Dodaj do ulubionych

Mój Pierwszy Naked-Bike

IP: 81.219.113.* 17.04.05, 13:58
Dysponuje kwotą około 15 tys złotych, chce sobie kupić naked-bike. Bedzie to
moje pierwsze "poważne" moto, wczesniej poruszalem sie na Wiejskich Sprzętach
Kaskaderskich itp... Myślałem nad Banditem 600, Hornetem 600... Ale znalazłem
fajną Kawasaki Zr7, ale obawiam sie, czy to aby nie zaduza pojemnosc na
poczatek ? Prosze o odpowiedz, i opinie na temat wymienionych przezemnie
motorkow !
Obserwuj wątek
    • gixera Re: Mój Pierwszy Naked-Bike 17.04.05, 14:05
      a co powiesz na Ducati Monster?
      • Gość: Sandał Re: Mój Pierwszy Naked-Bike IP: 81.219.113.* 17.04.05, 15:06
        Nie lubię włoskich konstrukcji ;)
    • panantoni Re: Mój Pierwszy Naked-Bike 17.04.05, 14:34
      Jezeli chodzi o zr7 to pojemnosc jest OKale moto malo spotykane w Polsce wiec w
      przypadku odsprzedazy bedziesz sie musial nagimnastykowac:/ Ja mam Bandita 600
      i bardzo go sobie chwale ale jest to sprzet do turystyki a nie do bicia
      rekordow szybkosci! Hornecik jest mocnieszy ale mniej wygodny...

Jezeli jest to Twoj pierwszy powazny sprzet to wg mnie zainwestoj w Bandziora.
      za 15 tys kupisz go z 2001 - 2002 rocznik. No chyba ze nie masz jeszcze ciuchow
      to obowiazkowo musisz od 15 tys odliczyc minimum 1500 na ciuchy!
      • Gość: Sandał Re: Mój Pierwszy Naked-Bike IP: 81.219.113.* 17.04.05, 15:09
        Mam tylko kask i rękawice ;). Jeśli mówisz, że bandzior wygodniejszy, to
        dobrze... Mam zamiar używać go do turystyki (szybkiej :D), więc wygoda to duży
        plus. Do tego mam prawie 190 cm wzrostu...
        • panantoni Re: Mój Pierwszy Naked-Bike 17.04.05, 19:04
          No to zainwestoj jeszcze w skore! WARTO ! Jak do szybkiej turystyki to kup B6 z
          owiewka (ja mam 185 cm i do 160 km/h jest bardzo wygodnie!

jak cos to pisz na antoni.michalik@wp.pl
          • andreas750 Re: Mój Pierwszy Naked-Bike 17.04.05, 23:07
            Moim zdaniem Hornet to jest zaje*sty wybór, nawet na początek. Miałem kiedyś
            CB600 i to moto naprawdę godne uwagi. Na tym motocyklu wszystko zależy od
            kierowcy. Chcesz jechać szybko- pojedziesz, wheelie- zawsze i wszędzie, stoppie-
            kiedy tylko zapragniesz. Warto zauważyć że silnik to delikatnie zmodyfikowana
            jednostka CBR600 a tej konstrukcji chyba przedstawiać nie muszę.
            Co do dalszych wypadów jest oki ale nie jest to Gold Wing ;)
            Pozdro
    • sunshine600 Re: Mój Pierwszy Naked-Bike 17.04.05, 23:15
      Ja mam Bandyte wiec radze ci wybrac Horneta. Tylko że z kwotą 15 tys kupisz
      sobie jakiegos z pierwszych serii produkcyjnych, a slyszalem ze mialy jakies
      male wady.
      Kawa dobra ale strasznie cięzka, zreszta tak jak Bandyta.

Ja wybrałbym Horneta lub Fazera.

PZDR
      • Gość: Sandał Re: Mój Pierwszy Naked-Bike IP: 81.219.113.* 18.04.05, 07:19
        No co do Horneta, to patrzyłem i za 15 tys to nie kupie młodego egzeplarza.
        Wystarczy mi to, na młodszego Bandita. Ale kusicie mnie strasznie na tego
        Horneta... ;)
        • edwin.sk Re: Mój Pierwszy Naked-Bike 18.04.05, 08:28
          a może najpiękniejszy z naked bików...??
          suzuki gsx 750 inazuma

perso.wanadoo.fr/coyotte/gsx750/G_GSX750K1_bleue.jpg
          www.moto-station.com/uploads/126_normal.jpg
          www.gsx.altervista.org/photogallery/bigg_grey.jpg
          homepage1.nifty.com/harumaki/moto/moto_img/inazuma.jpg
          • Gość: Sandał Re: Mój Pierwszy Naked-Bike IP: 81.219.113.* 19.04.05, 14:55
            <wow> Fajnie wygląda ;) Trochę poczytałem na jego temat i podoba mi się, ale
            szczerze mówiąc to "bandyta" ładniejszy. Ale dzięki za propozycje...
          • Gość: diablol Re: Mój Pierwszy Naked-Bike IP: 217.153.88.* 19.04.05, 15:55
            Mam do sprzedania SUZUKI GSX 750,piękny naked, z 2000 r, więc jęsli ktoś jest
            zainteresowany to proszę pisać : diablol@wp.pl
            pozdrawiam
    • Gość: chichio Re: Mój Pierwszy Naked-Bike IP: 217.17.45.* 18.04.05, 08:38
      Ja posidam kawe zr7.Moto jest wieksze on bbandziora.
      Uwazam ze bandzior i zr7 sa dobre na poczatek. Nie pojda tak latwo na gume z gazu. Kawa jako ze ma silnik 750 ciagnei od samego dolu. Bandzit osiagi ma prawie takie same. Hornecik, juz potrafi uzadlic(a ma czym ;) ).
      Wydaje mi sie za staraj sie kupic cos z tej trosjki(hornet,bandit,zr7).
      Ja chorowalem na bandita, obejrzalem ich kilka, ale trafila mi sie okazja i kupilem zr7 z 2002 za dobre pieniadze.
      Czego nie kupisz z tej trojki to napewno bedzi8esz zadowolony.
      • pablowaw Re: Mój Pierwszy Naked-Bike 18.04.05, 16:14
        a ja Ci polecam Suzuki SV 650, wygodny a do tego silniczek super do 120 mozesz
        sie mierzyc z R6!! ja jezdze od tamtego sezonu i jestem bardzo zadowolony
        • Gość: Sandał Re: Mój Pierwszy Naked-Bike IP: 81.219.113.* 19.04.05, 14:59
          Co do SV650 to również mi go polecali, ale nie bardzo podoba mi się rama...
          Jakoś taka dziwna moim zdaniem. Wiem, że jestem wybredny, ale taki już
          jestem... Zastanawiam się głównie nad Bandit 600, Kawasaki ZR7 oraz Hornet 600.
          I napewno między nimi się rozegra...
    • bocian4 Re: Mój Pierwszy Naked-Bike 19.04.05, 17:51
      Z mojego krótkiego doswiadczenia na TDM850 bedacego moim pierwszym moto moge
      powiedziec iz absolutnie przy pierwszym moto super wazna jest masa. Nie laduj
      sie jak ja to zrobilem w krowe wazaca powyzej 200 kg.
      To dla mnie przy braku doswiadczenia pierwsza przeslanka.
      Pozniej zastanow sie gdzie chcesz jezdzic. Jezeli malo dluzszych tras to z malo
      czego medziesz mial tyle radochy co z Horneta. Silnik od CBR ze zmniejszona
      zaledwie o 6 czy 8 koni moca jest niesamowity ale też cenowo dosyc drogi. NA
      nim uwazaj zebys sobie krzywdy nei zrobil.
      NA trasy napewno lepszy jest bandit - wlasciwie to bardziej turystyk. Ale tez
      ciezszy i slabszy - ale na pierwszy raz zupelnie wystarczajacy.
      Zr7 nie wiem ile waży i jak sie ma wagowo do Bandita - warto to sprawdzic.
      No i wzrost - wygodniej CI na początek bezie operować mniejszym moto.
      I to chyba tyle.
      PZdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka