Dodaj do ulubionych

Mord --- i pytanie.

IP: *.aster.pl 19.11.04, 09:49
Dzisiejszy Superexpress:

< - Niestety, ciało z Faludży to na pewno zwłoki Hassan. Nie mamy co do tego wątpliwości - mówi premier Australii John Howard. Wcześniej terroryści pokazali taśmę, na której dokonują egzekucji Hassan.

59-letnia Hassan, urodzona w Dublinie (Irlandia), od 30 lat pracowała w Iraku. Wyszła tam za mąż za Irakijczyka. Zatrudniona była w australijskiej organizacji Care International. Pomagała dzieciom i najbardziej potrzebującym. Zabita została w ramadan, tradycyjny okres świętego pokoju. Mord był wyjątkowo brutalny. Margaret zastrzelono, a potem odcięto głowę, ręce i nogi. Zmasakrowano twarz. >

www.se.com.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=1591&news_id=31518&scroll_article_id=31518&layout=1&page=text&list_position=1

Pytanie:

Czy sposób, w jaki dokonano tego mordu, to swego rodzaju komunikat, skierowany za pośrednictwem światowych mediów do ich odbiorców, zarówno niemuzułmanów jak i muzułmanów, z zamiarem wywołania określonej reakcji?

Jakich reakcji oczekują sprawcy?
Obserwuj wątek
    • Gość: jarek-Zyd ne telus masz racje, piszac ze ja po islamsku zamordowano IP: *.fastres.net 19.11.04, 10:03
      ostzczedzilo by czasu i papieru....
    • Gość: Cep Jarek - zanim odpowiesz, IP: *.aster.pl 19.11.04, 10:12
      chociaż raz przeczytaj pytanie.
      • Gość: jarek-Zyd ne telus Pytanie przeczytalem ici cepire odpowiedzialem IP: *.fastres.net 19.11.04, 10:55
        Albo ci ceoie moja odpowiedz nie odpowiada?
        • Gość: Cep Nie, nie odpowiada IP: *.aster.pl 19.11.04, 11:05
          Napisałeś: < masz racje, piszac ze ja po islamsku zamordowano >

Ale ja czegoś takiego nie napisałem. Nawet nie użyłem słowa "islamski". Zadałem pytanie, na które mógłbyś odpowiedzieć. Wolisz sam sobie odpowiadać na swoje własne pytania - twoja sprawa. Ale jeśli już to robisz, rób tak, żeby było wiadomo, komu udzielasz odpowiedzi. I wtedy możemy porozmawiać.

Wyjaśnię. Mogłeś napisać: < Uważam (sądzę, moim zdaniem, etc.), że ją po islamsku zamordowano >. To byłaba podstawa do dyskusji. Formuła, którą ty proponujesz, dyskusję w tej chwili zamyka. Czy to dla ciebie zrozumiałe?
          • gini Re: Nie, nie odpowiada 19.11.04, 11:08
            Napisales, ze zamordowano ja po islamsku, jareczku , a przeciez ja zastrzelono,
            czy to jest tylko islamski sposob?
    • Gość: michal Re: Mord --- i pytanie. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.04, 10:30
      Jedyna reakcja jakiej moga zyczyc sobie ci psychopaci jest strach. W ich
      dzialaniach nie ma nic racjonalnego. Chodzi im tylko o danie upustu swej
      nienawisci i epatowanie okrucienstwem. Ten mord przypomina mi dzialanie
      niektorych dewiantow seksualnych - seryjnych mordercow.
      • Gość: Cep Re: Mord --- i pytanie. IP: *.aster.pl 19.11.04, 10:33
        Gość portalu: michal napisał(a):

> Jedyna reakcja jakiej moga zyczyc sobie ci psychopaci jest strach. W ich
        > dzialaniach nie ma nic racjonalnego.

Strach -
        • Gość: michal Re: Mord --- i pytanie. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.04, 10:38
          > Strach -
          • Gość: ANka to jest tylko taktyka drapieznika Cepie IP: *.ifn-magdeburg.de 19.11.04, 13:26
            nie ma w tym nic racjonalnego. To jest taka strategia. Wlasciwa rowniez
            zwierzetom. Niestety - ale tak jest. Sposob mordu - raczej jego ´oprawa´jest
            przekazem - z pewnoscia ale nie sadze by bazowal na glebszym racjonalizmie.
            To jest to co popularnie nazywamy instynktem. Koty tez tak robia - chociaz nie
            maja internetu. Chlop na polu tez wieszal martwe wrony, by odstraszac inne
            ptaki... itd...
    • indris Możliwe odpowiedzi... 19.11.04, 10:39
      ...sądwie.
      1. Nie był to żaden komunikat. Morderstwo było wyładowaniem wściekłości.
      Podobne, a nawet bardziej okrutne mordy dokonywane były na Santo Domingo i w
      Hiszpanii na polskich legionistach na pocz XIX wieku, kiedy telewizji nie było.
      2. Ewentualnym komunikatem mogło być: Dopóki w Iraku sa obce wojska - obcy nie
      przyjeżdżajcie tu.
      Przy okazji warto przypomnieć, że przed agresją na Irak takie rzeczy sie tam
      nie zdarzały, a pracujący tam Polacy mają na ogół dobre wspomnienia. Tego dżina
      z butelki wypuścił Bush.
      • Gość: Cep Re: Możliwe odpowiedzi... IP: *.aster.pl 19.11.04, 10:54
        ad 1): Filmowanie egzekucji kłóci się z tezą o wyładowywaniu wściekłości.

ad 2): Fakt, że pani Hassan była obywatelką Iraku (i muzułmanką?), osobiście przeciwną sankcjom i amerykańskiej inwazji, przeczy tezie o ostrzeganiu obcych przed przyjazdem do Iraku (mieszaniem się w sprawy tego kraju).
        • superspec Morda dokonało CIA na moje zlecenie. 19.11.04, 11:10
          Zadowolony z odpowiedzi.:)
          Dostane piątke psorze.

www.exmsft.com/~rustyw/images/cia.jpg
          i
          www.fspma.com/specs/Superspec.jpg
          • Gość: Cep Re: Morda dokonało CIA na moje zlecenie. IP: *.aster.pl 19.11.04, 11:16
            Rozumiem, że chcesz wątek zepchnąć na boczny tor. Możesz napisać - dlaczego?

PS. Obrazów nie oglądałem. Już się napatrzyłem.
            • superspec Re: Morda dokonało CIA na moje zlecenie. 19.11.04, 11:44
              Nic nie rozumiesz.Możesz napisać - dlaczego?
              PS.Obejrzyj obrazy. Nie ma tam tymrazem kobiet bez worków nałożonych na nie.

A co do pytania.
              W końcu w Iraku giną policjanci-Irakijczycy a większośc z nich jest
              muzułmanami. W zamachach giną też kobiety-muzułmanki ba nawet dzieci-
              muzułmanie. To co w tym dziwnego. Terroryści sieją strach. Wysyłają komunikat
              do społeczeństwa: "Będziecie ginąc dopóki Amerykanie nie wyjdą z Iraku"
        • krystian71 Re: Możliwe odpowiedzi... 19.11.04, 11:23
          chyba powinno sie zasiegnac jezyka w mafijnych strukturach,gdzie kazdy rodzaj okaleczenia cos znaczy,np.obcina sie jezyk kapusiom.
          Podnosisz pod rozwage fakt,ze byla muzulmanka.
          Jej maz mial pretensje do rzadu brytyjskiego,ze sie za nia ujal.
          Muzulmanka-obywatelka brytyjska,moze to dla nich jeszcze gorzej...
          • Gość: Cep Re: Możliwe odpowiedzi... IP: *.aster.pl 19.11.04, 11:35
            Własnie nie wiem, czy była muzułmanką. Nie mam pewności. Jeśli była, to mord na niej był tym bardziej komunikatem skierowanym nie tylko do niemuzułmanów.

Są tacy, którzy uważają, że nie zamordowali jej islamscy terroryści. Palec kierują w stronę właśnie mafijnych miejscowych struktur, trudniących się porywaniem i zdobywaniem okupów. Ale inni wskazują, że rynek radykalnych fundamentalistów jest mocno zatłoczony, a to może oznaczać, że w ramach walki o przywództwo nad zbrojnymi ugrupowaniami anty-amerykańskimi może dojść do eskalacji w okazywaniu skrajnych postaw.

To nie wyjaśnia jednak w pełni, dlaczego dokonuje się tych mordów w sposób budzący wszędzie na świecie powszechną odrazę.
            • krystian71 Re: Możliwe odpowiedzi... 19.11.04, 11:45
              Nie wiem cepie ,moze nie jestem na biezaco.Ostatnie wiadomosci,jakie zaabsorbowalem,to to,ze terrorysci kobiety zabijaja bardziej humanitarnie,a tu taki pasztet.
              Wiadomosc o jej znalezieniu zbiegla sie z informacjami z Falludzy,gdzie znajdowano umierajace kobiety i dzieci pozbawione konczyn,bez szans na pomoc lekarska,moze to jest ten trop.?
              • Gość: Cep Re: Możliwe odpowiedzi... IP: *.aster.pl 19.11.04, 12:04
                Z tego, co widzę w prasie i TV, zadbano o spektakularność wydarzenia. Temu mordowi nadano cech spektaklu. A spektakl to nie tylko autor/zy i aktorzy, to także widzowie. W stronę globalnej widowni idzie przesłanie. Jakie?
                • krystian71 Re: Możliwe odpowiedzi... 19.11.04, 12:13
                  Tak czy siak,nowa sztuke grają.al-Zaqrawi odcinnal glowy,a kobiety likwidowal kula.Tu mamy cos nowego,wiec pytanie powstaje,czy to aby ten cam rezyser?
      • Gość: jarek-Zyd ne telus tak masz racje, tak samo jak w Algerii w IP: *.fastres.net 19.11.04, 11:13
        ostatnich 20 latach, tak samo jak na Malcie(1565-6) w czasie oblezenia la
        Valetta, w roku 1572 na Cyprze,jak pod pewnym miescie na Wegrach (
        Szigetvar-Grolsh) gdzie islamistom przeszkodzono Budapeszt zdobyc i jeszcze
        wiecej Wegrzy odebrali islamistom czesc zrabowanych po drodze dobr i Allaha
        smiertelnie obrazili.
        Te rytualne islamskie morderstwa sa ostrzezeniem dla tych musulmanow ,ktorzy
        moze watpliwosci maja, co do slusznosci Jihadu, cos bardzo rzadko w Europie tzw
        moderaci musulmanie te morderstwa potepiaja, bo sie w wlasne zycie boja-patrz ta
        poslanka do senatu belgijskiego itd....na spoleczenstwie zachodnim to nie
        wywiera zadnego wplywu w taki sam sposob jak nie wywieraly zadnego wplywu
        zbrodnie leninowsko-stalinowskie.
        Przed "Agresja" na iraq tam nie, ale w Algerii, Sudanie, Indonezji,itd tak.
        A co ddo Hiszpani to okrucienstwa zaczeli robic Francuzi na Hiszpanach, a potem
        oko za oko, a Polacy byli Hiszpanow takimi samymi przeciwnikami jak
        Francusi.Moze ta Irlandka tam jakies okrucienstwa zrobila...z twojego wkladu
        wydaje sie ze tak.
        Bestialswo, wy islamici macie we krwi i nawet nazisti wam do kolan nigdy
        niedosiegli.
        • Gość: Cep Re: tak masz racje, tak samo jak w Algerii w IP: *.aster.pl 19.11.04, 11:21
          Gość portalu: jarek-Zyd ne telus napisał(a):

> Moze ta Irlandka tam jakies okrucienstwa zrobila...z twojego wkladu
          > wydaje sie ze tak.

Niestety, nie zrobiła. Wręcz przeciwnie. Wiele dobra, wystarczyłoby na obdarzenie dobrymi uczynkami wielu ludzi. To komplikuje sprawę. Stąd raczej niewiele dają proste odpowiedzi.

> Bestialswo, wy islamici macie we krwi i nawet nazisti wam do kolan nigdy
          > niedosiegli.

Do kogo skierowałeś tę uwagę? Masz jakieś konkretne osoby na myśli?
          • Gość: jarek-zyd ne telus [...] IP: *.fastres.net 19.11.04, 11:24
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: Cep Re: Uwage skierowalem do indrisa, ktora jako ich IP: *.aster.pl 19.11.04, 11:38
              Masz jakieś dowody na to, że jest islamskim terrorystą, albo ze terrorystom sprzyja? Jeśli nie, to wstrzymaj się od kierowania tego rodzaju uwag pod adresem konkretnych osób. To chyba niewiele?
              • Gość: jarek-Zyd ne tlelu czy mam czekac az mnie bombe podlozy, Cepie IP: *.fastres.net 20.11.04, 13:22
        • Gość: dana33 Re: tak masz racje, tak samo jak w Algerii w IP: *.jazo.org.il 19.11.04, 11:25
          cep, czy rozwazanie nad tym czy ten mord jest racjonalny czy nie, zmieni
          cokolwiek?
          ci ludzie, to banda mordercow, ktorzy pastwia sie nad swoja ofiara i jej
          rodzina, ktorzy nawet po zabiciu ofiary pastwia sie jeszcze nad jej cialem. to
          chorzy ludzie, chorzy z nienawiscie, chorzy bo jak widac lubia taki rodzaj
          zabijania, a poniewaz nie ma praktycznie szans na ich zlapanie i osadzenie w
          wiezieniu lub jeszcze lepiej, w zamknietym na 4 spusty oddziale
          psychiatrycznym, to trzeba cala ta bande wybic do nogi. tylkos sobie wyobraz
          przez chwile, co to za bydle dzikie, ktore podrzyna gardlo czlowiekowi, ktory
          najprawdopodobniej wrzeszczy nieludzkim glosem z bolu i strachu, a to bydle
          jeszczed sie filmuje. nu, ty zamiast sie zastanawiac, czy to racjonalne,
          zastanow sie, jak przeciwko tym ludziom walczyc.
          • nierzyd [...] 19.11.04, 11:32
            • Gość: dana33 Re: nastepna arcyciekawa opinia rzyda :) IP: *.jazo.org.il 19.11.04, 11:38
              nie opinia zyda tylko zydowki, nierzydzie.
              a to, ze ty popierasz terrorystow i mordercow to juz dawno znane na tym forum.
              nalezysz do jakiegos ugrupowania terrorystycznego?
              • nierzyd [...] 19.11.04, 11:43
          • Gość: Cep Re: tak masz racje, tak samo jak w Algerii w IP: *.aster.pl 19.11.04, 11:41
            Nie rozumiesz, Dano.

Własnie się nad tym zastanawiam, jak z nimi walczyć. Z tym, co usiłują z nami zrobić. I z naszym światem.
            • Gość: jarek-Zyd ne telus Moze raczej sie zastaniawiasz, jak masz ze soba IP: *.fastres.net 20.11.04, 13:29
              walczyc, moze tak jak ten twoj kolega Zagajev lepirej wytlumaczy, "Ooddajcie
              wszystko Nam Islamista, to z Islamem problemow nie bedzie....albo jak to
              powiedzial pewien wyslannik( szwedzki) ONZ w Darfurze - Nie mozna powiedziec o
              wysiedlaniu nie-arabow, bo ich juz wszystkich wygnano.
              • Gość: Cep Znowu bez sensu IP: *.aster.pl 20.11.04, 13:31
                Gość portalu: jarek-Zyd ne telus napisał(a):

> walczyc, moze tak jak ten twoj kolega Zagajev lepirej wytlumaczy

Skąd przypuszczenie, że jakiś Zagajew jest moim kolegą? Ja tak samo mógłbym powiedzieć, że jakiś Mr. Hannibal Lecter jest twoim. Coś z tego wynika?
          • Gość: michal Re: tak masz racje, tak samo jak w Algerii w IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.04, 11:47
            Jest dokladnie tak jak napisalas. Ich motywacje i przemyslenia moga
            zainteresowac co najwyzej psychiatrow. Nie ma sensu szukanie w ich dzialaniach
            jakiejs finezji czy elementow kalkulacji.
            • Gość: Cep Re: tak masz racje, tak samo jak w Algerii w IP: *.aster.pl 19.11.04, 11:55
              Sądzę, że nie można wykluczyć zimnej kalkulacji. Ale takie przypuszczenie zakłada, ze sytuacja jest skomplikowana, i że w reakcji na nią trzeba sięgnąć po skomplikowane instrumenty.

Moja intuicja (podkreślam - intuicja) mówi mi, że to jest kolejne przekroczenie granic, jakby powtórzenie, choć w miniskali, ataku na WTC. W oczekiwaniu na skrajne reakcje. Które powinny wywołać kolejne reakcje.
              • Gość: michal Re: tak masz racje, tak samo jak w Algerii w IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.04, 12:34
                Jezeli jest to zimna kalkulacja, w co nie wierze, to ci zboczency musza
                zakladac uzyskanie profitow z tego mordu. Na koncu tej slepej uliczki myslowej
                dochodzimy do wniosku, ze byla to prowokacja CIA, Mossadu itp. O to chodzi?
                • superspec Jest to retoryczne pytanie Cepa 19.11.04, 12:43
                  Wiedziałem od początku. Dlatego domagam się piątki. A psor Cep nie chce Mi jej
                  dac.
                  CIA czyli Centrum Informacji Aferalnej

• Gość: Cep Zniechęciłeś mnie do siebie. IP: *.aster.pl 19.11.04, 12:57
                    Jako superspec nadajesz się akurat do tego, żeby mi wyprać skarpetkę. Możesz wybrać. Prawą, albo lewą.
                • Gość: Cep Re: tak masz racje, tak samo jak w Algerii w IP: *.aster.pl 19.11.04, 12:55
                  Rzecz jasna, są zwolennicy teorii spiskowych, którzy w to właśnie wierzą. Dla nich sprawa jest właściwie oczywista. Ja nie wierzę. Sądzę, że jesteśmy świadkami konsekwentnie realizowanej strategii. Takiej, która zawęziłaby w rezultacie możliwe pole komunikacji z muzułmanami do absolutnego minimum. Albo nawet je usunęła. Chyba jest oczywiste, że podobnie jak po ataku na WTC można oczekiwać nasilenia się w skali świata negatywnych nastawień wobec muzułmanów, bez uwzględniania czy dana osoba (lub stowarzyszenie osób) jest stronnikiem religijnych ekstremistów czy nie. To może prowadzić do uruchomienia nawet wśród umiarkowanych muzułmanów (czy wiernych pro forma) mechanizmów obronnych, przesunąć ich w stronę fundamentalistów. Zmienić muzułmanów w islamistów.
                  • Gość: michal Re: tak masz racje, tak samo jak w Algerii w IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.04, 13:34
                    Nieskutecznosc tej strategii stala sie oczywista wkrotce po ataku na WTC.
                    Amerykanie nie dali sie wciagnac w spirale nienawisci tylko szybko uderzyli w
                    fanatykow rojacych o panowaniu nad swiatem islamu. Swiat zachodni nie odgrodzil
                    sie murem od Arabow pozwalajac na rzady terrorystow. Zimno kalkulujacy strateg
                    wiedzialby, ze walka jest juz przegrana. Zostali po Bazie tylko drobni
                    watazkowie szukajacy molojeckiej slawy wszedzie, gdzie mozna dopasc
                    znienawidzonych niewiernych. Wytresowani przez ben Ladena psychopaci rozpelzli
                    sie po swiecie i probuja kasac gdzie sie da. Nie realizuja juz zadnego
                    wielkiego planu, choc moze im sie tak wydawac. Sa tylko zwyklymi sadystami,
                    ktorzy zaspokajaja swe zadze mordujac.
                    • Gość: Cep Ciekawe spojrzenie, IP: *.aster.pl 19.11.04, 13:46
                      ale -
                      • Gość: michal Re: Ciekawe spojrzenie, IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.04, 14:12
                        ale -
                        • Gość: Cep Re: Ciekawe spojrzenie, IP: *.aster.pl 19.11.04, 14:27

>
                          > Ciekawe. Na czym opierales swoje przypuszczenia? Intuicja?
                          >

Zakładam, ze walka idzie o rząd dusz, o bazę społeczną. Jeśli nie można jej pozyskać argumentami kierowanymi do własnego społeczeństwa, to nie pozostaje nic innego jak skonfliktowanie go ze światem zewnętrznym, pokazanie wroga na zewnątrz świata muzułmańskiego. Tego wroga trzeba stworzyć. Dlatego trzeba go niejako zmusić do ujawnienia wrogich reakcji, do pełnienie przewidzianej z góry roli. Stąd wzmaganie okrucieństwa, przejście do form, które zostaną ocenione już nie jako barbarzyńskie, ale wręcz bestialskie.

W trakcie toczonych w pierwszych dekadach ub. wieku wojen na pograniczu afgańskim Brytyjczycy odczuli psychologiczną efektywność stylu zabijania, zastosowanego przez Afganów. Biały człowiek zastrzelony, nawet zabity w walce wręcz - to było do przyjęcia. Ale - obdarty żywcem ze skóry? Tym, którzy to robili, chodziło o stworzenie sytuacji, w której wrogowi pozostaje tylko jeden wybór - my lub oni. Żadnej litości. Wtedy mozna przekonać współbraci, że głównym winnym bestialstw jest ten obcy. Przekonać go do podjęcia walki.
                          • Gość: Cep Re: Ciekawe spojrzenie, - poprawka IP: *.aster.pl 19.11.04, 14:30
                            jest:

> ni. Żadnej litości. Wtedy mozna przekonać współbraci, że głównym winnym
                            > bestialstw jest ten obcy. Przekonać go do podjęcia walki.

Powinno być:

> ni. Żadnej litości. Wtedy mozna przekonać współbraci, że głównym winnym
                            > bestialstw jest ten obcy. Przekonać ICH do podjęcia walki.

• Gość: michal Re: Ciekawe spojrzenie, IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.04, 15:02
                            No to trafnie przewidziales kierunek. Przyznaje, ze wczesniej nie spodziewalem
                            sie eskalacji potwornosci. Myslalem, ze stopniowo sytuacja bedzie sie
                            normalizowala. Czas pokaze czy ostatni barbarzynski mord i profanacja byl tylko
                            incydentem.
                            • Gość: dana33 Re: Ciekawe spojrzenie, IP: *.broadband.actcom.net.il 19.11.04, 17:40
                              ale mysmy tu na forum pisali o tym przeciez!!! miesiacami calymi i tomek i z
                              daleka i wtracalski i ja!!! ostrzegalismy, i przed terrorem ktory dojdzie do
                              europy i juz doszedl (nie przypuszczalismy tylko ze tak szybko) i przed
                              eskalacja. nikt na forum nam nie wierzyl, na odwrot, wymiewano nas, odzywano
                              sie szyderczo i z kompletnym ignorowaniem tego, co pisalismy. oskarzano nas
                              ciagle o jakas nienawisc do arabow, chociaz ciagle podkreslalismy, ze nie
                              piszemy o wszystkich arabach na kupe, tylko o czesci arabow...... i powtarzam
                              jeszcze raz, jak sie nie zorganizujecie i to szybko, to to, co sie dzieje w
                              europie dzisiaj, to pestka przy tym, co bedzie jutro. uwierzcie chociaz raz,
                              wiemy co mowimy. nie kieruje nami zadna nienawisc tylko i wylacznie obawa o to,
                              co bedzie....
                • gini Re: tak masz racje, tak samo jak w Algerii w 19.11.04, 13:23

> Jezeli jest to zimna kalkulacja, w co nie wierze, to ci zboczency musza
                  > zakladac uzyskanie profitow z tego mordu. Na koncu tej slepej uliczki
                  myslowej
                  > dochodzimy do wniosku, ze byla to prowokacja CIA, Mossadu itp. O to chodzi?

A komu ten mord przynosi korzysc?
                  Pisze sie tu o zastraszaniu, zgoda, ale przeciez tyle scietych glow juz padlo,
                  czy to nie wystarczy, ta kobieta umarla od strzalu , wiec umierala jakby
                  lagodniej niz ofiary, ktorym scinano glowy.
                  Wiec cos mi z tym zastraszaniem nie pasuje.
                  • Gość: Cep Tu jest jeszcze dodatek IP: *.aster.pl 19.11.04, 13:28
                    Po zastrzeleniu, już zwłokom zmasakrowano twarz, odrąbano głowę, odrąbano ręce i nogi.

To coś więcej niż "egzekucja". Sygnał. Z nami nie ma i nie może być porozumienia.
                  • Gość: ANka to ty interpretujesz gini, ze ktos sie martwi o to IP: *.ifn-magdeburg.de 19.11.04, 13:40
                    jak ofiara umiera. Tak mysle. Ty sie zastanawiasz nad tym co czujesz.
                    Drapieznik interesuje sie piskiem ofiary ale zastrasza zwlokami. Nie stac go
                    wlasnie na racjonalne myslenie i wczuwanie sie w przezycia ofiary.
                    Jesli nie rozumiesz o co mi chodzi- to chociaz obejrzyj Hannibala. Nie cierpie
                    tego filmu, ale ten aspekt oddaje niezle...
                    • gini Re: Aniu 19.11.04, 14:24
                      Przeciez caly czas podkresla sie okrucienstwo,egzekucji nie ja to wymyslilam.
                      Drapieznik morduje po to by jesc.
                      Daj juz spokoj, bo meczaca jestes.
                      • biedronka24 Nie gini- nie do konca 19.11.04, 14:42
                        wlasnie o to chodzi. Nie wiesz ze koty bawia sie swoja martwa zdobycza, gdy nie
                        sa juz glodne? Opowiem ci o tym kiedys. Albo poszukaj sobie w necie artykulow z
                        dziedziny. Ta psychika charakteryzuje tez najbardziej groznych przestepcow.
                        Robiono na ten temat badania i dokladnie tak jest. Nie chodzi w tym przypadku o
                        glod- bynajmniej.
                        A ze ciebie dyskusja meczy- to juz nie moj problem. Mam wrazenie ze dzis tu z
                        toba nie rozmawialam.
                        Mysle ze dla innych twoje zmagania na forum aktualnosci tez moga byc meczace,
                        ale to nie moja sprawa.
                        • gini Re: Nie gini- nie do konca 19.11.04, 15:01
                          biedronka24 napisała:

> wlasnie o to chodzi. Nie wiesz ze koty bawia sie swoja martwa zdobycza, gdy
                          nie
                          > sa juz glodne?

Dla ciebie to pewnie wyglada na zabawe nie widzialam nigdy nazartago kota,
                          ktory by latal na myszy .Owszem widzialam jak kot polowal, ale widzialam tez
                          jak poluja inne drapiezniki, po prostu rzucaja sie na ofiare i zagryzaja , bo
                          sa glodne po prostu glodne.Obojetnie czy to myszolow czy lew ale to nie ma nic
                          wspolnego z ludzmi i z mordowaniem.

Opowiem ci o tym kiedys. Albo poszukaj sobie w necie artykulow z
                          > dziedziny. Ta psychika charakteryzuje tez najbardziej groznych przestepcow.

Oj bzdury piszesz i tyle, chcesz udowodnic jakas tam swoja teoryjke.

> Robiono na ten temat badania i dokladnie tak jest.

Nie chodzi w tym przypadku o
                          > glod- bynajmniej.

U ludzi napewno nie, nawet zwierzat nie zabijaja li tylko wylacznie z
                          glodu.Poluja przeciez rozne snoby dla samej przyjemnosci zabijania.

> A ze ciebie dyskusja meczy- to juz nie moj problem.

Dyskusja z Toba mnie meczy, bo metnie piszesz, moglabys pisac mniej a
                          przejrzysciej troszke.
                          Mam wrazenie ze dzis tu z
                          > toba nie rozmawialam.

To sobie poczytaj swoje posty, odpowiedzialam wlasnie na Twoj post.

> Mysle ze dla innych twoje zmagania na forum aktualnosci tez moga byc meczace,
                          > ale to nie moja sprawa.

Tez tak mysle, ze to nie Twoja sprawa, ja pisalam o sobie i o Tobie , Ty sie
                          usilujesz wypowiadac za innych.
                          • biedronka24 Przeczytac twoja ´dyskusje´ moglam dopiero teraz 19.11.04, 15:09
                            a wczesniej odpisalas tylko raz - piszac o tym ze cie mecze.
                            Po jednym poscie. To ciekawe. Skoro nie widzisz w tym nic dziwnego to nie ma sprawy.
                            Skoro nie interesuja cie badania na ten temat i wiedza ludzi, ktora nie jest
                            bynajmniej zadnym nowum - w tej kwestii to nie ma sprawy. Na sile uswiadamiac
                            cie nie bede.
                            Sa tacy, co nie tylko koty ale i ludzi badali roznymi metodami. Na ten temat sa
                            dostepne prace. Skoro dla ciebie sa metne - to juz - jak pisalam nie moj problem.
                            Moze kogos innego akurat to zainteresuje. Z toba wobec tego na ten temat wymiany
                            zdan kontynuowac nie bede- bo nie ma sensu- jak widze.
                          • Gość: michal Re: Nie gini- nie do konca IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.04, 15:11
                            Dla ciebie to pewnie wyglada na zabawe nie widzialam nigdy nazartago kota,
                            > ktory by latal na myszy .Owszem widzialam jak kot polowal, ale widzialam tez
                            > jak poluja inne drapiezniki, po prostu rzucaja sie na ofiare i zagryzaja , bo
                            > sa glodne po prostu glodne.

Z kotami nie masz racji. One czasem zabijaja "dla przyjemnosci", po czym nie
                            konsumuja swojej ofiary. Uwierz posiadaczowi kotow. Nie wiem dlaczego tak
                            robia, ale tak jest. Nie chce tu stosowac porownan do ludzi, tylko stwierdzam
                            fakt.
                            • biedronka24 Porownania robiono 19.11.04, 15:16
                              sa na ten temat prace naukowe. Sama bylam na takim wykladzie. W Getyndze - ktos
                              z UK referowal. I to nie jest odosobniona praca na ten temat. W tej chwili nie
                              mam pod reka. Ale z Gini na ten temat dyskutowac jak widac sie nie da. Ona swoje
                              wie.
                              Oprocz psychologii stosowano tam metody ´mierzalne´takiej jak funkcjonalny
                              rezonans magnetyczny w badaniu roznic w reakcjach np na emocjonalny wyraz twarzy
                              ludzkich itd. Calosci wykladu nie pamietam. Utkwilo mi za to w pamieci to
                              nawiazanie do psychiki drapieznika.
                              A Gini z cala pewnoscia kota nie ma. Kazdy wlasciciel kota to moze potwierdzic.
                              To po prostu standard zachowania. Instynkt lowcy. Jego motywacja wcale nie jest
                              glod.
                              • Gość: michal Re: Porownania robiono IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.04, 15:22
                                Ja tam wole drapiezniki od ludzi o psychice drapieznikow.
                                • biedronka24 Ja tez z cala pewnoscia. 19.11.04, 15:27
                                  A faktem jest ze tych ludzi w populacji jest na prawde b. niewielu. Gorzej gdy
                                  takie zachowania ´popularyzuja´ dzieki internetowi czy innym mediom.
                                  To troche nie za dobrze. Przydaloby sie jakies skuteczne antidotum..
                  • Gość: michal Re: tak masz racje, tak samo jak w Algerii w IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.04, 13:41
                    A komu ten mord przynosi korzysc?
                    > Pisze sie tu o zastraszaniu, zgoda, ale przeciez tyle scietych glow juz
                    padlo,
                    > czy to nie wystarczy, ta kobieta umarla od strzalu , wiec umierala jakby
                    > lagodniej niz ofiary, ktorym scinano glowy.
                    > Wiec cos mi z tym zastraszaniem nie pasuje.

Nie przejmuj sie. Ja tez nie rozumiem motywacji czubkow.
        • nierzyd [...] 19.11.04, 11:30
        • Gość: kuk Re: tak masz racje, tak samo jak w Algerii w IP: 207.7.199.* 19.11.04, 18:09
          telus czy nie telus,w biznesie okrucienstwa nikt wam nie dorowna. I w
          swiniowatosci, jak w abu ghraib. Przyjrzyj sie swoim. Moze przestaniesz spac.
    • nierzyd dwie mozliwosci 19.11.04, 11:27
      albo kolejna prowokacja tych, ktorzy maja interes w gnojeniu Islamu

albo akt krancowej wscieklosci i rozpaczy. w faludzy zginelo ponad 1000 ludzi,
      to okolo jedna czwarta Katynia. do czego zdolny jest czlowiek widzacy na raz
      tyle smierci? do czego zdolny jest czlowiek, ktory stracil wszystkich swoich
      najblizszych?

wiesz co zrobilbys z jakims zeuropeizowanym semita, gdyby inni, azjatyccy
      semici opanowali twoj kraj, zabili tysiace niewinnych twoich rodakow a na
      koniec zrownali twoje miasto z ziemia i kazali sie przygladac jak twoja zona i
      dzieci konaja pozbawione rak albo nog?

wiesz do czego bylbys wtedy zdolny?
      • Gość: dana33 Re: dwie mozliwosci IP: *.jazo.org.il 19.11.04, 11:39
        alez nierzydzie, dlaczego my mamy gnoic islam? nie widzisz, ze czesc jego
        wyznawcow gnoi go juz dostatecznie?
        • nierzyd Re: dwie mozliwosci 19.11.04, 11:48
          doceniam bardzo fakt, ze tak szybko zglaszasz sie do odpowiedzi gdy mowa jest o
          tych, ktorzy "maja interes w gnojeniu Islamu".
    • zagryziaczek Re: Mord --- i pytanie. 19.11.04, 11:33
      ten okrutny mord podobnie jak inne jest forma zastraszenia.Im bardziej okrutny
      tym wiekszy strach u tych ktorzy w Iraku sa obecni-cudzoziemcy jak i miejscowi
      zdrajcy.Dzieki TV i rowniez internetowi ogladaja szczegoly tych rytualnych
      islamskich mordow miliony ludzi na swiecie wiec tym sposobem wywiera sie
      olbrzymia presje psychologiczna rowniez na rodziny przebywajacych w Iraku jak i
      tych nastepnych ktorzy chca czy musza tam jechac.
      Bush zaczal wyzwalac psychoze strachu w USA -medialnie ,arabstwo robi to na
      zywo.
      • nierzyd Re: Mord --- i pytanie. 19.11.04, 12:11
        zagryziaczek napisał:

> Bush zaczal wyzwalac psychoze strachu w USA -medialnie ,arabstwo robi to na
        > zywo.

Nie zapominaj i o tych, ktorzy "odwet" dokonywany na niewinnych ludziach
        traktuja jako oczywista czesc skladowa polityki "odstraszania" lub
        zastraszania....
    • bigobserver Re: Mord --- i pytanie. 19.11.04, 13:04
      Gość portalu: Cep napisał(a):

> Pytanie:
      >
      > Czy sposób, w jaki dokonano tego mordu, to swego rodzaju komunikat,
      skierowany
      > za pośrednictwem światowych mediów do ich odbiorców, zarówno niemuzułmanów
      jak
      > i muzułmanów, z zamiarem wywołania określonej reakcji?
      >
      > Jakich reakcji oczekują sprawcy?

Glownie za sprawa prezydenta USA swiat stal sie w ostatnim czasie zdecydowanie
      bardziej czarno bialy niz przed jego milosciwym nam panowaniem.
      Dzisiaj z jednej strony sa wylacznie dla jednych: -terrorysci a innych bojownicy
      a z drugiej tylko okupanci lub wyzwoliciele.
      Zycie nie jest jednak az tak proste.
      Mage sobie wyobrazic, ze korzystajac z takiej wlasnie polaryzacji
      opinii, "interesy" robia pospolici bandyci.

Oczywiscie zaraz jedni powiedza, ze wszyscy islamisci to bandyci a inni, ze to
      sprawa mosadu ale sprobujmy na chwile odrzucic ten czarno-bialy obraz swiata i
      zastanowmy sie troche nad innymi mozliwosciami.

Nie wiem jakich sum okupu za zwolnienie zakladnikow moga sie spodziewac ale
      napewno nie sa to sumy male.
      Wizja mozliwosci brutalnego mordu zakladnika napewno pomaga bandytom w
      pertraktacjach.
      Nacisk opinii spolecznej na odpowiedzialnych jest w tej sytuacji oogromny.
      Dla bandytow nie powinno byc usprawiedliwienia ani litosci ale nie mozemy z
      kazdego kto przeciwstawia sie amerykanskiej interwencji robic bandyty a mam
      wrazenie, ze to wlasnie probuje sie robic
      • Gość: ANka To dobre podsumowanie ale brak strategii IP: *.ifn-magdeburg.de 19.11.04, 13:22
        co z tym fantem zrobic.
        Mam inny przyklad. Osoba stojaca po stronie ´bialej´ - udzielajaca sie tu na
        forum , ktora dajmy na to lamie zasady - ba hackerskie nawet i wlamuje sie do
        danych- konkretnie nr telefonu komorkowego prywatnej osoby tu na forum, po czym
        w ramach (terroryzmu- jak to nazwac? Bo w koncu celem jest uniemozliwienie
        swobodnej dyskusji na temat) wysyla sms-a pt. Glupia krowo - przestan pisac i
        takie tam :).

To tez zapewne dzialanie poparte precedensem i nastawione na sukces w zakresie
        polityki i strategii- krotko mowiac forsowania swoich racji. Ja twierdze ze tez
        fanatyzm - choc jeszcze nie mord. Ale czy na pewno mniej niebezpieczny?
        Swiat nie jest z pewnoscia czarno- bialy ale dobrze jest miec srodki i metody na
        to co uznajemy za przestepstwo i co stoi na drodze demokracji.
      • Gość: daba33 Re: Mord --- i pytanie. IP: *.broadband.actcom.net.il 19.11.04, 17:57
        mysle, ze to zlezy of formy przeciwstawiania sie, nie myslisz?
        ci co chcac sie przeciwstawic porywaja, trzymaja ofiary jako zakladnikow a
        potem morduja.... to moze to nie wszyscy, ale ci co to robie i ci co im
        pomagaja i ci o ich popieraja z daleka, to okreslenie ich bandytami, to chyba
        nie dostatecznie, nie myslisz?
    • Gość: kuk Re: Mord --- i pytanie. IP: 207.7.199.* 19.11.04, 18:02
      jakiej reakcji? Pospolitego, swiatowego ruszenia na Islam. masz jeszcze
      watpliwosci, kto wybral to kurestwo?? Napewno nie YHWH.
    • Gość: kuk Re: Mord --- i pytanie. IP: 207.7.199.* 19.11.04, 18:23
      Mysle, ze to bedzie czesciowa odpowiedz na pytanie cepa.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=17812455
    • mirmilek Re: Mord --- i pytanie. 19.11.04, 21:42
      Wytlumaczmy cale zdarzenie poprzez porownanie, ktore ponadto umozliwi nam
      szybkie dojscie do porozumienia z buszystami-szaronistami. Porownanie proste. Z
      Morelem.

Co nasi forumowi koledzy mowili o Morelu? O ile dobrze pamietam mielismy okazje
      przeczytac posty w stylu "gdyby na twoich oczach zamordowali ci rodzine, to tez
      bys wariowal". Czyli traumatyczne przezycia usprawiedliwiaja bycie komendantem
      obozu koncentracyjnego. Dlaczego nie mialyby wiec usprawiedliwic obcinania glow?
      To uwaga dla naszych buszystow-szaronistow, ktorzy bronia Morela i jednoczesnie
      beda ostro tutaj protestowac.

1. co zrobic z tymi konkretnymi ludzmi? zlapac i osadzic.

2. co zrobic, zeby takie przypadki wiecej sie nie powtorzyly? nie dawac ku temu
      powodow, a jesli dojdzie to tego bez powodu, to tepic tak, jak sie tepi
      wszystkich przestepcow.

Generalnie wypada dac ludziom prawo do zycia tak, jak maja na to ochote. Jesli
      chca zyc w wyznaniowym, antyzachodnim spoleczenstwie, to ich sprawa. Jesli nie
      chca sprzedawac ropy usa, to tez ich sprawa.

Konkretnie zas, TRZEBA DOPROWADZIC DO POKOJU W PALESTYNIE. Wielu ludzi tego nie
      rozumie, ale arabowie codziennie widza, smierc i ponizenie swoich braci (samych
      siebie) w palestynie. To rodzi frustracje, desperacje i chec odwetu. Bez pokoju
      w Palestynie ta sytuacja sie nigdy nie skonczy.

3. traktujmy wszystkich terrorystow jako terrorystow. dlaczego nazywamy
      terrorysta pana, ktory obcina swojej ofierze glowe i potem odcina jej nogi i
      rece, a nie nazywamy terrorysta pana, ktory spuszcza bombe z tym samym efektem?
      przy czym warto zauwazyc, ze wokol nas brakuje ludzi, ktorzy twierdza, ze
      obcinanie glow jest w porzadku, natomiast jest calkiem duzo takich, ktorzy nie
      widza nic zlego w bombach.
      • abstrakt2003 mirmilku 20.11.04, 09:11
        Czy muzułmanie nie szanują ludzkich zwłok? Czy samo zabicie zakładnikia (przejwa skrajnego barbarżyństwa) nie wystarczy? Trzeba jeszcze obcinać kończyny, masakrować twarz?
        PS
        Co prorok Mahomet mówił na temat zabijania kobiet w czasie wojny?
        • mirmilek Uwazaj! 20.11.04, 12:24
          Jak dotrzesz do info o traktowaniu ludzkich zwlok oraz zabijaniu kobiet w czasie
          wojny wg Islamu i wyjdzie ci, ze cos jest nie tak, to nie bedziesz juz mogl
          dalej utrzymywac, ze wszystkiemu winna religia. Moze wiec jednak wcale cie takie
          dywagacje nie interere?
          • abstrakt2003 Re: Uwazaj! 20.11.04, 12:26
            Odpowiedz! Wszak to ty jesteś stronnikiem tej religii!
            • mirmilek Re: Uwazaj! 20.11.04, 12:33
              Chetnie odpowiem: nie wiem. smiem jednakze podejrzewac, ze wolno zabijac
              zolnierzy i nie wolno zabijac kobiet, wiec problem sie pojawia w przypadku
              kobiet-zolnierzy.

Zanim zaczniesz swoje poszukiwania, zastanow sie nad przedstawionym przeze mnie
              problemem. co bedzie, jak wyniki beda sie roznily od twoich oczekiwan? ;))))

p.s. "stronnik religii" to taka nowa wersja "arabku", "ahmedzie" itp? :D
              • abstrakt2003 Re: Uwazaj! 20.11.04, 13:01
                Nigdy nikogo na tym forum nie nazwałem "arabkiem" ani "ahmedem"
                • mirmilek Re: Uwazaj! 20.11.04, 13:08
                  he he

ty wolisz bardziej neutralne sformuowania, nie? :)))))
          • Gość: jarek-Zyd ne telus Jak wszystkiemu winny Islam to trzeba go w taki IP: *.fastres.net 20.11.04, 13:23
            sam sposob jak nazism zlikwidowac i ludzi od tej religii-ideologii wyleczyc, a
            co o tym mowi ONZ.
            • Gość: Cep Re: Jak wszystkiemu winny Islam to trzeba go w ta IP: *.aster.pl 20.11.04, 13:32
              Jak będziesz leczył?

Chirurgicznie czy bezinwazyjnie?
              • Gość: jarek-Zyd ne telus W taqki sam sposob jak to z nazismem zrobiono. IP: *.fastres.net 20.11.04, 13:58
                Bush to napewno doskonale wie.....
      • abstrakt2003 jeszcze jedno 20.11.04, 09:17
        mirmilku ilu Arabów jest zainteresowanych WOJNĄ w Palestynie? Ilu z walki wyzwoleńczej uczyniło dobry interes? Czy kiedykolwiek o tym pomyślałeś?
        PS
        Dlaczego Arabowie nie przeznaczają miliardów petrodolarów na rozwój swoich społeczeństw tylko na bezproduktywną walkę której i tak nie wygrają?
        PSS
        Czy nie napawa cię obrzydzeniem poziom korupcji w społeczeństwach muzułmańskich?
        • marcus_crasuss [...] 20.11.04, 10:21
          • Gość: Cep Re: jeszcze jedno IP: *.aster.pl 20.11.04, 10:31
            marcus_crasuss napisał:

> > Czy nie napawa cię obrzydzeniem poziom korupcji w społeczeństwach
            > muzułmańskich
            >

> Nie piszesz chyba z Polski ??

Celna uwaga.
          • abstrakt2003 Re: jeszcze jedno 20.11.04, 12:28
            Wbrew pozorom to u nas nie jest tak źle. Arabowie w tej dziedzinie wyprzedzają nas o całe lata świetlne!
            • Gość: Cep ? IP: *.aster.pl 20.11.04, 12:33
              abstrakt2003 napisał:

> Wbrew pozorom to u nas nie jest tak źle. Arabowie w tej dziedzinie wyprzedzają
              > nas o całe lata świetlne!
              >

Mierzyłeś? A czym, jeśli można spytać? I jeszcze: masz jakieś powody, żeby wyodrębniać spośród wszystkich muzułmnanów własnie Arabów?
            • mirmilek Re: jeszcze jedno 20.11.04, 12:34

> Wbrew pozorom to u nas nie jest tak źle.

wbrew wszystkim pozorom...
            • Gość: jarek-Zyd ne telus Ale oni we wszystkim innych wyprzedaja, tylko IP: *.fastres.net 20.11.04, 13:25
              w czyms porzytecznym nie moga sie wykazac.
              • Gość: Cep Weź i powtórz sobie parę stron z Elementarza IP: *.aster.pl 20.11.04, 13:36
                < wszystkim innych wyprzedają, tylko w czyms porzytecznym nie moga sie wykazac >

O co tu chodzi? Coś ostatnio zagraniczni korespondenci z polszczyzną są na bakier.
                • Gość: jarek-Zyd ne telus lepiej z Polszczyzna na bakier niz z islamem za IP: *.fastres.net 20.11.04, 13:59
                  reke.
                  • Gość: Cep Re: lepiej z Polszczyzna na bakier niz z islamem IP: *.aster.pl 20.11.04, 14:03
                    Taki sam jego związek z Polską, jak mój z islamem.
                    • Gość: jarek-Zyd ne telus To ty to mowisz, IP: *.fastres.net 20.11.04, 14:08
                      Ja nigdy nie powiedzialem ze Polakiem jestem, ani tez bylem.
                      W Polsce liceum w Cieszynie skonczylem( choc Cieszyn, za czysto polski nie
                      uwazam) i trzy lata na UW.
        • mirmilek Re: jeszcze jedno 20.11.04, 12:26
          abstrakt2003 napisał:

> mirmilku ilu Arabów jest zainteresowanych WOJNĄ w Palestynie? Ilu z walki wyzwo
          > leńczej uczyniło dobry interes? Czy kiedykolwiek o tym pomyślałeś?

Chodzi ci o zaprzedane usa elity czy zwyklych ludzi? Ty nie znasz zbyt duzo
          arabow/muzulmanow, prawda? ;)

> Czy nie napawa cię obrzydzeniem poziom korupcji w społeczeństwach muzułmańskich
          > ?

podpisuje sie pod komentarzem kolegi z dolu.
          • Gość: jarek-Zyd ne telus To juz ta wasza elita bedac w Tunesji ,USA sie IP: *.fastres.net 20.11.04, 13:31
            calkowicie sprzedala, to calkiem cos nowego, tak dalej, my mamy cierpliwosc - a
            co o tym mowi ONZ.
            • Gość: Cep Re: To juz ta wasza elita bedac w Tunesji ,USA si IP: *.aster.pl 20.11.04, 13:36
              A kto to jest ci "my"?
              • kropekuk Ciebie nie dotyczy - mowa o bialym czlowieku oraz 20.11.04, 13:39
                kregu cywilizacji judeo-chrzescijanskiej...
                • Gość: Cep [...] IP: *.aster.pl 20.11.04, 13:41
                  • kropekuk [...] 20.11.04, 13:44
                  • Gość: jarek-Zyd ne telus Tak ale moja zona z istambulu, moze ma IP: *.fastres.net 20.11.04, 13:57
                    wiecej slowianskiej krwi niz tu razem z innymi twoimi tu kolegami razem wzieci,:
                    tak poztem, ma zielone oczy( typowo azjackie) i wlosy jasno kasztanowe( tez
                    typowo mongolskie).
                    • Gość: Cep Re: Tak ale moja zona z istambulu, moze ma IP: *.aster.pl 20.11.04, 13:58
                      Krew twojej żony mówi po słowiańsku? A twoja?
                      • Gość: jarek-Zyd ne telus Moja nie musi mowic,l bo w polowie ja jest. IP: *.fastres.net 20.11.04, 14:01
                        A jak z twoja, twoja slowianska czesc( jesli przypadkieem ja masz) nie potrafi
                        tej twojej arabskiej czesci( a ta masz nawet w nadmiarze) przekrzyczec...
                        • Gość: Cep Re: Moja nie musi mowic,l bo w polowie ja jest. IP: *.aster.pl 20.11.04, 22:04
                          Dla twojej informacji. Nie mam żadnej krwi słowiańskiej. Obie połowy to mieszanka chińsko-hottentocka. Dla ścisłości: tajwańsko-hottentocka. I nawet sam nie wiesz, jaki jestem z tego dumny, że mój tato miał skośne oczy, a mama steatopygię. Nie każdy tak ma.

Co ty w ogóle możesz wiedzieć.

Nudna pierdoło. Z Wasserlandu.
                      • kropekuk Pomyslalbys lepiej o krwi szkockiego dzieciaka, co 20.11.04, 14:03
                        go muslimkskie scierwa dla rozrywki porwaly, skatowaly, 13 razy dzgnely nozem
                        i - ciagle jeszcze zywego - podpalily, oblawszy benzyna czy rozpuszczalnikiem.
                        Plonacy chlopak czolgal sie kilkadziesiat metrow do kaluzy i probowal stlumic
                        ogien.
                        news.bbc.co.uk/1/hi/scotland/3997247.stm
                        No? CO mowi KREW tego 15-letniego Szkota, bestialsko zamordowanego przez
                        Muslimow z Pakistanu w szkockim Glasgow?
              • Gość: jarek-Zyd ne telus Ty chyba nie,,,,,, IP: *.fastres.net 20.11.04, 13:55
    • Gość: kuk Re: Mord --- i pytanie. IP: 207.7.200.* 20.11.04, 22:00
      ktos mi robi takie fajniste wice. Zanim cokolwiek napisze, jakas dobra dusza
      wysyla mi rubryki auto i temat, bez tresci.czuje sie bezpiecznie, mama aniolka
      stroza.

dopisuje:

Jeszcze raz:- w nadziei wywolania swiatowego, pospolitego ruszenia na Islam.
      No, komu na tym zalezy? "Islamistom"?

Sen arikababy.

Rumcajs podobno rozpoczal szkolenie oddzialu oglawiaczy. Wykorzystuje do tego
      indyki. Tych ptokow padnie miliony - duza pomoc w szkoleniu...tanio...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka