Dodaj do ulubionych

Bojkot dzisiejszej "Rzepy" ?

04.02.06, 01:14
Dzisiejsza "Rzeczpospolita" zamierza opublikować karykatury Mahometa.
Czemu ma to służyć ? Czyżby chodziło o wzrost sprzedaży ? Wizerunek Polski
w krajach arabskich (muzułmańskich) na pewno ucierpi. Może nic nie wyjdzie
z zakupem skroplonego gazu (lub cena nie będzie zbyt korzystna).
Ewentualnych demonstrantów spod polskich ambasad trzeba koniecznie kierować
pod przedstawicielstwa norweskie (norweska firma - właściciel "Rzepy").
Obserwuj wątek
    • pan.nikt Re: Bojkot dzisiejszej "Rzepy" ? 04.02.06, 01:15
      pewnie chce się EUROPEIZOWAĆ
      • 0lin Ważne ze gwiazdy Dawida nie umieszczą obok sierpa 04.02.06, 01:18
        i młota. To już byłby antysemityzm i mieliby przechlapane.
        • kropek_oxford Jak zwykle LUKI W WYKSZTALCENIU: Mahomet TEZ 04.02.06, 01:25
          byl semita. I do tego PEDOFILEM;)
    • kropek_oxford Jedyna reakcja chrzescijanskiego swiata jest 04.02.06, 01:24
      powielanie tej publikacji - poza tym dowcipy sa po prostu DOBRE! Czy cie oburza
      dowcip o Maryji w kuwejckiej gazecie? Mnie nie - nie sa tam chrzescijanami:)))
      • 0lin Re: Jedyna reakcja chrzescijanskiego swiata jest 04.02.06, 01:26
        Re: kropek_oxford zna biegle jidisz, polski,

Dostałem maila od kropek_oxford@btinternet.com
        "Ty polska lajzo. Pocieszaj sie, pocieszaj, golodupa swinio. I zdychaj z glodu.
        Po polskiemu i dumnie"

kropek_london_zmywarka
        Ale BALWOCHWALCOW Bog pokaral !!!
        Autor: kropek_oxford
        Data: 07.12.05, 22:12

--------------------------------------------------------------------------------
        Zobaczcie, ILU moherowych pielgrzymow z wylewem, zawalkiem i paralizem
        postepowym przyjelo dzisiaj torunskie pogotowanie. Jest takze pewna nadzieja,
        ze ono tez pavulonu uzywa :((((
        • bladatwarz Zaszczycila Cie Gabryska w poczcie 04.02.06, 02:17
          To jakis jej nierozgarniety klon.
          :)))))))))))
          • kropek_oxford SAM do siebie pod moim nickiem wyslal - kazdy 04.02.06, 02:36
            moze to zrobic z dowolnej "darmowki" na swiecie. Nawet z Iranu:)
      • adalberto3 ...dowcip o Maryji w kuwejckiej gazecie ....? 04.02.06, 01:34
        Muzułmanie czczą Maryję jako matkę Chrystusa, jednego z proroków. Wątpię czy
        tego rodzaju żarty ukazują sią w Kuwejcie.
        • kropek_oxford FALSZYWYCH prorokow. "Nie ma Boga nad Allaha 04.02.06, 02:44
          a Mahomet jest prorokiem jego". Oni nawet nie czcza MATKI MAHOMETA:)
    • mika68 zachodzi pytanie: O jaką z kolei solidarność 04.02.06, 02:11
      dziennikarską tutaj chodzi? Solidarność z pogardą dla religii? Solidarność z
      pogardą i głupotą? Solidarność ze skrajną nieodpowiedzialnością??? Gdzie są
      służby ABW, MSWiA? Dlaczego red. naczelny RP w imię dyktatu własciciela
      norweskiego naraża na niebezpieczeństwo polskich obywateli???? I na koniec? Co
      na to PO?? Czy środowisko SDP będzie się solidaryzowało z chamstwem i pogardą
      dla innych klutur i religii?
      • www.nasznocnik.pl Jasne. Proponuję dodatkowo zobowiązać wszystkich.. 04.02.06, 02:19
        ...redaktorów, by wysyłali wszelkie możliwe teksty (z ilustracjami) przed
        opublikowaniem do najbliższej komórki Al-Kaidy w celu zatwierdzenia - może
        wtedy się na nas nie pogniewają?...
      • kropek_oxford A widziales te dowcipy? 04.02.06, 02:37

• mmkkll A co ty na to? 04.02.06, 02:20
      michellemalkin.com/archives/004448.htm
      • kropek_oxford Jak widzisz NIC. Oni tego NIE WIDZA! 04.02.06, 02:40
        A poczucie humoru jak u najgorszej muzulmanskiej holoty - stad i moja nowa
        sygnaturka:)
        Nb. Zgodnie z ortodoksyjnym islamem KAZDE przedstawienie postaci ludzkiej jest
        grzechem...
    • bladatwarz Rzepa ma slaba poczytnosc w soboty 04.02.06, 02:23
      Za duzo osob tego nie obejrzy i nie przeczyta.
      A swoja droga dziwie sie Rzepie. Wystarczyloby podac adresy www do stron gazet
      z rysunkami.

Jestem w tym przypadku po stronie muzulman. Zaden symbol czy znak religijny,
      ani wizerunek Boga nie powinien byc przedmiotem karyktur, drwin czy zartow.
      W Tajlandii za wywiezienie ,,ich'' wizerunku Buddy obowiazuja sankcje, wlasnie
      po to, zeby poza granicami kraju nie mozna bylo bezczescic ,,dlugouchego''
      Buddy. Kazdy wierny czy kraj moga walczyc z drwinami z ich wiary.
      • kropek_oxford Podeslij wiec im dowcipy o Zydach :) Bedzie wtedy 04.02.06, 02:40
        dla takich jak ty OK.
        • bladatwarz Ja nie mam nic do zydow. 04.02.06, 03:14
          Zycze Zydom wszystkiego najlepszego w ich ukochanej ziemi swietej w Izraelu.
          Kultura tulacza powinna wrocic do siebie - do Azji. Tu jest Europa i zachowania
          semickie nie bardzo do standardow europejskich pasuja, co odczuwaja bardzo
          trafnie mysliciele zydowscy i syjonisci. Liczne wypedzenia (ze wszystkich krajow
          Europy), pogromy, odwety za nielojalnosc swiadcza jedynie o tym, ze Europa
          powinna wspierac Izrael w umozliwieniu ludziom poczuwajacym sie do bycia zydami
          do bycia Zydami u siebie. Takie rozwiazanie powinno satysfakcjonowac wszystkich.
          :)
          • kropek_oxford Ja tak samo dobrze zycze nomadom Muslimskim:) 04.02.06, 04:01
            Dobrze, ze choc w jednym sie zgadzamy...
        • mlot.na.lewactwo Narod żydowski jest obiektem kultu 04.02.06, 10:20
          religijnego? To ciekawe gabi :))))
      • wyrozumialy Re: Rzepa ma slaba poczytnosc w soboty 04.02.06, 13:40
        > Jestem w tym przypadku po stronie muzulman. Zaden symbol czy znak religijny,
        > ani wizerunek Boga nie powinien byc przedmiotem karyktur, drwin czy zartow.
        > W Tajlandii za wywiezienie ,,ich'' wizerunku Buddy obowiazuja sankcje,
        wlasnie
        > po to, zeby poza granicami kraju nie mozna bylo bezczescic ,,dlugouchego''
        > Buddy. Kazdy wierny czy kraj moga walczyc z drwinami z ich wiary.

Osobiscie nie popieram zadnego nasmiewania sie z innych religii, kultur, rasy
        itd.To nie jest wolnosc slowa ale ignorancja i glupota.
        Z drugiej strony Muzulmanie przesadzaja za te ich hasla o mordowaniu itd.
        Jak mozna mowic o mordach ludzi w kraju w ktorym sie zyje. Droga wolna do
        wspanialej rzeczywistosci na Bliskim Wschodzie. Ja bym na zbity pysk wyrzucil
        kogos z mojego domu jakby mnie zacza w nim obrazac nie mowiac juz o checi mojej
        smierci.
    • freemason Rzeczpospolita spada zatem do poziomu brukowca. 04.02.06, 02:36
      ... zresztą już jej upadek dał się zaznaczyć nieco wczesniej: wraz z
      zatrudnieniem Rybińskiego i Wildsteina.

Generalnie uważam, że żadna religia nie powinna być przedmiotem drwiny: ani
      chrześcijańska, ani żydowska, ani muzułmańska. Prasa zachodnia sama prowokuje
      nastroje po stronie muzułmańskiej, a później wszyscy się dziwią jacy ci
      muzułmanie fanatyczni. Akurat w tym przypadku mają rację.
      • kropek_oxford Bredzisz. BBC nie jest brukowcem - przedruk to 04.02.06, 02:43
        jedyna wlasciwa reakcja w obronie nie tylko demokracji i wolnego slowa, ale i
        autonomii chrzescijanskiego swiata. Czy ty czytasz gazety kuwejckie i obchodzi
        cie, co oni sobie o naszej kulturze mysla?
        • freemason Re: Bredzisz. BBC nie jest brukowcem - przedruk t 04.02.06, 02:54
          kropek_oxford napisał:

> jedyna wlasciwa reakcja w obronie nie tylko demokracji i wolnego slowa,

... ale czy wolność słowa została w Europie zagrożona? Jakim cudem - dzięki
          wypowiedzi paru imamów? Nie przesadzajmy!

ale i
          > autonomii chrzescijanskiego swiata.

Jeśli autonomia chrześcijańskiego świata ma się wyrażać przez obrażanie już to
          żydów (co częste np. na Forum Kraj), już to religii muzułmańskiej (nagminne na
          Forum Świat), to ja za taką autonomię dziękuję. Zresztą większość idiotów z FŚ
          (np. Marcuss Crassus) nie zdaje sobie chyba sprawy, że obrażanie Allaha jest
          obrażaniem tego samego Boga, w którego wierzą i modlą się żydzi oraz
          chrześcijanie.

Czy ty czytasz gazety kuwejckie i obchodzi
          > cie, co oni sobie o naszej kulturze mysla?

Nie czytam, natomiast interesuje mnie poziom prasy europejskiej. Karykatury,
          które zamieściła Jyllands-Posten nie są najwyższego lotu (pomijając już sam
          fakt złamania zasad religii muzułmańskiej). Zresztą opublikowanie tych rysunków
          wynika raczej z braku poszanowania dla sacrum w ogóle, a nie tylko chęci
          prowokowania islamistów. I to jest poważny problem Europy Zachodniej -
          następnym razem mogą być katolicy, żydzi czy protestanci.
          • kropek_oxford Popatrz na NAJBARDZIEJ "OBRAZOBORCZY" 04.02.06, 03:00
            z tych opluwanych przez ciebie rysunkow:
            photos1.blogger.com/blogger/763/839/400/Mohammed11.jpg
            Ty masz w glowie w porzadku, czy tez nie?
            • freemason Re: Popatrz na NAJBARDZIEJ "OBRAZOBORCZY" 04.02.06, 03:12
              kropek_oxford napisał:

> z tych opluwanych przez ciebie rysunkow:
              > photos1.blogger.com/blogger/763/839/400/Mohammed11.jpg

Linku nie udało mi się otworzyć.
              Problem polega na tym, że wedle religii muzułmańskiej sam fakt przedstawiania
              Mahometa jest już obraźliwy. A rysunki widziałem i śmiesznie nie były. No, ale
              to kwestia gustu.
        • bladatwarz BBC stracilo klase z 20 lat temu :))))))))))))) 04.02.06, 03:36

• aurora.una biega tylko o prowokacje i rozniecenie wojny w EU 04.02.06, 02:40
      dlaczegos gazety w USA i UK unikaja tych publikacji. wiecie dlaczego?
      • kropek_oxford Unikaja? Popatrz wiec sobie na "najgorszy" z nich: 04.02.06, 02:58
        Islamisci maja tyle poczucia humoru, co Polacy - pasujecie do siebie, stad i
        moja nowa sygnaturka, SMUTASY!
        • erg_samowzbudnik Re: Unikaja? Popatrz wiec sobie na "najgorszy" z 04.02.06, 07:30
          kropek_oxford napisał:

> Islamisci maja tyle poczucia humoru, co Polacy - pasujecie do siebie, stad i
          > moja nowa sygnaturka, SMUTASY!

Dla mnie osobiście walenie głowa w mur kostką przytwierdzoną do głowy jest
          oznaką szczupaków we łbie a nie tylko kiełbi.
          • kropek_oxford Jaka kostka? W islamie wali sie glowa w dywan:) 04.02.06, 23:44
            Co za kretyn...
    • qwardian Re: Bojkot dzisiejszej "Rzepy" ? 04.02.06, 02:47
      Jeżeli Rzeczpospolita chce się solidaryzować z obrońcami wolnego słowa, to
      niech zorganizują na dachu baraków w Auschwitz dyskotekę z jakąś
      neofaszystowską grupą muzyczną z Niemiec. A w piecach krematoryjnych niech
      urządzą podręczną agencję towarzyską. Niech zrobią z tego reportaż, a może
      kupię tego szmatławca.
    • ben.huur popieram Bojkot "Rzepy"!!!!!! 04.02.06, 02:47
      Rzepa widac chce, zeby w Polsce zaczal sie terroryzm. 75% Polakow jest przeciw
      tej prowokacji. chcemy pokoju!
      • kropek_oxford Ten obrazek to "godny powod" DLA TERRORYZMU! 04.02.06, 03:02
        A to najgorszy wg. Muslimow obrazek z tej serii. Mysle, ze powoinienes sie
        zaczac widywac z psychiatra. Pomyslnego leczenia:)))
    • zhureck Rzepa stoczyła się już dawno 04.02.06, 02:57
      ale teraz widocznie zaczyna już pukać w dno od dołu :(
      • kropek_oxford Nie widzial obrazkow, a Rzepy sie czepia. Co za 04.02.06, 03:04
        politucally correct tuman - NAWET gw W pc NA LEB BIJE. A jaki Zurek glupi oceni
        kazdy, kto widzial ten najgorszy ze swietokradczych obrazkow:
      • 0lin Re: Rzepa stoczyła się już dawno 04.02.06, 03:04
        Re: kropek_oxford zna biegle jidisz, polski,

Dostałem maila od kropek_oxford@btinternet.com
        "Ty polska lajzo. Pocieszaj sie, pocieszaj, golodupa swinio. I zdychaj z glodu.
        Po polskiemu i dumnie"

kropek_london_zmywarka
        Ale BALWOCHWALCOW Bog pokaral !!!
        Autor: kropek_oxford
        Data: 07.12.05, 22:12

--------------------------------------------------------------------------------
        Zobaczcie, ILU moherowych pielgrzymow z wylewem, zawalkiem i paralizem
        postepowym przyjelo dzisiaj torunskie pogotowanie. Jest takze pewna nadzieja,
        ze ono tez pavulonu uzywa :((((
        • www.nasznocnik.pl Będziesz, osiołku, wklejał teraz na forum cały... 04.02.06, 03:09
          ...spam jaki dostajesz ?...
        • zhureck gabrycha to chamka, a poza tym były TW 04.02.06, 03:12
          (co już tu było udawadniane). też takie chamskie maile od niej dostawałem.
          • kropek_oxford Ktore sam sobie WYSLALES :))) 04.02.06, 03:53

• aurora.una Amerykanie tez potepiaja te prowokacje 04.02.06, 03:06
      US sides with Muslims in cartoon dispute
      Reuters
      Friday, February 3, 2006; 12:22 PM
      WASHINGTON (Reuters) - Washington on Friday condemned caricatures in European
      newspapers of the Prophet Mohammad, siding with Muslims who are outraged that
      the publications put press freedom over respect for religion.
      By inserting itself into a dispute that has become a lightning rod for anti-
      European sentiment across the Muslim world, the United States could help its
      own battered image among Muslims.

"These cartoons are indeed offensive to the belief of Muslims," State
      Department spokesman Kurtis Cooper said in answer to a question. "We all fully
      recognize and respect freedom of the press and expression but it must be
      coupled with press responsibility. Inciting religious or ethnic hatreds in this
      manner is not acceptable."
      "We call for tolerance and respect for all communities for their religious
      beliefs and practices," he added.
      Major U.S. publications have not republished the cartoons, which include
      depictions of Mohammad as a terrorist. That is in contrast to European media,
      which responded to the criticism against the original Danish newspaper that
      printed the caricatures by republishing the offensive images themselves.
      • www.nasznocnik.pl Jankesi nie zawracają sobie głowy karykaturami.... 04.02.06, 03:12
        ...tylko odpalają "Tomahawki" ;->
    • antykagan [...] 04.02.06, 03:20
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • kropek_oxford Rzecz w tym, ze tam NIE MA "pedofila Mahometa" 04.02.06, 03:59
        To sa wlasnie owe "swiedokradcze" karykatury (poza jedna - nie moge skopiowac
        linki do "4")
        photos1.blogger.com/blogger/763/839/400/Mohammed1.jpg
        photos1.blogger.com/blogger/763/839/400/Mohammed2.jpg
        photos1.blogger.com/blogger/763/839/400/Mohammed3.jpg
        photos1.blogger.com/blogger/763/839/400/Mohammed5.jpg
        photos1.blogger.com/blogger/763/839/400/Mohammed6.jpg
        photos1.blogger.com/blogger/763/839/400/Mohammed7.jpg
        photos1.blogger.com/blogger/763/839/400/Mohammed8.jpg
        photos1.blogger.com/blogger/763/839/400/Mohammed9.jpg
        photos1.blogger.com/blogger/763/839/400/Mohammed10.jpg
        photos1.blogger.com/blogger/763/839/400/Mohammed12.jpg
        • eva15 Powtarzam, droga Gabi Casey vel kropek_oxf 04.02.06, 14:13
          Jeszcze raz:

Twoje linki już nie działają. Nie można na te strony wejść. Widać jednak
          uznano, że obrazki te obrażają uczcia religijne.

Powtarzam, co bardziej tępe pieski na forum nie spostrzegły, że ogłoszono
          koniec polowania. Waszyngton odtrąbił do odwrotu. Koniec nagonki. Europa stoi
          taraz jako ta antyislamska organizująca brzydką nagonkę, a Bush jako obiektywny
          wielki człowiek, który takie działania POTEPIA:

"Świat doczekał się wreszcie oświadczenia z Waszyngtonu. I oświadczenie to nie
          budzi wątpliwości: "Publikacja karykatur Mahometa w europejskiej prasie jest
          niemożliwą do zaakceptowania zachętą do nienawiści religijnej lub etnicznej" -
          napisano w Białym Domu".

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060204/swiat/swiat_a_2.html

Roma locuta, causa finita

• freemason Re: Powtarzam, droga Gabi Casey vel kropek_oxf 04.02.06, 14:17
            eva15 napisała:

> Powtarzam, co bardziej tępe pieski na forum nie spostrzegły, że ogłoszono
            > koniec polowania. Waszyngton odtrąbił do odwrotu. Koniec nagonki.

Czy dobrze zrozumiałem: karykatury opublikowano z inicjatywy Waszyngtonu, żeby
            wrobić Europę w wojnę z islamem? Jakie masz dowody na poparcie swojej dość
            kontrowersyjnej tezy?
            • kropek_oxford To jest wariatka: nazywa mnie mrs Casey. I jeszcze 04.02.06, 23:46
              wciska kity, ze linki nie dzialaja - moze u niej, stuka najwyrazniej z
              IRANU :))))
          • kropek_oxford A ja ci mowie, ze dzialaja u mnie, ze dzialaja 04.02.06, 23:45
            w calej Zachodniej Europie, ze dzialaja w polowie Polski, np. u mmkkll. I ze ty
            jestes ZAPLUTA KLAMCZUCHA :)))
        • amdrzej11 Re: Rzecz w tym, ze tam NIE MA "pedofila Mahometa 28.04.06, 16:31
          Na czterech z nich jest prorok a na dwoch (jeden z nich jest obrazliwy - spojrz
          co w slowniku oznacza dunskie i szwedzkie slowo "kuk") jest jego imie. Poza tym
          ominales to co bylo tobie niewygodne!
          • kropek_oxford To podaj numerki obrazkow z Mahometem:))) 28.04.06, 16:54
            Poza tym jesli Koran czegos zabrania to wizerunku Proroka, nie zas jego
            Imienia:)))
    • antithesis Sonda w Onecie: 04.02.06, 03:45
      Jakie jest Twoje zdanie na temat drukowania karykatur Mahometa przez
      europejskie gazety?

Nie ma w tym nic złego - 25%

Powinno się z tego zrezygnować ze względu na uczucia religijne wyznawców islamu
      - 75%

Ogółem głosów: 64891

Wiekszosc Polakow ma jednak rozum!

• artenara wiekszosc Polakow dalej nic nie rozumie.Chce zyc 04.02.06, 08:01
        spokojnie zgodnie z zasada niech na calym swiecie wojna,byle nasza wies
        spokojna.
        Jak dlugo mozna ustepowac dziczy z kalasznikowami ?
        Wrzeszczacej,ciemnej,tepej nie tworzacej niczego,ani kultury ani dobr,ani
        rozwoju techniki.
        Machomet byl zwyklym cwanym handlarzem,oszukujacym swoich ziomkow,a oni do dzis
        wierza np. w jego podroz na latajacym koniu .
        • aaki bzdety 04.02.06, 09:13
          co przez to osiągniesz? terrorysci sie pokajają? bin laden odda siędobrowolnie w rece amerykanów?
          przez takie publikacje wzbudzisz tylko niechęć i wrogosc ku zachodowi u wiekszej liczby muzułmanów, takze i tych którzy z terroryzmem nie mają nic współnego
    • r3003 Re: Bojkot dzisiejszej "Rzepy" ? 04.02.06, 09:24
      Myślałem, że Wyborcza popchnie na w to całe bagno, ale się pomyliłem - zrobiła
      to Rzepa. Ciekawe, czy jak gdzieś ukażą się karykatury wyśmiewające wielkie
      postaci judaizmu, to Rzepa też je opublikuje w imię wolności słowa?
    • maretina nie kupilam i nie kupie nigdy wiecej/nt 04.02.06, 09:24

• joannabarska Nie podoba mi sie to 04.02.06, 10:10
        religiapokoju.blox.pl/html/
      • rakunica Re: nie kupilam i nie kupie nigdy wiecej/nt 04.02.06, 19:00
        Kajtus jest przytulinski i slodki. Gratuluje!
    • kosciol.mlodziezy.psychicznej Słuszna decyzja. Z każdej religii należy się śmiać 04.02.06, 15:18
      I gdzies mam czyjeś "obrażone uczucia".
      • skin.polski z zydowskiej religii też można się śmiać? 04.02.06, 15:26
        • kosciol.mlodziezy.psychicznej Oczywiście. 04.02.06, 15:32
          • skinhead-pl Re: Oczywiście. 28.04.06, 18:45
            no to spróbuj to zrobić...
    • dr.szfajcner T-800 powiesil sobie te karykatury nad lozkiem 04.02.06, 15:27
    • przyladek.dobrej.nadziei Re: Bojkot dzisiejszej "Rzepy" ? 28.04.06, 18:50
      Musza czyms zapelnic miejsce przeznaczone na wywiad z prezydentem. Ale nam sie
      kurna prezio trafil.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka