Dodaj do ulubionych

KRZYŻOWANIE NÓŻEK

04.05.05, 12:23
Moje maleństwo od 3 tygodni krzyżuje nóżki i wyciąga je jak baletnica. Miała
asymetrię ale już ją rozćwiczyliśmy, a teraz ten objaw????!!!! Zanim
pójdziemy do lekarza (długi czas oczekiwania) zwracam sie do Was o możliwe
informacje na ten temat.
dziękuję
Obserwuj wątek
    • osmag Re: KRZYŻOWANIE NÓŻEK 05.05.05, 12:27
      Niestety tylko na podstawie badania można coś konkretnego powidzieć. Generalnie
      nie jest to dobry odruch.
    • nutrient Re: KRZYŻOWANIE NÓŻEK 05.05.05, 18:00
      Właśnie jesteśmy po wizycie u neurologa, któy stwierdził u naszego Maleństwa
      ONANIZM DZIECIĘCY, polecił stosowanie melisy i alantanu na pupkę i powiedział
      że to minie. Cieszę sie bardzo, że nie jest to nic poważnego ale czy mogę być
      pewna tej diagnoxy?
    • sigvaris Re: KRZYŻOWANIE NÓŻEK 07.05.05, 00:07
      Przeczytaj i dojdź koniecznie do 5 akapitu.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=22274618
      Jeśli tylko chcesz pisz na priva.
      Dziś mam opinie wielu lekarzy, że onanizm nie istnieje u dzieci poniżej 6
      miesiąca. Jest to niemożliwe ze wzgledu na nierozwinięte w pełni połączenia
      nerwowe. Też mieliśmy zalecenie czekać aż dziecko wyrośnie...z CZD! Wydaliśmy
      jak dla nas krocie, żeby to ustalić. Choć pod taką diagnozą podpisały się
      ostatecznie osoby, które nie wzięły grosza...

Osmag wie... trochę..

Przy tym rozpoznaniu: onanizm, będzie Ci bardzo trudno leczyć dziecko. Dziecko
      kojarzy z krzyżowaniem nóżek każdy ból, nawet ból gardła.... A lekarze "kryją"
      się wzajemnie. Nikt nie podpisze Ci się teraz pod innym rozpoznaniem...
      Przeszliśmy piekło. Załączony link nie oddaje NICZEGO, co nas spotkało. To
      tylko preludium.
      Moja córka ma na dziś 8 miesięcy. A zaczeło się jak miała 3-trzy. Dopiero
      teraz ...mamy nadzieję się unormuje...
      • edytkax Do sigvaris 09.05.05, 09:32
        Sigvaris proszę napisz czy te lamblie to z kału sie wykrywa? Co trzeba zbadać
        żeby wykryć tę bakterię czy też pasożyta?
        • sigvaris Re: Do sigvaris 09.05.05, 12:30

Warto zrobić 4 badania kału:
          1) badanie kału pod kątem lamblii (pisałam bardzo dużo o tym badaniu na forum
          alergie dziecięce, lub dopytuj dalej, co chcesz wiedzieć. Wiele laboratoriów
          nie wie jak badać lamblie, trzeba pytać czy mieli chorego na lamblie, jak
          często miewają dodatnie wyniki!! To ważne. Lepsze efekty daje badanie metodą
          Elisa oraz potwierdzenie metodą mikroskopową łącznie.)
          2) badanie kału pod kątem grzybów (też lepiej metodą mikroskopową, niż posiewem)
          3) badanie kału pod kątem robaków (prawie nigdy się nie udaje.... czytaj
          poniżej)
          4) i to najbardziej popularne na bakterie.

Niestety badania na pasożyty często ich nie wykazują. Bardzo trudno się je
          bada...A lekarze uważają, że nasze dzieci są za młode na pasożyty. To bzdura.
          To ja zaraziłam moje dziecko chyba zaraz po urodzeniu, tylko dlatego, że mnie
          nikt nigdy nie leczył na pasożyty! I nie badał pod tym kątem.

Jeśli masz dobrego lekarza po prostu porozmawiaj z nim o objawach dziecka i
          sugeruj pasożyty, a przynajmniej ich WYKLUCZENIE.
          Czasami DOBRY lekarz (bo wie, że badania często nie pokazują prawdy) decyduje
          się na leczenie dziecka preparatem Pyrantelum. Załatwia wtedy robaki (łatwo to
          złapać, jak się pakuje wszystko do buzi!). Niestety nie załatwi lamblii lub
          grzybów, czy bakterii. Jednak koniecznie przedyskutuj to co ja tu piszę z
          lekarzem.
          Powodzenia. Daj znać jak idzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka