Dodaj do ulubionych

żałoba we Wrocławiu - Rysiek europosłem

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.06.04, 22:49
niniejszym oglaszam żałobę wrocławską po śmierci jednego uczciwego mandatu do
europarlamentu. Ten mandat, który umarł w chwili objęcia go przez Ryśka
dajedupy Czarneckiego, nie miał chyba szans na życie ale i tak płaczę po nim
jak bóbr.
w ramach żaloby jako uświadomienie sobie losu Ryśka, zjem zzieleniałą wędlinę
z muchą popiję skisłym kefirem i zagryzę jajecznicą z jaj zielonych , ktoś ma
lepsze pomysły na żałobę?
Obserwuj wątek
    • Gość: tymon Re: żałoba we Wrocławiu - Rysiek europosłem IP: 62.233.177.* 14.06.04, 23:29
      raz jeden fotoreporter mowil nam na zajeciach, ze zdarzaja sie takie osoby,
      ktorym nie sposob zrobic przyzwoitego zdjecia. ze niektorzy maja cos takiego w
      sobie, ze fotograf jest bezradny, chocby nie wiem jak sie staral, zdjecie
      bedzie niekorzystne. mowil tak mowil. az wreszcie podal przyklad i wszyscy
      zrozumieli o co chodzi. osoba, ktora wymienil byl ryszard czarnecki.
      • Gość: emer Re: żałoba we Wrocławiu - Rysiek europosłem IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 14.06.04, 23:36
        Czy to jednak nie jest jakiś karaluszy talent? Mniejsza o
        partie,przekonania,nieudolność i koszmarne błędy-chłopina znowu wyszedł na
        swoje!
        • tomek854 Anegdotka 14.06.04, 23:51
          Panie Rysiu, jak to jest ze pan Ciagle zmeinia poglądy? to ta partia, to tamta, raz w ZChN, raz w Samoobronie?

Ja poghlądow nie zmieniam, ja zawsze chciałem być posłem..:PP
          • Gość: glista Re: Anegdotka IP: *.audiovideocorp.com / *.biz.rr.com 15.06.04, 02:13
            Ten rysiek nie ma zadnych pogladow, nie ma honoru i zmyslu samokrytyki.
            Znalzlby sobie pewnie dobra robote, ale wszyscy personalni znaja te gnide i
            zaden nie chce miec "takiego czegos" w swoim zespole.Co innego politycy.
            Podobni do siebie z motywacja przetrwania i zawsze "takie cos" przygarna,jak
            lepper np.
            Ale, zeby takie mende do Europarlamentu.?:-O .? glista
            • Gość: ladunek GLupole IP: *.158.105.105.Dial1.Chicago1.Level3.net 15.06.04, 06:57
              Kogo wyscie wybrali? Te Eurok...?
    • gazeciorek Re: żałoba we Wrocławiu - Rysiek europosłem 15.06.04, 07:58
      > ktoś ma lepsze pomysły na żałobę?

Proponuję zrzutkę na nekrolog w GW:

"Z głębokim żalem zawiadamiamy, że w dniu 13-6-2004, po nudnej kampanii zginął
      MANDAT do UROPARLAMENTU.
      Mandat był uczciwy, miał dopiero półtora miesiąca, więc nie zdążył jeszcze
      narozrabiać. W MANDACIE tracimy wielką nadzieję na godne reprezentowanie nas w
      Europarlamencie. Prosimy o składanie kondolencji.

Pogrążeni w smutku
      WYBORCY"
      • Gość: smutny Re: żałoba we Wrocławiu - Rysiek europosłem IP: *.wroclaw.mm.pl 15.06.04, 08:01
        Jedno trzeba gościowi przyznać- jest niezwykle skuteczny w osiąganiu
        zamierzonych przez siebie celów. :-(
        • brezly Re: żałoba we Wrocławiu - Rysiek europosłem 15.06.04, 08:22
          Wszedzie dobrze, ale w Sejmie najlepiej. Ale w Europarlamencie wyzsze diety.
          Cale szefostwo PSLu tez dalo noge. Qrvah, oni sa jednak prosci jak druciki, jak
          idzie o motywacje. I realnie oceniaja swoje szanse.
          • map4 Re: żałoba we Wrocławiu - Rysiek europosłem 15.06.04, 17:11
            brezly napisał:

> Wszedzie dobrze, ale w Sejmie najlepiej. Ale w Europarlamencie wyzsze diety.
            > Cale szefostwo PSLu tez dalo noge. Qrvah, oni sa jednak prosci jak druciki, jak
            > idzie o motywacje. I realnie oceniaja swoje szanse.

No i nie trzeba zabierać głosu. Zawsze się można wykręcić, że "... tego
            fragmentu akurat nie zrozumiałem" albo, że "... słuchawki mi akurat padły" lub
            też że "... tłumacz musiał wyjść za potrzebą". A kasa leci. AHA: ta kasa nie
            jest opodatkowana i może zostać bezpośrednio przelana na Kajmany czy do innej
            Szwajcarii. No to żyć, nie umierać. Europa jego mać.
          • Gość: onufry Re: żałoba we Wrocławiu - Rysiek europosłem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.06.04, 17:34
            Qrvah, oni sa jednak prosci jak druciki, jak
            > idzie o motywacje. I realnie oceniaja swoje szanse.

ja bym powiedział prości jak hooyye
    • Gość: maciek to nie tylko Rysiek... IP: 212.160.147.* 15.06.04, 08:34
      w ogóle jak patrzę, kto z naszego okręgu został posłem do parlamentu
      europejskiego to mi wstyd i nie chcę mieć z Wami nic wspólnego :-(((
    • karmilla Re: żałoba we Wrocławiu - Rysiek europosłem 15.06.04, 08:51
      Piszecie tak, jakby Rysiu sam na siebie głosował i tylko dlatego dostał sie do
      EP. Tu by raczej wypadało ubolewać nad głupota wyborców, a nie wybranego
      • brezly Re: żałoba we Wrocławiu - Rysiek europosłem 15.06.04, 08:54
        No niestety, masz racje. Facet ktory ma ewidentnie 'syndrom Mleczki' ('za co sie
        nie wezme, wszystko spieprze, panie doktorze') bierze iles tysiecy glosow. Wiara
        ludu, ze jak bedzie z tymi w krawatach co maja racje, to i jego olsni. Zalosne,
        jednak.
    • Gość: radis LUDZIE, DO SIEBIE MIEJCIE PRETENSJE!!!! IP: *.ssk.pl / *.ssk.pl 15.06.04, 09:01
      to, że ta menda, to beztalencie, ten pospolity smród będzie Was reprezentował w
      Europie to tylko i wyłącznie WASZA WINA!!! Ilu z Was pofatygowało się do urn, a
      ilu liczyło na to, że ktoś inny ich wyręczy?? I wyręczyli Was - biedni wybrali
      populistę... Co z tego będą mieli? NIC, bo zaraz po wyborach kończą się
      obietnice i bajki, ale o tym przekonają się już po fakcie... A wybór został
      dokonany i nie ma odwrotu...
    • lilimarlene1 Re: żałoba we Wrocławiu - Rysiek europosłem 15.06.04, 11:09
      gdzie wyście o tym przeczytali?
      nikt takiej głupiej mordy (poza nim samym)by nie wybrał
      • Gość: radis Re: żałoba we Wrocławiu - Rysiek europosłem IP: *.ssk.pl / *.ssk.pl 15.06.04, 12:08
        OTO ODPOWIEDŹ...

Państwowa Komisja Wyborcza podała listę 54 osób wybranych do Parlamentu
        Europejskiego.

Z list Platformy Obywatelskiej zostali wybrani: Jerzy Buzek, Zdzisław
        Chmielewski, Małgorzata Handzlik, Stanisław Jałowiecki, Filip Kaczmarek, Bogdan
        Klich, Barbara Kudrycka, Janusz Lewandowski, Jan Olbrycht, Paweł Piskorski,
        Jacek Protasiewicz, Jacek Saryusz-Wolski, Bogusław Sonik, Zbigniew Zaleski,
        Tadeusz Zwiefka.

Z list Ligi Polskich Rodzin zostali wybrani: Filip Adwent, Sylwester Chruszcz,
        Maciej Giertych, Dariusz Grabowski, Urszula Krupa, Bogdan Pęk, Mirosław
        Piotrowski, Bogusław Rogalski, Witold Tomczak, Wojciech Wierzejski.

Z list Prawa i Sprawiedliwości zostali wybrani: Adam Bielan, Anna Fotyga,
        Mieczysław Janowski, Michał Kamiński, Marcin Libicki, Wojciech Roszkowski,
        Konrad Szymański.

Z list Samoobrony zostali wybrani: Marek Czarnecki, Ryszard Czarnecki, Bogdan
        Golik, Wiesław Kuc, Jan Masiel, Leopold Rutowicz.

Z list SLD-UP zostali wybrani: Lidia Geringer d'Oedenberg, Adam Gierek,
        Bogusław Liberadzki, Marek Siwiec, Andrzej Szejna.

Z list Polskiego Stronnictwa Ludowego zostali wybrani: Zbigniew Kuźmiuk,
        Zdzisław Podkański, Czesław Siekierski, Janusz Wojciechowski.

Z list Unii Wolności zostali wybrani: Bronisław Geremek, Jan Kułakowski, Janusz
        Onyszkiewicz, Grażyna Staniszewska.

Z list Socjaldemokracji Polskiej zostali wybrani: Genowefa Grabowska, Józef
        Pinior, Dariusz Rosatki.

Wieczorem zwycięscy kandydaci, którzy będą reprezentować Polskę w Parlamencie
        Europejskim, otrzymają zaświadczenia o wyborze.
    • Gość: marcin Re: żałoba we Wrocławiu - Rysiek europosłem IP: 62.233.177.* 15.06.04, 12:18
      niestety, realia sa jescze gorsze. w skali ogolnokrajowej jest dwoch
      czarneckich.
      wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=5348842&ticket=3382642345813177JuI2S8TKgwTnMLdJ34LyLqPsFmxiWM04HPXccj9G9hAW%
      2BJEF45exkvq%2F%2BUD%2B65aGUKE%2BiPXhc6gqdUEba27a%
      2FdDecwAyDCwkauMweTx9tC6o8Des8NMe7H1km%2B%2FSv24N
      • jotesz Re: żałoba we Wrocławiu - Rysiek europosłem 15.06.04, 13:17
        wybieram emigrację wewnętrzną - od dziś przestaję być wrocławianinem - od dziś
        jestem oporowianinem! Choć mogło być jeszcze gorzej - z Wrocławia mógłby wejść
        oseł Stryjewski!!!
    • Gość: onufry konstruktywnie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.06.04, 16:16
      teraz będzie konstruktywnie, z nadzieją:
      wrocławianie! to tylko pięć lat i sobie pójdzie precz i będzie skończony- może
      warto? trzeba zapłacić (czasami może za dużo) za piękną wolność i szczęście
      jakie nasz kraj spotkało. A przecież mamy w PE również Geremka, Piniora,
      Buzka (hmm). On przecież i tak za czas jakiś pożre się z Lepperem (gdy tylko
      troszkę osłabnie) wyląduje znów w jakieś partii efemerydzie i biedak nieświadom
      chyba swego jestestwa (bo gdyby świadom to skończyłby z polityką zanim zaczął)
      będzie się błąkał po świecie jako przykład homo schizofrenikusa.
      Czy z Ryśkiem ktoś jeszcze we Wrocławiu rozmawia?
      Świat jest piękny, różnorodny, nieprzewidywalny, zaskakujący, i nawet Rysiek
      tego nie zmieni.
    • alka_xx Re: żałoba we Wrocławiu - Rysiek europosłem 15.06.04, 16:55
      ja bym tym żarciem nakarmiła ryśko_wyborców!
      bo na deser i tak sami zjedzą tą żabę!
      Hyypppp......!!!

Gość portalu: onufry napisał(a):
      > w ramach żaloby jako uświadomienie sobie losu Ryśka, zjem zzieleniałą wędlinę
      > z muchą popiję skisłym kefirem i zagryzę jajecznicą z jaj zielonych , ktoś ma
      > lepsze pomysły na żałobę?
    • luksusowy_yacht Re: żałoba we Wrocławiu - Rysiek euroosłem 15.06.04, 18:06
      jednak głupi zawsze ma szczęście
    • zielonki Re: Rysiek europosłem. Kondolencje z Krakowa. 15.06.04, 20:00
      My mamy za to posła PENKA !!!
      • brezly Re: Rysiek europosłem. Kondolencje z Krakowa. 15.06.04, 20:37
        zielonki napisał:

> My mamy za to posła PENKA !!!

Uomatko....

Mistrz Przybora w okresie rządów Pawlak Waldemara napisał taką strofeczkę:

Strąk, Pęk
        Brzdąk, jęk

Może się wymienimy?

Pozdrowki dla Krakowa
        • zielonki Re: A to ja napisałem, ot tak ad hoc z Krakowa. 15.06.04, 20:48
          Nie masz posła lepszego
          Nad Ryśka Czarneckiego.
          • brezly Re: A to ja napisałem, ot tak ad hoc z Krakowa. 15.06.04, 21:02
            A mnie sie podoba że całe kierownictwo PSL sie przeniosło do Brukseli. Ale sie
            nam średni poziom inteligencji w kraju podniesie, tak nawiasem mówiac.

Ja juz kupuję zatyczki do uszu na wypadek jakby Geremek został tym szefem PE.
            Ten krzyk rozpaczy co przez Polske przejdzie, te poczucie obrażenia
            wszechpolaków i takichżpolek (sami sie z małej litery pisza, no co?).
            • Gość: onufry piszę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.06.04, 21:23
              Czarnecki do Strasbourga wszedl przez Leppera
              to kwestia smaku jak kto wybiera
            • zielonki Re: A to ja napisałem, ot tak ad hoc z Krakowa. 16.06.04, 00:30
              Jakiego ZSL-u ? PENK to teraz I Liga PR.
      • Gość: Rafis Re: Rysiek europosłem. Kondolencje z Krakowa. IP: 213.199.196.* 15.06.04, 23:05
        zielonki napisał:

> My mamy za to posła PENKA !!!

To ja juz wole Ryska, on przynajmniej robi to dla kariery a nie dlatego że tak
        mysli :)
        • zielonki Re: Rysiek europosłem. Kondolencje z Krakowa. 16.06.04, 01:14
          A ja myślę, że to co piszesz to duuuuży komplement dla p.p.PENKA (dziś LPR)
    • Gość: bithunter Zostanie euroOSŁEM IP: *.wroclaw.mm.pl 15.06.04, 21:48
      ... albo już nim jest. W końcu do Samoobrony tak bez powodu nie przyjmują.
    • Gość: -||- A LIDIA BLEBLE BLABLA, TO NIE WSTYD??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.06.04, 21:53
    • Gość: Ochudzki Czy to ten Rysiek z filmy Miś ? o-t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 06:15
    • Gość: Magda Re: żałoba we Wrocławiu - Rysiek europosłem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.06.04, 08:33
      Eeeee tam... myślcie pozytywnie....
      dzięki wygranej w wyborach mamy Czarneckiego z głowy na parę lat w kraju....
      a może już tu nie wróci?? :-)))...

dzieki Europie paru palantów z sejmu nam ubędzie... właściwie szkoda, ze nie
      pozbyliśmy się jeszcze paru ;-)....
      • brezly Re: żałoba we Wrocławiu - Rysiek europosłem 16.06.04, 09:44
        Gość portalu: Magda napisał(a):

> dzieki Europie paru palantów z sejmu nam ubędzie... właściwie szkoda, ze nie
        > pozbyliśmy się jeszcze paru ;-)....

Ale moze, zgodnie z prawem Murphyego wyplyna ci do tej pory zmajoryzowani
        umyslowo przez eksportowych tytanow mysli? Juz Pawlak Waldemar wyplynal, jak
        elita intelektualna PSLu (po odplynieciu PT panow Peka i Dobrosza do El Pereelu)
        idzie siac brukselke.
        • Gość: marcin Re: żałoba we Wrocławiu - Rysiek europosłem IP: 62.233.177.* 17.06.04, 18:05
          zbyszko z czarncina i maćko z pękowa.

rysko ma więcej włosów.
    • Gość: ykson Re: żałoba we Wrocławiu - Rysiek europosłem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.04, 23:54
      może rysiek odzyska forsę którą stracil dla Polski, jak u Buzka (również w PE z
      PO) byl szefem KIE
      Buzek- nieudacznik następny polecial do PE, Piskorski- może pokupuje parę
      mieszkań w Brukseli,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka