Dodaj do ulubionych

Ludzie!!! Czytajcie raport Rokity w całości....

02.03.04, 18:05
... i potem komentujcie. Pranie mózgów przez redaktorów GW już się zaczęło.
Komentarz Łuczowo zamieszczony w dzisiejszym wydaniu przy krzykliwym
tytule "Rokita oskarża Agorę" to mały pikuś! Przed chwilą oglądałam rozmowę
Łuczywo i Pacewicza z Justyną Pochanke w TVN 24. ŻENADA!!! Nie wierzyłam
własnym uszom, styl polemiki z raportem Rokity rodem z SLD i Trybuny. Nie
zacytowali ani jednego fragmnetu, ale posługiwali się kłamliwymi omówieniami.
Łuczywo stwierdziła, że Rokita powodowany jest jakąś dziwną i niczym
nieuzasadnioną złośliwością wobec Agory i szuka jedynie poklasku. Żadnego
merytotycznego ustosunkowania się do rekonstrukcji zdarzeń, zrobionej przez
Rokitę nie usłyszałam. Pochanke robiły się oczy jak spodki w czasie tej
rozmowy.
Powtórka programu powinna być w okolicach 22. Kto może niech obejrzy i
napisze o swoich wrażeniach. Może i mną powodują te same uczucia co Rokitą i
oczywistej, świętwj prawdy agorowej nie dostrzegam.
Obserwuj wątek
    • goniacy.pielegniarz poprawka 02.03.04, 18:10
      Jeśli to był magazy "24 godziny", to powtórka jest o 0.30.
      Dzięki za info. Chętnie obejrzę.
      • goniacy.pielegniarz Re: poprawka do poprawki 02.03.04, 18:17
        goniacy.pielegniarz napisał:

> Jeśli to był magazy "24 godziny", to powtórka jest o 0.30.
        > Dzięki za info. Chętnie obejrzę.

Chociaż nie pamiętam, które wydanie powtarzają o 0.30 - czy to z 17.30 czy to z
        21.30. Ale sam wywiad może być wieczorem gdzieś koło 22.00, masz rację.
        • Gość: Camille~Pissarro Re: poprawka do poprawki IP: *.chello.pl 02.03.04, 18:47
          To musi być po Wieczornych "Faktach" ( po 23:00) ponieważ od 21:30 do 22:30 sa
          Wydarzenia dnia a nastepnie Puls Biznesu, zatem najwcześniej po 23:00 a może i
          o 00:30
    • kataryna.kataryna Re: Ludzie!!! Czytajcie raport Rokity w całości.. 02.03.04, 18:18
      iza.bella.iza napisała:

> ... i potem komentujcie. Pranie mózgów przez redaktorów GW już się zaczęło.
      > Komentarz Łuczowo zamieszczony w dzisiejszym wydaniu przy krzykliwym
      > tytule "Rokita oskarża Agorę" to mały pikuś! Przed chwilą oglądałam rozmowę
      > Łuczywo i Pacewicza z Justyną Pochanke w TVN 24. ŻENADA!!! Nie wierzyłam
      > własnym uszom, styl polemiki z raportem Rokity rodem z SLD i Trybuny. Nie
      > zacytowali ani jednego fragmnetu, ale posługiwali się kłamliwymi omówieniami.
      > Łuczywo stwierdziła, że Rokita powodowany jest jakąś dziwną i niczym
      > nieuzasadnioną złośliwością wobec Agory i szuka jedynie poklasku. Żadnego
      > merytotycznego ustosunkowania się do rekonstrukcji zdarzeń, zrobionej przez
      > Rokitę nie usłyszałam. Pochanke robiły się oczy jak spodki w czasie tej
      > rozmowy.
      > Powtórka programu powinna być w okolicach 22. Kto może niech obejrzy i
      > napisze o swoich wrażeniach. Może i mną powodują te same uczucia co Rokitą i
      > oczywistej, świętwj prawdy agorowej nie dostrzegam.

Mnie niemile zaskoczył komentarz Łuczywo w Gazecie, wolałabym usłyszeć jakąś
      rzeczową dyskusję z człowiekiem, który bezsprzecznie był najbardziej
      dociekliwym członkiem komisji i najbardziej przyczynił się do odkrycia ponurej
      prawdy o aferze. Jeśli się myli, przesadził, dokonał jakiejś koszmarnej
      nadinterpretacji to chyba można z jego wnioskami dyskutować i darować sobie
      oskarżanie go o próbę wzbudzenia taniego zainteresowania i o zniechęcanie
      Polaków do walki z korupcją. A komentarz Michnika "fantazje niegodne człowieka
      uczciwego" też niezły. Ciekawe jak wypadłyby dzisiaj badania wiarygodności. Czy
      pan Michnik jest pewien, że w tej konkurencji wygrałby z Rokitą. Nie czytałam
      jeszcze całego raportu Rokity, być może nie spodoba mi się to co w nim znajdę
      ale nie podoba mi się też postawa "od nas wara" jaką demonstrują niektórzy
      agorowcy.
      • heretykkk ilość wiarygodności 02.03.04, 18:24
        ...Ciekawe jak wypadłyby dzisiaj badania wiarygodności. ...

Wynik takich badań nie miałby nic wspólnego z tym, kto mówi prawdę, a kto się
        myli. Prawdy się nie głosuje ani nie da się zmierzyć liczbą głosów poparcia,
        zwłaszcza w społeczeństwie, którego 25 procent popiera Leppera.
        • kataryna.kataryna Re: ilość wiarygodności 02.03.04, 18:37
          heretykkk napisała:

> ...Ciekawe jak wypadłyby dzisiaj badania wiarygodności. ...
          >
          > Wynik takich badań nie miałby nic wspólnego z tym, kto mówi prawdę, a kto się
          > myli. Prawdy się nie głosuje ani nie da się zmierzyć liczbą głosów poparcia,
          > zwłaszcza w społeczeństwie, którego 25 procent popiera Leppera.

Zgadza się. Ten luźny komentarz odnosił się raczej do swobody z jaką
          przedstawiciele Agory odrzucili raport Rokity bez odnoszenia się do jego
          warstwy merytorycznej. Jakby byli przekonani, że wystarczy złośliwostka pod
          adresem Rokity, jakiś komentarz na temat godności człowieka uczciwego i żadnych
          innych argumentów wyciągać nie trzeba. A jeśli więcej osób ufa Rokicie niż
          Gazecie (nie wiem czy tak jest) to takim zbywaniem można sobie tylko
          przysporzyć niechęci.
          • katarsis a tu widać dobrze... 02.03.04, 18:42
            Jakie źródła uważa nasz Jasiu kochany za miarodajne:

www.janrokita.pl/galeria/big10.jpg
          • homosovieticus Re: ilość wiarygodności i ilośc słów 02.03.04, 18:53
            kataryna.kataryna napisała:

> heretykkk napisała:
            >
            > > ...Ciekawe jak wypadłyby dzisiaj badania wiarygodności. ...
            > >
            > > Wynik takich badań nie miałby nic wspólnego z tym, kto mówi prawdę, a kto
            > się
            > > myli. Prawdy się nie głosuje ani nie da się zmierzyć liczbą głosów poparci
            > a,
            > > zwłaszcza w społeczeństwie, którego 25 procent popiera Leppera.
            >
            >
            > Zgadza się. Ten luźny komentarz odnosił się raczej do swobody z jaką
            > przedstawiciele Agory odrzucili raport Rokity bez odnoszenia się do jego
            > warstwy merytorycznej. Jakby byli przekonani, że wystarczy złośliwostka pod
            > adresem Rokity, jakiś komentarz na temat godności człowieka uczciwego i
            żadnych
            >
            > innych argumentów wyciągać nie trzeba. A jeśli więcej osób ufa Rokicie niż
            > Gazecie (nie wiem czy tak jest) to takim zbywaniem można sobie tylko
            > przysporzyć niechęci.

Heretykkk nie wie co to wartość (warstwa) merytotoryczna ( przyznam,że i ja nie
            wiem co oznacza w tym zdaniu słowo warstwa ale sie domyślam) nie na darmo jest
            dziennikarzem.
    • goniacy.pielegniarz A tak w ogóle 02.03.04, 18:25
      To szkoda, że pani Pochanke nie zaprosiła całej redakcji GW, żeby mogli się
      wypowiedzieć i nikogo, kto odważyłby się polemizować. Jak się domyślam, oprócz
      Pacewicza i Łuczywo nie było nikogo więcej w tej sprawie. Czy może się mylę?
      • iza.bella.iza Re: A tak w ogóle 02.03.04, 18:31
        goniacy.pielegniarz napisał:

> To szkoda, że pani Pochanke nie zaprosiła całej redakcji GW, żeby mogli się
        > wypowiedzieć i nikogo, kto odważyłby się polemizować. Jak się domyślam,
        oprócz
        > Pacewicza i Łuczywo nie było nikogo więcej w tej sprawie. Czy może się mylę?

Nie było, nie mylisz się.
      • Gość: werset Re: A tak w ogóle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 18:32
        Nie było.
        Mnie ciekawiła mowa ich ciał.
    • Gość: marcee belcia , napisz kurna wierszyk !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 02.03.04, 18:32
      nie daj sie prosic

twoja fanka
      • iza.bella.iza Re: belcia , napisz kurna wierszyk !!!!!!!!!!!!!! 02.03.04, 18:38
        Jaka tam z Ciebie fanka Marcysiu! Kilka wieczorów z rzędu pisałam, a Ty nie
        zuważyłaś:(
        • homosovieticus Re: belcia , napisz kurna wierszyk !!!!!!!!!!!!!! 02.03.04, 18:43
          iza.bella.iza napisała:

> Jaka tam z Ciebie fanka Marcysiu! Kilka wieczorów z rzędu pisałam, a Ty nie
          > zuważyłaś:(

Ale homocostam czyta a nawet uczy sie na pamięć :))
        • Gość: marcee Re: belcia , napisz kurna wierszyk !!!!!!!!!!!!!! IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 02.03.04, 18:45
          chetnie pzreczytam, zapodaj link
          mowie serio teraz
          masz talent do rymowania, serio i bogate slownictwo a do tego one sa
          fabularyzowane w zabawny sposob i mnie sie podobaja
          • iza.bella.iza Re: belcia , napisz kurna wierszyk !!!!!!!!!!!!!! 02.03.04, 18:56
            Wątek GP "Ciemno już". Spotkasz tam niezłe towarzystwo i "paru poetów".
            Moje tamtejsze popisy mają bardziej biesiadny charakter.
            dzię za słowa pochwały. Myślałam do tej pory, że troche się ze mnie nabijasz.
            • iza.bella.iza Re: belcia , napisz kurna wierszyk !!!!!!!!!!!!!! 02.03.04, 19:00
              Dzięki oczywiście miało być, ale coś mi zeżarło pół słowa;)
            • homosovieticus Re: belcia , napisz kurna wierszyk !!!!!!!!!!!!!! 02.03.04, 19:03
              iza.bella.iza napisała:

> Wątek GP "Ciemno już". Spotkasz tam niezłe towarzystwo i "paru poetów".
              > Moje tamtejsze popisy mają bardziej biesiadny charakter.
              > dzię za słowa pochwały. Myślałam do tej pory, że troche się ze mnie nabijasz.

Zupełnie niepotrzebnie tak myslałas.
              • Gość: marcee homo niewiadomo IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 02.03.04, 19:08
                no nie jestem az taka jak to sugerujesz
                izabelka ma talent i niezwykla latwosc w wierszowaniu , jej rymy doslownie
                tancza pod palcami
                • homosovieticus Re: homo niewiadomo lub wiadomo" Einstein" 02.03.04, 19:11
                  Gość portalu: marcee napisał(a):

> no nie jestem az taka jak to sugerujesz
                  > izabelka ma talent i niezwykla latwosc w wierszowaniu , jej rymy doslownie
                  > tancza pod palcami

Nie mogę przupomnieć sobie ,ale kobieca intuicja mi podpowiada, że mam
                  przyjemnośc rozmawiać z kobietą wyzwolona, ceniącą kasę ponad wszystko. Czy tak?
                  • Gość: marcee Re: homo niewiadomo lub wiadomo" Einstein" IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 02.03.04, 19:16
                    uwazasz ze jak sie pokazuje kobiecie ze jest ona cenna dla mezczyzny?

ps
                    mam nadzieje ze nie jestes jakis pedal tylko prawdziwa kobieta jak ja
                    pozdr
                    • homosovieticus Re: homo niewiadomo lub wiadomo" Einstein" 02.03.04, 19:20

> uwazasz ze jak sie pokazuje kobiecie ze jest ona cenna dla mezczyzny?
                      >
                      > ps
                      > mam nadzieje ze nie jestes jakis pedal tylko prawdziwa kobieta jak ja
                      > pozdr
                      nawetwiecej niż Ty
                      pzdtr
                      • Gość: marcee Re: homo niewiadomo lub wiadomo" Einstein" IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 02.03.04, 19:26
                        to sie ciesze !
                        zaintrygowalas mnie

uwazasz ze korzystanie ze statusu majatkowego mezczyzny jest to cos zlego?
                        odpowiedz jesli mozesz
                        ps
                        nie chcialam ciebie w niczym urazic
                • iza.bella.iza Re: homo niewiadomo 02.03.04, 19:14

> no nie jestem az taka jak to sugerujesz
                  > izabelka ma talent i niezwykla latwosc w wierszowaniu , jej rymy doslownie
                  > tancza pod palcami

O cholerka!! Aleś mnie podbechtała:))))))))))))
                  • homosovieticus Re: homo niewiadomo jak zatańczysz pod palcami 02.03.04, 19:23
                    iza.bella.iza napisała:

> Gość portalu: marcee napisał(a):
                    >
                    > > no nie jestem az taka jak to sugerujesz
                    > > izabelka ma talent i niezwykla latwosc w wierszowaniu , jej rymy doslownie
                    >
                    > > tancza pod palcami
                    >
                    > O cholerka!! Aleś mnie podbechtała:))))))))))))
                    ano nie wiadomo?
                    ale spróbuję nawet przed komisją sledzczą :)
                    • Gość: marcee Re: homo niewiadomo jak zatańczysz pod palcami IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 02.03.04, 19:28
                      moj post pt Komisja Sledcza mozna przeczytac na gospodarce w watku "where is
                      the beast"
                      • homosovieticus Re: homo niewiadomo jak zatańczysz pod palcami 02.03.04, 19:58

> moj post pt Komisja Sledcza mozna przeczytac na gospodarce w watku "where is
                        > the beast"

Zuch kobita!
                      • homosovieticus Re: homo niewiadomo jak zatańczysz pod palcami 02.03.04, 19:59

> moj post pt Komisja Sledcza mozna przeczytac na gospodarce w watku "where is
                        > the beast"
                        Zuch kobita jesteś!
                        • Gość: marcee Re: homo niewiadomo jak zatańczysz pod palcami IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 02.03.04, 20:03
                          co do swojej osoby nie mam zadnych watpliwosci
                          • homosovieticus Re: homo niewiadomo jak zatańczysz pod palcami 02.03.04, 20:29

> co do swojej osoby nie mam zadnych watpliwosci

A Oni?
                            • Gość: marcee Re: homo niewiadomo jak zatańczysz pod palcami IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 02.03.04, 20:32
                              Oni tzn kogo masz na mysli?
    • homosovieticus Re: Ludzie!!! Czytajcie raport Rokity w całości.. 02.03.04, 18:41
      iza.bella.iza napisała:

> ... i potem komentujcie. Pranie mózgów przez redaktorów GW już się zaczęło.
      > Komentarz Łuczowo zamieszczony w dzisiejszym wydaniu przy krzykliwym
      > tytule "Rokita oskarża Agorę" to mały pikuś! Przed chwilą oglądałam rozmowę
      > Łuczywo i Pacewicza z Justyną Pochanke w TVN 24. ŻENADA!!! Nie wierzyłam
      > własnym uszom, styl polemiki z raportem Rokity rodem z SLD i Trybuny. Nie
      > zacytowali ani jednego fragmnetu, ale posługiwali się kłamliwymi omówieniami.
      > Łuczywo stwierdziła, że Rokita powodowany jest jakąś dziwną i niczym
      > nieuzasadnioną złośliwością wobec Agory i szuka jedynie poklasku. Żadnego
      > merytotycznego ustosunkowania się do rekonstrukcji zdarzeń, zrobionej przez
      > Rokitę nie usłyszałam. Pochanke robiły się oczy jak spodki w czasie tej
      > rozmowy.
      > Powtórka programu powinna być w okolicach 22. Kto może niech obejrzy i
      > napisze o swoich wrażeniach. Może i mną powodują te same uczucia co Rokitą i
      > oczywistej, świętwj prawdy agorowej nie dostrzegam.

A dlaczego w tej waznej jakby rozmowie u tow. Waltera nie uczestniczyła ani
      Wanda ani Michnik?
      No kto odpowie?
      Bo będzie dalszy ciąg tych występów.
      Chcą moim zdaniem "politycznie wykluczyć" Rokitę ze zdrowego nurtu PO.
    • indris No i niech się pozagryzają 02.03.04, 19:08
      Czołową siłą polityczną neoliberalizmu jest PO a jej notowanioa są sztucznie
      nadęte przez komisyjno-medialny sukces Rokity. Czołową siłą medialna
      neoliberalizmu jest Agora. Teraz Agora zacznie niszczyć prestiż Rokity a tym
      samym i Platformy. I bardzo dobrze, niech się gryzą i zagryzą. Na nic innego
      nie zasługują.
      • iza.bella.iza A gdzie merytoryczny przyczynek... 02.03.04, 19:13
        ...do tytułowego posta Indris?
        Ja rozumiem, że twoja lewicowa dusza nie znosi prawicowego Rokity, ale tu nie o
        to chodzi, po której stronie są nasze sympatie. Chodzi o prawdę, ale dla lewicy
        jest to pjęcie zbyt abstrakcyjne. Dla każdej lewicy, dla Michnika również, ajk
        się okazuje.
        • indris Merytoryczny przyczynek... 02.03.04, 19:35
          Audycji nie widziałem, a to co z Rokity podała Rzepa dopiero wydrukowałem. Moje
          lewicowe sumienie wstrzymuje mnie od komentowania nieznanych tekstów.
      • homosovieticus Re: No i niech się "pozagryzają" 02.03.04, 19:17
        indris napisał:

> Czołową siłą polityczną neoliberalizmu jest PO a jej notowanioa są sztucznie
        > nadęte przez komisyjno-medialny sukces Rokity. Czołową siłą medialna
        > neoliberalizmu jest Agora. Teraz Agora zacznie niszczyć prestiż Rokity a tym
        > samym i Platformy. I bardzo dobrze, niech się gryzą i zagryzą. Na nic innego
        > nie zasługują.
        Indrisie!
        Tylko pozornie jest tak, ani Agora nie zniszczy PO( chce tylko wyeleminować
        Rokitę i utrzymać punkty, wiekszosć forumowiczów podobnie jak SLD nie lubia
        tego inteligenta -z Krakowa) ani SLD.
        • indris O zagryzaniu 02.03.04, 19:23
          "Wyeliminowanie" Rokity w oczach opinii publicznej, to zredukowanie poparcia
          dla PO, moim zdaniem o połowę. Z ideowego punktu widzenia Agora nie powinna
          tego robić, ale Michnik jest histerykiem, więc mam nadzieję, że zachowa się
          nieracjonalnie. A na wywalenie Michnika - teoretycznie możliwe - nie może sobie
          Agora pozwolić.
          • homosovieticus Re: O zagryzaniu i o ratowaniu cwaniaków 02.03.04, 19:38
            indris napisał:

> "Wyeliminowanie" Rokity w oczach opinii publicznej, to zredukowanie poparcia
            > dla PO, moim zdaniem o połowę. Z ideowego punktu widzenia Agora nie powinna
            > tego robić, ale Michnik jest histerykiem, więc mam nadzieję, że zachowa się
            > nieracjonalnie. A na wywalenie Michnika - teoretycznie możliwe - nie może
            sobie
            >
            > Agora pozwolić.
            Piewsze zdanie nieprawdziwe, bo przeczy rzeczywistosci polityczno-
            medialnej.Punktowe poparcie PO nie wynika ze stanowiska Rokity tylko ze
            stanowiska mediów do Rokity.Jesli to sie zmieni to PO nie tracac punktów ( "z
            księżyca") nadal będzie platformą ratunkową dla "uczciwych" z SLD no i
            oczywiscie opiniotwórczych ELYT.
            • indris Poparcie dla Rokity... 02.03.04, 19:46
              ...wynika z medialnej prezentacji Rokity - tu się zgadzamy. Jeżeli więc Agora
              zacznie tępić Rokitę, to od jej zakulisowych (nikt nie wątpik, że silnych)
              wpływów będzie zależało, jaka to będzie prezentacja. W najgorszym jednak (z
              mojego punktu widzenia) przypadku, jeżeli Agora Rokity nie zniszczy, to osłabi.
              • homosovieticus Re: Poparcie dla Rokity... 02.03.04, 19:51
                indris napisał:

> ...wynika z medialnej prezentacji Rokity - tu się zgadzamy. Jeżeli więc Agora
                > zacznie tępić Rokitę, to od jej zakulisowych (nikt nie wątpik, że silnych)
                > wpływów będzie zależało, jaka to będzie prezentacja. W najgorszym jednak (z
                > mojego punktu widzenia) przypadku, jeżeli Agora Rokity nie zniszczy, to
                osłabi.
                Osłabi ROKITĘ ale nie PO.
                Pomyśl, czemu dzielny pracownik służb specjalnych - OLECHOWSKI- nabrał wody w
                usta w tak waznej sprawie dla Polski.
    • iza.bella.iza Re: Ludzie!!! Czytajcie raport Rokity w całości.. 02.03.04, 20:12
      kolejny przyczynek

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,1941888.html
      warto przecztać razem z postami
      • homosovieticus Re:Helena z mitologi greckiej nie była tak naiwna 02.03.04, 20:17
        iza.bella.iza napisała:

> kolejny przyczynek
        >
        > serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,1941888.html
        > warto przecztać razem z postami

Naiwna Helena, jak BB
        :)
        • Gość: elektorat Czytanie sprawia mi ból, a Oni o tym wiedzą! IP: *.czajen.pl 02.03.04, 20:22
          • homosovieticus Re: Czytanie sprawia mi ból, a Oni o tym wiedzą! 02.03.04, 20:40
            Czytasz Breilem?
    • iza.bella.iza Re: Ludzie!!! Czytajcie raport Rokity w całości.. 03.03.04, 00:16
      Kolejna żenada:

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,1943121.html
      No, no! Panie Pacewicz! Lepiej się nie chwalić wygraniem testu na inteligencję
      w takim tekście.
    • Gość: Leszek z Sopotu Re: Ludzie!!! Czytajcie raport Rokity w całości.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 00:20
      Czytałem to co dała "Rzepa". Raport Rokity w kilku miejscach jest naciągany.
      Po pierwsze to co nazwał ostatecznymi warunkami Agory, Rapaczyńska
      przedstawiała już wcześniej na różnych forach i w różnych dokumentach.
      Po drugie negocjacje Agora nie rozpoczęła z Jakubowską po 15 lipca.
      Po trzecie z zestawienia dat widać, że Michnik na początku olał Rywina, być
      może osłupiał, że ktoś mu coś takiego proponuje i próbował odłożyć załatwienie
      sukinsyna na później bo nie wiedział co zrobić, ale ten się dopytywał.
      Po czwarte gdybym ja prowadził jakieś negocjacje i przyszedł do mnie jakiś
      pajac, który wcześniej nie siedział naprzeciwko mnie za stołem i powiedział że
      załatwi to dla mnie za łapówkę, nie przerwałbym negocjacji ale dalej bym
      próbował ugrać swoje, a gnoja próbowałbym załatwić - na przykład nagrałbym na
      taśmę.
      Po piąte, skąd Agora i Michnik mógł wiedzieć, co Rywin powie, a jak już
      powiedział to przecież jaki to był marny dowód? Co z tego, że ktoś coś powie na
      innych. Ilu ludzi zmyśla różne brednie. Trzeba mieć dowody by nie dać się
      wpóścić w kanał. I co robi Michnik - to co każdy by chyba zrobił. Szuka
      potwierdzenia słów Rywina. Dopytuje Kwaśniewskiego (może pyta go w ten sposób:
      Olek trzymasz władzę, wiesz o wszystkim co się w kraju dzieje, po co ten Rywin
      do mnie przyszedł?), następnie rozmawia i umawia się z Milerem. Dochodzi do
      konfrontacji. Później opowiada o wszystkim ludziom w gazecie, rozpytuje na
      mieście, ludzie z gazety też paplają - i to jest tajne porozumienie z SLD?
      Jeszcze w innych miejscach mam spore wątpliwości, ale nie chce mi się o nich
      pisać. Szkoda, że rzucając pochopne oskarżenia na Agorę być może inne jego
      celne spostrzeżenia dotyczące grupy trzymającej władzę tracą swoją wartość.
      Rokita przecholował. Moim skromnym zdaniem zawsze miał kompleks Michnika i
      próbował wykazać się swoją lepszą inteligencją polityczną, ale dał plamę...
      • iza.bella.iza Re: Ludzie!!! Czytajcie raport Rokity w całości.. 03.03.04, 00:50
        Powinna Cię GW zatrudnić. Mówię serio i bez złośliwości. Gdyby dziennikarze GW
        zareagowali tak, jak Ty nie założyłabym tego wątku. Ty ustosunkowałeś się do
        sprawy merytorycznie a nie histerycznie.
        • Gość: Leszek z Sopotu Re: Ludzie!!! Czytajcie raport Rokity w całości.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 01:29
          Histeria nie jest w moim charakterze. Ale wiesz co, gdy pierwszy raz po
          opublikowaniu artykułu w Gazecie rozmawiałem ze znajomymi, nie znając całej
          masy faktów, wyraziłem przypuszczenie, że Gazeta opublikowała go dopiero teraz
          bo nic nie ugrała i zdecydowała, że ten hak na Milera już się im do niczego nie
          przyda. Później w miarę zdobywania wiedzy i słuchając oraz przyglądając się
          twarzom zeznających przed komisją, doszedłem do wniosku, że bardzo się myliłem.
          Pomogło mi to, że znam niektórych ludzi z Gazety i byłej opozycji, w której sam
          w stanie wojennym byłem. W Czarzastyn i Kwiatkowskim zobaczyłem takich samych
          spryciarzy z SZSP znanych mi ze studiów, którzy dla forsy i kariery sprzedaliby
          swoją matkę.
          Moim zdaniem Gazeta zrobiła błąd zbyt późno publikując materiał. Ja szybciej
          niż Adam zorientowałbym się, że nic nie wyszpieguję (zresztą on do roli
          śledczego zupełnie się nie nadaje), ale poszedłbym na dalej idącą prowokację
          (nie biegałbym do Milera i Kwaśniewskiego, ale próbował wymóc na Rywinie
          spotkanie z kimkolwiek z grupy trzymającej władzę). Gdyby sie to nie udało to
          na przełomie sierpnia i września ukazałaby się rozmowa z Rywinem.
          A w Gazecie z chęcią bym sie zatrudnił, podobno nienajgorzej płacą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka