katolik_polski1 19.11.05, 15:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
werter-6 a Więc wojna? 19.11.05, 15:14 A więc stalo, dzień dzisiejszy stal się cezurą w historii najnowszej Polski,reżim kaczyńskiego zainaagurowal 4-tą republikę katolicką, która przez przypadek dostala się do Unii Europejskiej.Konsekwencje dla Polski wynikające z dzisiejszych wydarzeń będą oczywiste,maksymalna marginalizacja pozycji Polski na arenie międzynarodowej, która doprowadzi niechybnie do wyrzucenia kraju ze strukrtur wspólnoty!A potem? Nie trudno zgadnąc,po równi pchylej ku wojnie domowej, "Mialeś chamie zloty róg" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1939pamietamy [...] IP: *.icpnet.pl 19.11.05, 15:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gustaw16 Czy Polski Katolik kocha i szanuje wszystkich? 19.11.05, 23:33 ROWNIEZ MNIEJSZOSCI. NIESTETY MILOSC ROZUMIANA JEST BARDZO WASKO PRZEZ KATOLIKOW POLSKICH. JAK JESTES TAKI JAK JA TO "Z BOGIEM", JAK NIE TO SIE ZMIEN ALBO LECZ. TROCHE ZA BARDZO W PRAWO LUB LEWO ODSTAJESZ, TO ZOSTAN W DOMU. ZUPELNIE NIE ROZUMIE CZEO SIE TAK UCZEPILI GEJOW. CZEGO SIE TAK ICH BOJA? Odpowiedz Link Zgłoś
chrongen Re: Co teraz będzie zakazane 20.11.05, 00:58 Kierując się logiką kaczyńskich nie można wydawać zgody na żadne zbiorowe imprezy, które mogą zakończyć się zadymą. Tak więc wkrótce skończymy z meczami piłkarskimi (wiadomo co mogą kibole)? Potem z koncertami rockowym (ach ci sataniści - na pewno pobiją katoli albo na odwrót)? W końcu z lotami samolotem (samolot można porwać i zadyma będzie straszna)? W takim układzie przyjdzie nam gnić w domach i oglądać apolityczną telewizję (apolityczną, czyli pisowską). A jak w dzienniku pokażą Białoruś, to będziem się śmiać z Biłorusinów, że wybierają sobie na prezydenta debila. Odpowiedz Link Zgłoś
muflonex Analogii jest więcej 20.11.05, 03:19 Ludzie, którzy zazwyczaj rzucają kamieniami, apelują, by zakazać Marszu Równości. To trochę tak, jakby gwałciciele i rabusie domagali się wprowadzenia zakazu wychodzenia po zmroku. Bo jak ktoś wychodzi, to niech nie dziwi się, że go zgwałcą i okradną. W tym kraju wszystko stoi na głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.schmid STRACH POMYSLEC W JAKIM KIERUNKU ZDĄZA TA IV RP... 20.11.05, 04:20 Ja myslę ze analogie kaczynskich do Łukaszenki sa bardzo słuszne. Najpierw głosne krzyki że trzeba tych polityków co trwonią pieniadze podatników pozamykać a teraz prezydent elekt wozi sie rządowym samolotem (co podatnika kosztuje co najmniej kilkadziesiąt tysięcy zł a nawet Kwach jako prezydent elekt nie latał rządowymi samolotami tylko rejsowym jak kazdy normalny człowiek) na wakacje ha i to jeszcze dokąd , na Sycylię... mogł chociaz bardziej poprawne politycznie miejsce sobie wybrac... No ale cós Mafia sycylijska tez jest podobno bardzo katolicka... Teraz zaczyan sie dyskryminacja mniejszosci i metody rodem z Białorusi... Ale teraz tylko to można rece rozłozyc ... Od roku siedze w USA i chyba tu jeszcze posiedze a chciałem na wiosne wócic... Zawsze uwazałem amerykanów za najgłupszy naród swiata jednak po ostatnich wyborach coraz bardziej nabieram pewnosci co do roli przewodniej własnych rodaków w tym rankingu. Nie wiem może dla mnie było oczywiste że Kaczyńscy to typowi demagodzy kolejny przykład polityków którzy wiel obiecuja a gó.. robią ale najgorsze jest to że oni wierzą w jakies swoje urojone ideologie prawicowo zasciankowo katolickie. Myslałem że to nie możliwe żeby ich wybrano , że przeciez nie można byc tak głupim zeby nie widziec że to co mówią to czysta demagogia zwyczajne takie same jak poprzednio obietnice bez pokrycia... przecież to oczywiste to az kłuło w oczy w przemówieniach kaczyńskich w debatach... ale może to tylko dla niewielu było takie jasne, w koncu nie każdy jak ja studiował nauki polityczne i uczył sie tych prostych czasem wręcz prymitywnych chwytów propagandowych, socjotechnicznych itp itd.. Ale naród wybrał... sam nie wiem juz czy naród naiwnych idiotów czy masochistów... Jest jak widac kaczor lata sobie na wakacje nawet jeszcze nie będac prezydentem za pieniądze podatników rządowym samolotem w Poznaniu zakazuje sie marszu równosci a uczestników wyłapuje i wsadza do suk ... zupełnie jak za starych dobrych czasów a to dopiero jescze początek... PIS w koncu dogada sie z samoobroną i LPRE i dopiero wtedy zobaczymy co to jest złodziejstwo i ciemnota.... Ale czegóz mozna sie spodziewac po dwóch gosciach którzy kariere zaczynali od podpie..nia księzyca.... Jak juz krasc to sie nie rozdrabniac co nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Re: STRACH POMYSLEC W JAKIM KIERUNKU ZDĄZA TA IV 20.11.05, 08:02 Tu nie chodzie tylko o mniejszości, one są tylko pretekstem !! Odpowiedz Link Zgłoś
aronii Re: STRACH POMYSLEC W JAKIM KIERUNKU ZDĄZA TA IV 20.11.05, 08:43 Człowieku ty tu nie wracaj jak moasz mozliwość zostać, to durny i ciemny kraj, jak ja niestety nie wyjade ale jak tak dalej będzie i moje dziecko podrośnie dam mu kase i niech stąd ucieka jak najdalej Odpowiedz Link Zgłoś
olcik e tam "demagogia" 20.11.05, 11:26 przyszła I dama powiedziała w wywiadzie, iż jej mąż wyliczył wszystko i wybudowanie tych 3 mln mieszkań "nie jest niemożliwe". phahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 A więc wojna?/ tekst poprawiony 20.11.05, 11:39 A więc stalo się, dzień dzisiejszy stanowi cezurę w historii najnowszej Polski. Bowiem reżim kaczyńskiego biciem spokojnych kulturalnych wyksztalconych ludzi zainagurowal 4-tą Republikę Katolicką, która tylko przez przypadek dostala się do Unii Europejskiej.A Konsekwencje dla Polski wynikające z dzisiejszych wydarzeń będą oczywiste,maksymalna marginalizacja pozycji Polski na arenie międzynarodowej, która doprowadzi niechybnie do wyrzucenia kraju ze strukrtur wspólnoty!A co potem? Nie trudno zgadnąc,po równi pchylej ku wojnie domowej, "Mialeś chamie zloty róg" Odpowiedz Link Zgłoś
darius_18 [...] 20.11.05, 12:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
slonbe Re: Czy Polski Katolik kocha i szanuje wszystkich 20.11.05, 18:59 To nie o geyow tu chodzi ale poszanowanie prawa co oni sobie mysla ze jak sa pedalami i lesbami to maga lamac wszelkie zasady spoleczno prawne?ten marsz to byla po prostu pedalska proba terroryzmu!!! pod przykrywka "TOLERANCJI" (jak zawsze z resza)chec wymuszenia czegos na wladzy ktora mi sie nie podoba!!! i kto to robi? wszyscy ci ktorzy do dzis nie maga sie pogodzic z wygrana kaczora w wyborach prezydenckich a nie pisneli ani slowkiem kiedy PiS wygral wybory parlamentarne "bo to przecierz takie malo wazne wybory a Donald jest wszechmocny i jak bedzie prezydentem to im pokarze" Ale donald nie zostal a kretyni sie ciagle wkurzaja Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem123 Prawicy do komuchów jest tak blisko 20.11.05, 20:26 Masz rację! Tu chodzi o poszanowanie prawa czyli Konstytucji, które to daje prawo do zgromadzeń i demonstracji. Komuchy też decydowali w jakiej sprawie wolno demonstrować swoje poparcie, a w jakich sprawach demonstrowanie jest łamaniem "prawa". Dziś jest zupełnie tak samo. W latach 60-tych też "zdrowy aktyw robotniczy" atakował przeciwników komunizmu. Dzisiaj robi to Młoda Weszpolska. Odpowiedz Link Zgłoś
semigravis Re: Czy Polski Katolik kocha i szanuje wszystkich 22.11.05, 08:26 jak to czy kocha i szanuje? Ależ jak najbardziej! Pod jednym malutkim warunkiem, że ten którego szanuje jest taki sam jak on. wszystkie odstępstwa od powszechnie wyznawanych katolickich wartości zasługują na stłamszenie i usunięcie. Każda inność jest , oczywiśćie , godna pogardy, a jedyna słuszna prawda leży w ich głowach. Hmmm... klapki klapki i jeszcze raz klapki na oczach... Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczonyryj No to homo swój cel osięgneli 20.11.05, 08:22 Wywołali burdę i chyba o to Im chodziło Odpowiedz Link Zgłoś
koala97 Re: a Więc wojna? 19.11.05, 16:26 A co Kaczyńscy mają do tego marszu? Zastanów się raczej dlaczego młodzieżówka SLD stanęła po stronie prezydenta Poznania? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysio28 Re: a Więc wojna?to polityka, podpucha kleru! 19.11.05, 18:28 przeciez byl zakaz pedalowania w Poznaniu .... po drugie od kiedy marsz rownosci jest organizowany przeciwko dyskryminacji ze wzgledu na kolor skóry, płeć czy niepełnosprawność... ja myslalem ze chodzi tylko o orientację seksualną... no moze jeszcze zrobimy marsz rownosci przeciwko dyskryminacji ludzi z krzywymi nogami, bo ja czuje sie wszedzie poszkodowany z tego powodu, i moglbym dac wiele przykladow jak to bylem dyskryminowany... oglaszam konkurs: od teraz niech parady rownosci beda przeciwne wszystkiej masci dyskryminacji... i wyjdzie na to ze nie bedziemy sie mogli popatrzec w lustro bo tak sie znienawidzimy Odpowiedz Link Zgłoś
ironlord Re: a Więc wojna?to polityka, podpucha kleru! 19.11.05, 18:43 Skoro konstytucja gwarantuje wolność zgormadzeń, to Ci ludzie też mają do tego prawo i żaden prezydencik Poznania nie może im tego zabronić. W związku z tym Polska znów dostanie w dupe, przez takich ciemnote ktora potrafi rzucac hasla "pedaly i pedofile", przeklinać i niszczyć wszystko bo klika osób postanowiło zrobić sobie marsz. Co za kraj, chołota wszerzy się wszędzie od Prezydenta, aż po zwykłego ćzłowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasztolerancja1 Re: a Więc wojna?to polityka, podpucha kleru! 19.11.05, 19:11 niestety to prawda, to nie ludzie z klasa, to pomiotla, ktore nie potrafia zobaczyc innych, wstyd mi powiedziec, ze to moi rodacy Odpowiedz Link Zgłoś
drewicz Właśnie... 19.11.05, 23:16 "... chołota wszerzy się wszędzie od Prezydenta, aż po zwykłego ćzłowieka..." - podobnie jak głupota - polecam lekturę Słownika Ortograficznego zamiast Konstytucji... Odpowiedz Link Zgłoś
asd616 Re: Właśnie... 20.11.05, 02:19 Kolejny słownikowy nazista. Zresztą o to tutaj chodzi - Żyj i daj żyć innym, a nie się przypie..j. To samo dotyczy kontrprotestantów - zastanwia mnie w czym przeszkadzają im inni? Odpowiedz Link Zgłoś
verushka1 Re: a Więc wojna?to polityka, podpucha kleru! 19.11.05, 23:30 to juz nie jest dyskryminacja - ale jakas fobia ekip rzadzących (katoliccy faszyści to ewidentna patologia, więc nimi nie ma się co przejmować) - od kiedy w krajach cywilizowanych zabrania się demonstrowania w imie wolności i tolerancji, przeciwko dyskryminacjom? jesli zakazano marszu ze wzgledu na konieczność ochrony protestujących.. hm.. chyba atakowano nie te osoby ktore jak zwykle zagrazaly porzadkowi publicznemu (nikt jeszcze nie zwrocil uwagi ze agresywnie zachowuja sie wylacznie wszechpolacy i ich znajomi, onry, fanatyczni katolicy etc) zakazy parady rowności to haracz jaki pis bedzie płacic rydzykom i podobnym w czasie swoich rzadów - gartulacje panowie - wszyscy mają nadzieje że czujecie sie naprawde silni chowajac ogon pod siebie na widok rydzyka. moze spokojnie zaczniemy sie wycofywac z integrowania sie z europa, bo poziomem ciemnoty zarowno w spoleczenstwie jak i w srodowiskach zw z władza zaczynamy odstawać (polska przestanie być chorym czlowiekiem europy - bedzie niedorozwojem tego organizmu) Odpowiedz Link Zgłoś
adam99995 demokracja??????????????????????? ??????????? 20.11.05, 00:42 to rzeczywiscie obled, brak slow..hm tu ani sladu demokracji, czym polska tak sie szczyci? ze wyzwolila europe, jesli nie potrafi nawet wyzwolic samej siebie z dogmatycznego totalitaryzmu ktory przypomina bardziej bialorus i sredniowiecze, islamizm i liberalizm anglikanow albo mormonow to czysta paranoja, tak jak lepper mowi ze jest socjoliberalem...:)))))))) zakompleksiony narod Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh O demokracje trzeba walczyc 20.11.05, 08:40 zakompleksiony narod??? O wolnosc, równosc i sprawiedliwosc, o prawa ludzkie i obywatelskie, o poszanowanie konstytucji przez wladze trzeba walczyc. Niekoniecznie z bronia w reku, obywatelskie nieposluszenstwo jest cywilizowana i demokratyczna forma walki, stosowana niegdys równiez i przez tych, którzy dzis twierdza, ze sa wybranymi w wolnych wyborach reprezentatami narodu. Ale trzeba pamietac, ze wladza demoralizuje, zwlaszcza taka waaaadza. Dlatego waaadzy nalezy przypomniec komu ona ma sluzyc i czego bronic. Dzis zabiera sie podstawowe prawa konstytucyjne ludziom o odmiennych preferencjach seksualnych (choc nikomu krzywdy nie czynia). Nie nalezy sie cieszyc, ze sie nie jest pedalem i przechodzic nad tym do porzadku dziennego. Jutro sie wezma za innych majacych odmienne od waaadzy poglady, to tez moze jeszcze nie bedziesz ty, ale pole wolnosci sie zaweza. Nie nalezy czekac, az ci sie do dupy dobiora, bo dobiora sie kiedys na pewno, jest to tylko kwestia czasu. Naród nie jest zakompleksiony, ale rosnie nowe pokolenie, które o nic nigdy nie walczylo w polityce, otumanione przez specjalistów od socjotechniki uwierzylo, ze mamy od 15 lat wolnosc i demokracje. A zamiast demokracji mamy system TKM. Lud chce liberalów (no przynajmniej 30% chcialo) - no to beda mieli buraczanego liberala i siedziec cicho. Chce lud gejów u wladzy - burak zostanie i lesbijka, byle im nie zabierac waaadzy. Odpowiedz Link Zgłoś
semigravis Re: demokracja??????????????????????? ??????????? 22.11.05, 08:28 smutna to prawda... a gdzie równosć wobec prawa? nam łamać prawa nie wolno, ale Grobelnemu wydwawać decyzje sprzeczne z konstytucja już jak najbardziej tak. To my poniesiemy konsekwencje, on nie... pokojowa demonstracja spacyfikowana przez policje... żyć nie umierać;/ Odpowiedz Link Zgłoś
marcinesku Re: a Więc wojna?to polityka, podpucha kleru! 20.11.05, 01:09 ...i jeszcze sami siebie nazywają "katolikami"!!! Mnie na religii uczyli miłości bliźniego, pokory i tolerancji, ale widać od tego czasu wiele się zmieniło... Czasami (coraz częściej) zaczynam się wstydzić tego, że jestem katolikiem, bo jak patrzę na moich "współbraci w wierze", to nasuwa mi się porównanie z wyprawami krzyżowymi lub konkwistą, jeszcze trochę i zacznie się palenie na stosie wszystkich tych "sług szatana" :/ WSTYD MI ZA TYCH... "katolików"!! Więcej już nie napiszę, bo może się ukazać komunikat o usunięciu postu z przyczyn złamania regulaminu" etc. PS. A w niedzielę w kościółku zastanówcie się nad swoim "katolicyzmem" Odpowiedz Link Zgłoś
lukasztolerancja1 Re: a Więc wojna?to polityka, podpucha kleru! 19.11.05, 19:09 krzysio, wiec zorganizuj taki marsz Odpowiedz Link Zgłoś
krzysio28 Re: a Więc wojna?to polityka, podpucha kleru! 19.11.05, 20:16 a co? przyjdziesz... Odpowiedz Link Zgłoś
gibkasuka [...] 19.11.05, 20:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysio28 Re: a Więc wojna?to polityka, podpucha kleru! 19.11.05, 20:14 tak niestety... zawiedziony tez... a co chcesz mi pomoc, oddasz mi sie malutki Odpowiedz Link Zgłoś
gibkasuka Re: a Więc wojna?to polityka, podpucha kleru! 19.11.05, 20:21 primo: nie bo masz za krótkiego secundo: poza tym jak juz coś to 'zawiedziona' Odpowiedz Link Zgłoś
krzysio28 Re: a Więc wojna?to polityka, podpucha kleru! 19.11.05, 21:59 no to jak zawiedziona to nie trzeba sie bylo tak stawiac... pamietaj! dobre rozkazy sie wykonuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: a Więc wojna? 19.11.05, 16:29 to elperaki od konia który mówi. Czują się silni bo mają za plecami rząd, wodzów i rydzyka. Są zgodni z linią polityczną i sołeczną. Zapewne też za pieniądze rządowe lub okołorządowe. Odpowiedz Link Zgłoś
koala97 Re: a Więc wojna? 19.11.05, 16:33 Ja jednak zwracam uwagę na pewien fakt podawany przez TVN24: otóż młodzieżówka SLD nawoływała dziś do zaprzestania marszu. Jako powód podawali względy bezpieczeństwa i uszanowanie prawa. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: a Więc wojna? 19.11.05, 16:36 widocznie wiedzieli więcej. Na pewno mają skąd. A z drugiej strony samym demonstrantom - przynajmniej niektórym - zależało na rozdmuchaniu sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Lojalność partyjna 19.11.05, 17:41 Hmm... więc tak. Zachowanie młodzieżówki SLD to moim zdaniem: 1)opozycja wobec sdpl; 2)lojalność wobec swojego wojewody. Tym samym SLD po raz kolejny pokazał, że jest w stanie zrezygnować z ideałów na rzecz tzw. kompromisów. Zgniłych kompromisów, czyli biskup ma zawsze rację. Nie spodziewałem się tego po młodych socjalistach. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Re: Lojalność partyjna 19.11.05, 17:54 No więc pewnie masz rację. A czemu nie aresztowano nikogo z MW, która atakowała manifestantów? Bali się ich, bo dostali by wpie..od tych bojówek? Czy bali się już koalicji PiS/LPR? Grobelny pewnie się już boi, bo czuje, że poleci. Pewnie chętnie by się zapisał do PiS (chodzą pogłoski, że już 'negocjuje' z ich wierchuszką...). Odpowiedz Link Zgłoś
wy Re: a Więc wojna? 19.11.05, 16:26 Nalepsze co nas moze spotkac to usuniecie z UE.UE to jakis chory twor ktory sie rozpadnie w cigu kilku lat(mam taka nadzieje) Odpowiedz Link Zgłoś
stary_szczur Re: a Więc wojna?idź się lecz! 19.11.05, 16:46 > Nalepsze co nas moze spotkac to usuniecie z UE.UE to jakis chory twor ktory sie > rozpadnie w cigu kilku lat(mam taka nadzieje) człowieku lecz się na nogi bo na głowę już za późno! UE i NATO to jedyna dobra rzecz, któa może się zdarzyć temu krajowi, jak sądzisz lepiej jest być Europą Zachodnią czy Białorusią? już zapomniałeś młotku jak wyglądała komuna i III Rzesza? zachciewa ci się Rzeszy-pospolitej? Polska zsuwa się po równi pochyłej... ciekawe czy Kościół w Polsce będzie bronił demokracji i poszanowania godności ludzkiej, także, którzy są innego zdania, niż biskupi? Gdzie się podział duch Ewangelii i miłości bliźniego, czyżby teraz można było szanować już tylko tych z rydzykowatymi poglądami? Uważam, że Kościół katolicki zapłaci za tolerowanie radykalizmu i sektowatości Radia Maryja słoną cenę. -------------------------- witamy w Rzeszy-pospolitej Odpowiedz Link Zgłoś
anty.rydzyk a to ciekawe... 19.11.05, 18:04 stary_szczur napisał: > Uważam, że Kościół katolicki zapłaci za tolerowanie radykalizmu i sektowatości > Radia Maryja słoną cenę. To już tylko twoje chciejstwo, niepoparte realiami. Kogo stać na roliczanie KK za cokolwiek? Znasz większą siłę w Polsce niż szeroko pojęta Polska Katolicka? SLD ze swoją potulną młodzieżówką? PO systematycznie marginalizowane przez PiS i przez swoich wodzów? Klakierska Samoobrona? Uległy PSL? Faszyzujący LPR? Jaka to siła w Polsce się wykształci, która się tym zajmie? Może podzielisz się z nami tą rewelacją? Odpowiedz Link Zgłoś
stary_szczur Re: a to ciekawe...a jakże... 19.11.05, 20:44 > Jaka to siła w Polsce się wykształci, która się tym zajmie? Może podzielisz się > z nami tą rewelacją? przede wszystkim to nie rozumiem skąd ten skrajny pesymizm u ciebie, czyżbyś wróżył Rzeszy-pospolitej 1000lat?uważam, że siła, która może przeciwstawic sie Kaczorom w Polsce istnieje. To, że obecnie szerzy się ciemniactwo to tylko dlatego, że rozsądnym ludziom w tym kraju szczęki poopadały i ciagle je zbierają, bo nie mogą w to wszystko uwierzyć. Nie wydaje mi się jednak, żeby trwało to wiecznie. To tylko Kaczorom się zdaje, że umoszczą sobie ciepłe 'białoruskie' gniazdko. Ja sądzę, że zarówno ta grupa ludzi, która głosowała na PO i ta głosująca na PiS, która wierzyła w koalicję - ruszy tyłki :)) A co do rozliczania KK, nikt kijem ludzi do kościoła nie zagoni, jeśli będzie się on kojarzył wyłącznie z moherami i ojcem R., który kompromituje katolicyzm robiąc z tego ideologię dla ciemnych, nienawidzących wszystkiego mas. KK istnieje tylko i wyłącznie dzięki tym, którzy wierzą ale i płacą na tacę, dają na kolendę, biorą śluby itd. Jeśli zabraknie ich na mszy - nie będzie i siły KK. To hierarchowie potrzebują wiernych a nie wierni hierarchów. Z samych moherów KK nie wyżyje. Nie mówiąc już o tym, że z punktu widzenia teologicznego wykorzystywanie Boga, do zdobywania władzy, manipulowania prostymi ludźmi, budzenia wzajemnej agresji i nienawiści jest ciężkim grzechem. Bedąc człowiekiem wierzacym współczuje o. Rydzykowi i mówię to jak najbardziej poważnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_szczur Re: a to ciekawe... 19.11.05, 20:47 > Jaka to siła w Polsce się wykształci, która się tym zajmie? Może podzielisz się > z nami tą rewelacją? przede wszystkim to nie rozumiem skąd ten skrajny pesymizm u ciebie, czyżbyś wróżył Rzeszy-pospolitej 1000lat?uważam, że siła, która może przeciwstawic sie Kaczorom w Polsce istnieje. To, że obecnie szerzy się ciemniactwo to tylko dlatego, że rozsądnym ludziom w tym kraju szczęki poopadały i ciagle je zbierają, bo nie mogą w to wszystko uwierzyć. Nie wydaje mi się jednak, żeby trwało to wiecznie. To tylko Kaczorom się zdaje, że umoszczą sobie ciepłe 'białoruskie' gniazdko. Ja sądzę, że zarówno ta grupa ludzi, która głosowała na PO i ta głosująca na PiS, która wierzyła w koalicję - ruszy tyłki :)) A co do rozliczania KK, nikt kijem ludzi do kościoła nie zagoni, jeśli będzie się on kojarzył wyłącznie z moherami i ojcem R., który kompromituje katolicyzm robiąc z tego ideologię dla ciemnych, nienawidzących wszystkiego mas. KK istnieje tylko i wyłącznie dzięki tym, którzy wierzą ale i płacą na tacę, dają na kolendę, biorą śluby itd. Jeśli zabraknie ich na mszy - nie będzie i siły KK. To hierarchowie potrzebują wiernych a nie wierni hierarchów. Z samych moherów KK nie wyżyje. Nie mówiąc już o tym, że z punktu widzenia teologicznego wykorzystywanie Boga, do zdobywania władzy, manipulowania prostymi ludźmi, budzenia wzajemnej agresji i nienawiści jest ciężkim grzechem. Bedąc człowiekiem wierzacym współczuje o. Rydzykowi i mówię to jak najbardziej poważnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
anty.rydzyk Re: a to ciekawe... 19.11.05, 21:59 Nie przekonałeś mnie. Nadal uważam, że prezentujesz typowe chciejstwo. KK świetnie prosperuje już ze 2 tysiąclecia, a ty chcesz, żeby prości ludzie odwrócili się od KK, tylko na podstawie tego, co ty uwazasz za niemoralne, a oni za jak najbardziej prowadzące do Nieba? Wyborcy PO, to nie są w większości agnostycy, ateiści, ani przynajmniej antyklerykałowie. Więcej tam prawdziwych katolików tylko niekoniecznie sławiących Rydzyka, a to nie prowadzi do takich rewolucji świadomościowych jakie głosisz profetycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_szczur Re: a to ciekawe... 20.11.05, 01:39 ale ja nie zamierzam cie przekonywać,to po pierwsze > Wyborcy PO, to nie są w większości agnostycy, ateiści, ani przynajmniej > antyklerykałowie. Więcej tam prawdziwych katolików tylko niekoniecznie > sławiących Rydzyka, a to nie prowadzi do takich rewolucji świadomościowych po drugie, ja jestem takim wyborcą PO, ale własnie dlatego, że jestem człowiekim głęboko wierzącym, nie akceptuję milczenia rozsądnej części KK a wydzierania się wszelkiej masci oszołomów jak o.Rydzyk, który wierzy, że posiadł jedyną prawdę. KK w Polsce oparł się temu co spotkało KK w Niemczech ale tylko dlatego, że był orędownikiem prawdy, zawsze. To co robi o. Rydzyk i cała PiSowska banada to skandal i (może to głupie) licze na to tylko ja...patrząc choćby na dyskusję tutaj... Odpowiedz Link Zgłoś
stary_szczur Re: a to ciekawe...ps 20.11.05, 01:59 pora późna sorki ...To co robi o. Rydzyk i cała PiSowska banda to skandal i (może to głupie) licze na to, że widzę to nie tylko ja, patrząc choćby na dyskusję tutaj można mieć nadzieję, że nie tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: a Więc wojna? 19.11.05, 16:46 A wtedy ruskie zabiora Ci sie za dupę, i pies z kulawa nogą sie za Tobą nie wstawi. Odpowiedz Link Zgłoś
ribcord Niech POZNAŃ SIĘ WSTYDZI!!!!!!!!! 19.11.05, 17:36 Moi mili mniemam, iz nie tylko polityka Kaczyńskich jest powodem tych zajść... Nie zapominajmy, iż każde z miast posiada swoje odrębne zachowania... Spójrzmy na Warszawę, Kraków czy Poznań. Pierwsze to moloch bezmyślenego (w tym tylko przypadku) kapitalizmu, drugie dumne z mitu jakoby było to miasto kultury ( taka starożytna Aleksandria) - śmiechu warte - trzecie zaś cholernie konserwatywne i chytre - ostatnia siedziba szlachciców... Jednocześnie spójrzmy choćby na Wrocław lub Gdańsk... miasta z zasady wolne, napływowe o wieków, przepełnione mieszanką kultur... Kiedy we Wrocławiu miała miejsce manifestacja homoseksualistów i lesbijek (robiłem tam materiał zdjęciowy dla gazety) nikt nikomu nie przeszkadzał, wszyscy nawzajem słuchali siebie i spokojnie wyrażali swoje zdanie... Fakt zjawilła się młodzież wszechpolska, lecz mniemam, że zdała sobie sprawę ze swej kretyńskiej pozycji i odeszli po 0.5h. Zatem zastanówmy się nad tym, czy tylko polityka PIS-u jest tutaj jedynym powodem zajść - czy to W Poznaniu, czy w Warszawie czy też w Krakowie... Stwierdzam iż mimo apodyktycznych rządów PIS-u i tak podłoże tego problemu w głównej mierze tkwić będzie w nas wszystkich - jeżeli my wyrazimy jakiekolwiek chęci by homoseksualiści i lesbijki równie swobodnie czuli się na ulicach - podkreślam - wspomnianych trzech miast, musimy zacząć się zmieniać a nie tkwić w wygodnym konserwatyzmie... POZDRAWIAM!!! www.manualagency.com Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Niech POZNAŃ SIĘ WSTYDZI!!!!!!!!! 19.11.05, 17:44 niemniej duży wpływ ma ideologia rządzących. Wszpolaki poczuły się mocno bo maja za sobą Partię i Ideologię Akurat przypadek Wrocławia czyli mojego miasta jest wyjątkowy: na jednej krótkiej uliczce jest Synagoga, Kościól Katolicki i Ewangelicki. I wszyscy żyją dobrze i po sąsiedzku. A jak dodać że za rogiem jest ogromny sex shop i w dodatku niemal nikomu nie przeszkadzają nawet witryny z różnymi ciekawostkami. Niech sobie homo paradują po Wrocku, nas to nie rusza pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ribcord Re: Niech POZNAŃ SIĘ WSTYDZI!!!!!!!!! 19.11.05, 17:47 wrocławiak pozdrawia wrocławiaka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Niech POZNAŃ SIĘ WSTYDZI!!!!!!!!! 19.11.05, 18:01 ribcord napisał: > wrocławiak pozdrawia wrocławiaka!!!! Ja też pozdrawiam! Wrocławianka z wyboru (bo urodzona i wychowana w Warszawie). Odpowiedz Link Zgłoś
grzem Re: przyjmujemy Wszystkich Porządnych 19.11.05, 19:27 Oj chyba mój Białystok jest po drugiej stronie barykady... niestety. ale zawsze jest nadzieja że będzie lepiej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekzpoznania śmiesznie się czyta wzajemne milenie się Wrocła... 19.11.05, 21:18 Wrocławian. Ale i tak pozdrawiam Was serdecznie :-) Macie racje, że PiS nie ma wiele do tego. Dał podmuch powietrza w żagle. Ale przede wszystkim nie da się ukryć, że to kontrofensywa Kościoła. Nie darmo nic nie czynił on dotychczas w sprawie Radia Maryja. Ale nie mógł zwrócić się w jego stronę póki żył JP II. Teraz prezydent Poznania zgadza się na marsz (nie odmawia, gdyż nie może), dzień później jest napominany przez nowego biskupa Poznania, po czym kolejnego dnia zmienia zdanie i zakazuje. Dwa dni później wojewoda twierdzi, że nie widzi podstaw do zakazania marszu, ale następnego dnia już podtrzymuje zakaz Grobelnego. Po prostu rewelacja. Poznań nie jest miastem konserwatywnym, a raczej liberalno-pragmatyczno-imprezowo-szpanerskim. Oszczędność i porządek to wyłącznie wspomnienie. Wystarczy obserwować wyniki wyborów od lat. Faktem jest, że uznawany jest za ostatnią ostoję tzw. starych rodzin, ale raczej towarzysko, niż politycznie. Te środowiska są zresztą mocno liberalne. Co do napływowości nie zapominajcie, że Poznań to 1/3 Wilniaków, a Wrocław to 1/3 Wielkopolan. W promieniu 1 km od mojego domu są kościoły-przepraszam świątynie-sześciu wyznań (licytuję się ;-), a wrocławscy i 3miejscy skini są znani w całej Polsce. Więc nie dziel i nie wykorzystuj, lecz myśl jak się łączyć. Wrocław w opozycji do Poznania nic nie ugra w tym kraju, jak i vice versa. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: śmiesznie się czyta wzajemne milenie się Wroc 19.11.05, 21:39 geometria wyborcza pokazała że I Wrocław i Poznań sa po tej samej stronie Wisły i barykady. Cała zachodnia Polska czyli głównie Ziemie Odzyskane nie boją się wermachtu i innych Kaszubów, w dodatku sa proeuropejskie. Z tą republiką oczywiście żart bo trzeba się śmiać w tych bardzo ponurych dniach. Dziwi mnie bardzo postawa kościoła w kraju, więcej może stracić na milczącej aprobacie działań Rydzyka i kaczorów niż zyskać. już raz kościół stracił nieodwołalnie: w casach rządów ZChN. . JP2 popierał Rydzyka i jego szczekaczkę ( wiem co piszę bo słucham od dawna i tylk odlatego mam prawo krytykować w niewybredny sposób ), nowy papa robi zwrot KK w stronę średnoiwiecza więc będzie jeszcze gorzej. A władze poznania??? najprawdopodobniej trzęsą tyłkami i starają się wleć nowej władzy w doopę żeby tylko ocalić stolki i głowy. Bo nie są z PISu. Dotychczas miałem o Poznaniakach bardzo dobre zdanie, myślę że nadal bedę miał a to co się stało utwierdza tylko w przekonaniu że rządzą i samorządzą jak niemal wszędzie miernoty polityczne. Proponuję Unię Miast Zachodnich, zaprośmy Szczecin żeby mieć własny port. Oczywiście Stolicą Wrocław a na otarcie łez odstąpimy Poznaniowi Targi Expo pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19511 Re: śmiesznie się czyta wzajemne milenie się Wroc 20.11.05, 04:48 jestem z zielonej-góry pozdrawiam wrocław i przyłączamy się do uni miast Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Niech żyje Wolna Republika Dolnośląska 19.11.05, 18:59 i jej Stolica Preziem zrobimy Dutkiewicza a KGHMu kaczkom nie oddamy ;-)) krasnale górą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jasiubleep Re: Niech POZNAŃ SIĘ WSTYDZI!!!!!!!!! 19.11.05, 17:50 To, co sie stalo w Poznaniu i przedtem w Warszawie, wyglada, jakby Polska szla w strone faszyzmu.. A to nie jest dobra droga, bo ma zawsze bardzo zly koniec... Odpowiedz Link Zgłoś
linke1 Re: Niech POZNAŃ SIĘ WSTYDZI!!!!!!!!! 19.11.05, 18:31 jasiubleep napisał: > To, co sie stalo w Poznaniu i przedtem w Warszawie, wyglada, jakby Polska szla > w strone faszyzmu.. A to nie jest dobra droga, bo ma zawsze bardzo zly koniec.. > . ===== Po przeczytaniu artykułu, odnoszę wrażenie że to nie tylko faszyzm ale wyraźne inklinacje w kierunku ksenofobii, nazizmu, inkwizycji, oraz polskiego bandytyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasztolerancja1 Re: Niech POZNAŃ SIĘ WSTYDZI!!!!!!!!! 19.11.05, 19:14 kochani zauwazcie kto nami rzadzi, kto jest opiniotworca, dazymy do nazizmu swoim zachowaniem, nazywamy sie katolikami, a nie potrafimy kochac blizniego, nawet jesli jest inny Odpowiedz Link Zgłoś
weather2 Re: Niech POZNAŃ SIĘ WSTYDZI!!!!!!!!! 19.11.05, 19:53 Niech żyje wolny Wrocław Odpowiedz Link Zgłoś
alatien Re: Niech POZNAŃ SIĘ WSTYDZI!!!!!!!!! 19.11.05, 19:34 W imienu swoim wlasnym i tych Poznaniakow ktorzy mysla podobnie, przeprzaszam za pozwolenie na to aby rzadzili na nas idioci. Zaluje ze nie mieszkam juz w Poznaniu, bo moze inaczej by to wygladalo dzisiaj. niemniej, jak chcecie anty-faszystowskiej rewolucji to rozpie#ymy ten rzad razem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grzem Re: Niech POZNAŃ SIĘ WSTYDZI!!!!!!!!! 19.11.05, 19:54 wybaczam i chylę czoło Odpowiedz Link Zgłoś
alatien Zdrada Stanu 19.11.05, 20:15 "Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej WOLNOSCI I PRAWA POLITYCZNE Art. 57. Kazdemu zapewnia sie wolnosc organizowania pokojowych zgromadzen i uczestniczenia w nich. Ograniczenie tej wolnosci moze okreslac ustawa. Art. 58. 1. Kazdemu zapewnia sie wolnosc zrzeszania sie. 2. Zakazane sa zrzeszenia, których cel lub dzialalnosc sa sprzeczne z Konstytucja lub ustawa. O odmowie rejestracji lub zakazie dzialania takiego zrzeszenia orzeka sad. 3. Ustawa okresla rodzaje zrzeszen podlegajacych sadowej rejestracji, tryb tej rejestracji oraz formy nadzoru nad tymi zrzeszeniami. ZASADY OGÓLNE Art. 31. 3. Ograniczenia w zakresie korzystania z konstytucyjnych wolnosci i praw moga byc ustanawiane tylko w ustawie i tylko wtedy, gdy sa konieczne w demokratycznym panstwie dla jego bezpieczenstwa lub porzadku publicznego, badz dla ochrony srodowiska, zdrowia i moralnosci publicznej, albo wolnosci i praw innych osób. Ograniczenia te nie moga naruszac istoty wolnosci i praw." Tym samym, Prezydent Poznania nie mial prawa zakazac Marszu Rownosci. Nie jest on sadem, i nie ma takiej ustawy ktora bylaby nadrzedna dla zapisow konstytucyjnych. Tym samym, Prezyden Poznania, zlamal prawa spisane w konstytucji. "Encyklopedia PWN zdrada stanu, zamach na wewn. bezpieczeństwo państwa, na jego ustrój, rząd, osobę panującego." Prezydent Poznania dokonal zamachu na ustroj panstwa. Jako urzednik, jest zobowiazany do ochrony praw zapisanych w Konstytucji. Tymczasem dopuscil sie swiadomego zlamania tych zasad, i z premedytacja dzialal wbrew ustrojowi tego Panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Zdrada Stanu 19.11.05, 21:46 nie mam konstytucji pod ręką , wnioskuję że masz bliżej i na kompie. Jak się ma konstytucja RP do organizacji głoszących treści faszystowskie i nienawistne w stosunku do innych ludzi, o innych poglądach ,innej wierze etc. Chodzi mi o pewną rozgłośnię radiową która także wydaje gazetę i ma jakąś telewizję Odpowiedz Link Zgłoś
pio.no Re: Niech POZNAŃ SIĘ WSTYDZI!!!!!!!!! 19.11.05, 20:49 Byłem - w zasadzie zobaczyć, bo nie czuję się dyskryminopwany osobiście... Tzn do dzisiaj, bo każdy demokrata w trakcie antydemokratycZnych zajśc czuje się chyba mało komfortowo. Ale mam trzy uwagi: - po pierwsze, jeżeli jedno zgromadzenie jest nielegalne, to drugie, równoległe i równoliczebne raczej też - zwlaszcza, że agresja panowała na zewnątrz kordonu. Chyba, że kibole przyszli kupic szaliki na Bema a Wszechpolacy byli akurat na stadnych zakupach u Kulczyka. - po drugie, pały stały przez większość czasu twarzą do zewnątrz zgromadzenia. Świadczy to wymownie o kierunku spodziewanej agresji... - wracałem tramwajem ( mr 9) z grupą przeciwników. Nie bede ich cytował, bo mi admin Zdejmie post, ale chciałbym ona..stom z LPR ( sex po ślubie !) pogratulować wspólników..... I zwolennikom moralnej odnowy też.... Odpowiedz Link Zgłoś
ironlord Re: a Więc wojna? 19.11.05, 18:44 Chory twór to Ty, który jak rak niszczy ten kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra11 Re: a Więc wojna? 19.11.05, 19:04 tak, oczywiście, należy zrzucić całe zło tego świata na homoseksualistów. To oni prowadzą nasz kraj ku zagładzie. Dżizas. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: a Więc wojna? 19.11.05, 16:26 wojny nie będzie. Zamkną kilka tysięcy warchołów, deportują drugie tyle a reszta będzie siedzieć cicho ze strachu. Imprezy w Poznaniu nie traktuję jako parady homików lecz jako demonstrację wolności i niezależnej myśli. A wracając do wojny to mam takie przeczucie: naród sklócony z urzędu i zajęty drobiazgami typu dzisiejszej awantury w Poznaniu. Do tego niekompetentny - celowo - rząd i premier. W tle coś się dzieje, nie zdziwię się jak nie będzie teleranka pewnej niedzieli. Kaczory są bardziej niebezpieczne niż się nam wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 są to nieprzewidywalne kurioza 19.11.05, 16:29 Wzrost tych panów niszczy Polskę Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l to niszczenie będzie nas boleć 19.11.05, 16:33 w dodatku długo i nie wiadomo czym sie skończy. Marginalizacją polski na arenie europejskiej i światowej na pewno, pierwsze objawy już są. W takim tempie to zejdziemy do poziomu Albanii czy Białorusi w pół roku. konsekwencje będa trwały z 15 lat Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Tiaaa swiat sie zawali bo nielegalna z punktu 19.11.05, 16:42 widzenia prawa manifestacje sie probuje zatrzymac. Puknijcie sie ludzie troche w glowe i zacznijcie pisac do rzeczy, a nie wyglaszac teksty od ktorych mozg sie kurczy jak sie je czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l [...] 19.11.05, 16:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Re: mózg Ci się skurczy za pół roku 19.11.05, 16:45 Yhmmm czlowieku te rojenia o dyktaturze to tylko twoje rojenia. Ja wiem, ze mozna walic z demagogicznej rury, ale przynajmniej trzeba robic to z glowa. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l powiedz kaczorom żeby to robili z głową 19.11.05, 16:53 jeśli będę się mylił to wszystko odszczekam. Bardzo chciałbym się mylić ale na razie nic na to nie wskazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
umghhh Re: powiedz kaczorom żeby to robili z głową 19.11.05, 19:33 Jak sie nie pomyliles to tez odszczekasz. Juz 'prawdziwi' polacy sie o to postaraja. Palka w leb a jak nie pomoze to paznkocie kombinerkami. Ostatecznie kazda metoda jest dobra a jak sie dobrze przepisy nagnie to i legalnOM stac sie moze. Ja zreszta widze w calej tej sytuacji pozytywy. Kreatywnosc w wyborze 'naszego' wspolnego wroga na ten przyklad - jest ona naprawde imponujaca. Jak wiadomo wrog okreslony na podstawie narodowosci jest slaby bo sie gremia miedzynarodowe pultaja strasznie (vide Czechy i stawianie plotow wokol osiedli Romow). Z drugiej strony jak dowodzi przyklad III Rzeszy selekcja mniejszosci narodowych jest skomplikowana i wymaga zaawansowanej i sprawnej biurokracji. U nas biurokracja jest jednak tylko zaawansowana. Do tego brakuje mniejszosci ktora mozna by bylo oskarzyc o zbrodnie i obarczyc wina. Biorac to pod uwage homoseksualisci sie idealnie nadaja - udowodnic ze sie nie jest, jest praktycznie niemozliwe - czegoz wiecej chciec? Jestem doprawdy zafascynowany rozwojem sytuacji. Tylko czekac na rozmowy z bratnim rezimem bialoruskim na temat wspolnego zagospodarowania berezy kartuskiej. Jedno co mnie do prawdy wku..a jest to ze czesc moich podatkow to finansuje (bo przeciez akcje bojowek ktos finansuje nie wspominajac juz o akcjach policji) i to mi sie nie podoba. Ale moi znajomi zawsze mi mowili ze jestem malkontentem wiec moze to dlatego. // Odpowiedz Link Zgłoś
jarnow1 Re: mózg Ci się skurczy za pół roku 19.11.05, 16:59 Htilerowcy to geje i lesby czy policja ? Mozesz wyjasnic ? Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: mózg Ci się skurczy za pół roku 19.11.05, 17:03 to ci którzy przejmują całą władzę i narzucają swoje prawa ogółowi. Gdyby to byli homoseksualiści to bym pisał przeciw nim. Wcale ich nie popieram, chodzi o łamanie prawa. ponoć żyjemy w państwie demokratycznym. po homosexach przyjdzie kolej na ateistów, Żydów i wszystkich niewygodnych dla partii matki Odpowiedz Link Zgłoś
iquea Re: mózg Ci się skurczy za pół roku 19.11.05, 17:33 "Geje i lesy" mój drogi są dostatecznie spokojni, żeby ich do hitlerowców nie porównywać. To co miało miejsce dzisiaj w Poznaniu wyglądało tak: z jednej strony pokojowa demonstracja z hasłami "mamy prawo demonstrować", "precz z przemocą, precz z nienawiścią" itp.; z drugiej: dresy wreszczące "pedały do gazu". Czy odpowiedziałm na Twoje pytanie czy muszę się wyrazić jeszcze precyzyjniej? Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: Tiaaa swiat sie zawali bo nielegalna z punktu 19.11.05, 16:50 Sęk w tym, ze z punktu widzenia Prawa, manifestacja była legalna. To zakaz tej mnaifestacji był z punktu wiedzenia Peawa (nie tylko polskiego) nielegalny. Czy Ty nie widzisz rodzącej sie dyktatury. Ale uwierz mi, ze dostrzeżesz ją - wystarczy, że bedziesz miał inters nieco inny od rządzacych, a wtedy sam pojmoesz, co to znaczy, kiedy Twoje prawa są łamane. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Re: Tiaaa swiat sie zawali bo nielegalna z punktu 19.11.05, 17:20 1. Na razie na terenie Polski obowiazuje polskie prawo, wiec prawa innych panstw nie maja tu nic do rzeczy. 2. Podobna histeria w stylu - Kaczory pobuduja obozy koncentracyjne i w ogole przez PiS wywala nas z UE (z czego akurat bym sie cieszyl) wystepowala juz jak wygral PiS w wyborach i co ? Jakos poczatkow budowania obozow nie widze. 3. Prawo to kwestia interpretacji wiec moze kwestie legalnosci lub nie im zostawmy. Jak pisalem nielegalna chodzilo mi o wydane decyzje i w tym momencie one sa prawem akurat. Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: Tiaaa swiat sie zawali bo nielegalna z punktu 19.11.05, 17:32 frank_drebin napisał: > 1. Na razie na terenie Polski obowiazuje polskie prawo, wiec prawa innych > panstw nie maja tu nic do rzeczy. Oczywiście: Konmstytucja, a umowy mie= ędzynarodowe mają tu doużo do rzeczy, bo zostały ratyfikowane przez Polskę. > 2. Podobna histeria w stylu - Kaczory pobuduja obozy koncentracyjne i w ogole > przez PiS wywala nas z UE (z czego akurat bym sie cieszyl) wystepowala juz jak > wygral PiS w wyborach i co ? Jakos poczatkow budowania obozow nie widze. Nasyłania policji na pokojową manifestacje jak nazwiesz? Co ciekawe - tzw. prezydent Poznania nie potrafił ochronic manifestacji, a potrafi ją brutalnie rozpędzić? ot, demokracja. > 3. Prawo to kwestia interpretacji wiec moze kwestie legalnosci lub nie im > zostawmy. Jak pisalem nielegalna chodzilo mi o wydane decyzje i w tym momencie > one sa prawem akurat. Cóz, zapomnialeś, że Prawem jest Konstytucja, a tą można w razie problemów wykonywac bezpośrednio. Decyzje jakiegokolwiek urzędasa sprzeczne z praeem, które stanowi Konstytucja nie sa prawem. To tak, jakby jakis urzędnik np. udzielił ślubu dwóm kobietom - czy byłyby zgodznie z Prawem małżeństwem, czy nie? Jak uważasz? To nie prezydent, czy wojewoda stanowi Prawo, wiec decyzje sprzeczne z Prawem nie są prawomocne. Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Re: Tiaaa swiat sie zawali bo nielegalna z punktu 19.11.05, 17:46 Tak. Tylko, że sęk tkwi w tym, iż o niezgodności decyzji z prawem decyduje sąd administracyjny, a ostatecznie Trybunał w Strasbourgu. Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: Tiaaa swiat sie zawali bo nielegalna z punktu 19.11.05, 20:24 A myslisz, że jak wywalę z roboty - powiedzmy 50 katolickich tatusiów, utrzymujacych swoje rodziny, to odwołają sie do starssburga? Ja mysle, że nie, bo nie bedą mieli podstaw prawnych - ja prawa nie złamię. Więc nie będe czekał na to, czy ktokolwiek zdecyduje o tym, czy złamali Prawo katoliccy tatusiowie rodzin. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: Tiaaa swiat sie zawali bo nielegalna z punktu 19.11.05, 20:26 acha, zatrudnic przeciez mozna innych - na nieco mniej korzystnych warunkach. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Tiaaa swiat sie zawali bo nielegalna z punktu 19.11.05, 17:56 frank_drebin napisał: > 1. Na razie na terenie Polski obowiazuje polskie prawo, wiec prawa innych > panstw nie maja tu nic do rzeczy. Masz rację, na terenie Poldki obowiązuje polskie prawo, a jego najwyższym wyrazem - gdybyś nie wiedział - jest Konstytucja. A Ona wyrażnie i explicite gwarantuje swobodę zgromadzeń. Zakaz jakiegoś zgromadzenia tylko dlatego, że władza nie potrafi zagwarantować bezpieczeństwa, jest łamaniem Konstytucji. > 2. Podobna histeria w stylu - Kaczory pobuduja obozy koncentracyjne i w ogole > przez PiS wywala nas z UE (z czego akurat bym sie cieszyl) wystepowala juz jak > wygral PiS w wyborach i co ? Jakos poczatkow budowania obozow nie widze. Poczekaj trochę, toż to dopiero +/- miesiąc,odkąd wygrali wybory. Z Unii, mam nadzieję, nas nie wywalą, bo takie coś nie zdarza się z dnia na dzień. Mam nadzieję, że wcześniej zostaną wywalone Kaczory z "koalicjantami". > 3. Prawo to kwestia interpretacji wiec moze kwestie legalnosci lub nie im > zostawmy. Jak pisalem nielegalna chodzilo mi o wydane decyzje i w tym momencie > one sa prawem akurat. Trochę to "po polskiemu", ale mam nadzieję, że zrozumiałam, więc spróbuję odpowiedzieć. Prawo jest prawem, zwłaszcza - Konstytucja - i nie może być kwestią interpretacji. Do zostawiania jakimś "im" kwestii interpretacji nie umiem się odnieść, bo - mimo rzetelnych starań - nie rozumiem: Kogo określasz jako "im"? Decyzje nielegalne, bo łamiące konstytucję, NIE są prawem, akurat. Odpowiedz Link Zgłoś
yuhma Re: Tiaaa swiat sie zawali bo nielegalna z punktu 19.11.05, 18:59 > Masz rację, na terenie Poldki obowiązuje polskie prawo, a jego najwyższym > wyrazem - gdybyś nie wiedział - jest Konstytucja. A Ona wyrażnie i explicite > gwarantuje swobodę zgromadzeń. Zakaz jakiegoś zgromadzenia tylko dlatego, że > władza nie potrafi zagwarantować bezpieczeństwa, jest łamaniem Konstytucji. Sporo osob tu sie na Konstytucje powoluje, najwyrazniej jej nie znajac. Moze zacytuje: "Art. 57. Każdemu zapewnia się wolność organizowania pokojowych zgromadzeń i uczestniczenia w nich. OGRANICZENIE tej wolności MOŻE OKREŚLAĆ ustawa". No i okresla: Ustawa z dnia 5 lipca 1990 r. z późniejszymi zmianami Prawo o zgromadzeniach: Art. 2. Wolność zgromadzania się podlega ograniczeniom przewidzianym jedynie przez ustawy, niezbędnym do ochrony bezpieczeństwa państwowego lub porządku publicznego oraz ochrony zdrowia lub moralności publicznej albo praw i wolności innych osób, a także ochrony Pomników Zagłady w rozumieniu ustawy z dnia 7 maja 1999 r. o ochronie terenów byłych hitlerowskich obozów zagłady Art. 5. 1. Postępowanie w sprawach dotyczących zgromadzeń należy do zadań zleconych organów gminy. 2. Organem odwoławczym od decyzji wydanych w sprawach, o których mowa w ust. 1, jest wojewoda. Art. 8. Organ gminy zakazuje zgromadzenia publicznego, jeżeli: 1) jego cel lub odbycie sprzeciwiają się niniejszej ustawie lub naruszają przepisy ustaw karnych, 2) odbycie zgromadzenia może zagrażać życiu lub zdrowiu ludzi albo mieniu w znacznych rozmiarach. Art. 9. 1. Decyzja o zakazie zgromadzenia publicznego powinna być doręczona organizatorowi w terminie 3 dni od dnia zawiadomienia, nie później jednak niż na 24 godziny przed planowanym terminem rozpoczęcia zgromadzenia. 2. Odwołanie wnosi się w terminie 3 dni od dnia doręczenia decyzji. 3. Wniesienie odwołania nie wstrzymuje wykonania decyzji". Wiec moze zanim zacznie sie krzyczec o lamaniu prawa, nalezaloby sie z nim zapoznac? Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Tiaaa swiat sie zawali bo nielegalna z punktu 20.11.05, 01:51 No zapoznałem się i co? Nie widzę żadnego zapisu, który wskazywałby na NIEZBĘDNOŚĆ zakazania wczorajszej manifestacji. Zapis wskazuje wyraźnie na sytuację skrajnie niebezpieczną. O czymś takim nie mogło być mowy. Akcja w Poznaniu była wyraźnym nadużyciem władzy, które rozpatrzeć powinien sąd karny. Odpowiedz Link Zgłoś
yuhma Re: Tiaaa swiat sie zawali bo nielegalna z punktu 20.11.05, 10:36 Jak sie czyta takie wypowiedzi, to nie wiadomo - smiac sie czy plakac. Ewidentnie wychodzi na to, ze masz sie za osobe kreujaca prawo. Ewidentnie uwazasz tez, ze prawo ma sluzyc Tobie i ludziom o twoich pogladach. Krotko mowiac - mentalnosc babci Pawlakowej: "sąd sądem, a sprawiedliwość musi byc po naszej stronie". pandada napisał: > No zapoznałem się i co? > Nie widzę żadnego zapisu, który wskazywałby na NIEZBĘDNOŚĆ zakazania > wczorajszej manifestacji. Twoim zdaniem w ustawie powinien byc zapis "Manifestacje homoseksualistow i ich zwolennikow moga byc zakazywane wylacznie wtedy, gdy wladze wykaza niezbednosc takiego zakazu"? > Zapis wskazuje wyraźnie na sytuację skrajnie niebezpieczną. O czymś takim nie > mogło być mowy. To nie do Ciebie nalezy ocena, czy moglo byc czy nie moglo byc. Te decyzje ustawa pozostawia organom gminy i - w przypadku odwolania - wojewodzie. I nie ma w niej przymiotnika "skrajny". > > Akcja w Poznaniu była wyraźnym nadużyciem władzy, które rozpatrzeć powinien > sąd karny. Sąd karny służy do karania przestępstw typu pobicie, kradziez, morderstwo, przekroczenie granic obrony koniecznej... Zaden z tych przypadkow tu nie nastapil. Do naduzyc wladzy jest sad administracyjny. Skargi na dzialania policji mozna skladac do Komendy Glownej. Ja rozumiem, ze Tobie nie podoba sie decyzja urzedow i akcja policji, ale z tego powodu nie nalezy instrumentalizowac prawa. Mi nie podobalo sie zachowanie policji podczas marszu w Warszawie, ale nigdy nie przyszlo by mi go glowy, zeby wywrzaskiwac cos na temat sadu karnego. Demonstracja byla nielegalna, akcja policji - legalna. Organizatorzy mogli odwolac sie od decyzji wojewody do sadu administracyjnego i w przypadku wygrania ponownie zlozyc wniosek o zgode na manifestacje. To, ze tego nie zrobili swiadczy, iz ich celem nie bylo prawne dzialanie, a zwyczajnie zadyma. Odpowiedz Link Zgłoś
pavowolf Re: Tiaaa swiat sie zawali bo nielegalna z punktu 19.11.05, 21:04 > > 3. Prawo to kwestia interpretacji wiec moze kwestie legalnosci lub nie im > > zostawmy. Jak pisalem nielegalna chodzilo mi o wydane decyzje i w tym mom > encie > > one sa prawem akurat. > > > Decyzje nielegalne, bo łamiące konstytucję, NIE są prawem, akurat. > > ===================== > za 20 lat bede Prezydentem, teraz chcialbym "TU 154" poleciec na wczasy AMEN > > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra11 Re: Tiaaa swiat sie zawali bo nielegalna z punktu 19.11.05, 19:11 Boże drogi, czy Ty naprawdę nie widzisz, że za zakazem demonstracji stoi dokładnie taki sam mechanizm, jak za zakładaniem obozów koncentracyjnych? Ci, którzy je zakładali, też mieli swoje racje i były one do udowodnienia,a niemniej jednak były przejawem łamania podstawowych praw człowieka i obywatela. Ciekawe,czemu ci ludzie tak dzisiaj demonstrowali, co, może im za dobrze w naszym słodkim tolerancyjnym kraju? Może dzięki takim jak ty? Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Re: Tiaaa swiat sie zawali bo nielegalna z punktu 19.11.05, 19:54 > 1. Na razie na terenie Polski obowiazuje polskie prawo, wiec prawa innych > panstw nie maja tu nic do rzeczy. "Niestety", obowiązują (i są ważniejsze niż ustawy Sejmu) ratyfikowane przez Polskę traktaty i konwencje, w tym Konwencja Praw Człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
sajjitarius Re: Tiaaa swiat sie zawali bo nielegalna z punktu 19.11.05, 19:55 Swoiste pojmowanie prawa. Znaczy sie wedlug Ciebie decyzja podjeta przez urzednika jest automatycznie prawem ? Bo ja cos slyszalem jeszcze o konstytucji przykladowo...no ale jesli decyzja podjeta przez urzednika jest dla Ciebie automatycznie prawem, to zalaczam wyrazy wspolczucia... Odpowiedz Link Zgłoś
piotrskw Re: Tiaaa swiat sie zawali bo nielegalna z punktu 19.11.05, 23:54 Coś chyba jednak jest na rzeczy, skoro taki spokojny misio jak ja, 90 kilo wagi, wiek kole 40, typ zdecydowanie koncyliacyjny, czuje wewnętrzną potrzebę powołania miejskiej partyzantki... Bądź tak miły i wczuj się w rolę ofiar swojej "realpolitik". Nie zauważyłem, by zrobili komukolwiek krzywdę. > 3. Prawo to kwestia interpretacji wiec moze kwestie legalnosci lub nie im > zostawmy. Kogo masz na myśli? "Jak pisalem nielegalna chodzilo mi o wydane decyzje i w tym momencie > one sa prawem akurat." So... Jeśli ktoś wprowadzi podatek od kóz z nosa, to będziesz go potulnie placił? Odpowiedz Link Zgłoś
iquea Re: Tiaaa swiat sie zawali bo nielegalna z punktu 19.11.05, 17:29 Najpierw ty się mądralo zastanow czy w demokratycznym panstwie zakazuje sie pokojowych manifestacji. Może wtedy zrozumiesz w czym problem. Odpowiedz Link Zgłoś
milka.stepien Re: Tiaaa swiat sie zawali bo nielegalna z punktu 19.11.05, 17:38 najwidoczniej slabo znasz nasza konstytucje, ktora zapewnia kazdemu obywatelowi prawo do pokojowej manifestacji swoich pogladow... podobnie jak wczesniej Kaczynski i teraz Grobelny zlamal jedno z podstawowych praw demokratycznego panstwa. Moze sie nie podobac, ze ktos manifestuje w takiej czy tamtej sprawie, ale prawo do takiej demonstracji ma kazdy! Nie mow o legalnosci czy nielegalnosci jesli nawet nie znasz sie na tym! Odpowiedz Link Zgłoś
pavowolf Re: Tiaaa swiat sie zawali bo nielegalna z punktu 19.11.05, 20:19 frank_drebin napisał: > widzenia prawa manifestacje sie probuje zatrzymac. Puknijcie sie ludzie troche > w glowe i zacznijcie pisac do rzeczy, a nie wyglaszac teksty od ktorych mozg > sie kurczy jak sie je czyta. ================================= zwłaszcza jak sie czytać nie umie, lub nie wie co czyta Odpowiedz Link Zgłoś
pio.no Re: Tiaaa swiat sie zawali bo nielegalna z punktu 19.11.05, 21:09 Decyzja podjęta była w trybie niezgodnym z prawem. Udowodni to z łatwością każdy pierwszoroczny student prawa, poza rosnącą i tam rzeszą MW ( nalogowych onanistów) Odpowiedz Link Zgłoś
john_jasny Re: Tiaaa swiat sie zawali bo nielegalna z punktu 20.11.05, 09:36 frank_drebin napisał: > widzenia prawa manifestacje sie probuje zatrzymac. Puknijcie sie ludzie troche > w glowe i zacznijcie pisac do rzeczy, a nie wyglaszac teksty od ktorych mozg > sie kurczy jak sie je czyta. Jak moze ci sie moze mozg skurczyc jak go niemasz, uczyles sie cos o pierwotniakach? Odpowiedz Link Zgłoś
critto pytanie o słuszność "prawa" 20.11.05, 14:57 A może należałoby się raczej zastanowić, czy tzw. "prawo" zakazujące pokojowych zgromadzeń ludziom, którzy nic złego nikomu nie robią jest słuszne? Czy nie stanowi czasem skodyfikowanej, zalegalizowanej tyranii?? Czy czasem nie jest LEWEM?? UWAGA: nie popieram łamania nawet takiego "prawa", popieram jego zmianę lub obalenie. Jestem heteroseksualny, ale oburza mnie wrogość wobec nieszkodzących nikomu mniejszości, nawet jeśli komuś się one nie podobają (mają prawo Odpowiedz Link Zgłoś
pavowolf Re: to niszczenie będzie nas boleć 19.11.05, 20:17 r0b0l napisał: > w dodatku długo i nie wiadomo czym sie skończy. Marginalizacją polski na arenie > europejskiej i światowej na pewno, pierwsze objawy już są. > W takim tempie to zejdziemy do poziomu Albanii czy Białorusi w pół roku. > konsekwencje będa trwały z 15 lat ====================================== nie 15, a 150 Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna65 Re: to niszczenie będzie nas boleć 20.11.05, 11:34 r0b0l napisał: > w dodatku długo i nie wiadomo czym sie skończy. Marginalizacją polski na arenie > europejskiej i światowej na pewno, pierwsze objawy już są. > W takim tempie to zejdziemy do poziomu Albanii czy Białorusi w pół roku. > konsekwencje będa trwały z 15 lat to znaczy że światem już rządzą pedały? Odpowiedz Link Zgłoś
gmanchuel Re: to niszczenie będzie nas boleć 20.11.05, 13:21 Nie ! Wcale nic nie rozumiesz !!! Niestety ! To tylko znaczy ze swiatem rzadza rozum, godnosc WSZYSTKICH (nie musi byc zadnego wyjatku) i wolnosc. To tylko to znaczy. Jesli masz mozg, to uzywaj go !!! Powodzenia Polsko ! Odpowiedz Link Zgłoś
ribcord NIECH POZNAŃ SIĘ WSTYDZI!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.11.05, 17:34 Moi mili mniemam, iz nie tylko polityka Kaczyńskich jest powodem tych zajść... Nie zapominajmy, iż każde z miast posiada swoje odrębne zachowania... Spójrzmy na Warszawę, Kraków czy Poznań. Pierwsze to moloch bezmyślenego (w tym tylko przypadku) kapitalizmu, drugie dumne z mitu jakoby było to miasto kultury ( taka starożytna Aleksandria) - śmiechu warte - trzecie zaś cholernie konserwatywne i chytre - ostatnia siedziba szlachciców... Jednocześnie spójrzmy choćby na Wrocław lub Gdańsk... miasta z zasady wolne, napływowe o wieków, przepełnione mieszanką kultur... Kiedy we Wrocławiu miała miejsce manifestacja homoseksualistów i lesbijek (robiłem tam materiał zdjęciowy dla gazety) nikt nikomu nie przeszkadzał, wszyscy nawzajem słuchali siebie i spokojnie wyrażali swoje zdanie... Fakt zjawilła się młodzież wszechpolska, lecz mniemam, że zdała sobie sprawę ze swej kretyńskiej pozycji i odeszli po 0.5h. Zatem zastanówmy się nad tym, czy tylko polityka PIS-u jest tutaj jedynym powodem zajść - czy to W Poznaniu, czy w Warszawie czy też w Krakowie... Stwierdzam iż mimo apodyktycznych rządów PIS-u i tak podłoże tego problemu w głównej mierze tkwić będzie w nas wszystkich - jeżeli my wyrazimy jakiekolwiek chęci by homoseksualiści i lesbijki równie swobodnie czuli się na ulicach - podkreślam - wspomnianych trzech miast, musimy zacząć się zmieniać a nie tkwić w wygodnym konserwatyzmie... POZDRAWIAM!!! www.manualagency.com Odpowiedz Link Zgłoś
ah11980 Re: NIECH POZNAŃ SIĘ WSTYDZI!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.11.05, 02:06 Im wiecej pozwolimy pedalom sie czuc swobodniej tym wiecej beda chcieli!! Osobiscie mi nie przeszkadza ich orientacja. Ale nie mozna im dac za duzo, bo za moment beda chcieli miec slub , itd. Mieszkam w Kanadzie , dokladnie w Montrealu, jedno znajbardziej tolerancyjnych miast na swiecie. Jednak nie mozna juz patrzec jak dwa geje sie liza na srodku ulicy. Nie wolno im za duzo pozwalac. A wiec jak prezydent zakazal marzu to dobrze , przynajmniej pedzie musza troche popracowac zanim cos osiagna Odpowiedz Link Zgłoś
dianette Re: a Więc wojna? 19.11.05, 18:06 Ksieza katoliccy tez odbiegaja od normy i afiszuja sie z tym. Ba nawet chca byc glosem moralnym spoleczenstwa. Czy to normalne aby mlody , zdrowy mezczyzna zyl w celibacie i ubieral sie w czarne sukienki?` Czy to normalne aby mloda zdrowa kobieta zamiast rodzic dzieci zamykala sie w klasztorze Karmelitanek Bosych? Odpowiedz Link Zgłoś
walpurg Re: a Więc wojna? 19.11.05, 17:00 Białoruś, ZOMO, stan wojenny - każde skojarzenie jest dobre, jeśli policja atakuje pokojową manifestację. Polskie ulice najwyraźniej są bardziej dla faszystów (patrz marsz w Myślenicach) niż homoseksualistów. Witajcie w polskim ciemnogrodzie - największym skansenie Europy! Odpowiedz Link Zgłoś
kantdupy [...] 19.11.05, 17:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Brawo policja!!! 19.11.05, 18:08 kantdupy napisał: > > Idioto czy myślisz, że kogokolwiek będzie obchodzić aresztowanie kilku pedałów. > To wy chamy mieliście złoty róg. Jaki masz znakomity nick! I jaki pasujący do Twioch opinii! GRATULUJĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Jeden drobny mały fakt 19.11.05, 17:13 > Konsekwencje dla Polski wynikające z dzisiejszych wydarzeń będą oczywiste, Już są. Prasa zachodnia pisze o "zakazie manifestacji gejów". Sprawa oczywiście była dużo bardziej skomplikowanie, ale kto będzie wnikał w szczegóły? A teraz "jeden drobny fakt": Czy organizator manifestacji nie ma obowiązku zapewnienia porządku? Czy za całość odpowiada Policja? Bo jeśli to pierwsze, to organizatorzy nie za bardzi chcieli spełnić te oczekiwania. Dla osób sposa Poznania sprawa może wyglądać na czysto polityczną, zaś faktycznie tej polityki mogło być znacznie mniej. Rok temu była straszna zadyma z kibicami, tych to trzebaby profilaktycznie zamknąć na czas demonstracji gejów, czego oczywiście zrobić nie można itp. Podsumowując, mam wrażenie, że geje i spółka podchodzą do sprawy nieco infantylnie: "zrobimy imprezę i koniec". A to, że 500 demonstrantów będzie musiało być chronionych przez 1000 policjantów, to chyba ich nie obchodzi. > Nie trudno zgadnąc,po równi pchylej ku wojnie domowej, "Mialeś chamie zloty > róg" Nie panikuj, nie jest tak źle. Kaczyński, jak każdy polityk wykręci się od wielu obietnic. Szkoda tylko, że zaprzepaszczone zostały wszelkie szanse zapuszkowania, czy chociażby wyciszenia rydzyka. Stąd moja cała nadzieja w Wałęsie. Mam nadzieję, że go pozwie, a nie tylko rzuca słowa na wiatr. Odpowiedz Link Zgłoś
praslin Re: Jeden drobny mały fakt 19.11.05, 21:56 tak jest, jak w 96 w angli były mistrzostw europy to dwa dni przed zamknięto prewencyjnie 500 kiboli bandziorów a do idiotów z innych krajów min. spraw wewnętrznych gb wystosował apel by nie udawali się na mistrzostwa. świadczy to o rozeznaniu władz brytyjskich w tych środowiskach, dlatego angielscy kibole nie rozrabiają u siebie. wiedzą, że to nie przejdzie i zakaz wstępu na stadiony to najmniejsza z kar , która ich dotknie. z tego co wiem prezydent poznania jest z platformy, to partia ludzi rozsądnych(podobno) więc pewnie zdawał sobie sprawe, że policja nie da sobie rady z debilami z mw i kibolami. w końcu tyle lat mówi się u nas o problemach z szalikowcami i co ? anglicy tez mieli pare lat problemy ale dali sobie radę, my nie bo na to trzeba kompleksowego działania bez względu na zmieniające się rządy i opcje polityczne. no i oczywiście kupe kasy z przewagą kasy niestety. kaczory teraz mają wszystko więc mogą coś zaczą zmieniac w tej materii. w tych sprawach mimo, że na nich nie głosowałem na nich liczę. Odpowiedz Link Zgłoś
acpan Re: a Więc wojna? 19.11.05, 17:53 > A więc stalo, dzień dzisiejszy stal się cezurą w historii najnowszej > Polski,reżim kaczyńskiego zainaagurowal 4-tą republikę katolicką, która przez > przypadek dostala się do Unii Europejskiej.Konsekwencje dla Polski wynikające > z dzisiejszych wydarzeń będą oczywiste,maksymalna marginalizacja pozycji > Polski na arenie międzynarodowej, która doprowadzi niechybnie do wyrzucenia > kraju ze strukrtur wspólnoty!A potem? Nie trudno zgadnąc,po równi pchylej ku > wojnie domowej, "Mialeś chamie zloty róg" ha hah hhahahahaha! chłopie, dobry jesteś, tak trzymać! pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzi Re: a Więc wojna? 19.11.05, 18:12 > A więc stalo, dzień dzisiejszy stal się cezurą w historii najnowszej > Polski,reżim kaczyńskiego zainaagurowal 4-tą republikę katolicką, która przez > przypadek dostala się do Unii Europejskiej.Konsekwencje dla Polski wynikające > z dzisiejszych wydarzeń będą oczywiste,maksymalna marginalizacja pozycji > Polski na arenie międzynarodowej, która doprowadzi niechybnie do wyrzucenia > kraju ze strukrtur wspólnoty!A potem? Nie trudno zgadnąc,po równi pchylej ku > wojnie domowej, "Mialeś chamie zloty róg" Przerażająca jest ignorancja takich matołów. Sam nie przepadam za Kaczyńskimi, ale, na Boga !!!! Marszu zakazał prezydent z Platformy Obywatelskiej, a zakaz podtrzymał wojewoda z SLD !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rezoon Re: a Więc wojna? 19.11.05, 18:46 no przynajmniej tutaj kaczor może się wykazać Odpowiedz Link Zgłoś
michnix2 Wyrzuca nas z UE? HURRRAAAA!!! 19.11.05, 19:38 Nie bedziemy musieli lozyc na brukselska administracje!!! I nie bedziemy musieli doplacac do francuskich bezrobotnych!!! Od dzisiaj jestem przeciwko pedalom. Odpowiedz Link Zgłoś
outkast123 kazdy obywatel ma obowiazek przestrzegania prawa 19.11.05, 21:16 wiec ich mijesce jest w areszcie.Bravo policja......... Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: kazdy obywatel ma obowiazek przestrzegania pr 20.11.05, 01:59 A wszechpolacy i bandyci stadionowi mieli pozwolenie na manifestację? Czy zabiegali choćby o to? Czy okrzyki ktoś tam do gazu nie są pospolitym przestępstwem? Manifestacja bez zezwolenia to drobiazg. Natomiast nawoływanie do przemocy, naruszanie nietykalności - to już sprawy karne. Wszechpolacy w pierdlu może znaleźliby miłe sobie towarzystwo. Nie zniewieściałych gejów, a supermęskich homogwałcicieli. Prawicowi chłopcy podobno lubią sado-maso męsko-męskie. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Ścigać za okrzyki "do gazu" 20.11.05, 15:04 pandada napisał: > A wszechpolacy i bandyci stadionowi mieli pozwolenie na manifestację? Czy zabie > gali choćby o to? Czy okrzyki ktoś tam do gazu nie są pospolitym przestępstwem? > > Manifestacja bez zezwolenia to drobiazg. Natomiast nawoływanie do przemocy, nar > uszanie nietykalności - to już sprawy karne. mam nadzieję, że ktoś nagrał ich kamerą, jak rzucają te okrzyki? jeśli tak, to zachęcam do złożenia ich jako dowodu (czy poszlaki) w prokuraturze. Za nawoływanie do przemocy (i zbrodni: zawołanie "do gazu" oznacza "do komór gazowych", jest więc nawoływaniem do ZAMORDOWANIA kogoś). Pozdrawiam, Critto, libertarianin liberter.webpark.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: a Więc wojna? 19.11.05, 19:43 Nie przesadzaj, geje nie są aż tak wpływowi, a UE nie zajmuje sie głównie nimi. Niemniej masz rację, że to wstyd. Zakaz był niezgodny z konstytucją, ale teraz mamy kaczo-konstytucję, więc nie ma się co dziwić. Niesmaczna szarpanina z policją jest pokazywana z lubością przez wszystkie światowe stacje, Polska uzyskuje "gębę" kraju nietolerancyjnego, ksenofobicznego, polski katolicyzm śmierdzi po prostu jeszcze bardziej. A pojęcie demokracji a kaczolandzie jest bardzo ciekawe - dlaczego mniejszość ma nas do czegokolwiek nakłaniać, wszak demokracja to RZĄDY większości. Otóż nie, kochani kaczyści. Demokracja to głównie poszanowanie praw mniejszości, nawet tych, za którymi nie przepadamy. Ja akurat gejów nie lubię i nie rozumiem, ale wiem, że mają konstytucyjne prawo demonstrować, ile wlezie, a bezpieczeństwo to ma zapewwnić policja, to jej zmartwienie i władz miasta. Czy górnicy maszerujący parę razu do roku na Warszawę nie stwarzają zagrożenia? A czy komukolwiek przyszło do glowy zabraniać im tego? Naiwne tłumaczenie. A zakamuflowane państwo wyznaniowe to mamy już dawno, teraz tylko sie umocni, a kler zagarnie swymi chciwymy łapami, co jeszcze się da. Witajcie w kaczystanie kochani Rodacy. wybraliście, to macie. I nie myślcie sobie, że skończy się na gejach. Zacznie się zwalnianie z pracy niewierzących, zrobi sie nagonke na dzieci nieuczęszczające na religię, zamknie parę czasopism i "nieprawomyślnych" stacji (brzmi znajomo?), a jak tvp chwyci w swoje łajdackie rączki pan Kurski, zostaną wam stare filmy dvd i video (nowe będą tylko o papieżu i sanktuariach maryjnych). Czas wyjeżdżać, kto tylko może. Smród kadzidła zaczyna dusić coraz bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych60 Re: a Więc wojna? 19.11.05, 19:45 werter-6 napisał: > A więc stalo, dzień dzisiejszy stal się cezurą w historii najnowszej > Polski,reżim kaczyńskiego zainaagurowal 4-tą republikę katolicką, która przez > przypadek dostala się do Unii Europejskiej.Konsekwencje dla Polski wynikające > z dzisiejszych wydarzeń będą oczywiste,maksymalna marginalizacja pozycji > Polski na arenie międzynarodowej, która doprowadzi niechybnie do wyrzucenia > kraju ze strukrtur wspólnoty!A potem? Nie trudno zgadnąc,po równi pchylej ku > wojnie domowej, "Mialeś chamie zloty róg" Ostro powiedziane, ale zgadzam się z Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: a Więc wojna? 19.11.05, 19:52 krzych60 napisał: > werter-6 napisał: > > > A więc stalo, dzień dzisiejszy stal się cezurą w historii najnowszej > > Polski,reżim kaczyńskiego zainaagurowal 4-tą republikę katolicką, która p > rzez > > przypadek dostala się do Unii Europejskiej.Konsekwencje dla Polski wynik > ające > > z dzisiejszych wydarzeń będą oczywiste,maksymalna marginalizacja pozycji > > Polski na arenie międzynarodowej, która doprowadzi niechybnie do wyrzucen > ia > > kraju ze strukrtur wspólnoty!A potem? Nie trudno zgadnąc,po równi pchyle > j ku > > wojnie domowej, "Mialeś chamie zloty róg" Zamiast odpowiedzi: piRdolisz! Odpowiedz Link Zgłoś
mindhardcore Re: a Więc wojna? 19.11.05, 19:47 werter - gwarantuję ci , że nie stanie się zupełnie nic, co najwyżej kilka lewicowych tytułów prasowych zabierze głos w tej sprawie. Nikt nie będzie wykluczał Polski z tak błachego powodu, jak nie zezwolenie na przemarsz demonstracji. Pamiętam Twoje poprzednie posty więc rozumiem Twoją histerię. Uważałem, że przemarsz powinien dostać pozwolenie, skoro jednak go nie dostał to działania organizatorów byłe bezprawne i policja zareagowała tak jak należy. I nawet z sondy na stronie GW możesz wywnioskować, iż większość ludzi podziela taką opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: a Więc wojna? 19.11.05, 21:29 Szkoda fatygi na przekonywanie wertera - przeciez jest on pracownikiem Agory S.A. (sam zdradził, że "nadaje" z redakcji !!!) i musi wykonywać zlecenia mocodawców... Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: a Więc wojna? 20.11.05, 02:06 Pierdoły piszesz. Policja wg ciebie działałaby prawidłowo wrzucając do więźniarek za przebieganie przez jezdnię? Albo za rzucenie papierka na chodnik? Albo za przekleństwo w miejscu publicznym? Ja wiem, że wolą narodu wybierającego PiS była druga Białoruś (wersja kato), ale ja się na to nie godzę. Póki jest demokracja, wolno mi się nie godzić zgodnie z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Re: a Więc wojna? 20.11.05, 08:29 To nie chodzi tylko o Gejów i lesbijki, oni są tylko pretekstem do zemsty za warszawski marsz równośći. Reżym kaczyńskiego, bo tak od dzisiaj należy nazywac ten kaczy twór, zamierza do końca zawladnąć naszymi myślami i naszą duszą. Jak bardzo obu bliżniakom zależalo na wladzy absolutnej,uwidacznia ich uwiklanie w radio maryja i samoobronę, widzimy także jak skrajny jest eurosceptycyzm tej formacji.Czesi określili to co stalo się w Polsce lapidarnie ,czarna rewolucja!Nic bardziej trafnego. Na koniec, ponieważ ten reżym stanowi śmiertelne zagrożenie dla państwa demokratycznego jakim jest Polska,to nie ustaniemy ani na chwilę w walce o wyzwolenie tego kraju a kaczego oblędu! Odpowiedz Link Zgłoś
levinas I pomyslec ze to dzieki prezydentowi z PO 19.11.05, 20:08 No wlasnie. Nastal czarny dzien i to za sprawa prezydenta z parti PO - partii kochajacej homoseksualistow... Homoseksualisci teraz na pewno beda glosowac na PO. Odpowiedz Link Zgłoś
liselle Re: a Więc wojna? 19.11.05, 20:13 Marginalizacja Polski już pewnie dawno nastąpiła. Parę "wystąpień" LPR i Samoobrony, parę burd i wystaw, nie budżerowi UE- oczywiście jako jedyni. Kochni na dzisiej szy incydent to już nawet nikt specjalnej uwagi nie zwróci. Masz rację: "Miałeś chamie złoty róg" a teraz mamy kaczyńskich i leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
burakiprlu odstrzelic grobelnego 19.11.05, 20:20 jak widac to nieobliczalny oszolom katolicki, moze ktos odstrzeli tego durnia, grobelny jestes przemalowanym ubeckim glupkiem, ha, ha, ha,,,,,, grobelny ty polglowku, synu polglowka i ojcze polglowkow, zlikwidowac cie ty glupku, glupku, glupku!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.gurtowski Re: a Więc wojna? 20.11.05, 01:43 werter-6 napisał: > A więc stalo, dzień dzisiejszy stal się cezurą w historii najnowszej > Polski,reżim kaczyńskiego zainaagurowal 4-tą republikę katolicką, która przez > przypadek dostala się do Unii Europejskiej.Konsekwencje dla Polski wynikające > z dzisiejszych wydarzeń będą oczywiste,maksymalna marginalizacja pozycji > Polski na arenie międzynarodowej, która doprowadzi niechybnie do wyrzucenia > kraju ze strukrtur wspólnoty!A potem? Nie trudno zgadnąc,po równi pchylej ku > wojnie domowej, "Mialeś chamie zloty róg" POSRAŁO CIĘ? CZEKA NAS ZAGŁADA BO NIE POZWALAMY, ŻEBY PEDAŁY LIZAŁY SIĘ NA OCZACH NASZYCH DZIECI? A TEN ZŁOTY RÓG, TO CHYBA WEDŁUG CIEBIE WIBRATOR. Odpowiedz Link Zgłoś
adam99995 demokracja??????????????????????? ??????????? 20.11.05, 01:51 o rzeczywiscie obled, brak slow..hm tu ani sladu demokracji, czym polska tak sie szczyci? ze wyzwolila europe, jesli nie potrafi nawet wyzwolic samej siebie z dogmatycznego totalitaryzmu ktory przypomina bardziej bialorus i sredniowiecze, islamizm i liberalizm anglikanow albo mormonow to czysta paranoja, tak jak lepper mowi ze jest socjoliberalem...:)))))))) zakompleksiony narod Odpowiedz Link Zgłoś
roalb Re: a Więc wojna? 20.11.05, 09:21 werter-6 napisał: > A więc stalo, dzień dzisiejszy stal się cezurą w historii najnowszej > Polski,reżim kaczyńskiego zainaagurowal 4-tą republikę katolicką, która przez > przypadek dostala się do Unii Europejskiej.Konsekwencje dla Polski wynikające > z dzisiejszych wydarzeń będą oczywiste,maksymalna marginalizacja pozycji > Polski na arenie międzynarodowej, która doprowadzi niechybnie do wyrzucenia > kraju ze strukrtur wspólnoty!A potem? Nie trudno zgadnąc,po równi pchylej ku > wojnie domowej, "Mialeś chamie zloty róg" itp,itd, ble,ble,ble... Nieustannie przekonuję się że PO to partia dla ćwierćinteligentów. O takich jak wy Tuwim pisał :"..oni widzą osobno-że koń, że Stasiek, że drzewo...",która to ułomność powoduje, że nie potraficie widzieć całości sprawy, a w waszych wypowiedziach zamiast rozumu dominują emocje. A przecież jest to kwestia PRAWA obowiązującego w Polsce. Jeżeli urząd wydał w tej sprawie decyzję odmowną (zapewne w trybie Art.2 Ustawy z dnia 5 lipca 1990 r. ze zm. "Prawo o zgromadzeniach") to obywatelom organizatorom przysługiwało prawem przewidziane odwołanie od tej decyzji-a nie ulica, przy czym złożone odwołanie od decyzji urzędu(znowu:zgodnie z obowiązującym prawem)decyzji nie wstrzymuje, a to oznacza, że każdy uczestnik tej(w świetle prawa nielegalnej)demonstracji winny jest naruszeniu prawa. Policja przywróciła porządek usuwając uczestników nielegalnej demonstracji i należy mieć tylko nadzieję, że łamiący prawo obywatele zostaną przykładnie ukarani i solidarnie obciążeni kosztami akcji policyjnej-jako że nic tak skutecznie nie przywraca poszanowania dla prawa, jak solidne walnięcie niesfornego obywatela w finansowy splot słoneczny. Odpowiedz Link Zgłoś
wacek44 Chyba przesadzasz 20.11.05, 10:49 Jaka znowu cezura ? Nieliczna grupa zboczeńców robi zamęt i próbuje zrobic wodę z mózgu normalnym ludziom i to ma być problem na skalę europejską ? Marginalizacja przez odrzucenie zboczeń seksualnych ? Bez przesady. Polski napewno nie wyrzucą z UE bo ważniejszy dla tolerancyjnych jest rynek zbytu a nie rozpędzenie nielegalnej demonstracji dewiantów. Liczy sie pieniądz a nie zboczeniec z Poznania. Wojna domowa ? A kto z kim ma walczyć i o co ? Na szczęście jest sporo ludzi myslących rozsądnie a nie genitaliami, co widać po sondażu oceniającym działania policji. To wy degeneraci narzucanie większości swoje pomysły na rozwiązły tryb życia. To was powinno się izolować aby młodziez nie miała złego przykładu. Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 A więc wojna?/ tekst poprawiony 20.11.05, 11:21 A więc stalo się, dzień dzisiejszy stanowi cezurę w historii najnowszej Polski. Bowiem reżim kaczyńskiego zainagurowal biciem spokojnych kulturalnych ludzi, 4-tą Republikę Katolicką, która tylko przez przypadek dostala się do Unii Europejskiej.A Konsekwencje dla Polski wynikające z dzisiejszych wydarzeń będą oczywiste,maksymalna marginalizacja pozycji Polski na arenie międzynarodowej, która doprowadzi niechybnie do wyrzucenia kraju ze strukrtur wspólnoty!A co potem? Nie trudno zgadnąc,po równi pchylej ku wojnie domowej, "Mialeś chamie zloty róg" Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Brawo organizatorzy marszu!!:) 19.11.05, 15:18 Barwo za odwage i dzielność! Władza, która odbiera i tłamsi podstawowe prawa obywatelskie to nie władza tylko rezim. Precz z taką władzą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1939 pamietamy mowisz o UE ktotra zakazala wystawy LPR? IP: *.icpnet.pl 19.11.05, 15:19 sypia sie mandaty az milo... Odpowiedz Link Zgłoś
polonic W czasie przemarszu "demonstrantów" 19.11.05, 16:09 na trasie nie powinno byc zywej duszy no moze poza dziennikarzami Gazety Wyborczej... niech sobie krzyczą pedały do gołych scian... wiecej nie bedzie im sie chcialo demonstrowac. Odpowiedz Link Zgłoś
anty.rydzyk Re: W czasie przemarszu "demonstrantów" 19.11.05, 18:44 Może zasugeruj to MW, LPR, PiS i ich wyznawcom? Byłby to rzeczywiście dobry sposób, ale to świadczyłoby o tym, że nie ma powodu do manifestacji - im większy opór przeciw manifestacjom, tym bardziej utwierdzają w przkonaniu, że problem jednak jakiś jest. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasztolerancja1 Re: W czasie przemarszu "demonstrantów" 19.11.05, 19:18 wolnosc, wlasosc, sprawiedliwosc, pedaly, o czym ty piszesz, mamy wlasnie brak wolnosci Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: W czasie przemarszu "demonstrantów" 20.11.05, 10:04 On wolność rozumie jako robienie co JEMU się podoba, a sprawiedliwość to jestwtedy kiedy szyscy postępują według JEGO zasad. Wystarczy przedefiniować słowa i egoistyczny ksenofob staje się wolnościowcem. To tylko słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Marszu Równości w Poznaniu: dużo policji 19.11.05, 16:10 Homofoby z Platformy Obywatelskiej i Sojuszu Lewicy Demokratycznej! Wstyd na całą tolerancyjną Unię Europejską! Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: off topic: co do pana dochnala z sygnaturki: 19.11.05, 18:07 to jest takie jego zdjęcie z królową angielską, i czy o czymś to świadczy? i o czym? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: off topic: co do pana dochnala z sygnaturki: 19.11.05, 18:14 holyboy_666 napisał: > to jest takie jego zdjęcie z królową angielską, i czy o czymś to świadczy? i o > czym? A no o tym, że trzeba pilnie przesłuchać królową angielską, z może i nawet - posadzić! Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Marszu Równości w Poznaniu: dużo policji 20.11.05, 10:06 A zdjęć z tego spotkania co to Giertych i Wassermann uśmiechają się do pana Marka D. to nie ma? Utajnione spotkanie było. Odpowiedz Link Zgłoś
szypki66 [...] 19.11.05, 16:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
konskipsiinteres Niech zyje wolnosc!!! 19.11.05, 16:14 Precz z brunatnym terrorem. Precz z dyktatem kato-prawicy. Precz z rodzacym sie faszyzmem. Precz z Mlodzieza Wszechpolska. Prawda, wolnosc i szczescie dla kazdego! Wiecie, ze tego nie uda sie wam powstrzymac.... Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Niech zyje wolnosc!!! 19.11.05, 16:45 Precz z brunatnym terrorem. Precz z dyktatem kato-prawicy. Precz z rodzacym sie faszyzmem... ... z PO i SLD !!! :))))))))))))))) Dobre !!! :)))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
anty.rydzyk brawo! kupa treści 19.11.05, 18:55 gniewko_syn_ryba napisał: > ... !!! :))))))))))))))) !!! :)))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: brawo! kupa treści 19.11.05, 19:42 Brawo ! Gratuluję umiejętności czytania i rozumienia tekstu czytanego !!! ;))) A może jesteś dziennikarzem GW, że wybiórczośc tak dobrze ci wychodzi ?... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: I tym razem sama sieczka :( 20.11.05, 01:17 Sieczkę to TY chyba masz zamiast mózgu, co konstatuję z dużym ubolewaniem... :((( Odpowiedz Link Zgłoś
kaisy7 Re: Niech zyje wolnosc!!! 19.11.05, 17:06 Wiemy, wiemy. Od jakiegoś czasu to słyszymy. Odpowiedz Link Zgłoś
himax ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ 19.11.05, 16:13 Sami sobie zaprzeczaja. Ich cel to wywlec zboczenia na ulice bo juz im w sypialni nie wystarcza bo nikt tam nie zaglada i nikogo nie obchodzi co oni tam robia. Generalnie demoralizacja na masowa skale i zdestabilizowanie zycia zdrowym ludziom. Tak samo wygladala by demonstracja jednorekich inwalidow ktorzy domagali by sie aby reszcie spoleczenstwa w imie rownosci obciac tez po jednej rece. Odpowiedz Link Zgłoś
anty.rydzyk raczej niezdrowi 19.11.05, 19:00 himax napisał: > Generalnie demoralizacja na masowa skale i zdestabilizowanie zycia zdrowym ludz > iom. Problem w tym, że homofob nie jest zdrowym ludziem :( > Tak samo wygladala by demonstracja jednorekich inwalidow ktorzy domagali by sie > aby reszcie spoleczenstwa w imie rownosci obciac tez po jednej rece. Hmm, mimo wielkich chęci nie spotkałem się jeszcze z hasłem typu: "Ja pedał, to i ty nim musisz zostać!" Nie piszesz waść od rzeczy? Po to tylko żeby sobie popisać? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: raczej niezdrowi 19.11.05, 21:34 anty.rydzyk napisał: > Problem w tym, że homofob nie jest zdrowym ludziem :( W przeciwieństwie do homoseksualisty, którego preferencje seksualne są jak najbardziej zdrowe, czyż nie ?... ;))) Jeszcze trochę i okaże się, że heteroseksualizm, to zboczenie... ;)))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
anty.rydzyk :PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP 19.11.05, 22:23 To po to żebyś poczuł się "tłumnie" ze swoją "treściwością" ;) Heteroseksizm to seksizm. Homoseksualizm jest preferencją seksualną tak jak i heteroseksualizm. Heteroseksualizm nie jest dominującą orientacją seksualną w populacji ludzkiej. Biseksualizm statystcznie dominuje nad 2 pozostałymi preferencjami. Czysty heteroseksualizm, to niemal taka sama skrajność (i małość) jak czysty homoseksualizm. Homofobia, bifobia, heterofobia to ten sam kosz "niedoskonałości" psychicznej. I nie chodzi tutaj o samo "nie-kochanie" odmienności seksualnej, a o agresywne artykułowanie swojej nienawiści i pogardy dla tych Inności. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: :PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP 20.11.05, 01:21 anty.rydzyk napisał: > Heteroseksualizm nie jest dominującą orientacją seksualną w populacji ludzkiej. ???????????????????????????????? Możesz przytoczyć jakieś wiarygodne dane z podaniem źródeł dla poparcia tej, cokolwiek ryzykownej, tezy ???... Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: :PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP 20.11.05, 10:16 a oglądasz porno? Jeśli tak to prawdopodobnie jesteś biseksualny. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: :PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP 20.11.05, 14:43 Świetny argument ;DDD Lubisz oglądać dzieci bawiące się w piaskownicy ? Jeśli tak to jesteś prawdopodobnie pedofilem.... Prosze o następne ale może bardziej sensowne, a przede wszystkim o jakieś dane statystyczne potwierdzające tezę anty.rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
anty.rydzyk Re: :PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP 20.11.05, 15:54 Obawiam się, że dla rydzykowo-zmienionych nie ma wiarygodnych argumentów. Jeśli chcesz to pododawaj sobie, to co wynika z badań statystycznych seksulaności amerykanów, które przeprowadził Kinsey tuż po wojnie (a więc jeszcze przed rewolucją seksulaną). Prawdopodbnie od tamtego czasu więcej badanych jest skłonnych przyznać się do możliwości kopulowania z osobnikami obu płci. Z tego co mi wiadomo, nie ma świeższych i równie bogatych danych. Chętnie poznałbym wyniki nowszych badań. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: :PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP 20.11.05, 20:55 anty.rydzyk napisał: > Obawiam się, że dla rydzykowo-zmienionych nie ma wiarygodnych argumentów. ????????? Tak się dziwnie (dla ciebie) składa, że NIGDY nie słuchałem RM i ojciec dyrektor nie jest moim idolem. Co jeszcze dziwniejsze, NIE głosowałem na Kaczorów (żadnych - łącznie z Donaldem)... Cóż... zasada "kto nie z nami, ten przeciw nam", charakteryzująca jak wiadomo osobników o wybitnie to;erancyjnych skłonnościach... ;))) > > Jeśli chcesz to pododawaj sobie, to co wynika z badań statystycznych > seksulaności amerykanów, które przeprowadził Kinsey tuż po wojnie (a więc > jeszcze przed rewolucją seksulaną). Prawdopodbnie od tamtego czasu więcej > badanych jest skłonnych przyznać się do możliwości kopulowania z osobnikami obu płci. Jesteś wyznawcą amerykanocentryzmu ???... > Z tego co mi wiadomo, nie ma świeższych i równie bogatych danych. Dziwne... w końcu przez te 60 lat wiele się mogło zmienić... No i ponawiam prośbę o jakiś link do tych statystyk... > Odpowiedz Link Zgłoś
axel25 Re: ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ϗ 19.11.05, 19:04 I tu się mylisz, ja nie chcę wywlekać mojej orientacji na ulicę, ale chcę, abym z moim chłopakiem w domu czuł sie bezpiecznie, żebym mógł normalnie żyć dowiedzieć się jak jego zdrowie kiedy będzie w szpitalu i żebyśmy mogli razem gromadzić nasz majątek tak aby w momencie śmierci jednego z nas drugi miał bhezpieczną przyszłość. Ani ja ani mój partner nie mamy zamiaru ościskiwać się na ulicach, czy też podrywać dzieci, zrozum, że homoseksualizm to nie pedofilia!!! A tak w ogóle to nik heteroseksualnej części społęczeństwa nie każe stawać się gejami i jest to nie możliwe bo orientacji się nie wybiera. Ale czytając co napisałeś nie zrozumiesz tego. Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ϗ 19.11.05, 19:09 obawiam sie,że będziesz musial jeszcze dlugo na to poczekać.Zwlaszcz teraz,gdy wladzę przejęly 'jakobini' Pozdrawiam:)))). Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ϗ 19.11.05, 19:13 axel25 napisał: > I tu się mylisz, [cut] Zrozum. Nie masz co liczyć na pobłazliwość w tym kraju...Nie masz co liczyć na tolerancję i zrozumienie dla swojej "inności". Ja, jako matka wychowująca dziecko bez białych sukienek, chrztu, komunii i tym podobnym bzdur - w tym - żucia wafelka co niedzielę...też mam przechlapane..i nie narzekam. Nie alepuj o rozum do tych, którzy są go pozbawieni. Pozdrawiam. To okropny kraj...okropny dla jakiejkolwiek inności. Nie wiem dlaczego tak jest..ale odcinając sie od tego...skazujesz sie na ostracyzm. Coś za coś. Ja tam nie żaluję mojej decyzji. Gdybym sie poddała woli rodziców i stala sie jedną z wielu milionów polsko- katolskich rodzin, ze wszystkimi jej fobiami i nienawiściami- rzygałabym codziennie z bezsilności. Na szczęście nie muszę...o Bogini;) Odpowiedz Link Zgłoś
dagmaranowicka Re: ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ϗ 19.11.05, 20:21 fragment o coniedzielnym zuciu wafelka mnie powalil...coz za glebia rweligijna i znajomosc zasad katolicyzmu...az zal, ze to tylko taka krotka wypowiedz...poziom wiedzy religijnej nadaje sie na prace doktorancka o ignorancji religijnej w spoleczenstwie polskim.wspolczuje dziury w glowie...tej dziury, gdzie reszta ma mozg. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ϗ 19.11.05, 19:22 axel25 napisał: > I tu się mylisz, ja nie chcę wywlekać mojej orientacji na ulicę, ale chcę, abym > z moim chłopakiem w domu czuł sie bezpiecznie, żebym mógł normalnie żyć > dowiedzieć się jak jego zdrowie kiedy będzie w szpitalu i żebyśmy mogli razem > gromadzić nasz majątek tak aby w momencie śmierci jednego z nas drugi miał > bhezpieczną przyszłość. Ani ja ani mój partner nie mamy zamiaru ościskiwać się > na ulicach, czy też podrywać dzieci, zrozum, że homoseksualizm to nie > pedofilia!!! A tak w ogóle to nik heteroseksualnej części społęczeństwa nie każ > e > stawać się gejami i jest to nie możliwe bo orientacji się nie wybiera. Ale > czytając co napisałeś nie zrozumiesz tego. Nie calkiem mnie przekonales, co do swoich racji. Ale nie musisz. Ja nie wymagam tego. Zapytam ciebie zas. To teraz ty sie czujesz zagrozony? Przez kogo? Przez co? Przez sasiada Jozka i siasiadke Fele, ze sprobuje odgadnac? Nie zartuj! Juz teraz prawo cie broni przed napascia, tak samo jak mnie. W szpitalu mozecie sie odwiedzac, zawrzec z partnerem umowe cywilno~prawno dot. majatku, spadku, itp. Tak samo jak ja! A i teraz i pozniej, wszyscy i tak wiedza i beda wiedzieli, ze jestes inny. I zawsze beda pod waszym adresem usmieszki, 'postepowe' udawnie, ze wszystko jest ok, lub obojetnosc. OK, nie moze byc ~ bo nie jest! Duzo zdrowia zycze :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nosterdamoos Re: ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ϗ 19.11.05, 19:30 zgadza sie wszystkie prawa pedaly maja jak my. A to ze slubu nie moga brac to ja tez majac 46 lat nie moge zapisac sie do przedszkola bo jestem za stary. Wiec sa rzeczy ktorych nie da sie przeskoczyc. Skoro pedal jednak chce wzisc slub to niech znajdzie sobie lesbijke. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: ♫ ♫ ♫ ♫ ♫ ϗ 19.11.05, 19:42 nosterdamoos napisał: > zgadza sie wszystkie prawa pedaly maja jak my. A ty lubisz tylko kobiety rozumiem. Nigdy Znie namawialeś ani nie proponowałeś żebyś mógł to zrobić w tą drugą dziurkę?? No co ty???? Tylko przy zgaszonym swietle...i ona udajaca orgazm??? Hmmm. A jakby cie bardzo prosiła? Odmowiłbyś? A to ze slubu nie moga brac to a > tez majac 46 lat nie moge zapisac sie do przedszkola bo jestem za stary. > Wiec sa rzeczy ktorych nie da sie przeskoczyc. Skoro pedal jednak chce wzisc > slub to niech znajdzie sobie lesbijke. Odpowiedz Link Zgłoś
kerebron duma katolika1 19.11.05, 16:14 Wybrałeś sobie dość szczególne okoliczności do ogłaszania swej dumy narodowej. Ja czuję się tymi przepychankami w Poznaniu zażenowany. Zaczyna mi to czasy komuny przypominać. Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Re: nie usuwajcie Katolika P1. Tak fajnie pisze 19.11.05, 16:15 Ma do tego prawo,ale się kompromituje! Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: nie usuwajcie Katolika P1. Tak fajnie pisze 19.11.05, 16:19 ja z przyjemnościa go czytam. Przynajmniej wiadomo czego wymagają jego mocodawcy ;-)) jakoś wczoraj się nie odzywał ani on ani jego koledzy / klony ideologiczni. A tematów gorących było kilka, w końcu pis sam się ośmieszać zaczął. Nie wiem też co z jolą z Dywit...biedną wódz jędrek zdradził Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: nie usuwajcie Katolika P1. Tak fajnie pisze 19.11.05, 16:24 Mój 'przebój' to anna-dark. Tez jej nie ma . A to jedna z najwyższych wydajności 1 r0b0l napisał: > ja z przyjemnościa go czytam. Przynajmniej wiadomo czego wymagają jego mocodawc > y > ;-)) > jakoś wczoraj się nie odzywał ani on ani jego koledzy / klony ideologiczni. A t > ematów gorących było kilka, w końcu pis sam się ośmieszać zaczął. > Nie wiem też co z jolą z Dywit...biedną wódz jędrek zdradził Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: nie usuwajcie Katolika P1. Tak fajnie pisze 19.11.05, 16:40 na Jolę mam sposób: próbuję się umówić na konsumpcję owsa. Od razu spłoniona ucieka. Katolik, dawidmors i jak ich jeszcze nie zwać są na etatach ale czasem potrafią coś sensownie od siebie dodać Odpowiedz Link Zgłoś
anty.rydzyk Re: nie usuwajcie Katolika P1. Tak fajnie pisze 19.11.05, 19:16 a co z kataryną silesiusem.monachijskim? Temu to pewnie płacą na Śląsku, w RM i Polonia w Monachium. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: nie usuwajcie Katolika P1. Tak fajnie pisze 19.11.05, 19:55 silesius to wielki opozycjonista, w stanie wojennym drukował literaturę na papierze kredowym ;-)) myśmy we Wrocku cieszyli się jak był papier offset a i na śniadaniowym się pracowało. No ale jak ktoś był na etacie opozycyjnym organizowanym przez SB ... ogólnie przypadek nieuleczalny, zapewne błąd przy metodzie in vitro Odpowiedz Link Zgłoś
anty.rydzyk Re: nie usuwajcie Katolika P1. Tak fajnie pisze 19.11.05, 22:27 Łaska Rydzyka, że nasz przesympatyczny Kazik M. jest przeciwko in vitro :) Wystarczy jeden taki silesius! Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopysio Re: nie usuwajcie Katolika P1. Tak fajnie pisze 19.11.05, 19:34 > Nie wiem też co z jolą z Dywit...biedną wódz jędrek zdradził Pewno posłuchała rady aby coś zacerować , wyprasować lub ewentualnie ugotowac i nie ruszać klawiatury z pożytkiem dla zdrowia LOL Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 DZIEKUJE PRZYJACIELU ZA MORALNE WSPARCIE 19.11.05, 16:18 Jeszcze jest w tobie troche czlowieczenstwa . Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Czlowieku czy ty nie widzisz że nawolujesz 19.11.05, 16:19 do przemocy??? do katolika! Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: DZIEKUJE PRZYJACIELU ZA MORALNE WSPARCIE 19.11.05, 16:21 a gdzie wczoraj byłeś jak się PIS ośmieszył? A Leper został uznany za geniusza strategii? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciechh Dziwię się 19.11.05, 19:19 Głośne hasła tolerancji. Przeciw nim głośne hasła przeciwne homoseksualistą. Dwie grupy: - przyglądali się wam ludzie, którzy nie wychodzą na ulicę, a ich prawa są na kazdym kroku łamane. Braterstwo ... a przed żebrakiem odwracacie głowę. Równość ... a niepełnosprawnym nie daje się szansy na załatwienie prostych spraw w urzędzie Solidarność ... a bezdomnych nie widzicie ?? Ci ludzie są koło was, mało kto ich widzi. Nikt nie wychodzi na ulicę wstawiać się o prawa żebraków, niepełnosprawnych, bezdomnych ... zapomnianych. A wy patryjoci, wy nie jesteście też bez winy, wy którzy służycie ojczyźnie wyzywając innych, idziecie pod sztandarem Boga Honoru i Ojczyzny, ale nie widzę w was nic z Boga, nie widzę słóżby ojczyźnie, nie widzę honoru w rzucaniu jajek. Raczej widzę nienawiść, strach, niezrozumienie, zatwardziały wasze sreca. Niech się zastanowią obie grupy ... zresztą sami sobie wybieramy priorytety. Życzę wam szczęścia. Wojciech Rzeszów Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Nietolerancji nasze stanowcze Nie!!!!!!! 19.11.05, 16:24 To nie jedyny przykład na brak tolerancji. Zabroniono i ocenzurowano również Marsz Onanistów (patrz www.koliber.net/index/index.php? action=show&object=article&id=3926) Co na to demokraci.pl? co na to nieznany mieszkaiec ulicy Półwiejskiej który "pomachał z okna flagą najpierw unijną, a potem biało-czerwoną, czym wzbudził aplauz demonstrantów" Co na to Europa? Komu przeszkadzają Onaniści? Odpowiedz Link Zgłoś
milka.stepien Re: Nietolerancji nasze stanowcze Nie!!!!!!! 19.11.05, 17:54 hehe... koliber tez sie wlacza w dyskusje? Przynajmniej macie troche inteligentniejsze podejscie do sprawy od zwyklych "chuliganów", ale nie wiem do czego dokladnie dazycie??? Żeby uznać bezsens wszelkich dążeń wolnościowych i doprowadzić do dokładnego określenia co jest dopuszczalne a co nie? czy do anarchii? a może po prostu chcecie ośmieszyć tych, co nie mają Waszych poglądów? Może byście coś bardziej konstruktywnego wymyślili? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Re: Nietolerancji nasze stanowcze Nie!!!!!!! 19.11.05, 19:45 milka.stepien napisała: > Żeby uznać bezsens wszelkich dążeń wolnościowych głoszenie całemu światu jak zaspokajasz poped płciowy to "dążenia wolnosciowe"? Odpowiedz Link Zgłoś
milka.stepien Re: Nietolerancji nasze stanowcze Nie!!!!!!! 19.11.05, 23:16 To przecież Wy twierdzicie, ze złamano Wasze prawa, a nie ja :) Nie rozumiem za bardzo logiki Twojego zarzutu. Ty powołujesz się na demonstracje onanistów jako przykład łamania praw, a mi zarzucasz, że ja to uznaje za dążenia wolnościowe? Z tego, co mi wiadomo, to raczej się nie dyskryminuje ludzi lubujących się onanizować... Chyba, że uważasz inaczej? Jakbyście nie zauważyli, to demonstracja była przeciwko dyskryminacji osób ze względu na przynależność do danej grupy: np., o odmiennej orientacji seksualnej, rasie, itd. A nie demonstracją promującą jakiekolwiek zachowania seksualne... Może ta różnica jest zbyt wysublimowana jak na Was... ale dla mnie jest dosyć oczywista. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Nietolerancji nasze stanowcze Nie!!!!!!! 20.11.05, 18:07 A czy, gdy konserwatywny polityk pokazuje się ze swoją żoną i piątką dzieci, to nie obwieszca nam, że to właśnie z nią zaspokaja swój popęd? Do tego precyzuje, że wielokrotnie robili to bez zabezpieczeń w czasie bliskim owulacji tej pani. Można to uszczegółowić w opisie używając np. słów członek, pochwa, wytrysk nasienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_menda Re: pandada 20.11.05, 18:30 pandada napisał: > A czy, gdy konserwatywny polityk pokazuje się ze swoją żoną i piątką dzieci, to > nie obwieszca nam, że to właśnie z nią zaspokaja swój popęd? Do tego precyzuje > , że wielokrotnie robili to bez zabezpieczeń w czasie bliskim owulacji tej pani > . > > Można to uszczegółowić w opisie używając np. słów członek, pochwa, wytrysk nasi > enia. Rzeczniku spedalonej części naszego społeczeństwa, czy ty naprawdę swiadomie stawiasz znak równości między tymi przypadkami??? Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem123 Re: pandada 20.11.05, 20:35 Oprócz pedałów są też jeszcze lesbijki, które bardzo jarają heteroseksualnych samców. Właściwsze byłoby więc: "Rzeczniku spedalonej części naszego społeczeństwa, wrogowi heteryckich samców ..." Odpowiedz Link Zgłoś
roller Re: DZIEKUJE PRZYJACIELU ZA MORALNE WSPARCIE 19.11.05, 16:46 zwroc uwage jakie wredne antykatolickie posty nie sa usuwane. Ktos musi zabrac sie za tych cenzorow broniacych zboczencow i atakujacych kosciol i wolnosc ludzi do wypowiadania opini. Odpowiedz Link Zgłoś
shy.gay [...] 19.11.05, 16:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Apel do ADMINISTRATORÓW 19.11.05, 16:19 Proszę o usunięcie: 1)tego posta powyżej; 2)tego profilu(konta). KTOŚ SIĘ PODSZYWA POD MOJĄ KSYWĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Re: Apel do ADMINISTRATORÓW/jesli jest 19.11.05, 16:21 nie zalogowany nie przejmuj się shygay11 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta A to kaczyzm właśnie :-( 19.11.05, 17:26 r0b0l napisał: 4 RP opiera się na bejsbolach. Wiwat nazizm Odpowiedz Link Zgłoś
borluuk Młodzież Weszpolska i dresiarze 19.11.05, 16:19 Młodzież Weszpolska i dresiarze okreslaja zasady demokracji w IV RP kaczorów... koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
konskipsiinteres Re: Młodzież Weszpolska i dresiarze 19.11.05, 16:24 Wylysiale pryszczate ciury z MW wstyd przynosicie waszej ojczyznie. Jako Polak, nie zycze sobie, aby holota z Mlodziezy Wszechpolskiej rzucala jajami i kamieniami w imie patriotyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
tezas IV RP = dyktatura basebola 19.11.05, 16:20 Pani z Demokratow ma pelna racje. Juz wiemy jak wyglada to nowe "panstwo prawa i sprawiedliwosci" : obywatele oczywiscie maja prawo m.in do manifestacji. No, chyba ze akurat jakas manifestacja nie podoba sie grupie stosujacej przemoc. Wtedy, oczywiscie, to nie policja dba o spokoj i porzadek, ale dla swietego (nomen omen) spokoju manifestacji sie zakazuje. A ze obywatele maja prawo manifestowac? Alez to dla ich wlasnego dobra, zeby kamieniem nie dostali. W koncu nie mozna oczekiwac ze słuzby porządkowe zajma sie jakimis lysolami z kamieniem czy pałą w reku. I tak oto doszlismy do dyktatury basebola. Ekolodzy, lewicowcy, geje - to na razie. kto bedzie nastepny ? Odpowiedz Link Zgłoś
bereciara [...] 19.11.05, 16:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
aditer Precz z IV Katolandem! 19.11.05, 16:24 Polska powoli staje się państwem wyznaniowym. Moim zdaniem czas pokoju pomiędzy lewicą i kościołem dobiegł końca, należy wreszcie upomnieć się o swoje prawa: 1. Wyrzucić kler ze szkół 2. Zakazać obecności symboli religijnych w instytucjach publicznych 3. Zaprzestać finansowania Kościóła Katolickiego z podatków 4. Wprowadzić edukację seksualną w szkołach 5. Zliberalizować prawo antyaborcyjne 6. Wprowadzić dotację do środków antykoncepcyjnych i zapłodnienia in vitro 7. Wypowiedzieć 'konkordat' Odpowiedz Link Zgłoś
darek19711 Re: Precz z IV Katolandem! 19.11.05, 16:28 Masz w 100% racje.Jeszcze żadne państwo dobrze nie wyszło na takiej współpracy z klerem. Francja jest tego przykładem. Odpowiedz Link Zgłoś
werbus [...] 19.11.05, 16:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaisy7 Re: Precz z IV Katolandem! 19.11.05, 16:34 werbus napisał: > Wywiesić listę pedałow wśród kleru. > na : > 1.PETZ > > dopisujcie Ale co chcesz osiągnąć? Precz z paetzem - zgoda. Ale nie wrzucaj wszystkich księży do śmietnika. Odpowiedz Link Zgłoś
werbus [...] 19.11.05, 16:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
werbus cenzury 20.11.05, 07:09 Czarni z Krk ,żydy z GW to jedna mafia żądząca RP. Usuwajcie posty wam nie wygodne myślicie,że wtedy nie będzie problemu. PETZ - pierszy pedał w Poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
nosterdamoos Re: Precz z IV Katolandem! 19.11.05, 16:29 Powyzszy post obraza moje uczucia religijne prosze usunac Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: Precz z IV Katolandem! 19.11.05, 18:05 A weż odpi erdol się pedale . Odpowiedz Link Zgłoś
darek19711 Re: Geje łamią prawo, które zostało demokratyczni 19.11.05, 16:25 Ja raczej myśle że to nasze państwo łamie cały czas prawo poprzes zakzaz organizowania takich marszów.Jest coś takiego jak tolerancja. Są ludzie którzy nie znają takiego słowa. RASIŚCI Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Rozkładacze z Partii Demokratycznej 19.11.05, 16:35 Zamiast propagować destrukcję zastanówcie się lepiej czemu dostaliście 2% głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Moje trzy grosze 19.11.05, 16:26 Rzecz w tym, ze w Polsce 90 procent - a pewnie i wiecej - tzw. szerokiej publicznosci, w sposob naturalny nie akceptuje homoseksualizmu, a raczej sie nim po prostu brzydzi. Odnosi sie to do praktyk homoseksualnych i obnoszenia sie z nimi na ulicach (zwlaszcza). Niekoniecznie do ludzi, o ile nie staja sie zbyt agresywni i nachalni w tej "walce o tolerancje rownosci". Innym problemem jest zakwestionowanie tradycyjnego modelu rodziny i propagowanie tzw. modelu szwedzkiego, w RP traktowanego raczej jako kuriozum - moze za wyjatkiem kregow tzw. nowej lewicy i w srodowisk skrajnie antyklerykalnych.Prosze mi wierzyc, dopoki posiadanie i wychowywanie potomstwa bedzie najwieksza w zyciu radoscia, a do powolania nowego zycia potrzebne bedzie "ich dwoje", w mentalnosci i stosunku PT publicznosci do homoseksualizmu nic sie nie zmieni. Nie zmieni tego rowniez terror politycznej poprawnosci i organizowanie ulicznych prowokacji. Te ostatnie odnosza skutek dokladnie odwrotny od zamierzonego. Rowniez odwolywanie do UE i urzadzen w innych tzw."postepowych" krajach w polskich warunkach jest kontrproduktywne i zalosne. Przepraszam, ze mowie rzeczy znane i oczywiste od dawna, ale czasami prawdy oczywyste docieraja do pewnych umyslow najtrudniej. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: Moje trzy grosze - poraz 20-ty !!! Oj. 19.11.05, 16:30 dolenicz napisał: > Rzecz w tym, ze w Polsce 90 procent - a pewnie i wiecej - tzw. szerokiej > publicznosci, w sposob naturalny nie akceptuje homoseksualizmu, a raczej sie >............................................................ Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Re: Moje trzy grosze - poraz 20-ty !!! Oj. 19.11.05, 16:48 carlitos35 napisał: > dolenicz napisał: > > > Rzecz w tym, ze w Polsce 90 procent - a pewnie i wiecej - tzw. szerokiej > > publicznosci, w sposob naturalny nie akceptuje homoseksualizmu, a raczej > sie > >............................................................ Carlitosie, zamiast kwitowac mnie badziewiem, przeczytaj moze - do konca i powoli - to co pisze? Zwlaszcza zdanie ostatnie. Ale nie nalegam. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Właśnie przeczytalem 20-ty raz... 19.11.05, 16:52 i dostałem aż takiego uniesienia ! dolenicz napisał: > carlitos35 napisał: > > > dolenicz napisał: > > > > > Rzecz w tym, ze w Polsce 90 procent - a pewnie i wiecej - tzw. szer > okiej > > > publicznosci, w sposob naturalny nie akceptuje homoseksualizmu, a r > aczej > > sie > > >............................................................ > > Carlitosie, zamiast kwitowac mnie badziewiem, przeczytaj moze - do konca i > powoli - to co pisze? Zwlaszcza zdanie ostatnie. Ale nie nalegam. Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Re: Właśnie przeczytalem 20-ty raz... 19.11.05, 17:03 Milo mi. Nigdy nie za duzo. "Repetitio est mater studiorum". Ze sie powtorze, "Czasami prawdy oczywiste docieraja pewnych do umyslow najtrudniej". Ale za uwage dziekuje.:) Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l 10%obywateli popiera homików i 14% popiera PIS 19.11.05, 17:00 oczywiście przy ogólnych szacunkach. Poparcie PISu to wynik wyborów: 55% z 51 % uprawnionych. W takim razie należy również uznać nowego prezydenta i nowy rząd jako demonstrację, w dodatku nie wiadomo czy legalną. Nie jestem za homo ale tu idzie o wolnośc przekonań przede wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
yuhma Re: 10%obywateli popiera homików i 14% popiera PI 19.11.05, 17:19 Nie wiem, dlaczego tyle osob z uporem maniaka miesza w te sprawe PiS. Prezydent Poznania jest z PO, wojewoda z SLD, kontrmanifestanci to Mlodziez Wszechpolska. W OGOLE nie ma ten akurat marsz nic wspolnego z PiS-em. Te 10% poparcia dla homo wziales z postu Dolenicza? Jesli tak, to nie oznaczaja one 10% poparcia, tylko obojetnosci. Poparcie rowna sie pewnie wynikowi demokratow.pl i niewielkiej czesci lewicy (bo ani SLD, ani SdPL nie traktuja spraw homoseksualistow powanie). Ale to drobiazgi. Najistotniejsze jest co innego: > Nie jestem za homo ale tu idzie o wolnośc przekonań przede wszystkim Masz ewidentna racje w drugiej czesci zdania. Ale bardzo dziwne jest jego polaczenie z homoseksualizmem. Od kiedy to homoseksualizm jest PRZEKONANIEM? Odpowiedz Link Zgłoś
hella_79 Re: 10%obywateli popiera homików i 14% popiera PI 19.11.05, 17:26 1. Grobelny nie jest z PO, on był tylko przez nich popierany. 2. PiSs ma to do tego, że kaczor pierwszy wyskoczył z (niezgodnym z prawem) zakazem maniefestacji w wawie. teraz nasz(?)prezydent w jakiś tam sposób usiłuje chyba przypodobać się nowej władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: 10%obywateli popiera homików i 14% popiera PI 19.11.05, 17:38 wziąłem te dane niemal z powietrza, równie dobrze zamiast pisu mogłem dać przykład samoobrony albo akwarystów czy innych wędkarzy. Tyle że weszpoolaki są zbliżone do ekipy rządzącej Oczywiście nie trafiłem traktując homoseksualizm jako przekonanie, chodziło mi tyko o kwestie poparcia czy obojętnego stosunku co daje niemal to samo w Polsce. O zjawisku homo wiem za mało ( chyba można tak nazwać ), chodzi mi wyłącznie o tolerancję wzajemną. Najlepsze rozwiązanie: żeby takie demonstracje wisiały rządowi i samorządowi jak kilo kitu u nogi. kto chce niech demonstruje, byle to robił bez obrażania . Co do zgodności z prawem to bardziej nielegalne mogą być mecze i bandy agresywnych kibiców. Trzeba by i tego zabronić Przed chwilą spojrzałem w TV: i widzę spokojnych młodych, porządnie wyglądających ludzi z transparentami otoczonych prez policję. A po drugiej stronie młodą hołotę , agresywną i pokazującą do kamery obelżywe gesty. Trochę za dużo ich jak na spontaniczną imprezę pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yuhma Re: 10%obywateli popiera homików i 14% popiera PI 19.11.05, 19:38 r0b0l napisał: > wziąłem te dane niemal z powietrza, równie dobrze zamiast pisu mogłem dać > przykład samoobrony albo akwarystów czy innych wędkarzy. Dobra, darujmy sobie te rozwazania. > Tyle że weszpoolaki są zbliżone do ekipy rządzącej Nic mi o tym nie wiadomo. > Oczywiście nie trafiłem traktując homoseksualizm jako przekonanie, chodziło > mi tyko o kwestie poparcia czy obojętnego stosunku co daje niemal to samo w > Polsce. Tu nie chodzi o trafienie lub nietrafienie. Chodzi o blad, ktory popelnia wiekszosc atakujacych prezydenta Poznania i wojewody. Moim zdaniem kontrowersje wokol tych demonstracji kaza przemyslec prawo o zgromadzeniach. Mysle, ze nalezy je ograniczyc do partii politycznych i organizacji zwiazkowych. Inaczej czeka nas Marsz Milosnikow Kanarkow, Filumenistow, Filatelistow Stemplowych etc. Nie widze powodu, by z tak ksiezycowych powodow dezorganizowac zycie miast i oplacac to z naszych podatkow. A dla Milosnikow Kanarkow, Filumenistow i Filatelistow Stemplowych pozostaja festyny, pikniki, koncerty, bale, zjazdy itp. imprezy. To bardzo piekne podejscie: > Najlepsze rozwiązanie: żeby takie demonstracje wisiały > rządowi i samorządowi jak kilo kitu u nogi. kto chce niech demonstruje, byle > to robił bez obrażania. Ale nierealistyczne. Co bedzie, jesli jednego dnia chec zorganizowania demonstracji zglosi 5 organizacji, w tym tak egzotyczna jak np. Klub Yuhmy? > chodzi mi wyłącznie o tolerancję wzajemną. Dobre slowo: wzajemna. Wiesz, ja jej nie widze po obu stronach, nie tylko po jednej. > Co do zgodności z prawem to bardziej nielegalne mogą być > mecze i bandy agresywnych kibiców. Trzeba by i tego zabronić Troche mieszamy pojecia. Mecze nie sa i nie moga byc nielegalne, a co do rozrob kibicow, to one NA PEWNO sa nielegalne i nikt nie twierdzi inaczej. BTW, nie wiem, czy czegos nie pokrece, ale kilka lat temu kibice Legii chcieli zorganizowac manifestacje i nie dostali zgody. Nikt, nawet oni, sie nie dziwil. > Przed chwilą spojrzałem w TV: i widzę spokojnych młodych, porządnie > wyglądających ludzi z transparentami otoczonych prez policję. A po drugiej > stronie młodą hołotę , agresywną i pokazującą do kamery obelżywe gesty. Wiesz, to, co sie widzi, chyba jednak zalezy od pogladow. Po pierwsze - od pogladow dziennikarzy. Nie przyszlo Ci do glowy, ze to, co pokazuja, zalezy od tego, co mysla? Po drugie - od pogladow patrzacego. Bo ja w tej chwili ogladam "Fakty" i nie widze "holoty". Jedyny przeciwnik demonstarcji, ktory sie wypowiadal, mowil bardzo spokojnie i kulturalnie. Slysze skandowanie "wy...ac" i nie podoba mi sie to, ale taka jest psychologia tlumu. Jestem pewien, ze gdyby sytuacja byla odwrotna, homoseksualisci i ich zwolennicy krzyczeliby tak samo. Kurcze!, ze wstydem przypominam sobie jak sam sie w ten sposob zachowywalem (np. w stanie wojennym czy na meczu pilkarskim). Naprawde jestes tak pewien, ze Tobie sir to nigdy nie zdarzylo i nie zdarzy? > Trochę za dużo ich jak na spontaniczną imprezę A ktos twierdzi, ze to spontaniczna impreza? Znowu - z obu stron jest zaplanowana i planowo przeprowadzona. I na szczescie nikt sie w swoich rachubach nie pomylil. Nie bylo ofiar. A mogly byc, bez niczyjej zlej woli. Gdyby tak sie stalo, ciezar w wiekszej mierze spadlby na organizatorow NIELEGALNEJ demonstracji niz na jej przeciwnikow. > pozdrawiam Ja rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: 10%obywateli popiera homików i 14% popiera PI 19.11.05, 20:29 > Tyle że weszpoolaki są zbliżone do ekipy rządzącej > Nic mi o tym nie wiadomo. ostatnio sporo czytałem o nich i ideologii, głównie za zasługą sąsiada który z dresu przeistoczył się w MW. Zaczął wyglądać tak porządnie jak Świadek Jehowy na służbie i podpytałem; Polska tylko dla Polaków, precz z obcymi, precz z zepsuciem rodem z UE itd. Tradycja i Wiara Ojców > Tu nie chodzi o trafienie lub nietrafienie. Chodzi o blad, ktory popelnia > wiekszosc atakujacych prezydenta Poznania i wojewody. Moim zdaniem kontrowersj uważam że niepotrzebnie jest to rozdmuchane przez obie strony. Zwłaszcza teraz gdy doszło do niemal walki ideologicznej, gdy rząd konsultuje na żywo decyzje z Rydzykiem, gdy czolowi politycy wypowiadają się pochlebnie o faszystowskiej rozgłośni jako o wolnym medium. I gdy prezydent elekt oraz jego brat nie ukrywają swojej niechęci do opozycji wszelkiej. Dzisiejsze zdarzenie pójdzie w świat i nie przyniesie Polsce dobrej opinii. A już i tak mamy bardzo zlą Co do ograniczenia tego typu marszów i demonstracji: co zrobić z takimi np. górnikami? Lada tydzień znów przyjadą na Wiejską bo od pewnego czasu mają na Śląsku głodówki i żądają kolejnych podwyżek? Albo mamy demokrację albo z niej rezygnujemy. Albo zgadzamy się na jej wady albo akceptować będziemy musieli marsze i demonstracje idące na żywioł. Albo coś na kształt Hyde Parku > Ale nierealistyczne. Co bedzie, jesli jednego dnia chec zorganizowania > demonstracji zglosi 5 organizacji czemu nie? jak spowszednieją i nie będą miały oddźwięku w mediach to organizatorzy się kilka razy zastanowią zanim ponownie coś zrobią. Zresztą jak nie ma powodów to nie ma demonstracji. > > stronie młodą hołotę , agresywną i pokazującą do kamery obelżywe gesty. > Wiesz, to, co sie widzi, c... akurat oglądałem w tvp3, pokazali chyba przez niedopatrzenie nieobrobiony materiał, powtórki nie było. Dopiero jakiś kwadrans potem pojawiły się informacje na portalach o aresztowaniach / zatrzymaniach. Wiedza o demonstracjach: mieszkam we Wrocławiu, pracowałem jak mnie ze studiów wyrzucono przy ulicy Zomostrasse, co miesiąc coś się działo konkretniejszego, doskonale wiem jak zachowuje się tłum, sam odrzucałem petardy i wiem co znaczy dostać gumową kulą lub pałą szturmową. > zaplanowana i planowo przeprowadzona. I na szczescie nikt sie w swoich > rachubach nie pomylil. Nie bylo of... podobna reakcja policji na marszu równości we Wrocławiu jakieś 12 lat temu: miasto studentów i to wielu kolorowych. Murzyni poszli z polskimi transparentami i polskimi hasłami pacyfizmu i równości. Policja wkroczyła dopiero wtedy gdy skini kończyli rozdeptywanie jednego z demonstrantów i spałowali wszystkich kolorowych uczestników w obronie skinów !!! Poszło tu i ówdzie na noże , nic dziwnego, w końcu czarnych była garstka i walczyli o życie Odpowiedz Link Zgłoś
muftiwachocka [...] 19.11.05, 16:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pralkosuszarka przecież nie da sie odgórnie wpoić społeczeństwu 19.11.05, 16:28 tolerancji, nie odmawiam praw mniejszością seksualnym wprost przeciwnie ale marsz nie zmieni nic. Innośc zawsze była piętnowana im niższy poziom świadomości tym większa nietolerancja. Kto mądry wie,że nic na siłe. I może najpierw należy uświadomić społeczeństwu poprzez łagodną perswazje, że homoseksualizm to nie tylko "wszystko co złe" Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: przecież nie da sie odgórnie wpoić społeczeńs 19.11.05, 16:34 OCZYWIŚCIE ! Zawsze - edukacja najpierw. "Reflektorem w mrok". Tylko, że... to nie jest takie proste. Sufrażystki demonstrowały potrzebę swoich praw kilkadziesiąt lat i wreszcie ze skutkiem. Jakkolwiek te kilkadziesiąt lat było też rozwojem na miare własnie edukacji. Uklony. pralkosuszarka napisała: > tolerancji, nie odmawiam praw mniejszością seksualnym wprost przeciwnie ale > marsz nie zmieni nic. Innośc zawsze była piętnowana im niższy poziom > świadomości tym większa nietolerancja. Kto mądry wie,że nic na siłe. I może > najpierw należy uświadomić społeczeństwu poprzez łagodną perswazje, że > homoseksualizm to nie tylko "wszystko co złe" Odpowiedz Link Zgłoś
avicula Re: przecież nie da sie odgórnie wpoić społeczeńs 19.11.05, 17:49 witam wszystkich znajomych z poprzedniej dyskusji na tematy rownosci to co sie dzis dzialo bylo absurdem. zamkneli ich miedzy kordonami i kazali sie rozejsc.absurd makabra paranoja ;/ nie da sie odgornie wpoic ale nalezy przyzwyczaic ludzi ze tacy ludzie sa wsrod nas tak jak leworeczni niuepelnosprawni ludzie o innym kolorze skory. eh Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Nie zawsze tak bylo. 19.11.05, 17:45 Ciemnota w Polsce zaczela sie od kontrreformacji. Wczesniej bylismy rzadkim przypadkiem kraju tolerancyjnego i byla to nasza, rodzima cecha (!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
k4free = UCZUĆ OBYWATELSKICH = OBRAZA !!! 19.11.05, 16:29 To nie DECYZJA Grobelnego To tylko STRACH doradców jego To nie DECYZJA wojewody To lęk przed klerem starych, młodych To nie sprawiedliwości chwila Lecz GĘBA WŁADZY - TWARZ DEBILA To nie moralny bicz BISKUPA Lecz władzy lęk i ZBIRÓW KUPA Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 [...] 19.11.05, 16:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kap0 Marsz Równości: Policja próbuje rozbić manifest... 19.11.05, 16:34 czy policja w Poznaniu nie ma armatek wodnych? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz.robak "kanapowi demonstranci": werter,shygay + carlitos 19.11.05, 16:36 Tyle sie na forum za ta gejowska wolnoscia napyskowali, tyle nawyzywali na Kosciol i heteroseksualnych, a teraz co? racje ma silesius (czemu go tak ciagle kasuja?): to kanapowe towarzystwo wzajemnej adoracji; zadnej odwagi, uzadnej przyzwoitosci; odwagi starcza jedynie na pyskowki; zalosni jestescie; Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Złych księży robaki jedzą - i w konfesjonale i... 19.11.05, 16:41 na kanapie. Ksiądz poprostu puścił bąka. W kanapę, ma się rozumieć, tym razem. ksiadz.robak napisała: > Tyle sie na forum za ta gejowska wolnoscia napyskowali, tyle nawyzywali na > Kosciol i heteroseksualnych, a teraz co? racje ma silesius (czemu go tak ciagle > > kasuja?): to kanapowe towarzystwo wzajemnej adoracji; zadnej odwagi, uzadnej > przyzwoitosci; odwagi starcza jedynie na pyskowki; zalosni jestescie; Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz.robak Carlitosa jest wieili (ale tylko w pyskowkach) 19.11.05, 16:46 niestety, juz takie sa reguly gry, ze prawdziwego czloweika poznaje sie nie po tym, co wygaduje (gadac mozna wiele), ale po tym co robi; daliscie we trojke plame (czytalem troche te wasze "plwociny" na forum): kiedy przaszedl czas proby, to wy hyc, pod kolderke i poduszke na glowe, zeby bron Boze, nic sie nie stalo; dla mnie - a sadze, ze i dla wielu innych - jestescie zalosni; widac, ze zadnych pogladow tak naprawde nie macie (bo pogladow trzeba brnic!); wy potraficie tylko pyskowac i pluc tym, co slina na jezyk przyniesie carlitos35 napisał: > na kanapie. > Ksiądz poprostu puścił bąka. W kanapę, ma się rozumieć, tym razem. > > ksiadz.robak napisała: > > > Tyle sie na forum za ta gejowska wolnoscia napyskowali, tyle nawyzywali n > a > > Kosciol i heteroseksualnych, a teraz co? racje ma silesius (czemu go tak > ciagle > > > > kasuja?): to kanapowe towarzystwo wzajemnej adoracji; zadnej odwagi, uzad > nej > > przyzwoitosci; odwagi starcza jedynie na pyskowki; zalosni jestescie; Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 A ksiądz z poznańskiej barykady ? Pozdro ! 19.11.05, 16:51 ksiadz.robak napisała: > niestety, juz takie sa reguly gry, ze prawdziwego czloweika poznaje sie nie po > Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz.robak To nie moja walka, i nie moja barykada! 19.11.05, 16:55 carlitos35 napisał: Wstyd dla was, wielcy forumowi pyskacze, ze nie stac was ani na krzte odwagi, zeby walczyc w obronie waszych pogladow; gdyby chodzilo o walke w obronie moich przekonan, to zapewniam, zebym sie na takiej barykadzie znalazl; ale ja nie jestem homoseksualista > ksiadz.robak napisała: > > > niestety, juz takie sa reguly gry, ze prawdziwego czloweika poznaje sie n > ie > po > > Odpowiedz Link Zgłoś