Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacji ;)

15.07.04, 19:22
    Witam, chcialem sie podzielic informacjami i spostrzezeniami na temat
    dzialalnosci tej firmy. Otoz firma sprzedaje karty umozliwiajace dostep do
    uslug internetowych jak: serwer pocztowy, faksy, smsy, wlasna domena itp.
    Calosc opiera sie na klasycznym łańcuszku Amwaya, lecz o tym oczywiscie
    dowiadujecie sie na koncu, po przeprowadzonej "prezentacji", gdy dostajecie
    do podpisania kredyt na jedyne 6000 zl (buahahaha!). Osoby nieobeznane w
    sztuczkach psychologicznych i sposobach manipulacji powinny byc szczegolnie
    czujne i ostrozne !!!

PS.
    Post ten nie ma na celu wylewania jakis moich żali prywatnych, staram sie
    jedynie pomoc osobom ktore byc moze sa juz umowiane na "prezentacje" i nie
    wiedza czego moga sie po niej spodziewac, bo wlasciwie w sieci nie ma jeszcze
    zadnych info na powyzszy temat. Ja bylem, widzialem, wiec pisze ;)
    Obserwuj wątek
      • Gość: Mistrz Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: *.chello.pl 15.08.04, 00:09
        Czy masz na myśli firmę mieszczącą się w Hotelu GRAND w Warszawie? Bo chyba
        rekrutacja trwa nadal :-) Może nawet się na nią wybiorę z ciekawości...

Pozdrawiam,
        Mistrz
        • Gość: Bolo Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: *.who.vectranet.pl 16.11.04, 22:57
          Wybiorę się z tobą to wejdziemy razem w ten biznes ,Miler nie daje
          nam żadnych szans więc co mamy do stracenia.

• Gość: Sceptyk Firma GLOPORT - nowa możliwość ? IP: *.tkchopin.pl 02.12.04, 10:40
          Hmm, mnie wychodzi, że to niezła okazja dla ludzi myślących.

Ktoś, kto szuka dodatkowej pracy, czy ogólnie pracy - nie powinien zwracać uwagi
          na tę ofertę.

Ktoś , kto chce coś osiągnąć / poszukać innych możliwości / zobaczyć, że nie
          tylko na etacie da się nieźle zarobić - powinien SAM zapoznać się z tą możliwością.

Byłem i nie odniosłem wrażenia, że ktoś mnie do czegoś zmusza; raczej, że mogę
          na swoja przeszłość popatrzeć z innej perspektywy i o czymś samemu zadecydować.

Szukaliście informacji w innych krajach? Przecież ta firma działa na wielu
          rynkach na świecie? Poczytajcie o niej na innych listach (niemieckich, angielskich).

I przede wszystkim przejrzyjcie ich strony internetowe: www.gloport.com,
          nie macie wrażenia, że firmie o takim potencjale, niewiele zależy na jakimś
          Kowalskim w Polsce? Może te poszczególne przypadki to tylko skutek działania
          nieodpowiednich ludzi? Najlepiej samemu sprawdzić, co to "za zwierze", a potem
          dopiero podejmować decyzję.

I nie wierzę , że ktoś daje Wam umowe kredytową do podpisania, żaden bank bez
          sprawdzenia wiarygodności klienta, nie podpisze żadnej umowy, a sprawdzenie
          trochę trwa... tak więc MYŚL i czytaj co podpisujesz, zanim to zrobisz, ja
          dostałem wniosek o ubieganie się o współpracę.
        • wysoczanka Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj 12.05.05, 19:54
          Mam do sprzedania 90 Economy Card po 50 PLN za jedną. We Wrocławiu przez Pana
          Romana network padł a ja mam dziecko na utrzymaniu. Tel. 607-710-171Za tyle je
          kupiłam i nie chcę więcej - tylko odzyskać to co straciłam.
      • Gość: rahimm Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 21:23
        bylem widzialem,kredyt jest na 6525pln,nie badzcie frajerami!!!
        • Gość: Rafał Laskowski Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: *.who.vectranet.pl 16.11.04, 22:49
          Jeszcze nie widziałem firmy która dawałaby takie możliwości za tak
          marne pieniądze, to jest super !
      • Gość: sad Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 12:12
        Ludzie bylem na tej prezentacji w sobote omamiony ich wszystkimi sztuczkami
        podpisalem jakies g*** Juz po paru godzinach dotarlo do mnie ze to mogl byl
        blad. Prosze kogos zorientowanego o podpowiedz co zawiera ta pie*** umowa??
        Niec nie zaplacilem i nie odebralem tego "pakietu startowego". Jak sie z tego
        wyplatac??
        • dorian_the_grey Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj 23.09.04, 00:04
          Wal do prawnika, bo bedziesz mial problemy
          • Gość: provokator Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 09:38
            Wybacz szczerość ale trzeba być kretynem żeby podpisać umowę a teraz na forum pytać ludzi co ona zawiera......
            • Gość: kona Re: Firma GLOPORT SUPER RZECZ IP: *.tkchopin.pl 02.12.04, 11:05
              Muszę napisać krótko ...

Ja jako kobieta i blondynka oświadczam, że nikt mnie do niczego nie zmuszał i
              jeszcze nauczyli mnie korzystać z internetu .

Pozdrawiam wszystkich niezdecydowanych całuję mocno KONA
        • Gość: fifa Uwaga !!! IP: *.tkchopin.pl 02.12.04, 10:57
          Stary, żyjesz jeszcze?

Napisz co się stało ...

Bo ja to jestem zaje ... ZADOWOLONY !!! To jest to!

Gość, który mi to pokazał pomógł mi zarobić kasę, pierwszy raz ktoś coś takiego
          dla mnie zrobił i powiem wam jedno: WARTO TO ZOBACZYĆ !!!

Super atmosfera; dopiero po paru dniach do mnie dotarło,
          że to jest super sprawa !!!

I kurka, da się w naszym kraju zarobić kasę !!!

Musiałem to napisać, bo dużo bzdur tutaj wciskają a to jest extra firma !!!
      • losiu4 Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj 20.09.04, 12:27
        xgreg napisał:

> ... dostajecie do podpisania kredyt na jedyne 6000 zl (buahahaha!).

nonono, cenią się :) mam nadzieję, ze nikt nie da się w to wrobić. Tylko
        niestety nie każdemu chce się czytać, co podpisują. A szkoda.

Pozdrawiam

Losiu
        • Gość: makos Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: 195.116.60.* 22.09.04, 22:27
          Ja rowniez bylem na prezentacji. Sam nie wiem jak do tego podejsc jednak powiem
          ze troszke rozni sie to od standardowej piramidy czy tez systemu
          argentynskiego. Biorac na siebie kredyt dostaje sie w zamian 150 kart, ktore
          faktycznie oferuja duze zasoby udogodnien dla firm i osob prywatnych. Jesli
          ktos chcialby skorzystac z tego co oferuje karta za 120zl musialby zaplacic za
          to rocznie kilka tysiecy zlotych! Fakt, ze trzeba sie troche narobic bo
          pieniadze same nie wpadna a przerazac moze mysl, ze przeciez najlepsza
          korzyscia jest wciagniecie do "interesu" kolejnych osob ktore bycmoze sie nie
          zgodza. Uwazam ze dla rozumnej osoby sprawa przedstawiona jest konkretnie. Nie
          ma zadnch sciem chociaz sporo tu zagran psychologicznych. Jesli chcesz to
          wchodzisz bo wiesz co bierzesz na siebie a jesli nie to nie. Nikt pistoletu nad
          glowa nie trzyma.
          • dorian_the_grey Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj 22.09.04, 23:51
            >Biorac na siebie kredyt dostaje sie w zamian 150 kart, ktore
            > faktycznie oferuja duze zasoby udogodnien dla firm i osob prywatnych. Jesli
            > ktos chcialby skorzystac z tego co oferuje karta za 120zl musialby zaplacic
            za
            > to rocznie kilka tysiecy zlotych!

Wlasnie w tym problem ze nie, teraz po zwiekszeniu pojemnosci kont pocztowych
            na roznych darmowych portalach nikt nie kupi takiej karty!!! Podam konkretny
            przyklad: na www.o2.pl mam darmowe konto pocztowe o pojemnosci 250 mb, dobry
            filtr antyspamowy i wogole jestem zadowolony, w sieci sa tez darmowe serwerki
            np. na strony www, czy zamieszczanie zdjec , wiec kupienie takiej karty to
            czysty idiotyzm (przynajmniej dla mnie, bo wiem dokladnie jakie uslugi oferuje
            ta "firma" i wiem ze to jeden wielki pic!!!. Tez bylem na "prezentacji", w
            sumie bardziej z ciekawosci i z w 200% wyostrzona czujnoscia, wiec moge napisac
            kilka slow.
            1. Przedstawiciela tej "firmy" polecil mi znajomy, ktory tez szukal pracy.
            Pierwszy kontakt z gosciem - ladnie ubrany, probujacy na mnie sprawic wrazenie
            bogatego managera renomowanej firmy, ktory przeprowadza ze mna typowa rozmowe
            kwalifikacyjną. Facet caly czas gada o tym, jak to dzis latwo i prosto mozna
            sie wzbogacic, jednak zaniepokoilo mnie to, ze na bardziej szczegolowe pytania
            z mojej strony unika odpowiedzi, mowi ze wszystkiego sie dowiem jak tylko
            przejde do kolejnego etapu "rekrutacji". Dla mnie sytuacja nowa, ale pomyslalem
            sobie ze ok., szukam pracy a i tak nikomu nie dam sie nabic w butelke, wiec co
            mi szkodzi zobaczyc co bedzie dalej:)
            2. A dalej sprawa wygladala tak: Po kilku dniach facet do mnie dzwoni i mowi ze
            jestem idealnym kandydatem, i musze sie spotkac z jakims menagerem, zeby
            rekomendowal mnie na dalszy etap "rekrutacji".
            3. Spotykam sie z "managerem" i z tym gosciem z ktorym rozmawialem w pkt.1,
            obaj roztaczaja przede mna wizje bogactwa, wciskaja kity ze za jedna wyplate
            kupili sobie samochod (sic!), i wogole same achy i ochy. "Manager" oczywiscie
            stwierdzil ze zarekomenduje mnie jeszcze tam jakiemus guru, i na prezentacji
            wszystkiego sie dowiem :) Pomyslalem sobie ze kazde doswiadczenie czegos uczy,
            wiec pojde na prezentacje i zobacze jak to wyglada, jednak postanowilem przyjac
            postawe z gory sceptyczną:)
            4. Prezentacja odbywa sie w dobrym hotelu, oprocz poznanych
            wczesniej "managerow" zjawilo sie kilku gosci w garniturach z plakietkami
            GLOPORT, oraz 3 osoby (oprocz mnie) bez plakietek. Zaczyna sie prezentacja -
            typowa "amwayowa" paplanina, z czestymi przerwami, podczas ktorych "nowicjusze"
            rozmawiaja z "guru" o roznych rzeczach, typu ile chcieliby zarobic, ze nieraz
            trzeba podjac bardzo szybko decyzje zeby sie wzbogacic, i wogole roztaczaja
            wizje bogactwa i dobrobytu, ktore oferuja:) Tu juz bylem przekonany ze szykuja
            jakis wałek na nas, biednych nowicjuszy, nie wiedzialem tylko jaki. No i
            deser: - ostatni etap prezentacji i doslownie kilkanascie sekund na podjecie
            decyzji - oni oferuja na dobry poczatek kredyt nie na 12000, nie na 10000,
            nawet nie na 9000 czy 8000, ale jedyne 6250 zl !!!! (oczywiscie sztuczny aplauz
            i euforia zgromadzonych na sali "managerow", przeciez przedstawienie musi
            trwać. W tym momencie kazdy z 4 nowicjuszy dostaje do podpisania umowe na
            kredyt w wysokosci 6250 zl:) Ja od razu stanowczo i asertywnie
            stwierdzam "opiekujacemu" sie mna "managerowi" ze dzieki za prezentacje, ale ja
            w to nie wchodze. Oczywiscie nagle dosiada sie do mnie jedna z "nowicjuszek",
            zebym pozyczyl jej dlugopis bo jej sie wypisal, i pyta w ktorym miejscu trzeba
            podpisac, hehe. Na moich oczach podpisuje wniosek o kredyt i z usmiechem
            oznajmia ze moze bedziemy razem pracowac - oczywiscie wiedzialem ze to kolejna
            tania sztuczka, ale przyznac musze ze spektakl i aktorzy bioracy w nim udzial
            naprawde byl klasy swiatowej;) Wogole atmosfere samej prezentacji ciezko jest
            opisac, ale dzisiaj juz wiem ze zadna ze znajdujacych sie tam osob nie byla tam
            przypadkowo, kazdy mial do odegrania jakas role, a celem oczywiscie bylo to,
            zebym tylko podpisal ten papier na jedyna 6250:)
            5. Ja nie dalem sie zrobic w balona, ale znam osoby ktore maja na utrzymaniu
            rodziny i przed soba dluga perspwktywe splacania dlugow, dlatego szczerze i
            serdecznie odrzadzam wszystkim kontaktow z ta "firmą".
            • Gość: mgrinz Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 00:37
              moja jedna koleżanak z braku innej pracy wplątała się w podobne gówno...
              miała sprzedawać "złote karty stałego klienta" do restauracji...
              dowcip polega na tym, że gdy klient przychodził, to albo mu mówili, że brak miejsc wolnych albo że zniżki dotyczą innego dnia...
              ogólnie firma do spółki z retauracjami oszukiwała... w końcu koleżanka musiała zerwać, bo coraz częśćiej przez telefon słyszała tylko pogróżki i miała kontakt z wściekłymi ludźmi, których zamiast wpuścić do restauracji z niej wywalano...
              dała się wmanewrować i załatwiała sprzedaż z własnej komórki, musiała zmienić numer...
              • Gość: HEN Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: 217.153.164.* 11.11.04, 00:07
                Sorry facet ale jestes "niedouczony" przepraszam za słownictwo. jak będziesz
                chciał poznać temat to służę info. natomiast wypowiedzi ludzi którzy myśla że
                czy sie stoji czy sie leży, 2 tys. się nalezy , już minęły... teraz trzeba
                sie wykazac. Można oczywoiście i tak : wszystko jest do d..y, mnie sie to się
                nie podoba, itp. ale co dalej. masz jakiś pomysł. Bo ja mam. jeśli Ci ktoś
                głupot nagadał to Twoja brocha. ale może warto posłuchać?
                może ktoś powie coś ciekawego?. może nie zawsze warto słuchać "szwagra"
                Pozdrawiam
                jak masz coś ciekawgo dopowiedzenia to może jutro tu wpadnę
                nara
                • margareth_x Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj 11.11.04, 15:10
                  Jak piszesz na ogólnopolskim forum, to chociaż napisz do kogo kierujesz swojego
                  posta, i o jakiego "szwagra" chodzi, bo czytałam dokładnie wątek i nie zjarzyłam
                  ? :)

PS.
                  Jesteś "menedżerem" gloportu, bo miałabym pare pytań na privie ?
            • Gość: kuba Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: *.ewz.gda.pl 20.10.04, 20:42
              Dałem sie nabrac teraz w niedzielę, czy wiesz moze czy są jakiekolwiek szanse,
              ze ten śistek jest nieważny !!!! odp szybko
              • Gość: mgrinz Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 17:25
                ja mam odpisać ?
                nie wiem... ja tylko pisałem o kimś kto się dał wmanerwrować w pracę akwizycji, bo niestety innej pracy teraz prawie nie ma... dziś też ogłoszenie w wyborczej "pracownika hurtowni..." dzwonię i pytam o zakres obowiązków, a kobieta nic... znów pytam, o zadania w tej pracy, o to czy chcą uprawnienia na wózki, czy jakieś inne rzeczy potrzebne do pracy, a ona tylko ile mam lat i czy będę chodził w garniturze, zapytałem czy to aby na pewno nie jest akwizycja, ona, że nie... potem się okazuje, że "mamy hurtownię i chcieli byśmy aby pan wyszukiwał nowych klientów na produkty jakie u nas mamy..." tylko się wkurwiłem i straciłem impuls telefoniczny... kolejna ukryta akwizycja , stąd mój wątek, a czy możesz się wycofać, ze "złotej karty klienta" ? nie wiem... bo nie wiem jak wygląd umowa , czy była umowa, czy poprostu ładna uśmiechnięta dziewczynka wcisnęła papierek, dostała kasę i już jej nie ma... zresztą z takich firm szybko wywalają, aby zwalać winę na pracownika.. u mnie było tak, najpierw szef nie płacił kontrahentom faktur, potem wywalał zaoptrzeniowca i udawał głupka "mieliście państwo nie regulowane faktury ? ojejku, dopiero teraz słyszę o tym problemie" on "umywał ręce", a chłopak co się męczył aby wynaleźć nowego dostawcę dla firmy co unika płacenia lądował na bruku... tak niektórzy rozumieją gospodarkę rynkową...
          • Gość: lew Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: *.u.mcnet.pl 23.09.04, 09:58
            a nie zastanawiałeś się czy może poinformować 997 o działalności tej firmy
      • Gość: ggrubba Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: *.makor.pl / *.owner.pl 04.10.04, 19:33
        Witam wszystkich chciałbym się podzielić osobistą refleksją na temat "pracy"
        tego rodzaju.Po pierwsze błąd tzw osób "werbujących" polega na tym że wabią one
        ludzi ofertą potęcjalnej pracy..."TO NIE JEST PRACA !!"i potem stosują tanie
        socjotechniki TO JEST BŁĄD!!! To tyle jeśli chodzi o "werbujących" nie potrafią
        przekazać prostej informacji.Natomiast jeśli chodzi o potęcjalnych
        zainteresowanych to przestańcie!! myśleć jak jak etatowcy czyli ciepła
        posadka "stały dochód" auto służbowe itp.To się skończyło dla większości nie ma
        pojęcia "STAŁA PRACA" i nigdy już nie będze.Reasumując stary system nie działa
        jeśli coś nie działa to po co to robić trzeba szukać innych rozwiązań np
        SPRZEDAŻ BEZPOŚREDNIA badania pokazują że ten sektor z roku na rok ma wzrost
        jeśli chodzi o obroty .To tyle to są moje osobiste przemyślenia nie chciałem
        nikogo urażić. Pozdrawiam Grześ
        • gfu Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj 12.10.04, 09:35
          Proponuję wziąć głęboki oddech i spojrzeć na to wszystko jeszcze raz.
          1. ISTNIEJE pojęcie STAŁA PRACA. WSZĘDZIE. W USA, Europie Zachodniej, w Azji.
          Wbrew pozorom również w Polsce.
          2. Na jakiej podstawie twierdzisz, że sprzedaż bezpośrednia ma przed sobą
          perspektywy? Amway? Reader's Digest? Avon? Oriflame? SyfXYZ? Nie zauważyłem w
          moim otoczeniu tendencji wzrostowej. Raczej spadkową. A wiesz dlaczego? Bo
          ludzie nie lubią (NIE LUBIĄ) jak się im wciska syf. A jak uda się im wcisnąć
          syf, to potem dwa razy się zastanowią i ponownie syfu wcisnąć sobie nie dadzą.
          3. Ludzie wolą kupować w sklepie na PROSTYCH zasadach. Sprzedaż bezpośrednia to
          nisza dla cwaniaków, manipulatorów i "ściemniaczy". I te gadki o szybkim
          bogactwie - nic mnie bardziej nie rozczula.
          • Gość: PIOTR Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: *.byd.elnet.pl 20.10.04, 21:36
            Nie zgodzę się z tobą. Jeżeli firma działa uczciwie , ma wyrobioną
            markę, klienci nieraz sami szukają produktów bo kiedyś coś kupili od
            kogoś , ten ktoś przestał działać i nie mają od kogo kupić. Tak
            się dzieje z produktami np AMWAYa , która to firma jest kilka razy
            wymieniana w tym temacie.
            • Gość: heniu Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 10:55
              w zyciu bym nie kupil produktow tych wszystkich firm.Dlaczego?? Poniewaz
              reputacja ich wyprzedza
              • Gość: Pozytywny Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: *.who.vectranet.pl / *.who.vectranet.pl 11.05.05, 23:39
                Kolego popracuj troszeczkę nad swoją reputacją a potem zabieraj głos na forum.
                Tlen którym ty się karmisz może być potrzebny do życia roślinom więc nie
                zabieraj go im bezmyślnie i odejdź w pokoju. AMEN .
            • marekaureliusz1 Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj 18.05.05, 11:07
              Piotr masz absolutną rację:), ja osobiście od 11 lat zawodowo zajmuję się
              sprzedażą bezpośrednią i budowaniem struktur mlm - współpracuję z Oriflame, i
              jestem bardzo zadowolony,nie wyobrażam też sobie innej pracy; zadowoleni są też
              moi klienci kupujący odemnie kosmetyki i współpracownicy mający dodatkowy
              dochód,łatwo jest wszystkiemu przypinać łatki,osoby nie znające tematu proszę o
              powściągliwość w postach:) pozdrawiam wszystkich:)
          • Gość: JA WIESZ O CZYM PISZESZ ? IP: *.tkchopin.pl 02.12.04, 10:10
            ad1) Daj mi tę stałą pracę, niekoniecznie w innych krajach, może być w Polsce ... :)

Ad2) Do tych wymienionych firm ( sprzedaży bezpośredniej ) dolicz jeszcze usługi
            TPSA, Netię, różne ubezpieczenia ( np. IKE , czy sprzed jakiegoś czasu II filar
            ...), dorzuć przedstawicieli różnych hurtowni i producentów odwiedzających co
            kilka dni sklepy np. spożywcze, przemysłowe. Albo pokaż mi jednego właściciela
            sklepu, który ZAWSZE sam jeździ do np. hurtowni po towar, a nie wykorzystuje
            kontaktów z przedstawicielami, którzy przyjeżdżają do niego ...
            W/g mnie to też jest sprzedaż bezpośrednia u klienta( nawet z dostawą...) więc
            dlaczego tego nie potępiasz? Albo dlaczego te firmy (niektóre bardzo znane ) to
            robią, skoro - w/g Ciebie - to " ... nisza dla cwaniaczków ...".

Czy to oznacza że w każdym sklepie kupujesz syf ? I nikt ci tego drugi raz nie
            wciśnie ?

Ad3) No to dlaczego ci właściciele korzystają z ofert, które przyworzą
            przedstawiciele handlowi bezpośrednio do nich, przecież w/g Ciebie "Ludzie wolą
            kupować na prostych zasadach...."? Szybkie bogactwo ? Stary gdzie pracujesz?,
            może ja tam też szybko się mogę wzbogacić? wtedy nie będę się nad sobą
            "rozczulał" ...
            • Gość: bigM Re: WIESZ O CZYM PISZESZ ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 00:06
              Sporo po dacie posta, ale moze ktos jeszcze to przeczyta :]

Mylisz pojecia. B2B (Business to Business), a sprzedaz bezposrednia jak to sie
              teraz nazwya to dwie calkiem rozne sprawy. Na calym swiecie kierownik sklepu,
              dyrektor firmy, czy wolny strzelec zalatwiaja interesy tak, ze do dyrektora
              przychodzi przedstawiciel firmy dystrybuujacej wode naprzyklad i przedstawia mu
              swoja oferte. Oczywiscie najpierw sie umawia, pyta sie czy firma jest wogole
              zainteresowana i takie tam... jak oferta bedzie atrakcyjna to za kilka dni
              spotkaja sie przedstawiciele obydwu firm i podpisuja umowe. Ale jezeli dzwoni mi
              do drzwi namolny ciec w wyswiechtanym garniturze i wciska mi jakas ciemnote
              marki X (ktorej wogole nie znam) to niestety z cala stanowczoscia mowie mu zeby
              pocalowal mnie w 4 litery, bo wole kupic to samo w sklepie, bez jego
              bezsensownej paplaniny i tanich sztuczek z zakresu socjotechniki. Nie oszukujmy
              sie, najlepsi akwizytorzy to ci co maja gladka gadke poparta odpowiednia wiedza
              z zakresu psychologii, a to juz IMO jest nie uczciwe :(

Pozdr.
        • wesoly_romek Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj 12.10.04, 20:24
          Ggrubba, podejrzewam ze jestes WJEBANY (tak!, swiadomie uzylem tego slowa!) w
          Gloport i piszesz takie bzdury. Pewnie umoczylo sie troche kaski na starcie, a
          tu jakies chamy na internecie pisza takie opinie o Twojej kochanej firmie i
          bedzie ciezko szukac jeleni, prawda? W sumie nawet pasujesz profilowo
          do "menedzera" GLOPORTU, zero pojecia o ekonomii, walisz bledy ortograficzne, i
          jestes podatny na "paplanine o bogactwie", bo tam nic wiecej nie trzeba umiec.
          BMW - Bierny, Mierny ale Wierny - to idealna osoba do takiego rodzaju pracy.

PS.
          produkt, ktory oferujecie za 120 zl to czysta kpina, smiech na sali i skandal.
          KOMU WY CHCECIE TO SPRZEDAC? :)
          • Gość: PIOTR Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: *.byd.elnet.pl 20.10.04, 21:40
            Ja sądzę , że działa on raczej w jakieś innej firmie ale w handlu
            bezpośrednim. W sumie ma też trochę racji , pracę atatową można w
            każdej chwili stracić i zgodzę się z nim , że nie ma takiego pojęcia
            jak stała praca.
      • Gość: gast Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: *. / *.L1.srv.t-online.de 12.10.04, 08:15
        wszystko, co dostajecie do podpisanie z gloportu jest nielegalne, narusza prawo
        o ochronie danych osobistych i jest tak na prawde wyludzeniem z KK. Mozecie to
        podrzec i wyrzucic - nikt nie zmusi was do kuipowania czegokolwiek. Gorzej,
        jesli podaliscie juz numer konta - kasy juz chyba nigdy nie odzyskacie. Ciao!
        • Gość: maja Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 16:52
          mój numer gg 2171950 skontaktuj się ze mną chciałbym pogadać!!!
          nie jestem z tej pieprzonej firmy
        • Gość: pn Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 12:47
          Gość portalu: gast napisał(a):

> wszystko, co dostajecie do podpisanie z gloportu jest nielegalne, narusza prawo
          >
          > o ochronie danych osobistych i jest tak na prawde wyludzeniem z KK. Mozecie to
          > podrzec i wyrzucic - nikt nie zmusi was do kuipowania czegokolwiek. Gorzej,
          > jesli podaliscie juz numer konta - kasy juz chyba nigdy nie odzyskacie. Ciao!

a co ma konto do tego?
      • wesoly_romek Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj 20.10.04, 21:41
        Apropo tematu, bo podejrzewam ze w najblizszych tygodniach trafi na ten watek
        na forum coraz wiecej osob, gdyz GLOPORT zdobywa nowe rynki ;)

LUDZIE, GLOPORT TO OSZUSCI!
        NICZEGO NIE PODPISUJCIE!
        • Gość: MERLIN Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 10:06
          Przeciez nikt nie kaze wam podisywac zadnych omow ?? Czy ktos was tam sila
          ciagnie na te spotkania??? Ludzie opanujcie sie .. oczerniacie ludzi z powodu
          swojej glupoty ???? Z tego co wiem firma ma olbrzymie fundusze i olbrzymia
          ilosc klientow na zachodzie.
          • Gość: khalid Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 10:53
            racja... trzeba troche samokrytyki wobec siebie... nawet uklad piramidalny w
            rekach osoby, ktora swiadomie do niego podchodzi moze byc zyskowna... kwestia
            swiadomosci ekonomicznej, ktorej polakom brak.
      • Gość: faala Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 01:03
        Prezentacja być może jest ściemą marketingową, ale tak musi być (MLM) i to
        przynosi efekty. Gloport jest potężną firmą i na pewno w niedługim czasie
        będzie bardzo widoczna w Polsce. Nie sprzedają byle jakiej karty internetowej
        tylko całą masę konkretnych usług. Jeżeli ktoś chce się wypowiadać to niech
        najpierw pozna całą ofertę, a dopiero później robi krytykę. Zagrożeniem dla tej
        firmy był niejaki J. Roman. Osoby z problemem "dodatkowej paki" niech piszą
        future@gloport.com - trzeba sprawę wyjaśnić. FUTURE @T HOME. WWW.GLOPORT.NET
        • margareth_x Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj 31.10.04, 01:04
          >>Nie sprzedają byle jakiej karty internetowej
          > tylko całą masę konkretnych usług. Jeżeli ktoś chce się wypowiadać to niech
          > najpierw pozna całą ofertę...>>

No wiec, jesli mozna spytac, czy moglbys wymienic choc kilka tych KONKRETNYCH
          uslug, czy te uslugi sa az tak swietne, ze ujawnienie ich na publicznym forum
          mogloby narazic na szwank dobre imie firmy ? :)
          • Gość: agulha GLOPORT, www - ale ściema! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.10.04, 02:04
            Hej! Ale to musi być ściema gigant ten Gloport. Strona www.gloport.com zgłasza
            się po polsku (!!) - widział kto kiedy międzynarodową stronę, której polski
            jest pierwszym językiem? No ale są i inne. Macierzystym językiem firmy zda się
            niemiecki, bo wszelkie głębsze linki są tylko po niemiecku. Do wyboru są inne
            egzotyczne języki, niby to po angielsku wymienione, takie jak "Nederland" (nie
            ma takiego przymiotnika po angielsku; Holandia to The Netherlands, holenderski
            to Dutch) i "Belgian" (!! a od kiedy to Belgowie mówią po belgijsku? Tam się
            mówi po francusku i flamandzku). Na angielskiej stronie wprawdzie Dutch jest
            już prawidłowo, ale nadal straszy Belgian. Na stronach dla Wielkiej Brytanii i
            Szwecji cena podana jest w dolarach ;-)). Powodzenia.
            • Gość: assaa Re: GLOPORT, www - ale ściema! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 00:23
              Hmm.. Z tego co wiem, aby wejść głębiej w podstrony portalu Gloport trzeba się
              zalogować. Rozumiem, że takie szczegółowe informacje zasięgnęłaś po
              obejrzeniu "wnętrza" portalu, a co się za tym wiąże, zakupiłaś kartę Gloportu?
              Świetnie! O to przecież w tym wszystkim chodzi!
              A co do stron w języku polskim... Spróbuj wejśc na www.google.com... Znana
              wyszukiwarka internetowa, a też otwiera się w języku polskim... Czy Ciebie ten
              fakt nie dziwi?? Słyszałaś kiedyś o "przekierowaniu"??
              Myślę, że aby cokolwiek krytykować należy najpierw tego SPRÓBOWAĆ. Nie USŁYSZEĆ
              o tym, a zapoznać się z tym osobiście i dogłębnie.
              Otwórzcie oczy! Świat się zmienia! Kupcie Network Magazin, dowiecie się więcej
              o MLM-ie. Wtedy dopiero wyciągnijcie wnioski...
              Gloport to nie piramida... Tu zarabia się na sprzedaży produktu, a nie samym
              werbowaniu ludzi...
              Karta Gloportu to nie tylko usługi internetowe (a korzystam z wysyłania faxów i
              smsów, tworzę strony www - nie płacąc za wykupienie domeny!).. To również
              rabaty w wielu punktach w Polsce i na całym świecie!

Pozdrawiam - korzystająca od jakiegoś czasu ze złotej karty rabatowej.

Zainteresowani piszcie na gg 557124
              • Gość: jurek Re: GLOPORT, PIRAMIDA DLA NAIWNYCH bo... IP: 81.15.176.* 13.01.05, 15:13
                GŁUPICH I NAIWNYCH SIAĆ NIE TRZEBA BO ONI SAMI SIĘ RODZĄ.... CZYTAJĄ I NIC... NAWET TU NA FORUM JEST ICH SPOOOOORO... no coż jak dostaną "po kieszeni" to może ich to wyleczy./Chyba że ktoś zdąży oszukać kilku następnych :):):)
                PIRAMIDA DLA NAIWNYCH bo...
                GŁÓWNY DOCHÓD NIE POCHODZI ZE SPRZEDAŻY /to pretekst i przynęta/
                GŁÓWNY DOCHÓD POCHODZI z ł a ń c u c h a
                z Ł A Ń C U C H A N A I W N I A K Ó W !!!!!

[wystarczy podstawowa wiedza z matematyki aby prześledzić strumień finansów -haa haaa]

Powodzenia
              • Gość: jurek Re: GLOPORT, PIRAMIDA DLA NAIWNYCH bo... IP: 81.15.176.* 13.01.05, 15:25
                GŁUPICH ludzików I NAIWNYCH produkować NIE TRZEBA BO tacy RODZĄ SIĘ SAMI.... CZYTAJĄ I.. NIC... nic no cóż jak obudzą się z ręką w nocniku to może ich to czegoś nauczy./Chyba że ktoś z nich zdąży oszukać kilku następnych :):):)
                PIRAMIDA DLA NAIWNYCH bo...
                GŁÓWNY DOCHÓD NIE POCHODZI ZE SPRZEDAŻY /to pretekst i przynęta/
                GŁÓWNY DOCHÓD POCHODZI z ł a ń c u c h a
                z Ł A Ń C U C H A N A I W N I A K Ó W !!!!!

[wystarczy podstawowa wiedza z matematyki aby prześledzić strumień finansów -haa haaa]

Powodzenia
            • Gość: hegemon Re: GLOPORT, www - ale ściema! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 10:13
              a słyszałaś o rozpoznawaniu języka przeglądarki? ciekawe dlaczego microsoft
              zgłasza się po polsku. Jakaś ściema ten microsoft.
            • Gość: jurek Re: GLOPORT, www - ale ściema! IP: 81.15.176.* 13.01.05, 15:02
              W całości sie z toba zgadzam ale GŁUPICH I NAIWNYCH SIAĆ NIE TRZEBA BO ONI SAMI SIĘ RODZĄ.... CZYTAJĄ I NIC... NAWET TU NA FORUM JEST ICH SPOOOOORO... no coż jak dostana "po kieszeni" to może ich to wyleczy.

Powodzenia
        • wesoly_romek Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj 31.10.04, 13:56
          Gość portalu: faala napisał(a):

>>Zagrożeniem dla tej , firmy był niejaki J. Roman >>

Niejaki J. Roman - zagrozenie dla miedzynarodowego koncernu o poteznym kapitale
          BUAHAHAHAHAHAHAHAHA - to juz nawet nie brzmi smiesznie, to wrecz ŻENADA! :)
          • Gość: phantom Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 18:13
            Roman przeksztalcil firme w wlasno tetniace oszustwo. sciga go policja i
            tyle... nacinal ludzi i sprzedawaj 1 paczke po kilka razy (ludzi wplacali 50% i
            czekali na drugie 50) a on juz sprzedawal innemu ta sama pake. Nie wystawial
            faktur i tyle
            • dorian_the_grey Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj 05.11.04, 21:00
              Hmmmm, cały ten GLOPORT wydaje sie byc wielką ściemą.
              Ja rozumiem, ze kazda firme mozna oczernic, ale jesli robi to kilka/kilkanascie
              osob w zaden sposob ze soba nie powiazanych i z roznych miejscowosci w kraju -
              to chyba jednak nie wszystko jest ok. Piszecie o dziwnych "prezentacjach",
              stosowaniu tanich sztuczek socjotechnicznych, wciskaniu kredytu, podejrzanej
              stronie internetowej, jakims kolesiu, ktory robi niby wałki podszywajac sie pod
              GLOPORT, a plusow i zalet jakos nikt sie publicznie nie odwazyl wymienic. To juz
              samo w sobie jest podejrzane. W kazdym razie dobrze ze jest watek na forum, byc
              moze pozwoli to szukajacym pracy zachowac pewna ostroznosc. I jedna rzecz mnie
              dziwi - dlaczego jeszcze nikt nie napisal posta w stylu "sluchajcie, Gloport
              jest ok, pracuje tu jakis czas i niezle zarabiam ...", lub cos podobnego. Czyzby
              nie bylo takich osob ??
      • Gość: Stefan Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: *.who.vectranet.pl 16.11.04, 22:53
        Jeżeli ktoś nie rozumie multi lewer marketingu to niech nie zabiera
        głosu na tym forum. To jest SUPER !
        • Gość: Piotr - amwayowiec Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: *.org.pg.gda.pl 18.11.04, 11:14
          Co innego MLM a co innego piramida. Z tego co tu czytam to wygląda, że to jest
          piramida (o ile się nie mylę - nielegalna w Polsce) - jednym z podstawowych
          warunków aby jakąś firme uznać piramidą jest konieczność wstępnego zakupu dużej
          ilości oferowanego przez nią "towaru" bez możliwości jego zwrotu (i otrzymania
          swojej kasy). Jeżeli tak jest u nich to może warto powiadomić prokuraturę o
          sytuacji. Pozdrawiam.
          • Gość: rafalaska Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: *.who.vectranet.pl / *.who.vectranet.pl 12.05.05, 00:12
            Do Amwayowca- Jeżeli porównujesz gloport do piramidy to powiedz mi czym jest
            AMWAY , chociaż szanuję te produkty. Bo musisz sobie przetransponować jedną
            rzecz że AMWAY jest dostawcą produktu a SIECI NETWORK tylko je rozprowadzają.
            To tak jagbyś obwiniał sklep obówniczy za to że ekspedientka oszukała was na
            pięć złotych a ona nie produkuje obuwia które chcesz zakupić.???????????????
        • wesoly_romek Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj 18.11.04, 14:23
          Echhhhhh Stefan Stefan, sprawdz sobie w slowniczku co znaczy MLM, poczytaj
          troche na czym polega i dopiero pozniej zabierz glos.

PS.
          I jeszcze mi wytlumacz co to jest multi LEWER marketing, bo ja o takim nie
          slyszalem. To jakis nowy marketing ktory wymyslil gloport? Elokwencja menedzerow
          GLOPORTU mnie poraza , upffffffffffff, brak mi slow .... Przeciez oni sami sie
          dyskredytuja!
          • Gość: tad Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 15:30
            Jak brak Ci słów to sobie kup słownik.
            Widocznie jesteś za głupi na taki biznes.
      • Gość: Maniek Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: *.who.vectranet.pl 16.11.04, 23:02
        Jeszcze nie widziałem czegoś takiego, oni dają prawie za darmo takie
        możliwości o których się ludziom nawet nie śniło.
        To jest portal dla każdego przeciętnego Kowalskiego,jestem pod wrażeniem!
        • krzysztofsf Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj 17.11.04, 01:23
          Gość portalu: Maniek napisał(a):

> Jeszcze nie widziałem czegoś takiego, oni dają prawie za darmo takie
          > możliwości o których się ludziom nawet nie śniło.
          > To jest portal dla każdego przeciętnego Kowalskiego,jestem pod wrażeniem!

To wymien jego zalety i podaj do czego (ktora firma hostingowa) porownujesz te niesamowite mozliwosci, tak rozne i lepsze.
      • Gość: Jan Re: Firma GLOPORT -Świadomy wybór IP: *.who.vectranet.pl 16.11.04, 23:08
        Jeżeli widzisz w dzisiejszym świecie lepsze możliwości to zaproponuj coś
        rozsondniejszego jak czekanie na ofertę w Rejonowym Urzędzie Pracy.
      • Gość: ender- wrocław GLOPORT - KONIECZNIE PRZECZYTAJ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.04, 02:37
        szkoda mi tych wszystkich, którzy marnują czas na czcze gadanie o "problemie"
        GLOPORTU.
        wszedłem w to prawie rok temu ...

nikt cie nie zmusza do podpisania czegokolwiek, sprawa jest jasna, a jeśli
        napalisz sie na biznes to twoja brocha. NIE BĘDĄ ODRADZAŁ ANI POLECAŁ- TO WASZ
        WYBÓR- POWIEM TYLKO JAK TO WYGLĄDA OD WEWNĄTRZ!!!

bo trzeba tu jasno powiedzieć TO NIE JEST PRACA (ZATRUDNIENIE)- TO TWÓJ WŁASNY
        BIZNES I INWESTYCJA!!!
        sprawa wygląda tak: znajomy (który już w to wszedł) zaprasza cie na spotkanie z
        menagerem (swoim "opiekunem") ten cie wstępnie "weryfikuje". NIE DOWIADUJESZ
        SIĘ NICZEGO KONKRETNEGO- jest w firmie wręcż JAWNY ZAKAZ dla PARTNERÓW czy jak
        kto woli nibypracowników, aby nic nie mówili konkretnego o interesie!!! Już
        wyjaśniam czemu- bo menager który z tobą rozmawia nie jest w stanie ci
        przekazać tego wszyskiego co zobaczysz na prezentacji. Powie ci 5% tego co
        później jest ci klarownie tłumaczone i przedstawiane na ekranach power pointa(;)
        ) Przyznaję rację ze prezentacja przebiega na kanwie "psycho-nagonki na
        klienta" na najwyższym poziomie, ale nikt nikogo nie zmusza do podpisywania
        czegokolwiek!!! nikt nie udaje ze podpisuje przy stoliku obok, jeśli tak było
        to był totalny wał ze strony firmy, a raczej menagerów, ale raczej w to wątpię.
        Dalej- Przyznaję ze ewentualny "Partner" na (profesjonalnej) prezentacji ma
        niewiele czasu an podjęcie decyzji, a tak naprawdę wcale go nie ma:P. Tylko
        że(!!!) to co podpisujesz na prezentacji NIE JEST TO UMOWA!!! jest to
        deklaracja (DOBROWOLNA) chęci przystąpienia do biznesu!!!! Po podpisaniu takiej
        DEKLARACJI zostajesz na rozmowę z szefem "oddziału" lub głównym menagerem w
        danym mieście. wiesz już ze trzeba wpłacić kasę, ze masz podjąć decyzję dziś i
        takie tam... czyli znasz wszystkie "plusy i minusy". Na wyżej wymienionej
        rozmowie (JA ODBYŁEM Z J.ROMANEM:P) dyskutujecie czy was stać na tą imprezkę
        czy widzisz sie w tym biznesie i takie tam. jeśli zdecydujesz sie to wtedy
        podpisujesz zamówienie pakietu/paczki/kart/towaru -czy jak wy tam wcześniej to
        określaliście. za te swoje 6250 (kiedyś 4900) dostajecie konkretny TOWAR o
        KONKRETNEJ WARTOŚCI!!!oczywiście towar/pakiet otrzymujecie w chwili wpłynięcia
        kasy na konto firmy, lub wpłaceniu jej przez was w gotówce odpowiedzialnej za
        to osobie w firmie- otrzymujecie oczywiście na to KP, a po jakimś czasie
        faktura przychodzi pocztą z centrali.
        JEŚLI PODPISAŁEŚ ZAMÓWIENIE I NIE CHCESZ W TO WEJŚĆ...ROZMYŚLIŁEŚ SIĘ- nie daj
        sobie wcisnąć kitu ze nie ma odwrotu!!!- tak Ci powiedzą, że jak podpisałeś
        zamówienie i poszło ono do centrali to już amen, musisz wpłacić i takie tam.
        Zamówienie idzie do centrali ale praktycznie jako zgłoszenie kolejnego partnera
        w firmie to pakiety tak naprawde leżą w bagażniku menagera lub w podnajmowanym
        w danym mieście biurze!!! Znam mnóstwo przypadków gdzie ludzie przeszli cały
        proces rekrutacji, podpisywanie papierów etc. oczywiście umówili sie na
        poniedziałek na zapłacenie gotówą lub na przelew oraz na przekazanie pakietu i
        po prostu NIE PRZYCHODZILI!!! robili co prawda to w dość śmieszny sposób nie
        dzwoniąc nie informując etc.(JAK DZIECI). NIKT ICH NIE POCIĄGNĄŁ DO ZADNEJ
        ODPOWIEDZIALNOŚC, NIE ZACIĄGNĄŁ ICH SIŁĄ ANI NIE NASŁAŁ EKIPY PO KASĘ!!!
        Oczywistym jest ze firma mówi, informuje ze jak podpiszesz to już z finansowymi
        konsekwencjami, ale TY NIE PODPISUJESZ TAM ZADNEJ UMOWY O WSPÓŁPRACĘ CZY INNYCH
        DOKUMENTÓW. podpisujesz ZAMÓWIENIE!!! Jeśli znalazłeś sie w takiej sytuacji -
        rozmyśliłeś się- po prostu zadzwoń do swojego znajomego który cie zaprosił i
        odpowiedz mu kategorycznie acz asertywnie(:P) ze sie rozmyśliłeś i ze nie
        interesuje cie ten biznes. Będzie nalegał i takie tam - jak każdy w takiej
        sytuacji- ale nie podpisałeś zadnej umowy więc w czym problem?...

SPRAWA KOLEJNA- nie wiecie co dostajecie za tą kasę to nie zabierajcie głosu!!!
        łatwo coś krytykować jak sie czegoś nie zna... Portal jest naprawdę wielki,
        opis jego możliwości zajmuje 2,5 do 3h, więc jeśli ktoś chce go opisać w
        słowach zajmujących 5 wersów niech sie lepiej nie odzywa.

jeśli ma ktoś jakieś zastrzeżenia do portalu to niech sypie konkretami...ze są
        błędy językowe... ze skrzynki mail-DARMOWE są po pare mega i takie tam... ze
        esemesy można wysyłać za free ze stron operatorów...i wiele wiele innych bzdur
        to po prostu nie widział portalu lub najzwyczajniej sie czepia:P jak ja
        wszedłem na portal po raz pierwszy był on dość biedny i faktycznie pewne jego
        części otwierały sie po niemiecku...ale nikt tu jak na razie nie powiedział ze
        ten portal z tygodnia na tydzień sie zmienia...ze jest coraz więcej możliwości
        i realna użytkowa wartość portalu stale wzrasta. niemieckie wstawki to już
        raczej przypadek odosobniony, jeśli ktoś nie może przeczytać tego co tam
        zapisano po koreańsku lub innym preferowanym przez daną osobę języku obcym to
        niech poczeka:))) po ukraińsku ponoć też sie nie otwiera... (daleko nie trzeba
        szukać). jeszcze jakiś czas temu ne otwierał sie po polsku:P
        NIE BĘDĘ TU OPISYWAŁ CO NA PORTALU JEST- można ściągnąć demo lub umówić sie z
        przedstawicielem gloportu na "prezentację" portalu/karty (nie biznesu:))
        a no i oczywiście jeśli ktoś szerzy opinie ze jest to karta rabatowa... to
        cóż... z nim nie robił bym zadnych interesów... rabaty to tylko 0,1% całości i
        jest wrzucone na portal jako bonus. no i oczywiście jeśli idziecie z kartą
        gdzieś na zakupy czy coś w tym stylu i rabatu nie uzyskacie lub zostaniecie
        zbyci czy coś, firma zrywa umowę z takim punktem a was przeprasza etc.(bo ta
        kwestia też sie pojawiła u kogoś)

A TERAZ KWESTIA NAJLEPSZA WRĘCZ DESEROWA- TAJEMNICZY PAN ROMAN...(roman to
        nazwisko)
        jest to człowiek który tworzył oddziały gloportu/ giganetu w polsce. szczycił
        sie wręcz ze przyprowadził do Polski firmę GLOPORT, jak było nie wnikam...
        ...jest to spec od nakręcania klientów...jak on sie wami zajmie będziecie
        BŁAGAĆ zeby zabrał tą(tę) waszą kasę. jak on was zakręci to otrząśniecie sie
        dopiero po otrzymaniu pakietu:)) dla tego polecam chodzić na prezentacje w
        sobote- więcej czasu na odkręcenie sie i przemyślenie wszystkiego i spojżenie
        na wszystko z dystansem i zdrowym rozsądkiem...niezależnie kto prowadzi
        prezentacje... Jest to również koleś który PSUJE DOBRE IMIĘ FIRMY GLOPORT.
        wszystko co pojawiło sie wcześniej na tym forum na jego temat TO PRAWDA!!! w
        pewnym momencie zaczął kombinować i sie pogrążać- oczywistym jest że chodziło o
        kasę i coraz większe wyniki w sprzedaży pakietów, nakręcał ludzi na dodatkowe
        paki na jego własnych warunkach. sam widziałem JELENIA we Wrocławiu, który w
        niedzielę nabył pakiet (to ok), a w tydzień później Romek skręcił go na 5
        następnych... cóż, głupich nie sieją...
        dalej- zalegał z wypłatą prowizji dla menagerów, Pożyczał kasę na termin a o
        jej zwrot trzeba był wręcz... no nie wiem... żebrać- to chyba coś koło tego co
        ludzie robili... oczywiście i pojawili sie w pewnym mom. ludzie którz nie
        zamierzali sie prosić o zwrot swojego, tylko w do-bitny sposób odzyskiwali
        swoją kasę... facet sie powoli wypalał i palił wszystko do okoła siebie...
        Po pewnym czasie wiele osób odeszło z firmy lub zostało pokazowo wywalonych z
        firmy przy wszystkich, bo nie podobała im sie "polityka" Romka w stosunku do
        współpacowników i samego prowadzenia wrocławia... musicie wiedzieć ze osoby
        przyjezdzały do nas do wrocławia na szkolenia po kilka razy w tygodniu Z
        POZNANIA, ZIELONEJ GÓRY ETC... niektórzy po osiągnięciu statusu menagera/
        kandydata na dyrektora regionalnego -przeprowadzali sie do Wrocławia z całymi
        rodzinami zeby być niemal 24h pod ręką (niestety Romka).
        ... smutne jest to ze firma daje wieeele możliwości a są w niej niestety tacy
        którzy psują to wszystko co innym uda sie wypracować...

...
        na koniec przypomniał mi sie chyba główny hak jaki pojawia sie po przystąpieniu
        do biznesu... konieczność posiadania własne
        • Gość: JUREK KONIECZNIE PRZECZYTAJ!!! JAKA TO P I R A M I D A IP: 81.15.176.* 13.01.05, 15:49
          PIĘKNE GADANIE MOŻNA ZASILIĆ NIE JEDNĄ RZEKE JAK WISŁA !!!
          WYSTARCZY PRZEŚLEDZIĆ STRUKTURE PRZEPŁYWU FINANSÓW !!!
          Produkt X jak w każdej piramidzie !!
          Główny Z Y S K z wciagnięcia "I SKUBANIA" następnych NAIWNIAKÓW !!!
          [jasne zawsze pewien % odbije swoje i trochę zarobi - kto pierwszy ten lepszy]
          A póżniej inna nazwa firmy "RDZEŃ CZAPY ZAŁOŻYCIELSKIEJ TEN SAM" ci sami ludzie
          i mastępna nowa wspaniała OKAZJA
          NOWA WSPANIAŁA FIRMA

PROSTE JAK WŁOS MONGOŁA !!!

LUDZIE MŁODZI DORASTAJĄ Z ŻE NIE WSZYSCY SIĘ CHĘTNIE UCZYLI
          A KASE CHCIELI BY OCZYWIŚCIE MIEĆ TO
          DAWAJ... I... LECĄ JAK ĆMY DO PŁOMIENIA ŚWIECY !!!
          PROSTE !!!
          NAIWNIAKÓW
          NIGDY
          NIE
          ZABRAKNIE !!!
      • endder jeszcze lepsze patenty... 20.11.04, 03:25
        odnośnie jeszce mojej wcześniejszej wypowiedzi <ender już po rejestracji>.
        wszyscy tak skarżą sie na ukrytą i jawną akwizycję wśród ofert pracy...
        zauważcie ze każde pozyskiwanie nowych rynków zbytu to akwizycja.
        różni sie tylko ilością pieniędzy jakimi dysponuje firma, a co za tym
        idzie "rodzajem" tej akwizycji...
        czy będziesz pracować jako Van seller, call center menager, czy key account
        menager i inne tego typu, to i tak będziesz akwizytorem:)
        no przykro mi, ale tak jest- to ze nie latasz z atlasem drogowym po parkingu i
        nie wsiskasz go przez uchylona szybę kierowcy nie znaczy ze nie masz nic
        wspólnego z ludzmi właśnie tak pracującymi.
        możesz sie szczycić swoją angielskojęzycznie brzmiącą nazwą stanowiska ale ty i
        wyżej wymieniony pan różnicie sie tylko narzędziami jakie otrzymaliście od
        pracodawcy... no i zapewne zarobkami... tylko nie zawsze wyższymi...
        Przeglądając oferty pracy na dolnośląskim rynku pracy 90% ofert to propozycje
        dla przedstawicieli handlowych <wszystkich branż>, przedstawicieli medycznych
        <też handlowych>, osób do telemarketingu oraz live chatów <młode atrakcyjne
        panie bez doświadczenia ze znajomością języka...>. nie trzeba też wspominać o
        wszelkiego rodzaju chałupnictwie, które jest tematem do osobnych rozważań.
        mniejszością są ogłoszenia dla konkretnych specjalistów. Księgowe i budowlańcy
        skarżyć sie specjalnie nie powinni na brak ofert, ale co z innymi...?
        w obliczu takich realiów co pozostaje człowiekowi?- albo wszelkie prace bez
        umowy, dorywcze czy na czarno <jak kto woli> albo działalność własna, co też
        wymaga pewnych nakładów...

Taka Firma jak GLOPORT może często być ostatnią deską dla wielu osób
        pozbawionych pomysłu na własny biznes. a jeśli uważacie ze tak apraca to
        kolejna akwizycja... cóż.
        • Gość: nie-leszcz Re: jeszcze lepsze patenty... IP: 81.15.176.* 02.06.05, 10:17
          HAAAA HAAAA tylko przyjmując się do innej pracy NIE WSKAKUJE DO PIRAMIDY
          I NIE PŁACE 6 000 zł NA DZIEŃ DOBRY !!!
      • Gość: Ola Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 00:18
        całkiem nie polecam czegoś takiego jak 2 firmy, z którymi zetknęłam sie we
        Wrocławiu. OVB i Europartner- firmy te konkurują ze sobą na rynku ubezpieczeń,
        II i III filar etc. to dopiero jest akwizycja...ganianie po własnych znajomych
        i ich znajomych z ofertą wybranej przez centralę korporacji ubezpieczeniowej i
        wciskanie im wcale nie najlepszych ofert ubezpieczenia w ramach filarów... Nie
        jest to wspomniana wcześniej przez enddera ganianina z atlasem po parkingu, ale
        coś jeszcze gorszego!!! zeby sie sprawdzić w tym działaniu musisz poddać sie
        wręcz dosłownej "przepierce mózgu" i sam uwierzyć we wszystkie kity jakie masz
        innym potem wciskać!!!
        UWAZAM ZE NIE JEST NAJGORSZYM GANIANIE I WCISKANIE LUDZIOM NOŻY NA ULICY,
        TYLKO WCISKANIE "PRODUKTÓW" OBCIĄŻAJĄCYCH FINANSOWO KLIENTÓW NA WIELE LAT, A
        CZĘSTO DO ŚMIERCI... NAJBARDZIEJ PRZYKRE JEST TO ZE TACY AKWIZYTORZY KRZYWDZĄ
        WSZYSTKICH DO OKOŁA SIEBIE...
        • Gość: qaza Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 00:32
          niezla sciema buraku
      • Gość: Ola INNI NACIĄGACZE!!! uważajcie na proces rekrutacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 00:21
        całkiem nie polecam czegoś takiego jak 2 firmy, z którymi zetknęłam sie we
        Wrocławiu. OVB i Europartner- firmy te konkurują ze sobą na rynku ubezpieczeń,
        II i III filar etc. to dopiero jest akwizycja...ganianie po własnych znajomych
        i ich znajomych z ofertą wybranej przez centralę korporacji ubezpieczeniowej i
        wciskanie im wcale nie najlepszych ofert ubezpieczenia w ramach filarów... Nie
        jest to wspomniana wcześniej przez enddera ganianina z atlasem po parkingu, ale
        coś jeszcze gorszego!!! zeby sie sprawdzić w tym działaniu musisz poddać sie
        wręcz dosłownej "przepierce mózgu" i sam uwierzyć we wszystkie kity jakie masz
        innym potem wciskać!!!
        UWAZAM ZE NIE JEST NAJGORSZYM GANIANIE I WCISKANIE LUDZIOM NOŻY NA ULICY,
        TYLKO WCISKANIE "PRODUKTÓW" OBCIĄŻAJĄCYCH FINANSOWO KLIENTÓW NA WIELE LAT, A
        CZĘSTO DO ŚMIERCI... NAJBARDZIEJ PRZYKRE JEST TO ZE TACY AKWIZYTORZY KRZYWDZĄ
        WSZYSTKICH DO OKOŁA SIEBIE...
      • Gość: ŁUKASZ NACIĄGACZE/ REKRUTACJA/ AKWIZYCJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 00:28
        ja osobiście sam przeszedłem kilka takich szemranych spotkań rekrutacyjnych i
        znam kilka wymienionych powyżej firm... nieważne jakbyśmy ludzi przed nimi nie
        ostrzegali to i tak znajda sie tacy którzy wejdą w dany biznes czy przyjmą sie
        do pracy mimo przestróg!!! a co jeszcze ciekawsze, są w tych firmach tacy,
        którzy robią to z prztjemnością i satysfakcją, no i jeszcze sie dorabiają
        całkiem niezłych pieniędzy... tylko jakim kosztem???
        • Gość: małgoś Re: NACIĄGACZE/ REKRUTACJA/ AKWIZYCJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 21:08
          ,,dorabiają się,ale jakim kosztem,,-w tym kraju tylko tak,na jakim świecie ty
          żyjesz ?Zobacz Co w rządzie wyprawiają i na wysokich stołkach,przeciętny Polak
          robi to samo ,skoro rząd nie może dać odpowiednich warunkuch życia/praca za
          godziwe pieniądze/ dla przeciętnego Polaka,tylko żyją z Naszych
          podatków-dlaczego tego Kowalski ma nie zrobic?Jestem ZA!
      • Gość: Art. Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 15:19
        Nie wiem gdzie byłeś. Ja byłem i nie dostałem żadnego kredytu do podpisania.
        Podpisałem wniosek, że chcę podjąć współpracę z tą firmą, ale nie zdołałem
        przekonać do siebie osoby, która przeprowadzała rekrutację. Nie jest tak łatwo
        się tam dostać. Ty chyba czegoś nie zrozumiałeś i dlatego tak piszesz. Albo Cię
        też pogonili i teraz wylewasz żale.
      • Gość: Jasio Firma GLOPORT - genialna sprawa !!! IP: *.tkchopin.pl 02.12.04, 09:34
        Wiele słów, małe zrozumienie tematu.
        Byłem, widziałem, najnormalniejszy w świecie MLM, duży zysk niewiele pracy,
        genialny produkt, bardzo dobry system marketingowy.
        Ludzie zobaczcie co firma oferuje i dopiero dyskutujcie !!!
        Usługi internetowe w postaci zrozumiałej dla totalnych ignorantów komputerowych
        - to jest to!
        To, że mogę bez pracy mieć rabaty w sklepach gdzie robię zakupy, to już jest
        warte kupę kasy...
        A jeszcze oprócz tego mogę zdecydować się na współpracę i zarobić, to moja
        sprawa i decyzja.
        Jak już ktoś zauważył - nikt nikogo tu nie zmusza, a często zdaża się, że od
        strony firmy nie chcą danej osoby u siebie widzieć.
        BARDZO POLECAM JEŚLI CHCESZ ZOBACZYĆ JAK MOŻNA W LEGALNY SPOSÓB ZAPEWNIĆ SOBIE
        "ZDROWE" DOCHODY
        • Gość: Raffi Re: Firma GLOPORT - genialna sprawa !!! IP: 149.142.103.* 02.12.04, 20:15
          Dziwne ze chwalacy te firme pisza na zmiane z dwoch domen i nigdy sie nie
          loguja...
      • Gość: DwieSzopyJackson Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.04, 16:40
        Domena www.gloport.com zarejestrowana była w Niemczech w Starnberg na :

owner-organization: Gloport Deutschland GmbH
        owner-fname: Anton
        owner-lname: Kalemba
        owner-street: Mainzer Landstra?e 47
        owner-city: Frankfurt Am Main

przekierowana jest na nadresy DNS w Polsce:

nameserver: dns.zigzag.pl
        nameserver: net.2-ec.com
        nameserver: ocpb.net7.pl

Czy to jest Polska firma i tylko ta strona to taka international prowizorka?

Kto cos wie na ten temat ?
        • krzys_24 UWAGA ZŁODZIEJSTWO - Firma GLOPORT 12.12.04, 19:21
          Ludzie nie dajcie sobie wciskać kitu, przeczytałem wszystko co było napisane do
          tej pory na temat tego Golpotru, czy jak mu tam. Wyciągają kasę, sory -
          wypruwają kasę jak z jeleni.

CO NAJWAŻNIEJSZE nie usłyszałem tu nic ciekawego co wy oferujecie????
          napiszcie tak w 4 puktach co sprzedajecie i ile jest to warte. Cały czas słyszę
          o jakiś pakietach dla firm i sms-ach za kilka tysiaków.

Litośći takie bajki to do przedszkola - proszę o suche fakty !!!

Może ktoś by się zainteresował tym z jakiejś gazety np. Wyborcza,
          Rzeczypospolita itp.

Pozdrawia menadzerów złodziei - Janka, teda,manka itp, którzy walą te brudy i
          brednie z who.vectranet.pl (jeżeli mnie myli dz... nos wsadzcie go gdzieś)
          • Gość: Andrzej Re: UWAGA ZŁODZIEJSTWO - Firma GLOPORT IP: 82.160.26.* 19.12.04, 15:04
            Ludzie co za brednie wypisujecie. Bylem w sobote na prezentacji i widzialem
            dokladnie jak to wyglada. Czytalem wszytkie posty i zastanawiam sie czy ktos z
            Was byl na prezentacji. Prezentacja dotyczy firmy Giganet a nie Gloport.
            Kredytu zadnego do podpisania nie dostalem jedynie wniosek do zakupy pakietu
            kart economy plus card. Wedlug mnie wszytko jest zajebiste, prosta kasa do
            zarobienia w prostu sposob.
            • Gość: jurek GLOPORT jest kasa ALE JAK ZDĄŻYSZ NACIĄGNĄĆ INNYCH IP: 81.15.176.* 13.01.05, 15:30
              JASNE JEST KASA ale jak zdążysz innych naciągnąć !!!
              Masz predyspozycje...?
              To powodzenia...
              może jeszcze zdążysz [bo do wierzchołka piramidy nigdy nie dojdziesz :):):)
            • Gość: JUREK JEST KASA - ale jak zdążysz innych naciągnąć !!! IP: 81.15.176.* 13.01.05, 15:32
              JASNE JEST KASA ale jak zdążysz innych naciągnąć !!!
              Masz predyspozycje...?
              To powodzenia...
              może jeszcze zdążysz [bo do wierzchołka piramidy nigdy nie dojdziesz :):):)
          • Gość: hegemon Proszę oto fakty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 10:11
            Proszę bardzo poszukać w sieci infomracji na temat gloport czy giganet. Info
            znadzieicie na gloport.com, gloport.net, a także na stronach niezależnych jak
            epc.jarto.pl/index.php?pg=1 . Nikt nie nakazuje zakupu nikomu, a
            informacje są jak najbardziej dostępne.
            • Gość: znawca1 Re: Proszę oto fakty IP: 80.241.130.* 13.01.05, 10:56
              Zastanawia mnie aktywność gości reprezentujących pod różnymi nickami, za to z
              jednego IP tą 'firmę' i zachwyty nad 'sprzedażą bezpośrednią' w ich wykonaniu.
              Niczym się nie różnicie od cwaniaczków z Bazaru Różyckiego - tak samo jak oni
              szukacie frajerów, których można przyciąć na 6.250 peelenów.

Ciekaw jestem dwóch rzeczy:
              1. Kiedy znajdzie się jakiś 'wyje..y', (tak chłopcy na Różyku mówili o
              gościach, których zrobili na klawo) który da wam w ciemnej bramie po ryju.
              2. Kiedy ktoś przytomny, kto się dał w to wrobić pójdzie do prokuratury i złoży
              doniesienie na tą firmę 'krzak'.

Naciągnięci,

Nie bójcie się pójść na Policję, czy do Prokuratury! I nie bójcie się odwiedzić
              jakiejś przyzwoitej Kancelarii prawnej. Wydacie 100 złotych a zyskacie rzetelną
              wiedzę jak się prawnie wymiksować od płacenia naciągaczom jakichkolwiek
              pieniędzy.
              • Gość: hegemon Re: Proszę oto fakty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 15:09
                wystarczy ze jestes w duzej sieci lokalnej i masz juz wspolny ip... ale w koncu
                forum to dobre miejsce dla teoretykow spisku
                • Gość: doradca Z naciągaczami o faktach??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.01.05, 02:53
                  To jak jak masz takie samo IP jak pozostali członkowie sieci lokalnej to
                  podpisuj się imieniem i nazwiskiem oraz nr NIP. Proste???
                  Dla Was naciągaczy to nie jest proste bo dla Was naciągaczy prosta jest kasa do
                  zrobienia. Oczywiscie zasłonisz się anonimowością w internecie, ale ta
                  anonimowość istnieje do pewnego momentu.
                  Więcej darmowych porad życiowych z okazji poniedziałku nie będę Tobie udzielał.
            • wesoly_romek Re: Proszę oto fakty 24.03.05, 23:12
              Proszę, oto fakty:

Marcin P. - wpieprzony w Gloport cos kolo wakacji - ok. 9 tys. długów
              Sebastian W. - troche krocej, około 4 tys długu
              Roman R. - tez 4 tys dlugu

Oczywiscie juz do Gloportu nie należą, a długi trzeba spłacić , hehehe :)
              Ich inicjały podałem tylko dlatego, że bezczelnie próbowali wmanewrować w to
              kogoś z mojej rodziny.

GLOPORT - TO LUDZKA RZECZ OKRADAĆ
      • Gość: JUREK NASTĘPNA PIRAMIDA GLOPORT - ludzie ci sami :):):) IP: 81.15.176.* 13.01.05, 16:06
        Wystarczy prześledzić przepływ finansów
        Zawsze musi byc jakiś produkt X do sprzedaży !!!
        Ale główny zysk jest gdy tworzymy [sieć, strukture... w każdej piramidzie inaczej to się nazywa] i WCIĄGAMY NASTEPNYCH NAIWNIAKÓW !!!
        Pewien % wciągniętych zdąży odebrać swoje i mawet zarobić trochę....:):):)
        Wszystko rozwija się szybko dalej.. prawie lawinowo .. więc trzeba się spieszyć
        ZNAKOMITA WIEKSZOŚĆ jednak
        BUDZI SIĘ Z RĘKĄ W NOCNIKU
        DO KTÓREGO NIESTETY TRZEBA JESZCZE WRZUCIĆ KASE !!!

"PROSTE JAK WŁOS MONGOŁA"

DLACZEGO TO ZAWSZE WYCHODZI ???
        Młodzi się nie przykładają do wiedzy a CHCĄ MIEĆ SZYBKO KASE
        Więc NAIWNYCH LESZCZY łowią większe płotki !!!
      • Gość: JUREK PIRAMIDA - GLOPORT - INNOFLEX i inne jak muchomory IP: 81.15.176.* 13.01.05, 16:17
        POWSTAJĄ ONE JAK MUCHOMORY PO DESZCZU.
        a ŻE NAIWNYCH I NIEDOUCZONYCH NIE BRAKUJE

TO JESZCZE JAKIŚ CZAS TAKIE OBFITE ŻNIWA BĘDĄ

wystarczy przesledzić strukture przepływu finansów
        oraz
        historie innych TAKICH NIBY WSPANIAŁYCH SIECI
        i co...
        jak nie macie ochoty /a macie nadmiar kasy do wyrzucenia/ to

POLECAM TE WSPANIAŁOŚCI

PS. KTO NIE ZROZUMIAŁ POLECAM
        NIEDROGI LEK Z APTEKI "Sapiensje" /bez recepty/
        • Gość: MamNauczke Re: PIRAMIDA - GLOPORT - INNOFLEX i inne jak much IP: *.exe.net.pl 20.01.05, 20:16
          Znam ludzi którzy w to weszli i stracili wiele, sam jestem jednim z nich. Może
          rozgłos który już się koło tego zrobiŁ, powstrzyma ten ŁAŃCUSZEK !!!.
          • Gość: asalia Zarabianie pieniędzy i tyle!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 22:20
            Czytam to i czytam i mam wrażenie, że Wy wszyscy nie rozumiecie o co tutaj
            chodzi.. Chcesz zarobić? To PRACUJ a nie czekasz że Ci kasa sama do kieszeni
            wskoczy.. Pod siedzący tyłek dolara się nie wciśnie...
            A ja wolę pracować w tej firmie, niż siedzić na ciepłej posadce przez
            kilkanaście lat za marne 1500 (przy dobrych wiatrach!) i czekać kiedy zastąpią
            kimś innym moją osobę...
            A co firma oferuje? Portal internetowy! Ale o tym była już mowa! CO jest na tym
            portalu? Nie starczyłoby mi czasu by to wszystko wymienić i sprecyzować.
            Zapraszam na prezentację, jeśli ktoś jest naprawdę ciekawy - dowie się tam
            wszystkiego...
            • Gość: ciekawy Śmiech na sali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 11:13
              A garnki tez tam macie i moze jakiś toster bueheheh. Przeczytałem sobie wątki
              pod głównym postem i naprawde "Zachwalacze" mnie rozwalili. Jakiś czas temu gdy
              szukałem pracy trafiłem na takie "kwiatki" i uśmiałem sie po pachy. Wmawiacie
              ludziom ze to MLM. Ładna nazwa ale niewiele ma wspólnego z rzeczywistością. Tak
              naprawde 90 proc tych ludzi ma mało wspólnego z marketingiem. I jeszcze coś.
              Jak umiesz pracować, znasz sie na tym co robisz to te "marne" 1500 dostajesz za
              tydzień siedzenia w pracy. A jak jestes naprawde dobry to wyciągasz jeszcze
              więcej... I to nie na stanowisku HIPER SUPER DORADCY MARKETINGOWEGO
              REGIONALNEGO KEY ACCOUNT MASTER MARKET
              • Gość: oko Śmiech IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 06:26
                ???
                • Gość: fan JOZEF ,ROMAN GDZIE ON SIE UKRYWA? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.04.05, 15:12
                  kto wie gdzie on przebywa?
                  • Gość: hmmm Re: JOZEF ,ROMAN GDZIE ON SIE UKRYWA? IP: *.arcor-ip.net 13.04.05, 13:02
                    kto chce i dobrze szuka - ten znajdzie!
                  • Gość: fan Re: JOZEF ,ROMAN GDZIE ON SIE UKRYWA? IP: *.arcor-ip.net 13.04.05, 13:07
                    po co szukasz Anka?
                  • Gość: w PORE OGARNIETA Re: JOZEF ,ROMAN GDZIE ON SIE UKRYWA? IP: 195.136.245.* 19.04.05, 13:21
                    witam. to teraz cie troszku poinformuje sama miałam zaszczyt byc 17 kwietnia na
                    prezentacji tej firmy!teraz jest w woj. łodzkim dokładnie łask - kolumna. ładny
                    hotel jest tam tez ferma strusi porostu cos pieknego:)ładne miejsce i bajer
                    bedzie tam przebywał przez nastepne 1 tydzien wiec spiesz sie.zachowaj dla
                    siebie zrodło informacji pozdro.
                  • Gość: w PORE OGARNIETA Re: JOZEF ,ROMAN GDZIE ON SIE UKRYWA? IP: 195.136.245.* 19.04.05, 13:23
                    j. ROMAN W ŁASK -KOLUMNA W WOJ. ŁODZKIM.
                  • Gość: julita Re: JOZEF ,ROMAN GDZIE ON SIE UKRYWA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 11:32
                    J. Roman - Łask Kolumna. Jest i będzie jeszcze przez jakiś czas.
                    Ale niech mi ktoś powie - CO SIĘ TUTAJ DZIEJE? To znaczy - po co go szukacie?
                    Czy te wszystkie rzeczy, o których mowa wyżej, że oszukał, że ściga go policja,
                    to prawda?
              • Gość: Dolores Re: Śmiech na sali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 20:18
                Gdzie pracujesz? Ja też chcę dostać 1500 co tydzień za siedzenie a jestem
                zajebisty w swojej branży. Więc proszę daj odpowiedź:). A jeśli zarobek o którym
                mowa jest w sferze Twoich marzeń to może nie wypada mówić na publicznym forum o
                wyimaginowanej Twoimi oczami rzeczywistości. Pozdrawiam serdecznie
                • Gość: rafalaska Re: Śmiech na sali IP: *.who.vectranet.pl / *.who.vectranet.pl 11.05.05, 23:55
              • Gość: ryszard Re: Śmiech na sali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 10:09
                Jeste leniwy ale pyskaty kabotyn. R.
          • Gość: Zetka Re: PIRAMIDA - GLOPORT - INNOFLEX i inne jak much IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.05, 11:24
            Dzieki za przestrogę, nachalna reklama i sama technika dostarczanej na moją
            skrzynkę korospondencja dawała mi dużo do myślenia z jaką to wspaniałą firmą
            mam się związać. Wasze spostrzeżenia upewniły tylko moje podejrzenia, a tych
            gości już powinna scigać prokuratura.
      • Gość: rafalaska Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: *.who.vectranet.pl / *.who.vectranet.pl 11.05.05, 23:50
        Jeżeli wypowiadasz się negatywnie o korporacji AMWAY to mam pytanie do
        Ciebie,czy wiesz o czym piszesz ,bo opinie a nie znajomość tematu są
        najczęściej negatywne i ludzie którzy nic w życiu nie zrobili najczęściej
        wypowiadają takie właśnie OPINIE. Warto zanim się wyda negatywny osąd poczytać
        trochę literatury fachowej.Życzę szczęścia w życiu osobistym i zacząć edukację
        w kierunku MLM.
        • Gość: Uzo Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 02:54
          też wpadłem na kilka takich firm...
          Skyline na przykład, dawno to było, ale wrażenie nie do zapomnienia, serio...

podstawą dużej firmy godnej zaufania są:
          - klarowność oferty
          - łatwa dostępność do informacji o firmie (wszelkich)
          - dobra reklama i PR

niczego z tych rzeczy tu nie zauważyłem.
          Ludzi werbuje się bazując na uczuciu "straconej życiowej szansy",
          a ci wtłoczeni w narzucony rygor, konieczność odrobienia włożonej kasy
          i stres spowodowany "nakazem milczenia" częstują nas takimi euforycznymi
          tekstami, jak te powyżej...

są WYTRESOWANI, oni nie mogą zareagować inaczej!

nawet jeżeli coś do nich dociera, to zaczyna działać klasyczny "mechanizm
          wyparcja" - przecież ja nie mogłem dać się nabrać!

Te firmy to jest rodzaj sekty, łącznie z praniem mózgu.
          • Gość: Radek Re:Pramerica Financial-ubezpieczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 05:08
            Pramerica Financial-ubezpieczenia- czy to jest to samo???
            Jestem w trakcie procesu rekrutacji i też mam wrażenie, że
            to super wyreżyserowane przedstawienie, zaczynając od telefonów, poprzez testy
            które ledwo, ledwo, ale przeszadłem, gatki o wyjazdach za granicę dla
            najlepszych agentów, informacje że 80 osób było na początku i zostaje tylko 1-
            a na spotkaniach widzę tylko 3(podobno reszta jest w innych godzinach;)), a
            kończąc na ....? no właśnie na czym?
            Liczę na jakieś informacje od Was.

PS. Przy okazji polecam dobrą książkę, którą naprawdę warto przeczytać-
            przydaje się w każdej pracy i w życiu: KEVIN MITNIK "Sztuka podstępu".

Radek

• Gość: Uzo Re:Pramerica Financial-ubezpieczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 19:17
              może zapytaj w osobnym wątku?
              • wysoczanka Re:Pramerica Financial-ubezpieczenia 13.05.05, 11:49
                Wprowadził mnie we Wrocławiu ktoś z rodziny. Byłam bardzo sceptyczna, z pilną
                potrzebą podjęcia pracy a managerem na prezentacji był też ktoś z rodziny.
                Kupiłam pakiet startowy i w niedługim czasie Romek zwinął się z Wrocławia,
                zostawił długi - swoje i innych, smród po Giganecie..
                Chętnie odsprzedam swoich 90 kart tym, którzy chcą pracować... po cenie zakupu
                (wtedy 50 pln). Gdyby nie rodzina (to jest ich patent), nigdy nie weszłabym do
                tej firmy.
                • Gość: Uzo Re:Pramerica Financial-ubezpieczenia IP: *.dint.wroc.pl 13.05.05, 13:08
                  a zgloszenie na policję nie wchodzi w grę? to masa pieniędzy!
                  • wysoczanka Re:Pramerica Financial-ubezpieczenia 13.05.05, 13:50
                    Pewnie wchodzi tylko, że skoro działają nadal i policja ich nie zgarnia to ..
                    próżny mój trud. Karty są ok, ludzie o portalu wypowiadają się różnie więc może
                    ktoś je tanio ode mnie odkupi.
                    Romek-Józek powinien siedzieć to nie ulega wątpliwości ale mieszkamy w Polsce a
                    to wiele wyjaśnia.
      • Gość: Arecky Re: Firma GLOPORT - uważajcie na proces rekrutacj IP: *.who.vectranet.pl / *.who.vectranet.pl 17.05.05, 18:12
        Co ty wiesz o łańcuszkach??? Widzę,że nie rozumiesz lub nie chcesz zrozumieć o
        co w tym wszystkim chodzi.Gdybyś choć trochę skumał co i jak to wcale nie
        wypowiadałbyś się na takie tematy.
      • Gość: A.M ALE JAZDA!!!! GADACIE SAME BZDURY!!! IP: *.who.vectranet.pl / *.who.vectranet.pl 17.05.05, 18:23
        Nie wiem o co Wam chodzi z tą firmą Gloport.Ja jestem w niej od 2-miesięcy i już
        zwróciło mi się z nawiązką!!! Jak się nie nadajecie to po co to zaczynacie?
        Gdybyście robili co do Was należy każdy z Was by zarobił kase. Mnie to postawiło
        na nogi!!!Najpierw sami sprawdźcie to od zaplecza, a potem OCZERNIAJCIE!!!
        • Gość: Uzo Re: ALE JAZDA!!!! GADACIE SAME BZDURY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 20:33
          Gość portalu: A.M napisał(a):

> Nie wiem o co Wam chodzi z tą firmą Gloport.Ja jestem w niej od 2-miesięcy i
          już
          > zwróciło mi się z nawiązką!!! Jak się nie nadajecie to po co to zaczynacie?
          > Gdybyście robili co do Was należy każdy z Was by zarobił kase. Mnie to
          postawił
          > o na nogi!!!Najpierw sami sprawdźcie to od zaplecza, a potem OCZERNIAJCIE!!!

Wysooczanka ma do sprzedania karty... weźmiesz?
          czysty zysk dla Ciebie, pewnie jeszcze zejdzie z ceny!

Wosoczanko, dasz znać, czy się odezwał i odkupił karty?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka