Gość: Szo IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 22.07.04, 11:34 to znaczy jak sie go bardzo, naprawde bardzo długo nie ma to czy można w końcu przestać o nim myśleć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Szo Re: czy można odzwyczaić się od seksu? IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 22.07.04, 11:35 ile najdłużej zdarzyło się Wam żyć bez seksu (powód nieważny)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutak Re: czy można odzwyczaić się od seksu? IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 22.07.04, 11:44 juz 2 miesiace... a moj facet wroci na swieta albo w maju... szkoda gadac :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szo Re: czy można odzwyczaić się od seksu? IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 22.07.04, 11:49 no to ja dluzej, znacznie i wlasnie zaczynam miec objawy zaniku zainteresowania seksem i wlasnym wygladem. przestalam nawet oceniac pupy mijajacych mnie na rowerze kolesiow. jakis czas temu dostawalam goraczki, ze nie moge (przepraszam za doslowne sformulowanie) sobie "ulzyc" tak jakbym chciala i z osoba, z ktora bym chciala - a teraz mam jakies oziebienie emocji chyba - taki etap, ze seks nie istnieje. mam nadzieje, ze mi to minie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: czy można odzwyczaić się od seksu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 13:20 Jasne ze mozna dla mnie sex moglby nie istniec nie czuje jeszcze potrzeby wspolzycia wciaz jestem dziewcia ale mialam juz wiele zblizej takich blizszych i jakos mi tego nie brakuje sex to dla mnie zbyt odpowiedzialna sprawa hormonow brac nie moge a dziecka absolutnie jeszcze nie teraz takze poczekam z pojsciem na calosc jeszcze dlugo a i pieszczot jakos teraz nie potrzebuje Odpowiedz Link Zgłoś
colleen_1 Re: czy można odzwyczaić się od seksu? 22.07.04, 15:15 Gość portalu: Ania napisał(a): > Jasne ze mozna dla mnie sex moglby nie istniec nie czuje jeszcze potrzeby > wspolzycia wciaz jestem dziewcia No ale wiesz, pytanie brzmialo czy mozna ODZWYCZAIC sie od seksu. Nie brzmialo czy mozna wytrzymac bez seksu. Jest raczej kierowane do osob, ktore inicjacje seksualna maja juz za soba. Peeting, smiale pieszczoty to nie to samo co seks, takze seks oralny bym rozgraniczyla. A co do pytania w temacie - chodzi o brak checi do wspolzycia czy o odzwyczajenie w wyniku braku okazji? Jesli chodzi o brak okazji to nie wiem czy da sie tak po prostu o tym nie myslec, W moim przypadku chyba nie. Jesli chodzi o brak checi - coz, chyba jest to kwestia ogolnie nastroju w jakim aktualnie znajduje sie czlowiek. Ja np jesli przezywam stres to o seksie nie mysle. A tak raz na zawsze sie odzwyczaic to chyba raczej sie nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: czy można odzwyczaić się od seksu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 12:56 można właśnie przechodzę taki etap, juz prawie rok, prawie wogole juz o tym nie mysle a nawet zaczynam zauwazac wstręt na myśl o tym ze ktoś miałby mnie dotykać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szo Re: czy można odzwyczaić się od seksu? IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 22.07.04, 13:36 No ja wstretu nie mam ale juz tez nie chce mi sie myslec jakby to bylo fajnie gdyby. Tak jakby ten watek chwilowo wylecial z mojego zycia. Nie zapomne slow babeczki, ktora poznalam w maju nad morzem bedac na urlopie. Babeczka ma ok. 50 lat i jest bardzo atrakcyjna wizualnie i towarzystko (jest to zreszta osoba publiczna, ktora mozna zobaczyc na scenie kabaretowej ;-). Powiedziala mi tak: "jak mialam 17 lat to wszyscy chcieli mnie dymac (cytuje za nia), a ja chcialam prawdziwej milosci. A teraz, jak mam 50 lat to ja chce sie dymac! a faceci chca budowac ze mna rozmawiac i budowac relacje!". Zapamietalam te slowa i teraz sobie rozmyslam. Zawsze sie szanowalam i nie szalalam na boki ani nie miewalam tzw. przygod. Mam sytuacje, ze nie moge byc z tym z kim chce byc. Czy mam wiec sprobowac z kims innym, kto nie bedzie mnie odrzucal, choc wiec ze nie bedzie miedzy nami wiezi? Moze sie okaze ze to nie jest problem kochac sie z kims to sie tylko podoba a nie wielka milosc od razu i nie bede miala tego uczucia, ze najlepsze latka leca a ja....bezproduktywanie....:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: czy można odzwyczaić się od seksu? IP: *.echostar.pl 22.07.04, 14:03 Ja rok. Pozniej z kims bylam. Pizniej znowu z moim obecnym partnerem. Przez pierwszy rok kochalsmt sie jak kroliki :-) nawet 3-4 razy dziennie. minely nam 3 lata i mi sie nie cgce. Jakos nie lubie sexu-chyba jest ze mna cos nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alamakota Re: czy można odzwyczaić się od seksu? IP: *.server.ntli.net 30.07.04, 20:00 mi tez minely 3 lata z jednym facetem, na pocztaku mielismy tak jak ty, a potem wszystko wystyglko juz mnie nie pociaga i tez zyje bez seksu, ale odzywaczic sie nie mozna...po co:) Odpowiedz Link Zgłoś
ankasza Re: czy można odzwyczaić się od seksu? 22.07.04, 15:07 Jezu,jak dobrze,że innym też się nie chce.Czyli ze mną wszystko w porządku,bo ostatnio jakaś aseksualna jestem.Najgorzej tylko,że moj facet nie może tego zrozumieć.I to już jest problem-bo w tym cały jest ambaras,żeby dwoje chciało naraz.Ale w moim przypadku to może monotonia i nuda?Po 10 latach.Chociaż miewam czasem przebłyski.Kiedyś może ta ochota wróci.Albo całkiem odwyknę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: czy można odzwyczaić się od seksu? IP: *.echostar.pl 22.07.04, 15:50 Ankasza moj facet tez cierpi. inne sposoby mu nie wystarczaja ale jakos sie tzryma i wytzrymuje. Juz nawet nie marudzi i nie narzeka :-) Tez czasem mysle ze to nuda ale ja wiem wszsytko co on zrobi i jak. kiedys probowalismy urozmaicic ale efektow rewelacyjnych nie bylo. Poza tym brzuch mu urósl i jakos tak mie nie podnieca. Juz tez sie chyba odzwyczailam. Wole inne rzeczy. Sex moze nie istniec dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ankasza Re: czy można odzwyczaić się od seksu? 22.07.04, 18:35 dziewczyno czytasz mi wmyślach.Mojemu też brzuch urósł.Ale jak to jest,że my o siebie dbamy,odchudzamy się itp a oni mają to w nosie?Tzn.własne brzuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: czy można odzwyczaić się od seksu? IP: *.echostar.pl 22.07.04, 18:45 Ankasza ja tego tez nie rozumiem. Pzrez te kilka lat wyladnialam a on jakos nie barzdo. CZasem jestem zla ze tak mu sie podobam bo za mna lata i chce sie kocahc. Mam tego dosc i mysle sobie ze powinnam przytyc ;) A jego brzych jest fatalny. Nie mowiac o tym zaroscie bo nie chce mu sie golic cozdiennie a mnie to boli Odpowiedz Link Zgłoś
ankasza Re: czy można odzwyczaić się od seksu? 22.07.04, 19:24 Jeśli chodzi o zarost to znam to bardzo dobrze.A jeśli przytyjesz to nie wiem czy ci to coś da.Ja po ciąży miałam ok.15 kg za dużo i wcale go to nie zrażało.Naszczęscie już schudłam.A pytanie"mam się myć?" znasz?To mnie zwala z nóg.I jak tu mówić o ochocie na sex.Trochę go obsmarowuję aż mam wyrzuty sumienia,bo nie jest jakimś strasznym brudasem,ale czasem tak pyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nolli Re: czy można odzwyczaić się od seksu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 20:13 Jak się cieszę bo już myślałam, że jestem jakaś upośledzona!Codziennie słyszę ,że powinnam być mniszką. A co ja zrobię jak mi się nie chce!!! Ja dbam o siebie a on dba tylko o przyrost tkanki tłuszczowej niestety . Mogłabym nie uprawiać z nim sexu latami. I wcale by mi go nie brakowało. Związałam się z przystojnym , szczupłym facetem a teraz mam całować żabę :-( Zastanawiam się od dłuższego czasu, czy inne kobiety , których mężowie delikatnie mówiąc zbrzydli mają ochotę na sex? A może to nie kwestia wyglądu tylko uczucia już nie ma? Jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: czy można odzwyczaić się od seksu? IP: *.echostar.pl 22.07.04, 20:45 Ankasza fajnie ze twoj pyta sie czy ma sie myc bo moj nie wpadnie na ten pomysl i u sugeruje zeby sie umyl bo zawsze tak laddnie pachnie po tym mydelku ;) (ale sciema dyplomatyczna). Mi sie wydaje ze milosc nie wygasa tylko wkracza rutyna. Mi sie np. juz nie chce starc a ni nic zmieniac - ciekawe jak to bedzie za kilka lat. Moje starania nie odnosza skutku. Zreszta po co skoro zaczyna byct fajnie a za tydzien wraca wszsytko do normy. Wyglad chyba ma znaczenie bo kazda kobieta lubi atrakcyjnych mezczyzn. Fakt ze juz sie tez przyzwyczajamy i jego cialo nie dziala na nas jak dawniej..... Ach ... pamietam nasze pierwsze pocalunki, jego cialo, i wszsytko takie tajemniecze, inne..... Ale bylo cudownie ..... Tylko ze nie da sie tego pzrezyc ponownie z tym samym czlowiekiem - nigdy chocby nie wieadomo jakbysmy sie starali, bo juz go znamy. Odpowiedz Link Zgłoś
ankasza Re: czy można odzwyczaić się od seksu? 22.07.04, 22:09 Aż się boję myśleć jak to będzie za kilka lat.Ja jeszcze pamiętam jak to było kilka lat wstecz.Ale to był zywioł,różowe okulary,chemia?Szkoda że tak nie może być cały czas.Podobno mówi się,że kobiety na początku się starają,dbaja osiebie,żeby złapac faceta,a pózniej już nie.A ja widzę,że to właśniejest na odwrót.A może po prostu tak się do nich przyzwyczaiłyśmy,że nie zwracamy uwagi na ich lepsze strony tylko na to co złe.Ale jak tu nie zwracać uwagi na 3dniowy zarost,obwisły brzuch i brudne skarpety na podłodze?I najlepiej to wszystko posprzątać i mieć jeszcze ochotę na sex.To chyba nie jest brak uczucia tylko proza codziennosci.Bo ja swojego to w zasadzie kocham,pasuje mi jako człowiek,mamy takie same poczucie humoru,lubię z nim rozmawiać.Tylko ten sex.Ja nawet mogę starać się coś zmieniać,ale coś za cos.Co z tego że ja będę zmieniac,urozmaicać,a on nic.To lepiej niech jest jak jest(a mogłoby być lepiej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grubas Barbarzyńca Re: czy można odzwyczaić się od seksu? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.07.04, 16:56 Ja mam ciężko, ostatnio okazało się że mam nadciśnienie (pewnie też mam miażdżycę, wieńcówę i początki cukrzycy ale bałem się sprawdzić) i moja dziewczyna powiedziała, że dopóki mi się nie polepszy nie będzie żadnego sexu. Jak sądzicie, czy ona myśli już o szukaniu innego, zdrowszego osobnika?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Do colleen_1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 21:55 To ze nie mialam pelnego stosunku nie znaczy ze nie uprawialam sexu a pieszczoty sex oralny to nie sex ? Robilam to ciagle przez dlugi czas a teraz o nim nie mysle i nawet jakbym miala za soba pelny stosunek to bylabym w takiej samej sytuacji nie czuje potrzeby sexu i nie jest mi z tym zle i to jest normalne bo jestem mloda a jelsi bedzie trwalo bardzo dlugo to poojde do sexuologa chociaz dla mnie jak juz wyzej napisalam sex moglby nie istniec mam w zastepstwie calkiem cos inneg co sprawia mi duzo wiecej szczescia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Do colleen_1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 21:57 odzwyczailam sie narazie jednak wydaje mi sie ze to przejsciowe zoabczymy za kilka ms Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka1 Re: Do Ani 22.07.04, 23:50 colleen_1 ma racje. Jak ktos nie sprobowal, to nie bardzo wie, o czym mowi, seks oralny etc. to jednak nie to samo. Dlatego w Twoim wypadku nie mozna mowic o odzwyczajeniu sie. Nie rozumiem, dlaczego sie tak oburzasz. Odpowiedz Link Zgłoś
martahelena Re: czy można odzwyczaić się od seksu? 22.07.04, 22:05 można....tylko sny zostają (ale tez przyjemne) Odpowiedz Link Zgłoś
ankasza Re: czy można odzwyczaić się od seksu? 22.07.04, 22:12 dzięki Bogu za sny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nolli Re: czy można odzwyczaić się od seksu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 00:18 Ale jak cholera mogę spokojnie zasnąć jak: 1. mam poczucie winy,że dzisiaj znowu nie mam ochoty po czym 2.on mnie straszy ,że znajdzie sobie "normalną" kobietę 3.czuję się zmuszana, pod presją i już w ogóle nie mogę na niego patrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: len Re: czy można odzwyczaić się od seksu? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.07.04, 01:58 jesteś normalną kobietą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: czy można odzwyczaić się od seksu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 00:30 Jejku to jest odzwyczajenie sie to co ja robilam bylo sexem ale nie pelnym nie wierze ze najwiecej przyjemnosci macie kiedy facet jest w was z tego co slyszalam czytalam to kobiety przede wszytkim cenia sobie dluga gre wstepna itp a jakbym uprawiala sex analny to co tez nie sex ? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
colleen_1 Re: czy można odzwyczaić się od seksu? 28.07.04, 22:44 Na poczatku przeprasza, ze tak pozno odpisuje. Przeoczylam Twoj post. Gość portalu: Ania napisał(a): > Jejku to jest odzwyczajenie sie to co ja robilam bylo sexem ale nie pelnym > nie wierze ze najwiecej przyjemnosci macie kiedy facet jest w was z tego co > slyszalam czytalam to kobiety przede wszytkim cenia sobie dluga gre wstepna itp Nie tylko. Rzeczywiscie poczatkowo pieszczoty sprawiaja duzo przyjemnosci i wywoluja spore emocje, a seks moze budzic jakis lek czy cos w tym stylu. Kiedys slyszalam, ze kobieta musi nauczyc sie czerpac przyjemnosc z seksu i uwazalam to za bzdure, teraz wiem ze sporo prawdy w tym jest. Duzo zalezy od partnera a takze od tego czy kobieta pozbedzie sie zachamowan. I odpowiadam: tak, wieksza przyjemnosc sprawia mi pelny stosunek. Nie mam zamiaru czy niczego wmawiac. Byc moze kiedys sama zrozumiesz. Napisze tylko, ze z moim pierwszym chlopakiem uprawialam seks kilka (mniej niz 10) razy w roku. Dopiero pozniej stwierdzilam, ze to cos fantastycznego. > a jakbym uprawiala sex analny to co tez nie sex ? :)) Tutaj nie wiem co napisac. Po pierwsze zupelnie co innego niz normalny seks. Zupelnie inne odczucia itp. Aczkolwiek dla mnie seks analny nie jest czyms na co mam bardzo czesto ochote i spokojnie moglabym sie bez niego obejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: czy można odzwyczaić się od seksu? IP: 80.51.234.* 23.07.04, 08:51 nie wiem czy mozna sie odzwyczaić, ale 17 października minie 3 lata od ostatniego razu z moim mężem, a co najdziwniejsze nadal jesteśmy małzeństwem mieszkającym ze sobą i śpiącym na jednym łózku. Sny miewam baardzo realistyczne ( tylko to chyba mi pozostało) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szo Re: czy można odzwyczaić się od seksu? IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 23.07.04, 12:21 A czy macie partnerow poza malzenstwem? Nie rozmawiacie o tym? Przepraszam za tak osobiste pytania ale znam mezczyzne, ktora dokladnie tak samo relacjonuje stosunku seksualne w swoim malzenstwie i ja nie chce mu dac wiary. A on twierdzi, ze ani z zona nie sypia (nie umie wybaczyc jej zdrady sprzed lat) ani nie ma kochanki (bo kocha zone!). Rowiez od kilku lat nie sypiaja. Po Twoim liscie mysle, ze to jednak chyba mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LaPrince Re: czy można odzwyczaić się od seksu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 22:02 Wiecie co wam powiem :)...szkoda mi was strasznie. Czy nie uwazacie ,ze taki spadek zainteresowania sexem to cos co powinniscie leczyc? :) Dobrze ze to co sie z wami dzieje nie jest powszechne bo w kontekscie przetrwania gatunku to ja naprawde zle widzialbym przyszlosc ludzkosci. Od sexu nie mozna, nie powinno sie odzwyczajac bo to zaprzecza podstawowemu prawu natury..prawu przetrwania gatunku..przykro mi to mowic ale naprawde mi was szkoda...dobrze ze istnieja jeszcze gorace kobiety..takie o ktorych marza wasi faceci...ciesze sie ze na taka trafilem...wspolczuje waszym partnerom. Odpowiedz Link Zgłoś
colleen_1 Re: czy można odzwyczaić się od seksu? 28.07.04, 23:03 Gość portalu: LaPrince napisał(a): > Dobrze ze to co sie z wami dzieje nie jest powszechne bo w kontekscie > przetrwania gatunku to ja naprawde zle widzialbym przyszlosc ludzkosci. > Od sexu nie mozna, nie powinno sie odzwyczajac bo to zaprzecza podstawowemu > prawu natury..prawu przetrwania gatunku..przykro mi to mowic ale naprawde mi > was szkoda... Wiesz, nie musisz sie przejmowac wszystkimi problemami tego swiata. Jeszcze w jakas depresje wpadniesz i tez Ci sie seksu odechce. > dobrze ze istnieja jeszcze gorace kobiety..takie o ktorych marza > wasi faceci...ciesze sie ze na taka trafilem... Ok, to teraz juz mozesz isc na kleczkach do Czestochowy podziekowac. > wspolczuje waszym partnerom. Moze przeczytaj jeszcze raz caly watek. Sami sa sobie winni skoro nie dbaja o swoje ciala. Gdyby Twoja dziewczyna przestala sie depilowac czy bylaby dla Ciebie rownie atrakcyjna? Czy mialbys wciaz ochote na seks? Pomysl te wlochate nozki, ta czuprynka pod pachami... Na niektorych tak dziala zbyt wielki miesien piwny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agni Re: czy można odzwyczaić się od seksu? IP: *.tele2.pl 29.07.04, 12:05 w szoku jestem, dziewczyny, naprawdę. cholera, to ja chyba mam szczęście. owszem, jak mi się nie chce, to mi się nie chce i mój to rozumie, czasem mi się nie chce, bo ostatnio przepracowana jestem i w stresie ciągłym i żadnych komentarzy nie słyszę, no może czasem żartobliwe. jak trzy lata po ślubie jestem a mój jeszcze brzucha nie ma - to może już nie będzie miał? a co do dbania o siebie, to po slubie zaczął, bo wcześniej był typem "romantycznego górskiego łazika z romantycznie zaniedbaną brodą i czupryną" a teraz styl zmienił, odkąd od mojego ojca brzytwę zabytkową dostał, to polubił golenie, bo się takim mężczyzną prawdziwym czuje :-) a co do obywania się bez - wiadomo, że można, przestawia się wtedy człowiek na inne tory, zwłaszcza jak się z kimś rozstało a jeszcze o nim myśli. Nic na siłę wtedy. Jak sie ktoś tak po prostu spodoba, to owszem, można, ale to czasem niewiele daje, jak sie jeszcze o poprzednim mysli, porównujesz tylko i krzywdę możesz zrobić, bo jak się taki zaangażuje? wszystko to chyba kwestia wyczucia. ja miewałam przerwy około roczne, czasem dłuższe i musiałam wtedy zwykle dojśc do siebie po zerwanym związku, bo jak próbowałam ot tak sobie, miec kogoś "dochodzącego" to to takie jakieś mało radosne było... Odpowiedz Link Zgłoś
serek.topiony Re: czy można odzwyczaić się od seksu? 29.07.04, 14:09 Piszecie o dwóch róznych sprawach. Co innego "obywanie się", kiedy nie ma z kim tego seksu uprawiać, bo na przykład brak partnera. Wtedy oczywiście, można przestać o tym myśleć. Początkowo jest to trudne, teskni się albo za partneram albo za seksem jako takim. Z czasem ta sfera życia staje się mniej ważna, człowiek skupia się na innych sprawach, jak praca, przyjaźń czy rozrywka:) Czym innym jest natomiast brak zaintersowania seksem wtedy, kiedy jesteśmy w stałym związku. Jeśli to sytuacja permanentna (bo chwilowo to chyba każdsemu się to przytrafia:), to jest to na pewno sygnał ostrzegawczy. Warto się zastanowić, dlaczego tak się dzieje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agni Re: czy można odzwyczaić się od seksu? IP: *.tele2.pl 30.07.04, 11:51 To samo z siebie chyba tak wyszło, pytanie było takie, że mozna było i tak i tak to zrozumieć... w sumie temat ważny i dla osób, które mają jeden problem i drugi, a porozmawiać zawsze warto... czasem jak wiesz, że ktoś ma podobnie to juz pomaga, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza30 Re: czy można odzwyczaić się od seksu? IP: 195.85.227.* 30.07.04, 15:00 3 lata w związku, ponad dwa bez sexu. ale to chyba dotyczy tylko mojego partnera, bo mialam skok w bok na tym urlopie... :) i było ok, a z moim parnerem nie chce mi się już tak długo...i :) też mu urósł brzuch...kocham go ale może to przyswyczajenie. pewnie to się skończy, choć mnie to przeraża... Odpowiedz Link Zgłoś