Dodaj do ulubionych

Wrazenia rodowitego Stuttgartczyka z wizyty w PL

30.12.05, 17:01
Był on słuzbowo w Polsce w kilku miastach na jego prosbę towarzyszyłem mu
jako Schwagier i Tłumacz, pierwszy nocleg Wisła "Hotel Gołembiewski"
Hotel niczego sobie doskonały serwis jedzenie tez (Schwedzki Stół) jedzenia
w bród ja ze Schwagrem ustawiamy sie tak jak to jest ogólnie przyjente w tego
typu Hotelach za kolejkom nabierajac na talerz przysmaki stwierdzilismy ze
duzo Polaków jeszcze nie umie sie zachowac w tego typu Hotelach!!! duzo z
Polaków zachowuje sie bardzo prostacko waląc rybę z Bigosem talerz
przeładowany potrawami które wogóle nie pasują ze sobą zamiast jak bierze Rybę
dobieram z dodatków które pasuja do ryby nie przeładowójac Talerza przy koszu
z Chlebem był tez rozgardiaz grzebią szczypcami do chleba szukając Rogalików
które były zmieszane z chlebem,dzieci zachowóją sie bardzo głosno przy
jedzeniu biegają tak ze kelnerzy i goscie hotelowi muszą uwarzac by sie nie
przewrucic z talerzem.Nastempne miasto Łudz chodzimy spacerem po dzielnicy
Osiedla zdziwiony okna wszedzie okratowane balkony tez stwierdza ci ludzie
mieszkaja jak w więzieniu czy to jest tak we wszystkich miastach ja tłumaczę
ze ze względu na Włamania i czeste kradzieze ludzie mają strach o swój
skromny dobytek i dorobek zycia kiwał nie dowierzająco głową pytanie jego
czyzby w polsce mieszkali sami złodzieje? odpowiedz dostał przy kolacji w
Restauracji od jednego z mieszkanców Osiedla jak myslicie jaka była jego
odpowiedz? w Polsce okradną czlowieka za pare groszy a jak człowiek wyjedzie
z tego kraju zdrowy to morzna powiedziec ze miał szczęscie!!!
Obserwuj wątek
    • alojs Re: Wrazenia rodowitego Stuttgartczyka z wizyty 30.12.05, 17:12
      Ja to jest prowda poloki są niezdyscyplinowany Naród jak koryto ze zarciem
      wystawiom to lecom jak swinie do koryta!!
      • alojs Re: Wrazenia rodowitego Stuttgartczyka z wizyty 06.01.06, 17:11
        www.oberschlesien-aktuell.de/volkslieder/o/osliebhei/osliebhei.htm
        www.oberschlesien-ka.de/
    • Gość: Wehrwolf [...] IP: *.k.pppool.de 30.12.05, 18:13
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • milik1954 Re: Wrazenia rodowitego Stuttgartczyka z wizyty 30.12.05, 18:29
        pani Merkel jest dla Polaków bardzo miła- chyba cytujesz poglądy lumpów spod
        mostu, pod którym koczujesz...
      • black.ok Re: Wrazenia rodowitego Stuttgartczyka z wizyty 30.12.05, 18:57
        pierniczysz wolfie, coraz więcej Niemców spędza w Polsce urlopy, na mazurach,
        pomorzu, w centralnej i czują się tu bardzo dobrze. Omijają tylko śląsk, żeby
        ich jakaś zaraza ze strony pseudoniemców nie spotkała.
        • willi2 Re: Wrazenia rodowitego Stuttgartczyka z wizyty 30.12.05, 19:11
          black.ok lepiej napisz ile aut ukradliscie...
          • black.ok Re: Wrazenia rodowitego Stuttgartczyka z wizyty 05.01.06, 23:27
            Ty piepszony schlyzerze, powiedz ile złotych zębów wyrwał twój opa w
            Oświęcimiu? Wstawiłeś sobie któryś z nich na 2.
    • Gość: Wehrwolf Re: Wrazenia rodowitego Stuttgartczyka z wizyty IP: *.k.pppool.de 30.12.05, 18:47
      home.arcor.de/Beulting/polen_witze.htm
      Jak was widza tak was pisza mowa o polakach
      • Gość: eurofanatik Re: Wrazenia rodowitego Stuttgartczyka z wizyty IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 31.12.05, 08:09
        Gość portalu: Wehrwolf napisał(a):

> Jak was widza tak was pisza mowa o polakach

Jak was widza tak was pisza? To sobie poczytaj jak Niemcow widza w Stanach:

www.ahajokes.com/german_jokes.html
        • Gość: eurofanatik Re: Wrazenia rodowitego Stuttgartczyka z wizyty IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 31.12.05, 08:26
          Oczywiscie niektore z tych zartow sa za mocne nawet dla mnie i w zyciu bym ich nie opowiedzial (po prostu zgooglowalem "German Jokes" i to byla trzecia strona w kolejnosci ktora mi wyrzucilo). Chcialem tylko zilustrowac fakt, ze jezeli bedziemy opierac sie na dowcipach i powiedzonkach na temat innych narodow to Twoim ulubionym Niemcom w Stanach tez sie niezle dostaje. Poza tym nawet ja z moim kiepskim niemieckim dostrzegam na gorze strony do ktorej sie odwolujesz taki oto napis: "Polen Witze... (Bitte nicht ernst nehmen...Nur Spaß)". Wehrwolfowi i innym znajacym niemiecki jeszcze gorzej ode mnie tlumacze, ze oznacza to, ze nie nalezy brac tych powiedzonek na powaznie. Podobnie jak dowcipy w linku ktory umiescilem powyzej, te zdania o Polakach na stronie ktora podeslal nam Wehrwolf znalazly sie tam dla zartu, a nie po to aby byc branymi na powaznie. Zaden myslacy czlowiek nie uznalby wyzej wymienionych dowcipow na temat Niemcow, dumnego narodu podobnie jak my doswiadczonego przez historie, jako wykladnika tego kim sa mieszkancy tego ponad osiemdziesieciomilionowego kraju. Tak samo zaden myslacy czlowiek nie wzialby na powaznie slow podeslanych nam przez kolege Wehrwolfa. A wiec Wehrwolf, ucz sie jezykow! :)
    • Gość: Wehrwolf Re: Wrazenia rodowitego Stuttgartczyka z wizyty IP: *.k.pppool.de 30.12.05, 19:36
      media.wp.pl/kat,40674,wid,8120352,wiadomosc_2.html
      Pani Agnieszka Polka daje dupaka Hindusom i Pakistanom w Londynie i tego typu
      Polek jest co niemiara z Centralnej Polski o dziwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • milik1954 [...] 31.12.05, 14:01
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • willi333 Niesmaczne 31.12.05, 23:31
          i niemoralne.
      • Gość: Pit Re: Wrazenia rodowitego Stuttgartczyka z wizyty IP: 150.254.85.* 02.01.06, 12:10
        Gość portalu: Wehrwolf napisał(a):

> media.wp.pl/kat,40674,wid,8120352,wiadomosc_2.html
        > Pani Agnieszka Polka daje dupaka Hindusom i Pakistanom w Londynie i tego typu
        > Polek jest co niemiara z Centralnej Polski o dziwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bo Hindusa stać na panią Agnieszkę, a taki szlyzjer jak ty se moze ino zwalić
        kobyłe w hazlu.
    • Gość: Pit Tradycyjna uczciwosc szlyzjera......... IP: 150.254.85.* 02.01.06, 12:24
      Przychodzi szlyzjer do burdelu w BRD i mówi burdelmamie ze chciołby se
      poruch...ć. Szefin pyto czy mo geld ? Ależ naturalnie że mom. A ile mosz pyto.
      Szlyzjer godo, że 5 ojro. Burdelmama ze śmiechem powiada, że za taki geld może
      se iść i zwalić konia w bramie. Szlyzjer wyszedł i za jakieś 10 minut wraca.
      Burdelmama wrzeszczy, że już mu mówiła co może se zrobic za te 5 ojro. Szlyzjer
      odpowiada, niech sie pani nie denerwuje jo jużech to zrobił, ino przyszedłem
      zapłacic te 5 ojro.
      • Gość: sok Re: Tradycyjna chytrosc pyroka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.01.06, 14:36
        no ja picie ty to bys jeszcze po szwagra poleciol , co by ino tanil bylo, pra
        wulcu?
        • Gość: Pit Re: Tradycyjna chytrosc pyroka IP: 150.254.85.* 02.01.06, 14:37
          Gość portalu: sok napisał(a):

> no ja picie ty to bys jeszcze po szwagra poleciol , co by ino tanil bylo, pra
          > wulcu?

Ja jeszcze nie musze za te przyjomnosci placic.
      • Gość: Pit TRADYCYJNA PURYTAŃSKOŚĆ SZLYZJERA..... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.06, 16:47
        SZLYZJER Z FAMILOKA IDZIE DO SĄSIADKI GIZELI ( tyż szlyzjerki )TRUDNIĄCEJ SIĘ
        PROSTYTUCJĄ, STRACIĆ DZIEWICTWO. GIZELA MÓWI ROZBIERZ SIE SYNEK I WEJDŹ NA
        MNIE. SZLYZJER GODO, ŻE MUSI OBEJRZEĆ JEJ "TAJEMNICA" BO OMKA MU MÓWIŁA ŻE
        FRELE TAM MAJOM ZĘBY. PO KRÓTKICH WĄTPLIWOŚCIACH SZLYZJERKA GIZELA MU POKAZAŁA
        SWOJA "TAJEMNICA". SZLYZJER DŁUGO OGLĄDAŁ, I PO "PRZEGLĄDZIE" GODO, NO TAK
        GIZELKO, TAM ZĘBÓW NIMO, ALE DZIĄSŁA TO MOCIE W STRASZNYM STANIE.
        • tomekk04 Re: TRADYCYJNA PURYTAŃSKOŚĆ SZLYZJERA..... 06.01.06, 17:29
          Pewnemu niemcowi wylalo szambo w domu i wezwal dwoch szlezjerow
          fachowcow.Przyszlo dwoch jeden stary lis na robote z teczka pelna kluczy z
          drugim mlodym zielonym jeszcze fachowcem.Odsuneli wieko popatrzyli i nagle
          stary szlezjer dal nura w te gowna nie ma go i nie ma po chwili wynurza sie i
          mowi 17 stkeee to mlody mu podal nie ma go i nie ma nagle znowu i mowi 19stkee
          i nura w gowna nagle szambo zaczelo opadac zabulgotal caly tensyf i wylonila
          sie postac starego szlezjera,cieszy sie i mowi do mlodego a ty mlody sie patrzi
          ucz bo cale zycie bedziesz klucze podawal.
    • Gość: Volker Re: Tradycyjna chytrosc pyroka IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.06, 16:18
      Wy chyba we dwoje sobie radzicie znakomicie ?.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka