Dodaj do ulubionych

sposób na trądzik

IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 12.06.04, 23:57
Witam!Moim problemem jest trądzik,nie mogę się go pozbyć. Męcze się z nim już
od 7 lat i nic nie pomaga,może zna ktos jakiś sposób!!!Mam suchą skóre a
wiekszkość preparatów wysusza ja jeszcze bardziej.Pomocy!!! Proszę
Obserwuj wątek
    • Gość: zuzia Re: sposób na trądzik IP: *.acn.waw.pl 13.06.04, 09:23
      wpisz w wyszukiwarke na tym forum "drożdże" i dowiesz sie wszystkiego. picie
      drozdzy to dla mnie najlepszy sposob na tradzik-nic nie dzialalo dopoki nie
      zaczelam ich pic
      pozdrawiam
    • kinder.bueno Re: sposób na trądzik 13.06.04, 11:53
      Najlepsza rada na Twoją suchą skórę bedzie dobry krem nawilżający Physiogel
      firmy Steifel.Sama mam suchą i on jest swietny. Poza tym tez mecze sie z
      trądzikiem teraz uzywam zinerytu i troche skutkuje poczytaj na forum o
      zinerycie i wogóle wpisz w wyszukiwarce forum trądzik i poszukaj bo jest tu o
      nim bardzo wiele.Poza tym polecam tą stronkę
      www.luskiewnik.gower.pl/PRYSZCZE2002.html poczytaj dowiesz sie wielu rzezcy o
      tradziku i o tym jak go leczyć. Pamiętaj nie wystarczy samoleczenie z zewnątrz.
      Trzeba też zdrowo się odżywiać pić drożdże zioła ograniczyc slodycze, czekolady
      i cukier i smażone potrawy. Powodzenia
    • Gość: Ewa Re: sposób na trądzik IP: *.dialup.tiscali.it 13.06.04, 11:58
      W moim przypadku okazało się, że przyczyną trądzika była przebyta intensywna
      kuracja antybiotykowa. Od tamtej pory wzięłam swoje zdrowie we własne ręce, co
      było najinteligentniejszym moim posunięciem w ostatnim czasie. Trzeba więc
      przede wszystkim szukać INFORMACJI niezależnej, z wielu źródeł i chcieć dla
      siebie prawdziwego dobra. Trzeba wyeliminować wszelką żywność przemysłową,
      konserwowaną oraz całkowicie cukier i wszelkiego rodzaju margaryny i spożywać
      tylko produkty świeże ( WARZYWA!) i chleb jedynie pełnoziarnisty. Mi pomógł
      doraźnie, ostatecznie rozwiązując problem trądzika ROACCUTAN ( pochodna
      witaminy A w pastylkach ). Powodzenia! Ewa
      • Gość: kasiascarlett Re: sposób na trądzik IP: *.bielsko-biala.sdi.tpnet.pl 13.06.04, 14:33
        Kremy mogą być matujące i nawilżające, ale beztłuszczowe. Unikać kosmetyki
        wysuszające, stosować zaledwie punktowo. Przede wszystkim picie wody i ziółek.
        Sport treż jest bardzo dobry. Wszystkie dietki oczyszczające wpływają bardzo
        pozytywnie, aczkolwiek trądzik ma swoje źródło na ogół wewnątrz organizmu. Nie
        myć buzi mydłem, tylko żelem, ponieważ wysusza twarz i wywołuje zwiększenie się
        łojotoku. A drożdże u wielu osób wywołują zapalenia grzybiczne. Dlatego
        ostrożnie i dostosować do swojego organizmu.
      • Gość: Aga Re: sposób na trądzik IP: *.kosson.com 13.06.04, 18:48
        Ewa, piszesz o Roaccutanie tak jakby to były jakieś pastylki witaminowe, a to
        jest bardzo silny i z wieloma skutkami ubocznymi lek, i niestety bardzo drogi,
        Ale skuteczny
    • Gość: meggy Re: sposób na trądzik IP: *.chello.pl 13.06.04, 15:41
      udaj się na stronę www.acnevulgaris.prv.pl poczytaj sobie wpisy w księdze gości
    • Gość: elfik Re: sposób na trądzik IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 14.06.04, 09:45
      Dziękuje za listy,mam nadzieję ze tym razem cos mi pomoze.Pozdrawiam :)
      • Gość: pielo Re: sposób na trądzik IP: *.jim / 212.160.185.* 15.06.04, 08:44
        Na trądzik bardzo polecam nowy preparat firmy Creaderm o nazwie PAPULEX (do
        nabycia w aptece, ale niestety w Niemczech,nie wiem czy do nas już dotarł),
        jest bardzo skuteczny (stosuję od miesiaca i efekty zadowalające), do tego myję
        twarz żelem Cleanance firmy Avene- jest b. wydajny
        • madzia773 Re: sposób na trądzik 15.06.04, 10:19
          Pielo, podaj jaki jest składnik czynny tego leku Papulex, podaj skład chemiczny
          bo moze w Polsce jest odpowiednik albo lek jest zarejestrowany pod inną nazwą.
          Będzie łatwiej znaleźć.
          • Gość: pielo Re: sposób na trądzik IP: *.jim / 212.160.185.* 16.06.04, 10:18
            Nie sądzę żeby przez to było łatwiej znaleźć w Polsce ten preparat- jest to
            nowość w Niemczech, składnik Papulexu to Nicotinamid 40 mg (4%)
            • Gość: arałe Re: sposób na trądzik IP: *.torun.mm.pl 22.06.04, 15:54
              Amid kwasu nikotynowego to niacyna czyli wit. PP. Jej niedobór rzeczywiście
              powoduje problemy skórne (dermatitis, czyli zapalenie skóry). Ale nie wiem,
              jaka jest zalecana dzienna dawka, i czym grozi przedawkowanie...
              • Gość: pielo Re: sposób na trądzik IP: *.jim / 212.160.185.* 26.07.04, 12:16
                Jakie przedawkowanie, Papulex ma postać żelu, który się nakłada 2 razy dziennie
    • Gość: amberangel Re: sposób na trądzik IP: *.proxy.aol.com 22.06.04, 00:51
      zajelo mi kilka lat i kilkadziesiat prob kosmetykowych aby znalesc cos dla
      siebie. na mej skorze bardzo latwo wykwitaja czarne kropki, podkorne biale
      gulki i jakies tam inne paskudztwa. Stosowalam kosmetyki neutroginy, loreal,
      clearclean, clinique, vichy, soraya i wiele wiele innych. mam od kilku miesiecy
      cos czym jestem zachwycona. sa to dwie maski oczyszczajace ktore naklada sie co
      dwa trzy dni, jedna z czerwonych alg a druga bardzij konkretna wybitnie
      czyszczaca i leczaca to maska z siarki i cynku, do tego zel 5% na codzien
      benzoyl peroxide z olejkiem z drzewa herbacianego, pory staja sie niewidoczne
      skora czysta bez zadnych wagrowych rewelacji ja akurat mam kosmetyki firmy DDF
      ale nie wiem czy sa one dostepne w polsce, do tego dochodzi jeszcze zel do
      mycia twarzy salicylic wash 2% i oczywiscie sunscreen. jestem zachwycona bo juz
      zwatpilam czy kiedykolwiek cos znajde. kosmetyki polecila mi kosmetyczka
      wczesniej pracujaca 10 lat przy lekarzu, napoczatku jak kazda nowosc przyjelam
      z przymrozeniem oka, a teraz? jestem jej wdzieczna, sczegolnie za to maske
      cynkim i siarka!!!
      • Gość: gosia Re: sposób na trądzik IP: *.chello.pl 22.06.04, 01:07
        Nikomu nie polecam Roaccutanu--------cholerstwo załatwiło mnie na cacy
        • Gość: sniegotka Re: sposób na trądzik IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 22.06.04, 10:39
          Amberangel - prosze napisz nazwy wszystkich kosmetykow ktore wymienilas w posie -
          tzn. te dwie maski i zel z benzoil peroxide 5%.
          Dziekuje.
          • Gość: ola Re: sposób na trądzik IP: *.acn.pl 22.06.04, 14:27
            też się dołączam do tej prośby!
          • Gość: amberangel Re: sposób na trądzik IP: *.proxy.aol.com 22.06.04, 17:19
            ja swoje kupilam w sklepie Sephora - kiedys w polskiej gazecie czytalam ze juz
            takie otwieraja. Sa to kosmetyki DDF skrot od Doctor/s Dermatologic Formula,
            SAlicylic Wash 2% - do mycia, Benzolyl Peroxide Gel 5% with Tea Tree Oil - do
            nakladania na dzien, Matte Finish Photo Age Protection spf 30 UVA/Uvb - na ten
            krem aby zle filtry nie uszkodzily skory, Sulfur Therapeutic Mask - maska z
            siarka. Do tego mam zamowione przez kolezanke kosmetyczke dwie maski>
            Revitalizing Zinc^Sulfur Mask/for acne condition - to ta z siarka i cynkiem,
            oraz Natural Revitalizing Red Clay Mask. Acha, nieraz tez cos mi sie robi na
            plecach to nakladam ta masc z cynkiem i siarka i jest spokoj.
            • Gość: sniegotka Re: sposób na trądzik IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 22.06.04, 17:29
              Dziekuje. Tych dwoch ostatnich masek (z siarka i zynkiem oraz z czerwonymi
              algami) nie widzialam na stronach DDF-u, czy one sa tez tej firmy??? Te tylko z
              cynkiem kojarze.

• Gość: amberangel Re: sposób na trądzik IP: *.proxy.aol.com 17.07.04, 10:44
                nie te dwie maski kupila mi kolezanka na pokazie fryzjersko - kosmetycznym
                nowych produktow, dosyc spory czas nie mialam regularnego internetu (komputer
                mi umarl) i korzystalam pokatnie u znajomych i rodziny, teraz skoro juz mam tez
                chce sie rozejrzec po internecie zxa tymi maskami bo jedna juz mi sie prawie
                konczy
                • jadwiga_r Re: sposób na trądzik 17.07.04, 12:13

Gość portalu: amberangel napisał(a):

> nie te dwie maski kupila mi kolezanka na pokazie fryzjersko - kosmetycznym
                  > nowych produktow, dosyc spory czas nie mialam regularnego internetu (komputer
                  > mi umarl) i korzystalam pokatnie u znajomych i rodziny, teraz skoro juz mam
                  tez
                  >
                  > chce sie rozejrzec po internecie zxa tymi maskami bo jedna juz mi sie prawie
                  > konczy

Mam pytanie,czy te specyfiki,które stosujesz, likwiduja przebarwienia skóry po
                  trądziku.Jak drogie są w/w specyfiki.A może w Polsce mozna już to kupić.
                  Zapraszam Cię,abyś częściej pisała o swoim leczeniu, czy po zaprzestaniu
                  stosowania w/w leków, nie powróci trądzik.
                  Mojej córce pomaał Dalacin T, ale skóra się przyzwyczaiła i trądzik wrócił na
                  nowo.
                  • Gość: amberangel Re: sposób na trądzik IP: *.proxy.aol.com 17.07.04, 15:28
                    ja stosuje od okolo marca i jak na razie wiele rzeczy juz nie powrocilo, oby
                    tak dalej, co do kosmetykow to juz ktos pisac ze znalazl je na internecie
                    • Gość: Lola Re: sposób na trądzik...PROACTIV..The Best! IP: *.client.comcast.net 17.07.04, 20:42
                      Najlepsze i bezkonkurencyjne produkty w tej chwili dostepne do twarzy
                      tradzikowej sa produkty firmy PROACTIV. Nie ma nic lepszego. A uwiezcie
                      probowalam wszystkiego. I drogie i tanie co tylko bylo. Tez mialam problemy
                      zawsze mi cos wyskoczylo to tu to tam. Zamowialm PROACTIV i po 7 dniach
                      uzwyania zaobaczylam radykalna roznice. Twarz stawala sie czystsza, zadnych
                      chrostek, plamek itd. Minelo juz 2 lata odkad to uzywam i uwazam ze jest to
                      rewelacja. Nie mam absolutnie zadnych ptoblemow. Znajomi pytaja mnie czego
                      uzywam i co robie. Wiekszosc z nich juz uzaleznila sie od tych produktow.
                      Wystarczy uazywac tylko 3: Cleanser, tonic i repearing lotion. Niestey nie wiem
                      czy te kosmetki sa dostepne w Polsce ale wejdz na ich strone. Tam sobie
                      poczytasz i dowiesz sie wszystkiego. Bardzo polecam, gwarantyje na 100% ze
                      bedziesz miec gladka cere jak niemowlaczek.

www.proactiv.com
                      • Gość: amberangel Re: sposób na trądzik...PROACTIV- pomoglo przez pi IP: *.proxy.aol.com 20.07.04, 08:43
                        to masz szczescie ja przez pierwsze 3 miesiace mialam ladna buzie i
                        reklamowalam komu i gdzie popadnie a potem nastapil nawrot
    • Gość: renata Re: sposób na trądzik IP: *.bochnia.sdi.tpnet.pl 17.07.04, 22:01
      po prostu szukaj dobrego dermatologa.. moja corka tez miala problemy z
      tradzikiem... uzywala roznych preparatow, masci, atybiotykow... w koncu trafila
      do naprawde dobrego dermatologa, ktory stwierdzil, ze ma tzw tradzik
      zaskornikowy i jedynym sposobem na pozbycie sie go jest nieprzyjemna kuracja
      Atredermem:-(( polegala na stopniowym zluszczaniu skory twarzy, co bylo bardzo
      nieprzyjemne, toche bolesne, a przede wszystkim oszpecajace twarz w fazie
      leczenia.. ale po miesiacu leczenia udalo sie!! corka do dzis nie ma wiekszych
      problemow z cera, teraz wystarcza wizyta u kosmetyczki co jakis czas
      oczyszczajaca cere z zaskornikow. szukaj pomocy u dobrego lekarza, ktory
      rozpozna jaki rodzaj tradziku masz!!
      • Gość: amberangel Re: sposób na trądzik IP: *.proxy.aol.com 20.07.04, 08:46
        jak ma czas i pieniadze to moze szukac... ja pisalam ze mi dermatolog nic nie
        pomogl a dostalam masc, plyn i tabletki zeby w razie czego leczyc od srodka,
        pomogla mi dziewczyna pracujaca przy dermatologu ktora jest teraz kosmetyczka
        ale o tym juz pisalam, acha i raz mialam zaostrzenie tradziku i poszlam do
        swyklego lekarza i ten przepisal m na miesiac antybiotyk, pomoglo, a dalsza
        czesc histori o walce z kuleczkami, czarnymi kropkami itd znacie
    • Gość: kejt Re: sposób na trądzik IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.04, 21:24
      Laser dziewczyny!!!! byłam w tym tygodniu na 3 zabiegach i nie pamietam, kiedy
      tak świetnie wyglądałam. SUPER!!! Pani stwiedziła, że 5-7 zabiegów i bedzie Ok.
      Efekty widoczne juz po pierwszym razie. Leżę przez 20 minut z zasłoniętymi
      oczami. Nic nie czuję, promienie lasera kierowane są na wszystkie części twarzy
      po kolei. Chodziłam już w zeszły roku i efekty były, nie nastąpiło żadne
      pogorszenie. Miejsce do którego chodzę nazywa się "Centrum leczenia bólu".
      Przychodzą tam ludzie z różnymi schorzeniami. Jedna sesja kosztuje 35 zł.
      NAPRAWDĘ POLECAM. To już 10 lat, a były po drodze rózne metody. To po prostu
      działa.
      • Gość: gosia Re: sposób na trądzik IP: *.chello.pl 23.07.04, 22:31
        Mozesz napisać jaki to typ laseru ,gdzie i czy w Warszawie?Więcej szczegółów
        please!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: kejt Re: sposób na trądzik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 11:31
          Laser biostymulujacy. Powinien byc w co drugim gabinecie kosmetycznym. Tego
          dowiedzialam sie dzis na zabiegu, w Krosnie. Sadze, ze w stolicy tym bardziej
          nie powinno byc z tym problemu. Inna twarz w lustrze, nie wychodze z podziwu
          jak wygladam.
          • Gość: Ania Re: sposób na trądzik IP: *.tele2.pl 26.07.04, 14:13
            laser biostymulacyjny jest równie pomocny co zabieg prądami D'Arsonvala. a
            kosztuje tylko 9 pln za wizytę. ale laser robi na klientach wrażenie bo to
            nowość i cud techniki, a d'arsonval jest znany od początku ubiegłego stulecia
            dlatego nawet większość kosmetyczek nie przywiązuje wagi do możliwości
            terapeutycznych tego urządzenia.
            • Gość: amberangel na dowod podciagam... IP: *.proxy.aol.com 02.08.04, 17:00
              ...wraz z tematem Balagan na forum. Tradzik to temat ktory musi miec conajmniej
              300 odnozy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka