nati301 08.06.05, 15:10 Od dwóch dni moja 3 letnia córka leczona jest lekami homeopatycznymi na AZS, jakie macie doświadczenia w leczeniu AZS homeopatią Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julamimi Re: AZS a homeopatia 08.06.05, 15:23 moja corka dostaje leki homeo od 2,5mca... Na razie nie jestem zachwycona efektami (sa malo spektakularne i baaaaardzo powolne), ale lekarz uprzedzal, ze leczenie moze potrwac laaadnych pare miesiecy... Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: AZS a homeopatia 08.06.05, 15:43 po dwóch dniach nie można jeszcze nic powiedzieć, po prostu za krótko. A jakie leki dostało dziecko ? Odpowiedz Link Zgłoś
zuk100 Re: AZS a homeopatia 08.06.05, 15:44 Ja leczę 1,5 roku + dieta i efekty są zdumiewające. Córka ma 2,5 roku Odpowiedz Link Zgłoś
julamimi Re: AZS a homeopatia 08.06.05, 15:45 powialo optymizmem czyli jeszcze nie tracic wiary po 2,5 miesiaca? Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: AZS a homeopatia 08.06.05, 15:52 Optymizm tak, to zależy od leków no i ood terapii jaką prowadzi ten lekarz.Na pewno trzeba się uzbroić w cierpliwość,jeśli to dolegliwość przewlekła. Homeopatia przynajmniej pobudza organizm do walki, a nie zalecza i lłagodzi objawy skórne. Po lekach dolegliwości mogą się nasilić -przejściowo Odpowiedz Link Zgłoś
nati301 Re: AZS a homeopatia 09.06.05, 10:33 Córcia dostała w poniedziałek 06.06 - 1 kroplę Sulfur LM XII, w piątek ma dostać kolejną kroplę. Zaobserwowałam wzrost apetytu, nie wiem czy wiązać to z lekiem?? Odpowiedz Link Zgłoś
nati301 Re: AZS a homeopatia 09.06.05, 11:20 dzięki, a powiedzcie mi jeszcze czy podawanie zyrtecu razem z kropelkami homeopatycznymi ma sens??? moja pani pediatra-homeopata z poznania takie postępowanie zaleciła Odpowiedz Link Zgłoś
noemip Re: AZS a homeopatia 09.06.05, 14:29 Nie leczylam homeopatia, ale takie podejscie wydaje mi sie sensowne organizm dziecka przyzwyczail sie do Zyrtecu - na razie nie mozna przestac dawac odstawienie to pewnie jakis nastepny etap Odpowiedz Link Zgłoś
beba2 Re: AZS a homeopatia 09.06.05, 14:43 A niestety w homeopatii jest tak, ze jednocześnie z kulkami nie podaje się leków antyhistaminowych. Co prawda nic sie złego nie stanie, ale kulki homeopatyczne nie mają szans zadziałać. Odpowiedz Link Zgłoś
marill1 Re: AZS a homeopatia 09.06.05, 20:06 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=17945395&a=21202384 Odpowiedz Link Zgłoś
ladiwa Re: AZS a homeopatia 09.06.05, 21:30 Zgadzam się z tym co napisała beba, nie powinno się przyjmować leków przeciwalergicznych z lekami homeopatycznymi. Mój synek jest leczony homeopatycznie od ponad roku. Nasze sukcesy do tej pory: 1) zlikwidowanie nadmiernego pocenia - najmocniej pociła się główka. Po zaśnięciu, poduszka synka robiła się dosłownie mokra. Obecnie ten problem nie istnieje; 2) szybsze schodzenie zmian na skórze. Wcześniej, jak zareagował na jakiś pokarm, to zmiany schodziły bardzo powoli, często nie zeszły dopóki nie użyliśmy tridermu lub locoidu - teraz zapomniałam już o maściach sterydowach. Uważam jednak, że niezależnie od sposobu leczenia dziecka, największe efekty przynosi- unikanie alergenu. Odpowiedz Link Zgłoś
nati301 do Ladiwa 10.06.05, 11:41 a jakich maści Pani używa do smarowana skórki dziecka przy wysypie i do codziennej pielęgnacji?? Odpowiedz Link Zgłoś
ladiwa Re: do Ladiwa 10.06.05, 12:31 Od dawna nie używam żadnych maści sterydowych. One tylko wbijają choroę spowrotem do środka, a im więcj ich stosujemy, tym paradoksalninie może być jeszcze gorzej ze skórą (to sprawdzało się u mojego synka w praktyce). U nas sprawdzają się następujące kosmetyki: 1)maść cholesterolowa - na suche zmiany i używamy po kąpieli (kąpiemy małego co drugi dzień); 2)krem Alantan Plus - sprawdza się u nas na zadrapania i swędzące miejsca; 3)dermosan tłusty - na zmianę z cholesterolową; 4)lipobasa - na dzień; 5)dermosan półtłusty - na słońce Pozdrawiam Ladiwa Ps. Żadna ze mnie Pani Odpowiedz Link Zgłoś
nati301 Re: do Ladiwa 10.06.05, 13:05 bardzo dziękuję, ja na dzień używam diprobasa maść + krem, muszę spróbować alantan plus na zadrapania, dotychaczas na duże zmiany stosowałam sterydy (nie częściej niż raz na tydzień) Odpowiedz Link Zgłoś
ladiwa Re: do Ladiwa 10.06.05, 13:24 Był też taki wątek - ranking kremów - zobacz, może coś ci jeszcze podpasuje: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=20659260 Odpowiedz Link Zgłoś