Dodaj do ulubionych

Do III LO można się było dostać nawet z 65 punk...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 09:00
no wlasnie i wszystko jest ok. okaze sie ze to rodzice wymyslili problem i
sie czepiaja a tu nie ma sprawy, nie ma winnych i nie ma konsekwencji. a
najgorsze jest to ze mnostwo ludzi uwaza to za norme ( biedna pani
dyrektor), bo "wszyscy tak robia " zamiast wziac sie za zwykla, ordynarna
korupcje. i w tym kraju nigdy nie bedzie dzialalo prawo bo mnostwo ludzi
czuje sie ponad prawem, a obietnice wladzy to tylko puste slowa.jak zwykle
i jeszce sie okaze ze wszytskiemu winne dobre serce pani dyrektor tej szkoly(
ha ha ha)
Obserwuj wątek
    • Gość: matka Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 09:05
      ja bardzo dziekuje panu redaktorowi za te artykuly. nareszcie ktos WYWLOKL
      prawde na swiatlo dzienne. pzreciez to sie dzieje od lat tylko rodzice sie boja
      (?!) nie chca kolpotow, nie chce im sie walczyc. wiem teraz czemu moje dziecko
      nie mailao tam szans, ja niestety nie mialam nic do zaoferowania...
      • Gość: matka Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 17:53
        Już przestałam wierzyć w prawo. Teraz pan Burda troche mi tę wiarę przywraca.
        DZIĘKUJĘ. Mam nadzieję że nie zawiodę się na panu Lubawskim.
      • Gość: szczęśliwy Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 17:59
        takie nędzne liceum a Pani tam chciała dziecko ulokować. Od kiedy to liceum
        jest takie KUL.Przeciez jest tyle lepszych a nagle wszyscy /Kielce i
        okolice/chcą tam pobierać nauki.A jesli chodzi o "zaoferowanie "to czy kury już
        nie niosą ?
    • Gość: gość Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.10.05, 10:15
      brawo prezydent
      • Gość: też rodzice Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 17:55
        Wytrwaj, panie Piotrze, wytrwaj, prezydencie!!!!!!!!
      • Gość: uczennica Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 17:45
        ale sie Pan ośmieszył tym "ośmieszeniem"
    • Gość: Yasiu Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 13:45
      W Norwidzie zrobiło się nerwowo. Na dyrektorki padł strach,więc same próbują
      zastraszać, czego dowodem jest bezpardonowy atak na jedną z nauczycielek
      dokonany najprawdopodobniej przez syna wicedyrektorki zapośrednictwem forum
      internetowego. Widać jej jakoś bardziej się obawiają. Trzymam kciuki, Panie
      Prezydencie!
    • Gość: popi Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 13:47
      Do dzieła prezydencie! Wystąpcie o odwołanie dyrektora szkoły, jak pan to
      zapowiadał!!
      • Gość: rodzic Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 13:58
        Ośmieszono nie tylko prezydenta Lubawskiego. Ośmieszono dzieci, które
        odeszły "z kwitkiem", ich rodziców, którzy naiwnie uwierzyli, że w szkole nie
        ma wolnych miejsc. I znowu i jak zwykle "nic takiego się nie stało",
        chociaż "śmierdzi".
        • Gość: ~~ rodzic Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 09:03
          Od dawna urzędnicy z kuratorium i "podopieczni" pana Tomali śmieją się apnu w
          noa, panie prezydencie. Dopiero teraz pan to zauważył?
          • Gość: ~~rodzic Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 09:06
            Od dawna urzędnicy z kuratorium i "podopieczni" pana Tomali śmieją się panu w
            nos, panie prezydencie. Dopiero teraz pan to zauważył?(Przepraszam za pomyłki w
            druku)
      • Gość: ania Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 17:49
        A MOŻE BY TAK UKAMIENOWAC ,TAK DLA PRZYKŁADU. KTO PIERWSZY RZUCI
        KAMIENIEM ,MOŻE BEBETKA ?
    • Gość: babetka Anna Wodyk – dyrektor i działacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 14:11
      Czy dyrektorem w tym liceum jest pani Anna Wodyk?

Jeżeli tak, to nie wierzę, aby dopuszczono się tam jakichkolwiek
      nieprawidłowości, że o nepotyzmie lub korupcji już zamilczę.

Bo jestem przekonana, że pani Ania jest osobą szlachetną. Bo to chyba pani Ania
      jest aktywną działaczką Demokratycznej Unii Kobiet i była także brana pod uwagę
      jako kandydat do Sejmu z listy SLD

www.slowo.com.pl/kielce/?dz=1&dod=&id=739

A może kandydowała?
      Dlatego nie wierzę, że pani Ania mogła dopuścić się jakichkolwiek przewinień.
      Bo wiem, że z SLD związani są wyłącznie ludzie szlachetni.
      • Gość: guru Re: Anna Wodyk – dyrektor i działacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 14:23
        Ha ha ha ha!!!!!!!!!! Bardzo dobre, mocne, świetne!!! Brawo "babetka"! Udało ci
        się! No jasne - taka działaczka, taka "społecznica", po takich wzorcach
        partyjnych (Jagiełło, Heniek Długosz), no pewno, że o żadnych
        nieprawidłowościach nie ma mowy!!! Prawda, panie kuratorze? Gratuluję!
        • Gość: babetka Ryszard Kasperek – ostoja zasad moralnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 15:03
          Kuratorem w Świętokrzyskim jest pan Ryszard Kaseprek. Pan Ryszard Kaseprek jest
          najlepszym nauczycielem i posiada zasady moralne stanowiące wzór dla wszystkich
          nauczycieli i uczniów w województwie.
          Dlatego, skoro kuratorium przeprowadziło kontrolę i nie stwierdziło
          nieprawidłowości, to wierzę bez zastrzeżeń.

Bo pan Ryszard Kasperek odznacza się wielką wrażliwością społeczną i
          sprawiedliwością. W swoim czasie często uczęszczał do kościoła. W pewnym
          momencie pojawił się wakat na stanowisku kuratora. Jednym z kandydatów na to
          stanowisko był pan Rysiek. A jako, że akurat skończył kolejny etap przemyśleń o
          sprawach społecznych, to wstąpił do SLD i kuratorem został.
          Nie wiem, czy pan Rysiek wstępując do SLD i akceptując program tej szlachetnej
          formacji wyzbył się swojej wiary, czy też wiarę skorygował.
          Bo przecież istotną częścią programu SLD jest dopuszczalność aborcji, w tym ze
          względów społecznych, poparcie dla legalizacji związków homoseksualnych itp.
          Stoi to w sprzeczności z wiarą katolicką i nauką kościoła, do którego pan Rysio
          uczęszczał.

Jednak nie wątpię, że pan Rysio ten dylemat rozwiązał i stanowi nadal
          niedościgły wzorzec moralności, fachowości i cnót wszelkich dla całej
          społeczności nauczycielskiej i uczniowskiej w Świętokrzyskim.

I z tego wnoszę, że pan Rysio wnikliwie rozpatrzył sprawę rekrutacji do szkoły
          kierowanej przez szlachetną panią Anię i wydał sprawiedliwy werdykt.
          • Gość: rysiek Re: Ryszard Kasperek – ostoja zasad moralny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 17:57
            Kurator jest The best! Wszystkie Ryśki to porządne chłopy! Bardzo cię
            polubiłem, Rysiu!
      • Gość: michał Re: Anna Wodyk – dyrektor i działacz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 21:06
        ty, gdzie w tym artykule jest Wodykowa, bo chyba ślepy jestem?
        • Gość: babetka Re: Anna Wodyk – dyrektor i działacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 22:48
          Ktoś przecież jest dyrektorem szkoły i ktos decyduje o przyjęciach.

Bo chyba nie robi tego woźny?
    • Gość: uczen Dlaczego?? IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 06.10.05, 14:34
      Bylem uczniem III LO, niedawno opuściłem mury tej szkoły. Kiedyś byłoby nie do
      pomyślenia, że można odsunąć jednego kandydata na miejsce w liceum, a przyjąć
      kogoś z być może mniejszą ilością punktów. Ale nie dziwię się temu. Zmieniło
      się niestety "dowództwo". Może się mylę, ale zmiana na stanowisku dyrektora ok
      2-3 lata temu nie wyszła szkole na dobre. A szkoda :(
      • Gość: były uczeń Re: Dlaczego?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 18:05
        No właśnie! Uczniowie pamiętający dawne dobre czsy Norwida, kiedy był
        przyjazną, uczciwą szkołą, chociaż bez windy i nowj posadzki - łączcie się!
        Myślmy pozytywnie, choć tak przykro, że wtak krótkim czsie "spieprzono" tyle
        dobrego. Nowy dyrektor bądzie musiał sporo się natrudzić, by przywrócić prawo i
        porządek. Absolwenci - POMOŻEMY??????????
    • Gość: Halina Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 14:35
      Podobne sytuacje wystąpiły też w innych liceach,Ściegienny ,Śniadek .Rekrutacja
      jest w rezultacie śmieszna jak można sie dostać z odwołania do połowy września
      z punktacją tak niską ,że przynosi to wstyd Dyrekcji rozparującej
      odwołania.Skoro jest taki Ścisły regulamin rekrutacji to dlaczego w rezultacie
      Dyrektorzy szkół decydują o przyjęciu dzieci ,kórzy maja bardziej ustawionych
      rodziców.Dyskusje na te tematy są bardzo żywe nawet w autobusie wśród młodzieży
      a ich rozczarowanie sprowadza się do kasy - tego my dorośli uczymy.
      • krzys23-1986 Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu 06.10.05, 15:30
        sorka ale za moich czasów(I rocznika który poszedł do gim.)tyle wystarczało
        może na Elektryka czy Budowlanke a nie na jakiekolwiek LO!!Po co tyle krzyku
        przecież taki tłuk nie przetrwa nawet I semestru...bez ciśnień.
        • Gość: Puer Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 18:52
          Krzysiu, za moich czasów to jak nie dostałeś się do Elektryka (oczywiście mowa
          o technikum lub liceum zawodowym) to szedłeś do L.O. zwłaszcza III-go, wyjątek
          był tylko taki, że jeśli byłeś dzieckiem prominenta to skazany byłeś na Żeroma,
          Śniadka lub Sawicką, choć tam też dużo "zwykłych ludzi" chodziło.Ze stawianiem
          innych L.O przed Elektrykiem bym raczej uważał, bo wielu rady sobie nie
          dawało.Ponieważ, skończyłem i LO i Elektryka to wiem, że przedmioty ścisłe były
          wykładane naprawdę przez fachowców, czego o paniach z LO (mimo ich dyplomów z
          Jagiellonki) powiedzieć nie mogę.I za moich czasów pisałeś wstępny egzamin do
          LO i to było ok.
      • Gość: popi Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 17:51
        Szydłowski "poleciał" za mniejsze kanty. Przykładnie go odwołano, na jego
        miejsce do Ściegiennego przyszedł dość przyzwoity człowiek raczej spoza UKŁADU
        i troche lepiej się w tej szkole dzieje, naprawiają to, co popsuł
        ten "naprawiacz" w stylu p.Wodyk. Czekamy teraz na porządek w Norwidzie, panie
        prezydencie.
    • Gość: Agent Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: 80.48.137.* 06.10.05, 15:58
      Nie wiesz Krzysiu jak bardzo się mylisz. Taki tłuk przetrwa, bo będzie pod
      opieką dyrektorki, której dyscyplinująca rozmowa (cztaj: monolog) z wymagajacym
      nauczycielem, może zdziałać cuda i niestety jak dotychczas cuda te się zdarzają.
    • Gość: Agent Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: 80.48.137.* 06.10.05, 16:04
      Dodam jeszcze, że jeżeli nie podporządkujesz się warunkom z dyscyplinujacej
      rozmowy, to usłyszysz że na Twoje miejsce czeka 40 bezrobotnych nauczycieli.
      • Gość: michał Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 21:03
        ile takich dyscyplinujacych rozmow juz miales? i dlaczego?
    • Gość: Agent Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: 80.48.137.* 06.10.05, 16:10
      "Dziekujemy" "szlachetnym" działaczom z szeregów "uczciwej" sld za
      podrzucenie "przeuczciwej" i "przesympatycznej" dyrektorki.
      Wdzięczność dozgonna, zaraz się zwymiotuję :(-
    • Gość: babetka Mietek Tomala – moralność i opanowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 17:41
      A poza tym jestem bardzo spokojna, bo nad kielecką oświatą czuwa Dyrektor
      Wydziału Edukacji, Kultury i Ochrony Zdrowia w UM, którym jest pan Mieczysław
      Tomala.

Pan Mietek jest człowiekiem na wskroś uczciwym. Rzec można jest lustrzanym
      odbiciem przeuczciwego i przemoralnego Andrzeja Syguta.
      Pan Mietek miał wprawdzie kłopoty z tytułem „nauczyciela dyplomowanego”, bo
      załatwiony ten tytuł był w drodze niezbyt legalnej, przy czym nie obyło się bez
      fałszerstw, ale wszystko się wyjaśniło, tytułu już nie ma, a pan Miecio
      pozostaje jest świetnym i uczciwym dyrektorem w równie świetnym i uczciwym
      towarzystwie.

Dlatego w żaden sposób nie mogę uwierzyć, że w liceum były jakieś
      nieprawidłowości przy rekrutacji.

Tylko czasem, gdy jestem bardzo zmęczona, to przychodzi mi do głowy myśl, że w
      tej „oświacie” to nazbierało się mnóstwo g.ówna.
      Ale zaraz tę myśl z głowy wyrzucam, bo jak powiedział wielki człowiek,
      podobno „Takie będą Rzeczypospolite, jakie ich młodzieży chowanie”, a przecież
      Rzeczpospolita rośnie w siłę, a ludzie żyją dostatnio.
      • Gość: guru Re: Mietek Tomala – moralność i opanowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 17:48
        Kocham cię "babetko"!!
        • Gość: babetka Re: Mietek Tomala – moralność i opanowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 17:51
          To dość szybkie tempo, jak na tak poważne wyznanie :)))
          • Gość: ~guru Re: Mietek Tomala – moralność i opanowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 18:01
            Inteligencja, poczucie humoru, czego jeszcze potrzeba, żeby pokochać "babetkę"?
            • Gość: babetka Re: Mietek Tomala – moralność i opanowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 18:03
              Myślę, że uroda jest także niepoślednim argumentem.
              I tu muszę nieskromnie wyznać, żem bardzo urodna :)))
              • Gość: Bartek Re: Mietek Tomala – moralność i opanowanie IP: *.pkp.kielce.msk.pl 06.10.05, 20:11
                Lecz z tego co czytam to zupełnie niekumata i postkomunistka ;)

Do Rosji na autostrady ;)
                • Gość: anetka Re: Mietek Tomala – moralność i opanowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 16:59
                  Przeczytaj, Bartku, jeszcze raz wypowiedzi babetki. Istnieje taka kategoria
                  estetyczna, która nazywa się IRONIA. Ona ją właśnie stosuje. Nie lubi pani
                  dyrektor i innych, o których pisze. Pozdrawiam ciebie i babetkę.
              • Gość: michał Re: Mietek Tomala – moralność i opanowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 21:04
                Babetta była kochanką przesławnego króla Kazimierza Wielkiego, ale myślałem że
                już nie żyje.
                • Gość: ORTek Re: Mietek Tomala – moralność i opanowanie IP: *.devs.futuro.pl 06.10.05, 22:20
                  No, z historii to se, chłopoku, git pomykasz,skoroś za Babettą do Skawiny
                  trafił.Ale coś ty z temi kochankami za interes masz? Wszedzie tylko nałożnice
                  węszysz. Kopleksami mi tu zaiwania, czy jak? Może trza do psychologa iść... a
                  może metodami domowymi się podleczyć.
    • Gość: gość Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.10.05, 19:50
      pożyjemy,zobaczymy jak potoczą sie sprawy.
      • Gość: michał Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 21:08
        ten od 65 punktów zapłacił łapówkę w postaci:
        10 mln zł w gotówce
        2 mercedesów
        26 krów
        10 żyraf
        15 nubijskich niewolników
        i małej wyspy u wybrzeży Hiszpanii
        • Gość: Obserwator Rzeczy Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.devs.futuro.pl 06.10.05, 21:52
          Do tych pór imaginowałem sobie, że wszystko co tu ludziska powiedają - kłam
          jest wierutny i duby smalone... Ale tera to chyba dam wiarę słowom waszym imć
          Mały Rycerzu (Bo wierę z Wołodyjowskim sprawa?)... Azaliż tak se przecieumam -
          skoro tak powiedacie, to musi wiecie coś o tym, co na rzeczy jest... Boś widzę
          człek bywały i ze sprawą oznajomiony jak mało który... Zane są wam jej tajniki
          tak tajne, że aż trudno wiarę dać rewelacjom... Ale też ambiwalecja mnie jakaś
          dopada... Bo takoż coś mi się, mospanku, widzi czasem, jak tak ucho daję waszym
          słowom, że ten wasz dowcip cokolwiek konceptu pozbawion, a jeno żółci wam się
          ulewa i nie wiecie już co czynić macie... A no i tak mi sie coś iluminuje
          natenczas żeście kiep pospolity i tela. :)
        • Gość: znudzony Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 09:01
          Przestańcie już polemizować z tym ...synem, bo przecież widzicie, kto to, jakie
          ma zamiary i jakie argumety! Znowu się zrobi nudno:(( Pozdo dla Agenta i
          babetki!!! Dobre teksty
        • Gość: kaszcz Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 09:32
          W artykułach było tylko o łamaniu przepisów i rozporządzeń, nie czytałam, żeby
          pan Burda pisał o korupcji i łapówkach. Ale skoro tak twierdzisz "michale", to
          chyba wiesz i coś w tym jest. Pozdrawiam.
        • Gość: etam Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.net.autocom.pl 07.10.05, 14:38
          Łapówka za przyjęcie do liceum to minimum 500 zł w górę. Cena 500 zł jest
          żałośnie niska,ale tyle naprawdę wystarczy.

Szkoda tych świetnych dzieci,które miały po 140 punktów i się nie dostały.
          Poszły do słabszych szkół i niczego się tam nie nauczą.Będą musiały brac
          korepetycje przed maturą. A tumanki po 65 punktów /poziom zawodówki/ ale z
          plecami i kasą zajęły im miejsca.
          W klasie i tak chwalą się,ile dali i komu,więc wszyscy wszystko wiedzą.

Panie Prezydencie, w przyszłym roku nalezy trzymać rekrutację w łapach do
          końca.Od razu ogłosić,że w klasach ma być po 38 osób i tyle przyjąć.

Prosze też skontrolować osoby, które się teraz /październik/ przenosza z
          innych szkół.To też za łapówki.
    • Gość: Agent michał IP: 80.48.137.* 06.10.05, 21:55
      Widzę, że gość michał dwoi się i troi, czy tam robi bokami, by nadążyc z
      odpowiedziami na wszystkich forach. A może ma 11 palców? Dobre i to!?
      • Gość: Obserwator Rzeczy Re: michał IP: *.devs.futuro.pl 06.10.05, 22:12
        Może taki ma etat? He, he. Pozdro dla Agenta!

• Gość: eska Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 08:41
      przeciez tu mozna pasc trupem z wrazenia: sadowody na to ze popełniono lagodnie
      mowiac korupcje a kuratorium mowi ze wszystko jest ok ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
      gdzie ja jestem ?!!!!!!!!!!! Orwell jakby zyl to by ze smiechu go rozerwalo na
      kawalki... mamy przyklad jak odrobina wladzy kmiotkom WALI w leb. pani W. pani
      na wlosciach( III LO) ma WADZE i zadecydowala kogo przyjmie a kogo nie. a ze to
      ma sie nijak do jakichkolwiek zasad to nie ma znaczenia ludzie czy wy nie
      widzicie ze to granda?!!!!!!!!!!!!! jak mozna w ogole usprawiedliwiac taki
      przekrety?!!!!!!!!!!!!!!!!!!! na kogo tam sie wychowuje mlodziez jak maja taki
      przyklad!!!! litosci !!!!!!!!!!!!
      • Gość: przybysz Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.multi / 80.48.253.* 07.10.05, 18:19
        Bardzo ładne płotki. Ale nie wnoszą nic do dyskusji. Jak cały Twój post.
        No chyba, że po prostu lubisz pokrzyczeć. I o jakich dowodach konkretnie
        mówisz?
    • Gość: rodzic TRZEBA SPRAWDZIĆ TAKŻE INNE LICEA ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 14:13
      Jako rodzic licealistki (obecnie 2 klasa), wiem że także w innych szkołach były
      cuda z rekrutacją i to już w poprzednim roku. Dzieci wiedzą o tych przekrętach,
      bo jak można wytłumaczyć, że do jej szkoły dostała się osoba, która zawaliła
      egzamin gimnazjalny? Może Pan Prezydent Lubawski każe sprawdzić kogo w ubiegłym
      roku przyjęto z odwołania do tzw. "renomowanych liceów"?
    • Gość: postronny Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 14:40
      Zwykłą nagona na byłego komucha inspirowana z zemsty a młodzi uczniowie jak
      zwykle lotto !!!!!! takie sprawy jak przyjęcie do szkoły tylnymi drzwiami
      istniały , istnieją i istnieć będą pozdrawiam.
    • Gość: jeremi Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 15:06
      do michala:pani dyrektor jako wzor wszelkich cnot i nieskonczonej wprost
      uczciwosci nie baczac na mogace ja spotkac nieprzyjemnosci 34 osoby przyjela bo
      jej serce krawilo (sic!) na ludzka niedole. Nikt ich nie chcial bo biedactwa
      mialy 1/2 z mozliwych do zdobycia punktów wiec ona sie zlitowala. dozgonna
      wdziecznosc dla tej pani bo przeciez bylo to zupelnie bezinteresowne, taki
      poryw serca w obliczu ludzkiego nieszczescia. wez facet przemysl czy nie
      leciec z kwiatami...i reporterami bo to jakis ewenement jest...
      • Gość: michał bielecki Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 18:36
        hm, chciałbym, jeśli mogę wypowiedzieć się na tym forum, bo jak zauważyłem od
        kilku dni, pojawia się ktoś, kto jak mniemam podszywa się pode mnie. jestem
        synem wicedyrektor III LO, nie dyrektora. o ile mi wiadomo, pani dyrektor nie ma
        syna.
        nie pracowałem w III LO, a jedynie pełniłem wolontariat w ubiegłym roku. to tak
        na marginesie.
        a w samym temacie, o ile się zdążyłem zorientować kwestie merytoryczne są takie:
        -uczciwość/nieuczciwość przyjęcia uczniów z odwołania,
        -uczciwość/łapówkarstwo mojej matki oraz p. dyrektor III LO,
        kwestie emocjonalne:
        -poczucie krzywdy jednego, możliwe że większej liczby nauczycieli III LO
        -poczucie osobistej urazy p. prezydenta,
        -nihilistyczne nastroje być może absolwentów III LO w stylu "za moich czasów
        było lepiej"
        nie znam się na przepisach o procedurze przyjęcia uczniów do szkoły, ale jeśli
        kuratorium mówi, że nie było żadnych naruszeń prawa w przypadku tych przyjęć z
        odwołań, to ja wierzę, że się znają na rzeczy. mam wrażenie, że to dziennikarz i
        ludzie, którzy tu piszą nie znają przepisów. przypomina mi to trochę sprawę
        starachowickiech zakładów mięsnych i afery jaką pewne medium zrobiło wokół
        sprawy, której nie było. zakład nadal jest najlepiej kontrolowanym zakładem
        mięsnym, ich żywność jest nadal smaczna i zdrowa, ale ludzie mieli trochę
        emocji, a dziennikarze swoje pięć minut sławy.
        moja matka nigdy nie przyjęła żadnej łapówki za załatwienie jakiejkolwiek
        sprawy, nie przyjęła żadnego dowodu wdzięczności, ani niczego, co mogłoby
        sugerować korupcyjny układ. za jej uczciwość ręczę. również co do pani dyrektor
        nie mam żadnych wątpliwości, że nigdy czegoś podobnego nie zrobiła. znam ją na
        tyle dobrze z relacji towarzyskich oraz mojego krótkiego z nią kontaktu
        profesjonalnego. jestem pewien, że żaden z uczniów nie został przyjęty do szkoły
        dzięki protekcji.

Przykro mi z powodu obrazy, jakiej doznali nauczyciele III LO, przykro mi także,
        że nie są oni zadowoleni z sytuacji, w jakiej się znajdują, że konkurs na
        stanowisko dyrektora wygrał ktoś inny, niż chcieli. ale niezadowolenie to mogą
        wyrażać wprost do mojej matki i pani dyrektor, znam je na tyle, że wiem, iż
        zrobią wszystko, co w ich mocy, aby nauczyciele ci byli zadowoleni. działania,
        jakie podejmowała moja matka i pani dyrektor zawsze miały na celu dobro szkoły,
        uczniów i nauczycieli. a ktoś przeciwne twierdzenie, jest niestety wyrazem
        przekonania o spiskowej teorii, bo jaki sens ma opinia, że dyrektor szkoły dąży
        do jej upadku? mniej więcej taki sam, jak oskarżać Wałęsę, że współpracował z
        SB, czyli że pracownik SB doprowadził do upadku systemu, który miał obowiązek
        chronić. wydaje mi się, że to jest nielogiczne.
        • Gość: babetka Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 18:40
          "mniej więcej taki sam, jak oskarżać Wałęsę, że współpracował z SB, czyli że
          pracownik SB doprowadził do upadku systemu, który miał obowiązek chronić.
          wydaje mi się, że to jest nielogiczne".

Kolega posiada bardzo uproszczoną wizję "upadku systemu". Czy kolega tę wizję
          zaczerpnął od mamusi?
          Czy mamusia uczy dzieci, że Wałęsa spowodował "upadek systemu"?
        • Gość: Nadzieja Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 21:43
          Chyba pęknę ze śmiechu, dobro nauczycieli, dobro szkoły? haha dobre... nieźle
          się ubawiłem... a o których nauczycielach mowa? są lepsi i gorsi, wazeliny,
          dupowłazy, pociotki, córki, siostrzenice i inni bliżej lub dalej
          spokrewnieni... ludzie bez honoru, bez godności, za złotówkę by sprzedali
          własną matkę... ci mają dobrze, a jak... żyć nie umierać, robią co chcą. A kto
          cierpi? Uczciwi, pracowici, oddani, tak tak są jeszcze tacy, co prawda na
          wymarciu, niczym kiedyś dinozaury ale są... Im wszystko co się dzieje bokiem
          już wychodzi, ale są bezradni. Niczym owce pośród stada wilków. Ilu już
          wspaniałych nauczycieli odeszło, niektórzy dzięki pokrętnym manipulacjom,
          niektórzy dobrowolnie, nie mogąc patrzeć na powolną śmierć III L.O. Szkoła
          chyli się ku upadkowi moralnemu. Nic gorszego nie mogło się przytrafić. Dno.
          Depresja. Panie Prezydencie, może najwyższy czas otworzyć oczy? Niech zwycięży
          prawda i dobro. Niech w końcu zostanie przywrócony porządek i ład. Szkoła to
          szkoła, a nie cyrk!!!
          • Gość: stara panna Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 17:41
            Jak można tak s-ć w swoje własne gniazdo ? !!!!!!
            • Gość: kaszcz Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 12:47
              "Czy ten ptak kala gniazdo, co je kala,
              Czy ten, co mówić o tym nie pozwala?" (Cyprian Norwid)
        • Gość: carlos Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 21:31
          tu nie chodzi o to czy ktoś zna się na przepisach czy nie, ale o zwykłą
          uczciwość, wystarczy zobaczyć liczbę punktów uczniów przyjętych poza systemem
          aby zwątpić w tą uczciwość
    • Gość: babetka Proste pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 18:23
      Jako, że pani Ania Wodyk jest prominentną członkinią Demokratycznej Unii
      Kobiet, to nasuwają się różne pytania.
      DUK deklaruje, że jest ruchem kobiet niezależnie myślących.

W związku z tym pytanie – czy pani Ania myślała niezależnie podejmując decyzje
      o przyjęciach do liceum?
      • Gość: babetka Proste pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 18:24
        DUK deklaruje, że jest ruchem wspierającym te przemiany, których celem jest
        praworządność.

W związku z tym pytanie – czy pani Ania podejmując decyzje o przyjęciach do
        liceum wspierała i propagowała praworządność?
      • Gość: babetka Proste pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 18:35
        DUK poparła panią Marię Szyszkowską, jako kandydatkę na prezydenta RP. Pani
        Szyszkowska jest orędowniczką tolerancji, w tym legalizacji małżeństw
        homoseksualistów i prawa do posiadania dzieci przez pary homoseksualne.
        W związku z tym kilka pytań do pani Ani:

- czy w kierowanej przez siebie szkole pani Ania dopuszcza niewinne pieszczoty
        gejów lub lesbijek na pauzach międzylekcyjnych?

- jeżeli pary homoseksualne będą mogły posiadać dzieci i jeżeli na wywiadówkę
        przyjdzie jedno z rodziców gejów, to pani Ania będzie mówiła o rodzicu, że
        zgłosiła się mamusia, czy tatuś?

- czy pani Ania dopuszcza, aby do klasy w Jej szkole uczęszczało małżeństwo
        gejów lub lesbijek?

- czy pani Ania jest również tolerancyjna dla takich mniejszości seksualnych,
        jak zoofile lub nekrofile? Czy zoofile będą mogli przychodzić do szkoły ze
        swoim ukochanym zwierzątkiem?
        • Gość: przybysz Re: Proste pytania IP: *.multi / 80.48.253.* 07.10.05, 19:13
          No proszę, jeden post wystarczy aby wyszło szydło z worka. Taka na pozór
          inteligentna osóbka, a tak naprawdę to ciemnogród.
          Nie znam dyrektorki liceum, nie wiem jakie zasady tam panują, ale mam
          nadzieję, że kobiety pokroju Babetki się za nauczanie czy co gorsza
          wychowywanie dzieci nie biorą. Ani w tej szkole, ani w żadnej innej.
          • Gość: babetka Re: Proste pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 19:16
            A w3 czym wyszedł ten "ciemnogród"?

A może kolega jest nietolerancyjnym komuno-faszystą i nie uważa, że zoofile i
            nekrofile są mniejszościami seksualnymi?

Dalej kolego! Okaż swoją tolerancję!
            • Gość: przybysz Re: Proste pytania IP: *.multi / 80.48.253.* 07.10.05, 19:35
              "czy pani Ania jest również tolerancyjna dla takich mniejszości seksualnych,
              jak zoofile lub nekrofile? Czy zoofile będą mogli przychodzić do szkoły ze
              swoim ukochanym zwierzątkiem?"

No jeżeli ktoś dewiacje takie jak zoofilia i nekrofilia nazywa mniejszościami
              seksualnymi i kładzie do jednego worka z homoseksualizmem to jest to moim
              zdaniem ciemnogród.

Mam nadzieję że innych pojęć nie mylisz, na przykład aborcja i eutanazja, albo
              uczciwość i korupcja.
              • Gość: babetka Re: Proste pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 19:45
                Nie rozumiem, w czym jest gorszy pociąg seksualny do zwierzątek lub ukochanych
                zmarłych od pociągu do osób tej samej płci.
                I nie rozumiem także, dlaczego potępiany jest pociąg seksualny do osób tej
                samej płci w wieku dziecięcym.

Racz mi to wytłumaczyć – dlaczego, jak chłop z chłopem to jest miłość, a jak
                chłop z owieczką to jest dewiacja?

Ty na pewno nie jesteś tolerancyjny. Musisz pozostawać pod wpływem ideologii
                komunistyczno – faszystowskiej.
              • Gość: babetka Ja bardzo popieram związki gejów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 20:08
                Bo związki gejów sprzyjają równouprawnieniu, tolerancji i partnerstwu.

Bo wyobraźmy sobie, że geje będą mogli zawierać małżeństwa i mieć dzieci.
                I wyobraźmy sobie, że jest w szkole lekcja o równouprawnieniu w rodzinie. I
                zgłasza się takie dziecko z małżeństwa gejów i mówi:
                - U nas w domu jest duże równouprawnienie – raz mamusia wkłada tatusiowi
                członka w odbyt, a raz tatuś mamusi.

I czy to nie będzie wspaniała nauka tolerancji, partnerstwa i równouprawnienia
                w rodzinie zamiast głupot o praniu, zmywaniu i prasowaniu?
        • Gość: uczennica Re: Proste pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 19:15
          Do babetki, po co pytasz czy się pieścimy ?? Jak nie, jak tak? pieścimy się i
          na pałzach i na lekcjach. Czasem są zakazy, no bo jak określić takie coś.."ja
          nie będę się z Wami pie...ł, nauczycie się tego czy nie"? - czy nie jest to
          zapowiedź pieszczot. Ale tak się z nami pieszczą i w wielu innych szkołach i w
          pracy, to jest normalka, a nie molestowanie - Boże broń. A Pani Szyszkowska
          jest ideałem kobiety wyzwolonej, znaczy tak z wyglądu wyzwoli się z tych
          doczesnych niedogodnośći max. za 30 lat, może wcześniej, kto wie ???
    • Gość: fuzzy Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 18:38
      z uwaga czytam wszystkie artykuly dotyczace tej sprawy i do tej pory nie
      wypowiadalem sie na forum bo wydawalo mi sie ze to i tak nieczego nie zmieni.
      Dalej tak uwazam ale chce dodac swoje zdanie. Jestem absolwentem tej szkoly i z
      ogromnym zalem czytam co sie tam teraz dzieje. Ja pamietam cudowna Dyrekcje,
      wspanialych Nauczycieli ( p. Bukowski, p. Zdeb, p. Herman) i najwspanialsza
      Wychowawczynie - p. Semaniak - Nauczyciela i Czlowieka, ktorego darze ogromnym
      szacunkiem. nie bylo przekretow, afer byla SZKOLA, z atmosfera , ktora stawiam
      za wzor kolegom i wspominam z sentymentem. zal mi ze uklady spowodowaly zmiane
      dyrekcji i jak widac nie na lepsze( fasada nic nie znaczy), bo ta SZKOLA dlugo
      pracowala na swoja opinie a zszargac ja mozna bardzo szybko. przykre...
    • Gość: postronny Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 21:52
      Pan , Pani Fuzzy czy to był wpis sponsorowany?
    • Gość: fuzzy Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 09:48
      do postronnego: widze ze bardzo cie ciekawi kim jestem. przeciez pisalem jestem
      absolwentem tego liceum, skonczylem je 4 lata temu i po prostu dobrze je
      wspominam. przeszkadza ci to postronny? chyba tak . ciekawe panie/pani
      postronny kto tobie zleca? sponsoruje? wypowiedzi....
      • Gość: Obserwator Rzeczy Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.devs.futuro.pl 08.10.05, 16:34
        Postronny, to od postronka na szyi tegoż? Czyjaż to ręka dzierży drugi jego
        koniec?
        Pozdro fuzzy, babetka, agent! ;)
    • Gość: ha ha Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 17:46
      Kogos to przypomina to ha,ha
    • Gość: qwerty Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.chello.pl 10.10.05, 21:42
      Jak ktoś się nie dostał do Norwida, to niech lepiej idzie to zawodówki...
    • Gość: jack Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.05, 14:45
      Panie Prezydencie zagrzmij!!! Nie czekaj Pan na wyniki "śledztwa" z kuratorium,
      które ośmiesza się w tak ewidentnych i prostych sprawach. Pana szanuję, dziwi
      mnie spokój pana Syguta, o którym do dzisiaj miałem jak najlepsze zdanie. Pani
      Dyrektor za pokutę polecam lekturę wierszy Norwida.
      • Gość: uczen 1 kl Re: Do III LO można się było dostać nawet z 65 pu IP: *.piekoszow.org / *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 15:59
        wiem ze w mojej klasie sa osoby ktore ialy mniej niz 100 pk ciekawe jak sie
        dostały?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka