Gość: Prześmiewca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 15:37 Krótkie i banalne, ale wiece mi się pisać nie chciało. Życzę miłego czytania! members.lycos.co.uk/lucastibiapl/ (Należy kliknąc w górnym lewym roku i otworzyć plik tekstowy w Wordzie) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ????? Re: Ulubiony bohater forumowiczow w krzywym zwier IP: *.olsznet.ec.pl 10.11.04, 16:03 Czesc wirusiku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Ulubiony bohater forumowiczow w krzywym zwier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 16:11 No niestety jest za długie,by wkleić na post, a że własnej roboty, to nie miałem innych wrunków do umieszczenia tego :) Jak nie chcesz to nie czytaj, ta osoba o której to jest, na pewno to zrobi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca część I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 16:18 Może jednak, by nieb było, że wirusy rozsyłam, wkleje w 3 postach :) Odsłona I Prezenter:- Witamy serdecznie Państwa, nasza kochaną, wspaniałą,, cudowną, publiczność na prymitywnym przedstawieniu supernowoczesnego show : Durnie Przyszłości! Dzisiejszego naszego honorowego gościa przedstawimy za chwilkę, wstrzymajcie oddech i… do dzieła! Klaskajcie!! Klaskajce!! By zachęcić naszego nieśmiałego gościa, naszego cudownego vipa, który biorąc udział w naszym teleturnieju będzie miał szanse wygrać 10000000milionow! Powtarzam: 1000000milionow!!! <publika klaszcze, niektórym ręce z entuzjazmu odpadają, wyciągają zastępcze i klaszczą> <na scenę wchodzi zaniepokojony kataryniarz> Kataryniarz:-Oj zgubiła mi się , zgubiła… <publika czeka> Prezenter:-Co się panu zgubiło?Katarynka? Przecież widzę ją… <publika czeka> Kataryniarz:-Oj zgubiła mi się… ślepa dziewczynka… Prezenter: -Cóż za wspaniały zbieg okoliczności! Brakuje nam podkładu muzycznego, niech pan oleje tą ślepotę z Prusa, nam potrzeba muzyki, muzyki, muzyki! Będzie pan wspaniałym podkładem dla dzisiejszego show! Tłumie bij brawo !!! TŁUMIE TY MASZ RACJĘ!! <rozentuzjowana publika bije brawo, wytrzeszcza oczy i głośno gwiżdże> <kataryniarz siada i kręci swoją katarynkę przez cały show> Prezenter :- Wiem, wiem , że nie możecie się doczekać, już, już , zaraz, za moment zaprosimy naszego gościa!!! Prezenter (na stronie):-Jest pan gotowy, panie hrabio?? Wymalowany, upudrowany?? Głos zza kurtyny:-Tak. Prezenter : Powitajcie naszego gościa, oto on!!!! <wchodzi dystyngowany starszy pan w binoklach, uśmiecha się porozumiewawczo do publiki i zasiada na miejscu nad kołem, z którego będzie losował pytania.> <publika szaleje, bije brawa, rzuca majtkami, stanikami, a nawet bokserkami> Prezenter :- Ach, zapomniałem przedstawić gościa naszego, oto wielce szanowny jaśnie oświecony pan hrabia Bxxx Bxxxxio Bxxxek Bxxxxxerm z Bxxxxmowiczów!! <publika szaleje jeszcze bardziej, widzowie nadal napływają wybijając okna> Prezenter :-Skoro wszyscy się już znamy, proponuje rozpoczęcie naszego teleturnieju! Bxxx:-Zgadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca część II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 16:19 Odsłona II Prezenter :- O mój Bxxx!!! Cóż za łatwe pytanie pan wylosował, na pewno pan sobie poradzi!! Bxxx:-Jakie? <publika słucha w ciszy i skupieniu> Prezenter:- W którym wieku żył Jan Długosz? Bxxxx:- Jak to w którym, ty nieuku?? W wieku nacjonalistów polskich, bo Długosz to nacjonalista!! Prezenter :-Eeeeeeee, a kiedy był wiek nacjonalizmu w Polsce? Bxxx:-Od ZAWSZE!!!!!!!! Prezenter:-Więc Długosz zawsze istniał i istnieje?.... Bxxx:-TAKKKK!!!! Właśnie tak!!! On nadal istniał i istnieje w świadomości Polaków i jego nacjonalistyczne idee, teorie!!!!!!!! Prezenter:-Panie hrabio…a bitwa pod Grunwaldem i Długosz?... Bxxxxo:- Jaka bitwa pod Grunwaldem??? To marna potyczka dwóch piechurów!!!! Prezenter:-A wie pan panie hrabio, ze Długosz pomógł w zawarciu pokoju z Krzyżakami?... Bxxx:-Jasne, że wiem, tylko wy, nieuki o tym nie wiecie!!!!! Długosz zawarł pokój niekorzystny dla nas, zamiast nas rozwalić do końca, dlatego jest nacjonalistą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Poza tym przedstawiał nas, Krzyżowców, SUBIEKTYWNIE, rozumie pan?? SUBIEKTYWNIE!! Przedstawiać wroga subiektywnie, wie pan co to za idiotyzm????????????? Prezenter: Nie, nie wiem… Naprawdę myśli pan, panie hrabio, ze tylko Polacy przedstawiają wroga w imię zasady : „szpetny estetycznie, zepsuty moralnie, szkodliwy ekonomicznie?” Bxxx: TAK!!!! Bo POLACY TO NACJONALIŚCI I IDIOCI. Prezenter: Ech, pora chyba zweryfikować pana odpowiedź, bo za dużo czasu na pogaduszki straciliśmy, zapytajmy publikę, czy uznaje pana odpowiedź na pytanie o Długoszu. Głosujcie moi mili!!! <uradowana i wiecznie szczęśliwa publika głosuje> Prezenter : Brawo!!! Brawo!! Hrabia wygrał już 100000zł, bijmy BRAWOO!! BRAWO!!!! Cóż za wcielenie geniusza boskiego w tej jakże niepozornej ludzkiej powłoce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca częśc III IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 16:19 Odsłona III: Prezenter :-Pytanie drugie, słuchaj hrabio. <publika wyczekuje> Prezenter-Jakie najważniejsze wydarzenie historyczne zostało przedstawione w dziele Henryka Sienkiewicza, „Krzyżacy”? Bxxx:-Żadne. <publika wydaje okrzyk zdziwienia> <zdezorientowany prezenter próbuje wyjść z niezręcznej sytuacji> Prezenter:-Czy jest pan pewien?.... Prezenter (na stronie):-Bo straci pan kasę…. Bxxx (po namyśle):-Hmmm… no niech wam będzie, jakaś śmieszna bitwa pod Grunwaldem (której nie było i która nie ma żadnego historycznego znaczenia) z jakimiś śmiesznymi Krzyżakami, którzy nie są takimi Krzyżakami, jakimi przedstawia je KŁAMCA, NISZCZYCIEL HISTORII, jakiś tam Sienkiewicz. <nagle z pierwszego rzędu odzywa się piskliwy głos chłopca> Student:- Ależ panie hrabio, jeśli można się wtrącić… Bxxx:-Nie można!!!!!!!!! Student:-Pani hrabio, ja chciałem tylko zwrócić uwagę… Bxxx:-Mnie????? Ty wszo ludzka??? Student:-…że pisarz, artysta dzieł literackich z zasady posługuje się fikcją literacką, więc nie można nazywać Sienkiewicza kłamcą…. Bxxx:- Czym się posługuje?? Frakcją literacka??? Student :-Fikcją… <Bxxx nie wytrzymuje nerwowo, wyciąga niepokornego studenta za kołnierz na scenę> <Bxxx ustawia studenta pod światło, by go wszyscy widzieli> <publika widząc chuderlawego chłopca, wybucha spazmatycznym śmiechem> Bxxx:-Więc co chciałeś mnie powiedzieć?? Pomiocie studencki?? Student (zaczerwieniony i ze spuszczonymi oczyma):- Według teorii Ingardena, Cullera fikcją literacką… Bxxx:-Czyich teorii?? Jakichś kolejnych nieuków, którzy KŁAMIĄ, KŁAMIĄ!! A poza tym, jak śmiesz się do mnie odzywać, starszego od ciebie o wiele lat!! Brak ci KIŁDĘSZTUPY!!!Nikt cię w domu nie nauczył KIŁDĘSZTUPY, że się starszym nie przerywa!! Wy, młode pokolenie , pomiot polski, nie macie KIŁDĘSZTUPY!! Student:-Ależ hrabio, dlaczego nie uznaje pan argumentów Culler… Bxxx:-Bo Sienkiewicz KŁAMIE I w szkołach powinien być zakazany!!! Prezenter (wtrąca się):-Już od lat jest zakazany, na pana rozkaz… Bxxx:- To co i TAK MA BYĆ ZAKAZANY!!! A ty… (zwraca się do studenta) czytasz zakazane ksiązki… tego Kłulera i Igadana też zakaże…Brak ci KIŁDĘSZTUPY, nie słuchasz rozkazów, sam się uczysz, nie masz KIŁDĘSZTUPY!! Student:-Ale… <Bxxx kopie studenta w tyłek i zrzuca ze sceny w ramiona żądnej krwi i rozrywki publiki, która porywa w swe szpony chłopca i robi z nim co trzeba> <Publika odrzuca na scenę zwłoki śmiertelnie pokaleczonego studenta> Bxxx:-No, widzę że moja publika mordować to umie, ale przynajmniej nie brak wam KIŁDĘSZTUPY!!!! To najważniejsze w życiu, pamiętajcie i powtarzajcie za mną : NIECH ŻYJE KIŁDĘSZTUPA!! <publika wrzeszczy w niebogłosy: Niech żyje kiłdęsztupa> <publika wrzeszczy w niebogłosy: Niech żyje kiłdęsztupa> <publika wrzeszczy w niebogłosy: Niech żyje kiłdęsztupa> <publika wrzeszczy w niebogłosy: Niech żyje kiłdęsztupa> <publika wrzeszczy w niebogłosy: Niech żyje kiłdęsztupa> <publika wrzeszczy w niebogłosy: Niech żyje kiłdęsztupa> <publika wrzeszczy w niebogłosy: Niech żyje kiłdęsztupa> <publika wrzeszczy w niebogłosy: Niech żyje kiłdęsztupa> <publika wrzeszczy w niebogłosy: Niech żyje kiłdęsztupa> <publika wrzeszczy w niebogłosy: Niech żyje kiłdęsztupa> <Prezenter próbuje mówić> Prezenter:-Szanowna publiko, gościliśmy wspaniałego gościa, chyba nie trzeba nikomu mówić, ze wygrał cały teleturniej, bo to oczywiste, że nasz hrabia odpowiedział wybitnie mądrze na nasze pytania zdecydowanie za niskie na jego poziom!! Witajmy nowego MILIONERA!! <publika wrzeszczy w niebogłosy: Niech żyje kiłdęsztupa> <publika wrzeszczy w niebogłosy: Niech żyje kiłdęsztupa> <publika wrzeszczy w niebogłosy: Niech żyje kiłdęsztupa> <publika wrzeszczy w niebogłosy: Niech żyje kiłdęsztupa> <publika wrzeszczy w niebogłosy: Niech żyje kiłdęsztupa> <publika wrzeszczy w niebogłosy: Niech żyje kiłdęsztupa> <publika wrzeszczy w niebogłosy: Niech żyje kiłdęsztupa> <publika wrzeszczy w niebogłosy: Niech żyje kiłdęsztupa> <publika wrzeszczy w niebogłosy: Niech żyje kiłdęsztupa> <publika wrzeszczy w niebogłosy: Niech żyje kiłdęsztupa> Bxxx: I pamiętajcie, mądry głupiego nigdy głupim nie nazwie, bo na to za.. głupi!!! Prezenter : Eeeee chyba za mądry…. Bxxx: Tak! Za mądry oczywiście!! <publika wrzeszczy w niebogłosy: Niech żyje kiłdęsztupa> <publika wrzeszczy w niebogłosy: Niech żyje kiłdęsztupa> <publika wrzeszczy w niebogłosy: Niech żyje kiłdęsztupa> <kataryniarz gra dalej> Pisane szybko i niedbale, wiec chylę czoła i proszę o wybaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: częśc III 10.11.04, 17:15 Hej Przesmiewco! BRAVO! :o))))))) Rozweseliles mnie d r a s t y c z n i e !! :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Czekam na IV czesc 10.11.04, 21:10 Musze przyznac, ze dziewczyna ma talent, mysle, ze go nie zmarnuje piszac na jakies mniej interesujace tematy. Na Slasku sie mowi Kindersztuba, jak bys choc zdziebeczko na Slasku czytaj Slezsku przebywala, to bys wiedziala jak Slazacy Kindersztuba pisza, po niemiecku to troche inaczej ! To byl ale jedyny fehler , jaki zauwazylem. ALE BRAVO, jestem zachwycony nie tylko tematem ale TWOIM Talentem , po kim odziedziczylas ? Dostane prawa autorskie na to DZIELO ! Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Czekam na IV czesc 10.11.04, 21:27 Dlaczego Twego Studenta w takim zlym swietle przedstawilas ? Wyglada naprawde tak, jak napisalas? Jeszcze raz przeczytalem, z tym dzielem, mozesz sie o jakas nagrode ubiegac ? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: kabaret 10.11.04, 22:21 Prześwietny - Gratuluję również, można było się uśmiać od ucha do ucha. Dawno nie czytałam lepszego kabaretu. Zastanów się teraz nad kabaretem politycznym w Polsce. Całkiem poważnie mowię. Masz talent i dar. To ja chyle głowę, zabawa przy czytaniu była doskonała. Zrobiłaś wielką frajdę. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: kabaret IP: *.sympatico.ca 11.11.04, 05:16 Genialne, brawo!!! Musze sie z rita zgodzic.. humor iscie kabaretowy.. Glowe moglem dac ze ballest bedzie sie o kirdensztube przypieprzac...A on sie dal wciagnac w to jak sztubak. O ludzie.. chyba sie dzis smiac nie przestane. Oto chodzi! Boki mnie bola od smiechu. BRAAAAWWWWOOOOOO!!!! Czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: kabaret IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 07:01 Dziękuję za miłe słowa. Naprawdę mam nadzieje, że poprawiłem humor paru osobom. Ale przy niektórych zdarzeniach, jak już ręce opadną, to zostaje tylko wyzwalający wszystko śmiech :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Forum dla Ciebie nie na miejscu ! 11.11.04, 09:26 Prosze, nie pisz, ze Tobie rece opadaja, tylko zabierz sie do roboty i napisze nastepna czesc, bo to jest to co naprawde potrafisz! Odpowiedz Link Zgłoś