Dodaj do ulubionych

acne - derm - jeszcze wokół tematu ..

13.06.05, 22:52
prosze o kilka informacji na temat acne - dermu, wiele z Was chwali ten lek
tutaj na forum, a mnie jeszcze nigdy zaden dermatolog się o nim nie zająknął.
dzisiaj zakupiłam i powiedzcie mi parę rzeczy -
czy miałyście silne podrażnienia?,
czy używacie go również na dzień, a jeśli tak, to czy można na to położyć
delikatny makijaż?
czy dobrze działa na podskórne grudki i zaskórniki (bo w tej chwili to jest
mój problem)?
czy poza nim stosujecie jakieś inne kosmetyki (maseczki, kremy nawilżajace,
inne leki przeciwtrądzikowe)
a moze przed czymś mozecie mnie przestrzec??
bardzo proszę o opinie w tej sprawie
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. IP: 213.241.34.* 13.06.05, 22:54
      bo lekarze pamiętają jedynie o istnieniu Skinorenu- pierwszego leku o tym
      składzie. natomiast tańszymi odpowiednikami nie zawracają sobie juz niestety
      głowy.
      • absynna Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. 13.06.05, 22:56
        a mogłabyś coś powiedzieć o swoich doświadczeniach z acne - dermem?? pytania
        jak wyżej - bardzo proszę
        • Gość: justy Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. IP: 213.241.34.* 13.06.05, 23:03
          nie używałam żadnego produktu z kwasem azaleinowym.
        • kaczor82 Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. 07.08.05, 23:30
          czy ten krem jest na recepte???
    • Gość: a Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. IP: *.icpnet.pl 13.06.05, 23:04
      hej, podraznien nie miałam, troche pieklo na poczatku, ale delikatnie, uzywam
      na noc, poza tym to jest krem raczej na przebarwienia i tu sie sprawdza, ale
      trzeba dlugo i systematycznie stosowac, nie wiem jak radzi sobie z pryszczami
      • absynna Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. 13.06.05, 23:12
        up
        • Gość: Aneta Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. IP: *.aster.pl 14.06.05, 00:03
          Absolutnie nie nakładaj po Acne Derm żadnego kremu ani makijażu! U mnie
          spowodowało to pogorszenie stanu cery. Ale uparcie stosowałam się do zaleceń
          producenta, żeby kremować sie dwa razy dziennie i rano oczywiście serwowałam
          jeszcze makijaż. Dopiero po jakimś czasie wyczytałam na Biochemii, że skóra
          potraktowana Acne Dermem bardzo źle znosi kontakt z konserwantami, a tych jak
          wiadomo w każdym kosmetyku pełno... Po tej informacji stosowałam Acne Derm już
          tylko na noc, oczywiście nie nakładając później żadnego innego kremu. Po 3-4
          dniach wszystko wróciło do normy i cerę mam jak marzenie. Moja skóra
          zdecydowanie najlepiej toleruje ten własnie kwas i raz dziennie w zupełności jej
          wystarcza.
          • siostra-siostry do Anety 14.06.05, 02:54
            a na co pomógł Ci ten krem? bo w końcu nie wiem czy on tylko na przebarwienia
            jest? interesuje mnie kwestie jego dzialania na zaskorniki, rozszerzone pory i
            podskórne grudki
            • Gość: Aneta Re: do Anety IP: *.aster.pl 14.06.05, 04:37
              U mnie przede wszystkim wygładził grudki, pory koło nosa są oczyszczone i
              zamknięte, te na czole znacznie sie zwęziły. Skóra jest rozjaśniona i taka...
              promienista. Jest świeża i wypoczęta, lekko zaróżowiona, gładziutka. Kiedyś
              często stosowałam peeling, teraz nie ma takiej potrzeby. I to wszystko po kilku
              dniach, może tygodniu od ustąpienia podrażnienia. Może też na stan cery ma wpływ
              krem, który używam na dzień. Jest to spray z filtrem 20 Bioderma AKN. Ważne jest
              to AKN, on jest do cery tłustej - oprócz ochrony przeciwsłonecznej, co jest
              bardzo wazne przy stosowaniu kwasów - wygładza grudki, reguluje pracę
              gruczołów... Dla mnie bardzo ważne jest, że Akne Derm nie wysusza, cera po nim
              jest ładnie nawilżona. Gdybyś mogła zobaczyć mnie 2-3 tygodnie temu i teraz...
    • Gość: aga Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. IP: *.dolsat.pl 14.06.05, 08:05
      Ja używam dwa razy dziennie. Rano też, a ponieważ nie mam potrzeby wychodzić
      przed południem zazwyczaj z domu, to potem przed wyjściem myje twarz i dopiero
      nakładam krem i robię makijaż. Nic się złego nie dzieje. Na co pomaga?
      RZeczywiście zmniejsza i oczyszcza pory, ale przede wszytskim rozjaśnia
      blizenki, jakie mam po trądziku. Nie wysusza mnie, nie podrażnia.
      • Gość: agata Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. IP: 80.48.245.* 14.06.05, 08:41
        mi dermatolog poleciła włanie skinoren na blizny po tradziku , poniewaz
        kosztuje prawie 50 zl szybko sie przerzuciłam na tańsze polskie
        odpowiedniki.Możecie wierzyć lub nie miałam trądzik na plecach porownywalny do
        ospy w mimencie najwiekszej emisji i oczywiście piekne blizny.Po okolo roku
        kuracji nikt o tym nie wie i nawet sie nie domysla.Obecnie stosuje go na twarz
        ale za bardzo mi nie odpowiada jest tłusty i ciezki i trydno mi sie
        przyzwyczaić ale będa próbować skuteczna kuracja to pewnie tez kilka miesięcy.
        • Gość: ana Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 09:34
          a jeśli użyje sie go na noc i rano zmyje to można zrobic makijaz? i czy jesli
          by sie go stosowało tylko na noc to czy można go używać teraz lecie? Prosze
          nepiszcie bo sie zastanawiam czy go teraz kupic?
          • absynna Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. 14.06.05, 09:36
            ja już go mam :) od dzisiaj zaczynam - może sie umówimy i bedziemy sie dzielić
            wrażeniami z kuracji :)
            • black_magic_women Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. 14.06.05, 09:42
              bardzo go lubie.jest tani,a rozjasnil mi slady po tradziku lepiej niz glyco
              a,czy avene.jego wada jest to,ze jest malo wydajny i raczej na
              jednej/2,3/tubkach sie nie skonczy.aha,nic mnie nie pieklo ,nie podraznialo!
    • Gość: ana Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 10:12
      ja mam wielka ochote na ten krem ale troche sie boje uzywc go teraz w lecie bo
      może jeszcze wieksze przebarwienia powstaną Hmm... sama juz nie wiem
      • Gość: agata Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. IP: 80.48.245.* 14.06.05, 10:28
        podobno nie można go uzywac na słońce bo to jest jakis kwas i może spowodowac
        przebarwienia.Może jakiś doktor na tym forum by sie wypowiedział?
    • Gość: para Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. IP: *.chello.pl 14.06.05, 10:36
      Ja uzywałam acne-dermu, przez ponad 3 miesiące, efekty były po niecałym
      miesiącu, na początku trochę piekło ale potem przeszło. Stosowałam 2 razy
      dziennie i pod makijaż i nic się nie działo. Potem po kilku mies. byłam u
      dermatologa i zalecił mi Skonoren, że niby lepszy. Kupiłam, ale nie warto wcale
      nie był lepszy. Teraz jesli będę kupowac to tylko polski produkt. Pomógł na
      trądzik, w czasie stosowania miałam lepszą cerę, wygładziły sie też
      przebarwienia i blizny. Niestety mam wrażenie, że po 3 miesiacach moja cera sie
      uodparnia na masc i mniej działa.

Pozdrawiam
      • absynna Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. 14.06.05, 12:13
        dzięki za wypowiedzi, jesli któraś ma jeszcze coś do dodania, to bardzo proszę.
        Ja od dzisiaj zaczynam - zamierzam smarować się dwa razy dziennie.
        Stan wyjściowy - gruba skóra, cera bardzo tłusta na całej twarzy, szybko się
        świeci, szybka nadprodukcja sebum, z rozszerzonymi porami, zaskórnikami i
        podskórnymi grudkami praktycznie na całej twarzy, zero pryszczy, ale niewielkie
        przebarwienia po ostatniej walce z trądzikiem hormonalnym.
        Zobaczymy jak to będzie wyglądało, powiedzmy, za miesiąc
        pozdrawiam
        • mantha Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. 14.06.05, 12:17
          Moze jednak na dzien zrezygnuj, ja na noc smaruje sie spora warstwą, natomiast
          na dzien Rozex w miejscach najmniej "atrakcyjnych", na to nawilzajacy z
          filtrami. Mysle, ze po zużyciu jednej tubki zauwazych wyraźną poprawe.
          pozdrawiam
          • absynna Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. 14.06.05, 12:23
            hmmm no zobaczę, jak to w ogóle wygląda z konsystencją i moim samopoczuciem bez
            makijażu ;/;/ itd. może faktycznie przejde tylko na kuracje nocą
            pozdrowiam tez :)
    • Gość: doris Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. IP: *.chello.pl 14.06.05, 13:19
      mi acne-derm pomaga na pryszcze. na dekolcie i plecach prawie calkowicie
      wyelimnowal syfki, ale to po dluzszym stosowaniu. nie mialam podraznien ani
      zadncyh klopotow. rozszezone pory mam caly czas, z wagrami caly czas walcze.
      • Gość: agata Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. IP: 80.48.245.* 14.06.05, 14:01
        nie dajci esie nabic w butelkę bo ten skinoren lekarze zapisują bo korupcja u
        nas jest wszedzie polskie odpowiedniki to acne derm i hasco derm ten sam skład.
    • Gość: Nessie Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. IP: *.acn.waw.pl 14.06.05, 14:17
      Acnederm podrażnił mi tylko skrzydełka nosa - trzeba uważać przy smarowaniu,
      żeby krem nie zbierał się w "fałdkach" skóry. Wszędzie indziej - OK. Używam
      nawet na prosaki pod oczami. No nie tak bezpośrednio "na oku", tylko pod
      oczodołem, że tak powiem. W każdym razie - nie podrażnia.

U mnie ta maść oczyszcza skórę, hamuje powstawanie nowych zaskórników i prosaków.

Aha, nie polecam "Hascodermu" - zawiera ten sam składnik, co Acnederm, ale na
      innej bazie, i jest b. tłusty.
    • Gość: Rudy Kot Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. IP: *.media4.pl 14.06.05, 16:37
      Polecam. Ja mam cerę trądzikową, a do tego piekielnie wrażliwą. Acnederm tylko
      na noc, czasami na dzień, czasami wcale - stosuję go z innymi kosmetykami (krem
      nawilżający, matujący) na przemian. Teoretycznie powinno sie go używać wg
      ścisłych zasad, ale ja tak nie robie i jest ok, a stosuję preparaty z kwasem
      azaleinowym juz parę lat.
      Na co pomaga? Przede wszystkim na trądzik, dodatkowo delikatnie złuszcza i
      jakby zmniejsza zaskórniaki, choć ich całkiem nie niweluje.
      Nie podrażnia, o ile nie stosuje się go na zbyt wrażliwą skórę i nie nakłada
      zbyt grubej warstwy. Smaruj cieniutko, to w przypadku tego kosmetyku ważne.
      Inne odpowiedniki : Skinoren - duuuużo droższy i Hascoderm - dokładnie jak
      napisała Nessie, jakiś taki paskudny, klei się.
      Acha, jak raz na ruski rok nałożysz makijaż na acnederm, to nic sie nie stanie.
      Przebarwień też bym sie nie bała. Pozdr.
      • absynna hmmmm - pierwsze wrażenia.. 15.06.05, 11:14
        Wczoraj posmarowałam się na noc pierwszy raz. Nałożyłam dość grubą warstwę -
        trochę jak cienką maseczkę - i wcierałam przez chwile. Poranne wrażenia są
        następujące - czuję się trochę jakby ktoś delikatnie zeskrobał mi wierzchnią
        warstewkę skóry :):). Te podskórne grudki stały sie bardziej wyczuwalne pod
        dotykiem - tak jakby "dokopuję się" do nich powoli. Skóra rano zmatowiona i
        lekko się ściągnęła - a to uczucie jest mi prawie nieznane. Posmarowałam się
        cieniutko na dzień, bo ja nie lubie czekać na efekty, tylko wszystko bym chciała
        mieć teraz, już, natychmiast:):) Zobaczymy , co dalej
        pozdrawiam
    • justysia25 Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. 14.06.05, 16:37
      Kupiłam ten krem dziś - zamierzam go używać - w nim moja nadzieja :) Ale
      dermatolog przepisał mi na noc Vratizolin (na ulotce napisano że to na
      opryszczę - a ja mam trądzik i łojotokową skórę) no ale jak przepisał to chyba
      będę smarować. Chyba nie zaszkodzi. Do mycia mam używać mydła siarkowego - czy
      jest lepsze niż żel z Garniera "Czysta skóra" taki z pelingiem? Jak myślicie?
      Po myciu w dzień mam smarować na dwie godz. Akneroxid L a po tym krem jakiś z
      Aneve (czy jakoś tak) nie mieli w mojej aptece raczej mało popularny to pewnie
      drogi będzie. I tak sobie myślę że może go nie kupować i używać zamiast niego
      Acne Derm? A wogóle czy kosmetyki z Anev (Aven sama nie wiem) są skuteczne na
      trądzik? Nie znam tego wcale. Może mi coś poradzicie.
      A lekarz wcale nie rozmowny napisał na kartce co i jak mam stosować i koniec
      wizyty - prywatnej oczywiście. U mnie nie ma żadnego normalnego dermatologa :(
      Wspomniał coś że na moje blizny pomógłoby złuszczanie chemiczne cokolwiek to by
      znaczyło - może wiecie coś na ten temat? Ostatnio wywaliłam kase na eksfoliację
      co prawie nic mi nie pomogło :( No i zastanawiam się nad laserem na
      przebarwienia i blizny.
      To tyle mojego wywodu...
      Pozdrawiam
      Justyna
      • Gość: Rudy Kot Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. IP: *.media4.pl 14.06.05, 16:51
        Walczyłam/ walczę z trądzikiem już chyba z dziesięć lat i jedno mogę stwierdzić
        na pewno - 99% dermatologów olewa sprwę i stosuje jakieś metody sprzed 30 lat,
        a w ogóle nie zwraca uwagi na konkretny przypadek ani na to, żeby się czuć
        dobrze.
        Acnederm i inne odpowiedniki pomogą, kiedy nie przeważają u ciebie ropne
        krosty, a raczej masz problem z zaskórniakami i grudkami i z przetłuszczaniem,
        wielkie pory itd.
        Mi pomogły wyraźnie, nie podrażniając przy tym, właśnie preparaty z kwasem
        azaleinowym - najpierw Skinoren, teraz acne. Nie tylko mi. Mam młodszego brata,
        który miał trąd, nie trądzik, a dermatolog mu to jescze pogorszył, bo kazał sie
        smarować jakims przedpotopowym g... Dopiero po Skinorenie mu przeszło,
        oczywiście nie całkiem, bo trądzik chyba nigdy całkiem nie mija, a teraz używa
        niemieckiej serii Eucerin, takie apteczne kosmetyki na bazie kwasu mlekowego,
        świetne, ale nie do kupienia w Polsce niestety.
        W ogole do cerze trądzikowej służy lekkie zakwaszanie.
        A mydło sierkowe WYRZUC! Wypali ci skórę i tyle.
        acha, vratizolin stosowałam przy zapaleniu ucha:)
        • black_magic_women Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. 14.06.05, 18:23
          vratazolin?najlepszy na opryszczke!
        • Gość: Aktoreczka mydło siarkowe nie wypali jej skóry IP: *.nowiny.net 08.08.05, 21:48
          nie opowiadaj głupot! ja stosuję ( i wszystkie moje pryszczate koleżanki też) i
          jesteśmy bardzo zadowolone. Nie używamy zadnych innych kosmetyków, toników,
          kremów itp. Tylko mydło siarkowe i acne - derm, a skórę mamy jak "pupcie
          niemowląt"
    • chimerrra PYTANIE ! 21.06.05, 10:07
      Dziewczyny,mam pytanie: czy jak zaczęłyście stosować Acnederm, to oprócz
      pieczenia skóry miałyście inne niepożądane objawy?ja stosuję Acnederm od kilku
      dni i mam wrażenie,że od tego wysypało mi twarz.Nie wiem co dalej - czy to
      pierwsza reakcja mojej skóry na nowy specyfik i niedługo przejdzie, czy może w
      ogóle odstawić..?

pozdrawiam :)
      • absynna Re: PYTANIE ! 21.06.05, 10:23
        ja wyglądam po prostu świetnie - jestem zachwycona, choć po nałożeniu wieczorem
        kremu, twarz lekko mnie szczypie. Ale efekt - szok!
    • Gość: jolka Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 10:48
      Ja polecam szczerze, mam już 33 lata, po odstawieniu diane moja cera po paru
      miesiącach zaczeła wyglądać koszmarnie, pojawiły się też wypryski na deklocie i
      plecach - czego przed diane nie miałam.... załamana poszłam do dermatologa...i
      usłyszałam, że widać taka moja uroda, że tak sie zdarza i że jest to problem
      nawracający, na który uskarża sie wielu ludzi, nie tylko nastolatków..... nie
      powiem co sobie pomyślałam, dostałam od pani dermatolog davercin, po którym
      miałam na twarzy same zadziory i benzacne, który odbarwił mi ubrania, w końcu
      poczytałam na forum o acne dermie i zaczełąm stosować - podrażnień nie mam
      żadnymch, na początku troszkę piekło, ale tyko tam gdzie były "otwarte"
      pryszcze, teraz skóra jest miękka, gładsza, mam wrażenie,że zaskórniki też
      jakby znikają, mniej ich jakoś i co najważniejsze ja widzę, że mi to pomaga,
      stosuję tez na plecy i deklot i tam nic już sie nie pojawia tylko jeszce kilka
      przebarwien zostało, na twarz nakładam krem z filtrem na dzień Avene,
      wieczorami stosuję maseczki oczyszczające raz lub dwa razy w tygodniu, do tego
      peeling, czasem na twarz na noc jeszcze punktowo benzacne - kurację stosuję od
      niecałego miesiąca i NAPRAWDĘ widac rezultaty!!!!!
      • jolek.i Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. 21.06.05, 23:47
        Acne derm stosuje długo, już ponad 4 miesiące i choć jakieś efekty były już po
        pierwszej tubce (jedna starcza mi na około 3-4 tyg.) to jakoś ciągle boje sie
        odstawić ;-) Na pewno Acne pomogło mi na przebarwienia, zmieniło też moją
        mieszaną cere w normalną. Po jego stosowaniu (zawsze 2 razy dziennie, a rano
        pod makijaż) nigdy nic mnie nie piekło, żadnych przykrych objawów po prostu,
        ale cera delikaniejsza od mojej tłustej może go znosić gorzej, bo jak
        wspomniałam, moją przesuszyło. Podskórne grudki ciągle sie jeszcze pojawiają
        niesety, ale z częstotliwością o niebo mniejszą - u mnie ma to wyraźny związek
        z cyklem hormonalnym... i chyba już nic na to nie poradze. Ale coraz częstsze
        są dni, gdy nic nie mam na twarzy :-) i takich dni wszystkim "walczącym" jak
        najwięcej życze.
    • kaczor82 Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. 07.08.05, 23:57
      Bez recepty :))
      • Gość: ;;;; Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. IP: 193.151.48.* 08.08.05, 00:59
        a jak skora jest delikatna, tak jak moja na dekolcie i twarzy to mozna na to
        cudo nalozyc jeszcze jakis krem nawilzajacy, zeby sie takie brzydkie suche
        latki nie porobily? przyznam, ze zaciekawil mnie ten produkt, ale u mnie latwo
        o przesuszenia, pomimo tego, ze mam tlustawa skore na dekolcie, a na buzi taka
        dziwna, bo raz przetluszczona, a raz sucha jak wiory!
    • Gość: Natka Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 10:01
      Wiele dobrego na temat Acne Dermu czytam na tym forum, toteż postanowiłam go
      zakupić. Jednak zaczne go stosować dopiero koło września, jak już będzie mniej
      słońca. Słyszałam, że nie wolno go stosować i wystawiać buzi na słońce.
      Moją zmorą są blizenki i przebarwienia po silnym trądziku. Zobacze jak
      zareaguje na niego moja twarz. Napewno zdam wam relacje. Pozdrawiam.
      • Gość: kwadra Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. IP: *.ztpnet.pl 08.08.05, 19:09
        Możesz używać acne dermu już teraz, kwas azelainowy nie jest fotoaktywny. Jeśli
        jednak masz obawy, proponuję stosować go tymczasem tylko na noc. Ja tak robię
        całe lato i nic złego się nie dzieje. A moje przebarwienia troszkę zbladły...
        Ale za mało, za mało :(
        • Gość: natka Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. IP: *.b.jawnet.pl 08.08.05, 20:02
          Ale ja w tej chwili jak jest słoneczko to się opalam i boję się, że po
          smarowaniu będę mieć plamy na tej opalonej twarzy. Tak więc chcę troche
          odczekać, aż mi ta opalenizna zejdzie. Poczekam do jesieni.
          • Gość: kwadra Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. IP: *.ztpnet.pl 08.08.05, 20:09
            No tak, jeśli się opalasz, to poczekaj, lepiej dmuchać na zimne... Ale może
            powinnaś zrezygnować z opalania? Pisałaś wyżej o kłopotach z cerą, o plamkach
            na twarzy. Słońce może Ci tylko zaszkodzić.
    • kaczor82 Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. 09.08.05, 22:05
      Chcialabym sie zapytac jakiego kremu na dzień uzywacie stosując Acne-derm????Ja
      kupiłam go dzisiaj i mam zamiar stosowac go tylko na noc.Chcialabym sie
      dowiedziec jaki krem pod makijaz stosujecie dziewczyny przy uzywaniu acne-
      dermu.Dziekuje za odpowiedź.
    • Gość: julita ile kosztuje ten acne derm? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 08:23
      jak wyżej ...
    • Gość: mia Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 09:27
      Moja mieszanka optymalna-
      Vichy S1 na dzien
      Norma derm na noc+krem pod oko
      Acne derm nie przesusza skory, mysle ze dobry krem nawilzajacy bedzie ok.
      I zadnego slonca!
    • Gość: kto mi odpowie? ile kosztuje ten Acne Derm ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 07:43
      jak wyżej ...
      • magda.misztal Re: ile kosztuje ten Acne Derm ???? 11.08.05, 08:43
        pytanko zasadnicze - ile krem ance derm kosztuje?
        • Gość: agata Re: ile kosztuje ten Acne Derm ???? IP: 80.48.245.* 11.08.05, 08:48
          ok.20 zł
        • Gość: aishaa na blizny i przebarwienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 08:49
          Ja niestety nie zauwazylam nigdy zadnej poprawy po jakimkolwiek kremie jesli
          chodzi o przebarwienia. Na to pomogly mi dopiero - tabletki antykoncepcyjne,
          naprawde. Mialam cudna i gladka cere. Teraz je odstawilam i juz widze nawrot
          przebarwien po kazdym zadrapaniu i kroscie (a te nie byly tak straszne, tylko
          goily sie tygodniami... I teraz tez nie ma ich wiele, raz od wielkiego dzwonu
          jedna, ale jak sie goi miesiac albo ponad, to koszmar...) Ale polece do apteki
          i kupie acne derm, moze mi sie uda miec ladna cere bez tabletek. No i
          oczywiscie zdam relacje. Dzieki za podpowiedz.
        • Gość: joan1973 Re: ile kosztuje ten Acne Derm ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 08:50
          ok. 15-16 zł, w aptece
    • Gość: inxs Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. IP: 80.72.37.* 21.08.05, 05:29
      Zachecona opiniami na forum kupilam acne derm i zaczelam stosowac tydzien temu.
      Stan wyjsciowy - makabryczna cera, cala w czerwonych plamach potradzikowych.
      Przez pierwsze 3 dni smarowalam sie nim 2 razy dziennie, tzn rano i wieczorem
      jednak zaczelo mnie troche piec (pewnie za duzo go nakladalam) wiec
      ograniczylam sie tylko do smarowania przed snem, jednak rownolegle z effaclarem
      k, ktory nakladalam jakas godzine wczesniej.
      Efekt po tygodniu jest taki, ze mam cere bardzo rozjasniona, plamy znikaja
      powoli, ale w porownaniu z tym co bylo wczesniej jest super. Rano po
      przebudzeniu praktycznie nie widac zadnych plam, pozniej w ciagu dnia na skutek
      roznych podraznien typu temperatura, dotkniecie twarzy widac, ze jeszcze tak
      calkiem nie zniknely. Skoro po tygodniu zauwazylam tak pozytywne dzialanie, to
      az skacze z radosci na mysl o tym co bedzie po miesiacu stosowania :)
      Oczywiscie chyba nie musze wspominac o efekcie wygladzenia skory w dotyku.
      Teraz nie musze stosowac zadnych peelingow, a wczesniej moglam to robic niemal
      codziennie a i tak rezultat byl mierny. Ponadto acne derm zwezil pory do
      minimum. Hmmm, sadze ze ta masc trzeba stosowac rozsadnie - nie nakladac za
      duzo, nie laczyc z innymi specyfikami (ja zrobilam wyjatek, dla effaclaru ale w
      godzinnym odstepie) oraz oczywsicie zero slonca!
      To fakt, wygladam teraz jak trup, ale przynajmniej bede miala nieskazitelna
      cere. Jak juz calkowicie pozbede sie plam, to moze wowczas dopiero skorzystam z
      2-3 seansow na solarium, tak tylko zeby cera nabrala ladnego, zdrowego kolorytu.
      Postaram sie ponownie zdac za tydzien relacje z dalszych efektow.
    • karusia28 Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. 21.08.05, 12:11
      u mnie sprawa z tym kremem wygladala tak: jakis czas temu dermatolog zalecila
      mi skinoren,kiedy poszlam do apteki zapytac ile ta przyjemnosc kosztuje od razu
      po uslyszeniu ceny zapytalam czy jest jakis polski odpowiednik tego kremu.pani
      farmaceutka polecila mi wlasnie acne derm.kupilam go. i nie wiedziec dlaczego
      wlozylam go do szafki w lazience.lezal tam sobie jakis nie za dlugi czas.jakies
      dwa tygodnie temu zaczely wychodzic mi na czole grudki,pryszcze i innne
      cuda,ogolnie cera byla nie ciekawa.wiec zaczelam uzywac masci cynkowej.niestety
      zadnej poprawy nie widzialam wiec stojac tak przed lustrem przypomnialam sobie
      o acnedermie,od razu wyciagnelam go z szafki,posmarowalam i tyle.i tak
      codziennie wieczorkiem kiedy umylam twarz smarowalam czolo tym kremem.doslownie
      po kilku dniach zauwazylam znaczna poprawe cery i przyrzeklam sobie ze jak
      bedzie mi cokolwiek wychodzilo na buzi to bede go uzywala.jak narazie smaruje
      sir tylko na noc nim.ale wczesniej najpier oczyszcze buzie(strefe t) szarym
      mydlem a potem na czolo ten krem,efekt znakomity:)polecam naprawde.troche boje
      sie go stosowac na cala twarz ale na czolo,polecam:)
      • madai Re: acne - derm - jeszcze wokół tematu .. 16.09.05, 18:59
        a powiedzcie mi mile panie-czy moge ten krem stosowac na swiezo opalona skore?
        i ogolnie na ciemna karnacje? W ulotce wyczytalam, ze moze mi sie skora
        odbarwic a tego bym nie chciala.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka