agata.balu 02.11.04, 13:00 Badzo proszę adresatów o komentarz do podanego linku. republika.pl/bezdomne_zwierzaki/aktualnosci/postawic.html A wszystkich "świrków" proszę o jego zapamiętanie. Bo warto!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
duzy_vip Re: lektura dla remislanca, antypojeba i innych V 02.11.04, 13:12 no coz, w wielu punktach mam podobne zdanie co klecha ale w wielu odmienne (powinniscie sie latwo domyslec w ktorych) nigdy nie uwazalem za wlasciwe znecanie sie nad futrami niemniej jednak powinny byc traktowane nie jak ludzie, lecz jak zwierzeta Odpowiedz Link Zgłoś
szamaniasty Re: lektura dla remislanca, antypojeba i innych V 02.11.04, 18:07 Ale przecież ludzie są zwierzętami. Nie jesteśmy kosmitami, lecz takimi samymi ssakami jak psy, koty, wiewiórki, itd wykształoconymi z małpy w drodze ewolucji. Jeśli twierdzisz inaczej, to jesteś zwykłym szowinistą gatunkowym. Prawda natomiast jest taka, ze różnisz się od małpki jedynie w 0,4% czy jest to dla Ciebie wygodne, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
duzy_vip Re: lektura dla remislanca, antypojeba i innych V 02.11.04, 18:19 a rekin to taka sama ryba jak plotka ty jak chcesz, to sie uwazaja za takiego samego jak pies czy malpa ja nie mam takiego zamiaru jest zbyt wiele kolosalnych roznic a najwieksza to, ze czlowiek rozum posiada ktorym to co zmyslniejsi przedstawiciele tego gatunku myslec potrafia czego nie nalezy mylic ze zwierzecym mozgiem i instynktami Odpowiedz Link Zgłoś
szamaniasty Re: lektura dla remislanca, antypojeba i innych V 02.11.04, 18:30 Nie tylko siebie uważam za zwierzę, ale też Ciebie i każdego innego człowieka. Oczywiście rozumiem, ze można posiadać jakieś uprzedzenia do innych zwierząt, czego objawem jest szowinizm w Twojej formie, ale nie można przy tym uciekać od racjonalizmu. Polecam również zapoznanie się z drzewem genealogicznym celem właściwego umiejscowienia swojego gatunku. Jakież to są te KOLOSALNE różnice? :) Czy człowiek rozwija się inaczej, niż inne zwierzęta (tutaj ssaki)? Dlaczego uważasz, że posiadanie rozumu bardziej rozwiniętego, niż inne gatunki nie czyni danej jednostki zwierzęciem? Po prostu jedne zwierzęta mają intelekt bardziej rozwinięty, niż inne. Dla przykładu - papuga może mieć intelekt zbliżony do dwuletniego dzieciaka. Pies myśli na poziomie jednorocznego dzieciaka. Rozumując Twoim sposobem, to albo dzieciak nie jest człowiekiem, albo pies, czy papuga nim jest. Oświeć proszę nas - niedouczonych, o oświecony. :) Ponadto przypominam, że organizmy dzielą się na faunę, florę i grzyby. Nie na faunę, florę, grzyby i ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
duzy_vip Re: lektura dla remislanca, antypojeba i innych V 02.11.04, 18:40 jak dla ciebie to zadna roznica to ja cie za amebe uwazac bede jedno i drugie bezmozgowe, hehehe uwazaj sobie co chcesz dla mnie czlowiek zawsze bedzie sie roznil od zwierzecia ty sie chcesz z nimi utozsamiac? prosze bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
szamaniasty Re: lektura dla remislanca, antypojeba i innych V 02.11.04, 18:45 Ja nie pisałem, że jesteś bazmózgiem (choć prywatnie tak uważam), więc licz się troszkę ze słowami. OK? Ponadto nadal nie wskazałeś mi tych KOLOSALNYCH różnic, a których z wypiekami na twarzy pisałeś. Ponadto proszę o wyjawienie tej różnicy pomiędzy dzieciakiem a papugą, skoro dla Ciebie liczy się intelekt... Aha - i pisz po polsku ssaku. Odpowiedz Link Zgłoś
duzy_vip Re: lektura dla remislanca, antypojeba i innych V 02.11.04, 18:59 szamaniasty napisał: > Ja nie pisałem, że jesteś bazmózgiem (choć prywatnie tak uważam), więc licz się > troszkę ze słowami. OK? bo co? klapsa mi dasz? hehehe dla mnie kazdy, kto nie widzi roznicy miedzy zwierzetami a ludzmi jest bezmozgiem > Ponadto nadal nie wskazałeś mi tych KOLOSALNYCH różnic, a których z wypiekami n > a twarzy pisałeś. cofnij sie pare wpisow, a moze doczytasz sie o rozumie i mysleniu kolejna roznica moga byc np. uczucia, ktorych to zwierzeta nie posiadaja > Ponadto proszę o wyjawienie tej różnicy pomiędzy dzieciakiem > a papugą, skoro dla Ciebie liczy się intelekt... taka sama jak miedzy zwierzeciem a czlowiekiem > > Aha - i pisz po polsku ssaku. > a gdzie jest nie po polsku amebo? Odpowiedz Link Zgłoś
szamaniasty Re: lektura dla remislanca, antypojeba i innych V 02.11.04, 19:10 Nadal nie potrafisz wykazać tej różnicy. Sorki, ale jesteś istotą ułomną intelektualnie. Teraz już wiem, dlaczego chcesz za wszelką cenę utożsamiać się z osobami myślącymi. Co do uczuć, to poza swoimi wypowiedziami pełnymi jadu i uprzedzeń zapoznaj się może z kilkoma faktami dotyczącymi uczuć zwierząt, a dopiero później roztrząsaj, czy np. pies je posiada, czy nie. Hmm, widzę, że ssak jest dla Ciebie określeniem obraźliwym. :) Jak więc mam na Ciebie pisać? Człowiek jest ssakiem, więc człowiek odpada.... Nie po polsku jest wszędzie tam, gdzie zapominawsz o wielkich literach i o znakach przestankowych, ale nie będę się nad tym roztrząsał, bo teraz rozmawiamy o Twojej indolencji intelektualnej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Widzę, żeś taki Malebranche dla ubogich... 02.11.04, 19:41 duzy_vip napisał: >> kolejna roznica moga byc np. uczucia, ktorych to zwierzeta nie posiadaja A od kiedy nie posiadają? Zaciekawiasz mnie, naprawdę. Może mój bokser nie umiał pisać i czytać, ale na pewno przewyższał cię np. zdolnością empatii. O radości nie wspomnę. Czego ty się tak boisz, że musisz się tak zachowywać? Odpowiedz Link Zgłoś
duzy_vip chyba sie za duzo kreskowek naogladales, hehehe 03.11.04, 12:40 w kreskowkach, rzeczywiscie pieski i kotki i inne stworki maja uczucia i kochaja sie nawzajem w zyciu jednak, jakos nie zauwazylem tej milosci u zwierzat, a ty? widziales zakochane w sobie pieski? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk A więc jednak moja diagnoza była słuszna... 03.11.04, 13:17 Słusznie nazwałem ciebie Malebranchem z Kłaja. Wypisz - wymaluj on. Co cię zmusza do twoich wygłupów? Czy to jest niezależne od ciebie, czy masz nad tym jakąś kontrolę? Czy sprawia ci to satysfakcję, czy raczej masochistyczne poczucie zrobienia z siebie kretyna? Odpowiedz Link Zgłoś
duzy_vip widze ze ja tez mialem racje 03.11.04, 13:23 z tym, ze duzo kreskowek ogladasz bo i twoje wypociny na tym samym poziomie sa lekcje juz sie skonczyly czy na wagarach jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
lusia81 Re: dla agaty.balu 02.11.04, 18:38 Ten adres powinna otrzymać aniela5 vel ARKA. Co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
agata.balu Re: dla agaty.balu 02.11.04, 20:24 Ja jej go nie wyślę. Natychmiat by sie utożsamiła z ks. Bonieckim :-). No bo przeciea kocha zwierzęta ! Odpowiedz Link Zgłoś
lusia81 Re: dla agaty.balu 03.11.04, 15:13 No nie koniecznie, bo ks. Boniecki uważa, że uśpienie chorego zwierzaka jest aktem miłosierdzia. ARKA jest zdecydowanym przeciwnikiem eutanazji. To może ten artykuł by ją nawrócił. Odpowiedz Link Zgłoś
szamaniasty Re: lektura dla remislanca, antypojeba i innych V 02.11.04, 18:42 Mnie się bardzo spodobał fragment o eutanazji. Okazuje się, że pan ksiądz nie widzi w niej nic złego, o ile dotyczy ona psa czy kota. Ale eutanazję na włanse życzenie ciężko chorego człowieka nazwałby morderstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
duzy_vip Re: lektura dla remislanca, antypojeba i innych V 02.11.04, 19:01 widzisz? nawet ksiezulek widzi roznice miedzy ludzmi a zwierzetami Odpowiedz Link Zgłoś
szamaniasty Re: lektura dla remislanca, antypojeba i innych V 02.11.04, 19:11 No tym to akurat się nie dziwię. Szowinizm gatunkowy leży u podstaw religii katolickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
agata.balu do szamaniastego 02.11.04, 20:26 A nie zauważyłeś, że Boniecki - miedzy wierszami - do tego sie przyznał ... i chyba nad tym ubolewa. Odpowiedz Link Zgłoś
szamaniasty Re: do szamaniastego 02.11.04, 20:39 Tak. Zauważyłem. Cieszę się z tego powodu. Niestety zauwazyłem, że w miejscach, gdzie jest względnie dużo osób uwazających się za wierzące (czyli np.) na wsiach najwięcej jest przypadków przedmiotowego traktowania zwierząt. Oto jest moim zdaniem skutek nieopatrznego rozumienia słów "czyńcie sobie ziemię poddaną". Odpowiedz Link Zgłoś
miss_dronio APEL! 02.11.04, 20:34 Kochani! Od kogo Wy wymagacie umiejętności czytania ze zrozumieniem, wrażliwości, logiki czy znajomości ortografii? Od kogo?;)) Od trolla z domu starców?;)) Szkoda czasu:))) ...................... /| /| | ....................... | ....................... ||__|| | PROSIMY NIE KARMIĆ | ................... /..O O\_............................................... ................... / ..........\ .......... TROLLA ..................... | ................. /.......\ .....\ ....................... | ................. /..........\ ....\ ---------------------- ................ /....|\____\ .. \ ....|| ............... /,,,| | | |\____/......|| .............. /.... \|_|_|/....| .......|| ............. / / \..........|____| || ............. /.. |..| /|...... |.......--| ...........|...|......|//....... |__..... --| .......... * _... | |_|_|_| ...........| .. * Odpowiedz Link Zgłoś
agata.balu Re: APEL! 02.11.04, 21:25 kiedy tym razem chyba dyskusja może czegoś vip-a nauczyć. Może dotrze do niego, ze zwierzę nie jest rzeczą, że cieszy sie, smuci i cierpi podobnie jak człowiek. Tylko, ze ma mały rozumek i jak małe dziecko nie wie dlaczego cierpi .... i przez to cierpi bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz Re: APEL! 03.11.04, 08:29 Nauczyć - jego, a po co?... To on tu jest od pouczania wszystkich, którzy ośmielają się mieć inne zdanie lub spojrzenie na świat niż on, a przede wszystkim włazi tu dla zwykłej, prostackiej zgrywy. Lepiej chyba go po prostu olać, przynajmniej od czasu do czasu trochę rozluźni drętwą atmosferę. Skoro więc podoba mu się rola "baby z brodą", którą przecież sam sobie wybrał... Odpowiedz Link Zgłoś
duzy_vip Re: APEL! 03.11.04, 12:45 albert.flasz napisał: > Nauczyć - jego, a po co?... To on tu jest od pouczania wszystkich, którzy to sie zgadza, ale nie wszystkich tylko, WAS, swirki, hehehe > ośmielają się mieć inne zdanie lub spojrzenie na świat niż on, a przede to tak jak wy wskakujecie na kazdego kto ma inne zdanie > wszystkim włazi tu dla zwykłej, prostackiej zgrywy. nie robaczku, ja tu dla was jestem > Lepiej chyba go po prostu olać, patrz zebys se nogawek nie olal > przynajmniej od czasu do czasu trochę rozluźni drętwą atmosferę. Skoro a wiec jednak przyznajesz, ze stwarzacie tu dretwa atmosfere > więc podoba mu się rola "baby z brodą", którą przecież sam sobie wybrał... co ja sobie kasztanie wybralem, to wy juz tu dobrze wiecie Odpowiedz Link Zgłoś
szamaniasty Re: APEL! 03.11.04, 15:09 Agata - Miss ma niestety rację. Nasz vip-ek jest jednostką dość mocno ograniczoną. Jako dziecko jest pewnie poniżany przez rodziców i rówieśników, więc szuka miejsca, gdzie mógłby być dostrzeżony. Jako próbę zaistnienia wybrał ograniczone, niewybredne i - co najważniejsze - nieśmieszne "żarty" na swoim ograniczonym poziomie hołdując jednocześnie zasadzie, że poziom kozaczenia jest wprost proporcjonalny od odległości, która go dzieli od rozmówcy. Próbuje nas zaskakiwać swoim błyskotliwymi pomysłami nie zdając sobie sprawy, że tak naprawdę robi z siebie idiotę (lub raczej udowadnia, że nim jest). Niestety - gdy się go poprosi o sprecyzowanie swoich wywodzików, to chowa głowę w piasek i próbuje zmienić temat. Wczoraj cały wieczór prosiłem go o rozwinięcie ciekawej teorii, jakoby ludzie nie byli zwierzętami. Tak się biedna chłopaczyna zagmatwała, że w końcu wyszło na to, iż VIP-ek nie jest zwierzęciem, lecz jest człowiekiem, ale jednocześnie nie uważa się za ssaka. :) Co ciekawe - wpędził się w jeszcze ciekawszy i ślepy zaułek, jakoby zwierzęta nie miały uczuć. :) Dalej tego niewygodnego i przerastającego jego zdolności percepcyjne tematu nie będę ciągnąć, gdyż nie mam zapędów sadystycznych. Postuluję jednocześnie o uznanie VIP-ka gatunkiem chronionym, gdyż nieczęsto zdarzają się ludzie - niezwierzęta i niessaki. :) Zróbmy mu zdjęcie i umieśćmy w galerii osobliwości. Popieram Miss, aby VIP-kowe wygłupy po prostu ignorować i niniejszym od teraz zacznę to robić. Naprawdę nie ma sensu karmić trollków. Nie zniżajcie się do jego poziomu, gdyż może już wam tak zostać. ;) No, to teraz VIP-ku możesz sobie na mnie poużywać. :) Ulżyj sobie i pokaż, jaki z Ciebie pajac, gdyż z ręką na sercu mówię, że już nie będę reagował na Twoje debilizmy. Nie musisz się więc obawiać, ze mógłbym Cię wpędzić w kolejną niezręczną sytuację. :) Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz Re: APEL! 03.11.04, 15:42 szamaniasty napisał: > Postuluję jednocześnie o uzn anie VIP-ka gatunkiem chronionym, gdyż nieczęsto > zdarzają się ludzie - niezwierzęta i niessaki. :) ... A może to cyborg albo jakieś inne UFO z długą lufą?... Odpowiedz Link Zgłoś
duzy_vip Re: APEL! 03.11.04, 15:50 ano mam dluga lufe, mam, hehehe i gruba tez jest, jak mortadela Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz Re: APEL! 03.11.04, 16:01 To Twoja prywatna sprawa, świrku! Mnie nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
duzy_vip Re: APEL! 03.11.04, 16:18 jak cie kmiotku nie interesuje to po kiego o mej lufie piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz Re: APEL! 03.11.04, 16:22 Ale nie do Ciebie - źróbku, granatem od pługa oderwany! Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz Re: APEL! 03.11.04, 16:29 WYPAD - "kocie"! /nie wiem jak Ty, ale ja już kończę tęniezmiernie interesująco dyskusję/ Odpowiedz Link Zgłoś
duzy_vip Re: APEL! 03.11.04, 16:39 wylewanie pomyj na twoj leb nazywasz dyskusja? hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
duzy_vip panie szowiniasty 03.11.04, 15:49 najwyrazniej ma pan problemy ze zrozumieniem tego co jest napisane a naprawde staralem sie w bardzo prosty sposob wytlumaczyc aby i panski chlopski rozum mogl cos z tego wyrozumiec 1. gdzie napisalem, ze czlowiek nie jest ssakiem? 2. prosze mnie uswiadomic, jakie to uczucia posiadaja zwierzeta? i prosze tego nie mylic z czuciami 3. jesli chodzi o zwierzeta i ludzi, to prosze zwrocic uwage na fakt ze nie tylko ja, leczrownie swirki, roznice zauwazaja zwlaszcza kiedy pisza, ze ludzie sa bardziej okrutni od zwierzat i temu podobne wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
duzy_vip Re: panie szowiniasty 03.11.04, 16:17 tu se jeszcze troche poczytaj oczywiscie jak dasz rade, hehehe www.bearkrause.com/brainfaq_files/UniquelyHuman.htm Odpowiedz Link Zgłoś