Dodaj do ulubionych

TBS w Toruniu i Unikamp

12.10.05, 20:03
Jestem zainteresowana kupnem mieszkania w Toruniu, a że dysponuję tylko
niewielką kwotą, kombunuję, jak mogę.
Więc:
1) czy w Toruniu są mieszkania w TBS, jeśli tak, na jakich zasadach to działa?
2) O co chodzi z mieszkaniami firmy Unikamp? Bo w 17000zł za m wierzyć mi się
nie chce (nowe bloki). Co więcej, firma ta nie ma strony internetowej, w
sieci nie istnieje.
Jeśli ktooś mógłby mi odpowiedzieć, byłabym wdzięczna.
Maggie
Obserwuj wątek
    • Gość: Arek Re: TBS w Toruniu i Unikamp IP: *.petrus.com.pl 12.10.05, 20:17
      Co do TBS-u:

www.ttbs.pl/
      W Unikampie cena za metr to okolo 2100 do 2200,Czyli praktycznie najtańsze mieszkania w Toruniu.

Inni developerzy:

Marbud www.marbud.pl

Budlex www.budlex.pl

Urbański www.urbanski.pl
    • Gość: piotr Re: TBS w Toruniu i Unikamp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 21:05
      jezeli chodzi o unikamp to mozesz sobie podarowac kase sciagaja a mieszkania i
      tak szybko nie dostaniesz ...ja czekam od sierpnia a blok stan surowy i jak ide
      do biura to tylko kawki proponuja i ze wszystko bedzie oki...chyba ze chcesz
      powalczyc z nimi w sadzie o przeciagniecie terminu to nie ma problemu....ale
      jesli chodzi o zamieszkanie to zalosne a i rozmieszczenie pokoi jest
      beznadziejne..bylem ostatnio ogladac bloczek jaki stawiaja na strzalowej to
      kibelki sa jak ratusz na rynku...super!!!pozdrawiam
      • Gość: b3ut Re: TBS w Toruniu i Unikamp IP: *.torun.mm.pl 13.10.05, 00:28
        Bliska mojemu sercu Osoba kupiła rok temu mieszkanie w Unikampie i powodów do
        niezadowolenia nie ma.
      • Gość: WITAS TO PO CO KUPOWAŁEŚ? IP: 212.160.87.* 13.10.05, 10:03
        KIBELIKI JAK RATUSZ? O CO CHODZI?
        ROZPLANOWANIE SŁABE TO PO CO SIE DECYDOWALES NA TO MIESZKANIE?
        ZRESZTA W PLANACH MOŻNA ZAWSZE ŚCIANY POPRZESÓWAĆ.
        OD SIERPNIA STAN SUROWY?
        A JAK OSTATNO JECHALEM TO WIDZIALEM, ŻE WSZYSTKIE BLOKI JUZ SĄ SKOŃCZONE...
        • Gość: kibelki jak ratusz Re: TO PO CO KUPOWAŁEŚ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 12:16
          z kibelkami to chodzi o to ze stoja na srodku pokoju i wygladaja jakby to byl
          dziedziniec ratusza przynajmniej tak mi sie to skojarzylo moze Ty to inaczej
          odbierzesz...najlepiej przejedz sie na strzalowa 10 pochodz i poogladaj
          mieszkania i zobaczysz dlaczego cena jest tak niska no i najwazniejsze spytaj
          robotnikow na kiedy mial byc oddany bloczek,,,,,,,31 sierpnia 2005czy to jest
          fer w tych czasach...jakby pieniedzy nie brali z gory po skonczonych etapach
          budowy tylko po oddaniu budynku to by moze bylo inaczej a tak to jest ze
          prezes nigdy na budowie nie byl....
          • Gość: WITAS ALE JAK NA SRODKU IP: 212.160.87.* 13.10.05, 12:31
            POKOJU SĄ KIBELKI????
            KIBELKI SĄ CHYBA W ŁAZIENCE?!!
            A CO SŁABA JAKOŚĆ WYKONANIA TYCH MIESZKAŃ?
            JA SAM KIEDYS SIE ZASTANAWIALEM NAD MIESZKANIEM UNIKAMPU ALE DZIELNICA MI NIE
            ODPOWIADA. GDYBY BUDOWALI PO 2. STRONIE WISLY TO BYM PEWNIE KUPIL.
    • Gość: aaa unikamp jest w pewien sposob powiazany z unikonem, IP: *.petrus.com.pl 12.10.05, 23:10
      ktory kiedys splajtowal (ze 2 lata temu?)
      i torche ludzi stracilo pieniadze, ktore wplacili, w tym moja przyjaciolka.
      Tez mieli najtansze mieszkania.
      Ale tez 2 lata temu byl baedzo ciezki czas dla developerow.
    • Gość: zor Szczegoły rynku nieruchomosci w Toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 09:03
      Szczegoły rynku nieruchomosci w Toruniu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=689&w=24180102&v=2&s=0
    • Gość: WITAS Re: TBS w Toruniu i Unikamp IP: 212.160.87.* 13.10.05, 09:30
      unikamp ma juz gotowe mieszkania mozna je zobaczyć i nie ma powodu do obaw, że
      kasę wezmą i nie dotrzymają terminów. w toruniu to najtańsza oferta ale za
      wisłą... moim zdaniem jedyny minus to lokalizacja... ale tbsy są jeszcze dalej
      za wisła bo w czerniewicach.
      • Gość: piotr Re: TBS w Toruniu i Unikamp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 10:06
        czy ty kolego kupowales mieszkanie w unikampie???ja to zrobilem transze poszly
        a bloczek stoi ...niedokonczony i Ty mowisz ze nie ma powodow zeby im
        zaufac..oj cos jest nie tak....a z tego co wiem przy skladaniu w sadzie
        papierwo o zadoscuczynienie kobietka sie zasmiala.....tyle ma wnioskow juz na
        ta firme...
      • maciek791 Re: TBS w Toruniu i Unikamp 28.03.06, 11:44
        witam,

jestem mieszkancem lewobzeza. to ze ktos mowi "moim zdaniem jedyny minus to
        lokalizacja [wypowiedz o ul strzalowej-unikamp]... ale tbsy są jeszcze dalej za
        wisła bo w czerniewicach" mnie smiesza i przerazaja. ludzie przeciez
        mieszkaniec takiej strzalowej ma blizej do centrum niz mieszkaniec wrzosow,
        rubinkowa, jakubskiego i mokrego i innych. mowisz most..hmm...a stales kiedys w
        korku na lubickej?to fakt-lewa strona jest zaniedbana. ta strona ma naprawde
        wielka przyszlosc-prawa strona sie dusi, prawa strona to blokowiska (oprocz
        wrzosow), lewa strona to domki jednorodzinne, 50 % spoleczenstwa z lewj strony,
        ktorzy JUZ wiedza ze lewa strona ma wiecej plusow niz minusow, trasy
        srednicowe, autostrada. I jeszcze jedno-bedzie czas to tu bedzie centrum :)
        pozdrawiam
        • torunianin1 Re: TBS w Toruniu i Unikamp 28.03.06, 15:44
          Masz racje, ale tak sie utarło.
    • Gość: oszukany Re: TBS w Toruniu i Unikamp IP: *.elementy.pl 13.10.05, 10:47
      Jeżeli ten UNIKAMP ma coś wspólnego z UNIKONem, a szczególnie z jego prezesem
      Markiem Konikiewiczem, to omijaj z daleka. Próbowałem kiedyś podjąć z nim
      współpracę, na szczęście byłem czujny i nie utopiłem w tym zbyt dużo, ale
      przestrzegam nawet przed podaniem mu ręki.
      • Gość: WITAS tylu oszukanych i oni dalej działają!?!?!?! IP: 212.160.87.* 13.10.05, 11:32
        • Gość: vvv Masz wiele innych firm, nie musisz tam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 11:37
          Masz wiele innych firm, nie musisz tam.
          • Gość: witas no ale tam najtaniej....to ludzi kusi! IP: 212.160.87.* 13.10.05, 11:43
            • Gość: ale ale UNIKN tez byl najtanszy i tez troche zbudowal IP: *.astri.uni.torun.pl 13.10.05, 13:07
              ale przekrety byly i sie przekrecil.
              A pozatym mieszkania stoja....
              A sa gotowe do zamieszkania i mozesz zaplacic i juz w nim mieszkac?
              Bo na ogol te co juz stoja to juz dawno sa wykupione.
    • Gość: wiciu Re: TBS w Toruniu i Unikamp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 13:34
      droga megi. ja rowniez zamierzam kupic mieszkanie w UNIKAMP. czy ostatni
      miesiąc przyniosl ci jakiesnowe info o tej firmie? Co mowi twoj wywiad...?

pozdrawiam
      • Gość: witas unikamp-czy warto?????????????? IP: 212.160.87.* 08.11.05, 13:47
        nie ma juz wolnych
        mozna sie zapisac na 2006 rok.
        ale czy warto????
        tanio i to widac:
        parapety plastykowe
        słabej jakości panele
        po prostu taniocha....
        no i za mostem - korki i dzielnica niezbyt fajna.
        za 2,5 grabowscy na wiązowej
        lub 2,6 kopernik na świętopełka(full wypas)
    • Gość: EX SPRZEDADZA WSZYSTKO! JEST GŁÓD MIESZKAN W T-NIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 15:37
      I TAK SPRZEDADZA WSZYSTKO! TERAZ JEST GŁÓD MIESZKAN W TORUNIU.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka