Dodaj do ulubionych

Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o w...

27.07.05, 17:48
Najwyrazniej zeby przeforsowac ustawe - nawet jesli nie ma jej w porzadku
dziennym - wystarczy pojechac pod sejm i zrobic zadyme..
teraz powinien przyjsc czas na wczesniejsza emeryture dla hutnikow, a potem
dla stoczniowcow itd..
Obserwuj wątek
    • kde4 Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o w... 27.07.05, 17:48
      trudno wręcz uwierzyć że tak niewiele wystarczyło żeby te bydlaki znów wygrały...
      • palestrina2005 Hańba 27.07.05, 17:56
        To zamach na moje podatki. Wystarczy trochę pokrzyczeć żeby dostać kasę.
        Podajcie listę tych 40 bohaterów którzy głosowali przeciw.
        • elfhelm a czego oczekiwać od lewizny? 27.07.05, 21:17
          PiS, LPR, SLD i reszty?
          • elfhelm jak głosowali 27.07.05, 21:21
            orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/glosowania?OpenAgent&4&108&11
            przeciw większość posłów PO i 2 posłów związanych z PD (Wojtyła i Hausner)
            bez komentarza
            • panie_p0sle Uprzedzilem Pana link ;] 27.07.05, 21:27
              Piszac notke nazwisko po nazwisku, kto byl przeciw ustawie. Cale szczescie, ze
              ktos na tym forum jeszcze potrafi poszukac oprocz mnie :) Pozdrawiam!
            • palestrina2005 Prezydent wszystkich Ślązaków - Cimoszenko 28.07.05, 07:33
              Cimoszenko jest teraz "Prezydentem wszystkich Ślązaków". Dorobił Śląsk kosztem
              innych regionów Polski i kosztem naszych podatków.
              Powinien był nie pozwolić na to głupie głosowanie, bo wiadomo że wszystkie
              partie będą myśleć tylko o kiełbasie wyborczej.
              Jedynie PO zachowało się z klasą
              • coolio11 WREDNA GŁUPIA MAŁPO... 28.07.05, 08:25
                przyjedź na miesiąc na śląsk, zamieszkaj w familoku na lipinach, podejmij prace
                na kopalni ( o ile ja znajdziesz ) i posmakuj życia. Ile wytzymasz ?
                powstrzymam się od komentarza. Wróć tutaj na kolanach za miesiać i odszczekasz
                swoje słowa wredna małpo.

typowe podejście warszawioaczka ktory wszystko widzi przez pryzmat warszawki...

bez podrowień dla ch..ów
                • palestrina2005 Kampania Cimoszenki 28.07.05, 08:32
                  A jakiej racji GŁUPIA MAŁPO mam ze swoich podatków płacić za emerytury górników
                  i "dobrego wójka Ślązaków" Cimoszenkę. Może jeszcze podwyższą mi podatki w tym
                  celu ?????? Nie 40% ale 70%.
                  Jest wielu ludzi którzy mają od nich ciężej - np. pracownice w Biedronce i
                  jakoś im nikt nie pomaga. To już wolałbym dac na głodujące dzieci w Etiopi niż
                  na tych pijaczków demolujących Warszawę.
                  • coolio11 ofiara demagogii Leszka M. 28.07.05, 09:01

kur... mać !

pokaż mi gdzie śląsk dostał kase z wa-wy ??? chyba że mówisz o anulowaniu
                    długów ?! jeśli tak to kur..a żenujące śa te wasze warszawskie argumenty. Mogę
                    ci pokazac setki firm, branz, takze warszawskich gdzie Panstwo "dotowało" po
                    cichu przedsiebiorstwa. Stocznie, PKP, ZOZ-y, Szkolnictwo, WARSZAWSKI URSUS,
                    WARSZAWSKA HUTA LUCCINI - poszukajcie kwitów. To wasze podworko juz nie
                    pamietacie gnoje ?? Widac w tym co mowicie nienawisc ktora wtlukl w was Leszek
                    M. doskonaly demagog a wy jak glupie stado baranow mu wturujecie.
                    ŻeNADA.

Rozumiem gdyby warszawiakom ktoś kazał płacic podatki nie 19, a 25% gdzie 6%
                    miało by isc na emerytury dla górników...Nic takiego nie ma miejsca i miec nie
                    bedzie !!!
                    A zapewniem ze jest inaczej ! Kompania Weglowa ktorej wlascicielem jest Skarb
                    Panstwa ( czytaj warszawka ) w ramach "oszczednosci" nakazala Kopalni Zabrze-
                    Bielszowice eksploatacje nowych pokladow wegla w najtanszy z mozliwych sposobow
                    czyli "na zawal" Efekt jest taki ze za 10 lat dzielnica Bielszowie przestanie
                    istniec bo po prostu sie zapadnie tak jak przestala istniec dzielnica Wirek
                    zniszczona rabunkowa eksploatacja. To skandal ze pieniadze za tak rabunowa
                    eksploatacje zloz trafia do warszawy a na slasku kolejne dzielnice beda sie
                    zapadac, niszczec az wkoncu zamrą.
                    Jeslii nadal nie rozumiecie o czym mowa to ruszcie swe warszawskie dupska i
                    przyjedzcie i sami ocencie, wtedy nasi nie beda musieli jezdzic na sejm. PROSTE.
                    • palestrina2005 Stocznie w Warszawie ?????? 28.07.05, 09:08
                      Chyba Cię pogibało
                    • palestrina2005 Re: ofiara demagogii Leszka M. 28.07.05, 09:12
                      Żegnam, idę trochę popracować.
                      Ktoś w końcu musi zarobić na emeryturki dla tych pijaczków ze Śląska
                      • panie_p0sle Re: ofiara demagogii Leszka M. 28.07.05, 10:22
                        Bo brak argumentow? Nieee, no faktem jest, ze Warszawa zasiedziala sie w swoim
                        gdziezdzie i nie wie co sie dzieje na Slasku. Ale Warszawka jest tak spuchnieta
                        od kasy (moje pieniadze ida na Wasze pensje...?), ze nie moze sie wydostac z
                        cieplego fotela, jak nadety balonik wepchniety pomiedzy drzwi, a futryne.
                      • coolio11 na dowidzenia 28.07.05, 11:07
                        ciekawe jak zarabiasz...nawet nie chce wiedzieć...

wracajac do wątku, to jesli to jest wszystko co masz do powiedzenia to naprawde
                        wasze warszawskie argumenty sa smiechu warte. To "Ze stocznia nie lezy w
                        warszawce"... Powiedz mi ktora uczelnia warszawska "wypuscila" taka gwiazde ?

nadal zapraszam Cie i reszte warszawiakow na wycieczke po Lipinach, Kauhausie i
                        innych dzielnicach, poznaj kraj w ktorym zyjesz a doznasz szoku takiego samego
                        jak czytajac Medaliony i frgment pt. "ludzie ludziom zgotowali ten los"

• natural7 Re: ofiara demagogii Leszka M. 28.07.05, 10:04
                      To po 25 latach mogą pracować na powierzchni to takie trudne rozwiązanie?
                      • panie_p0sle Re: ofiara demagogii Leszka M. 28.07.05, 10:30
                        ALE NIE ROZUMIESZ, ZE WIEKSZOSC NIE JEST ZDOLNA DO PRACY PO 25 LATACH??? To sa
                        wraki ludzi z ciezka pylica i urazami. Poza tym czlowiek, ktory przez 25 lat
                        siedzial pod ziemia, teraz bedzie potrafil sie przekwalifikowac? Wolne zarty,
                        sprobuj nauczyc sie japonskiego w wieku 5 i 45 lat. Gornik nie potrafi robic nic
                        innego. Wiekszosc z tych, ktorzy wzieli odprawy, zalozyli wlasny interes, gnije
                        teraz po rowach, bo nie potrafili sobie poradzic. Zero pomocy od panstwa. Jedz
                        na Slask, zobacz jak teraz gnija po rowach, bo pieniadze sie konczyly.
                        Tylko nie mowcie mi, ze w takim razie sa nieudacznikami, bo to takie samo
                        KRETYNSKIE gadanie, jak Cimoszewicza w 1997 roku, ze powodzianie mogli sie
                        ubezpieczyc!
                        • autor_autor Re: ofiara demagogii Leszka M. 28.07.05, 12:45
                          >Poza tym czlowiek, ktory przez 25 lat
                          > siedzial pod ziemia
                          Jakie 25 lat? Wystarczy 10 lub 15, a potem praca na powierzchni i wczesniejsza
                          emeryturka jest.

>...bedzie potrafil sie przekwalifikowac? Wolne zarty,
                          > sprobuj nauczyc sie japonskiego w wieku 5 i 45 lat.

Jak głupi to faktycznie nie da rady, ale co ma nas to obchodzić?

>Gornik nie potrafi robic ni
                          > c
                          > innego.
                          I dlatego ma dostawać naszą kasę?

>Wiekszosc z tych, ktorzy wzieli odprawy, zalozyli wlasny interes, gnije
                          > teraz po rowach, bo nie potrafili sobie poradzic. Zero pomocy od panstwa.
                          O! Mój ulubiony tekst: "Zero pomocy od panstwa" - NIBY DLACZEGO PAŃSTWO MA MU
                          POMAGAĆ!?! Dostał kasę, że głupi i nie potrafił skorzystać to już TYLKO JEGO sprawa.
                          > Tylko nie mowcie mi, ze w takim razie sa nieudacznikami, bo to takie samo
                          > KRETYNSKIE gadanie, jak Cimoszewicza w 1997 roku, ze powodzianie mogli sie
                          > ubezpieczyc!

Niby dlaczego KRETYŃSKIE? Jeżeli ktoś dostał 50.000 i nie potrafił tego w sposób
                          rozsądny wykorzystać to znaczy, że to on jest KRETYNEM. (Oczywiście pomijam
                          przypadki, w których ktoś faktycznie starał się coś z tą kasą zrobić i z
                          przyczyn od niego niezależnych się nie udało).
                    • robert.5055 Re: ofiara demagogii Leszka M. 28.07.05, 13:17
                      Przestan coolio11 chrzanić 3 po 3.
                      Nie ma w Polsce obowiązku być górnikiem. Nikt nikogo nie zmusza.
                      Ja nie mam zamiaru płacić podatków na czyjąś emeryturę i będę musiał może
                      zasuwać do 67 roku życia?
                      Tylko uciekać z tego kraju. Może Ty zamiast kupić sobie mieszkanie, urządzić
                      się w życiu oddawaj kasę na górników.
                      Jak kopalnia zarabia niech odkłada na emeryturę dla górników, niech im stworzy
                      zakładowy system emerytalny.
                • ned_pap Re: WREDNA GŁUPIA MAŁPO... 28.07.05, 08:37
                  Na całym Śląsku od lat rozlega się stukot młotów kowalskich - to Ślązacy są
                  przykuwani łańcuchami do swoich familoków i kopalni.

Jak ci jest ciężko pracować "na kopalni", to poszukaj sobie innej pracy, a nie
                  wyciągaj ręki po cudze.

A dzięki "warsiawce", śląski wieśniaku, masz jeszcze co jeść, bo w czasach,
                  kiedy kopalnie nie produkowały nic poza długami, to "warsiawka" do spółki z całą
                  Polską, te długi spłacała.

Ciężko ci osiem godzin dziennie obsługować kombajn węglowy, w ubraniu ochronnym
                  i masce przeciwpyłowej? Wybierz się na 12 godzin na pole, do pielenia albo
                  zbioru owoców. Albo popracuj sobie w chłodni w temperaturze -25 stopni.
                  Zatęsknisz jeszcze do "górniczego trudu" i cieplarnianych warunków.
              • mejus Re: Prezydent wszystkich Ślązaków - Cimoszenko 28.07.05, 10:51
                nie ślązakom tylko górnikom, ja jestem z gliwic i sie wstydzę za tę chopłotę
                przez sejsme, uwierzcie wieksozsc śląska jest normalna
                • panie_p0sle Re: Prezydent wszystkich Ślązaków - Cimoszenko 28.07.05, 11:18
                  No niestety, tak jak Panowie sprzataja cudze podworka zapominajac o swoim, tak
                  tez wszystkich Slazakow zrobia gornikami.
        • hh7 Przecież wszyscy wiedzą kto głosował za ustawą 27.07.05, 22:15
          we wrześniu możemy się zrewanżować dobrym wujkom co rozdają nie swoje pieniądze
          i po prostu nie zagłosować na tych lękliwych lub jak kto woli rozdających
          kiełbasę wyborczą panów.Gdyby choć górnicy płacili ZUS,a nie jak złodzieje
          wyciągać łapy po cudze teraz trzeba komuś zabrać żeby dać górnikom.
        • nikos.kazantzakis Re: Hańba 27.07.05, 22:42
          Masz rację, to HAŃBA. Należy opublikować listę tych "za" i tych "przeciw".
          • panie_p0sle Re: Hańba 27.07.05, 22:53
            Tych "przeciw" masz na forum, poszukaj gdzies w jednym z moich komentarzy. Tych
            "przeciw" i tych "wstrzymujacych sie" nalezy chyba wrzucic do jednego worka...
            mogli przeciez projekt powstrzymac, a nie zrobili tego, prawda?
    • dan3iger Imienną listę głosujących proszę. 27.07.05, 17:50
      Imienną listę głosujących proszę. Tym co rozdają moje pieniądze powiem NIE.
      • jacekm22 Re: Imienną listę głosujących proszę. 27.07.05, 17:52
        Banda socjalistycznych debili , ugiela sie pod szantazem socjalistycznych
        warcholow !!
        Brawo !!!
      • palestrina2005 Popieram 27.07.05, 17:57
        Dowiedzmy się kto z naszych polityków ma jaja
        • knurszczur Na pewno nie Kaczyńscy 28.07.05, 10:48
      • palestrina2005 Diabli mnie biorą 27.07.05, 17:59
        Nie wiedziałem że w Sejmie jest aż tak wielu kretynów
        • panie_p0sle Re: Diabli mnie biorą 27.07.05, 20:30
          www.sejm.org.pl - prosze sobie poszukac, leniom nie bede uslugiwal :) Len
          gorszy nawet od kretyna.
          • panie_p0sle <a href="http://www.sejm.gov.pl" target="_blank">www.sejm.gov. 27.07.05, 20:31

• panie_p0sle Moge jeszcze raz, bo... 27.07.05, 20:32
              ...bo fajnie sie reklamuje Kaczynskiego :D
      • nemo_omen Re: Imienną listę głosujących proszę. 27.07.05, 18:00
        Imienna lista głosujących jest (a na pewno będzie jeśli jeszcze jej tam nie ma)
        na stronie orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/posglos?OpenAgent&4
      • palestrina2005 Mam nadzieję że nie dotrzymają obietnic 27.07.05, 18:00
        Jedyna nadzieja w tym że politycy kłamią i po wyborach zabiorą emeryturki
        górnikom.
      • mach8 Re: Imienną listę głosujących proszę. 27.07.05, 18:05
        Właśnie !!! Dlaczego jak mam zap... do 65 a oni nie !!! Jak też chcę na
        wcześniejszą emeryturę !!! Nie rozumiem dlaczego górnicy mają wszystko co chcą
        a inne zawody nie. Jeszcze za Gierka było to zrozumiałe, bo chłop stamtąd
        pochodził, ale teraz !!!
        Dupowłazstwo naszych rządzących jest gigantyczne. Dla głosów wyborczych w każdy
        tyłek wejdą bez mydła.
      • wuetend Re: Imienną listę głosujących proszę. 27.07.05, 19:07
        Ty powiesz nie, ale obdarowany pieniedzmi powie TAK, ciekawe czy w porywie
        radosci spostrzeze sie ze politykierek traktuje go jak dziwke ;)
      • widelec24 Re: Imienną listę głosujących proszę. 27.07.05, 19:59
        Dziekuje górnikom za ten protest, bo do tej pory miałem wątpliwości na kogo głosować, teraz już wiem - zagłosuje na tych, którzy powiedzieli NIE.
      • panie_p0sle PRZEBIEG GLOSOWANIA... 27.07.05, 21:20
        Dla zainteresowanych, ktorzy nie potrafili poszukac. Moze chociaz ktos powie
        "dziekuje" ;]

PRZECIW WCZESNIEJSZYM EMERYTUROM DLA GORNIKOW GLOSOWALI:

SLD
        - Piechota Jacek

PO:
        - Abgarowicz Łukasz
        - Budnik Jerzy Feliks
        - Chlebowski Zbigniew
        - Czerwiński Andrzej
        - Drzewiecki Mirosław
        - Duda Jarosław
        - Dzikowski Waldy
        - Gorczyca Stanisław
        - Grabarczyk Cezary
        - Grad Aleksander
        - Graś Paweł
        - Hertel Jerzy
        - Jarmuziewicz Tadeusz
        - Komorowski Bronisław
        - Krzyworzeka Józef
        - Łukacijewska Elżbieta
        - Miodowicz Konstanty
        - Nowak Sławomir
        - Olechowska Alicja
        - Parchański Tadeusz
        - Piotrowska Teresa
        - Plocke Kazimierz
        - Płonka Edward
        - Radziszewska Elżbieta
        - Rokita Jan
        - Rybicki Sławomir
        - Samborski Leszek
        - Schetyna Grzegorz
        - Szczypiński Tomasz
        - Szejnfeld Adam Stanisław
        - Śledzińska-Katarasińska Iwona
        - Tomaka Jan
        - Tusk Donald
        - Wojciechowicz Jacek
        - Zaremba Krzysztof
        - Zdrojewski Bogdan
        - Żmijan Stanisław
        - Żyliński Marek

PSL:
        - Świętochowski Leszek

KL:
        - Wojtyła Andrzej

NIEZRZESZENI:
        - Hausner Jerzy
        - Jarmoliński Stanisław

SDPL, PIS, SAMOOBRONA, LPR, UP, SG, DOM OJCZYSTY, RKN, PP, ROP, RP:
        - nie było głosów "przeciw"
        • dan3iger Re: PRZEBIEG GLOSOWANIA... 28.07.05, 10:52
          > Dla zainteresowanych, ktorzy nie potrafili poszukac.
          > Moze chociaz ktos powie "dziekuje" ;]

Powiem Ci - WAL SIĘ. Wielką łachę żeś zrobił i teraz dopraszasz się podziekowań
          obrażając dyskutantów, mały móżczku.
          • panie_p0sle Re: PRZEBIEG GLOSOWANIA... 28.07.05, 11:15
            Typowa reakcja prawiczka...
        • kecawy Re: PRZEBIEG GLOSOWANIA... 28.07.05, 17:57
          Ale jak widzę twój fistaszek nie jest większy

pozdrawiam -zasmucony kecaw
      • nikos.kazantzakis Re: Imienną listę głosujących proszę. 27.07.05, 22:50
        Tylko Platforma miała odwagę zagłosować przeciw. Dziękujemy WAM chłopaki i
        dziewczęta. W WAS jedyna nadzieja na normalność w tym kraju.

PiS, czyli Pic i Siupy, a także WC Kaczka - znów stchórzyła.... po co się komuś
        narażać?
    • antyrus hanysy oblewają dziś gorzałą głupotę wybrańców na 27.07.05, 17:57
      rodu. Pamiętam lata 70 nad morzem /wczasy/. Górnicy w sklepach kupowali całe
      torby wódki mnie stac było zaledwie na jedą butelczynę. Pamietam ich szydercze
      spojrzenia na tę moja flaszeczkę i dalej te nieuki górą.Panowie posłowie
      jesteście osłowie i tyle.
    • palestrina2005 Kto głosował przeciw ? 27.07.05, 17:58
      Nic nie piszą. Ja będę głosował w wyborach na tych co głosowali przeciw.
      Nie dam się okradać.
    • palestrina2005 Śląsk bastionem komuny 27.07.05, 17:59
      Chcą abyśmy finansowali ich emeryturki. Gierek im się marzy
      • jacekm22 Re: Śląsk bastionem komuny 27.07.05, 18:03
        Niestety wiekszosc Polakow nie zdaje sobie sprawy, ze dzieki tej ustawie
        wzrosna skladki ZUS , by sfinansowac te gornicze emerytury . Kiedy wreszcie
        Polacy zrozumieja ze , zeby komus dac trzeba komus zabrac.....
    • antyrus A TERAZ NAUCZYCIELE/ALE CZY WAS STAĆ NA KAMIENIE? 27.07.05, 17:59
      CHYBA PODRECZNIKI I ZASOBY BIBLIOTECZNE- MOŻE TO BĘDZIE SKUTECZNE?
      • tymon99 CapsLock wyłącz!! /bt 28.07.05, 00:13
    • jurekpy Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 18:00
      Co za paranoja,tylko PO miała w sobie tyle odwagi aby powiedzieć NIE tym
      warchołom.Pozostali narżnęli w gacie na myśl,że stracą na Śląsku punkty w
      wyborach.Zapłacimy wszyscy.Szlak mnie trafia,że jeszce przez dwadzieścia
      najbliższych lat pracować będę na emeryturę znacznie młodszego ode mnie "tłuka",
      który nie zadbał o swoje wykształcenie,potrafi jedynie machać łopatą i dobrze
      na tym wychodzi.
      • palestrina2005 Jedynie PO z klasą 27.07.05, 18:01
        reszta to kretyni
        • panie_p0sle NICEA albo ŚMIERĆ frajerom z PO!!! 27.07.05, 20:34

• polakmoronslayer [...] 27.07.05, 21:32
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • nowymail Re: NICEA albo ŚMIERĆ frajerom z PO!!! 27.07.05, 21:33
              WORD.
            • panie_p0sle U2 27.07.05, 21:52

• palestrina2005 NICEA rządzi 28.07.05, 07:28
            Na razie jest Nicea, więc PO ma się dobrze i nie ma śmierci.
            Śmierć to poniosła głupia unijna konstytucja, której nikt nie chce - Francuzi,
            Holendrzy, Anglicy, a nawet Niemcy (gdyby im pozwolono wypowiedzieć się w
            referendum).
            Swoją drogą po doświadczeniach naszych górników i np. francuskich rolników nie
            wiem czy najlepszą metodą negocjacji nie jest "darcie mordy" i rozruby.
            Może w ten sposób powinniśmy negocjować też z Unią i dałoby to teraz lepsze
            efekty niż grzeczna dyplomacja.
            Może Lepper powinien z kilkoma oszołomami pojechać i zablokować Brukselę to
            nasi rolnicy dostaliby takie same doplaty jak Francuzi ? Nie wiem. Ale widzę że
            i w Polsce i w Unii chamstwo to dobra metoda negocjacji.
    • antyrus ŚLASK OBOK SŁUŻB MUNDUROWYCH I KACYKÓW 27.07.05, 18:01
      PZPR-owskich to siedlisko parszywej komuny
      • palestrina2005 Śląsk=PZPR 27.07.05, 18:05
        Niech ich wszystkich diabli: górników, Cimoszenkę i SLD
    • damrox Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 18:02
      Brawo Platforma nalezy przywrocic wczesniejsze emerytury .Starzy do pracy a
      mlodzi na bezrobocie? Paranoja.
      • rootboy Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 18:06
        Paranoja jest twoje myslenie ze obnizenie wieku emerytalnego zmniejszy bezrobocie ;)
      • natural7 Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 28.07.05, 10:25
        Jak czytam takie opinie to jestem za tym żeby w szkołach obowiązkowo
        wprowadzili podstawy ekonomii.
    • gadery Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 18:02
      Polska utrzymywała tych darmozjadów za PRLu (bo można było dolary dostać) i
      dalej ich utrzymuje. Mam nadzieje, że Prezydent ją zawetuje. Kiedy to sie
      wreszcie skończy? Powinni ich wypałować i zamykać kopalnie. Anglia to zrobiła i
      teraz jeździmy tam gary zmywać.
      • jacekm22 Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 18:06
        Powinno sie juz dawno sprywatyzowac kopalnie !!! Ale zaden z polskich politykow
        nie ma jaj , jak Mrs Thatcher by zrobic porzadek z ta banda !!
        • ropuch123 Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 18:14
          A moze ktoś z szacownego gremium zjedzie na 8 godzin iles tam metrów pod ziemię
          i tam sobie popracuje do 65 roku życia? Ponoć średnia wieku górników to 60ka.
          Rozumiem iż powinni tam tyrać także po zejściu na łono Abrahama... Nikt nie
          jest zadowolony, ze jak zwykle z jego podatkowych czy ZUSowskich pieniążków
          łtane są wszystkie dziury w Tym kraju, ale sorry nie ubliżajmy tym ludziom bo
          nikt z nas nie chciałby tej pracy wykonywać. Na szczęście my nie mieliśmy tego
          niefarta urodzić się na Śląsku.
          • szatan33 Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 18:24
            Przez 39 lat uczciwie tyrałem jak dzik. Dorobiłem się roweru "górala"
            zakupionego kilka lat temu. Nigdy nie byłem na wczasach. Mam szwagra górnika,
            którego stać na kilkanascie piw dziennie, samochód ( co prawda 8 letniego
            opelka). 13, 14 etc. A ten giser czy hutnik, który zasuwa w o wiele gorszych
            warunkach to nie zasługuje na wcześniejszą emeryturę? Ale jest ich za mało,
            żeby przyjść pod sejm w celach "pokojowych". A może są bardziej wykształceni i
            maja normalnie poukładane w głowach, a nie rozumki przeżarte przez alkohol?
          • gadery Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 18:31
            Rolnicy żyją średnio 59 lat a na emeryture idą w wieku 65 lat. Jak ktoś dostaje
            coś za nic to się szybko do tego przyzwyczaja i uważa to za oczywiste. Dzisiaj
            górnik idzie na emeryturę w wieku 40-43 lat a powinien w wieku 55.
            Górnicy doprowadzili do tego, że ludzie zaczynają mówić, że w Wujku milicja
            miała racje. Widzisz do czego doprowadzili?
          • toksol Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 22:54
            Weż jakis dobry rocznik statystyczny i popatrz na wypadkowość w pracy. Górnicy
            są na dalszym miejscu. Na czele jest budownictwo, transport, rplnictwo itd.
            Niech nie gadaja że jest to najtrudniejszy zawód świata.
            • panie_p0sle Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 22:57
              Ale nie chodzi o wypadkowosc! Znowu potwierdzenie, ze nie macie pojecia o
              sprawie! Chodzi o prace w szczegolnych (ciezkich) warunkach.
              • pioskee Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 28.07.05, 10:02
                A tak w ogóle to Cimoszewicz jest polityczną łajzą bez jaj
          • autor_autor Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 28.07.05, 12:52
            To, że to ciężka praca to wiemy, ale to (uwaga! uwaga! do wszystkich
            popierających górników!) ŻADEN ARGUMENT, ponieważ ludzie pracujący w innych
            zawodach mają równie ciężką pracę, a nie mają przywilejów górniczych. Koniec,
            kropka.
      • donn Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 18:13
        moj ojciec byl gornikiem.teraz jest juz piec lat na emeryturze ciagle nawalony
        chodzi od knajpy do knajpy na gisziwcu i ryczy jakie z niego panisko.nie mam z
        nim kontaktu ale z tego co wiem to przytula prawie 3 kawalki i smieje sie z
        wszystkich.nawet zapomnial o synu wlasnym ktory jest bezrobotny.niech ich
        wszystkich szlak.....
      • erg_samowzbudnik Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 18:32
        gadery napisał:

> Polska utrzymywała tych darmozjadów za PRLu (bo można było dolary dostać) i
        > dalej ich utrzymuje. Mam nadzieje, że Prezydent ją zawetuje. Kiedy to sie
        > wreszcie skończy? Powinni ich wypałować i zamykać kopalnie. Anglia to zrobiła i
        > teraz jeździmy tam gary zmywać.
        Ale niestety nie miał ich kto wyoałować bo prezydent Kaczyński nie stanoł na
        wysokości zadania. Jak zwykle porąbały mu sie role.Myslał ,ze Cimoszewicz bedzie
        go wyreczał w rozganianiu motłochu.A to przeciez jego zasrany obowiazek był.
    • miro99 Wyniki głosowania 27.07.05, 18:08
      Warto chyba dodać tę stronę do ulubionych: www.orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/posglos?
      OpenAgent&4
    • epicki Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 18:08
      chetnie zobaczylbym w gazecie liste poslow, ktorzy zaglosowali za
      marnotrawieniem naszych pieniedzy. nie bede glosowal na tych warcholow.
    • szatan33 Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 18:15
      To jest paranoja. Żaden organ nie powinien ulegać zbuntowanej bandzie ze
      Śląska. Trzeba było wezwać na pomoc odwody policji i rozpirzyć ta hołotę.
      Dlaczego oszołomy z sejmu nie ulegają protestującym bezdomnym, emerytom,
      samotnym matkom. Dlatego, że ci nie potrafia (a raczej myślą normalnie) wziąć
      kilofów, łomów czy stylisk od łopat do rąk i iść manifestować "pokojowo". Każdy
      pseudogórnik biorący udział w tym cyrku z jakimkolwiek narzędziem powinien być
      postawiony przed sądem za uzywanie niebezpiecznego narzędzia. Związki zawodowe
      powinny być zdelegalizowane, bo górnicza hołota nie potrafi utrzymać dyscypliny
      i rozmawiać.

• me-e 25 lat...POD ZIEMIA 27.07.05, 18:15
      ...to kupa czasu...mysle ,ze sprawiedliwosci stalo sie zadosc...jestem tez
      ciekaw jak dlugo pracuja gornicy w cywilizowanych krajach...brawo zwiazek
      zawodowy...solidarnosc...wlasnie jestescie od tego )))
      • jacekm22 Re: 25 lat...POD ZIEMIA 27.07.05, 18:20
        Acha , aczy ktos ze gorniczej bandy pytal reszte polakow , czy zgadzaja sie na
        podniesienie skladek ZUS by finansowac te gornicze emerytury ??!!!
        • equipage Re: 25 lat...POD ZIEMIA 27.07.05, 18:27
          No, ale macie węgiel i ciepło w zimie.
          • me-e Re: 25 lat...POD ZIEMIA 27.07.05, 18:40
            ...Kto tu jest uprzywilejowany?
            Kilkanaście osób rannych w starciach z policją, zamiana budynków parlamentu w
            twierdzę, kilka tysięcy górników w Warszawie - czy to wszystko było potrzebne,
            żeby podjąć racjonalną decyzję o wydłużeniu okresu obowiązywania emerytur
            pomostowych dla branży górniczej? Trzeba wyjątkowo dużo złej woli, by nie
            dostrzec, że dla pewnych grup społecznych konieczne są inne zasady przyznawania
            emerytur, skoro zdecydowana większość pracowników tych branż nie dożywa wieku
            emerytalnego.
            Źle rządzone jest państwo, które nie szanuje najciężej pracujących obywateli. A
            sprzeciw Cimoszewicza i rządu Belki wobec przywilejów górniczych musi budzić
            olbrzymią złość protestujących, skoro niedawno zgłoszono pomysł specjalnych
            emerytur dla posłów, którzy po zakończeniu kadencji nie mogą znaleźć pracy.
            Sprawiedliwość społeczna według sporej części klasy politycznej w Polsce jest
            wyjątkowo subiektywna.
            Mikołaj Wójcik
            • toksol Re: 25 lat...POD ZIEMIA 27.07.05, 23:01
              No chrzanisz. Uległes propagandzie że górnik to najcięższy zawód. Zostało ci to
              z czasów gierkowskich.Pomyśl ilu ginie ludzi na budowach, pracujących w upale
              czy na mrozie. rolników z ich chemia i maszynami, ilu kierowców wożących
              towaryt w zimie i upale ginie na drogach, nie dojada regularnie i spi w
              samochodach na granicach. a pracownicy zakładów chemicznych, oczyszczalni
              scieków, drwale, lekarze na oddziałach zakaznych i wielu wielu innych. Pomyśl!!!
              • panie_p0sle Re: 25 lat...POD ZIEMIA 27.07.05, 23:05
                Mylisz sie, bo z Gierka pamietam tylko tyle, ze ojciec wysylal mnie do niego po
                cukierki, a ja ne wiedzialem o co mu chodzi.
              • panie_p0sle WIEC NIGDY W ZYCIU 27.07.05, 23:07
                NIE ZASMAKOWALEM KOMUNIZMU, NIE JESTEM NIM SKAZONY, NIE JESTEM KOMUCHEM, NIE MAM
                POGLADOW LEWICOWYCH I Z LEWICA ABSOLUTNIE SIE NIE WIAZE.

Zapamietaliscie, czy trzeba 4x powtorzyc?
                • pioskee Re: WIEC NIGDY W ZYCIU 28.07.05, 10:05
                  A tak w ogóle to Cimoszewicz jest polityczną łajzą bez jaj.
            • tajemna Re: 25 lat...POD ZIEMIA 27.07.05, 23:10
              A czy państwo zmuszało ich żeby zostali górnikami? To jest ich własny wybór.
              Dlaczego z moich podatków mają być finansowane ich emerytury i dlaczego
              demolują moje miasto. Pieniądze na naprawę szkód też wezmą z moich opdatków.
              • panie_p0sle Re: 25 lat...POD ZIEMIA 27.07.05, 23:19
                To nie jest ich wybor. Jedz na Slask, zobacz jak tam jest. Oni nie wybrali sobie
                urodzenia, miejsca zamieszkania. Oni nie wybrali sobie zawodu, wybralo za nich
                srodowisko w jakim sie znalezli. NIE BYLO innego wyjscia. Tak, w ten sposob
                posrednio panstwo zmusilo ich do tego, by zostali gornikami. Bo panstwo nie dalo
                im alternatywy, nie dalo zadnego wyboru. Zapewnilo im prace, fakt, ale prace, za
                ktora czesto placa zyciem w wieku 45, 50 lat. Oni nie potrafia domagac sie
                swoich praw, robia to sila. Ale czy w kraju, w ktorym ignoranctwo i interes
                polityczny jest wazniejszy niz zycie, mozna inaczej? Byc moze. Byc moze mozna
                domagac sie swoich praw przez 25 lat. Ale nie dluzej. Nie zrozumie tego urzednik
                za biurkiem. Nie zrozumie tez internauta, ktory wegiel widzial na obrazkach w
                szkolnym podreczniku. Prosze, wez lopate i przerzuc wagon wegla z miejsca na
                miejsce. Oni musza przerzucic kilkanascie wagonow dziennie przez te 25 lat.
                Tylko dlatego, ze nie mieli wyboru...
                • ned_pap Re: 25 lat...POD ZIEMIA 28.07.05, 08:31
                  Dziecko, ile ty masz latek? Przrzucanie wagonów węgla łopatą??? W kopalniach
                  obecnie jedną z najcięższych robót jest wiercenie świdrem pneumatycznym, który
                  waży pewnie z 30-40 kg. Węgiel kilofem to rąbią już tylko na obrazkach w twoim
                  elementarzu. Na prawdę robią to maszyny.
                  • panie_p0sle Re: 25 lat...POD ZIEMIA 28.07.05, 08:37
                    WIEM, ale tyle WYSILKU musza wlozyc gornicy, zeby wydobyc tony wegla na
                    powierzchnie. Rozumiem, ze stropy tuneli tez skladaja maszyny, male robociki
                    pewnie importowane z Japonii, tak? Mlot pneumatyczny tez pewnie obsluguje taki
                    maly Japoniec...?
                    • ned_pap Re: 25 lat...POD ZIEMIA 28.07.05, 08:42
                      Chodniki to drążą właśnie maszyny - całkiem podobne do tych, które wykonują np.
                      tunele metra. A dźwiganie młota lub świdra nie różni się niczym od pracy na
                      przykład budowlańca, który też często ręcznie musi nosić cegły czy cokolwiek
                      innego. Też w kurzu i w upale.
                      • panie_p0sle Re: 25 lat...POD ZIEMIA 28.07.05, 09:25
                        Nie mowie o drazeniu, ale o stawianiu STROPOW. niestety, ty nawet nie wiesz co
                        to jest, bo nie pracujesz ani na kopalni, ani na budowie. A szkoda...
                        • ned_pap Re: 25 lat...POD ZIEMIA 28.07.05, 09:44
                          Wyjaśnij więc, co oznacza "stawianie stropów". W kopalni (przy oakzji - tak się
                          poprawnie mówi, na kopalni mogą pracować najwyżej dekarze) nigdy nie pracowałem,
                          na budowie zdarzało mi się.
                          • panie_p0sle Re: 25 lat...POD ZIEMIA 28.07.05, 11:10
                            Kolega gdzies wyzej tlumaczyl, ze w podrecznikach gornik nie ma juz kilofa. Ale
                            stropy pewnie sa, wiec moze czas zajrzec, czas wrocic do szkoly? Wlasciwie po co
                            glos zabierasz, jesli nie wiesz na czym praca gornika polega?
                            • ned_pap Re: 25 lat...POD ZIEMIA 28.07.05, 19:11
                              Do szkoły pewnie moglibysmy wrócić razem... tylko ty na naukę czytania. Pytałem,
                              co rozumiesz pod pojęciem "stawiania stropów".
                • autor_autor Re: 25 lat...POD ZIEMIA 28.07.05, 12:59
                  Jak ktoś jest głupi to pozwoli, żeby środowisko w jakim się znalazł podejmowało
                  za niego życiowe decyzje. Ale dlaczego ma nas to obchodzić? I odwal się od tego
                  "państwa" - państwo to, państwo tamto. Skończyły się te czasy. Teraz każdy musi
                  sam dbać o siebie, a nie czekać aż państwo da.
                  • panie_p0sle Re: 25 lat...POD ZIEMIA 28.07.05, 14:20
                    Za przeproszeniem - pierd...isz. Co z Ciebie za Polak, jesli Konstytucji nie
                    czytales?
                    • autor_autor Re: 25 lat...POD ZIEMIA 28.07.05, 14:30
                      O, kultura dochodzi do głosu!
                      Konstytucja nie ma tu nic do rzeczy, chodzi o zdrowy rozsądek i przyzwoitość.
          • miguell Re: 25 lat...POD ZIEMIA 27.07.05, 18:54
            Ciepło mam ale nie od Was. Ja palę trocinami a teściowi pomagam zwozić drewno.
            Węgiel w dużym zakresie jest rozkradany, idzie na deputaty albo z dopłatami za
            granicę. W Polsce za wysokie są podatki i składki emerytalne żeby go kupować
          • wed Re: 25 lat...POD ZIEMIA 27.07.05, 18:55
            szczerze mowiac mam Twoj wegiel głeboko w... .Taki sam moge sobie kupic TANIEJ
            za granicąw ostatecznosci, a to tylko o ile sie zecyduje ogrzewac ta kopaliną, a
            nie np. gazem, olejem, prądem ...mozliwosci jest naprawde wiele...
            • panie_p0sle Re: 25 lat...POD ZIEMIA 27.07.05, 21:41
              Wolny wybor.

Prosze przy najblizszej okazji spojrzec jednak do Dziennika Ustaw i dowiedziec
              sie moze najpierw skad wezma sie pieniadze na gornicze emerytury. Nie sadze,
              zeby podwyzszono skladki emerytalne, ale... jak ktos tu juz powiedzial... i
              powtorze jeszcze raz, bo to naprawde swietny zart - nie znam sie na ekonomii.
          • tajemna Re: 25 lat...POD ZIEMIA 27.07.05, 23:07
            A ty nosisz gacie? Może więc producentom gaci dać te same prawa?
      • kum.z.antalowki Czy to nie było WYMUSZENIE ROZBÓJNICZE? 27.07.05, 18:49
        Czy jak łobuzy z bejsbolami "kroją" z części renty babcię emerytkę przy
        bankomacie, żeby mieć na flaszkę, to też im przyznasz rację - "bo ile czasu
        chłopaki tak się mogą męczyć na sucho"? A kiedy ją pobiją - bedziesz gadać
        bzdury, ze "to jej wina, bo się ociagała ze spełnieniem ich słusznych żądań"?

A jaka to różnica dla babci - czy ktoś ją "kroi" bezpośrednio, czy najpierw
        wymusi bejsbolami na posłach ustawę, przy pomocy której Urząd Skarbowy, będzie
        dla niego tę babcię "kroić" legalnie?

W Polsce jest bieda, więc każdemu by sie przydało więcej zarabiać niz zarabia.
        I jak powie, ze chciałby więcej - to go zrozumiem. Ale co innego - rozwijać
        gospodarkę, żeby dla wszystkich było więcej, a co innego - wziąć kawał drąga i
        komunistycznym sposobem wymusić coś dla siebie, kosztem innych. Akurat górnicy
        nie należą do tych najbiedniejszych.

Zasada powinna być taka: kto próbuje się wepchnać bez kolejki - spada na
        ostatnie miejsce w ogonku!

Wiecej - jestem pewny, że ci posłowie, którzy dziś ze strachu są "za"
        spełnieniem żądań szantażystów - jutro, gdybyśmy nie daj Boze padli ofiarą
        terrorystów - też im ulegną. To są ludzie bez charakteru! Trzeba opublikować
        liste tych szmaciarzy - I ŻADEN PRZYZWOITY POLAK NIE POWINIEN NA NICH GŁOSOWAĆ.
        Mieli test osobowosci i nie zdali go!

• me-e WZIELI SPRAWY W SWOJE RECE... 27.07.05, 18:52
          ...dobrze ,ze nie poszli na bank...po pierwszego kradzionego miliona...przyklad
          idzie z gory )))
          • nowymail Re: WZIELI SPRAWY W SWOJE RECE... 28.07.05, 00:58
            najwyraźniej zwykłych ludzi łatwiej okraść niż bank. Bank ma ochronę a zwykli ludzie nie.
            • me-e Re: WZIELI SPRAWY W SWOJE RECE... 28.07.05, 01:40
              nowymail napisał:

> najwyraźniej zwykłych ludzi łatwiej okraść niż bank. Bank ma ochronę a zwykli
              l
              > udzie nie.

...zwykly ludz jest z regoly bezrobotny...wiec jak go mozna okrasc )))
        • mobisek Re: Czy to nie było WYMUSZENIE ROZBÓJNICZE? 27.07.05, 19:45
          Masz całkowitą rację! Nie możemy czuć się bezpiecznie w państwie rządzonym
          przez bandę zwykłych tchórzy!

Precz z Sejmu! Tam jest miejsce tylko dla 43 posłów.

Pozdrawiam
    • nowymail Bandyci wygrali 27.07.05, 18:27
      To hańba, że sejm ugiął się pod szantażem bandy pijanych i rozwrzeszczanych chamów. Interes 80 tys. pasożytów postawili ponad interesem 40 milionów Polaków.

PS Myślałem, że nie ma takiej siły na ziemii która przekona mnie do głosowania na Cimoszkę w drugiej turze. Teraz jednak postanowiłem, że na pewno nie zagłosuję na Kaczora - za to, że zgodził się na manifestację tych chamów.
      • wuetend Re: Bandyci wygrali 27.07.05, 19:09
        bo psor Kaczynski jest madrym psorem i wie doskonale, ze nie ma gejow wsrod
        gornikow, nie ma prawda panie psorze? ;)

nowymail napisał:

> To hańba, że sejm ugiął się pod szantażem bandy pijanych i rozwrzeszczanych
        cha
        > mów. Interes 80 tys. pasożytów postawili ponad interesem 40 milionów Polaków.
        >
        > PS Myślałem, że nie ma takiej siły na ziemii która przekona mnie do
        głosowania
        > na Cimoszkę w drugiej turze. Teraz jednak postanowiłem, że na pewno nie
        zagłosu
        > ję na Kaczora - za to, że zgodził się na manifestację tych chamów.
      • panie_p0sle Re: Bandyci wygrali 27.07.05, 22:14
        Gornicy teraz w pijackim, sennym widzie skacza po zielonej lace smiejac sie z
        takich dupkow jak Ty. Kiedy Wy bedziecie ciezko zap.....lac, oni beda w kwiecie
        wieku podrozowac po swiecie za Wasze pieniadze. Jestescie frajerami :D
        Buahahahah!!! :DDD
        • nowymail Re: Bandyci wygrali 27.07.05, 22:53
          Ciekawą moralność prezentujesz wyborcom jako oficjalny przedstawiciel sztabu wyborczego Cimoszewicza. Cięzko pracujący i uczciwie płacący składki na ZUS ludzie to według ciebie frajerzy a ci co przemocą wyłudzają świadczenia to cwaniacy. To kolejny dowód na to, że formacja komunistyczna ma naród polski gdzieś a chce się po prostu nachapać. Tak jak Cimoszko.
          • panie_p0sle Re: Bandyci wygrali 27.07.05, 22:55
            Nie wiedziec czemu, zrobiles ze mnie - cytuje - "oficjalnego przedstawiciela
            sztabu wyborczego Cimoszewicza". Bzdura jakich wiele na tym forum, choroby
            psychiczne chyba sie leczy...?
            • nowymail Re: Bandyci wygrali 27.07.05, 23:52
              Ja z ciebie zrobiłem ? Sam przyznałeś, że ci płacą. A tydzień temu sztab Cimoszki poinformował, że będzie rekrutował "sympatyków", żeby pisali dla niego na internetowych forach.
              • panie_p0sle Re: Bandyci wygrali 28.07.05, 08:32
                Bzdura. Gdybys choc troche zainteresowal sie tymi wyborami, przyjrzalbys sie
                wszystkim kandydatom, ich sztabom wyborczym, dzialaniom. Cimoszewicz nie
                rekrutuje internautow do "pisania na forach", rekrutuje ich, bo tak latwiej i
                szybciej. rekrutuje ich do tych samych celow, dla ktorych rekrutacje prowadza
                inne sztaby - zbieranie podpisow, rozklejanie plakatow i roznoszenie ulotek,
                pomoc w organizowaniu spotkan... O to chodzilo.
                • palestrina2005 Re: Bandyci wygrali 28.07.05, 08:37
                  Bzdura !!!!!!!!!!!
                  Znam trochę polski rynek PR i wiem że szuka się wszelkich niekonwencjonalnych
                  sposobów aby zaistnieć w mediach. Przeciętni ludzie nie mają o tym pojęcia.
                  takie forum czyta wielu ludzi więc opłaca się postawić członka parti przed
                  komputerem który będzie wpisywał różne opinie pod różnymi nickami.
                  Zauważ że niektóre niby różne osoby przedstawiają bardzo podobne argumenty na
                  obronę Cimoszenki. Tak samo przez pewien czas było wiele postów na Onecie
                  chwalących Samoobronę.
                  • panie_p0sle Re: Bandyci wygrali 28.07.05, 08:47
                    Przedstawiasz BARDZO radykalne poglady. Czasami mam wlasnie takie wrazenie, ze
                    jestes zatrudniony do celow, o ktorych piszesz.
                    Ja staram sie bronic tych z lewicy, o ktorych wiem, ze nie mozna im nic
                    zarzucic. Sa tacy, ale niestety - zostaja wmieszani w to samo bloto, co
                    skorumpowane gnidy siedzace w SLD. TYLKO na to sie nie zgadzam. Gdyby w ten sam
                    sposob szykanowano uczciwych politykow prawicy, zrobilbym to samo. Niezaleznie
                    od tego, z ktora opcja polityczna zwiazani sa porzadni politycy, nie pozwole na
                    to, aby identyfikowac ich z korupcyjna mafia siedzaca w ich ugrupowaniach. Nie
                    generalizujmy, tylko o to prosze. Nic wiecej.
                • palestrina2005 Pan Poseł na forum dzień i noc 28.07.05, 08:45
                  I faktycznie Panie Pośle, Pana zachowanie jest podejrzane. Jest Pan
                  potencjalnym zawodowym wpisywaczem postów.
                  Wczoraj wpisał Pan Poseł posta po 23 a dzisiaj przed 9.
                  Tak więc dzień i noc wpisuje Pan posty na forum
                  To dziwne. Nie oskarżam, tylko jestem podejrzliwy.
                  • panie_p0sle Re: Pan Poseł na forum dzień i noc 28.07.05, 09:29
                    O jak ladnie, oprocz komucha, SBka, lewaka, dziada, "szarpidruta" zostalem
                    jeszcze zawodowcem od nakrecania dyskusji. BRAWO! wesole jest zycie na prawej
                    stronie, ale nie myslalem, ze az tak :D
                    Pozdrawia sympatyk PD :D
      • pioskee Re: Bandyci wygrali 28.07.05, 10:10
        OK, głosuj na Cimoszewicza - politycznego oszysta, który swoją taktyką
        przywiódł tych "dołowych" do Wwy. Widzę, że wolisz bezmyślnie narzekać, że
        Kaczyński nie postawił czołgu p-ko tym ludziom.
        • panie_p0sle Re: Bandyci wygrali 28.07.05, 11:07
          Nie glosuje na Cimoszewicza.
    • slaynes Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 18:35
      Płonie Warszawa,
      Warszawa się wykrwawia,
      Ucieka w panice skorumpowany rząd,
      nikt nie panuje juz nad sytuacją
      to dzikie miasto to jest wschodni front.

i Niech spłonie.
    • dolenicz To jest prosze panstwa OCHLOKRACJA... 27.07.05, 18:44
      ...a nie panstwo prawa. Ciekawe teraz, ktora grupa zawodowa - po bandytach ze
      Slaska - dokona nastepnej pacyfikacji sejmu?
      • noise213 Mój komentarz 27.07.05, 18:58
        Politycy mają nas w d...
        głosują jak chcą.
        Z nikim się nie liczą.
        To co tu się dzieje jest ponad moje siły.
        Za kilka dni wyjeżdżam z tego kraju. Politykom mówię: 'pi..cie się'.
        Wrócę sobie tu jak będzie normalnie: za 15 lat.
        Mam już gdzieś co tu się dzieje. Jaki mam wpływ na polską politykę?
        Te muły pasiaste i tak robią co chcą.
        Nie mam zamiaru nikogo obrażać, ale jeżeli ktoś jeszcze pracuje i płaci podatki w Polsce to jest frajerem bo tylko utrzymuje te tłuste świnie przy korycie.
        Należy się wyedukowac maksymalnie, póki edukacja darmowa (magisterka, doktoracik, 2-3 języki obce, jakieś dobre praktyki studenckie) i spieprzać stąd gdzie pieprz rośnie. A politycy niech się je..ą.
        • noise213 Mój komentarz 2 27.07.05, 19:02
          górników mam też w poważaniu :-/
        • mobisek Re: Mój komentarz 27.07.05, 19:11
          Ja niestety jestem właśnie kimś takim, kto prowadzi własną działalność
          gospodarczą, płaci 700 co miesiąc na ZUS, podatki i ma gorzką świadomość, że
          utrzymuje cały ten cyrk.

I choć mam emocjonalny stosunek do Polski, wróciłem tu nawet po kilku latach
          studiów za granicą, to trudno mi nie przyznać Ci racji po tym, co dzisiaj
          zobaczyłem w Sejmie. Przed sejmem było bydło - ale to jestem w stanie
          zrozumieć. Ale żeby w sejmie siedziały tak podłe klakiery - tego się nie
          spodziewałem.

Pozdrawiam i życzę wszystkiego naj za granicą.
    • chateau Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 18:49
      Demagogia. Nikt nie mówi o _obowiązku_ pracy na dole
      do 65 roku życia. Ale ZZ nie chciały słyszeć o innych
      propozycjach. I wyszło jak wyszło - przyjechała grupa
      "mocnych facetów" i wymogli na tchórzach co chcieli.

Teraz wiemy jak coś wymusić na pośle - wsadzić mu kilof w d**ę :|
      (43 posłów proszę o wybaczenie.)

Paradoksalnie to pozytywna wiadomość. Wiemy, że 295 posłów to tchórze
      i/lub kretyni (i niedługo dowiemy się którzy to), że Kaczyński bardziej
      się boi gejów i lesbijek niż walk ulicznych pod sejmem (może jakaś
      trauma z dzieciństwa?) i że górników ze ZZ trzeba odspawać od koryta.
      I to wszystko mam nadzieję - na koszt organizatorów imprezy.
    • golcon Na temat śmiertelności górników 27.07.05, 18:51
      Przed paru laty robiłem analizy śmiertelności na różne jednostki chorobowe w
      odniesieniu do danych statystycznych gmin.
      Okazało się,że śmiertelność jest największa w pasie nadmorskim na terenach
      byłych PGR. Absolutnie rejon Śląski nie przodował w statystykach umieralności.
      To jest tylko mit powtarzany i upowszechniany przez Ślązaków po to, aby zgarnąć
      kasę innym bardziej potrzebującym.
      Argument podawany przez posłów o rzekomej przedwczesnej umieralności górników
      zupełnie nie jest związany ze stanowiskiem pracy pod ziemią. Największy udział
      w przedwczesnych zgonach ma styl życia: sposób odżywiania, stres, picie
      alkoholi, sposób wypoczynku, wykształcenie. Miałem kiedyś okazję wypoczywać
      razem z górnikami. Nigdy w życiu nie widziałem tyle wypitej wódy przez
      urlopowiczów. Ci górnicy przez dwa tygodnie nie trzeźwieli. Proszę zobaczyć co
      robią górnicy po pracy, idą prosto pod budkę z piwem.
      Uważam, że podstawą modelu systemu emerytalnego powinna być wielkość
      odprowadzonej składki emerytalnej oraz średni wiek życia w danym regionie.
      Jeśli ktoś zgromadził na swym koncie emerytalnym powiedzmy 120.000 zł, chce
      odejść na emeryturę w wieku 45 lat, to powinien otrzymywać roczną emeryturę w
      wysokości; 120000: (średni wiek życia -45 lat ), co przy średniej życia 75 lat
      wynosi 4000 rocznie. Zakładamy, że ten emeryt będzie pobierał emeryturę przez
      następne 30 lat. Po uwzględnieniu stóp procentowych wyniesie to około 5000 zł
      rocznie. Przy takim podejściu nie ma znaczenia jakiś ustawowy wiek emerytalny,
      decyduje o tym tylko pracownik. Ale wtedy nie jest potrzebny sejm ani senat.
      Z uwagi na fakt, że nie ma przymusu pracy, absolutnie nie ma potrzeby
      wprowadzania wyimaginowanych grup zwiększonego ryzyka. To pracodawca powinien w
      całości odpowiadać za politykę płacową a nie parlament. Zapłaci za mało, to
      ludzie odejdą do zakładów mniej uciążliwych. My ciągle powielamy model
      gospodarki socjalistycznej, gdzie o wszystkim decydowało Biuro Polityczne.
      Czas z tym niesławnym okresem historii zerwać raz na zawsze.
      Jedynymi grupami zawodowymi wymagającego odrębnego potraktowania są służby
      mundurowe. Tu jest wymagana pełna dyspozycyjność przez 24 godziny. Tu nie ma
      pojęcia swobodnego wyboru miejsca pracy. Dlatego w interesie państwa jest
      potraktowanie tych ludzi odrębnie.
      • mobisek Re: Na temat śmiertelności górników 27.07.05, 18:56
        Doskonały wpis. Niech Pan to prześle może chociaż na skrzynkę Rokity w Sejmie
        (stronę sejmu można znaleźć w Google, tam są ich adresy mailowe). Może
        wykorzystają.

Im mniej ingerencji naszych nierozgarniętych posłów, im więcej logiki w
        ustawach - tym lepiej.

Pozdrawiam!
      • me-e 75 lat to jest srednia zycia kobiety... 27.07.05, 19:06
        ... w polsce...tak kobiety zyja dluzej dla mezczyzn wiek ten wynosi 65-68 lat
        dla gornikow z pewnoscia mniej...a jezeli juz o specjalnych przywilejach
        mundorowych dyspozycyjnycj 24h.dobe...to i lekarze ,pielegniarki...palacze
        kotlowi zima...lotnicy cywilni...marynarze...sluzby oczyszczania
        miasta...trawajarze i kierowcy autobusow...piekarze...i dlugo by jeszcze
        wymieniac...)))
        • trolling4food Tak, jasne... 27.07.05, 19:24
          Średnia długość życia w Polsce (2003):

Kobiety: 78,9
          Mężczyźni: 70,52

www.stat.gov.pl/dane_spol-gosp/ludnosc/trwanie_zycia/ex1950-2003.xls
          PS
          Sądząc na podstawie twoich umiejętności posługiwania się językiem polskim w
          piśmie, to odpowiadanie ci nie ma większego sensu...
          • me-e Re: Tak, jasne... 27.07.05, 19:31
            trolling4food napisał:

> Średnia długość życia w Polsce (2003):
            >
            > Kobiety: 78,9
            > Mężczyźni: 70,52
            >
            > www.stat.gov.pl/dane_spol-gosp/ludnosc/trwanie_zycia/ex1950-2003.xls
            > PS
            > Sądząc na podstawie twoich umiejętności posługiwania się językiem polskim w
            > piśmie, to odpowiadanie ci nie ma większego sensu...

...to mozesz mee odpowiadac po slowacku , niemiecku ewentualnie
            angelsku...pozatym nie przecze ,ze srednia poszla w gore...czlowiek glodny
            zdrowszy...sadzac po twoim wychowaniu to ciagle jestes na
            poziomie...piaskownicy i dowalania wrogowi... )))
            • trolling4food Re: Tak, jasne... 27.07.05, 20:17
              > pozatym nie przecze ,ze srednia poszla w gore...czlowiek glodny
              > zdrowszy...

Wobec tego mieszkańcy Afryki, Indii i Chin są pewnie liderami takiej statystyki,
              a np. Szwecja lub Japonia to szary koniec.

> sadzac po twoim wychowaniu to ciagle jestes na
              > poziomie...piaskownicy i dowalania wrogowi... )))

Moim wrogiem jest kłamstwo, a dochodzenie do prawdy o otaczającym świecie, jak
              najbardziej ścisłą metodą naukową, najlepszym przyjacielem. Dlatego też nie
              sądzę, że mógłbym Cię określać mianem wroga.

Wybacz, jeśli Cię uraziłem uwagą na temat Twojej pisowni.
              • me-e Re: Tak, jasne... 27.07.05, 20:22
                ...Prawdziwy inteligent powinien być letnim ciołkiem, który nie ma żadnych
                poglądów

• mobisek Czy ktoś coś z tego rozumie? 27.07.05, 18:53
      Sejm skompromitował się po raz kolejny - za wyjątkiem Platformy Obywatelskiej.
      Przez jakąś godzinę oglądałem dziś przed południem w TV tyrady posłów. Stopień
      ich głupoty przyprawiłby szympansa o szczery rechot. Niektórzy wpadli w taki
      szkwał własnej argumentacji, że sami nie widzieli brzegu ("Dobrze się stało,
      choć nie jest to godne pochwały" © Andrzej Lepper). Już o takich oszołomach jak
      Jankowski czy socjaliści z LPR nie wspominając.

Słuchając tego niezwykle patriotycznego, narodowego, pełnego patosu i uczucia
      bełkotu zacząłem się zastanawiać.

Gdyby u nas w Polsce był normalny system emerytalny, tzn. gdyby nie dawało nam
      emerytury państwo, lecz każdy obywatel sam sobie odkładałby pieniądze na
      starość, nie byłoby całego tego problemu. Ktoś chce iść na emeryturę w wieku 23
      lat - jeśli go stać na to: niech idzie. Ktoś inny woli pracować do 65 a w
      zamian mieć pieniądze na wczasy na Hawajach - proszę bardzo. Niestety, zgodnie
      z wizją europejskich socjalistów nasze państwo przejęło funkcję ograbiania
      obywateli, a następnie obdarowywania ich według własnego widzimisię czyli
      tzw. "ustawy" (jak takowa powstaje, pouczono nas dzisiaj nader dosadnie).

Myślę sobie: "No dobrze, byłoby fajnie gdyby było - ale nie jest". Państwo
      zabiera nam w formie ZUS 700 zł miesięcznie (równowartość obsługi kredytu
      hipotecznego w złotych w banku na kwotę mniej więcej 90 tys zł = mieszkanie).
      No ale coś tu nie gra... Cały dzień słucham ubolewań posłów i górników, jaka to
      straszna praca, jak oni nieprawdopodobnie tracą "tam na dole" wszystkie siły i
      zdrowie, jakie to niemożliwe wręcz, że ich żony MUSZĄ pracować itd. itd. i
      zastanawiam się: czy wszystkich ogarnęła jasna pomroczność? Przecież skoro to
      jest takie niezdrowe, takie straszne i nieludzkie, to na kiego grzyba oni tam
      jeszcze w ogóle pracują?! Najpierw wysypują importowany węgiel na tory, bo jest
      za tani, a teraz krzyczą, żeby im dać wczesne emerytury, bo oni tam nie mogą
      wytrzymać...(!) Czy ktoś coś z tego rozumie? Ja nie. Na mój rozum, skoro
      wydobywanie węgla jest tak straszne, to pensje w kopalni powinny być 3 razy
      wyższe. Czyli węgiel powinien być droższy. Czyli nie opłaca się go u nas
      wydobywać, a lepiej sprowadzać go choćby od Czechów - i niech oni płacą potem
      swoim górnikom, jeśli chcą, wcześniejsze czy wyższe emerytury. No chyba jest to
      logiczne?

A co z naszymi górnikami? Kochani, to co ze wszystkimi innymi Polakami na
      naszej ziemi między Bugiem a Odrą: jeśli ktoś nie ma pracy, to jej szuka.
      Bierze taką, jaka jest, otwiera własną działalność gospodarczą lub idzie na
      bezrobocie. I jeśli chodzi o mnie, to mogą hanysy tygodniami stać pod sejmem i
      rzucać czymkolwiek chcą - nie wolno uznać ich za święte krowy naszego państwa!
      Są dokładnie TAKIMI SAMYMI obywatelami jak wszyscy inni. A jeśli im się coś
      innego wydaje, to jest to niestety efekt czerwonej indoktrynacji z lat 45-89.

Jeśli ta ustawa przejdzie, to trzeba będzie ją zaskarżyć. I jeśli posłowie tego
      nie zrobią, to powinniśmy to zrobić my - obywatele. Wszyscy równi wobec prawa -
      także prawa emerytalnego.

Pozdrawiam
      • jacekm22 Re: Czy ktoś coś z tego rozumie? 27.07.05, 19:00
        Masz racje w 100 % !!
    • 123rbr Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 18:54
      Łajdactwo posłów, kosztem wielu innych grup ludności uprzywilewuje się bandę
      terrorystów.
    • maskazorro Re: Politycy nie wytrzymali presji: jest ustawa o 27.07.05, 18:55
      no nie wytrzymam, czy w Polsce aby coś wywalczyc trzeba tylko przyjechac do
      Warszawy z pijaną bandą hołoty???
      Zamiast ich rozgonic i do pierdla wsadzic to oni im w nagrodę bezterminowo
      emerytury przedłużyli.

KTO GŁOSOWAŁ PRZECIW??? - jedynie 43 posłów myśli rozumnie
    • b-52 JEDNI POD ZIEMIA PRACUJA DRUDZY POD ZIEMIE POSYLAJ 27.07.05, 18:57
      Ci co ciezko pod ziemia pracuja ,dlugo musieli sie o swoje prawa
      domagac !
      Ci co do ziemii posylali - Michnik,Wolinska,Morel i inni
      maja emeratury zapewnione od lat !
      Taka jest sprawiedliwosc dziejowa !
      • mobisek Re: JEDNI POD ZIEMIA PRACUJA DRUDZY POD ZIEMIE PO 27.07.05, 19:02
        Lepiej się zapisz na poetę, będziesz miał więcej czasu na dopieszczanie tych
        rymów.

Pozdrawiam
      • maskazorro Re: JEDNI POD ZIEMIA PRACUJA DRUDZY POD ZIEMIE PO 27.07.05, 19:02
        Ta walka to zwykły bandytyzm pijanej bandy, którą powinni wsadzic za niszczenie
        mienia.

A dlaczego niby górnik miałby byc lepszy niż nauczyciel, stolarz, piekarz itd...???
        • wuetend Re: JEDNI POD ZIEMIA PRACUJA DRUDZY POD ZIEMIE PO 27.07.05, 19:37
          bo wsadzili ich pod sama ziemie, gdzie slonca brak. a jak slonca brak to czlek
          zly sie staje.....

maskazorro napisał:

> Ta walka to zwykły bandytyzm pijanej bandy, którą powinni wsadzic za
          niszczeni
          > e
          > mienia.
          >
          > A dlaczego niby górnik miałby byc lepszy niż nauczyciel, stolarz, piekarz
          itd..
          > .???
    • barth_osh megaidiotyzm.. tylko dlaczego za moje pieniadze 27.07.05, 19:04

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka