Dodaj do ulubionych

Co mam zrobic z pieskiem ??

06.10.05, 13:15
Mam problem z moim pieskiem :
Pisiek ma 10 lat jest Kudłatym kundelkiem, jest pieszczochem i nigdy nikogo
nie ugryzl.
Zawsze w domu byl moj brat wiec nie bylo problemu, niestety od czasu gdy brat
poszedl do wojska, psem niestety nie ma sie kto zajac.
Gdy pies zostaje sam w domu, szczeka piszczy czym wkurza sasiadow i rozwala mi
mieszkanie.
Co ja mam z nim zrobic ??
Obserwuj wątek
    • kakui Re: Co mam zrobic z pieskiem ?? 06.10.05, 14:14
      zawiesc bratu do woja
      • dziewczynaszermierza Re: Co mam zrobic z pieskiem ?? 06.10.05, 14:17
        ciekawe czy byla bys taka madra jak bym napisala ze chce go uspic... a nie
        rozwiazac problem w inny sposob...
        • kakui Re: Co mam zrobic z pieskiem ?? 06.10.05, 14:37
          mozesz jeszcze sprzedac albo oddac do schroniska. zadajesz pytanie na ktore
          wiesz jakie beda odpowiedzi i sama wiesz chyba co robic. masz jeszcze inne
          mozliwosci? ja nie widze. no chyba ze sie pozbedziesz go jadac samochodem to.
          to tez mozliwosc.

spodziewalas sie ze napiszemy " przyzwyczai sie, uda ci sie, na pewno bedziecie
          szczesliwi, ktos go przygarnie"? zawiodlas sie.
          • dziewczynaszermierza Re: Co mam zrobic z pieskiem ?? 06.10.05, 14:49
            Spodziewalam sie ze ktos moze mial podobny problem, jakos sobie poradzil i
            moglby cos napisac...
            Ale Twoje pomysly o zawiezieniu bratu do wojska albo oddaniu do schroniska sa
            naprwde zalosne i malo smieszne, wiec moze sie nie wypowiadaj.
            • mysiam1 Re: Co mam zrobic z pieskiem ?? 06.10.05, 14:50
              Czy przez 10 lat swojego życia pies nigdy nie zostawał sam?
    • ninus7 Re: Co mam zrobic z pieskiem ?? 06.10.05, 14:53
      Wojsko teraz trwa tylko 9 miesięcy. Ile godzin piesek zostaje w domu sam?
      Jeżeli to około 6 - 8 godzin to chyba wytrzyma, tylko trzeba z nim wyjść na
      długi spacer, wtedy może nie będzie miał chęci robić demolkę z domu i męczyć
      sąsiadów. U mnie czasami suka siedziała przez 6 godzin sama, jak jeszcze
      chodziłam do szkoły, ale rano fundowałam jej godziny spacer i po powrocie ze
      szkoły też. Kiedy wychodziłam prawdopodobie szła spać bo meble były w całości,
      a sąsiedzi nigdy mi się nie skarżyli.
      Jeżeli piesek siedzi więcej godzin to można to załatwić w inny sposób. Piszesz
      że jest sympatyczny i nie gryzie ludzi, może ktoś ze znajomych, rodziny może go
      wyprowadzić na spacer, zająć go na 2 godziny kiedy Cię nie ma w domu. Wtedy
      może nie będzie demolował domu i tęskił kiedy jest sam.
      Spróbuj wyprowadzać go na długie spacery i popytaj wśród znajomych czy rodziny
      może ktoś się zgodzi zająć się chociaż na parę godzin pod Twoją nieobecność
      psiakiem.
      Pozdrawiam. Trzymaj się :)
      • begietka Re: Co mam zrobic z pieskiem ?? 06.10.05, 15:20
        Możesz spróbować zamykać go w klatce, ale to nie wyeliminuje szczekania, tylko
        demolkę...
        • alcoola Re: Co mam zrobic z pieskiem ?? 06.10.05, 16:32
          Bardzo dobrze działa zostawianie włączonego radia czy telewizora, ja miałam
          podobny problem po przeprowadzce, pies do tej pory zostawał bez problemu, a w
          nowym mieszkaniu bał się zostać, szczekał i wył. Gadające do niego radio czy
          telewizor uspokajało go i nie szczekał.
          • dziewczynaszermierza Re: Co mam zrobic z pieskiem ?? 06.10.05, 17:23
            Dziekuje za odpowiedzi, napewno sprobuje jakos ta sytuacje rozwiazac.
            Moze jakies srodki uspokajace dla psa ??
    • nefre85 Re: Co mam zrobic z pieskiem ?? 06.10.05, 19:36
      W tym wieku nie radzę stosowac leków uspokajających, bo raczej mu nie pomogą a
      mogą zaszkodzić.A nie myslałaś o towarzyszu dla swojego psa?
    • dorocha Re: Co mam zrobic z pieskiem ?? 07.10.05, 10:34
      miałam ten sam problem z dorosłą dobermanką - nie pomagało nic.
      kupiłam obrożę antyszczekową w Decathlonie (dział myśliwski) - działa :) a
      sunia nie wygląda na nieszczęśliwą.
      pzd.
      • ateresa21 Re: Co mam zrobic z pieskiem ?? 07.10.05, 10:51
        Tak jak mój przedmówca, jeśli lubisz zwierzęta a wynika że tak to może
        drugiego do towarzystwa. Znajoma też miała podobną sytuację. Wył szczekał
        dokupiła i pieski ładnie się bawią i nie tęsknią. ( Zaznaczam jednak, że jest
        to ogród i nie sa uwiązane).
        • kiecha3 Re: Co mam zrobic z pieskiem ?? 10.10.05, 08:36
          to o czym wszyscy piszecie jest zdiagnozowaną chorobą... to stres separacyjny..
          jest szereg artykułów na ten teman w " weterynaria w praktyce" ( wyd. Elamed)
          Jeżeli ktoś byłby zainteresowany to moge je wysłać na maila ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka