Dodaj do ulubionych

Podróż na północ

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 22:23
watro wpaść do elbląga i okolic bedąc w gdańsku???
Obserwuj wątek
    • inga_iga Re: Podróż na północ 20.07.05, 09:31
      do elbląga nie,ewentualnie po to, żeby polecieć wodolotem do Kaliningradu. W
      tych rejonach polecam Frombork, Malbork, Stuthoff.
    • Gość: ahoj Re: Podróż na północ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 19:04
      a w samym elblągu był ktoś???
      • Gość: szklanakula Re: Podróż na północ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 22:18
        W Elblagu bylem za czasow nieboszczki komuny .Pamietam sama katedre i koncert
        organowy . Wielką atrakcją regionu jest Kanał Ostródzko-Elbląski . Polecam
      • inga_iga Re: Podróż na północ 21.07.05, 00:19

uwierz mi nic ciekawego tam nie ma, bywam tam kilka razy w roku- małe
        proletariackie miasto- tak było i tak pozostało.
        • mrjulek Re: Podróż na północ 21.07.05, 09:53
          oczywiscie, ze warto - miasto jest bardzo zadbane, z ciekawa starowka -
          katedra, muzeum z mnostwem ciekawych eksponatow - kilkoma niezlymi galeriami -
          brama targowa - szczegolnie zapraszam w przyszlym roku, gdy juz wieksza czesc
          starowki bedzie wyremontowana. z Elblaga mozna wybrac sie do Fromborka, na rejs
          pochylniami do Ostrody. Stad tez blisko do Malborka. Naprawde, Elblag to bardzo
          fajne miasto - wbrew temu co pisze inga_inga. Mieszkam tutaj (choc studiuje we
          Wroclawiu).

ps. a co Ty z tego proletariatu widzisz w Elblagu?
          • mrjulek Re: Podróż na północ 21.07.05, 09:54
            www.elblag.pl
            www.elblag24.pl
            www.info.elblag.pl
          • inga_iga Re: Podróż na północ 21.07.05, 14:08
            Miałam okazje tam pomieszkiwać i takiego braku kultury i co tu ukrywać chamstwa
            na ulicach mało gdzie widziałam.Mrjulek Elbląg był miatem żyjącym z przemysłu,a
            więc miasto potrzebowało dużo robotników niekoniecznie wykwalfikowanych i tacy
            właśnie ciągneli do Elbląga.A tak to już jest ,że "sroka orła nie
            urodzi" więc i mieszkańcy Elbląga to w dużej mierze ludzie po szkołach
            zasadniczych bez wielkiej ogłady towarzyskiej.Oczywiście teraz bardzo
            generalizuje.Rozumiem,że przemawia za Tobą patriotyzm lokalny, ale nie
            oszukujmy się Elblag wielką metropolią to nie jest.

Pozdrawiam także mieszkanka Pomorza na banicji we Wrocławiu:)
            • inga_iga Re: Podróż na północ 21.07.05, 14:24
              Nie będę tylko nie. ELbląg ma coraz ładniejszą starówkę,Katedra św. Mikołaja
              też jest bardzo ładna.Byłam kilka lat temu na przedstawieniu w galerii El, coś
              cudownego, galeria mieści się w budynku dawnego kościoła i to nadało
              przedstawieniu niepowtarzalny klimat.
            • mrjulek Re: Podróż na północ 21.07.05, 16:23
              wiesz, chamstwo i brak oglady towarzyskiej nie jest domena tylko elblaga. we
              wroclawiu tez pelno takich typow. elb juz dawno nie jest miastem robotniczym -
              coraz wiecej ludzi ma tutaj wyzsze wyksztalcenie, przemysl zaczyna krecic sie
              wokol nowych technologii - takze mimo, ze piszesz, ze generalizujesz, to wydaje
              mi sie ze nie jest to w porzadku.

Elblag NIE JEST wielka metropolia, i nigdy nia nie bedzie - ale jest to bardzo
              fajne miasto a wydarzen kulturalnych naprawde jest duzo (oczywiscie nie ma co
              porownywac do Wroclawia - to inna klasa miast, ale jak na miasto na prowincji
              to jest ona naprawde ciekawe i warto zobaczenia).

pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka