Dodaj do ulubionych

Uwaga na firmy Na Skraju Miasta

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.01.05, 13:33
Na Skraju Miasta to nazwa kilku firm, ktore prowadzone sa przez tych samych
wlascicieli. Wszystkie ich inwestycje realizowane do tej pory, konczyly sie
kleska i duzymi problemami mieszkancow. Byly takie przypadki jak odebranie
pozwolenie na uzytkowanie w momencie gdy ludzie juz tam mieszkali, nie
dokonczone inwestycje czekaly na ruchy ze strony Na Skraju Miasta, ale po
odbiorze kluczy przez mieszkancow, spoldzielnia wycofywala sie krokiem raka,
rekojmia i budynek oraz tereny wokol niego pozostawaly niedokonczone.
Mieszkancy, zmeczeni prosbami i pisaniem kolejnych pism, ktore pozostawaly
bez odzewu, zakladali swoje Wspolnoty mieszkaniowe, wycofujac spoldzielnie
(spoldzielnia nie reagowala nawet na zaproszenia, na spotkania podczas
ktorych mielismy ich odwolac, wiec odwolani byli zaocznie). Za kazdym razem
jak tylko powolywane byly zarzady wspolnoty mieszkancow, okazywalo sie, ze
wyciagniecie dokumentow finansowych i dokumentacji technicznej dotyczacej
budynku jest niemozliwe. Prezesi uciekali, nie podnosili telefonow lub
udawali, ze nie moga teraz rozmawiac itp. Budowy prowadzone byly z
naruszeniem prawa. Pisze to na przykladzie 2 znanych mi inwestycji.
Lepiej nie opisywac jak nierzetelnie i niezgodnie z prawem postepuja prezesi
tej firmy lub raczej jej roznych odlamow (Na Skraju Miasta, Na skraju miasta
flat, KMC Na skraju miasta sp. z o.o. itp)
Zastanawiamy sie obserwujac poczynania i ucieczki, chowanie sie przed nami
prezesow firmy, jak dlugo to jeszcze przetrwa. No chyba, ze dzialanie firmy
opiera sie na jakichs niewiadomych nam ukladach. Szkoda nam ludzi, ktorzy
nieswiadomi niczego wchodza w nowe inwestycje tej spoldzielni, jestesmy
pewni, ze nasze doswiadczenia moglyby im pomoc w wycofaniu sie z inwestycji w
pore.

Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Uwaga na firmy Na Skraju Miasta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.01.05, 15:26
      I jeszcze Dom Na Skraju Miasta ;-))
      • Gość: mi Re: Uwaga na firmy Na Skraju Miasta IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 06.01.05, 10:37
        Dziekuję za opinie.
        Wstepnie rezerwowałam u nich mieszkanie na Bielanach - rezygnuję.

mi
    • Gość: klopoty Re: Uwaga na firmy Na Skraju Miasta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.01.05, 16:25
      no tak wszsyscy mamy z nimi klopoty!!!
    • Gość: gość Re: Uwaga na firmy Na Skraju Miasta IP: *.chello.pl 23.01.05, 22:59
      Bardzo prosze o pomoc!
      Czy jest ktos kto ma doświadczenia z osiedlami w Julianowie budowanymi przez SM
      Na Skraju Miasta. Szczególnie z osobami z zarządu. Sprawa Bardzo Pilna .
      Dziękuję
    • Gość: Krysia Re: Uwaga na firmy Na Skraju Miasta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.05, 16:07
      Odbieram nie długo mieszkanie z tej firmy, na razie nie było większych
      problemów lecz po wielu wypowiedziach zaczynam sie panicznie bać. Czy jest
      wiecej osób które maja jakieś zastrzeżenia? Jak to się skończy? A może z nową
      inwestycją zmienią swoje postępowanie, mam nadzieję że tak. W lutowym 2005 r.
      wydaniu "M jak Mieszkanie" ukazał sie obszerny artykuł o poczynaniach firmy Na
      Skraju Miasta , obawiam sie o spełnienie moich obaw :(
      • Gość: s Re: Uwaga na firmy Na Skraju Miasta IP: *.spray.net.pl 05.02.05, 18:24
        No czekam na jakies informacje. Bo dotychczas byly tylko te zle. Moze w koncu
        sie to poprawilo. Oby.

www.nsm.skorosze.pl/
        • Gość: kasia i pawel Re: Uwaga na firmy Na Skraju Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 18:28
          Witamy.
          Póki co my mamy same pozytywne opinie. Jeżeli coś jest nie w porządku to
          prosimy o konkrety.
          Pozdrawiamy.
          Kasia i Paweł.
          • Gość: Artur Re: Uwaga na firmy Na Skraju Miasta IP: 44,1.* / 193.193.181.* 06.06.05, 09:56
            Witam,
            czytam Wasze posty i troche nie wiem o czym mówicie...
            Kupiłem już 2 mieszkania w NSM (dla siebie i córki) i jak do tej pory nie mam
            żadnych (podkreślam ŻADNYCH) problemów z tą firma! Jasne, że zdażaja się
            czasami jakies niedociągnięcia, ale nic, czego nie da się poprawić (a tak
            wogóle to nie znam chyba budowy, na której nie zdazały by sie jakies problemy -
            to normalna sprawa przy tak duzych inwestycjach). Z pracownikami NSM zawsze
            można sie dogadać - nie robia wiekszych problemów.
            Dlatego mam jakies dziwne wrażenie, ze te niepochlebne posty animowane są
            raczej przez nieuczciwą (jeszcze raz powtórzę NIEUCZCIWĄ) konkurencję, która w
            ten właśnie sposób chce się wypromować!!!
            jeszcze raz podkreślam - ja z NSM w czasie obydwu swoich inwestycji nie miałem
            większych problemów! Prosze zatem nie wierzyć w bzdury, jakie niektórzy
            wypisują na forum (taka jest właśnie specyfika forum, że tu jest się anonimowym
            i mozna sobie "poszaleć"
            Pozdrawiam,
            Artur
            • Gość: gość Re: Uwaga na firmy Na Skraju Miasta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.08.05, 11:03
              a ja jak najbardziej odradzam. Wyłudzanie pieniędzy nakażdym etapie budowy,
              składanie obietnic bez pokrycia, technoligie sprzed 15 lat, garaże, do których
              nie da się wjechać średniej wielkości samochodem i przy byle deszczu leje się
              woda na głowę to pikuś w porównaniu z odpadającymi tynkami (średnio raz na
              tydzień) w jakimś mieszkaniu na osiedlu. Firma bazyjąca na tym, ze ludzie z
              obawy przed utratą pieniędzy płacą co tylko deweloper sobie życzy, a z obawy
              przed ciągnącymi się latami procedurami sądowymi - rezygnyją z dochodzenia
              swoich praw przed sądem.
              • Gość: XXX Re: Uwaga na firmy Na Skraju Miasta IP: *.chello.pl 03.08.05, 19:13
                Świetna ściema (piszę do osoby piszącej pod nickiem Artur) - kiedyś było jakieś
                inne forum na temat "Na skraju miasta" i tam było twoja??? wiadomość o ile
                dobrze pamiętam identycznej treści. Też było o zakupie rodzinnym mieszkań dla
                siebie, córki, matki, wójka ... Widzę, że dział marketingu firmy działa, ale
                chociaż wysililiby się na napisanie nowego posta/historii, a nie akcję kopiuj-
                wklej. A fe, prymitywy.

Jeśli chodzi o opinię na temat budów NSM, kiedyś rozważałem lokalizację
                skorosze, więc pochodziłem trochę po tym osiedlu i popytałem mieszkańców
                (rozważałem głównie ebejot i edbud). Jak byłem pod blokiem NSM i zapytałem
                wychodzącą mieszkankę ich bloku, jak się mieszka, to minę miała taką, jakby
                chciała mnie zaraz zdzielić między oczy za pastwienie się nad nią. Generalnie
                jaj opinię można było podsumować tak: poniżej krytyki, omijać z daleka. Zresztą
                nie trzeba z nikim gadać, wystarczy stanąć pomiędzy tym blokiem a budynkami
                ebejot - ten NSM to obraz nędzy i rozpaczy: tylki nierówne i tak licho
                wyglądające, jakby miały zaraz odpaść, runny pourywane częściowo tu i tam,
                pęknięcia... Niedowiarkom polecam wycieczkę, w końcu nie jest to tak daleko :))
                • Gość: Grzes Re: Uwaga na firmy Na Skraju Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 20:52
                  W pełni popieram mojego przedmówce. Gość o nick-u Artur przy tematach na tym
                  samym forum ale dotyczących również "na skaraju miasta" wkleja tą samą
                  wiadomość" oczywiście pod innym nickiem. Wytarczy na tym forum w szukaniu
                  dać "Na skraju miasta" a tą sama wiadomość znajdziemy kilka razy.
                  Mieszkam niedaleko inwestycji tej firmy na ul. Maczka, wystarczy się przyjrzeć
                  dokładnie tej budowie, żeby nabrać zdania o tej firmie.
                  • Gość: Artur Re: Uwaga na firmy Na Skraju Miasta IP: 44,1.* / 193.193.181.* 10.08.05, 15:37
                    Witam - po raz ostatni!
                    Podjąłem właśnie decyzje, że już więcej nie będe sie wypowiadał!
                    Okazuje sie bowiem, że jeśli ktoś ma dobrą opinię na jakis temat to od razu
                    posądzany jest o "nieprawdziwe i nieszczere intencje" (chodzi mi przede
                    wszystkim o posądzanie mnie o bycie pracownikiem NSM itd).
                    Dla wszystkich zgorzkniałych typów na tym i innych forach jeszcze raz
                    powtarzam: Oprócz tego, że kupiłem mieszkania w tej firmie nic więcej nie mam z
                    nią wspólnego!!!
                    Ale Wy i tak w to nie uwierzycie i zaraz będę znów czytał, że "kiepsko dział
                    marketingu działa..." i tego typu wypowiedzi!!
                    Ja na prawdę jestem z NSM zadowolony - mimo, że niektórym się to najwyraźniej
                    nie podoba!! Ale dla świętego spokoju nie będę już więcej się wypowiadał na ten
                    temat!
                    Koniec!
                    Widać w tym kraju mówienie czegoś pozytywnego jest z góry podejrzane i kojarzy
                    się tylko i wyłącznie z "mataczeniem"!! Gratuluje takiego podejścia!!

Pozdrawiam jednak wszystkich tych, którzy potrafią rzeczowo rozmawiać!
                    Trzymajcie sie i nie dajcie się tym ponurcom!!
                    Artur!

PS. Rzeczywiście niektóre swoje posty kopiowałem, gdyż wydawało mi się to
                    prostsze niż pisanie kilka razy tego samego tylko, że w innych miejscach…
                    • agnes0101 Re: Uwaga na firmy Na Skraju Miasta 11.08.05, 09:34
                      Ja równmież jestem mieszkanką jednego z bloków wybudowanych przez tego
                      developera - konkretnie mam mieszkanie na Skoroszewskiej 1 b, o czym
                      wielokrotnie juz pisałam. Co do wykończenia mieszkania nie mogę się do niczego
                      przyczepić. Nawet jeśli były jakieś usterki dość szybko zostały usunięte,
                      włącznie z wymianą okna które było zarysowane. Mam kontakt z kilkoma osobami
                      które już się wprowadziły (jestem na etapie urządzania) i oczywiście widać
                      kilka mankamentów ale na którym osiedlu ich nie ma. Weźmy np. wątek który tu
                      gdzieś na forum od czasu do czasu się pojawia - lista najgorszych developerów
                      czy coś takiego. Ostatnio z czystej ciekawości przejrzałam go dość dokładnie i
                      stwierdziłam że są tam wymienione prawie wszystkie firmy działające na rynku
                      warszawskim. Mało tego z kilkoma z tym firm współpracuję, gdyż pracuję w
                      zbliżonej branży i aż nie chce mi się wierzyć gdyż doskonala znam nacisk tych
                      firm na wykonawstwo i dobrą jakość. Także jedno mi sie nasuwa stwierdzenie,
                      mianowicie trudno wszystkim dogodzić.
                      Jeszcze raz odnośnie Skoroszewskiej 1 b. Jedno co mi się tam napewno nie podoba
                      to zagospodarowanie terenu dookoła, zwłaszcza umiejscowienie placu zabaw.
                      Totalna porażka, ale to niestety wynika z obecnej polityki większości
                      developerów - jak najwięcej powierzchni do sprzedaży kosztem terenów zielonych.
                      Z tym trzeba się zwyczajnie pogodzić. Wiem też że jest problem z psującymi się
                      windami ale to pewnie wynika z kombinowania ludzi wwożących meble. Jest jeszcze
                      parę drobiazgów ale jak zawiąże się wspólnota to napewno wszystko się unormuje.
                      Fakt jeszcze jest problem z oddaniem budynku do użytkowania, którego termin
                      napewno będzie mocno przesunięte. Jednak jeszcze raz powtarzam że pracuję w tej
                      branży i nie zawsze opóźnienia wynikają z winy developera. Mało tego ostatnimi
                      czasy najczęściej jednak są spwodowane drobiazgowością urzędów i przerastającą
                      wszelkie wyobrażenia biurokracją.
                      Strasznie się rozpisałam jednak chcę kilku osobom uświadomić że nie ma
                      idealnego developera. Proszę mnie nie posądzać o stronniczość bo jak pisałam
                      sama mam kilka zastrzeżeń i napewno będę walczyć z niedociągnięciami, jednak
                      nie są ona tak uciążliwe by od razu spisać tego developera na straty.
                      Pozdrawiam wszystkich mieszkańców.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka