waldek.kiepski 11.10.05, 18:11 i odszczekuj!!! Biegiem kundelku! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pafnucy33 Mogę się tylko zgodzić z tym. 11.10.05, 18:14 Co nie zmienia faktu, ze sprawa powinna byc wyjasniona na 100%. Bo moze komus to zwisa, ale ja na czlowieka, ktorego dziadek gotow byl sluzyc w W. na pewno nie zaglosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Re: Mogę się tylko zgodzić z tym. 11.10.05, 19:03 Co innego jak by się zgłosił do NKWD tak jak "podobno" twój dziadek. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna.gronkiewicz-waltz Re: Mogę się tylko zgodzić z tym. 04.11.05, 23:34 To chyba ojciec Cimoszewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Mogę się tylko zgodzić z tym. 04.11.05, 19:17 Poczytaj ksiazki Brunona Zwarry.To taki Gdanski pisarz.Moze po przeczytaniu cos zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Nie zmienia to faktu, że Tusk kłamał. 04.11.05, 23:29 Dobrze wiedział ( i wie znacznie więcej niż zostało ujawnione ) o przeszłości swojego dziadka ( jak również nieco dalszej rodziny ). Nazwisko Tusk nie jest zbyt powszechnym nazwiskiem. Kuzyni Donalda w latach 80-tych przesiedlali się do Niemiec i niemieckie obywatelstwa dostawali na jakiejś podstawie. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Nie zmienia to faktu, że Tusk kłamał. 04.11.05, 23:33 adalberto3 napisał: > Dobrze wiedział ( i wie znacznie więcej niż zostało ujawnione ) o przeszłości > swojego dziadka ( jak również nieco dalszej rodziny ). > Nazwisko Tusk nie jest zbyt powszechnym nazwiskiem. Kuzyni Donalda w latach > 80-tych przesiedlali się do Niemiec i niemieckie obywatelstwa dostawali na > jakiejś podstawie. :))) W tych latach to cale wsie sie wynosily. Wystarczylo, ze kacykom partyjnym nowe tereny lowieckie byly potrzebne. Chcial, czy nie chcial. Paszport i wynocha! :(( Odpowiedz Link Zgłoś
banfield Re: Kurski! Albo pokaż "poważne źródła" albo pod 04.11.05, 23:40 Nie wiedział wnuk,że dziadek był w Wermachcie. Ale.. wiedział ,że nie był na ochotnika . To jest obraza inteligencji. Chociaż temat jest do doopy. Odpowiedz Link Zgłoś
menea Re: Kurski! Albo pokaż "poważne źródła" albo pod 04.11.05, 23:41 wiarygodność człowieka z zasadami Donald Tusk o dziadku w Wehrmachcie: "To podłe kłamstwo. Moi dziadkowie nie byli w Wehrmachcie, tylko w obozach koncentracyjnych" ("GW", 12X) Donald Tusk o dziadku w Wehrmachcie: "Naprawdę nie wiedziałem, że mój dziadek służył w Wehramachcie" ("Rzeczpospolita", 15-16 X) Sylwia Pietrzykowska (wnuczka Józefa Tuska, Jej matka, Eleonora, była siostrą Donalda seniora.): "O służbie u generała Andersa Sylwia Pietrzykowska nie słyszała. Twierdzi natomiast, że o wcieleniu do Wehrmachtu wie od niepamiętnych czasów. (T. Gawiński, Prawda o przodkach Donalda, Angora, 23 X, s.15), polit.blog.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś