Dodaj do ulubionych

Walesa platnych mordercow naslal

21.02.05, 02:21
Od: o.Piotr Andrukiewicz

Wysłano: 16 lutego 2005 10:14
Do: Lech Wałęsa
Temat: RE:

Dziękujemy za troskę. Każdy potrzebuje nawrócenia, ale ja, jeśli mam coś
przeciw bratu, to zwracam się do niego, a nie napuszczam na niego wrogów,
żeby go zniszczyli. Tak postępują mafiozi, który napuszczają na ludzi im
niewygodnych płatnych morderców. Wysyłając swój donos na nas do "Gazety
Wyborczej", wpisał się Pan Prezydent w taki właśnie nurt postępowania. A może
ktoś kazał?

No wlasnie. Kto kazal, szanowny ojczulku?

wink

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2562654.html?as=2&ias=3
Obserwuj wątek
    • marianna.rokita Re: Walesa platnych mordercow naslal 21.02.05, 02:24
      Oooo ...znam tego pajaca. Moja najlepsza przyjaciolka tez.Byl u niej w parafii
      w Szczecinku kiezulem zanim mu nie odbilo.Pisalam o nim kiedys w tekscie w
      pewnej gazecie. Pamietasz? Wklejalam pare lat temu na forum...
      Pamietasz tez wklejalam kiedys liste przebojow radia All Maryja, on jest
      autorem tego wyjca wiecznie w pierwszej dziesiatce " Jak ziarna rozanca"
      Slyszalas hi hi?
      Chcesz linka?

• patience Re: Walesa podbija serca... 21.02.05, 14:23
        Chce linka.
        A tu cytaty z dyskusji forumowiczow.

• Nareszcie
        olalk 21.02.2005 10:04

ktoś zaczął dyskusję na temat treści zawartych w audycjach Radja Maryja.
        Prezydent Wałęsa robi to w swoim stylu, który świadczy zarówno o jego
        inteligencji, jak i o braku wykształcenia. Błędem jest twierdzenie, że pan
        Wałęsa napuścił ludzi na Radio Maryja i uruchomił eskalację nienawiści. On
        poprostu dał upust temu, co w ludziach gromadziło się latami. Słuchaliśmy tego
        radia i szlag nas trafiał, ale nikomu nie chciało się z nim wojować, bo to walka
        z wiatrakami. Ale nie w przypadku byłego Prezydenta! Nam pozostaje tylko
        przyklasnąć mu i przyłączyć się do jego protestu przeciwko całemu złu, które
        wypływa na falach eteru z Radia Maryja.

------------------------------

• Re: Wałęsa mailuje z Radiem Maryja
        apodemus 21.02.2005 10:09 + odpowiedz

Zwróćcie uwagę na wypowiedzi księdza, korespondującego z Wałęsą.
        Lechu jest człowiekiem niewykształconym i nie możemy spodziewać się po nim
        wypowiedzi na poziomie profesora, jednak poruszył bardzo ważny problem i moim
        zdaniem ma całkowitą rację. Przerażają mnie odpowiedzi księdza - są po prostu
        chamskie i prymitywne. Tak jak całe Radio M. Szkoda, że w RM nawet nie próbują
        dyskutować merytorycznie. Brakuje argumentów...?

--------------------------------

• Inteligent czuje niesmak...?
        anuszka_ha3.agh.edu.pl 21.02.2005 08:47

last_gladiator napisał:

> szkoda dyskutowac o dyskusjach prostych ludzi

A ja uwazam, ze to bardzo dobra dyskusja. Nie da sie dyskutowac z Radiem Maryja
        jak inteligent z inteligentem. Ani to radio nie jest instytucja inteligencka,
        ani pan Walesa do inteligencji nie nalezy. Jest przeciez z zawodu robotnikiem.
        Nie mowi jezykiem inteligencji, ani sie nawet nie stara. Bo otoz jego jezyk
        trafia do takich ludzi, do ktorych moja czy twoja gadka by niekoniecznie
        trafila. Podjalbys sie zorganizowac strajk w Stoczni Gdanskiej? Bo ja nie.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=20831749&a=20831749
    • marianna.rokita popatrz na to : 21.02.05, 02:28
      Komunikat dyrektora Radia Maryja o. Tadeusza Rydzyka dotyczący ataków na Radio
      Maryja, 17.02.2005

Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus!
      Od paru dni, choć nie mogę słuchać Radia Maryja (tu, gdzie jestem - z dala od
      Ojczyzny), to jednak dzięki telefonom, faksom i tekstom w internecie dochodzą
      do mnie głosy z Polski. Od paru dni znów atak na Radio Maryja.
      Charakterystyczne, iż ostatnio (porównaj fałszywy donos na nas przez KAI i KIK
      warszawski do kręgów europejskich w Paryżu) i obecnie też - atak katolików "z
      szyldami".
      Wygląda na to - patrząc na walkę z Radiem Maryja od początku - iż wszystko
      idzie według przyjętych przez pewnych decydentów planów - a chodzi o
      zniszczenie takiego Radia Maryja.
      W tej sytuacji bardzo proszę o jeszcze intensywniejszą pracę w myśl czterech
      słów:
      - informacja - rzetelne przekazywanie prawdy wszystkim Polakom - w rodzinach, w
      sąsiedztwie, wśród przyjaciół itd.;
      - formacja - prostujmy swe sumienia - żyjmy, jak uczy nas Pan Jezus przez swój
      Kościół;
      - organizacja - jednoczmy się z wszystkimi, którzy służyli i służą człowiekowi,
      Kościołowi i Polsce;
      - akcja - nie bądźmy obojętni na zło i spieszmy się siać dobro - występujmy
      odważnie w obronie dobra!
      Z całego serca dziękuję - Bóg zapłać - za obronę Radia Maryja. Proszę Rodzinę
      Radia Maryja - patrzmy, kto jest z nami - "przyjaciół poznaje się w biedzie".
      Zapamiętajmy Przyjaciół.
      Proszę wreszcie o gorącą modlitwę o pojednanie wśród nas, Polaków. Polska
      potrzebuje teraz szczególnej dla niej pracy i zjednoczenia. Zobaczmy, co się
      dzieje na każdym polu, w różnych dziedzinach życia naszego Narodu, ile milionów
      Polaków żyje już nie tylko w niedostatku, ale w nędzy? Zauważmy niszczenie
      rodziny. Jakie więc perspektywy dla Polski?
      I tu potrzeba zjednoczenia - pojednania wszystkich Polaków w Ojczyźnie i
      świecie - dla jej dobra. I to jest kryterium, kto jest kim: "po owocach
      poznacie ich". Wszystkich Przyjaciół Radia Maryja, współpracowników, dla
      Eucharystii, Kościoła i Polski szczególnie polecam Panu Bogu w nieustannej
      modlitwie przez przyczynę naszej najlepszej Matki danej ku obronie naszego
      Narodu i proszę Was wszystkich: dzieci, młodzież, starszych, chorych,
      dorosłych, rodziny, siostry i braci zakonnych oraz współbraci w kapłaństwie, o
      gorącą modlitwę za Radio Maryja i inne dzieła, by nie zostały zniszczone, ale
      coraz lepiej rozwijały się według woli Bożej na służbę Panu Bogu, Kościołowi i
      Narodowi Polskiemu.

Pozostaję oddany w Jezusie i Maryi
      o. Tadeusz Rydzyk CSsR
      17 lutego 2005 r.
    • drf GWplatni mordercy ???Psychole Rydzyka w akcji! 21.02.05, 02:30
      leszek twoje akcje rosna...wink
      • patience Re: GWplatni mordercy ???Psychole Rydzyka w akcji 21.02.05, 14:07
        Jawnosc informacji ma swoje zaletywink
        • drf ANTYCHRYSTa niema sa ZłE Osoby...? 21.02.05, 14:29
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=20833836&a=20843860

leszek kolakowski musialby napisac ciag dalszy rozmow z diablem...wink

www.culture.pl/de/culture/artykuly/os_kolakowski_leszek
          www.kirjasto.sci.fi/kolakow.htm
          sciaga.info/forum/read.php?f=1&i=498&t=498
          ufo.dos.pl/article.php?sid=269
          www.polonica.net/Jak_Oszukano_Narod.htm
          www.fmag.unict.it/~polphil/PolPhil/KolakBiblio.html
          www.ndw.v.pl/forum/zobacz_artykul.php?id_artykulu=4278
          blog.mportal.pl/rtsd2/seg.php?m=06&r=2004
          tygodnikforum.onet.pl/1,11,8,8961348,26806778,1401512,0,forum.html

wink)
          • patience Re: ANTYCHRYSTa niema sa ZłE Osoby...? 21.02.05, 14:40
            Doktorze, pan budzi duzo pozytywnych uczuc natury personalnej, wiare w
            czlowieka w ogolnosci, a takze wiare w moce naadprzyrodzone, ze szczegolnym
            uwzglednieniem telepatii. Bezblednie pan wylowil co mi po glowie chodzi, a
            zdaje sie, ze nie tylko mi:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=20846272
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=20843428&a=20846218
            • drf Artykułu 10 Konwencji :Humor i satyra 21.02.05, 21:11
              www.joemonster.org/phorum/read.php?f=15&i=385273&t=385273
              . Swoboda uprawiania satyry

Humor i satyra, które są pod ochroną Artykułu 10 Konwencji, dopuszczają większy
              stopień przesady i nawet prowokacji, o tyle, o ile społeczeństwo nie zostaje
              wprowadzone w błąd, co do faktów.
              VI.
              Reputacja polityków i urzędników publicznych
              Politykom nie powinna przysługiwać większa ochrona własnej reputacji i innych
              praw niż pozostałym jednostkom, i dlatego też pod rządami prawa krajowego nie
              powinny być orzekane ostrzejsze kary wobec mediów, które krytykują polityków.
              Zasada ta dotyczy również urzędników publicznych; odstępstwa od niej powinno być
              dozwolone jedynie wtedy, gdy jest to niezbędnie konieczne dla umożliwienia
              urzędnikom publicznym prawidłowego wykonywania ich funkcji.

www.krrit.gov.pl/stronykrrit/biuletyn/numer8687/radae.htm

Ogień piekielny strawi tych którzy grzeszą i chcą rozkoszować się nagim ciałem
              grzeszników. Wyspowiadaj się ze swoich lubieżnych pragnień zanim nie będzie za
              późno. Możesz odkupić swe winy i uniknąć piekielnego żaru który strawi twą
              duszę. Wystarczy odrzucić grzech. Pamiętaj, jeżeli grzeszysz ręką - utnij ją,
              jeżeli innym członkiem - zrób to samo na odkupienie winy swojej. Odkupienie
              nadejdzie i rany twe zagoją się w twej duszy mimo okaleczonego ciała!

Nigdy nie jest za późno!!!

Przedstawiamy Państwu kilka pozycji w jakich ludzie doprowadzają się do
              wstąpienia w piekielną otchłań Lucyfera. Te i inne znacznie gorsze praktyki mogą
              poprowadzić cię drogą z której nie ma powrotu. Uniknij tego zgubnego zwierzęcego
              instynktu. Niech te obrzydliwości będą dla ciebie przestrogą. Lucyfer w piekle
              czeka na ciebie i twych partnerów.

www.sex.jpn.pl/pozycje1.htm
    • hiperrealizm Re: Walesa platnych mordercow naslal 22.05.05, 06:56
      patience napisała:

> Od: o.Piotr Andrukiewicz
      >
      > Wysłano: 16 lutego 2005 10:14
      > Do: Lech Wałęsa
      > Temat: RE:
      >
      > Dziękujemy za troskę. Każdy potrzebuje nawrócenia, ale ja, jeśli mam coś
      > przeciw bratu, to zwracam się do niego, a nie napuszczam na niego wrogów,
      > żeby go zniszczyli. Tak postępują mafiozi, który napuszczają na ludzi im
      > niewygodnych płatnych morderców. Wysyłając swój donos na nas do "Gazety
      > Wyborczej", wpisał się Pan Prezydent w taki właśnie nurt postępowania. A może
      > ktoś kazał?
      >
      >
      > No wlasnie. Kto kazal, szanowny ojczulku?
      >
      > wink
      >
      > serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2562654.html?as=2&ias=3

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka