Dodaj do ulubionych

Profesor podejrzewany o plagiat

IP: *.sosnet.pl 27.04.04, 07:34
kocham Anie
Obserwuj wątek
    • Gość: mos ryba psuje sie od glowy! i co?studentow scigaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 07:48
      a sami sie kryja jak moga!"przeniosl" sie? a kto go do jasnej cholery z taka
      pzeszloscia tam w olsztynie przyjal?he?
    • Gość: McGoo Re: Profesor podejrzewany o plagiat IP: *.gazeta.pl 27.04.04, 08:20
      W Olsztynie dzieja sie dziwne rzeczy - zadziwiajaca jest bliska wspolpraca
      uczelni z oficerami badz przyszlymi oficerami z Kortowa ..
    • panidalloway Re: Profesor podejrzewany o plagiat 27.04.04, 09:24
      Gazeto opamiętaj się! "parał się filozofią" Jak można tak pisać! Zatrudnijcie
      wreszcie Bratka. Jaki jest, taki jest, ale napisze wam całą gazetę poprawną
      polszczyzną.
      • Gość: usłużny homo :)) Bo ja wiem, może jednak parał się filozofią IP: *.gdynia.mm.pl 27.04.04, 10:43
        parać się ndk I, ~am się, ~asz się, ~ają się, ~aj się, ~ał się
        «zajmować się, trudnić się czymś (zwykle z odcieniem lekceważenia)»
        np.parać się belferką.

Myślę że polszczyzna nie ucierpiała a nauka może zyskać.
        • panidalloway Re: Bo ja wiem, może jednak parał się filozofią 27.04.04, 11:25
          Zastępowanie „pracował tam i tam” słowem „parał się” w celu, jak mniemam,
          urozmaicenia, podoba mi się mniej więcej tak samo, jak nazywanie Krakowa
          podwawelskim grodem, a studentów żakowską bracią, chociaż nie neguję
          występowania w języku polskim słów: „gród” i „żak”. Można napisać: „Spożył
          kolację i udał się na spoczynek”. Moim zdaniem ładniej jest: „Zjadł kolację i
          poszedł spać”. W każdym razie, gdy o notatkę w gazecie chodzi.
          • homosovieticus Re: Bo ja wiem, może jednak parał się filozofią 27.04.04, 11:37
            panidalloway napisała:

> Zastępowanie „pracował tam i tam” słowem „parał się” w
            > celu, jak mniemam,
            > urozmaicenia, podoba mi się mniej więcej tak samo, jak nazywanie Krakowa
            > podwawelskim grodem, a studentów żakowską bracią, chociaż nie neguję
            > występowania w języku polskim słów: „gród” i „żak”. Moż
            > na napisać: „Spożył
            > kolację i udał się na spoczynek”. Moim zdaniem ładniej jest: „Zjad
            > ł kolację i
            > poszedł spać”. W każdym razie, gdy o notatkę w gazecie chodzi.
            A jesli Autor chciał delikatnie o "filozofowaniu" Pana Profesora wyrazić się z
            lekceważeniem ?
      • Gość: myśl złota pytanie filozoficzne IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 27.04.04, 12:26
        Jaki jest?
        • Gość: homo Re: pytanie filozoficzne IP: *.gdynia.mm.pl 27.04.04, 12:46
          Gość portalu: myśl złota napisał(a):

> Jaki jest?
          To niestety nie jest pytanie filozoficzne :((
          ps
          pytam czy mam odejsć z forum kraj?
          • Gość: b Re: pytanie filozoficzne IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 27.04.04, 13:05
            sorry, ale nic mię to nie obchodzi.
            • homosovieticus Re: pytanie filozoficzne 27.04.04, 13:12
              Gość portalu: b napisał(a):

> sorry, ale nic mię to nie obchodzi.

PYTAJACEMU NALEZY ODPOWIEDZI UDZIELIĆ , JESLI SIĘ MOŻE.
              NIE WIERZĘ ZEBYŚ O TEM NIE WIEDZIAŁ. CO NA TWOJE ZACHOWANIE KLARYSA POWIE?
            • panidalloway Re: odpowiedź prawie filozoficzna 27.04.04, 13:15
              Pojęcia nie mam. Myślę, że zdanie "jaki jest, taki jest" jest zawsze prawdziwe,
              niezależnie od tego jaki mi się wydawać by mógł.
              • homosovieticus Re: odpowiedź prawie filozoficzna 27.04.04, 13:24
                zdanie Bratka brzmiało :Jaki jest?
                "Nazwał" to zdanie pytaniem filozoficznym.Stwierdziłem, że niestety, nie jest
                ono pytaniem filozoficznym.
                Poprosiłem takze itd itd. A Ty Pani, co byś odpowiedziała, gdybym Cię zapytał
                czy czy mam odejść z forum Kraj?
                • panidalloway Re: odpowiedź prawie filozoficzna 27.04.04, 14:18
                  Pomyliłam linijki.
                  Naprawdę rozważasz taką możliwość, czy nabierasz mnie wiedząc, jaka łatwowierna
                  jestem?
                  Myślę Panie, że sam musisz podjąć decyzję. Znalazłeś lepsza pracę?

• homosovieticus Re: odpowiedź prawie filozoficzna 27.04.04, 14:31
                    Nie , nie nabieram.Byłoby to nie tylko głupie, ale takie, jakieś nieszczerze
                    skowyczące.
                    Pytam serio, czy Twoim zdaniem powinienem itd?
                    Nie ma to bezpośredniego zwiazku z pracą.
                    Jasne,że ja podejmę decyzję.Ale chcę znać zdanie innych a oni - ci inni -
                    czują się jakby w części współodpowiedzialnymi za to co uczynię.
                    Ciekawy związek przyczynowo-skutkowy się wytworzył.
    • Gość: eeeee haha tyle sie mowilo o studentach uprawiajacych IP: 195.116.155.* 27.04.04, 09:45
      plagiat w ich pracach magisterskich, o specjalnych programach majacych to
      sprawdzac

a numer bedzie nieziemski jak sie okaze ze dzieki temu programikowi polowa
      profesorow w Polsce straci tytulik błehehehehe
      • Gość: Grzesiek Re: haha tyle sie mowilo o studentach uprawiajacy IP: *.fam.cie.uva.es 27.04.04, 09:55
        Ja bym bybl ostrozny z osadzeniami. Jedna czarna owca nie powoduje ze wszystkie owce sa czarne. To sa ci sami ludzi ektorzy jako studenci robia plagiaty prac magisterskich. Wielu profesorow uzyskalo swoj tytuj przez ciezka prace.
        • Gość: eeeee Re: haha tyle sie mowilo o studentach uprawiajacy IP: *.plants.ox.ac.uk 18.05.04, 14:32
          pozyjemy - zobaczymy :)
    • Gość: Insider To zaledwie wierzcholek gory lodowej... IP: *.azvu.nl 27.04.04, 10:33
      ...spuscizna calej ery marcowych docentow ("nie matura, lecz chec szczera). Ale
      dobrze, ze w koncu sie cos rusza. Moze warto bedzie wrocic do kraju?
    • Gość: Paula "Za wcześnie, by przesądzać sprawę"??? IP: 213.25.91.* 27.04.04, 11:34
      W Olsztynie też tak sądzą? Wróćmy do przeszłości: facetowi udowodniono
      przepisanie obszernych fragmentów książek, a mimo to przyjęto go w Olsztynie?
      Widocznie UWM rozpaczliwie cierpi na niedobór kadry profesorskiej, skoro go
      zatrudnił.
    • Gość: yurek Re: Profesor podejrzewany o plagiat IP: *.dsl.support.nl 27.04.04, 12:26
      Tylko on jeden a nie co najmniej 10% "naukowcow" polskich???
      • Gość: Zenon Re: Profesor podejrzewany o plagiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 22:03
        A czemu akurat 10 proc?
    • Gość: jasu Re: Profesor podejrzewany o plagiat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.04, 22:16
      To nic nadzwyczajnego. Kilka lat temu jeden z polskich biskupów a jakże profesor
      napisał - przepisał książkę o archeologii Bliskiego Wschodu i trudno nawet
      mówić o plagiacie, ponieważ było to, słowo w słowo, kopia oryginału (łącznie z
      tytułami, układem stron i rysunkami) jednego z najwybitniejszych archeologów
      Bliskiego Wschodu na świecie. I co? I nic. Biskup i profesor dalej biskupem i
      profesorem z "dorobkiem naukowym"
    • Gość: Marek Wronski Re: JASU - prosze o kontkat IP: *.proxy.aol.com 30.04.04, 06:46
      Bede wdzieczny za mail z dokladniejsza informacja dotyczaca ks.profesora i
      wydanej ksiazki oraz jej pierwowzoru.

Marekwro@aol.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka