyś wypije to piwo. Obecni kolesie z
        Rady go oleją i oskarża o wszystko co najgorsze i nawet wytocza mu sprawę w
        Sądzie. Jest głupi ,że tego nie kuma..............
      • Gość: pol Re: Ile zapłacisz swojej spółdzielni? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.04, 23:16
        Czy ktoś dobrze zorientowany mógłby wyjaśnić co to jest "nierozsądne
        gospodarowanie pieniędzmi" w spółdzielniach mieszkaniowych ?
    • Gość: Ania Re: Ile zapłacisz swojej spółdzielni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 18:55
      Jedyna stabilna rzecza w Polsce jest brak stabilnosci. I tego sie boje. Za rok
      znowu zmienia sia jakies zasady, a ja zostane z kawalkiem osiedla:))). Juz
      przerabialam ksiazeczki mieszkaniowe... Mysle, ze znowu komus sa potrzebne
      nasze pieniadze.
    • Gość: Ania Re: Ile zapłacisz swojej spółdzielni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 18:57
      NO i z tym podatkiem tak zle nie powinno byc. Bo on tylko katastralny jest.
      Facetom nic nie grozi:))))
    • Gość: Zenek Re: Ile zapłacisz swojej spółdzielni? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.04, 21:00
      Chej "Obserwatorze" od kastracji nie ma podatku i nie będzie zapewniam
      Cię.Możesz się wykastrować śmiało.Jest to podatek katastralny a nie kastralny!
      • Gość: spółdzielca Re: Ile zapłacisz swojej spółdzielni? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.04, 22:57
        czy ktoś znający bliżej funkcjonowanie społdzielni mieszkaniowych mógłby
        powiedzieć, co to jest "nierozsądne gospodarowanie", o którym mówi p. Jadach -
        prezes spółdzielni? Z góry przepraszam za moją, spółdzielcy, niewiedzę.
      • Gość: Obserwer Re: Ile zapłacisz swojej spółdzielni? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 04.03.04, 14:05
        Sorry za pomyłkę, sam się z siebie uśmiałem.
        A poważnie to niestety wydawje mi sie że spóldzielnie znowu szukają kasy w
        kieszeniach lokatorów, chyba że ktoś bardziej zorientowany udowodni ,że jest
        inaczej i nie wykastrują nas z kasy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka