Gość: xxx IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 01:01 Przyłączą: Słocinę, Załęże, Przybyszówkę i Zwięczycę. Reszta jest do wydarcia w następnej kolejności. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sunflower_rz Re: Powiększenie Rzeszowa 21.07.05, 09:26 Też słyszę o takiej wersji od wczoraj. Rzeszów będzie mieć 84.51 km w takim układzie. Myślę że wkrótce powstanie wniosek o przyłączenie kolejnych 5 wsi i fragmentu jednej. Chodzi o Miłocin, Pogwizdów, Zaczernie, Białą, Matysówkę i fragment Budziwoja (Dębina, Kolonia, Podłęże). Wniosek nie jest przygotowywany przez władze Rzeszowa, to coś na wzór projektu poszerzenia miasta wg WSIZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojoj Re: Powiększenie Rzeszowa IP: 82.177.97.* 21.07.05, 11:58 A co z Krasnem? Odpowiedz Link Zgłoś
sunflower_rz Re: Powiększenie Rzeszowa 21.07.05, 12:00 Krasnego nikt nie chciał włączać. Moim zdaniem powinniśmy zawalczyć o Miłocin. To najfajniejsza miejscowość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Re: Powiększenie Rzeszowa IP: *.spektrum.sih.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 12:23 Powinniśmy jescz powalczyć o Białą, bo jest bardzo dobrze zurbanizowana i nie będzie problemu z jej zcaleniem z miastem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sunflower_rz Re: Powiększenie Rzeszowa 21.07.05, 12:28 Biała jest dobrze zurbanizowana ale wątpię by ją włączono - z jakiegoś powodu teraz musiała odpaść. Przedmieścia też mogą być zurbanizowane, nie ma w tym nic złego. Natomiast Miłocin ma bardzo fajną strukturę zabudowy, przebiega przez niego linia kolejowa i być może w przyszłości droga do PPNT i lotniska. Co więcej, Miłocin dopełni Rzeszów na północy, ponieważ obecnie granica Rzeszowa na południe od Miłocina to zwykłe blokowisko (jedyny taki przypadek w mieście). Powierzchnia 84 km podoba mi się, myślę jednak że w przyszłości powinna być skorygowana granica Słociny i Załęża, ponieważ obecnie wyglądają one jak fiordy w Norwegii :) Myślę że w przyszłości miasto od gminy (Krasne lub może już wówczas Łańcut) powinna oddzielać droga i to ona powinna wyznaczać granicę. Oznaczałoby to jakieś 2-3 km mniej, zamiast tego można właczyć Miłocin. Miasto dopełni w ten sposób swój koncentryczny układ. Nad tym że nie będzie w Rzeszowie Matysówki czy fragmentu Budziwoja specjalnie nie ubolewam... Przyłączono najlepsze miejscowości. Odpowiedz Link Zgłoś
sunflower_rz Re: Powiększenie Rzeszowa 21.07.05, 12:30 I jeszcze jedno - szanse na Miłocin nadal są, do 25 lipca można pisać petycje lub maile z propozycjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Re: Powiększenie Rzeszowa IP: *.spektrum.sih.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 13:19 Dziwi mnie tylko ta Zwięczyca!! We wcześniejszych doniesieniach(3 tygodnie temu) była mowa, że Zwięczycy nie przyłączą gdyż jest tam zbyt duży sprzeciw mieszkańców(blokady dróg itp.) Przypominam, że to sołectwo jest bardzo cenmne dla Boguchwały, gdyż w Zwięczycy zlokalizowane są miesjkie wodociagi i obecnie miasto musi bulić Boguchwale duże pieniądze za to że na jej twerenie miasto ma swoje wodociagi. Odpowiedz Link Zgłoś
sunflower_rz Re: Powiększenie Rzeszowa 21.07.05, 13:53 To właśnie był paradoks, że Rzeszów musiał płacić za wodę gminie. Cieszę się że to koniec. Poza tym, Zwięczyca to ładna miejscowość i z dworcem :) Ja jestem miłośnikiem transportu kolejowego więc to dodatkowy bonus. Nadal uważam że trzeba walczyć o Miłocin - popatrzcie jak ładnie zamknie obszar miasta od północy. Miłocin wygląda jak częśc miasta, a gminie Głogów Młp wielkiej krzywdy to nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaa Re: Powiększenie Rzeszowa IP: *.it / *.it-net.pl 21.07.05, 14:45 musicie szukac sobie wsi zeby powekszyc to wasza wioche??mmmmm....jeszcze wieksza wies z kupa wsiokow!!!hahahahahahha Odpowiedz Link Zgłoś
sunflower_rz Re: Powiększenie Rzeszowa 21.07.05, 14:46 Tak lubelski prowokatorze. Tylko to wy włączyliście sobie ponad 80 km wsi do swojego lublina. I uważaj na słowa, bo dwa miesiące temu przesadziłeś. Twoje wyśmiewanie nic tu nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
sunflower_rz Re: Powiększenie Rzeszowa 21.07.05, 14:47 Odezwał się najbiedniejszy region Unii Europejskiej:) Heh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalina Re: Powiększenie Rzeszowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 17:23 Najbiedniejszy region/100000000000000000 i tak nie jest biedniejszy od Ciebie :) Odpowiedz Link Zgłoś