muchaklucha 08.05.07, 18:48 Odwalają kichę!!!! Nie dokręcili mi dwóch kól po zmianie opon (kupionych tam:///) Ostrzegam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: PIOTR Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.greenlan.pl 23.08.07, 00:52 NIE ZGODZE SIE Z TOBA:)) JA SERWISUJE TAM SWOJE CZTERY AUTA FIRMOWE I NAPRAWDE ROBIA WSZYTSKO TAK JAK NALEZY, JA TWIERDZE,żE TO PROFESJONALISCI !! A CENY BARDZO DOBRE , POZDRAWIAM . Odpowiedz Link Zgłoś
obama1 Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany 26.08.07, 00:49 No ceny to akurat mają kosmiczne, zarówno na części jak i robociznę - ale zgodzę się, że to bardzo fachowa i profesjonalna stacja, pomimo cen jeżdżę do nich zawsze, jak potrzebuję, bo wiem że zrobią wszystko porządnie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szunaj17 Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.chello.pl 09.10.07, 19:56 nie jest najgorzej z tymi cenami i pracuja tam fachowcy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: boruta Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.chello.pl 18.01.09, 15:14 To wy chyba nigdy nie widzieliscie fachowców jak tych taM NAZYWACIE FACHOWCAMI Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ajajaj Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: 109.243.170.* 17.10.10, 15:05 fachowców to dziś ze świecą szukac. Widział jak szwagier srube o obórce zakrecało to sie uwaza za rfachowca a jak mu ja trzymał to superfachura Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arek Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.play-internet.pl 23.04.13, 12:38 Ci którzy twierdzą że tam są fachowcy to są tacy mocni jak oni sami i ich firmy. Rok temu wymieniłem filtr paliwa .Po opuszczeniu warsztatu auto szarpało i gasło nie równa praca silnika ,samochód tracił moc i gasł. Co się okazało źle założony filtr paliwa (odwrotnie). Koszt 80 zł. Filtry paliwa oleju ,zakładane przez nour auto to chińszczyzna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jutro zrobię dam burdę w tym syfie .Żenada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: renault Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.broadband.greenlan.pl 10.06.14, 11:22 Mąż zawiózł auto do naprawy z polecenia kolegi. Podobno sprzęgło i skrzynia biegów. Po drodze części sprowadzali. Trzeba czekać. W końcu odebrał 1600zł. do zapłaty masakra, za rozrząd mniej zapłaciłam. W bagażniku znalazłam jakąś część z auta, okazało się , że to metalowa przykrywka z podwozia tylko panom urwały się haczyki i nie zamontowali więc po cichutku odłożyli do bagażnika nikogo nie informując. Po tygodniu jazdy niewypał . Zaczęło sobie gasnąć przy wolniejszych obrotach. Wczoraj zatankowałam benzynę i gaz. Pojechaliśmy z mężem do szpitala wieczorem. Bez problemu ale w aucie czuć było zapach benzyny. No nic. W nocy chcemy wracać do domu a tu strajk. Autko ani drgnie. Mąż poleciał na stację po paliwo. Nalał 5 i odpaliło. Niestety 3 km od domu znowu zgasło. Paliwo sobie wyciekło. Nic tylko holowanie. Dzięki Bogu wspaniały człowiek zatrzymał się i poświęcił swój czas i energię, żeby nam pomóc. O 3 nad ranem byliśmy w końcu w domu. Teraz mój mąż (po wlaniu benzyny) pojechał do mechanika, na przegląd a potem pojedzie do polecanego NORAUTO z wielką reklamacją. Bo zdaje się, że to brak pokrywy ochronnej doprowadził do uszkodzenia i wycieku paliwa no chyba, że coś jeszcze magicy wymontowali albo nie dokręcili.... MASAKRA , BRAK SŁÓW NAWET PO ŁACINIE, CENY KOSMICZNE A FACHOWCY DO D... Rzeczywiście przydałaby się sprawa sądowa, bo będą chałturzyć na potęgę!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marek Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.09, 11:29 Moje kontakty z tą firmą są podobne.Ustawiali mi zbieżność z efektem dość dobrym.Pomimo moich reklamacji stwierdzili że jest wszystko w porządku tylko mi zjadło opony.Dopiero jak pojechałem do firmy która zajmuję się naprawą aut okazało się ,że nie jest to problem i łatwo ustawili prawidlowo zbieżnośc a wydruki z norauto zostawili sobie na pamiątkę i powiesli na ścianie . pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maniek Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.13, 08:52 Koledze wymieniali osłonę przegubu po kilku tygodniach przegub odkręcił się i rozbił skrzynię biegów,oczywiście ''umyli ręce' strata 20 tyś. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 18:49 chyba nie znacie warsztatów ??? obsługa może oki ole części fikumiku firma spokojna głowa cha cha Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: stacha Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.12.10, 15:07 Norauto ha ha kiedy ostatnio wymieniali mi opony dopisali mi do rachunku usługę której nie wykonali kiedy zapytałem kierownika co to ma znaczyć po prostu zmienił fakturę i nawet nie powiedział przepraszam zachował się jakby to było u nich chyba normalne. ciekawe ilu klientów zrobili w ten sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: radar Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: 77.236.0.* 17.09.10, 15:33 proszę, tylko bez wciskania na siłę jakości ich usług - prawie jakby się było ich pracownikiem :) co takiego robią dobrze? nawet przeglądu nie potrafią dobrze zrobić. jak można latem wypuścić z serwisu auto na zimowych oponach???? klient może zapomnieć o zmianie ale serwis, który robi letni przegląd powinien na to zwrócić uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: yogi Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.10, 01:58 a o tankowaniu auta pamiętasz szkoda ze nie wiesz na czym jezdzisz na stacju paliw tez pytasz na czym masz jezdzic ??niedługo zapomnisz jak się nazywasz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: FICEK Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.09, 18:13 Nie tylko we Wrocku jest denna obsługa. W W- wie przy Ostrobramskiej jest tak dennie że nie warto wchodzić. Paniena stoi jak kukła przy kontuarze i nic nie wie. Natomiast jej młody kolega rozmawia przez telefon przez 15 min. , nie zwracając uwagi na stojących ludzi.Po zwróceniu uwagi podszedł do komputera, grzebał tam ok 1 min., a następnie odebrał następny telefon i znów rozmawiał ok. 10 min. Zrezygnowałem z zakupu opon, podobnie jak nn kobieta. Kto im płaci i kto ich nadzoruje !!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kasia Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.11, 23:17 Witam serdecznie! Jeśli chodzi o Wrocław to nie polecam! Pracują tam kompletnie nieuki. Nawet nie wiedzą gdzie w aucie znajduje się filtr paliwa. Mam już trzecie auto i kiedy stamtąd nie wyjadę to wiecznie jest coś do zrobienia. Ostatnio gościu u mnie szukał filtra paliwa pod samochodem - no proszę Was- to jakiś pajac. Od kiedy to filtr paliwa znajduje się pod samochodem. Mało tego-mojemu kumplowi po przeglądzie napisali,że wszystko jest ok, że ma światła przeciwmgielne ok, a w ogóle ich nie miał, że ma resory zużyte 40% a były wyjebGiodo na maksa. Zdecydowanie nie polecam. Banda naciągaczy i nieuków. Zdecydowanie polecam Boscha. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: a Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.05.11, 18:18 no ja mam pod autem hahah Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JB Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 12:00 Co do filtra paliwa sieroto to jest rożnie, w zależności od marki i modelu, rocznika itd. Więc kto tu jest nieukiem i pajacem, a może po prostu frajerem, który nie wie a uważa się za najmądrzejszego.... siara trochę kolego! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: realista Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.08.12, 15:58 Poczytałem wasze opinie i widać na odległość, że odzywają się tu "pracownicy" tejże firmy :P To jest żałosne... Zacznijcie profesjonalnie wykonywać pracę, a jeśli nie potraficie lepiej zmieńcie zawód... Nie wiem hodowla marchewek lub buraków?? A obrażanie kogoś od frajerów czy innych takich bo ktoś tam napisał negatywną informację jest już wogóle poniżej jakiejkolwiek krytyki. Reasumując Ci co są zadowoleni niech tam jeżdża ale Ci napewno by nie obrażali ludzi mających inną opinię nt. tego warsztatu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: warsztatowiec Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.11, 12:30 Czy warto wymyślać innym od nieuków, kiedy samemu się jest bałwanem, albo bałwanicą? Wyobraź sobie, że w wielu samochodach filtr paliwa jest pod autem - np. pod podłogą, przy zbiorniku paliwa umieszczonym w tylnej częśći auta. Tam się też go znajdzie, jak się o tym wie. Ty nie wiesz, a bredzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: stary Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.12, 18:52 Dziecko drogie! Wiele aut ma filtr pod podłogą ale Ty o tym nie wiesz, bo niby skąd masz wiedzieć. Ciuś, ciuś! Głuptasek, który się wymądrza. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wrocek Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.12, 18:41 Witam Ile razy sam wymieniam filtr paliwa to zawsze wchodzę pod auto - nie "pajac" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: vee Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.10.12, 14:21 Filtr paliwa pod samochodem znajduje sie np. w Vectrze B. Jakieś inne pytania nieuku ?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eed Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.centertel.pl 11.04.14, 20:11 No proszę cię nieuku filtry powietrza znajdują się czasem pod samochodem!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: FICEK Re: Omijajcie norauto Warszawa ul. Ostrobramska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.09, 18:15 Nie tylko we Wrocku jest denna obsługa. W W- wie przy Ostrobramskiej jest tak dennie że nie warto wchodzić. Paniena stoi jak kukła przy kontuarze i nic nie wie. Natomiast jej młody kolega rozmawia przez telefon przez 15 min. , nie zwracając uwagi na stojących ludzi.Po zwróceniu uwagi podszedł do komputera, grzebał tam ok 1 min., a następnie odebrał następny telefon i znów rozmawiał ok. 10 min. Zrezygnowałem z zakupu opon, podobnie jak nn kobieta. Kto im płaci i kto ich nadzoruje !!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ozz Re: Omijajcie norauto Warszawa ul. Ostrobramska IP: *.chello.pl 19.11.09, 00:32 Na www.cartoteka.pl można sprawdzić lub zostawić opinie o pracy i jakości usług warsztatów. Nie dajmy się nacinać niech usłyszą co sądzimy o ich krętactwach! www.cartoteka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: stavross Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: 62.87.128.* 07.10.09, 09:58 masz cos nie po koleii w głowie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ~ae Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.centertel.pl 09.12.09, 23:20 Gość portalu: PIOTR napisał(a): > NIE ZGODZE SIE Z TOBA:)) JA SERWISUJE TAM SWOJE CZTERY AUTA FIRMOWE I NAPRAWDE > ROBIA WSZYTSKO TAK JAK NALEZY, JA TWIERDZE,żE TO PROFESJONALISCI !! A CENY > BARDZO DOBRE , POZDRAWIAM . o rly? panie PIOTR! panu sie myli obsluga klienta instytucjonalnego z klientem indywidualnym. juz z niejedna firma mialem do czynienia. podpisz umowe na serwis aut sluzbowych i robia wszystko jak nalezy a przyjedz prywatnie to jakby zacmienia dostali! a nich ich bank i konkurencja ZJE! jak najszybciej! cwaniaczki co na zwyklych ludziach chca sie dorobic Odpowiedz Link Zgłoś
machos20 Re: Omijajcie norauto Poznań 12.12.09, 20:25 Norauto Poznań – kompromitacja, żenada, amatorzy, ostrzegam!!!!!!! Ostrzegam wszystkich przed Norauto w Poznaniu, ul Szwajcarska przy M1. Jeśli nie chcecie tracić nerwów i czasu omijać długim łukiem – chyba że ktoś chce zobaczyć amatorów w akcji, którzy zwalają winę jeden na drugiego nie potrafiąc przyznać się do błędu i przeprosić klienta. Krótko opiszę ten brak kompetencji. Dotyczy naprawy Fiata Seicento. Na zegarze wyskoczyła kontrolka ostrzegawcza, że silnik nie jest chłodzony. Panowie fachowcy poświęcili cały weekend aby wymienić najpierw jedną część i dojść do tego ze jeszcze należy wymienić kolejną. Oprócz tego okazało się że opony należy wymienić bo są od wewnątrz popękane. I rzeczywiście należało to zrobić tylko, że spece z Norauto stwierdzili że do alufelg do Seicento Schumacher pasują tylko Pirelli których już nie produkują. Oczywiście żaden pracownik Norauto nie wpadł na pomysł że może pasować inny rozmiar. W kolejny weekend przyjechałem na wymianę drugiej części i poinformowałem że w Internecie znalazłem rozmiar opon który powinien pasować, ze może Panowie spróbowali by z podanym rozmiarem. Ledwo przekonani moimi prośbami zgodzili się. I co??? Rzeczywiście inny rozmiar pasuje a jeszcze tydzień temu inny rozmiar był nie do pomyślenia. Poczekałem jeszcze na wymianę drugiej części i co się okazuje kontrolka jeszcze się pali. Fachowcy zapewniają, że należy tylko wymienić czujnik kontrolki. No i się zaczęło – byłem 3 razy i za każdym razem została zamówiona nie odpowiednia. Na pytanie dlaczego maja taką obsługę zawsze było tłumaczenie że to kolega zamawiał, a tak naprawdę to nie wiadomo który bo w systemie tej informacji nie ma a powinna. Oczywiście nie wytrzymałem i nerwy mi puściły, nakrzyczałem na dyrektora, wskazując mu dokładnie kto mnie obsługiwał i jak cała obsługa wygląda od miesiąca. Tłumaczenie było…………. ach nawet mi się nie chce pisać. Zabrałem kluczyki i wchodzę do auta, a tu czujnik spakowany w kartonik. I teraz pytanie to wymienili na inny czy wykręcili stary i zapomnieli go wstawić z powrotem. I jak myślicie……… Wstawili jakiś inny który zupełnie nie pasował a stary wykręcili i spakowali w kartonik. Wiec z powrotem do dyrektora na skargę. Poszliśmy razem na warsztat na proste pytanie do mechanika co zrobił odpowiedz była jedna: No co zamontowałem czujnik, Dyrektor: ale to jest zły czujnik i nie działa, Mechanik: no wiem. Ręce mi opadły. Ostrzegam wszystkich przed tymi kretynami, Nawet przepraszam, nic z ich strony. Takie standardy obsługi czekają was w Norauto. Brak profesjonalizmu, brak myślenia, amatorstwo i zwalanie winy jeden na drugiego jakby to klienta interesowało. Gość portalu: ~ae napisał(a): > Gość portalu: PIOTR napisał(a): > > > NIE ZGODZE SIE Z TOBA:)) JA SERWISUJE TAM SWOJE CZTERY AUTA FIRMOWE I NAP > RAWDE > > ROBIA WSZYTSKO TAK JAK NALEZY, JA TWIERDZE,żE TO PROFESJONALISCI !! A CEN > Y > > BARDZO DOBRE , POZDRAWIAM . > > o rly? panie PIOTR! panu sie myli obsluga klienta instytucjonalnego z klientem > indywidualnym. juz z niejedna firma mialem do czynienia. podpisz umowe na serwi > s > aut sluzbowych i robia wszystko jak nalezy a przyjedz prywatnie to jakby > zacmienia dostali! a nich ich bank i konkurencja ZJE! jak najszybciej! > cwaniaczki co na zwyklych ludziach chca sie dorobic Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: yoradek Re: Omijajcie norauto Poznań IP: 94.254.193.* 21.12.09, 22:03 no tyle tylko powiem że z awaria układu chłodzenia jaka by nie była czujnik czy coś innego i jaki to by nie był samochód pojechałbym do ASO powiedzmy sobie jest tyle odmian nawet jednego modelu tej samej marki że taki uniwersalny "mechanik " z Norauto musiałby miec ŁEB jak sklep aby znać szczegóły wszystkich modeli np.FIATA PUNTO (ile jest odmian modeli i wyposażenia łącznie z różnymi silnikami plus poszczególne modyfikacje w trakcie produkcji) Norauto jest dobre dla normalii TU temat opon faktycznie ciała dali na całej linii . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lee-gdynia Re: Omijajcie norauto PŁOCK IP: 109.243.169.* 15.08.10, 23:02 Wymieniałem u nich opony,do felg aluminiowych przybili ciężarki wyważające na zewnątrz. PARTACZE.Niestety zauważyłem to dopiero w Gdyni. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: manius Re: Omijajcie norauto Poznań IP: 109.243.170.* 17.10.10, 15:42 czytam i widze ze NORAUTO w wiekszości miast jest DO BANI więć nie chciejmy się przekonywać na własnej skórze czy sie zbabrzemy tylk tylko omijajmy g... jak śmierdzi,wystarczy że sie sparzyli ci co ostrzegają Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: najlepsze są 2 kół Re: Omijajcie norauto Poznań IP: *.134.168.217-rev.hti.pl 15.06.16, 08:40 hm... ja serwisowałam tam jedno auto, ale drobne rzeczy: wymiana opon, odgrzybianie klimy i póki co nie było kłopotów. z poważniejszą sprawą poszłam do ASO i było drożej, ale nie wyszło mi to jakoś przesadnie drogo, bo na ponad 5-letnie auto miałam zniżkę. moi rodzice też tam serwisowali, ale znów takie drobniejsze i problemów nie mieli. może miałeś pecha, ale rozumiem, że się zraziłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sailor Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.07.10, 10:08 Omijajcie Norauto Wrocław . Wszystkie naprawy , które zleciłem w ostatnim czasie zostały wykonane zle . Za każdykm razem musiałm jezdzic do poprawy . NIGDY WIECEJ NORAUUTO WROCLAW !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aa Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.02.12, 16:08 Taaa juz tak nie Pierd....e ja tam auta serwisuje od 2 lat i wszystko jest w Porządku i nie robię ich na firmę Także to chyba zależny ale nie wiem od czego Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kasia Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.11, 23:17 Witam serdecznie! Jeśli chodzi o Wrocław to nie polecam! Pracują tam kompletnie nieuki. Nawet nie wiedzą gdzie w aucie znajduje się filtr paliwa. Mam już trzecie auto i kiedy stamtąd nie wyjadę to wiecznie jest coś do zrobienia. Ostatnio gościu u mnie szukał filtra paliwa pod samochodem - no proszę Was- to jakiś pajac. Od kiedy to filtr paliwa znajduje się pod samochodem. Mało tego-mojemu kumplowi po przeglądzie napisali,że wszystko jest ok, że ma światła przeciwmgielne ok, a w ogóle ich nie miał, że ma resory zużyte 40% a były wyjebGiodo na maksa. Oprócz tego rozkręcili inst. gazową, w ogóle jej nie poprawiając, zostawili wszystko jak rozje..li Zdecydowanie nie polecam. Banda naciągaczy i nieuków. Zdecydowanie polecam Boscha. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: :) Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.bialystok.vectranet.pl 04.04.13, 22:02 Pozdrawiam Panią Kasię :) ale jeśli chce pani nazywać kogoś pajacem.... nie ładnie.... nie wiem jaki ma Pani samochód ale właśnie powiem Pani, że w wielu samochodach filtr paliwa znajduje się pod spodem - więc mógł tam go szukać :) co do zużycia amortyzatorów 40% to ...zależy od urządzenia ale ta wartość w większości przypadków to nie procent zużycia tylko skuteczność czyli mniej więcej to co jeszcze z nich zostało... a nie stety po niżej 50% to szału nie stety nie ma. Pozdrawaim. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: waldek Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.dialog.net.pl 27.10.07, 10:30 A ja od 2 lat serwisuję i twierdzę ,że jest ok.POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: P. Uwaga na Norauto ! ! ! ! IP: 80.72.33.* 10.01.08, 17:53 Uważajcie na zakupy w Norauto! Norauto wykreśliło z uprawnień klienta możliwość zwrotu towaru. Nie spodziewałem się, że duża sieć może tak traktować klientów ( bo przecież w dobrych sklepach to norma, że można oddać nieużywany towar w ciągu np. 7 dni od zakupu). Kupiłem produkt, który nie pasuje do mojego auta. Przy zwrocie kasjerka pokazała mi kartkę, w której możliwość zwrotu została wykreślona czarnym flamastrem! Czyli teraz Norauto różni się od bazaru tylko ceną. Jest droższe, a oddać też nie można... :) Swoją drogą produkt nie miał słowa na opakowaniu po Polsku, co teoretycznie wyklucza wprowadzanie do obrotu, ale to już inna historia... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 77Arc2 Re: Uwaga na Norauto ! ! ! ! IP: *.e-wro.net.pl 15.01.08, 21:19 Nie zgadzam się z Tobą, ja powiedziałem przy kasie, że nie jestem pewny czy będzie pasowało [i nie pasowało:-)]i po kilku dniach wymieniłem bez problemu, i jeszcze dla pewności na stacji mi zamontowali te wycieraczki. Trzeba czasem oddzwać się przed kupnem a nie po! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 84 Re: Uwaga na Norauto ! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 12:33 Ja również nie zgadzam sie z Twoją opinią.Jeśli się decydujesz na zakup określonego towaru to powinieneś to przemyśleć.Jeśli wiedziałeś ze nie ma tam słowa po polsku to mogłeś tego nie kupować- ale podjąłeś decyzje i kupiłeś.Po drugie jest ustawa, która mówi o umownym zwrocie towaru.Tak więc sprzedawca nie ma obowiązku przyjmować zwrotu.Jednak zawsze możesz wymienić towar na coś innego i myśle że w tym wypadku obie strony byłyby zadowolone.Zawsze masz możliwość rozmowy ze sprzedawcą na temat jakiegoś towaru, sprawdzenia go, przymiarki.W większości sklepów nie można oddawać towarów, np.jeśli kupisz buty to nawet po jednym dniu od zakupu nikt ci ich nie przyjmie.Tak więc zastanów sie co kupujesz i rób to z głową.Zycze przemyślanych zakupów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pracujesz tam ? Re: Uwaga na Norauto ! ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.09, 19:16 brzmisz jakbyś tam pracował.... czyżby Naruto prowadziło podjazdową taktykę? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: benek Re: Uwaga na Norauto ! ! ! ! IP: *.e-wro.net.pl 23.02.09, 19:55 cwaniaczki i ich komputerki !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aen Re: Uwaga na Norauto ! ! ! ! IP: *.centertel.pl 09.12.09, 23:29 jak sie pojdzie do sklepu z butami to potrafia i doradzic i nawet dobrac rozmiar. sprobuj to zrobic w sklepie z czesciami do aut. czasem nie wystarczy nawet podac nr seryjnego. z autopsji:( tyle ze w kazdym NORMALNYM sklepie mozna zwrocic Odpowiedz Link Zgłoś
machos20 Re: Uwaga na Norauto POznań ! ! ! ! 12.12.09, 20:27 Norauto Poznań – kompromitacja, żenada, amatorzy, ostrzegam!!!!!!! Ostrzegam wszystkich przed Norauto w Poznaniu, ul Szwajcarska przy M1. Jeśli nie chcecie tracić nerwów i czasu omijać długim łukiem – chyba że ktoś chce zobaczyć amatorów w akcji, którzy zwalają winę jeden na drugiego nie potrafiąc przyznać się do błędu i przeprosić klienta. Krótko opiszę ten brak kompetencji. Dotyczy naprawy Fiata Seicento. Na zegarze wyskoczyła kontrolka ostrzegawcza, że silnik nie jest chłodzony. Panowie fachowcy poświęcili cały weekend aby wymienić najpierw jedną część i dojść do tego ze jeszcze należy wymienić kolejną. Oprócz tego okazało się że opony należy wymienić bo są od wewnątrz popękane. I rzeczywiście należało to zrobić tylko, że spece z Norauto stwierdzili że do alufelg do Seicento Schumacher pasują tylko Pirelli których już nie produkują. Oczywiście żaden pracownik Norauto nie wpadł na pomysł że może pasować inny rozmiar. W kolejny weekend przyjechałem na wymianę drugiej części i poinformowałem że w Internecie znalazłem rozmiar opon który powinien pasować, ze może Panowie spróbowali by z podanym rozmiarem. Ledwo przekonani moimi prośbami zgodzili się. I co??? Rzeczywiście inny rozmiar pasuje a jeszcze tydzień temu inny rozmiar był nie do pomyślenia. Poczekałem jeszcze na wymianę drugiej części i co się okazuje kontrolka jeszcze się pali. Fachowcy zapewniają, że należy tylko wymienić czujnik kontrolki. No i się zaczęło – byłem 3 razy i za każdym razem została zamówiona nie odpowiednia. Na pytanie dlaczego maja taką obsługę zawsze było tłumaczenie że to kolega zamawiał, a tak naprawdę to nie wiadomo który bo w systemie tej informacji nie ma a powinna. Oczywiście nie wytrzymałem i nerwy mi puściły, nakrzyczałem na dyrektora, wskazując mu dokładnie kto mnie obsługiwał i jak cała obsługa wygląda od miesiąca. Tłumaczenie było…………. ach nawet mi się nie chce pisać. Zabrałem kluczyki i wchodzę do auta, a tu czujnik spakowany w kartonik. I teraz pytanie to wymienili na inny czy wykręcili stary i zapomnieli go wstawić z powrotem. I jak myślicie……… Wstawili jakiś inny który zupełnie nie pasował a stary wykręcili i spakowali w kartonik. Wiec z powrotem do dyrektora na skargę. Poszliśmy razem na warsztat na proste pytanie do mechanika co zrobił odpowiedz była jedna: No co zamontowałem czujnik, Dyrektor: ale to jest zły czujnik i nie działa, Mechanik: no wiem. Ręce mi opadły. Ostrzegam wszystkich przed tymi kretynami, Nawet przepraszam, nic z ich strony. Takie standardy obsługi czekają was w Norauto. Brak profesjonalizmu, brak myślenia, amatorstwo i zwalanie winy jeden na drugiego jakby to klienta interesowało. Gość portalu: aen napisał(a): > jak sie pojdzie do sklepu z butami to potrafia i doradzic i nawet dobrac > rozmiar. sprobuj to zrobic w sklepie z czesciami do aut. czasem nie wystarczy > nawet podac nr seryjnego. z autopsji:( tyle ze w kazdym NORMALNYM sklepie mozna > zwrocic Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: P_major Re: Uwaga na Norauto ! ! ! ! IP: *.nsn-inter.net 29.04.08, 07:59 Ja wczoraj zmienialem opony na Targowoku, w Warszawie. Zmiana opon na felgach aluminiowych zajela tylko 1 godz 40 min. Nawet zapytalem sie czy Panowie przypadkiem nie strajkuja ale okazalo sie, ze nie. A Obsluga wytlumaczyla, ze felgi alumiowe trzeba dokladnie wywazyc. Hm, w innych stacjach chyba sa niedokladni bo normalnie sa w stanie zrobic to w 30 min. A ja czekalem jak ten palant i patrzylem jak pracownik robi mnostwo innych rzeczy pomiedzy odkreceniem kola a zmiana opony, pozniej wywazeniem i przykreceniem. Nie wiem, co mnie podkusilo tam pojechac... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Uwaga na Norauto ! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 18:56 fajnie że koła nie odpadły??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: golf Re: Uwaga na Norauto ! ! ! ! IP: 83.136.224.* 16.02.09, 08:27 W moim aucie po wizycie w norauto, koła nigdy nie odpadły. Dokręcili tak, że mechanior od wulkanizacji klął jak szewc, bo nie można było ich odkręcić. Ruszyły dopiero po zastosowaniu odpowiedniego przedłużacza (do samochodów ciężarowych). Jak musiałbym odręcać je na trasie, to chyba bryjkę na plecach musiałbym taszczyć do jakiegoś warsztatu. Fachowość, że aż w pale sztrzyka! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: vrsca Re: Uwaga na Norauto ! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 15:07 tam pracuja tylko ludzie, ktorzy potrafia, a moze i nawet nie, wymienic opony... W moim, wcale nie starym aucie, ciezko zaczely wskakiwac biegi, szefostwo norauto stwierdzilo, ze do = wymiany jest skrzynia... k...a de..le, natomiast "pan kazio" dokrecil 1 poluzowano srube na wodzikach (VW) i skasowal 10 pln. Zapewne zrobilbym to sam, ale bylem w trasie bez zadnych narzedzi.... Zenada.... Cos wstylu TESCO..... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Uwaga na Norauto ! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 19:08 super hiper market tanio dobre w deskę do śmieci haha git szit haha, a hiper szit wkręca was Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Hurra Re: Uwaga na Norauto ! ! ! ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.06.09, 15:56 Ciekawe, że na Media nie marudzisz, sprubój tam coś oddać, a najlepiej to produkt, który otwarłeś albo użyłeś. Zapomnij. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bullik Re: Uwaga na Norauto ! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 15:26 "FACHOWCY"??!! U mnie pomylili strony auta, kazali zamówić części na lewy tył, a jak przyszło do montażu części, które zamówiłem według ich kosztorysu, to okazało się że do remontu jest faktycznie tył- tyle że PRAWY!!! Poza tym nie zauważyli dwóch pękniętych sprężyn. "FACHOWCY??"- moje zdanie jest takie: "Może przez przypadek parę aut udało im się naprawić- i tyle". Ja omijam szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alex Re: Uwaga na Norauto ! ! ! ! IP: 31.133.22.* 11.02.14, 03:01 Zwrot towaru zgodnie z prawem uzależniony jest wyłącznie od dobrej woli sprzedawcy. Gdy towar posiada zniszczone opakowanie lub nosi ślady użytkowania trudno winić sprzedawcę, że odmówił przyjęcia zwrotu. Odpowiedz Link Zgłoś
kakrajes Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany 17.04.09, 17:11 "Dziekuje" wszystkim, ktorzy swoimi opiniami naganiaja kolejnych frajerow serwisowi NORAUTO. Skorzystalem PIERWSZY I OSTATNI RAZ z uslug NORAUTO w Krakowie. Ceny maja z lekka kosmiczne, wykonanie beznadziejne - przytocze tylko, ze spartaczyli wymiane amortyzatorow w Audi 80. Nie wiem, czy ktos tam kolekcjonowal srubki, czy tez moze dorabial na zbieraniu zlomu dla tescia, ale z mojego samochodu po wymianie amortyzatorow, filtrow i plynow wyplukalo na dobre z pol kilograma srubek. Krotko tylko wspomne, ze zamiast srubek pojawily sie piekne, delikatne spawy, a podczas skrecania w lewo kolo nie miesci sie w nadkolu - DZIWNE!!!! Nie sadzicie, ze za ok. 2000 mozna wybrac lepszych fachowcow? Nie obraze sie jesli ktos napisze, ze jestem frajerem. Nie sadzilem, ze nowo powstaly serwis pozwoli sobie na taka fuszere. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: audi 80?? Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 20:07 Jasne, jestes frajerem. Takim złomem to powinienes jechac do dziupli i pociąć go na kawałki i oddac biednym żulom na złom zeby mieli za co tanie wino kupic a nie placic 2 kawałków w serwisie, przy wartości samochodu moze 2.5 tys. Zreszta wszystkie cieniasy total złomami i wyedukowane internetowo półgłówki zawsze znajda uchybienia nawet dobrze wykonanej usługi. Pozdrawiam Frajerów Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Konsul Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.chello.pl 19.05.09, 23:57 Nażekaja na obsługę i mechaników, a i tak przyjadą... A to np. dlatego że mamy dobre promocje, które się opłacają dla użytkowników. Konsumęci którzy korzystaja z usług stacji czasem nie rozumieją pewnych pojęć, tak jak np. Pan od Audi 80... trzeba liczyć sie z tym że gdy auto ma kilka lat i oprócz wlewania paliwa i ewentualnej wymiany oleju chcemy zrobić coś przy zawieszeniu czy układzie hamulcowym, kierowniczym to po tylu latach te części i jak i zarówno elemęty takie jak śruby rdzewieją, zapiekają się itp itd więc nie dziwi mnie to że odpadło tam pół torby śrub... Brak jest wam wyobraźni. Po drugie jeśli ceny są kosmiczne zawsze można dokonać takich usług w ASO więc chyba ten temat mamy z głowy. Kolejny Pan/Pani napisał/a że wymiane drążka w innym serwisie zrobią w 30 min... mogę się z tym zgodzić pod 2 warunkami: jeśli wszystkie śruby się poodkręcaja bez problemu i nie będą pozapiekane i nie ustawią po tym zbieżności/geometrii ;) Pani napisała że opony wymienimy w 1,5h i jest to zdecydowanie za długo... jeśli mamy kpl umówionych aut i nie ma mechanika/podnośnika to niestety niemyślenie i wymiana opon zimowych na letnie w połowie wiosny tak wygląda.. Napiszę tylko tyle... zastanówcie się ludzie czasem i kontrolujcie swoje samochody, a nie tylko eksploatujecie i liczycie na darmowy przegląd, a takich problemów bedzie mniej! Bo nie naszą winą jest to jakim autem przyjeżdza klient! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wojt Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 15:40 "Bo nie naszą winą jest to jakim autem przyjeżdza klient! " Ta puenta jest najlepsza haha. Do tego pana najlepiej przyjechać samochodem wprost z salonu lub taśmy montażowej fabryki. Takie samochody można naprawiać, a te kilkuletnie, używane...no cóż, skoro nie do mechanika to tylko na złom. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: konsul Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.chello.pl 22.05.10, 00:40 > "Bo nie naszą winą jest to > jakim autem przyjeżdza klient! " > > Ta puenta jest najlepsza haha. Do tego pana najlepiej przyjechać samochodem > wprost z salonu lub taśmy montażowej fabryki. > Takie samochody można naprawiać, a te kilkuletnie, używane...no cóż, skoro nie > do mechanika to tylko na złom. Żenada. Najpierw zrozum ta wypowiedz a pozniej komentuj. Nie oznacza to ze przyjechac nowym autem, ale aby swoje auto kontrolowac i na bierzaco naprawiac wysypujace sie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: 93.159.1.* 05.06.10, 09:42 > Nażekaja na obsługę i mechaników, ... > Konsumęci którzy korzystaja z usług stacji czasem nie rozumieją > elemęty takie jak śruby Jeśli na mechanice znacie się tak samo jak na ortografii to ja już nie mam więcej pytań. Dzieci w 3 klasie szkoły podstawowej znają się lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: git Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.10, 17:34 Poliglota je...y sie znalazł Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: g Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.09, 02:44 jesli jestes taki bogaty to pozycz troche kasy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: noname Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.lanet.net.pl 06.07.09, 23:33 Pamietaj ze w takim sklepie jak Norauto masz cos takiego jak gwarancja dostajesz przeciez paragon jak cos sie dzieje z autem po naprawie to jedziesz do nich i bez problemu sprawdza a ak bedzie trzeba to zrobia na nowo w umowionym terminie a u "fachowca z garazu" paragonu nei dostajesz i jak cos Ci sie zepsue to gowno mozesz mu udowodnic ze robiles to u niego Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lukasz Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: 195.116.30.* 30.09.08, 15:36 Zapomnieli założyć palstykową osłonę na podszybiu, w skutek czego w mojej megance woda zaczęła walić prosto w akumulator. Musiałem osobiście odebrać osłonę i sobie ją zamontować. Partactwo i pośpiech !!! mało wspołnego z profesjonalizmem, natomiast ceny usług jak najbrdziej "profesjonalne". Nigdy więcej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mitko Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.08, 20:05 Zmieniali mi olej. Gość 1 minutę po wlaniu badał stan na bagnecie. W efekcie miałem za wysoki poziom oleju i w domu strzykawką ściągałem. To jest fachowość? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mcg Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.217.146.194.generacja.pl 02.01.09, 19:24 Nie przesadzaj, do pół litra więcej może być. Pozatym olej sprawdza się ok 2 minuty po zgaszeniu na ciepłym silniku, ale to chyba wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.09, 10:20 a ja słyszałem ze na zimnym ,,, na równej powierzchni ... heh .. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rys Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.11.09, 18:03 strzykawke to w dupe sobie mogłeś wsadzić.Olej jest w misce ciekawe jak ty strzykawką podszedłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aen Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.centertel.pl 09.12.09, 23:40 o LOL. to nie masz w aucie bagnetu kierowco? to nie mozna prze otwor bagnetu wprowadzic igły strzykawki? co jest? tylko 50cio milimetrowe igly widziales? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: osa Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.lan.bermudy.net 06.05.11, 18:37 ty głąb jestes i tyle!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BORUTA Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.chello.pl 18.01.09, 15:17 Raz pojechałem na Warszawski Tragówek i powiedziałem NIGDY więcej, choćbym miał miesiąc autobusem jeździć. A ostrzegali mnie znajomi...to nie wierzyłem. Myślę, że z takim profesjonalizmem Ci pseudo fachowcy zwiną się za parę latek. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kierowca Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 21:40 popieram was wszystkich syf kiła i mogiła no niestety taka maja opinie i nic nie robia zeby to zmienic wszystko szybko i fachowo ale nic nie ma to wspolnego ni z szybkoscia ni z fachowoscia a kase ciagna ile wlezie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Amissu Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.c197.msk.pl 25.02.09, 12:38 każdy ma swoje na ich temat... ale póki co klientów mają, więc jednak ludzi coś tam przyciąga... widać są ludzie zadowoleni z ich obsługi!! a znając życie to najwięcej mają do powiedzenia stali klienci darmowych usług... :D :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ter Re: polecam norauto Wroclaw Bielany IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.11.09, 18:05 a gdzie ty syf tam widziałeś,dla mnie jest czysto i fachowo -polecam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niezadowolona Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.centertel.pl 10.03.09, 20:44 W pełni zgadzam się z opiniami. Nie dośc że odwalają fuszerę, to jeszcze potrzebują na to ogromną ilośc czasu. Wymiana drązka kierowniczego trwała 5,5 godziny. Lekka paranoja !!! Nie polecam nikomu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jmh-ww Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.lanet.net.pl 23.04.09, 02:15 Zgadzam się z przedmówcami krytykującymi. Odradzam i nie słuchajcie naganiaczy, którzy za darmowy przegląd z kosztorysem i wydrukiem dadzą się ześwinić. A oto i moja wersja Profesjonalizmu NORAUTO!!!!!!!!! Planuję podróż samochodem na wczasy 5000 km, wobec czego dla pewności przy okazji darmowego przeglądu, super wyposażenia sklepu oraz dobrej opinii kolegi pojechałem sprawnym samochodem na przegląd. Okazało się, że mam niesprawne hamulce tylne (co okaże się po dodatkowym przeglądzie jeśli otworzę zlecenie), niesprawne wszystkie wachacze, do wymiany łożysko Mcphersona, tuleja belki tylnej, zagrożone uszkodzeniem amortyzatory - brak osłon, woda w płynie hamulcowym, za wysoki stan płynu chłodniczego, nieprawidłowa geometria kół. Dostałem piękną kartę przeglądu - graficzną, kosztorys i super wskazówki od obsługi zakładu. Przy takim stanie rzeczy i planowanym wyjeździe otworzyłem zlecenie naprawy a w nim: wymiana opon zimowych na letnie, wymiana wachaczy, tulei, łożyska am. mcphersona, osłon amortyzatora, płynu hamulcowego, kompleksową obsługę klimatyzacji z odgrzybianiem, dodatkowy przegląd układu hamulcowego i chłodzenia wraz z naprawą, dałem się też naciągnąć na użycie kontrastu do klimatyzacji, azotu do opon i wymianę zaworków do kół. Zapłaciłem za usługę? 4450 zł. Naprawa trwała łącznie 2 tygodnie (z uwagi na brak części, które ponoć muszą ściągać z Gdańska) z samochodem pozostawionym w warsztacie, po odbiorze okazało się, że samochód mi ściąga na prawą stronę, wobec czego ponownie wróciłem na geometrię. Teraz mi ściąga na prawo, mam ciągłą blokadę kół i tarcie na kołach tylnych po wymianie tarcz hamulcowych i klocków, z przodu podczas manewrów zgrzyty i tarcia, hamowanie z poślizgiem opóźnione, po włączeniu wentylacji czuć swąd wilgoci, prawy nawiew z klimatyzacji ledwie zauważalny, wymieniono mi przy okazji klimatyzacji skraplacz, osuszacz oraz przewód łączący bo ponoć się ukręcił.Samochód pali teraz poprzez zwiększone opory toczenia o 1/3 więcej niż poprzednio przed naprawą. Wróciłem natychmiast do warsztatu, a tu koniec miłej obsługi, wyznaczono mi termin ponownej diagnostyki ponieważ chyba coś zmyślam za 2 tygodnie. Pierwszy wyjazd do Hiszpanii już mi przepadł,na drugi prawdopodobnie mogę nie zdążyć. Zrobiłem płatną diagnostykę w autoryzowanym serwisie i czekam na diagnostykę NORAUTO i naprawę gwarancyjną. Zobaczymy co się wydaży. Jestem na tyle zdesperowany że nie popuszczę dla zasady i o ile nie będzie poprawy lub wciskanie mi kitu że to inne sprawy lub potrzeba zapłacić za dodatkowe usługi i materiały oddam sprawę do sądu. Dlatego nie ganię tych zadowolonych klientów, lecz daję pod rozwagę czy warto im robić taką reklamę. Drobne sprawy naprawiają wszędzie a dobre wyposażenie i ponoć miła obsługa to nie wszystko. Do zastanowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hesa Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 12:38 no ja dzis tez bylam lekko zaskoczona, zadzwonilam do norauto z pytaniem o koszt letnich kolek, czy mozna przyjechac juz czy sa terminy, koszty oczywiscie wszystkiego itd - Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Janusz Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.12.11, 08:19 Często bywa tak,że koszty montażu są schowane w cenę opon.Warto zwrócić uwagę na całkowity koszt ,a nie sugerować się zakrytym gratisem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mechanik Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 09:31 małe sprostowanie powodem ściągania samochodu podczas jazdy był zapieczony zacisk hamulcowy przedniego prawego koła zostało to usunięte zaznaczam za darmo to taki ukłon w pana stronę od firmy norauto i nie miało to związku z poprzednią naprawą .Ponadto odgrzybiona zostła klimatyzacja i wyczyszczone kanały wentylacyjne ozonem .Życzę szerokiej drogi i bezawaryjnej eksploatacji seata . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: internłta Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.10, 01:51 hamulce działają z opuznieniem bo klocki i tarcze muszą się dotrzeć . z klimy czuć wilgoć bo pewnie wybrałeś tanszy środek do odgrzybiabia . omijaj dziury to na geometri zaoszczedzisz i wymień drązki kierownicze Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Waldek Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.12.11, 08:23 Jak mogłeś takim autem jeździć ,a co gorsze w taką długą trasę.Masz pretensje do mechaników którzy zdiagnozowali Twojego rubcia.? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Igor Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.play-internet.pl 10.08.15, 12:39 Witam. miałem podobną sytuację przy wymianie tarcz i klocków w audi a3. Auto zadbane i sprawne w 100% . Zrobili mi niemal identyczny kosztorys, na który się niezdecydowałem. Od tego czasu zrobiłem autem 34000 km. i nic nawet nie myśli o tym, aby się popsuć:-). Ostatnio przesiadlem się do accorda kombi i na gwałt szukałem oleju do wymiany... Zadzwoniłem i pytam się czy mają tam motul'a 0w30 w normie A5/B5... Mają i owszem, ale na zamówienie i tak dowiedziałem się że 5l. tegoż oleju kosztuje u nich 420zł.!!! Po prostu ich POPIERDOLIŁO!!! Marża 100%, to powinno być karane!!! Najlepiej poprzez egzekucję... Kupiłem olej przez neta ze str. Oil-land.pl za 200 zł 5l... partacze i złodzieje, nic więcej... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: atydorfa1 Re: Omijajcie norauto Warszawa Ostrobramska IP: 62.29.174.* 19.06.09, 14:36 Omijajcie Norauto na ul. Ostrobramskiej mieli mi wymienić czujnik temperatury w fiacie seicento a zepsuli mi ten czujnik, bo nie spuścili wody w chłodnicy i przy wymianie mi go zalali. Porażka , nawet nie umieją porządnie geometrii kół zrobic oni nawet nie nadają sie do wymiany żarówki naprawde. Pojechałam tam 3 razy i za każdym razem psują. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Erg Re: Omijajcie norauto Warszawa Ostrobramska IP: 194.156.48.* 11.07.09, 15:45 Ja rowniez mialem tą wątpliwą przyjemnosc korzystać z uslug Norauto na Ostrobramskiej w Warszawie. Dzień wczesniej umówiłem sie na szeroko reklamowany przez siec przeglad wakacyjny oraz darmową diagnostyke klimatyzacji. Pani przez telefon umowila mnie na 11.00. Przyjechalem o godz. 10.55 - Pan "konsultant" odebral ode mnie kluczki i powiedział ze "zaraz" ktoś się moim autem zajmie. To "zaraz" trwało 85 minut !!!!. To Maxymalne przegiecie - ja sie pytam - to po jakiego grzyba umawiają na godziny. Specjalnie sie wczesniej umowiłem zeby nie czekać a tu taka lipa. Do pracy sie przez nich spóźnilem. Ech..szkoda słów.... W koncu pan mechanik raczył sie zająć moim samochodem - najpierw poziom oleju, płynu do chlodnicy( tu polecił uzupelnic co niezwlocznie wykonal), a do akumulatora nie umial sie juz podpiąc mowiąc ze to japonski. dalej na podnosnik - opukał wszystko, pokrecil kolami, popatrzyl na tarcze i klocki i po szumnie zapowiadanym przeglądzie. Wszystko na oko. Powiem szczerze ze innaczej to sobie wyobrazalem. No i jeszcze DIAGNOSTYKA KLIMATYZACJI - wiecie na czym polega - gosciu przyklada termometr do wylotów powietrza i mowi : w porządku Zdecydowanie sie zawiodlem. Jezeli tam pojade to tylko umyć sobie samochod (sam) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anim Re: Omijajcie norauto Warszawa Ostrobramska IP: *.centertel.pl 17.01.10, 11:53 zgadzam się z tym opisem ten sklep i warsztat to pomyłka ale to nie wina pracowników tylko kierownictwa to ludzie nie związani z motoryzacja zero pojęcia o autach, dyrektor to już masakra ten człowiek nie wie co robi i mówi.Odradzam serwis i współczuje ludziom którzy tam pracują taka wielka firma a w sklepie zimno jak w psiani , Były Klient Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: znany Re: Omijajcie norauto Warszawa Ostrobramska IP: *.centertel.pl 17.01.10, 11:55 zgadzam sie masakra Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marek Re: Omijajcie norauto Warszawa Ostrobramska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 17:43 Dobre, ale prawdziwe, leją z góry na klientów. Wreszcie padły słowa prawdy na temat Norauto. A spróbujcie zadzwonić i umówić się przez telefon, prędzej dodzwonicie się na przylądek Horn. Jedyną uwagę klientowi poświęca ochrona, tak że człowiek czuje się jak złodziej oglądając przed zakupem. Fajnie było jak oferują zestrojenie CB radia, umówiłem się (tak zrobią oczywiście, wyznaczyli godzinę) przyjeżdżam szczęśliwy a tu co miernik im nie działa i przejażdżka na darmo. Jeden miernik na cały zakład! Już nie chce sobie wyobrażać jak wyglądało by strojenie, poświrowali by przy reflektometrze i koniec. Na pewno nie mieli by pojęcia o skracaniu i wydłużaniu anteny etc.. K..wa trochę poważniejszego podejścia życzę... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bialy Re: Omijajcie norauto Warszawa Ostrobramska IP: *.centertel.pl 02.12.10, 12:06 witam. mialem podobna sytuacje tyle ze chodzilo o wymiane opon. a wiec dzwonie pani umawia mnie na dzien jutrzejszy na godzine 15.30 wiec jestem punktualnie pan bierze kluczyki twierdzac ze za chwile kolega wymieni opony. godzina 16.30 mechanik przystepujedo pracy!!! myslalem ze wyjde z sieeeee!!! dana wymiane opon mechanik zakonczyl o godzinie 18tej!!! wiec lepiej omijajcie norauto na ostrobramskiej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: SAWA Re: Omijajcie norauto Warszawa Ostrobramska IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.11, 22:41 To jakaś kryptoreklama. Ja korzystam często z usług na Ostrobramskiej i nie mam zastrzeżeń. Sprawnie, szybko i bez zapisów. Przyjeżdzam, czekam do 15 minut i zmiana opon czy przegląd. Bez straty czasu. Dla drobnych usług nie ma lepszej stacji, no oczywiście poza moim stałym servisem CIANCIARA SERVICE. Pozdrawiam mechaników z obu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ciekawy... Re: Omijajcie norauto Warszawa Ostrobramska IP: *.146.146.74.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.10.11, 10:53 jedno pytanie...jaki koszt takiej usługi????... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kamil Re: Omijajcie norauto Warszawa Ostrobramska IP: 31.178.126.* 03.04.12, 17:08 Również nie polecam, naciągacze , chciałem wymienić łożysko w samochodzie w przednim kole policzyli mi 465 zł( +150 zł za usługę) za łożysko z piastą więc się zapytałem czemu tak drogo i po co mi piasta a oni ze nie ma samych łożysk :) heheheheheheh (łożysko kosztuje w granicach 70 zł tylko jest troszeczkę więcej przy tym pracy i trzeba mieć odpowiedni sprzęt) i że z piastą tylko mogą mi wymienić . Podziękowałem za usługę Odpowiedz Link Zgłoś
wnukstalina Re: Omijajcie norauto Warszawa Ostrobramska 22.04.13, 08:28 Popieram, uważajcie na Norauto Ostrobramska. Tam siedzą partacze. Słyszałem o urwaniu tam dwóch śrub za pomocą klucza pneumatycznego, oczywiście na koszt klienta. Chcecie osiwieć, jedźcie do Norauto Ostrobramska. Ja nie zaryzykowałem. Tę samą robotę wycenianą tam na 1000 zł, nieopodal wykonałem za 800, szybko i solidnie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 666 Re: Omijajcie norauto Warszawa Ostrobramska IP: *.acn.waw.pl 11.01.10, 23:51 o_O ... po nicku zakladam ze kobieta pisze te madrosci... droga Paniusiu :> jako ze jest to czujnik temperatury plynu chlodniczego, sila rzeczy nie bedzie mierzyl niczego innego jak tempereture owej cieczy... to czy bedzie zalany czy nie nijak wplywa na jego prace ;] Czytajac wiekszosc tych wypowiedzi wlos sie na glowie jezy i kosa w kieszeni otwiera, nie macie pojecia o czym piszecie to nie piszcie wcale. Sami experci... kto wam prawo jazdy dal ? a moze raczej ile i komu za nie daliscie ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szewnor-ekauto-rek Re: Omijajcie norauto Warszawa Ostrobramska IP: 109.243.170.* 17.10.10, 15:31 a co prawo jazdy ma do tego.mam wiedziec czy skręcic w prawo czy w lewo a nie w którą strone krecić srubę od tego sa fachowcy ,ale nie w norauto bo tam sa tylko norniki wygryzające dziury w portfelu,siedzą w norach imają wiedzę ("fachową" ) w odbytnicy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: grzegorz Re: Omijajcie norauto Warszawa Ostrobramska IP: *.home.aster.pl 23.11.10, 14:30 Byłem na wymianie kół w RAV-4. Samochód dwa razy spadł im z podnośnika a klucz dynamometryczny znalazł się po ostrej interwencji. Koła dopompowano powietrzem choć były oznakowane ze zawierają gaz. Tragedia. W recepcji przy płaceniu dano mi do zrozumienia ze jestem intruzem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dominik Re: Omijajcie norauto Warszawa Ostrobramska IP: 195.245.213.* 12.05.11, 17:10 macie rację, czegoś takiego nie przypominam sobie nawet z filmów o grotesce PRLu i kuriozalnych akcjach za komuny w usługach. Walą każdego w konia. Np. kradną śruby i tym samym nie dokręcają kół, pompują powietrze chociaż jeździsz na gazie, nie możesz doczekać się kół z przechowalni, nie odbierają telefonów, nie reagują na maile ... amatorka pełną gębą .. żenada ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fantom Re: Omijajcie norauto Warszawa Ostrobramska IP: *.dynamic.chello.pl 14.10.12, 19:51 jeśli chcecie darmowe fanty walcie do norauto na Głębockiej (wawa) już trzeci raz miałbym fanty gratis , najwarzniejsze zebyście kupowali na tą ich "fakture" co wystawia sprzedawca wtedy fanty za free np. 1.kupowałem oponki gościu na tym papierze zamiast 4 napisał 1 czyli 3 oponki gratis miałbym jak nic bo nawet ta wkasie sie nie skapowała że wynosze 4 , 2. pojechałem na diagnostke klimatyzacji jak wiemy jest gratis przynajmniej była okazało sie że musze nabić mowie ok prosze mi nabić przychodzi gościu z ta ich "fakturtą" i co jest na niej policzone za diagnostyke czyli gratis czyli gratis nabicie , nr.3 ostatnio znowu kupuje oponki zimowe dla odmiany gościu najpierw ściąga letnie (a ja zimowe chce) no ale po kolejnej chwili targa zimowe stoi i patrzy na mnie ja na niego i czekam na ich tą "fakture" poczym koleś mowi że pomoze mi zanieść do gabloty nie dając "faktury" i nie biorąc danych do niej oki zanosze sam do gabloty poczym wracam do środka staje przy kasie myśląc żę tam jest papier , patrze gość zniknął kasjerka nie reguje nikt nie chce przyjąć zapłaty za gumy , normalnie mógłbym wsiąść do gabloty i odjechać nie płacąc. No ale uczciwym jestem i zagaduje o te opony że chce płacić ok z trudem kasjerka szuka kolesia od papieru co go nie wystawił i wraca z nim na papierze ze mam zapłacić o 100 zł więcej niż miałem zapłacić więc wracam do gabloty po ówczesnym zgłoszeniu błędu z płatnościami i odnosze im te opony z powrotem i mówie że mogą se je wsadzić tera. Także po fanty gratis norauto wawa Głębocka walcie ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ozz Re: Najpierw sprawdź warsztaty na Cartoteka.pl IP: *.chello.pl 19.11.09, 00:32 Na www.cartoteka.pl można sprawdzić lub zostawić opinie o pracy i jakości usług warsztatów. Nie dajmy się nacinać niech usłyszą co sądzimy o ich krętactwach! www.cartoteka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szadok Omijajcie norauto IP: *.bedzin.enion.pl 22.12.09, 13:03 mnie w zeszłym roku podczas wymiany opon strzaskali śrubę, wymienili tylko 3 opony i wysłali do kasy, bo czwartej nie da się odkręcić. myślałem ze wyjde z siebie i stane obok. nie dość, że skończone partacze, to jeszcze półdebile. nie wiedza o co mi chodzi, bo przeciewż nie policzyli mi za komplet a tylko za 3 opony. od tamtej pory tylko tam kupuję jakieś drobiazgi, i to w ostateczności, bo drogo jak diabli... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PAN Re: Omijajcie norauto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 23:07 sam gościu jesteś debilem!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Artur Re: Omijajcie norauto IP: *.chello.pl 09.03.10, 20:50 potwierdzam partacze, bo co to za warsztat co niepotrafi odkręcić zapieczonej śruby. Trochę pokory panowie,proponuję zatrudnić mechaników a nie piekarzy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kamel Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.xdsl.centertel.pl 18.01.10, 23:56 Nie wiem skąd takie negatywne opinie... Ja pojechałem w listopadzie na wymianę opon (przed zimą) nie było kolejek. Chciałem nabyć opony i felgi stalowe. Konsultant doradził i dobrał co trzeba,wziął zaliczkę i na drugi dzień umówił mnie na montaż. gdy przyjechałem opony były już zmontowane,wyważone i czekały na mnie... Auto od razu wiechało,ja w tym czasie uregulowałem należność w kasie . Trwało to może 10 minut. Taki rozwiązanie dla mnie jest w porządku. Dlaczego są tu tylko negatywne opinie??? Pewnie dlatego,że zadowoleni klienci(jak ja) nie piszą bzdór na forach tylko do nich przyjeżdżają. Nie bronie ich,bo w każdym warsztacie zdażają się wpadki... U nich pewnie też. Ja nie widze u nich nic co by zepsuło opinię o nich. Myślę,że w sezonie oponiarskim warto mieć trochę cierpliwości,albo pomyśleć o wymianie opon wcześniej- jak ja:) Jak widzę tych mechaników jak biegaą w sezonie,śpieszą się by klient na czas odebrał auto,to aż mi ich żal... Błoto,śnieg,zimno,pośpiech... masakra!Polecam Norauto na Bielanach Wrocławskich :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MruFka Re: Omijajcie norauto Warszawa!!! IP: *.146.227.172.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.03.10, 17:29 Ja sie podpisuje pod tymi co narzekają! Masakra totalna, banda niedoinformowanych matołów. Oddalismy z moim chłopakiem samochód do wymiany paru drobiazgów ( oddalismy go w piatek po wczesniejszym umówieniu się) miało byc zrobione w ciagu godziny. Ok nie wyrobili sie przed zamknieciem wiec powiedzieli, że bedzie na sobote napewno. Acha nic bardziej mylnego. W sobote rano zadzwoniła "madra wszystko wiedzaca pani" i powiedziała ze nie maja jednej czesci i ona nie wie kiedy bedzie. Popołudniu zadzwonił Pan i powiedział ze czesc jedzie i była juz zamówiona w piatek ( wiec ska ta pani miala informacje , ze tej czesci nie moga znalezc ehhh). Dziś jes poniedziałek i mój chłopak zadzwonił zapytac sie czy wieczorem bedzie gotowe to pan ( którys z kolei) poinformowal go, ze on wrocil dopiero z urlopu a nie ma teraz zadnego pracownika , który robił nasz samochód i jak sie czegos dowie to oddzwoni... ehe czekamy i czekamy ! Jajo mozna znieść ! Rozumiem, ze czasami moze dłuzej potwac wymiana itd, ale chyba nalezałoby rzetelniej informować klientów . Band niedouczonych kretynów jak to ktos wczesniej napisał... eh to by było na tyle. Uprzedzam Was naprawde ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: qqqq Re: Omijajcie norauto Warszawa!!! IP: *.centertel.pl 11.09.10, 11:49 Ja sie podpisuje pod tymi co narzekają! Masakra totalna, banda > niedoinformowanych matołów. Banda > niedouczonych kretynów jak to ktos wczesniej napisał. Mrufka jak jesteś tępa to nie obrażaj chociaż innych jeśli się nie znasz to się nie wypowiadaj Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PR Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany oszukują IP: 79.110.201.* 04.05.10, 23:44 Wymiana opon zimowych (3) na letnie choć umówiona na konkretną godzinę trwała ok. godzinę.Do rachunku doliczyli czwartą oponę której nie wymieniali i wpisali felgi aluminiowe choć były zwykłe stalowe. Pozytywne opinie wpisują chyba znajomi i pracownicy. Omijajcie Norauto. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mihas Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.wroclaw.mm.pl 02.02.14, 14:01 Ja muszę przyznać że z mojego punktu widzenia jest różnie. Byłem tak już kilka razy i faktycznie czasami zrobią wszystko szybko i dobrze (najczęściej proste rzeczy) ale jak jest coś trochę bardziej skomplikowanego to są problemy. Pracują tam najczęściej ludzie którzy zarabiają mało więc nie są to fachowcy z górnej półki - niektórym chce się bardziej innym mniej - ale przy tych cenach ciężko oczekiwać pełnego profesjonalizmu - uważam, że ceny mają naprawdę niezłe no i co dla mnie bardzo ważne: godziny otwarcia - jest to pop prostu taka biedronka z usługami i czego oczekiwać. Dziwi mnie jeśli ktoś oczekuje pełnego profesjonalizmu od takiego punktu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jakość obsługi Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.opera-mini.net 10.03.10, 20:39 Na stronie dotyczącej jakości obsługi przez firmy klienci chwalą Norauto www.jakoscobslugi.pl Możecie dodać swoje komentarze dotyczące tej firmy lub znaleźć najlepszą firmę w swojej okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: TMK Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.10, 19:04 Z innej beczki. W grudniu 2008 kupiłem u nich akumulator (przeklejona varta) z 3 letnią gwarancją. Od miesiąca ładuje go co 5-6 dni i regularnie pada. Napięcie ładowania w autku jest dobra tj. 14,41V bez obciążenia. Jak wygląda rozpatrzenie reklamacji aku przez norauto? Wymienią czy mam szykować się na jakieś niespodzianki? Odpowiedz Link Zgłoś
w_czym_moge_pomoc Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany 15.06.10, 10:52 No i się wątek rozwija, ilu ludzi tyle opinii :) magia forum.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anonimmm Omijajcie Norauto Zabrze!!!!!!!!!! IP: 85.11.74.* 19.06.10, 20:13 Jezeli zakupicie jakikolwiek sprzet w w-w firmie(w moim przypadku byloto radio z nawigacja z firmy First)Pomimo,ze sprzet posiadal dwa lata gwarancji.Po okolo roku odmowilo posluszenstwa a firma omowila zrealizowania reklamacji.Po dlugiej walce z firma,radio zostalo naprawione....i zamontowane,ze strach sie bac(w czasie jazdy radio wylatywalo z kieszeni schowka.Po nastepnej juz reklamacji,zamontowano poprawnie,z tym,ze tym razem nie odczytywal plyt CD.Wystrzegajcie sie tej pozal sie Boze firmy!Wydalem wiecej pieniedzy na ciagle dojazdy do firmy niz na sam sprzet.Jezeli tak montuja jakiekolwiek czesci do np.zawieszenia,nic dziwnego,ze w Polsce jest tyle wypadkow. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zabrzanin Re: Omijajcie Norauto Zabrze!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.10, 07:54 Chce nabic klime w Zabrzu w Norauto ciekawe jakby tą usługe wykonali ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anonim Re: Omijajcie Norauto Zabrze!!!!!!!!!! IP: 195.82.180.* 19.11.13, 10:35 Ja bym niebyl takim hardkorem i bym niesprawdzal ;Di Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mobilek Re: Omijajcie Norauto Zabrze!!!!!!!!!! IP: 212.180.166.* 06.06.16, 00:30 Przy nabijaniu klimy oszukuja i trzeba stac przy automacie i pilnowac ile wpuszczaja czynnika. Mnie w balona zrobili i po 3latach sciagneli 500 gram a nabili 360 i nie chlodzila wiec z reklamacka wracam a oni ze to moja wina bo uklad nieszczelny ktory byl szczelny 3 lata wstecz :) poprosilem o ponowny serwis przy mnie i okazalo sie ze jest tylko 360 gram wiec powiedzialem ze nie place bo mnie oszukali to mi kluczykow nie chcieli oddac od samochodu wiec wezwalem policje i zanim dojechala to juz mi kluczyki oddali i zlikwidowali rachunek :) zlodzieje i naciagacze i nic wiecej a obsluga wrecz bezczelna i nie znaja przepisow prawa :) Ja nie polecam i nigdy tam juz nie pojade. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ANONIM Re: Omijajcie Norauto Zabrze!!!!!!!!!! IP: *.sileman.net.pl 30.08.10, 18:48 bo nie kupuje się takiego ŚCIERWA Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iceman31 Re: Omijajcie Norauto Zabrze!!!!!!!!!! IP: *.zabrze.net.pl 14.10.10, 09:41 I co tłuku... uważasz, że zakupienie radia First a nie Pioniera czy JVC co zapewne masz u siebie (a akurat ja uważam to za ścierwo bo nie ma jak dobry Soniak).. upoważnia firmę do złego, dziadowskiego montażu???? Puknij się w ten pusty kozi łeb zanim coś napiszesz..... Czego by się nie kupiło... nawet typu NO NAME, jak zamawiam usługę montażu czy naprawy ma być wykonana solidnie i zgodnie z gwarancją. Tyle w temacie do Ciebie niedorozwoju. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maestro2004 Re: Omijajcie Norauto Zabrze!!!!!!!!!! IP: 212.106.165.* 29.11.10, 21:32 Podpisuję się dwoma rękami pod słowami mego przedmówcy: "Omijajcie Norauto Zabrze!!!!!!" Ja kupiłem łańcuchy śniegowe, byłem w trasie, obfite opady śniegu, wieczór kiepsko widać cokolwiek a już na pewno numerki na oponie. no i zamiast R15/175/65 kupiłem łańcuchy R14/175/65. prubowałem je założyć ale nie było szans bo zawsze gdzieś kawałka łańcucha brakowało. Poprosiłem w Norauto by mi wymienili na większy rozmiar, oczywiście byłem przygotowany że czeka mnie dopłata. A tu usłyszałem od pana z obsługi "My nie mamy obowiązku przyjmowania towaru, klijent się pomylił więc klijenta strata" A łańcuchy przecież nowiusieńkie i ani razu nie założone, bo przecież bym musiał być koperfildem by mi się ta sztuczka udała. Takie podejście do klijenta w Norauto mają. Tak do porównania w innych sklepach wymiana na inny towar bez problemu. Moja noga u tych złodziei już więcej nie postanie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: Omijajcie Norauto Zabrze!!!!!!!!!! IP: *.stk.vectranet.pl 10.01.12, 20:22 jak kupiłeś jakiś tani szajs to ci się zepsuł po roku Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lol Re: Omijajcie Norauto Zabrze!!!!!!!!!! IP: 195.82.180.* 19.11.13, 10:50 Noreauto gliwice to tez totalna porazka cena uzgodniona 590 pln za naprawde auto stalo 8dni po 8 dniach dzwoni pan ze auto niechce palic (reset komputera) dodatkowe programowanie +700pln Niepolecam odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Spoko Re: Omijajcie Norauto Zabrze!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.15, 08:11 Za mało informacji podajesz i wychodzisz w ten sposób na zwykłego internetowego hejtera. Napisz jaki to samochód i z jakiego powodu (usterki) trafił do warsztatu. Noramlnie w żadnym noramalnym samochodzie nie trzeba programować komputera. Są niestety od tego wyjątki, jak bodajże Peugeot 207, gdzie po całkowitym rozładowaniu akumulatora, lub zerwaniu paska alternatora auto blokowane jest przez system, który nazywa się chyba bsi. Wtedy rzeczywiście trzeba specjalistyczny sprzęt, żeby go odblomować, a usługa taka kosztuje coś koło tego, co piszesz. Ni cholery nie mogę zrozumieć po co Peugeot taki system wymyślił. Podsumowaując: pisząc takie rzeczy fobisz tylko z siebie zwykłego hejtera, a nie wprowadzasz do wątku noc konstruktywnego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bullik Re: Omijajcie norauto Wroclaw Bielany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 15:23 "FACHOWCY"??!! U mnie pomylili strony auta, kazali zamówić części na lewy tył, a jak przyszło do montażu części, które zamówiłem według ich kosztorysu, to okazało się że do remontu jest faktycznie tył- tyle że PRAWY!!! Poza tym nie zauważyli dwóch pękniętych sprężyn. "FACHOWCY??"- moje zdanie jest takie: "Może przez przypadek parę aut udało im się naprawić- i tyle". Ja omijam szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lee-gdynia Re: Omijajcie norauto PŁOCK IP: 109.243.169.* 15.08.10, 23:16 wymieniałem u nich opony,ciężarki przy wyważeniu do felg aluminiowych przybili na zewnątrz.Niestety zauważyłem to doiero w Gdyni. PARTACZE PARTACZE partacze Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: renne Re: Omijajcie norauto KRAKÓW IP: 77.236.0.* 17.09.10, 15:28 czytając powyższe wpisy dochodzę do wniosku, że ktoś chyba chce nam wcisnąć ładnie opakowany "szit!". to tak jak w reklamie ubezpieczyciela, kiedy to za piękną fasadą mamy gości łomem oddzielających tapicerkę od drzwi. byłem w norauto aby sprawdzić akumulator i puścili do mnie gościa, który o akumulatorach wie nie więcej niż o fizyce jądrowej. za głupi odczyt, który wskazywał poziom naładowania skasowali 25zł. chętnie zainteresowanym podam inne miejsce gdzie jegomość starej daty potrafi konkretnie ocenić sytuację i albo zaproponuje regenerację (tańsza opcja) albo zakup nowego (w cenie o wiele niższej niż w norauto). Reasumując SERWISOWANIE W NORAUTO JEST JAK SERWISOWANIE W SKLEPIE Z OBUWIEM - NIE MA RÓŻNICY, tylko Ci pierwsi okrzyknęli się "serwis samochodowy". Jestem za położeniem tej marki! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: trubadur_polski Re: Omijajcie norauto KRAKÓW IP: 212.244.190.* 07.12.10, 15:36 potwierdzam norauto w krakowie wymieniało mi tarcze i klocki hamulcowe. Opóźnienie z robotą wyniosło 2 godziny. Jakiś kretyn nie dokręcił tarcz przy tylnich kołach. czekała mnie niespodziewana wizyta u mechanika. Omijajcie ich z daleka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomek Re: Omijajcie norauto KRAKÓW IP: *.dynamic.chello.pl 25.12.10, 12:47 możesz rozwinąć temat bo to ciekawe jak Ci nieprzykręcił ? Czym Ci nieprzykrecił ?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: miechu Re: Omijajcie norauto KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 14:42 Gościu być może jesteś z konkurencji a być może nie, i chodzi ci zapewne o tarcze hamulcową która ma dwie małe gwintowanie dziurki i powinny być w nich śrubki aby tarcza nie była luźna po odkręceniu koła ( często mech. tego nie robią aby łatwiej wymieniać w przyszłości tarcze ) - powiem ci tak : na pewno cię sprawdzili w komputerze jeżeli byłeś w nor. ( kim jesteś ) a Tomek to kierownik sali napraw , podpisał się imieniem , aby Dyrektor salonu wiedział, że cały czas monitoruje wszelkie uwagi o nor. Kraków. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kozak Re: Omijajcie norauto KRAKÓW IP: *.fdk.abpl.pl 01.11.11, 09:33 Ja natomiast miałem w norauto inny przypadek tj. Kupiłem dwie opony zimowe i po wyjeździe z warsztatu samochód zaczął ściągać na prawo. Wróciłem do Nich i mechanik, po dwukrotnej przejażdżce stwierdził że trzeba ustawić zbieżność. Zgodziłem się na to i odebrałem samochód jak zjeżdżał w prawo to dalej zjeżdża tylko trochę w mniejszym stopniu Nie miałem czasu od razu do nich jechać ale muszę do Nich wrócić i dopiero w tedy opiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
stjumich123 Re: Omijajcie norauto KRAKÓW 26.03.12, 08:42 OMIJAJCIE!!! serwis Norauto w Krakowie przy ul. Bora-Komorowskiego. Wykupiłem u nich groupon na ustawienie geometrii zawieszenia z kontrolą luzów. Na miejscu po krótkim sprawdzeniu auta pan z obsługi informuje mnie, że w aucie nie można ustawić geometrii póki nie wymienię drążków kierowniczych i przedstawia mi długą listę elementów do wymiany wraz z kosmicznymi cenami. W zakupionym grouponie nie ma nic wspomniane, że kuponu nie można zrealizować jeśli auto ma jakieś niewielkie wady. Nie polecam tego zakładu, naciągają tylko na kasę….. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomek Re: Omijajcie norauto KRAKÓW IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.13, 21:31 niema możliwości poprawnego ustawienia geometrii w samochodzie jeżeli są luzy na drążkach kierowniczych lub końcówkach Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edward charmęga Re: Omijajcie norauto KRAKÓW IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.13, 20:04 balicka 74 podjedz i ustawimy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: michaca Re: Omijajcie norauto KRAKÓW IP: *.static.chello.pl 28.05.13, 17:02 mi wmowili, ze mam jeden caly drazek kierowniczy do wymiany - wymienilem i z gruponu za 39zl zrobilo sie z powrotem 239zl i okazuje sie, ze mam zle ustawiona zbieznosc! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: em Re: Omijajcie norauto KRAKÓW IP: 193.108.73.* 20.06.13, 13:19 No więc ja podjechałem z autem żony - leciwy Civic - z prośbą o naprawienie hamulców (które notorycznie raz na 5-6 miesięcy się zapiekają). Przerabiam ten temat nie pierwszy raz, ale że nie chciało mi się jechać tym razem do Pana Sobesto, stwierdziłem, że tak prostą rzecz Norauto zrobi. Umówiłem godzinę, podjechałem, zostawiłem auto i spacerowałem rozmawiając przez telefon w pobliżu. Po kilku minutach pracownik wsiadł do Hondy, zrobił rundkę wokół budynku i odstawił samochód na miejsce. Myślę sobie - zaraz pewnie wjedzie na warsztat. Ale nie, auto stało kolejne kilkanaście minut. Zakończyłem rozmowę, wszedłem do warsztatu i dostaję info "ooo mamy bardzo złe wieści - skrzynia biegów do wymiany". Ręce mi opadły, ale nie w związku z ewentualnym wydatkiem, tylko z ich kompetencją. Bo albo sprawdzał je mechanik albo cudotwórca, jak żyję nie słyszałem o przypadku stwierdzenia takiej usterki po przejechaniu 50m. Dodam tylko, że miesiąc temu Honda dostała nowe sprzęgło (Exedy) i poddaliśmy ją gruntownemu sprawdzeniu (włącznie ze skrzynią biegów, auto idzie na sprzedaż niebawem), tyle że robił to wszystko fachowiec, a nie partacz, który o samochodach pojęcie może ma, ale tych z Matchboxa. Pomijam już, że w hamulce nawet nie zajrzeli, a odpowiedź kierownika na moją odmowę zapłaty faktury zasługiwałaby na skargę gdzieś wyżej. Nie polecam nikomu komu zależy na swoich samochodach. Ja do szanownych Państwa nie wstąpię nawet po żarówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: em1 Re: Omijajcie norauto KRAKÓW IP: *.opera-mini.net 02.07.13, 15:39 Wzruszyla mnie twoja historia:) napisz o tym ksiazke. Albo lepiej strzel się od razu w swój glupi leb:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zbyszek Re: Omijajcie norauto KRAKÓW IP: *.noc.fibertech.net.pl 03.08.13, 20:11 Witam, naprawiałem u nich auto, nie wiem co sie działo nie poinformowali mnie po naprawie co było zepsute. Po tygodniu to samo zepsute te same objawy, zawożę do reklamacji oczywiscie to nie to samo, nastepna naprawe wycenili na ponad 900 zl!!!! odebralem auto od nich bo oszaleli z cena zrobilem to u innego mechanika za 200 zl auto dziala bez zarzutu juz ponad pol roku, a spotakolo mnie chamstwo z ich strony, po odbiorze auta po jednym dni z kola zeszlo powietrze znalazlem wkreconego wkreta, rozumiem ze gwozdz moze sie wbic, ale wkret??!!! NIE POLECAM. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MR Re: Omijajcie norauto KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.13, 18:03 Szanowny Panie, wg Pana logiki taka sytuacja nie mogła się zdażyć? I nie dał się Pan przekonać że taki nieszczęsliwy zbieg okoliczności mógł nastąpić? No cóż napewno też nie dał się Pań przekonać, że ziemia jest okrągła bo jak tu chodzić po kuli i się nie przewrócic...Przecież ten co to wymyślił wciskał Panu chamskie oszutwo... Odbieranie sytuacji dot. wkręta w kole i nie rozumienie zasad nawet nie mechniki ale prostej podstawowej fizyki, którą powinien Pan przyswoić podczas uczeszczania do jakiejkolwiek szkoły średniej(chyba, że skończył Pan edukacje na szkole podstawowej) - wskazuje, że ma Pan poważne niedorowiniecie umysłowe i powinien Pan dla własnego bezpieczeństwa i bezpieczeństwa otoczenia zrezygnować z czynnego prowadzenia pojazdów, ponieważ nie jest Pan zdolny do myślenia złożonego. Z poważaniem 7. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jaaa Re: Omijajcie norauto KRAKÓW IP: *.dynamic.chello.pl 11.10.13, 22:22 widać wykształcenie wyższe a brak PODSTAWOWEGO Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hmm Re: Omijajcie norauto KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.13, 19:10 Kolejny inteligent, który nie wie, że żeby mieć wykształcenie wyższe to wymagane jest najpierw podstawowe(widocznie sam kształcił się w innej kolejności). Widzę, że sami geniusze się wypowiadają na tym forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: A.... Re: Omijajcie norauto KRAKÓW IP: 89.174.79.* 08.11.13, 19:59 weź się gościu nie wypowiadaj bo żal cię czytać sam żeś jest inteligent a podstawówka skończona ?masakra Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: A.... Re: Omijajcie norauto KRAKÓW IP: 89.174.79.* 08.11.13, 19:55 chyba u ciebie !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hmm&MR Re: Omijajcie norauto KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.13, 09:27 Kiepski rozmówca(Gość portalu: A.), któremu już po pierwszej wymianie zdań skonczyły się argumenty i zaczyna szczekać... np. "u ciebie" albo zaczyna bez zrozumienia powtarzać "podstawówka". Panu/Pani już dziękujemy bo nie ma co liczyć na cokolwiek nowego w Pana/Pani wypowiedziach... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomek Re: Omijajcie norauto KRAKÓW IP: *.dynamic.chello.pl 30.10.13, 10:06 pl.wikipedia.org/wiki/Zbieżność_kół proszę się zapoznać z definicją i odpowiedzieć sobie na stawiane pytania czy jeżeli występuje luz w zawieszeniu czy da się ustawić geometrie kół samochodu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jarro Re: Omijajcie norauto KRAKÓW IP: *.226.51.86.awist.pl 12.08.14, 08:54 Oszuści!!! Ja też pojechałem z gruptonem na sprawdzenie geometrii + wymiana drążka kierowniczego, którego kupiłem w innym sklepie. Po pewnym czasie okazało się, że drążka nie wymienili, a geometria też nie była ruszana, bo pojechałem do innego warsztatu i uświadomili mnie, że zostałem oszukany. Wydruk z geometrii jaki dostałem to było ksero z innego auta bez nagłówka, czyli danych mojego. Parametry na kolejnej geometrii były zupełnie inne niż na tym z Norauto. Drążek kierowniczy po 2 mies. na przeglądze wyszedł że ma luzy, a kupiłem taki z wyższej półki, żeby mieć na dłuższy czas spokój. Złodzieje i oszuści!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: stały klient Jerzy Re: Omijajcie norauto KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.14, 22:07 Jestem klientem krakowskiego oddziału chyba od początku ich istnienia w Krakowie. Widziałem kilka sytuacji w których chciało mi się śmiać z głupich wywodów klientów i szczerze współczuję pracownikom tego serwisu, że muszą zmagać się w wielu przypadkach z kretynami. Jednocześnie jestem pełen uznania, że podejmują dialog z pieniaczami i próbują przedstawić im swoją wiedzę tak aby ci zrozumieli trochę mechaniki, zamiast ich olać i wywalić za drzwi co na ich miejscu raczył bym uczynić. Zdumiały mnie słowa poprzednika, ponieważ na ile razy byłem w tym serwisie tyle razy zostało mi wszystko wyjaśnione i pokazane w moim samochodzie. Nigdy nie miałem poczucia, że byłem oszukany. Załoga, super kontaktowa, wesoła, uprzejma, starająca się jak najlepiej wykonać swoją pracę. Mechanicy zawsze spokojnie pokazują usterki w aucie i wyjaśniają konieczność i kolejność podjęcia dalszych działań. Jeżeli coś jest do zrobienia przygotowywany jest kosztorys na który mogę się zgodzić albo i nie bez konsekwencji. Przypuszczam, że osoba z grupona nie przeczytała dokładnie warunków oferty - też swego czasu kupiłem - w tej ofercie z tego co pamiętam było wykluczenie, że nie można przywozić własnych części - więc pewnie Panu już obsługa na początku poszła na rękę, ponieważ złamał Pan warunki Gruponu. Nie jestem jakimś fachowcem ale chyba jakby nie wymieniono tego drążka u Pana to czułby Pan brak różnicy w prowadzeniu po wyjeździe z serwisu i Pewnie by Pan wrócił od razu a nie po 2 miesiącach jak się rozleciał ten Pana wysokiej klasy towar. Może oszukuje Pana ten inny mechanik i próbuje Pana naciągnąć na wymianę tego drążka u siebie... Pozdrawiam Jerzy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paweł Re: Omijajcie norauto KRAKÓW IP: *.dynamic.chello.pl 12.12.14, 11:54 Potwierdzam. Dwa razy wymieniałem opony u nich i w obu przypadkach drgała po wymianie kierownica. W pierwszym przypadku zasugerowali że trzeba zrobić geometrię jeszcze przy wymianie opon. Zgodziłem się. Niestety po wymianie nie dało się autem jeździć. Przyjechałem do warsztaty spóźniony. Niestety Pan odmówił mi obsługi z uwagi na opóźnienie. Po krótkiej wymianie komentarzy zgodził się pomóc. Okazało się, że źle wyregulowali geometrię za co zapłaciłem 89zł. Przeprosili. 2 wymiana zakończyła się drganiem kierownicy. Zadzwoniłem do nich, ale sugerują że opony są złe... masakra.... Banda naciągaczy NIE POLECAM !!! Odpowiedz Link Zgłoś