Dodaj do ulubionych

Położna środowisk.+jeszcze raz pediatra na Piątkow

07.09.05, 13:22
Mam takie pytanie do mam z Piątkowa. Czy możecie polecić dobrą położną
środowiskową? Termin porodu mam za jakieś 3 tygodnie, a ze wszystkich stron
słyszę, że powinno się wybrac jeszcze przed rozwiązaniem.
Czy może nie ma znaczenia, jaka ta pani będzie i wystarczy wybrać
kogokolwiek? a może jest jakaś rejonizacja?

A co do pediatry? To kto jest dobry w przychodni na Chrobrego? Ktoś kto
również przyjeżdza w razie potrzeby do domu? Ew. kogoś na Marysieńki?

Wiem, że wątek pediatry się przewija od czasu do czasu, ale jakoś z tej
przychodni nie doczytalam się o nikim.

Z góry dziękuję za odpowiedzi!
Gosia i Mała Anielka (37tc)
Obserwuj wątek
    • blizniaczek1 Re: Położna środowisk.+jeszcze raz pediatra na Pi 07.09.05, 13:49
      Piątkowska położna środowiskowa (Chrobrego, Śmiałego, Batorego i chyba Łokietka
      też ma pod swoją opieką)jest super!!! Wyboru żadnego nie ma, bo ta jedna pani
      obsługuje te wszystkie osiedla ale jest niesamowita. Nazywa się Barbara
      Szaradowska. Mój mąż po naszym powrocie do domu zadzwonił do przychodni i
      poprosił o numer telefonu do niej i już osobiście się umówiliśmy na wizytę
      domową. Zapisać się do położnej możesz już teraz, albo możesz dopiero jak ona
      przyjdzie do Ciebie to też przyniesie papiery do wypełnienia. Do mnie
      przychodziła przez 6 tygodni, 2 tygodnie dwa razy w tygodniu, a potem raz w
      tygodniu.
      • aniaimax Re: Położna środowisk.+jeszcze raz pediatra na Pi 08.09.05, 11:03
        O tak pani Basia Szaradowska jest rewelacyjną położną, naprawdę dużo mnie
        nauczyła smile
        A jeśli chodzi o pediatrę, to polecam dr. MAłgorzatę Bodak, przyjmuje w
        przychodni na chrobrego, jest naprawdę świetnym pediatrą smile.
        Powodzenia
        Ania
        i
    • dadzim Re: Położna środowisk.+jeszcze raz pediatra na Pi 09.09.05, 13:31
      cześć do mnie tez przychodziła Pani Basia i jest naprawdę super
    • patris77 Re: Położna środowisk.+jeszcze raz pediatra na Pi 15.09.05, 22:37
      Ja również polecam dr Małgorzatę Bodak. Jest rewelacyjna i ma bardzo dobre
      podejście do dziecka.
      • jagoda2 Re: Położna środowisk.+jeszcze raz pediatra na Pi 20.09.05, 19:38
        Gdzie dokładnie znajduje się ta przychodnia na Chrobrego? Ja mieszkam na
        Batorego od niedawna i jakoś jeszcze nie dotarłam na Chrobrego, a poszukuję
        dobrego pediatry w tym rejonie.
        Jagoda
        • yomama Re: Położna środowisk.+jeszcze raz pediatra na Pi 20.09.05, 20:35
          Witam sasiadkesmile...my nie chodzimy do lekarzy na Batorego..ale na Kosmoanutow i
          tam moge polecic dr Blaszak.
          Pozdrawiam
        • goczis Re: Położna środowisk.+jeszcze raz pediatra na Pi 22.09.05, 10:51
          Ta przychodnia jest między DK Dąbrówka a Złotym Groszem. Przy ul.Kurpińskiego.
          Obok jest Tele Pizza.

Dziękuję za wszystkie odp. chyba zapiszę Małą do p. Bodak, tylko niech w końcu
          postanowi się urodzić wink Nie myślałam, że ta koncówka wymaga tyle cierpliwości.
          Zostało nam 6 dni do terminu, a ja siedzę jak na szpilkach.
          Pozdrawiam! Gosia
    • yonkaa Re: Położna środowisk.+jeszcze raz pediatra na Pi 20.09.05, 13:01
      takze polecam dr Bodak oraz dr Szymanowska
    • patris77 Re: Położna środowisk.+jeszcze raz pediatra na Pi 27.09.05, 09:17
      Dr Bodak jest rewelacyjna, ale niestety poszła na roczny urlop wychowawczysad
      • goczis Re: Położna środowisk.+jeszcze raz pediatra na Pi 27.09.05, 11:49
        Oj, kurcze sad to niedobrze.
        Trzeba szukać dalej. sad
        Dzięki za informację, bo M miał pójść zapisać Małą po urodzeniu i pewnie, by
        się ciężko zdziwił, że nie ma tej pani. Może więc kogoś z Marysieńki
        wybierzemy.

Maluszek nadal uparcie siedzi w brzuchu...
        Gosia
        • essell Re: Położna środowisk.+jeszcze raz pediatra na Pi 27.09.05, 18:56
          Ja tylko potwierdzę, że P. Szaradowska jest b. dobrą położną.Natomiast
          zmartwiłam się, że dr Bodak jest na urlopie wychowawczym
    • patris77 Re: Położna środowisk.+jeszcze raz pediatra na Pi 30.09.05, 15:05
      Dr Bodak jest na wychowawczym, ale wciąz chodzę do przychodni na Chrobrego do
      dr Kaczyńskiej,też bardzo kompetentna i ciepła osoba.
      • czupurek3 Re: Położna środowisk.+jeszcze raz pediatra na Pi 30.09.05, 21:14
        Ja polecam dr Wachowiak z Chrobrego, ewentualnie w tej samej poradni jest tez
        dr Kasprzak - ma mniej pacjentów...
    • annasumowska Re: Położna środowisk.+jeszcze raz pediatra na Pi 12.10.05, 21:44
      Lekarzy z osiedla Marysienki nie polecam ale z Chrobrego owszem. to pani dr
      Wachowiak
      • turkusek Re: Położna środowisk.+jeszcze raz pediatra na Pi 17.10.05, 16:00
        My tez chodzimy do dr wachowiak. Bardzo miła kobitka, nie panikuje i nie
        wynajduje chorób u zdrowego dziecka. bez oporu wypisuje potrzebne skierowania.

A pani Basia - położna jest super! Do mnie też przychodziła przez 6 tyg. Ma
        dobre podejście do dzieci, zawsze wita się z maluszkiem. I jest z kim omówić
        wątpliwości.
    • goczis Re: Położna środowisk.+jeszcze raz pediatra na Pi 17.10.05, 16:15
      Dziękuję Dziewczyny!
      Okazało się, że pani Basia nie może przychodzić, bo to nie jej rejon sad I
      przychodzi inna pani, ale też całkiem miła. Nie wiem ile razy będzie, narazie
      była 2, a 3 ma być jutro. Pępuszek Anieli już odpadł, więc może już jutro
      ostatni raz będzie. Szkoda by było, bo dobra rada zawsze sie przyda
      przynajmniej na poczatku.
      Pozdrawiam!
      Gosia mama Anieli
      • monia13-76 Re: Położna środowisk.+jeszcze raz pediatra na Pi 03.01.06, 08:50
        Ja i moja córeczka Kinga pojawiłyśmy się w domu w sobotę tydzień po narodzinach.
        We wtorek mieliśmy wizytę położnej Pani Basi super kobietka ma extra podejście
        do dzieci. Sądzę,że jest osobą szczególnie stworzoną do wykonywania tego
        zawodu. polecam wszystkim pnią Basię. Mój Aniołek chodzi do dr Wachowiak
        uważam, ze jest dobrym lekarzem. mam pytanie czy ktoś wie gdzie udać się
        zdzieckiem do kardiologa na kontrolę (Instytut Pediatrii w Poznaniu nie wiem
        gdzie jest
        • monstermama Re: Położna środowisk.+jeszcze raz pediatra na Pi 04.01.06, 12:22
          Na os.Batorego rejon ma położna pani Elżbieta Kędziora - jej namiary są w
          przychodni na os. Batorego 13 (przy Kościele na os. Batorego).
          Jest także świetna - nie ocenia, pyta, w czym pomóc, jak widzi, że kobieta
          sobie radzi, to nie nęka wizytami (choć w zasadzie przychodzi do odpadnięcia
          pępowiny)
          Pozdrawiam
    • annasumowska Re: Położna środowisk.+jeszcze raz pediatra na Pi 06.01.06, 19:11
      Polecam Dr Wachowiak. W przychodni kolo Zlotego grosza
    • scarlett74 Re: Położna środowisk.+jeszcze raz pediatra na Pi 25.01.06, 18:09
      Polecam jako położną panią Szaradowską.Była u nas tylko kilka razy, bo miała
      urlop, ale i tak zapamiętałam ja jako ciepłą, serdeczną kobietą , fachowo
      podchodzącą do tematu-maleństwo i jego pełna wątpliwości mama.Jako pediatrę
      polecam natomiast panią doktor Szymanowską.Ma bardzo dobre-zdrowe, w
      przeciwieństwie do pełnych obaw mam- podejście do maluszków, jest kompetentną i
      godną zaufania lekarką.Życzą trafnych wyborów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka