Dodaj do ulubionych

Wałęsa: Odetnę Radio Maryja od dolarów

• kurdesznadkurdeszami Re: Wałęsa: Odetnę Radio Maryja od dolarów 15.02.05, 08:33
      Powodzenia Panie Prezydencie. Pan Rydzyk (nie będę używał słów którymi tytułują
      tego Pana Jego wyznawcy, bo to byłoby świętokractwo) buduje imperium finansowo-
      medialne z pieniędzy manipulowanych emerytów. Już nie raz dał dowód tego, że
      chodzi mu głównie o ich emerytury. Ich pobożnością jest poirytowany czego wyraz
      daje czasem na antenie. Numer konta i z przelewem do banku marsz....i nie
      zawracać głowy. Ciekaw jestem co Panu zaproponują, żeby Pana wyciszyć? Na
      Owsiaku jeździli cały miesiąc, ale tu chodzi o Lecha Wałęsę.
    • krzykop1 Popieram Pana Panie Prezydencie 15.02.05, 08:36
      Mimo, że nie podzielam wszystkich Pana poglądów to jednak dażę Pana dużym
      szacunkiem a po tym co Pan teraz zrobił mój szacunek na pewno jeszcze wzrośnie.
      Trzeba coś w końcu zrobić z tym Rydzykiem - nie może tak bezkarnie siać
      nienawiści.
    • adebo Re: Wałęsa: Przygania kocioł garnkowi 15.02.05, 08:37
      A kiedy Wałęsa rozliczy się przed narodem ze środków finansowych otrzymanych od
      CIA,no i czy zapłacił już podatek od darowizny z USA?
      • bufetowy NIECH ZYJE OJCIEC RYDZYK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.02.05, 08:41
        brawo dla prawdziwego Polaka
        • kurdesznadkurdeszami Re: NIECH ZYJE OJCIEC RYDZYK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.02.05, 08:49
          Czyżby O.Dyrektor we własnej osobie????? Ten styl, ten język....Jeżeli nie, to
          z pewnością słuchacz sławetnej szkoły medialnej. Dobrze Was tam szkolą.
        • polonus4 W KLASZTORZE NIECH SOBIE RYDZYK ZYJE !!! 15.02.05, 12:38
    • leonekrs Re: Wałęsa: Odetnę Radio Maryja od dolarów 15.02.05, 08:37
      Brawo Panie Wałęsa. Prosze sie nie przejmowac atakami ciemnogrodu, moze Pan
      zrobic wiele - i mam nadzieje ze sił Panu wystarczy.
    • prozazycia Re: Wałęsa: Odetnę Radio Maryja od dolarów 15.02.05, 08:37
      Bardzo dlugo nie moglam Ci Lechu darowac wzmacniania lewej nogi i Wachowskiego
      i wielu jeszcze pare spraw, ostatnimi czasy widze zmiane u Ciebie w prawidlowym
      kierunku.Jestem Gdanszczanka, kiedys razem dzialalismy. List w sprawie
      O.Rydzyka, bo to nie Radio Maryja, tylko OJCIEC RYDZYK jest SIEWCA NIENAWISCI,
      poprawil Twoj wizerunek. Sama doswiadczylam owocow dzialania OJCA RYDZYKA,
      kiedy moja 98-letnia matka, cale zycie nadzwyczajnej dobroci i pogody ducha
      czlowiek,byla przez program RM systematycznie karmiona nienawiscia, bylo to do
      tego stopnia perfidne i skuteczne, ze dla mamy O.RYDZYK STAL SIE PRAWIE BOGIEM,
      do konca swych dni bardzo cierpiala z tego powodu, bo zyla w wewnetrznym
      konflikcie, w poczuciu ciaglego zagrozenia, ktorym byla bez przerwy straszona.
      TO WLASNIE TACY LUDZIE JAK MOJA MAMA, CZYLI CI BIEDNI STARZY CHORZY LUDZIE sa
      najbardziej cynicznie krzywdzeni i staja sie narzedziem OJCA RYDZYKA.Dobrze, ze
      wreszcie ktos bardzo wazny powiedzial to glosno, na caly swiat, bez owijania w
      bawelne. Zycze Ci Lechu duzo zdrowia i TRZYMAJ TAK DALEJ!!!
    • gregor37 Re: Wałęsa: Odetnę Radio Maryja od dolarów 15.02.05, 08:37
      Tak trzymac Panie Prezydencie!!!! Popieram pana w 100% Oj. Rydzyk jezdzi sobie
      wielo milionowym Maybachem a moja Babcia ostanie grosz wyslyla do oglupiajacego
      radio gdzie sieja nieprawde i ferment wsrod ludzi.Powinien Pan ich do sadu
      powolac za znieslawienie.
      • prowo Re: Wałęsa: Odetnę Radio Maryja od dolarów 15.02.05, 11:37
        No coz, to jest najwazniejsza sprawa polskich politykow. Ojciec Rydzyk i Rdio
        Maryja - wrog numer 1. Co tam 20% bezrobocia. Co tam glod i nedza. Za tym
        wszystkim przeciz stoi Ojciec Rydzyk (He He). On ci to przeciz prywatyzowal i
        wyprzedawal. On to sie urzadzil (He He). Gdzie Mu tam do polskich politykow.
        Takie to chudzinki, biedactwa. Tak im sie to zle wiedzie.
        Pozdrawiam wszystkich etatowych "emilowych odpowiadaczy". Za duzo pilek do
        jednej bramki. Tracicie wiarygodnosc. Umiaru troche panowie, umiaru. Towarzysze
        tez nie wiedzieli kiedys co to umiar i frekwencja "Wyborcza" byla 100%. Noam
        Chomsky by was pozdrowil, ale on was nie czyta wiec ja to robie.
        Prowokator.
        P.S.
        Pozdrawiam rowniez wszystkich prowokatorow.
    • zigzaur od dolarów? dobrze! 15.02.05, 08:38
      Ale przydałoby się jeszcze odciąć Rydzyka od rubli.
    • krenglik Panie Prezydencie :-) 15.02.05, 08:40
      Panie Prezydencie wreszcie ktoś powiedział otwarcie o tym co tam się dzieje,
      dość bąkania o tym co u ojca Rydzyka się wyprawia. Ktoś musi ojca Rydzyka
      powstrzymać od wykorzystywania wiary do opluwania i oczerniania innych ludzi, bo
      ojciec Rydzyk buduje swą potęge na wierze, kłamstwie i nienawiści. Radio Maryja
      łączy piękny, czysty kryształ wiary ze swoim przekazem politycznym, zupełnie jak
      nazistowska propaganda. Nie wolno wykorzystywać Boga do polityki!!! Wiara
      wskazuje nam drogę dobra można ją wykorzystać w polityce, ale nie Boga, nie
      wiarę. Ojciec Rydzyk tą drogą nie podąża. Radio Maryja sieje fałsz i obłudę w
      głowach ludzi starszych lub mniej oczytanych. W historii już były podobne
      zjawiska jak Ojciec Rydzyk i metody postępowania też, weźmy przykład z historii.

Panie Prezydencie życzę powodzenia w walce, ale niech pan nie uważa ojca Rydzyka
      za słabego przeciwnika ten facet ma pieniądze, ma radio, swobodę wypowiedzi i do
      tego zastępy zaślepionych wiernych do których argumenty słabo przemawiają.

I choć mam lewicowe poglądy to wam ludzie powiem, że nikt nie ma prawa oczerniać
      Wałęsy; a dlaczego?
      Odpowiedź jest prosta: Bo to jest Dobry człowiek i zawsze chciał dla ludzi jak
      najlepiej.

Zapraszam też Prezydenta Kwaśnieskiego to też dobry człowiek, może i pracuje w
      toksycznym środowisku (ma kiepskich kolegów) ale stara się. Ojciec Rydzyk też
      Pana mierzył i uderzał. Czy powie pan jakie ma pan zdanie na temat Radia Maryja.

Zawsze trzeba mówić prawdę nawet jak jest niewygodna, nawet jak notowania spadną
      a nie nabierać wody w usta, bo potem i tak kwiatki wyjdą na jaw. Ojca Rydzyka
      nikt nie tykał, żeby go nie posądzili o walkę z wiarą, żeby dziennikarze nie
      zrobili sobie uczty. Tymczasem ojciec nabrał siły i teraz to on mówi "prawdę".
      • bufetowy Re: Panie Prezydencie :-) 15.02.05, 08:46
        krenglik napisał:

> Panie Prezydencie wreszcie ktoś powiedział otwarcie o tym co tam się dzieje,
        > dość bąkania o tym co u ojca Rydzyka się wyprawia. Ktoś musi ojca Rydzyka
        > powstrzymać od wykorzystywania wiary do opluwania i oczerniania innych ludzi, b
        > o
        > ojciec Rydzyk buduje swą potęge na wierze, kłamstwie i nienawiści. Radio Maryja
        > łączy piękny, czysty kryształ wiary ze swoim przekazem politycznym, zupełnie ja
        > k
        > nazistowska propaganda. Nie wolno wykorzystywać Boga do polityki!!! Wiara
        > wskazuje nam drogę dobra można ją wykorzystać w polityce, ale nie Boga, nie
        > wiarę. Ojciec Rydzyk tą drogą nie podąża. Radio Maryja sieje fałsz i obłudę w
        > głowach ludzi starszych lub mniej oczytanych. W historii już były podobne
        > zjawiska jak Ojciec Rydzyk i metody postępowania też, weźmy przykład z historii
        > .
        >
        > Panie Prezydencie życzę powodzenia w walce, ale niech pan nie uważa ojca Rydzyk
        > a
        > za słabego przeciwnika ten facet ma pieniądze, ma radio, swobodę wypowiedzi i d
        > o
        > tego zastępy zaślepionych wiernych do których argumenty słabo przemawiają.
        >
        > I choć mam lewicowe poglądy to wam ludzie powiem, że nikt nie ma prawa oczernia
        > ć
        > Wałęsy; a dlaczego?
        > Odpowiedź jest prosta: Bo to jest Dobry człowiek i zawsze chciał dla ludzi jak
        > najlepiej.
        >
        > Zapraszam też Prezydenta Kwaśnieskiego to też dobry człowiek, może i pracuje w
        > toksycznym środowisku (ma kiepskich kolegów) ale stara się. Ojciec Rydzyk też
        > Pana mierzył i uderzał. Czy powie pan jakie ma pan zdanie na temat Radia Maryja
        > .
        >
        > Zawsze trzeba mówić prawdę nawet jak jest niewygodna, nawet jak notowania spadn
        > ą
        > a nie nabierać wody w usta, bo potem i tak kwiatki wyjdą na jaw. Ojca Rydzyka
        > nikt nie tykał, żeby go nie posądzili o walkę z wiarą, żeby dziennikarze nie
        > zrobili sobie uczty. Tymczasem ojciec nabrał siły i teraz to on mówi "prawdę".

Tak jest wznowic dzialalnosc Radia Moskwa niechaj glupi lud slucha melodii znad
        Wolgi.

I wlaczyc zagluszrki te co utrudnialy nam sluchac RWE
        • decha3 [...] 15.02.05, 10:46
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • wasylzly Popieram Pana Prezydenta 15.02.05, 08:46
      a nawet powiem, wiecej niz popieram. Chociaz czasami nie chce ,ale musze, bo o
      taka Polske my walczyli. Pan Prezydent nie powinien sie tak denerwowac, po
      prostu wylaczyc radio, wylaczyc telewizor, bo co tam podaja to zafalszowana
      rzeczywistosc, te "Bolki", te motorowki, te zeznania oficrow SB, to propaganda
      na mlyn pralata, ktorego mozna nie lubiec, ale dostepu do dolarow mu sie nie
      odciac. Panu Prezydentowi chcialbym podziekowac, za to co my tymy recami,zrobili
      dla Polski, a nawet i za wiecej, co zrobil, a mianowicie, ze jest z nami i
      WIZAMI, a u Polonii ma szerokie poparcie i w Kongresie przemawial, chociaz
      prostolinijny czlowiek, a ten magister bez tytulu, nie ma nawet doktora
      Honoriscausa., o nagodzie Nobla juz nie wspomne, chociaz musze, bo tylko Pan
      prezydent na to zasluzyl.

Panie Prezydencie, mysle , ze powinien Pan wrocic gwaltownie i zauwazalnie na
      scene polityczna, brakuje Pana wywazonego glosu w tych waznych dla Polski
      chwila, kiedy zwatpienie narodu i poparcie dla Rydzyka bardzo wzrasta. Potrzebny
      jest nowy skok przez plot Belwederu na fotel Prezydenta Wielkiej Polski, co
      oczywiscie wiem, ze pan nie chce, ale czego Panu serdecznie zycze, bo stoje po
      tej stronie muru a nie tamtej.

Zycze duzo zdrowia i zadowolenia z dzieci.
      Pozdrawiam
    • h.sawicki Re: Wałęsa: Odetnę Radio Maryja od dolarów 15.02.05, 08:46
      Panie Wałęsa ,nie jestem zaskoczony pańską reakcja na lustracje a pycha jaka
      bije z każdej pańskiej wypowiedzi jest astronomicznych rozmiarów.Przypominam
      Panu "wiernemu synowi kościoła" że jest okres Wielkiego Postu.
      Co za faryzeuz z Pana,usuń Pan z klapy tą Matke Boską.
    • igch Pierwszy raz od lat popieram Lecha !!! 15.02.05, 08:47
      Daj im Lechu popalić. Niech im ten Maybach bokiem wyjdzie !!!!
      • krenglik Re: Pierwszy raz od lat popieram Lecha !!! 15.02.05, 08:55
        Rydzyk nie ma maybacha to plota jest zrobiona dla jaj, ale i tak Rydzyk maluchem
        nie jeździ, bo i do niego się nie zmieści :) A po za tym jego powinni na rękach
        nosić (prosto do więzienia)
    • krako85 Re: Wałęsa: Odetnę Radio Maryja od dolarów 15.02.05, 08:53
      nareszcie jakis autorytet wypowiedział sie na temat tego radyjka . jak dla mnie
      to samo radio mogłoby istnieć gdyby nie wtrącało sie w polityke opowiadając
      takie herezje . w dodatku ta propagandowa rozgłośnia wykorzystuje cześć naszego
      społeczeństwa (zagorzałych katolików) do swoich brudnych interesów.

ofiar jest dużo i przytocze tu przykład mojej babci która jako 100% katolik
      słucha tej propagandowy(niestety). jej sie wydaje ze wszystko co rydzyk powie
      to jest prawda. reszta natomiast to jest nieprawda . nic nie moge na to
      poradzić babcia stała sie robotem i nic do niej nie dociera oczywiście poza
      radyjkiem rydzyka ktore nie po katolicku wykorzystuje katolikow
    • jerzy30 Lechu - jesteś wielki - jak zawsze 15.02.05, 08:54
      "Kundle szczekają, karawana jedzie dalej". O Lechu Wałęsie czytać będą
      pokolenia za 500 lat. O rydzyku i całej tej jego bandzie odszczepieńców i
      degeneratów nikt nie będzie pamiętał za lat 10. Plują bo im się interes wali,
      radio pada, TV TRWAM dogorywa - szukają taniej sensacji i kasy. Nikt Panu
      Wałęsie nie odbieże jego zasług - nawet takie debilne audycje. Już były takie
      próby. rydzyk to przykład "księdza" jakich nie powinno w ogóle być.
      • czarny33 Re: Lechu - jesteś wielki - jak zawsze 15.02.05, 10:52
        Panie Wałęsa był Pan moim idolem do czasu gdy został Pan prezdentem nie
        wszystkich Polaków.1 szok nastąpił przy oglądaniu konferencji prasowej po 1
        turze wyborów gdy stanął Pan w szranki z Tymińskim.Zbulwersowało mnie chamskie
        zachowanie panskiego przyjaciela Adasia Michnika ,który nie mógł darować Panu
        ze pokonał Pan Mazowieckiego.Wtedy był Pan potulny jak baranek i nie wykazywał
        Pan zdolności do repliki jak to obecnie ma miejsce w przypadku radia Maryja.2
        szok mnie opanował oglądając konferencję prasową,gdy Pan jako prezydent
        powiedział ;jesli chodzi o Polske to moge podpisac pakt z szatanem''Dziwna jak
        na katolika wypowiedz.W panskim ataku na radio Maryja używa Pan sformułowań z
        najgorszych czasow stalinowskich kiedy ludzi majacych inne poglady niz
        oficjalnie głoszone okrzykiwano psychicznymi i zamykano ich w szpitalach
        psychiatrycznych.W radio Maryja nigdy tak nie ubliza się ludziom jak to Pan
        robi.Dlatego sadzę ze z Pana taki katolik jak ze mnie królowa Anglii.Jako
        ciemnogrodzianka wznosze modly do Pana Boga by uzdrowil Pana duszę i w
        ostatniej Pana godzinie zycia ziemskiego wzbudził szczery żal za grzechy,by
        Milosierny Bóg przyjał pana do nieba.Pozdrawia Pana psycholka Elżbieta z
        Rzeszowa.
      • goldstueck Re: Lechu - jesteś wielki - jak zawsze 15.02.05, 11:56
        Panie Prezydencie tak trzymac!!!! Z niewielu osob mozna byc tak dumnym jak z
        Pana i tego co w tamtych czasach dokonaliscie! Dziekuje, i to mimo tego, ze mam
        czesto inne poglady niz Pan, ale dzieki temu co sie w Polsce stalo moge je
        glosic bez leku! I za te wolnosc dziekuje!
        A teraz niech szczekacze pisza, ze to patos itp bzdury.
    • eeeee1 Re: Wałęsa: Odetnę Radio Maryja od dolarów 15.02.05, 09:03

Panie Prezydencie

Zrobil Pan wiele dobrego dla Polski ale zrobil Pan tez wiele zlego. Jakkolwiek
      sprawa krytyki Radia Maryja jest sluszna to jednak w slusznej sprawie powinni
      sie wypowiadac sluszni ludzie.

---
      a w Nowej Hucie nadal bandytyzm

• x-y-z Re: Wałęsa: Odetnę Radio Maryja od dolarów 15.02.05, 09:04
      najpierw zaznacza, że:
      Lech Wałęsa: Tu nie o mnie chodzi ani o te ostatnie audycje!

a potem już tylko takie teksty:

Lecz Wałęsa: Za zdrajców mnie i innych uważają. I na tej ohydzie się jeszcze
      dorabiają, zrobili z tego interes.
      Lech Wałęsa: Co mam zrobić, kiedy moje dobre imię jest szargane?

i jeszcze jedno:
      Lech Wałęsa: Wysyłałem listy, bo mnie bolało, jak tam przedstawiają Polskę w
      ogóle - że nic się tu nie udaje, że sami złodzieje, że bagno.

a czy tak nie jest? gdyby tak nie bylo, to społeczeństwo zajęłoby się pracą, a
      nie wygadywaniem takich opinii, a w wyborach poparłoby partie, która w
      poprzedniej kadencji urządzała nam życie
      • squirrel9 Re: Wałęsa: Odetnę Radio Maryja od dolarów 15.02.05, 10:27
        Cieszę się, że nareszcie ktoś WIELKI, z autorytetem, katolik dobiera się do
        Radia Maryja. Możemy mieć zastrzeżenia do jakiejś tam działalności Lecha
        Wałęsy, do jego przywar ale nikt nie odbierze mu zasług. Kto z Was z kilkorgiem
        dzieci i następnym nowonarodzonym przystępowałby do strajku, podtrzymywał ten
        strajk kiedy nikt nie miał pojęcia jak to się skończy a ogromna wiekszość
        przypuszczała, że więzieniem? Widzicie Lecha Wałęsę dzisiaj, nie macie pojęcia
        o jego wczoraj. Najłatwiej wypowiadać się tym którzy niczego nie robili. Tak
        jest wszędzie.
        Jesli dobrym jest określenie "po owocach ich poznacie" to owocami księdza
        Rydzyka są jego słuchacze i politycy działający przy jego poparciu.
        Zacietrzewieni, pełni wrogości i nienawiści, nietolerancyjni,przciwnicy
        demokracji i europeizacji Polski, nazywający myslących inaczej "komunistami".
        Znam kilkunastu słuchaczy R.Maryja i wszyscy oni są tacy sami. Rydzyk ściąga do
        siebie frustratów i oszołomów. Od dawna wiadomo, że to radio robi Polsce złą
        robotę - mam rodzinę w Kanadzie, mocno związani z kościołem - krótko słuchali
        tego radia i już nie płacą na nie, byli zaskoczeni, ze w demokratycznym kraju
        dozwolone jest sianie nienawiści,
        Wyrazy głębokiego szacunku dla Lecha Wałęsy.
        • sweetbobby Wałęsa Ty sie lecz...i ucz 15.02.05, 11:40
          "Kochany Panie Prezydencie "
          Pan zapomniał o postulatach sierpniowych - wolne środki masowego przekazu ...
          A może Pan wówczas był niepismienny ?
          • lesteer To Ty się człeku ucz!!! 15.02.05, 11:45
            Wolne media to jedno a głoszenie kłamstw i nienawiści to drugie.. Jest na to
            zresztą paragraf - zakaz siania nienawiści i szerzenia kłamstw. Co innego jest
            jednorazowa wpadka, a co innego programowe przekręcanie faktów i gadanie
            głupot...
            Pomyśl nim coś napiszesz..
            Pzdrw
            • tracertracer Re: To Ty się człeku ucz!!! 15.02.05, 11:47
              Sama prawda!
            • szamoni Re: To Ty się człeku ucz!!! 15.02.05, 12:24
              to się zastanów nad tygodnikiem NIE - no ale on głosi kłamstwo i nienawiść
              programowo przekręca fakty, w słusznej sprawie przecież
              • squirrel9 Re: To Ty się człeku ucz!!! 15.02.05, 13:01
                Nie czytam NIE więc nie wiem ale ciotka mojego męża słucha radia maryja i mamy
                nieraz niezły "pokaz". Występują tam "profesorowie" którzy mówią "rzekama
                prawda o Jedwabnym", "kłamstwo na temat pogromów kieleckich" i wygląda na to,
                że Żydzi sami się zabijali. Ja sama słyszałam z 10 lat temu jak Bender mówił,
                że obóz w Oświęcimiu nie był obozem zagłady Żydów i Cyganów a jedynie obozem
                pracy. Starzy ludzie - nawet ci inteligentni na pozór - gotowi są uwierzyć
                radiu maryja, że Żydów w Polsce w ogóle nie było (choć do szkoły chodzili z
                Żydami i często tych Żydów była połowa klasy) tak jakby to radio zakładało im
                klapki na rozum.
                W Polsce przyzwyczailiśmy się do tego, że prawo sobie, ludzie sobie a potem
                wszyscy są zdziwieni dlaczego prawo się lekceważy. Taki "profesor" jeden z
                drugim potrafi uskuteczniać kłamstwa na forum publicznym, Oleksy powiedzieć o
                szopce, "kościół" propagować nazistowskie i antysemickie "pisemka" i nikt się
                prawem nie przejmuje. To jest niska szkodliwość społeczna. Czujemy się oburzeni
                gdy na Zachodzie źle mówi się o Polsce. Tam powinni to karać !!!
      • zuzia_zuzia Re: Wałęsa: Odetnę Radio Maryja od dolarów 15.02.05, 13:12

>
        > Lecz Wałęsa: Za zdrajców mnie i innych uważają.
        > Lech Wałęsa: Co mam zrobić, kiedy moje dobre imię jest szargane?
        >

Lech Wałęsa ma gorączkę. I cieszy się z ogromnego poparcia na forum. Ale musi
        wiedzieć, że wypowiedzi krytykujące jego zachowanie są usuwane bez zaznaczenia tego.
        Usunięto np. mój post stwierdzjący, że to już koniec polityczny Lecha.
        Uczestnicy tego forum popierający Lecha nigdy przecież na niego nie zagłosują.
        I kto inny też nie zagłosuje.
    • igf2r Radio Maryja, radiomaryja.com, radio ma ryja...??? 15.02.05, 09:05
      Myślę, że biznessman rydzyk nie ma pojęcia o posłudze kapłańskiej.
      Nie dziwię się Wałęsie, dziwię się zwierzchnikom księdza zawsze profesora
      (kimkolwiek oni są...). Myślę, że oni się go boją. Panie Wałęsa, niech Pan
      wyśle list do Papieża!
      Za tak intensywne sianie nienawiści powinien (moim subiektywnym zdaniem) zostać
      ekskomunikowany.
      "Przebrał się diabeł w komżę i ogonem na mszę dzwoni." z resztą szkoda gadać
    • manjana1 Re: Wałęsa: Odetnę Radio Maryja od dolarów 15.02.05, 09:05
      BARDZO DOBRZE ŻE KTOŚ Z POWAŻNYCH POLITYKÓW ZABRAŁ GŁOS W SPRAWIE
      RADIA "MARYJA", BO BRUDY I SPOSÓB WYKORZYSTYWANIA PRZEZ RYDZYKA KOŚCIOŁA DO
      SWOICH CIEMNYCH SPRAW JEST CO NAJMNIEJ ŻENUJĄCE
      • bufetowy PRAWDZIWA CNOTA KRYTYK SIE NIE BOI 15.02.05, 09:10
        manjana1 napisał:

> BARDZO DOBRZE ŻE KTOŚ Z POWAŻNYCH POLITYKÓW ZABRAŁ GŁOS W SPRAWIE
        > RADIA "MARYJA", BO BRUDY I SPOSÓB WYKORZYSTYWANIA PRZEZ RYDZYKA KOŚCIOŁA DO
        > SWOICH CIEMNYCH SPRAW JEST CO NAJMNIEJ ŻENUJĄCE

Brudne jest zycie w Polsce jezeli skasuje sie krytyke zrobi sie kompletny balagan.
        Wolnosc slowa musi byc. A ci co sie krytyki boja nalezy ich sprawdzic dokladnie
        bo cos za tym musi stac.

Niech zyje Radio Maryja i O. Rydzyk
        • polonus4 RM sie boi krytyk 15.02.05, 12:46
          Gdzie ta cnota ?

Niech Zyje Walesa ! Precz z siewcamoi nienawisci z RM !
      • steryd111 Re: Wałęsa: Odetnę Radio Maryja od dolarów 15.02.05, 10:11
        Panie Prezydencie.
        Dziwie się Panu, ze denerwuje sie Pan na słowa krytyki skierowane pod Pana
        adresem. Komentarze są od słuchaczy RM - czyli krótko mówiąc w głównej mierze
        oszołomstwa. Radio zamiast trzymać się formuły szerzenia wiary wsród malućkich,
        zaczeło bawić się w politykę - a co zatym idzie w zabawę o duże pieniądze.
        Dyrektor rydzyk ma coraz wieksze potrzeby, wiec namieszał w mózgach swoich
        słuchaczy, a oni łykają jak małpa kit wszystko co on im wciska. za
        przeproszeniem ciemnogród. Więc nawiazaując do tego co na wstępie - oni sa nie
        z tego poziomu.
        Życze zdrowia
    • ae.on Re: Wałęsa: Odetnę Radio Maryja od dolarów 15.02.05, 09:09
      nigdy za walesa nie przepadalem, ale szacunek mu sie nalezy za to co zrobil dla
      tego kraju. Bardzo dobrze, ze zaczal wojne z Radiem Maryja, w koncu ktos to
      zrobil, obojetnie w jakich okolicznosciach, wazne ze cos w tej spraw2ie sie
      ruszylo.

Rydzyk na stos!
    • neronek1 PANIE PREZYDENCIE WIELKIE DZIĘKI ! 15.02.05, 09:11
      BYDGOSZCZ JEST Z PANEM !!! TE OSZOŁOMY Z RYDZYKIEM NISZCZĄ NASZĄ WIARĘ I
      TRZEBA BYĆ ŚLEPYM ABY TEGO NIE WIDZIEĆ NIECH PAN SIE NIEPODDAJĘ ŻYCZE SZYBKIEGO
      POWROTU DO ZDROWIA ! POZDRAWIAM DAREK
      • bufetowy Re: PANIE PREZYDENCIE WIELKIE DZIĘKI ! 15.02.05, 09:13
        neronek1 napisał:

> BYDGOSZCZ JEST Z PANEM !!! TE OSZOŁOMY Z RYDZYKIEM NISZCZĄ NASZĄ WIARĘ I
        > TRZEBA BYĆ ŚLEPYM ABY TEGO NIE WIDZIEĆ NIECH PAN SIE NIEPODDAJĘ ŻYCZE SZYBKIEGO
        >
        > POWROTU DO ZDROWIA ! POZDRAWIAM DAREK

A moze mlotku przestal bys sluchc radia jak ci nie odpowiada. Nie zabraniaj za
        to innym ktorzy maja na to ochote
        • neronek1 Re: PANIE PREZYDENCIE WIELKIE DZIĘKI ! 15.02.05, 09:22
          BUFETOWY ALE Z CIEBIE DUPEK NIE MAM NIC PRZECIWKO SAMEMU RADIU MARYJA TYLKO
          TYM SZEFOM KRETYNOM TEGO RADIA SAM CZASAMI SUCHAM W CZASIE JAZDY RADIA ALE
          TYLKO JAK JEST JAKAŚ MODLITWA JAK JUŻ MÓWIA O POLITYCE TO MNIE PONOSI I WYŁ.
          BO TEGO FAŁSZU NIE DA SIĘ SŁUCHAĆ TERAZ DUPKU TO ROZUMIESZ E TAM CHYBA
          NIE !!!!!
        • mamlago o. 15.02.05, 09:54
          1.Można być zły na RM bo działa jak działa , ale żeby odrazu używać takich
          słówek ,czy to przystoi Katolikowi. 2.Nie wiem jak to jest że my Polacy lubimy
          podziały ,RM ma swoją racje ,a inne Media mają też swoją racje. 3.Pan Lechu
          chyba czegoś się boi , i używa ... 4.RM działa w dobrej intencjii ,ale sposób
          działania musi budzić niepokój , tak jak i drugiej strony,bo działa
          rosądniej ?.5. Stwierdzenie,że co boskie to kościołowi , co Cesarskie to
          państwowe , jest jasno określonym nie porozumieniem , na użytek rządzących dziś
          Bogów (Prezydeci+prezesi).,Bowiem JEZUS chciał miłosci bliżniego , wiekszej
          równości , a co chcieli królowie ?
        • polonus4 Dlaczego RM wsciubia nos do polityki ? 15.02.05, 12:49
          Dlaczego to niby katolickie radio gnoi opozycje i gloryfikuje komuszych
          kolaborantow z LPR ? Co to radio ma w ogole do polityki ?
    • marcin_gil Damy Radę :))) 15.02.05, 09:15
      Panie Leszku my panu pomożemy jeśli bedzie trzeba!!! I nie bedzie to toamto!!!
      Nareszcie ktoś powiedział STOP!!!
    • pawelo04 Brawo Lechu!! 15.02.05, 09:15
      Jesteś pierwszym politykiem, który głośno powiedział to co wszyscy czują. Lać
      katofaszystów!!!
    • 48matrix Lechu! Trzymaj się! Kochamy Ciebie!!!!!!!!!!!!!!!! 15.02.05, 09:16

• lwprezydent Re: Wałęsa: Odetnę Radio Maryja od dolarów 15.02.05, 09:18

Odpowiedzi w tym z zagranicy nieuporządkowane .mogą się powtarzać ,ale tego
      jest tyle ,że pomieszało się Po uporządkowaniu doślemy
      Przeraża że właściwie nie ma negatywnych do czego prowadzi .

Wysłano: 14 lutego 2005 06:15
      Do: sekretariat@ilw.org.pl
      Temat: wysmienicie Panie Prezydencie

Szanowny Panie Prezydencie, dziekuje za wyznanie : wiary,
      prawdy i milosci . "Krzywdy Rydzyka" napotkaja sprawiedliwosc.
      Z wyrazami szacunku Beata Zatopkova Forest Park, IL, USA

Od: Suknie Ślubne
      Wysłano: 14 lutego 2005 09:44
      Do: blw@ilw.org.pl
      Temat: SZANOWNY PANIE PREZYDENCIE !
      URODZENI JESTEŚMY WSZYSCY W TORUNIU ,PROWADZIMY RÓWNIEŻ BIZNES W TYM
      MIEŚCIE .OJCIEC MÓJ BYŁ INTERNOWANY ZAWSZE CAŁA FAMILIA STAŁA PO PRAWEJ
      STRONIE, POPIERAMY OPINIE PANA NA TEMAT o. RYDZYKA .Z WYRAŻAMI SZACUNKU
      GRAŻYNA i WALDEMAR LEWICCY Z SYNAMI.

Wysłano: 14 lutego 2005 06:10
      Temat: Szanowny Panie Prezydencie

Chylę przed Panem głowę, jak tylko się da nisko.

Przeczytałam Pana art. na temat "krzywd Rydzyka"...
      dziękuje. Dziękuje za wyznanie : wiary, prawdy i miłości.
      z głębokimi wyrazami szacunku Beata Drobina Zatopkova Forest Park, Ill, USA

Dziękuję za maila Panie Prezydencie.
      Całkowicie podzielam Pański pogląd.
      Cieszę się że są jeszcze tacy ludzie...
      Załączam dwa, z moich wierszy, (prosząc jednocześnie o wykorzystanie)
      jeśli uzna Pan za stosowne.
      Ponadto... w trzecim wierszu... opisałem w trochę prosty sposób nazwijmy to..
      obecne panowanie :-)
      Typowe Polskie ZOO.

Od: ANDRZEJ WRÓBEL
      Wysłano: 14 lutego 2005 06:53
      Do: Lech Wałęsa
      Temat: Re: Rydzyk
      W tym temacie Lechu , masz akurat moje pełne poparcie. Andrzej Wróbel

Od: Sylwia Frolow
      Wysłano: 14 lutego 2005 13:04
      Temat: pytanie

Szanowny Panie Prezydencie!
      Ponawiam pytanie, ktore zadałam Panu na forum pod listem. Mówiąc szczerze nie
      jestem zaskoczona, że włączył się Pan w rozmowę. Zabawne jak rzadko forumowicze
      zdają sobie sprawę, iż rozmawiają z autorami tekstów.

Moje pytanie: dlaczego listu nie opublikował Pan na łamach Rzepy? Wówczas
      obyłoby się bez zbędnych komentarzy na temat koneksji z GW.

Odezwała się we mnie żyłka dziennikarska, stąd pytanie. Pracuję w
      miesięczniku "Nowaja Polsza", prowadzonym przez prof. Pomianowskiego. Ale
      pytanie zadaję zupełnie prywatnie i obiecuję nie wykorzystywać. My bardzo dbamy
      o to, co sobą jako dziennikarze reprezentujemy. Tego nas nauczył ojciec
      założyciel miesięcznika - Jerzy Giedroyc.

Serdecznie Pana pozdrawiam! Sylwia Frołow

Od: Jacek Kaczyński
      Wysłano: 14 lutego 2005 09:07
      Temat: Prwada sie ujawnila

Witam Pana
      Chciałem pogratulować prawdy jaką Pan opisał w swoim Liście.
      Myślę ze coraz więcej osób, dzięki Pańskiej publikacji,
      pozna prawdę o prawdziwych celach i aspiracjach rozgłośni z Torunia.
      Myślę ze dzięki takim ludziom i autorytetom jak Pan prawda
      "o grupie psycholi od Rydzyka" będzie się ujawniać i ci wszyscy biedni
      ludzie
      na których żeruje o.Rydzyk dzięki Panu ujrzą wkońcu światełko w tunelu
      zakłamania fałszu i moncicielstwa głoszonego przez "grupę psycholi".

Pozdrawiam Jacek Kaczyński
      Od: Fundacja WOSP
      Wysłano: 14 lutego 2005 10:36
      Temat: prosimy o przekazanie Lechowi Wałęsie listu od Jurka Owsiaka

Ważność: Wysoka

Szanowny Panie Prezydencie,
      Chciałbym serdecznie podziękować za Pański list, który opublikowała dzisiaj
      Informacyjna Agencja Radiowa, wystosowany do o. Tadeusza Rydzyka.
      Sami czujemy, jak bardzo napełnia goryczą ten ogromny jad nienawiści,
      nietolerancji, oraz dyskredytowania osiągnięć Polaków. Bez względu na to, czy
      ktoś akceptuje działania Fundacji WOŚP, czy też ten sposób pozyskiwania
      pieniędzy jest mu obcy, to nie można swojego braku akceptacji rozłożyć na
      miliony Polaków, którzy od 13 lat tworzą to niesamowite dzieło. O tej
      nienawiści słyszymy z różnych zakątków świata i wydawałoby się, że nasze
      działania są drobnostką w ogromnej kampanii medialnej o. Rydzyka, która
      pokazuje nasz Kraj, nasz Naród jako wielki tygiel nieudaczników, ludzi złych,
      ludzi przepojonych nienawiścią do innych narodowości.
      Piszę tu o swoich odczuciach, ale myślę, że bardzo, bardzo wielu Polaków z dużą
      radością przeczytało ten list, bo być może zatamuje to ten potok brudów,
      oszołomstwa, prymitywizmu.
      I za to Panu serdecznie dziękuję osobiście i w imieniu całej naszej Fundacji.
      Jurek Owsiak
      Fundacja WOŚP
      ===========================================
      Wysłano: 14 lutego 2005 12:01
      Temat: pozdr.

Szanowny Panie Prezydencie!Otwierajac dzisiejsza GW
      natknelam sie na Pana list otwarty dot.dzialalnosci
      Radia Maryja.Radosc,ze opinia Pana na ten temat jest
      zgodna z moja,troche zal,ze tak pozno.Wszyscy urodzeni
      \przed 1989r jestesmy dziecmi komuny,jej ofiarami-ustroj
      ten dlugo jeszcze bedzie odciskal swoje slady na losach ludzi.
      Komuna,moim zdaniem jest ojcem i matka lustracji w/g Macierewicz
      a teraz Wildsteina i spolki!Dziwie sie,ze przelozeni o.Rydzyka nie
      reaguja na jego szkodliwe dla wizerunku Polski wybryki,normalny czlowiek
      nie jest w stanie zniesc tych idiotyzmow gloszonych przez o.Tadeusza i
      jego gosci!Znam przypadki,gdy emerytki przekazywaly wieksza czesc swoich
      glodowych emerytur na rzecz RM a potem plakaly,ze nie maja co jesc.Moim
      zdaniem to sa klasyczne wyludzenia,za ktore powinno sie stanac przed sadem!
      Panie Prezydencie-zawsze Pana popieralam,glosowalam na Pana,jestam po Pana
      stronie,pozdrawiam,z szacunkiem-Helena Kopycinska

d: bialywilk
      Wysłano: 14 lutego 2005 16:11
      Temat: Poparcie

Panie Prezydencie
      Jeszcze nikt tak trafnie jak Pan nie ocenił poczynań pseudokatolickiego radia
      Maryja. Jest mi przykro, że ono nazywa się katolickim. Proszę w imieniu wielu
      naprawdę wielu ludzi o interwencję w tej sprawie. Wszysy najwyżej śmieją się z
      politowaniem dla tego radia ale ja uważam że należy coś zrobić, żeby ono nie
      szerzyło takich fanatycznych przekonań.
      Pozdrawiam serdecznie
      Piotr z Radzynia Podlaskiego
      Od: Waldemar Rafalski
      Wysłano: 14 lutego 2005 12:34
      Temat: Polska ma Bohaterow

Do Pana Prezydenta
      Lecha Walesy

wlasnie przeczytalem Panski "List otwarty w sprawie Radia Maryja" -
      przemawia z niego wielka troska o Polske, ale i wielka gorycz z powodu
      ludzi, ktorzy do dzis "nieszczesny dar wolnosci" wykorzystuja przeciwko
      Ojczyznie i Spoleczenstwu.

Konczy Pan Prezydent: "Czy szkoda slow?". Nie, nie szkoda! Panski glos byl
      potrzebny w tej dyskusji i dobrze, ze mimo goryczy, ktorej wiele Pan musial
      wypic, zechcial Pan dla nas wszystkich glosno wystapic. Wlasnie dlatego, ze
      Polska ma miec swoich Bohaterow.

Pan Prezydent jest i bedzie Bohaterem dla mojego pokolenia: Gdy powstawala
      Solidarnosc, bylem dzieckiem nieswiadomym co sie wokol dzieje. Swoje prawo
      wyborcze uzyskalem zaraz przed wyborami Okraglego Stolu. "Ja tylko jedna
      taka wiosne mialem w zyciu" - egzamin dojrzalosci w szkole i w tym samym
      czasie egzamin obywatelskiej dojrzalosci.

To byl wspanialy poczatek, a to, co zaczelo sie wspaniale, powinno tez
      pozniej dawac radosc i satysfakcje. Moje dzieci urodzily sie juz w wolnej
      Polsce - jak ich pradziadkowie. Oby tak, jak pradziadkowie, zbudowaly nowa,
      wolna Rzeczpospolita. To jest mozliwe dzieki Panu - Panie Prezydencie;
      Polska ma swoich Bohaterow. Zawsze bedzie miala.

Z naleznymi wyrazami wdziecznosci i wielkiego szacunku

Waldemar Rafalski

Od: Strassenburg-Kleciak, Marek
      Wysłano: 14 lutego 2005 09:22
      Temat: Podziekowanie za krytyke Rydzyka

wreszcie
      • kurdesznadkurdeszami Re: Wałęsa: Odetnę Radio Maryja od dolarów 15.02.05, 09:34
        Szybkiego powrotu do zdrowia Panie Prezydencie. Będzie Panu teraz potrzebne....
        Nareszcie ktoś się odważył...
        • lusi55 Re: Wałęsa: Odetnę Radio Maryja od dolarów 25.02.05, 14:56
          Leszek sluchaj kiedys mozna bylo przez satelite dostac TV Polonia ale byl tez
          warunek ze jesli nie wezmiesz radio Maryja nie mozesz korzystac i ogladac TV
          Polonia.Do czego zmierzam wladze na wyzszych stanowiskach mosieli ustalic na
          jakiej zasadzie dziala TV Polonia a na jakiej Radio Maryja jesli prezesi sobie
          tak ustalili to znaczy ze nie tylko Radi Maryja bierze pieniadze ale nasze
          wladze radiofoni tez.Ile razy byles lechu czy w New Jersey czy Philadelphi to
          ani razu nie zarzales na nasze podworko tylko dajcie mi 10 tys to pogadamy i
          teraz myslisz ze my damy wolna reke zebys odciol radio maryja .Sorki Lechu to
          jest demokracja jesli chcesz walczyc wejdz na sprawe sadowa bo jesli Radio
          Maryja wejdzie na wokande jestes przegrany .Demokracji sad sie liczy i to Twoj
          syn dobrze wie bo zna realja demokracji bo sie tutaj uczyl .Ktos Cie podpuszcza
          jak zawsze a Lechu jak Lechu zamiast na ryby to zamienia swoj pogland na
          RybkoPolityczny skandal
      • b.krakus a mury runą... 15.02.05, 10:27
        Szanowny Panie Prezydencie, ten mur wydaje się równie trudny do pokonania.
        Niemniej to trzeba wreszcie zrobić - może nie tyle burząc za jednym zamachem,
        co rozbierając „cegła po cegle”. Poczynając oczywiście od puszczenia tych
        macherów w skarpetkach! Pozdrawiamy i trzymamy za Pana kciuki!
      • 48matrix Re: Wałęsa: Odetnę Radio Maryja od dolarów 15.02.05, 10:43
        Wielce Szanowny Panie Prezydencie!
        Jest Pan naszym współczesnym wielkim dobrem narodowym!
        Bardzo bym Pana prosił o powrót do polityki, współczesna Polska bardzo Pana
        potrzebuje. Mój najgłebszy podziw budzi Pański kunszt polityczny, który
        wielokrotnie Pan zaprezentował przed całym Światem.
        Szczególny mój podziw budzią Pańskie działania polityzne, których skutkiem było
        wyprowadzenie bez jednego wystrzału wojsk ZSRR z Polski.
        Jest Pan wielkim charyzmatycznym przywódcą Polaków.
        Proszę się nie przejmować frustratami różnej maści oni po prostu Panu nie
        dorastają do pięt.
        Zawsze na Pana głosowałem w wyborach prezydenckich i nigdy mnie Pan nie
        zawiódł, jeżeli Pan znajdzie jeszcze trochę siły to niech Pan poświęci je
        Polsce, która Pana bardzo potrzebuje i kocha!!!!!!!!!!
        Musi Pan chronić to co udało się dzięki Panu zdobyć - wolność Polski i Polaków,
        nie mogą tego zrujnować frustraci polityczni nawet jeżeli chodzą w
        sutannach!!!!!!!!!!!!
        Łączę wyrazy szaczerego szacunku - Eugeniusz Zinkiewicz z Gdańska
      • wojoss Re: Wałęsa: Odetnę Radio Maryja od dolarów 15.02.05, 11:24
        Panie Prezydencie

list otwarty - rewelacja - zawsze uwazałem Pana za wybitną osobowość, patriotę
        i człowieka kochającego Polskę i ten list to potwierdza.
      • signal Niech żyje WIELKI LECH WAŁĘSĄ 15.02.05, 12:01
        bardzo rzeczowa i trafan ocena działalności - tego niestety nie religijnego radia.
      • polonus4 BRAWO,PREZYDENCIE ! TAK TRZYMAC ! 15.02.05, 12:53
      • polonus4 niech Pan nie pozwoli odbierac Solidarnosci chwaly 15.02.05, 12:59
        przez komuszych kolaborantow i tchorzy !
      • leszek.sopot Orzel w koronie 15.02.05, 13:53
        Pierwszy raz rozmawialem z toba na strajku w 1980 roku w malej salce BHP
        (dlatego teraz zwracam sie bezposrednio bo wowczas wszyscy bylismy ze soba na
        Ty). Byla noc, chyba 6 dzien strajku. Do mlodego chlopaka, ktorym wowczas
        bylem, zwrocil sie z pytaniem szef strajku o tym co mysli jakie hasla namalowac
        na murach stoczni i czy dobrze jest, ze umieszczony na murze orzel jest w
        koronie. Byli chlopcy ze strazy strajkowej i ja jeden przypadkowo nocujacy w
        stoczni student. Wszyscy chcieli wowczas by wladza w koncu zgodzila sie na
        rozmowy, by nie bylo jak w Gruniu 70. Uwazalem wowczas, ze lepiej niech juz
        orzel bedzie bez korony byleby tylko podjeli rozmowy i ze lepiej niepotrzebnie
        ich nie draznic skoro maja byc wywalczone wazniejsze sprawy. Po 9 latach walki
        orzel byl juz w koronie. Nikt nie musial sie obawiac, ze korona bedzie kogos
        draznic. To bylo zwyciestwo nas wszystkich i twoje. Teraz to zwyciestwo przez
        malych, podlych i klamliwych ludzi jest zamieniane w obraz zdrady idealow i
        narodu. Ci co to robia moga tak postepowac tylko dlatego, ze od 1989 roku
        zaczelismy zyc w wolnym kraju, ktorego godlem jest orzel w koronie.
        Ci "chorzy na Magdalenke" zapominaja o 9 latach bezustannych staran o to by nie
        ugiac sie, nie upasc, ale podazac dalej naprzod i domagac sie slusznych i
        niezbywalnych praw dla kazdego czlowieka. A to sie przeciez udalo.
        Szkoda, ze nie dostrzegles tych ludzi wsrod siebie w 1990 roku, gdy otoczyli
        cie ciasnym kregiem i szeptali w ucho pochlebstwa. Twoim kosztem wielu z nich
        zrobilo kariery by palic pozniej twoje kukle i mowic o tobie mase klamstw.
        Nieswiadomie sam przyczyniles sie do tego, ze "psychole" zdobyli tak duze
        wplywy w III RP. Byli tobie w 1990 i 1991 roku uzyteczni. Zrozumiales to juz w
        1992 roku, ale bylo troche za pozno. Nastepnie zbyt pospiesznie odwolales rzad
        Suchockiej... Czasu sie juz nie cofnie, nic sie nie wroci. To zreszta tematy na
        inna rozmowe.
        Zycze tobie, abys wygral walke nie tyle z Radiem Maryja, bo to tylko narzedzie,
        ale wojne o prawde. Chcialbym, aby w tej walce pomoglo jak najwiecej ludzi,
        ktorzy nie sa jeszcze otumanieni, ktorzy nie zyja tylko zolcia i nienawiscia,
        ktorzy nie pielegnuja wlasnych kompleksow i niezaspokojonych ambicji. Mam
        nadzieje, ze uda sie to, tak samo jak to, ze mamy orla w koronie.
        • jacek.rothert Re: Orzel w koronie 15.02.05, 18:56
          A ja dorzuce od siebie tylko jedno: dziekuje!!!
      • nikt25 Re: Wałęsa: Odetnę Radio Maryja od dolarów 15.02.05, 14:29
        Panie Prezydencie.
        Nareszcie jest silny impuls w sprawie R.M. Czas przerwać to pranie mozgów jakie
        swoimi audycjami robi nieczego nieświadomym katolikom pseudokatolickie R.M.
        Wyrazy szacunku i poparcia.
      • marzena36 Re: Wałęsa: Odetnę Radio Maryja od dolarów 15.02.05, 15:34
        Szanowny Panie!chyba jestem do tej pory jednym, ktory ma inne zdanie niz moi
        poprzednicy! Skad u Pana tyle zlosci,goryczy itd.?Moze to z powodu "grypy"czy-
        tajniespelnionych jeszcze marzen itd.lista jest dluga a tu nie oto
        chodzi.Jedynym powodem w moim mniemaniu jest STRACH PRZED UJAWNIENIEM PRAWDY O
        PANU.Szkoda,ze laureat Pokojowej Nagrody NOBLA po wielu latach dal sie poznac
        jako wlasnie jako kto?Tu kazdy z cztajacych moze dopowiedziec sobie zdanie,
        takie jakie by chcial czytac,widziec.A ja przypomne Panu jedno,ze juz w przedwo-
        jennych latach o Was jako rodzinie Walesow bylo glosno.Byliscie znani!Prawda?
        Pan zmienil otoczenie,rodzenstwo rowniez.Odcieliscie sie od korzeni.Ale
        rodzinne cechy charakterku pozostaly.Zalosne!No coz, widocznie bylo to nam jako
        spoleczenstwu sadzone. pozdrawiam anthonie z Holandii
      • bicho Wolnosc słowa mowicie?!Graba Lechu:) 15.02.05, 15:42
        Wy Radio Marjaci, przy okazji krytyki pod waszym adresem (tj "ataku na radio
        maryja" - bo tak to okreslacie) mowicie, ze macie prawo głosic to co głosicie w
        ramach wolnosci słowa.Powtarzacie to jak mantre przy kazdej probie krytyki
        waszego radia zapominajac, ze kazdy ma prawo do krytyki w ramach w/w wolnosci
        słowa.Ale nie ma co sie dziwic, ze tak do tego podchodzicie bo kazda dyskusja w
        waszym radiu opiera sie na lansowaniu z gory ustalonych przez rydzyka tez, a
        nie na scieraniu sie sprzecznych opini i polemice dyskutantow.Rydzyk =
        Szatanskie nasienie?!-to straszne i nie do zniesienia?!:P, ale nalezy zauwazyc
        ze tym epitetem rzucacie na prawo i lewo pod adresem wielu znamienitych
        Polakow.lista "szatanow" obejmoje min: Owsiaka- bo nie miesci sie wam w glowie
        ze mozna zbierac kase i przy okazji nic nie ukrasc dla siebie:P,sp Miłosza - bo
        patriota nie był niby, no i wreszcie zmarłego niedawno J.N. Jezioraskiego- nie
        mam pojecia dlaczego...Pozdro!
      • sendto Re: Wałęsa: Odetnę Radio Maryja od dolarów 15.02.05, 22:46
        Panie Prezydencie

Korzystając z jedynej w swoim rodzaju okazji chcę Panu szczerze podziękować za
        wszystko co Pan uczynił dla naszego kraju.
      • mickeyandmallory Re: Wałęsa: Odetnę Radio Maryja od dolarów 16.02.05, 20:05
        Cieszę się, że w końcu Pan zauważył, co to takiego Radio Maryja. Szkoda tylko,
        że tak późno i szkoda, że władze Kościoła tego jakoś nie zauważają - albo nie
        chcą zauważać. Jako były prezydent ma Pan z pewnością większe możliwości niż
        szary człowiek z ulicy, może więc spróbuje Pan coś zrobić w sprawie Pani Ani
        Walentynowicz? To skandal, żeby tak zasłużona osoba, dzięki której m.in.
        rozpoczęła się Pańska historia, żyła w takich warunkach! Proszę odłożyć
        osobiste niesnastki na bok i zastanowić się, co można zrobić w tej sprawie.
        P.S. Też jestem aktywnym internautą i też piszę na laptopie!
      • 11j Re: Wałęsa: Odetnę Radio Maryja od dolarów 22.02.05, 16:05
        juz sam nie wiesz jak masz zaistniec wizy nie wyszly (mieszkalem w Stanach 5
        lat)wiem co o tobie mowia szczegolnie w Chicago swiezy powrot promujesz swojego
        synka nie wyjdzie ci z tym powiedz to tym co maja 600 zl na utrzymanie rodziny
        i jeszcze musza sluchac twoich wynaturzen do tej pory cie popieralem i nigdy
        nie dalem powiedziec zlego slowa na ciebie w tej chwili ja i moi przyjaciele
        stawiamy cie na rowni z L M.....m Stolcmana w piety choc bez Nobla
      • mozart Lechu, to co Ty robiles przez 15 lat? 23.02.05, 01:08
        Widac, ze obudziles sie z reka w nocniku! Trzeba bylo o tym pomyslec jak Rydzyk
        ubiegal sie o koncesje. Teraz jest juz na to za pozno, a zanosi sie na to, ze
        bedzie gorzej. Ani Ty, ani Polski Episkopat, ani sam papiez nic mu nie mozecie
        zrobic. Co najwyzej (przepraszam za kolokwialne) "skoczyc". Dlaczego? Bo facet
        ma wladze nad ludzmi, ktorzy od dluzszego czasu nie maja nic wspolnego z Polska,
        poza pochodzeniem. Nie maja bladego pojecia, jakie tu powstalo bagno. Zyja
        jedynie tym, co inni im przekaza, co konsekwentnie wykorzystuje Rydzyk. Tego nie
        da sie w zaden sposob zatrzymac chyba, ze ktos fizycznie wyeliminuje goscia.
        Siedze teraz w Niemczech i patrze z przerazeniem na to co sie w Polsce dzieje.
        Systuacja troche przypomina 1933r. Mamy wysokie bezrobocie, zdesperowanych
        ludzi, korymi nikt sie nie interesuje. Jak tak dalej bedzie, to wczesniej czy
        pozniej rozwinie sie totalitaryzm, niezaleznie od tego pod jakim standarem
        Pozdrawiam
        mozart
    • maczes Re: Wałęsa: Odetnę Radio Maryja od dolarów 15.02.05, 09:20
      Pelne poparcie dla pana Prezydenta, w koncu skonczy sie moze oglupianie Polakow
      ale co wazniejsze niszczenie dobrego imienia Kosciola. Wielu ludzi utozsamia
      wlasnie kosciol z RM i ksiedzem Jankowskim i na tej podstawie wystawia mu
      ocene.
    • darsei Re: Wałęsa: Odetnę Radio Maryja od dolarów 15.02.05, 09:21
      Panie Lechu. Bardzo dużo odzyskał Pan w moich oczach. Życzę zdrowia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka