Dodaj do ulubionych

Czy Pani Graff nie jest przypadkiem neonazistką?

08.03.05, 09:23
Oto na co sobie pozwoliła w czasie czatu:

"seksizm nie jest w niczym lepszy od antysemityzmu".

Relatywizowanie! Wybielanie nazistów! Pogarda dla ofiar Holokaustu!
Bezprecedensowe fałszowanie faktów historycznych! Pod ścianę! Ognia!
Obserwuj wątek
    • xiazeluka Ale to Ją usprawiedliwia: 08.03.05, 09:48
      "Feministka to osoba, która wie, że kobiety mają gorzej z racji swojej płci i
      nie godzi się na ten stan rzeczy. I często bywa na manifach. Ale niekoniecznie."

Wie - bywa - niekoniecznie. Kobieca logika, jednak.

"Feminizm to długotrwały proces. I tak udało nam się bardzo wiele zmienić od
      1848 roku."

No, no, życzę zatem kolejnych 200 lat w zdrowiu!

"Dowcipy o blondynkach są tym samy co dowcipy o żydach czy murzynach."

...oraz policjantach, księdzach, szefach... Eeee... Zaraz, zaraz - tow. Graff
      sugeruje tutaj przecież, że kobiety to rasa! Faktycznie, coś w tym jest - ja
      lubię smukłe, długowłose charcice...

"Uważam, że płód to nie człowiek. A kobieta - owszem."

Czyli: dziecko to nie człowiek. Pani Graff natomiast - pełną gębą. Pardon,
      buzią.

"Nie wdaję się w debaty teologiczne. Pytanie nie brzmi - kiedy zaczyna się
      człowiek, ale jak zapobiegać potrzebie aborcji."

Pytanie o początek człowieka to teologia. Znaczy - na ginekologię powinni być
      przyjmowani wyłącznie księża i zakonnice.

"homofobia i seksizm mają wiele wspólnego. To formy nietolerancji i zamknięcia
      intelektualnego wynikające z tradycyjnych poglądów na podział ról płciowych."

O czym tow. Graff bredzi? Odpowiada uczenie i wyczerpująco na
      pytanie: "Dlaczego feministki "wpółdziałają" z np. ruchem gejowskim? Co ma
      homoseksualizm do feminizmu?"

"[Film] "Tato" jest już otwarcie wrogi, pełen nienawiści."

Oczywiście - szefową feminazistek Pazura nazwał "idiotką". To, że mówiła
      idiotyzmy, nie ma naturalnie nic do rzeczy.

O "Seksmisji":
      "Oczywiście, że jest seksistowska"

"Kobiety zawsze wspierały patriarchat - na tym polega rola podległości, że się
      służy systemowi, który człowieka wykorzystuje."

Prały, gotowały, sprzątały, rodziły niechciane dzieci, a jedynie w skrytości
      ducha marzyły o jakiejś solidnej skrobance.
      Biedne kobiety!
      • antyk52 xiazeluka nie warto nawet 08.03.05, 09:54
        babrać się w tym gó..e... to tak jakby wyśmiewać się i znęcać nad
        upośledzonymi dziećmi...
        • xiazeluka Jesteś nietolerancyjna podłota, MSzŚ, seksista 08.03.05, 09:59
          ...i kontrrewolucjonista.
          Czyli - taki sam, jak ja.
          • antyk52 No niestety, a do tego antysemitą, faszystą, 08.03.05, 10:03
            nazistą, homofobem, oszołomem, katolem i co tam jeszcze "postępowi
            tolerancjoniści" nie wymyślą.
            • not_so_fast FEMINISTKI NIE BRONIĄ PRAW KOBIET. Są bezużyteczne 08.03.05, 18:20
              Feministki nie robią nic by bronić praw kobiet w Europie i na świecie.
              Zajmują się tylko psychologicznymi gierkami ze swoimi facetami. Na topie są
              również inne trendy tematy typu prawa lesbijek do posiadania dzieci itp.
              Popijają szampana i udając obrończynie, rozwiązują swoje własne problemy
              psychiczne.

A kto się interesuje obroną praw kobiet? Nieliczni.
              Np. Ayaan Hirsi Ali
              Założe się że nawet nie wiedzą kto to jest smile
              www.list.org.pl/linki.php
          • 7em Ja myślę, 08.03.05, 10:05
            że obie jesteście siebie warte: kol. antyka i kol. xiaża.
            5040
            • xiazeluka Te, siostro Kopernik 08.03.05, 10:07
              ...myślisz, że jeśli masz wyższe wykształcenie, to możesz se tak obrażać proste
              proletariuszki?
              • antyk52 Właśnie, KOBIETY NA TRAKTORY !!! 08.03.05, 10:20
                Mam nadzieje, że koleżanki nie odrzucą mnie ze względu na moherowy beret?
                • xiazeluka Nie, siostra Kopernik7 jest po prostu zła... 08.03.05, 10:29
                  ...że jej nowego sztambucha jeszcze nie pochwaliłyśmy.
                  • 7em a gdzie tam... 08.03.05, 10:33
                    za to [mysle] ze wiem skad kol. Xziaza wziela swoja nicka. byla ksiazka "dobra"
                    pani waldemary L.

5040
                    • xiazeluka Tam-tam 08.03.05, 10:43
                      Pani Waldemara, wedle mizoginów z "Prawdy Wybiórczej", to plagiatorka.
                      Ale nie w tym przypadku.
            • not_so_fast Feministki zmęczone walką z facetami-Islam atakuje 08.03.05, 15:43
              Feministki nic nie robią, nie bronią wcale praw kobiet, nie atakują
              światopoglądu, który zakłada że kobieta jest gorsza niż zwierze. A islam w
              Europie jest coraz silniejszy. Jeśli Turcja wejdzie do Unii to w 2050 będzie
              więcej muzułmanów w Europie niż Niemców i Francuzów łącznie. A w 2100 w Europie
              będzie szariat.

To zły znak. Feministki zmęczyły się tak bardzo walką o prawa lesbijek do
              posiadania dziecka i toczeniem psychologiczne bojów ze swoimi partnerami, że
              teraz kiedy potrzebne są jak nigdy, nie robią absolutnie NIC. A lewica sprzedała
              kobiety w Europie, uważając że lepiej by katowane i mordowane były przez imamów,
              niż tylko ignorowane przez księży.

• lala.laleczna A pani Dunin z kolei uważa, że nie noszenie przez 08.03.05, 10:32
      mężczyzn sukienek jest wielką NIESPRAWIEDLIWOŚCIĄ, więc radzę uważać.
      Spodziewam się w najbliższym czasie projektu ustawy o ujednoliceniu strojów
      kobiet i mężczyzn w miejscach publicznych ;-D Zgadnijcie, panowie, jakie będą
      politporawne tryndy w modzie od lata począwszy ;-D
    • allegro.con.brio Moim zdaniem 08.03.05, 10:39
      za niedługo powinien pojawić się w GW pokaźny artykuł jakiejś Anny Bikont,
      dotyczący tego problemu.
      • amigosan Hey koledzy 08.03.05, 11:52
        chcecie ret bóla?
        doda wam skrzydeł

padalce
        • xiazeluka Serdeczne życzenia z okazji 8 marca, ciociu /nt 08.03.05, 11:55
          • amigosan Re: Serdeczne życzenia z okazji 8 marca, ciociu / 08.03.05, 11:57
            wzajemnie-smile)))
            • xiazeluka Nie ma tak łatwo, przygłupie 08.03.05, 11:58
              Kobieta kobiecie przecież życzeń nie może składać. Wysil się trochę,
              hermafrodyto.
              • amigosan Re: Nie ma tak łatwo, przygłupie 08.03.05, 12:00
                xiazeluka napisała:

> Kobieta kobiecie przecież życzeń nie może składać. Wysil się trochę,
                > hermafrodyto.
                łyknij jednak tego retbóla frajerze
                • xiazeluka No, poszczekałaś, poszczekałaś, a teraz... 08.03.05, 12:07
                  ...na spacerek. Parę drzew czeka na swoją dawkę.
                  • amigosan Re: No, poszczekałaś, poszczekałaś, a teraz... 08.03.05, 12:11
                    xiazeluka napisała:

> ...na spacerek. Parę drzew czeka na swoją dawkę.

xiazeluka napisała - jednak Kopernik był kobietą-smile)))
                    -------------------

nie da sie ukryc hermafrodyto
                    • xiazeluka Garbaty dydelfie z Delf 08.03.05, 12:25
                      Zdejmij amforę ze swego kwadratowego łba. I zmień sukienkę, nie pasuje
                      kolorystycznie to tych pantofelków na obcasie.
                      • amigosan Re: Garbaty dydelfie z Delf 08.03.05, 12:35
                        xiazeluka napisała:

> Zdejmij amforę ze swego kwadratowego łba. I zmień sukienkę, nie pasuje
                        > kolorystycznie to tych pantofelków na obcasie.

Jaka zadziorna ta xiazeluka. Podobasz mi sie. Lubie takie napalone laski które
                        niby to o modzie pisza a w rzeczywistosci...........................
                        całuski księzniczko na grochu
                        • xiazeluka Transseksualny podrywacz - kogo podrywa? 08.03.05, 12:38
                          Przedstawicieli swojej płci? Odmiennej? A może kozy? Wyjaśnisz to może,
                          Hermenegildo z wąsami na piersiach?

• amigosan Re: Transseksualny podrywacz - kogo podrywa? 08.03.05, 12:42
                            xiazeluka napisała:

> Przedstawicieli swojej płci? Odmiennej? A może kozy? Wyjaśnisz to może,
                            > Hermenegildo z wąsami na piersiach?
                            >
                            jesteś podobna do kozy? Uwielbiam takie
                            Przesyłam pierwszego buziaczka osmile
                            • xiazeluka Uwielbiasz kozy? 08.03.05, 12:43
                              amigosan napisała:

> jesteś podobna do kozy? Uwielbiam takie

Tfu, na dokładkę zoofil.
                              • amigosan Re: Uwielbiasz kozy? 08.03.05, 12:47
                                moja kochana xiazeluka napisała:
                                > Tfu, na dokładkę zoofil.

nio, nio widze ze ruszasz do szturmu. Walcz kochana walcz. Moja twierdza nie
                                bedzie długo sie broniła.

osmile
                                osmile
                                dwa całuski dla zachety ty moja nierogacizno
                                • xiazeluka Pocałuj się z piranią 08.03.05, 13:10
                                  Lubisz, jak się na ciebie pluje? To zbyt wyszukana technika seksualna jak dla
                                  mnie, twoje awanse zostają niniejszym odrzucone. Może chciałobyś,
                                  wielopłciowcu, popodrywać mojego psa? Jest wolny dziś wieczorem.
                                  • bykk Re:do Luki 08.03.05, 13:40
                                    Luka, słuchałem(oglądałem) panią , tfu, Graff!
                                    Ta ci.., to po prostu jest dziwką, o!
                                    pozdrawiam
                                    hej!
                                    • xiazeluka Nie znasz się 08.03.05, 13:44
                                      Popatrz, jak ładnie wygląda***:

www.twojstyl.pl/czat_archiwum/?id=13

***To chyba zdjęcie z pożółkłego albumu, ale co tam, nie bądźmy małostkowi.
                                      • allegro.con.brio Czy to ta sama idiotka, która wczoraj 08.03.05, 18:25
                                        wmawiała Pospieszalskiemu że poczta w jego skrzynce pocztowej (email) jest
                                        adresowana nie do niego, więc nie powinien jej czytać?
                                        • wikul Re: Czy to ta sama idiotka, która wczoraj 08.03.05, 19:06
                                          allegro.con.brio napisał:

> wmawiała Pospieszalskiemu że poczta w jego skrzynce pocztowej (email) jest
                                          > adresowana nie do niego, więc nie powinien jej czytać?

Ciekawe co ona tam pisała . Jeszcze ma pretencje zamiast przeprosić .
                                    • wikul Dyskryminacja kobiet 16.03.05, 00:41
                                      "To, że mężczyźni nie chodzą w sukienkach, jest dla mnie oznaką nierówności
                                      między kobietami i mężczyznami. Kobiety wywalczyły sobie prawo chodzenia w
                                      spodniach, ale sukienka koduje gorszość i śmieszność. Dla mnie to nie jest
                                      piękna różnica, lecz nierówność." (Kinga Dunin)

• antyk52 Re: Dyskryminacja kobiet 16.03.05, 00:45
                                        Że już o stanikach nie wspomne... tampony, podpaski... co za jawna
                                        dyskryminacja, na razie tylko stringi chyba facetom wcisneli.
                                  • amigosan Re: Pocałuj się z piranią 08.03.05, 20:47
                                    xiazeluka napisała:

> Lubisz, jak się na ciebie pluje? To zbyt wyszukana technika seksualna jak dla
                                    > mnie, twoje awanse zostają niniejszym odrzucone. Może chciałobyś,
                                    > wielopłciowcu, popodrywać mojego psa? Jest wolny dziś wieczorem.
                                    chwilunia kochana. to o tobie? xiazeluka napisała:
                                    zwróć uwagie na końcówkie 'ła'
                                    tymczasem usiłujesz uchodzić za chłopczyka. Twoja skłonność do konspiry kazała
                                    ci w danych do gazetowej poczty wpisac fałszywe personalia co nie zmienia faktu
                                    ze siem przedstawiasz jako niewiasta.
                                    Przygadał kocioł garnkowi jest takie przysłowie.
                                    surprised))
                                    • xiazeluka Pirania dała ci kosza? Spróbuj z koszem na śmieci 09.03.05, 10:17
                                      Gdzie i kiedy przedstawiałem się jako niewiasta, śnięta syreno?
                                      • amigosan Re: Pirania dała ci kosza? Spróbuj z koszem na śm 09.03.05, 11:52
                                        xiazeluka napisała:

> Gdzie i kiedy przedstawiałem się jako niewiasta, śnięta syreno?

masz trudnośc kochana ze zrozumieniem prostego tekstu jakie to żałosne.

Portal przedstawia cie moja miła jako niewiaste bos wpisał fałszywe dane.
                                        Mozesz to naprawic wchodzac do poczty i korygujac płec zakalcu bo wychodzisz na
                                        głupa co to sie przebiera w damskie łaszki.
                                        nie dziekujsurprised)))))
                                        • xiazeluka Kosz również odrzucił twoje amory? 09.03.05, 11:59
                                          Najwyraźniej, skoro wróciłeś, przygłupie.

debilosan wymęczył:

> Portal przedstawia cie moja miła jako niewiaste bos wpisał fałszywe dane.

Zgadza się. Portal mnie przedstawia. A coś napisał, dziurawa skarpetko? To:

"Twoja skłonność do konspiry kazała ci w danych do gazetowej poczty wpisac
                                          fałszywe personalia co nie zmienia faktu ze siem przedstawiasz jako niewiasta."

Złapałeś się za własny ogon, głupku.
                                          • amigosan Re: Kosz również odrzucił twoje amory? 09.03.05, 12:04
                                            ej moja luko kochana. nie chcesz sie przyznac, ze zaznaczajac żeś niewiasta
                                            chciałeś otrzymywac reklamy stringów, szminek i innych takich
                                            Fetyszysta????surprised))
                                            • xiazeluka Samotny żółty matoł 09.03.05, 12:08
                                              amigosan napisała:

> ej moja luko kochana. nie chcesz sie przyznac, ze zaznaczajac żeś niewiasta
                                              > chciałeś otrzymywac reklamy stringów, szminek i innych takich

Odpowiedziało sobie na tę wątpliwość dwa posty wstecz. Swoich kleksów nie umie
                                              odczytać?
                                              • amigosan Re: Samotny żółty matoł 09.03.05, 12:14
                                                xiazeluka napisała:

> amigosan napisała:
                                                >
                                                > > ej moja luko kochana. nie chcesz sie przyznac, ze zaznaczajac żeś niewias
                                                > ta
                                                > > chciałeś otrzymywac reklamy stringów, szminek i innych takich
                                                >
                                                > Odpowiedziało sobie na tę wątpliwość dwa posty wstecz. Swoich kleksów nie
                                                umie
                                                > odczytać?
                                                jestes kochana lecz nie spostrzegawcza. nie zauwazyłas kochanie ze wziałem z
                                                ciebie przykład i tez loguję sie jako dama???

całuski lukosurprised))

postscripcik
                                                czemu zółty???
                                                nie lubimy zółtej rasy czy fascynacja szogunem?? dyc amigo to po hiszpansku a
                                                san to po łacinie zioło. chi chi
                                                • xiazeluka Re: Samotny żółty matoł 09.03.05, 12:38
                                                  amigosan napisała:

> jestes kochana lecz nie spostrzegawcza. nie zauwazyłas kochanie ze wziałem z
                                                  > ciebie przykład i tez loguję sie jako dama???

Nie, piesku, nie zwróciłem na to uwagi. Nie interesuje mnie bowiem, kto jak się
                                                  podpisuje, ale to, co pisze. Dlatego bez żadnego błędu mogę stwierdzić, żeś
                                                  dureń.

> czemu zółty???
                                                  > nie lubimy zółtej rasy czy fascynacja szogunem?? dyc amigo to po hiszpansku a
                                                  > san to po łacinie zioło. chi chi

O ile pamiętam, zawsze pisałeś pomarszczony kundelku z Japonii. Skojarzenie
                                                  drugie - zostawiasz za sobą wszędzie żółte plamy. Skojarzenie trzecie - masz
                                                  problem z woreczkiem. Skojarzenie czwarte - nad budynkiem, w którym przebywają
                                                  chorzy, wywieszano flagę "Yellow Jack". Skojarzenie piąte - jesteś głupek.
                                                  • amigosan Re: Samotny żółty matoł 09.03.05, 13:03
                                                    xiazeluka napisała:
                                                    > O ile pamiętam, zawsze pisałeś pomarszczony kundelku z Japonii. Skojarzenie
                                                    > drugie - zostawiasz za sobą wszędzie żółte plamy. Skojarzenie trzecie - masz
                                                    > problem z woreczkiem. Skojarzenie czwarte - nad budynkiem, w którym
                                                    przebywają
                                                    > chorzy, wywieszano flagę "Yellow Jack". Skojarzenie piąte - jesteś głupek.

dwa na pięć trafione
                                                    byłem rzeczywiscie na placówce w japonii
                                                    mam rzeczywiscie problem z woreczkiem*
                                                    piąte skreslam bo głupkowi nie poswiecał byś czas czarny matole po bolszewicku
                                                    wyszczekany

* pełnym gotówki.pracuje dla przyjemnosci tylko

• xiazeluka Samotny czerwony matoł z żółtymi plamami 09.03.05, 13:27
                                                    ...na wklęsłej głowie.

Wszystkie są trafione.
                                                    A głupkom poswięcam swój cenny czas z bardzo prostego powodu - jestem
                                                    misjonarzem w krainie kretynów.
                                                  • amigosan Re: Błędny 'rycerz'??? ha:O)) 09.03.05, 22:00
                                                    xiazeluka napisała:

> ...na wklęsłej głowie.
                                                    >
                                                    > Wszystkie są trafione.
                                                    > A głupkom poswięcam swój cenny czas z bardzo prostego powodu - jestem
                                                    > misjonarzem w krainie kretynów.
                                                    jestes zawzietym sukinsynem a nie misjonarzem choc próbujesz usprawiedliwiac
                                                    swoja zapalczywość i nieustepliwość.
                                                    Biedna luka juz ma wizje misjonarskie. Nikt mnie na forum tym bardziej nie
                                                    bawił niz wasza księzeca próznośc. Gdy sie nudze zabawiam sie toba jak dzieciak
                                                    którty drazni psa przez siatke ogrodzenia. Jeszcze nigdy nie zawiodłessurprised))
                                                  • d.nutka1 Re: Błędny 'rycerz'??? ha:O)) 09.03.05, 22:17
                                                    amigosan napisała:

> xiazeluka napisała:
                                                    >
                                                    > >
                                                    > > A głupkom poswięcam swój cenny czas z bardzo prostego powodu - jestem
                                                    > > misjonarzem w krainie kretynów.

> jestes zawzietym sukinsynem a nie misjonarzem choc próbujesz usprawiedliwiac
                                                    > swoja zapalczywość i nieustepliwość.
                                                    > Biedna luka juz ma wizje misjonarskie. Nikt mnie na forum tym bardziej nie
                                                    > bawił niz wasza księzeca próznośc. Gdy sie nudze zabawiam sie toba jak
                                                    dzieciak
                                                    >
                                                    > którty drazni psa przez siatke ogrodzenia. Jeszcze nigdy nie zawiodłessurprised))

dobry jesteś Amigosan w tej zabawie smile
                                                    jeszcze tylko trochę podrażnić i może z 'błędnego rycerza' uda ci się
                                                    zrobić 'obłędnego xiecia'
                                                  • xiazeluka Re: Błędny 'rycerz'??? ha:O)) 10.03.05, 09:15
                                                    amigosan napisała:

> jestes zawzietym sukinsynem a nie misjonarzem choc próbujesz usprawiedliwiac
                                                    > swoja zapalczywość i nieustepliwość.

Zapalczywości i nieustępliwości nie "próbuję" usprawiedliwiać. Ja jestem
                                                    zapalczywy i nieustępliwy.

> Biedna luka juz ma wizje misjonarskie.

Bogata luka ma Wizję TV.

> Nikt mnie na forum tym bardziej nie
                                                    > bawił niz wasza księzeca próznośc.

Niestety nie mogę się zrewanżować podobnym komplementem. Ty nie jesteś zabawny.

>Gdy sie nudze zabawiam sie toba jak dzieciak którty drazni psa przez siatke
                                                    ogrodzenia.

Inteligentni ludzie się nie nudzą.
    • dachs Dlaczego przypadkiem ? n/t 08.03.05, 13:43
      • xiazeluka Wiesz, jak to jest 08.03.05, 13:46
        Kobieta mówi "nie" - znaczy tak.
        Kobieta mówi "tak" - znaczy nie.
        Kobieta mówi "może" - znaczy "boli mnie głowa od dwóch miesięcy. Nawet zakupy w
        supermarkecie nie pomogły. Skąd masz taką fajną kieckę, wstrętna ropucho?"
    • gretshen Korwinizm-Mikkizm gorszy jest od syfa oraz raka mo 08.03.05, 18:37
      mozgu. A o twoich przypadlosciach to encyklopedie medyczna mozna napisac.
      • allegro.con.brio Gretshen52 08.03.05, 18:39
        co robisz dziś Kretynowi na obiad?

surprised)
      • moonfleet Jak to się ma do tematu dyskusji? 08.03.05, 18:41
        gretshen napisała:

> mozgu. A o twoich przypadlosciach to encyklopedie medyczna mozna napisac.

Droga Greto,
        czy feministka naprawdę nie potrafi CHOĆ RAZ odnieść się do poruszanego tematu?
        Zawsze musi palnąć jakąś głupotę nie na temat? Toż jak tak się drogie
        feministki będziecie dalej kompromitować to i za 1000 lat wszyscy będą was mieć
        za skończone idiotki.
      • perla Pedalski Pedofilu52 08.03.05, 18:53
        gretshen napisała:

> Korwinizm-Mikkizm gorszy jest od syfa oraz raka mozgu.

no widzisz Pedale52. Dalej pocieszaj się, że jest coś gorszego na świecie tym
        od twych przypadłości właśnie.

surprised)))
        • krzys52 Jakis rozlozysty ten twoj Tapczan, Kretynku :O)) 10.03.05, 06:46
          a moze to jest po prostu Wersalka... smile
    • talking_head Re: DO PANI GRAFF I INNYCH LESB 08.03.05, 19:08
      LESBY SĄ OGÓLNIE RZECZ BIORĄC O.K.
      W KOŃCU WOLĘ OGLĄDAĆ DWIE BARASZKUJĄCE GOŁE BABECZKI NIŻ JEDNĄ, A TYM
      BARDZIEJ JEŚLI ROBI TO Z CHŁOPEM,
      ALE L I T O Ś C I !!!
      CZEMU NASZE RODZIME LESBY SĄ , POZA KAZIĄ, TAKIE PASKUDNE ???
      • cosmoboy Re: DO PANI GRAFF I INNYCH LESB 12.03.05, 17:03
        ani kazia ani agnieszka graff nie sa lesbijkami chyba
    • xiazeluka My tu gadu gadu,a pytanie pozostaje bez odpowiedzi 10.03.05, 10:13
      Czy Pani Graff to neonazistka?
    • wikul Goście! Wymiotujemy otrzymanymi od was goździkami 13.03.05, 23:30
      Tegoroczną Manifę organizuje kolejne już pokolenie feministek

„Goście! Wymiotujemy otrzymanymi od was goździkami! Wyśmiewamy szarmanckie
      otwieranie drzwi i oślizłe całowanie rąk! Zrywamy pęta kucharskich fartuchów i
      kas w supermarketach! Wyrywamy cegły z waszego patriarchalno-kapitalistycznego
      maczo-muru! Żądamy równości płci! Manifa 2005 rusza 6 marca w samo południe!”.

Katoliczki, ateistki, panny, zamężne, matki, bezdzietne, grzeczne, zadymiary,
      po studiach, przed studiami, bez studiów, z fabryk, z uniwerków, heteryczki,
      lesbijki, centrolewicowe, komunistki, rewolucjonistki, gitarzystki,
      skrzypaczki, squoterki i takie z błękitnymi pokojami w mieszkaniach rodziców.
      Kiedy pionierki szykowały pierwszą Manifę, akurat trwała wojna
      anarchofeministycznych Emancypunxówek i Wiedźm. Gościnie nawzajem oczerniały
      się w wydawanych przez siebie zinach.

Manifa „pokazuje klasowe horyzonty wiodącego środowiska działaczek
      feministycznych”. Oraz, że Manifa jest zbyt hermetyczna intelektualnie. Oraz,
      że schludne inteligentki maszerują sobie, bo ich dziećmi zajmują się inne
      wyzyskiwane kobiety, a ich domy sprzątają wyzyskiwane Ukrainki.

kobiety-kobietom.com/feminizm/art.php?art=1885
    • antyk52 neo to ona jest ale marksistką 13.03.05, 23:42
      Jak wszystkie feministki zresztą.
      • owca.amarantowa my jestesmy endogennie lewicowe 14.03.05, 06:00
        po prostu, wasze meskie filozofie malo nas obchodza, choc Marxio znow jest
        coolwink)
        • wikul Jeszcze jeden chory pomysł feminazistek 14.03.05, 14:03
          Szwecja: Podatek za bycie mężczyzną
          Autor: Gość: Zły Wilk IP: *.crowley.pl
          Data: 04.10.2004 21:33 + dodaj do ulubionych wątków
          --------------------------------------------------------------------------------
          Szwedzka parlamentarzystka zgłosiła w poniedziałek propozycję, by szwedzcy
          mężczyźni kolegialnie pomagali finansowo w terapii kobiet, które padły ofiarą
          przemocy domowej. Deputowana sugeruje wprowadzenie w tym celu specjalnego
          podatku.

Amnesty International informowała w tym roku, że w latach 90. przemoc wobec
          kobiet nasiliła się w Szwecji o 40 proc. Każdego roku od 20 do 40 kobiet
          umiera z powodu pobicia.

"Mamy gigantyczny problem z przemocą mężczyzn wobec kobiet - mówiła Gudrun
          Schyman, przywódczyni Partii Lewicy. - Musimy zdobyć się na dyskusję o tym,
          jak pokryć koszty" (leczenia ofiar).

Propozycja pani Schyman zakłada powołanie "grupy zadaniowej", która ustali
          koszty leczenia statystycznej ofiary przemocy domowej. Następnie należałoby
          się zastanowić nad "kolegialną odpowiedzialnością ekonomiczną mężczyzn".

Przewodnicząca Partii Lewicy uważa, że w opodatkowaniu mężczyzn w tak
          szlachetnym celu nie ma nic zdrożnego - w końcu bogaci i biedni też płacą
          różne podatki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka