ona-25 15.12.05, 09:36 Prosze o pomoc. I jak badanie wyglada ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sigvaris Re: Gdzie zrobie w Wawie antygen lamblii ? 15.12.05, 10:22 Kinowa 10, w wyszykiwarce forumowej masz telefon, koniecznie zadzwoń i dopytaj o godziny przyjęć. Badanie robi się z kału. Próbki musza byc 3. Zbiera się je co dwa dni, np. w niedzielę, wtorek, czwartek. Opisuje i trzyma w lodówce (!! ważne) do dnia zawiezienia. Pojemniczki na kał kupuje się w aptece - 70 gr za szt. Badanie na Kinowej 75 zł. Ale warto, bo za te pieniądze robisz wszystko: robaki, lamblie, grzyby. Wyniki co do robaków i grzybów są orientacyjne, ale to wystarczy na początek. Co lamblii nie ma lepszego miejsca w Wa-wie. Odpowiedz Link Zgłoś
sigvaris Re: Gdzie zrobie w Wawie antygen lamblii ? 15.12.05, 10:24 Aa!!! Kinowa robi mikroskopowo, ale to lepsze od testu Elisa (antygen). Test często nie wychodzi. Mimo choroby. Dlaczego? Raz diabli wiedzą, dwa laboranci nie wszedzie potrafią się do tego zabrać właściwie. Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: Gdzie zrobie w Wawie antygen lamblii ? 15.12.05, 13:47 Dzieki Sigvaris. Nie wiedzialam,ze test Elisa to antygen. Na Kinowej juz robilam badania i nic nie wyszlo, tylko Candida +,a mam sporo objwow wskazujacych na pasozyty.I kilka kuracji juz za soba,ale niestety cyklicznie co miesiac nastepuje pogorszenie. Czy jest inna mozliwosc,niz badanie kalu sprawdzenia obecnosci pasozytow w organizmie ? Odpowiedz Link Zgłoś
sigvaris Re: Gdzie zrobie w Wawie antygen lamblii ? 15.12.05, 14:09 Niestety nie mam takiej metody. Ponieważ jak rozumiem chodzi o dorosłą osobę, myślałaś o Zentelu z Vermoxem na przemian? Co do lamblii też może nie wychodzić i święty B nie pomoże. Czasami tak jest. Może wizyta u dr M? Może ona coś wyjaśni. Honoruje wyniki z Kinowej, ale ma też swoje metody. I najczesciej zaczyna od robaczyc, nawet jeśli wyniki są negatywne. Ocenia to po innych objawach. Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: Gdzie zrobie w Wawie antygen lamblii ? 15.12.05, 14:25 Wizyt u dr M mam juz kilka za soba, kuracji Zentelem i Vermoxem rowniez.Ostatnio bralam Macmiror, ale znowu mam pogorszenie, cyklicznie co miesiac. Masz jakis pomysl ? Bo mi juz rece opadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
mavva Re: Gdzie zrobie w Wawie antygen lamblii ? 15.12.05, 15:00 A jakie masz objawy,jeśli wolno spytać. Pytam,bo u mnie też są takie niejednoznaczne. W mojej rodzinie,gdzie mieliśmy podobne objawy,okazało się,że jest chlamydia w drogach oddechowych i prawdopodobnie stąd kaszel. I doszły im owsiki-chyba z kolejnego samozarażenia. Więc ja znowu muszę się za nas wziąć,bo kontakt był i nie wiem,czy u nas znowu nie ma w związku z tym. Ręce normalnie opadają. Samemu trzeba szukać choroby,bo inaczej, to....... Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: Gdzie zrobie w Wawie antygen lamblii ? 15.12.05, 15:03 Objawy to przede wszystkim zmiany skorne,glownie na szyi, dekoldzie i troche na twarzy, swedzenie pochwy, problemy z pecherzem,wypadanie wlosow, bol brzucha. Odpowiedz Link Zgłoś
sigvaris Re: Gdzie zrobie w Wawie antygen lamblii ? 15.12.05, 15:31 A zrobić tak jak radzi Mavva wymazy? Na Inżynierskiej jest ta kobita, co robi to wyśmienicie. Przy okazji robi od razu autoszczepionki więc bez błądzenia i odsyłania jeśli coś wyjdzie będzie dwa w jednym. Wrzuć Inżynierska w wyszukiwarkę, powinnien byc dokładny adres i telefon w moich postach. Powinnaś zrobić wymaz z pochwy, może się uda z tych zmian skórnych. Może to jest "byłe" towarzystwo lamblii? Np. jakiś gronkowiec? Można pogadać z tą kobitą, czy w związku z bólami brzucha nie zrobi jeszcze wymazu z odbytu, może sama coś podpowie po opisie objawów. Oni tam "zwyczajni", żeby szukać bez skierowania od lekarza. Wysypka, swędzenie pochwy, zapalenia pęchęrza w koło macieju - tak miałam przy gronkowcu złocistym. Oni mnie wyciągneli z tego jakieś 15 lat temu. Autoszczepionką. Próbuj. Może to będzie TO. Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: Gdzie zrobie w Wawie antygen lamblii ? 15.12.05, 15:50 Ale to jest nabardziej zastanawiajace,ze to pogorszenie mam od wtorku.I te wszystkie zmiany pojawiaja sie z dnia na dzien.Jeszcze w poniedzialek nie mialam tego pogorszenia. To samo jest ze swedzeniem pochwy, raz jest,a raz nie ma. wymaz z pochwy mialam juz kilkakrotnie i nic nie wyszlo. Dr M zalecila mi badanie biorezonansem na pasozyty, ale nie wiem jak mam do tego podchodzic ? Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: Gdzie zrobie w Wawie antygen lamblii ? 15.12.05, 15:52 Jezeli bylby gronkowiec to zmiany bylyby chyba caly czas ? Nie byloby chyba tej cyklicznosci ? A moze sie myle ? Odpowiedz Link Zgłoś
mavva Re: Gdzie zrobie w Wawie antygen lamblii ? 15.12.05, 15:53 sigvaris, mam prośbę skoro już jesteśmy przy tym napisz dokładniej o jakie wymazy chodzi napisałam o chlamydiach,ale nie wiążę ich z moimi objawami aczkolwiek mając kontakt z osobą zarażoną muszę się liczyć,że może to być to? tylko ja nie kaszlę zastanawiam się nad synkiem natomiast ale z drugiej strony ma nieżyt nosa więc wygląda to na alergię ona -u mnie bardzo podobnie,ale bez wysypek od jak dawna wypadają Ci włosy i czy odrostają? gdzie masz ten ból brzucha?w którym miejscu czy sprawdzałaś gluten? bo mi ktoś zasugerował właśnie nieotolerancję glutenu,jeszcze nie robiłam badań a poza tym chyba mam zespół jelita wrażliwego stąd bóle i do tego zrosty pozdrawiam dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
mavva Re: Gdzie zrobie w Wawie antygen lamblii ? 15.12.05, 15:55 ona a owsiki sprawdzałaś? i o jakiej cykliczności mówisz bo u mnie jest to związane z dniami mojego cyklu dr M pytała mnie czy nie wiąze się to z fazami księżyca (robaki) ale raczej nie Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: Gdzie zrobie w Wawie antygen lamblii ? 15.12.05, 15:56 Wyszlo mi w biorezonansie,ze mam uczulenie na gluten,wiec nie jem od 22 listopada br. Wlosy tez wypadaja cyklicznie,ale rosna na szczescie.Wypadaja od maja br. Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: Gdzie zrobie w Wawie antygen lamblii ? 15.12.05, 15:58 Cyklicznie co miesiac, ale nie ma to nic wspolnego z okresem, tylko raczej z cyklicznoscia pasozytow.Wlasnie pogarsza mi sie w okolicach pelni,a dzis jest wlasnie pelnia. Odpowiedz Link Zgłoś
mavva Re: Gdzie zrobie w Wawie antygen lamblii ? 15.12.05, 16:04 Ja też mam ostatnio pogorszenie ale wiążę to z dniem cyklu muszę jednak to porównać z fazami księżyca a gdzie Cię boli bo mnie tak ślicznie przy wyrostku-a to miejsce,które robaki lubią najbardziej dzisiaj mam takie napady,że nie mogę się zgiąć Odpowiedz Link Zgłoś
sigvaris Re: Gdzie zrobie w Wawie antygen lamblii ? 15.12.05, 16:19 Mavva: wymazy to ta Pani, albo inny laborant bierze sterylną szpatułkę i zgarnia co się da w określonych miejscach zmian chorobowych. I bada. Takie też nieinwazyjne pobranie materiału, tyle że z pochwy, z naskórka, z gardła i wszędzie tam gdzie się da (czasam z ran). Jak tak czytam, co piszecie to skłaniam się do podania Wam namiaru na preparat... Chociaż wiecie, że jestem przeciwna polecaniu wynalazków, nalewek i Zappperów. To jest jednak jedyna rzecz, w której skutecznośc wierzę. I jak nic nie działa, to .... chyba sama u siebie zastosowałabym właśnie to. Ale tego nie zrobie na forum. Chcecie maila? Odpowiedz Link Zgłoś
mavva Re: Gdzie zrobie w Wawie antygen lamblii ? 15.12.05, 16:26 sigvaris, źle zadałam pytanie,bo co to jest wymaz to wiem, ale myślałam,że mówicie o jakimś konkretnym wymazie, w sensie,że czegoś konkretnego szuka ale ja chyba bezsensownie poszukuję wciąż tej odpowiedzi ja poproszę o mejla oczywiście i dzięki!! Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: Gdzie zrobie w Wawie antygen lamblii ? 15.12.05, 16:35 ja tez prosze o maila. Odpowiedz Link Zgłoś
ona-25 Re: Gdzie zrobie w Wawie antygen lamblii ? 15.12.05, 16:48 Dzwonilam przed chwila na Inzynierska. Robia wymazy ze zmian skornych, ale nie wolno tych zmian niczym smarowac przez 10-12 dni,bo moze wynik byc niewiarygodny. Koszt takiego wymazu 100 zł Odpowiedz Link Zgłoś
sigvaris Re: Gdzie zrobie w Wawie antygen lamblii ? 15.12.05, 17:00 Dużo. Ale może mimo ceny warto? Ja tez płaciłam nie mało, ale warto było. No mam spokój, święty... Dziewczyny dziś wieczorem pisze maile. Teraz muszę się tu zorganizować z Martuchą. Nie dam rady wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś