Dodaj do ulubionych

Excipial (krem koloryzujący na trądzik) ???

IP: *.crowley.pl 08.06.05, 12:48
Hej,
Znów w jakimś bavskim kolorowcu wynalazłam "cudo" na cerę - Exipial z cynkiem
i pigmentami żelazowymi. Wysusza i maskuje krostki i kosztuje ok. 15 zet.
Stosował ktoś??
Obserwuj wątek
    • Gość: lulu Re: Excipial (krem koloryzujący na trądzik) ??? IP: *.bel.vectranet.pl / 217.96.28.* 08.06.05, 13:23
      moja koleżanka. problem polega na tym, ze wybór kolorów jest bardzo ograniczony
      i ten jasny jest dla jak najbardziej ciemnoskórych. zresztą, moze on wygląda
      tak tylko w tubce, bo ta moja koleżanka była jasnoskóra i ruda i jej
      pasował...ja jakos nie miałam odwagi zaryzykować.
      • Gość: Meganka Re: Excipial (krem koloryzujący na trądzik) ??? IP: *.crowley.pl 08.06.05, 13:28
        Ale co to jest tak naprawdę? To maść? Bo na zdjęciu w gazecie tak wygląda... to
        się stosuje pod makijaż, zamiast makijażu??? Skuteczne? Plis, napisz coś
        więcej...
        • Gość: lulu Re: Excipial (krem koloryzujący na trądzik) ??? IP: *.bel.vectranet.pl / 217.96.28.* 08.06.05, 13:32
          wiesz co, ona tego używała jako takiego podkładu, bo kładła to na krem rano i
          to się sprawdzało w tej roli, bo nawet dosyć kryło. dla niej było ok, bo miała
          problemy z cerą na policzkach i takie działanie ściągająco-wysuszające było dla
          niej ok. cały czas mnie fascynuje, jak to było możliwe, ze jej ten odcień
          pasował: ma jasną cerę, rude włosy i w ogóle nie było efektu maski, a jak ja
          poszłam do apteki oabadac to cudo i pani pokazała mi kolor w tubce, to on był
          bardzo ciemny...
          • Gość: Meganka Re: Excipial (krem koloryzujący na trądzik) ??? IP: *.crowley.pl 08.06.05, 13:34
            Dzięki za odpowiedź! wygląda to na jakiś dziwny "wynalazek", ale przyjrzę się
            temu bliżej :-))
            • Gość: lulu Re: Excipial (krem koloryzujący na trądzik) ??? IP: *.bel.vectranet.pl / 217.96.28.* 08.06.05, 13:35
              powodzenia! i pozdrawiam:-)
              • bzzzk Re: Excipial (krem koloryzujący na trądzik) ??? 15.06.05, 00:40
                czyli to ma tylko jeden kolor, tak? i on był dobry dla rudej osoby... kurczę,
                szkoda, bo ja śniada jestem, a też mnie ten kosmetyk zainteresował:(
                pzdr.
                • Gość: kami Re: Excipial (krem koloryzujący na trądzik) ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 07:45
                  Ciekawy preparat. Czy któraś z Was już go stosowała i mozew podzielić się
                  swoimi spostrzezeniami?:)
    • Gość: Kinga Re: Excipial (krem koloryzujący na trądzik) ??? IP: *.umwo.opole.pl 15.06.05, 08:23
      solpharm.pl/index.php?go=pigmentcreme
    • Gość: Kinga Re: Excipial (krem koloryzujący na trądzik) ??? IP: *.umwo.opole.pl 15.06.05, 08:28
      www.bio-med.pl/spirig_pharma.html
      Takie cos o nim znalazłam ale nie stosowałam wiec nie wiem jak dokładnie działa.
    • bzzzk Re: Excipial (krem koloryzujący na trądzik) ??? 15.06.05, 19:17
      kupię jutro, bo się na niego strasznie napaliłam;) i dam znać co to za specyfik.
      pzdr.
    • bzzzk Re: Excipial (krem koloryzujący na trądzik) ??? 21.06.05, 21:56
      wreszcie znalazłam i nabyłam, jutro zastosuję. na razie mogę stwierdzić, że mam
      wersję do ciemnej cery i jest ona jak najbardziej do ciemnej.
      pzdr.
      • Gość: Emma Bovary Re: Excipial - do bzzzk! IP: *.bel.vectranet.pl / 217.96.28.* 22.06.05, 08:05
        podbijam, napisz, jak wrażenia, bo o efektach chyba jeszcze trudno mówić.
        • bzzzk Re: Excipial - do bzzzk! 22.06.05, 11:56
          więc- jak już pisałam mam tę ciemniejszą wersję, czyli tę, która w nazwie ma na
          końcu słowo "dunkel". na twarzy jednak kolor wydaje mi się jaśniejszy, mam
          karnację ciemną, śniadą i on mnie trochę rozjaśnił. ale nic to, poprawię
          puderem brązującym:) generalnie konsystencję ma gęstego kremu, jest trochę
          tłustawy, na pewno nie można go zaliczyć do specyfików lekkich i matujących,
          ale w końcu nie taki miał być:) miał kryć. a co do tego, to nie jest źle, ja
          może nie jestem najlepszym przykładem, bo mam duże ubytki skórne, rozległe
          przebarwienia i jedyne, co kryło to w dużym stopniu Unifiance La Roche Posay,
          ale też nie całkiem, a ten preparat tuszuje trochę słabiej. jeśli ktoś nie ma
          tak "zmasakrowanej" twarzy, to powinno być ok. stwierdzam jednak, że na lato
          trochę jest za ciężki, ja mam bardzo tłustą skórę, tak chorobliwie, bo mam
          zaburzenia hormonalne, więc może pod tym względem też nie jestem obiektywna;)
          trochę się maże, ale w końcu musi być taki maskowaty nieco, żeby coś zakryć.
          ogólnie, biorąc też pod uwagę cenę (zapłaciłam 17 zł, a w ogóle to długo nie
          mogłam go znaleźć), jest w porządku:) wrócę do niego na jesieni na pewno, a
          dziś wyjdę niebawem i zobaczę jak się będzie zachowywał w letni dzień:) jak coś
          zaobserwuję jeszcze to napiszę.
          pzdr.
          • Gość: Meganka Re: Excipial - do bzzzk! IP: *.crowley.pl 22.06.05, 12:22
            Droga bzzzk, czytam Twoje posty i wiem mniej więcej jakie masz problemy z cerą.
            Moja, po odstawieniu tabletek anty.. strasznie się przetłuszcza. Po dwóch
            godzinach się święcę straszliwie. Czy mogłabyś mi polecić jakiś dobrze
            matujący krem pod makijaż? oprócz biodermine, bo ono jakoś mnie nie zachwyca...
            będę wdzięczna, z góry dziękuję...
            • Gość: nie-bzzzk Re: Excipial - do bzzzk! IP: *.bel.vectranet.pl / 217.96.28.* 22.06.05, 19:04
              może spróbuj tego nowego pudrowego żelu z Bielendy No More, który jest właśnie
              na strefę T? czytałam pozytytwną, ale tylko jedną na razie opinię na wizażu.
              • Gość: Ana Re: Excipial - do bzzzk! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 19:52
                jeśli chodzi o krem matujący to polecam SVR, Lysanel Mat Kosztuje ok 40 zł.
                • black_magic_women Re: Excipial - do bzzzk! 22.06.05, 20:46
                  a ja bezapelacyjnie pore minimizer Clinique"a-mialam biodermine,mialam la
                  rocha-dzisiaj poraz pierwszy od niewiem kiedy umalowalam sie raz-rano i nic nie
                  poprawialam!!!o jeju!
            • bzzzk Re: Excipial - do bzzzk! 22.06.05, 21:39
              Meganko, ja się świecę pół godziny po umyciu, łącznie z powiekami- nic mi na to
              nie pomaga:/ dawno porzuciłam kremy matujące, bo efektu u mnie niestety nie
              było po żadnym, a próbowałam przeróżnych... jeszcze jakoś chociaż próbował
              matowić Garnier Czysta Skóra (czy jakoś tak), ale za to zostawiał taką dziwną
              warstwę, że nie dało się podkładu dobrze nałożyć. więc się dla mnie też nie
              nadaje. ale jakoś tam na trochę matowił, co prawda. choć po nim też po ok.
              godzinie zaczynałam się świecić:/ przykro mi, że nie mogę pomóc, ale nie
              trafiłam jeszcze na krem matujący, który mogłabym polecić z czystym sumieniem.
              to raczej nie ich wina, tylko mojej skóry, która jest chorobliwie tłusta, może
              jestem jakimś skrajnym przypadkiem;) wypróbuj to, co Ci radzą dziewczyny, a
              może uda się i poskutkuje. ja też może spróbuję tę Bielendę, jak gdzieś
              znajdę...
              pzdr.
              • Gość: Meganka Re: Excipial - do bzzzk! IP: *.crowley.pl 23.06.05, 07:46
                Dzięki za wszelkie wskazówki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka