Dodaj do ulubionych

depilacja bikini depilatorem elektrycznym

04.04.04, 07:40
stosuje wosk,ale mam z tym pewiem problem. Chce chodzic w lecie na basen, a
niestety wloski po wosku zaczynaja mi odrastac juz po 2 tyg i wyglada to tak
sobie. Wiem,ze są specjalne depilatory elektryczne do depilacji okolic
bikini. Czy mozecie jakis polecic? Podobno one nie wyrywaja wloskow tylko
urywaja przy skorze,czy to prawda? I co z wrastaniem wloskow po takiej
depilacji? I tak mam z tym problem. Czy nasili sie on jak sie przerzucę na
depilator elektryczny? Golenie i depilatory chemiczne strasznie podraznialy
mi skore.
Obserwuj wątek
    • justy1 Re: depilacja bikini depilatorem elektrycznym 04.04.04, 11:33
      są depilatory elektryczne, którymi między innymi można depilować bikini (ale
      właściwie każdym depilatorem elektrycznym można potraktować bikini- to tylko
      kwsetia wytrzymałości). depilator powinien wyrywać włos z cebulką. jeśli urywa
      włosy- to niedobrze.
      • Gość: ania Re: depilacja bikini depilatorem elektrycznym IP: *.qtn.pl / *.gdm.pl 04.04.04, 14:07
        Basia a jaki wosk stosujesz, chodzisz do kosmetyczki czy nakladasz go sama?
        Napisz mi prosze, ja mam depilator ale nie wytrzymalabym z bolu- mam dosc sporo
        wlosow w okolicach bikini, sa gleboko osadzone.Bylaby,m wdzieczn a za napisanie
        ceny i fimry wosku.Pozdrwaiam
        • basiakm Re: depilacja bikini depilatorem elektrycznym 05.04.04, 08:02
          kosmetyczka ma swoj z dawien dawna wyprobowany sposob przygotowywania wosku.
          Jest to sekret i nie chce go zdradzic. Za depilacje bikini place ok.25-30 zl.
          A gabinet jest w Lublinie
    • Gość: aga Re: depilacja bikini depilatorem elektrycznym IP: 195.85.227.* 05.04.04, 17:43
      Rozumiem twój ból. Niestety sposób depilacji woskiem na lato, gdy włosy
      odrastają dośc szybko jest kiepski. Ponieważ trzeba je "zapuszczać" to przez
      ten okres jesteś unieruchomiona (basen). Mam podobny problem z bikini - szybko
      odrastające włoski. Próbowałam różnych sposobów: wosk, maszynka(podrażnienia),
      pinceta!(pracochłonne i bolesne), krem/pianka(podrażnienia). W końcu
      zdecydowałam się na laser. Właśnie w piątek miałam pierwszy zabieg (podobno
      trzeba zrobić 2-3-4 zabiegi, zależy od karnacji i koloru włosa). Podobno w tej
      chwili jest to najbardziej skuteczny sposob na "niepotrzebne" owłosienie. Ale
      jest jeden dosyć istotny minus tej metody - jest bardzo droga. Jeden zabieg np.
      bikini kosztuje ok 400 złotych a tych zabiegów trzeba wykonać kilka, ale
      podobno po ostatnim masz spokój do końca życia. Powiem szczerze pewnie
      zdecydowałabym się nawet jeśli zadzałałoby na chociaż 3 lata. Nie mogę jeszcze
      nic powiedzieć o skuteczności tej metody w stosumku do mnie, ale dam jej
      szansę :)

Pozdrawiam
      aga
      • basiakm Re: depilacja bikini depilatorem elektrycznym 05.04.04, 17:54
        niestety czytalam,ze to nie u wszystkich zdaje egzamin! A ja na dodatek
        jestem po chorobie nowotworowej i laser jest w tym przypadku niewskazany. A
        szkoda!
        • Gość: aga Re: depilacja bikini depilatorem elektrycznym IP: 195.85.227.* 05.04.04, 18:01
          nowotwór w "okolicach bikini" ?
          • mika_1 Re: depilacja bikini depilatorem elektrycznym 06.04.04, 02:33
            Wosk i depilator dzialaj na takiej samej zasadzie - wyrywaja (a przynajmniej
            powinny wyrywac) wlosy z cebulkami. Rzeczywiscie najskuteczniejszy jest laser,
            ale jesli u Ciebie to wykluczone, to chyba pozostaja Ci stare metody...
            • Gość: nina Re: depilacja bikini depilatorem elektrycznym IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 06.04.04, 03:57
              Prawda jest taka, ze depilatory w wiekszosci urywaja wlosy..niestety tylko czesc zostaje wyrwana z
              cebulkami. Wrastanie w obu metodach wystepuje. Ja musze powiedziec, ze odwazylam sie
              zastosowac depilator w okolicach bikini, ale najpierw przykladam ta nasadke, ktora ma zmniejszac
              bol. Powinno sie ja nalozyc na depilator ale mi jakos jest niewygodnie z ta nasadka wiec najpierw
              ja przykladam a potem depliatorem. I niestety.. czerwone kropki nadal sa.. wlosy wrosniete
              rowniez. Ale wole juz ta metode niz maszynka, bo po maszynce to dopiero robia sie krosty.

Jak robia to modelki???...ze maja tak gladkie skory
    • hooda Re: depilacja bikini depilatorem elektrycznym 06.04.04, 08:52
      Rok stosowałam depilator do depilacji bikini, z całkiem dobrymi rezultatami ale
      niestety trzeba uzbroić się w cierpliwość i dużo samozaparcia bo początki są
      tragiczne. Najpierw trzeba krótko przyciąć włoski a potem kilka razy dziennie
      smarować 6% wodą utlenioną. Jak wam się chce to można nałożyć najtańszy
      rozjaśniacz do włosów, chodzi o to aby osłabić maksymalnie włoski. Po kilku
      dniach bierzemy 2 tabletki ibupromu i bierzemy się do roboty, można wytrzymać;-))
      Oczywiście po takim potraktowaniu wrażliwej skóry bikini możemy się spodziewać
      krwawych wybroczyn i dużego podrażnienia. Czerwone kropki zlikwiduje wywar z
      siemienia lnianego a niedobitki włosków łatwo usunąć pęsetą. Tego samego dnia
      jak skóra trochę ochłonie, dalej traktujemy ją wodą utlenioną aby osłabić te
      włoski, które nie zostały wydepilowane bo są w fazie wzrostu. Co kilka dni
      trzeba operację powtarzać, bo cały czas rosną nowe włoski ale już znacznie
      rzadsze. Ważne jest też aby podczas codziennego prysznica masować skórę w
      okolicach bikini szorstką gąbką lub szczotką, odrstajace włoski nie będą wrastać
      pod skórę.
      Przy takim regularnym traktowaniu skóry trzema powyższymi sposobami: tj. woda
      utleniona, siemię lniane i szczotka, po ok. 2, 3 miesiącach możemy się
      spodziewać gładkiej skóry i wolno odrastających włosków. Przetestowałam
      osobiście:-)

• Gość: aga Re: depilacja bikini depilatorem elektrycznym IP: 195.85.227.* 06.04.04, 15:26
      Jest sposób który chcę wypróbować na sobie... i soądzę że napewno skuteczny.
      Jak wcześniej pisałam poddałam się laserowej depilacji bikini. Na godzinę przed
      zabiegiem nakłada się dość grubą wwarstwę kremu znieczulającego miejscowo. Gdy
      ściągałam ten krem przed depilacją rzeczywiście prawie nie czułam skóry w tych
      miejscach. Mam zamiar stosować go na nogach bo tam narazie (przynajmniej do
      jesieni zostaję przy depilatorze.

Pozrdawiam
      aga
      • Gość: ania Re: depilacja bikini depilatorem elektrycznym IP: *.qtn.pl / *.gdm.pl 06.04.04, 17:02
        a skad mozna wytrzasnac taki krem znieczulajacy???
        • Gość: aga Re: depilacja bikini depilatorem elektrycznym IP: 195.85.227.* 06.04.04, 17:21
          krem nazywa się EMLA i sprzedawany jest w aptece na receptę. Mi dermatolog
          wypisała receptę. Trzeba tylko uważać, podobno, aby w aptece nie wydali ci 30g
          w małych opakowaniach (ma być jedna duża tubka) bo wtedy będzie dużo drożej.
          Tubka 30g kosztuje ok 80 złotych

Pozdrawiam
          aga
          • Gość: aga Re: depilacja bikini depilatorem elektrycznym IP: 195.85.227.* 06.04.04, 17:28
            acha! krem jest (a raczej musi być) bezpieczny ponieważ uzywany jest do
            miejscowego znieczulenia przed zrobieniem zastrzyku u dzieci (taką dostałam
            informację)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka