Dodaj do ulubionych

Budimex Nieruchomości

14.02.06, 20:20
Jestem zainteresowana inwestycją na Malborskiej prowadzoną przez Budimex
Nieruchomości. Czy ktoś miał doczynienia z tą firmą. Jak oni budują, czy
dotrzymują terminów, czy dobrze się mieszka w wybudowanych przez nich
mieszkaniach?
Będę wdzięczna za opinie na ich temat :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Ally Re: Budimex Nieruchomości IP: 217.153.143.* 15.02.06, 09:10
      wpisz temat Budimex w wyszukiwarkę. A to link do forum jednego z osiedli:
      forum.wyspowa.waw.pl/viewforum.php?f=10&sid=2e366f00642c982bcea19726f0b49660
      • Gość: Ally Re: Budimex Nieruchomości IP: 217.153.143.* 27.02.06, 11:01
        no i forum osiedla Zacisze przestało dzialac:)czy ktos wie kiedy wznowi
        dzialanie?
        • Gość: gość Re: Budimex Nieruchomości IP: *.eranet.pl 27.02.06, 12:29
          Przypuszczam,że Budimex ma w tym żywotny interes, także nie prędko to nastąpi.
          Trwa to już około tygodnia.
    • pestek79 Re: Budimex Nieruchomości 15.02.06, 19:35
      Jestem w trakcie załatwiania formalności
      Wg mnie wszystko jest ok. I mam nadzieję, ze tak będzie.
      Polecam.
      • a0151 Re: Budimex Nieruchomości 16.02.06, 10:21
        No to może będziemy sąsiadami :-)

pozdrawiam
        • pestek79 Re: Budimex Nieruchomości 16.02.06, 11:43
          Które Cię mieszkanie interesuje i w którym bloku?
          • a0151 Re: Budimex Nieruchomości 16.02.06, 21:32
            pestek79 napisał:

> Które Cię mieszkanie interesuje i w którym bloku?

Czekam, aż zaczną sprzedawać w A2
    • Gość: gość Budimex Nieruchomości-Wyspowa-Zacisze Bis IP: *.eranet.pl 21.02.06, 17:41
      Muszę was zmartwić, sam kupiłem od Budimexu 2 lata temu, dałem się skusić
      10/90, Poza tym użyli najtańszych materiałów, ściany przemakają przy obecnych
      roztopach, nie działa prawidłowo wentylacja, czuje co sąsiad robi 2 piętra
      wyżej, miałem szron na kratkach wentylacyjnych w mieszkaniu na 1p., dali
      najmniejsze najtańsze kaloryfery, z tego powodu na najwyższym piętrze
      mieszkania są niedogrzane, na kominach w mieszkaniu mają lód, przemarzają
      ściany, zasysa dym z dworu kanałami wentylacyjnymi, córka sąsiadki wybiegła z
      łazienki krzycząc mama pali się.

Pozdrawiam
      • pestek79 Re: Budimex Nieruchomości-Wyspowa-Zacisze Bis 21.02.06, 17:56
        Móglbyś się bardziej wysilić i napisac coś innego.
        To już zamiesiciłeś na forum!!!
        • Gość: gość Re: Budimex Nieruchomości-Wyspowa-Zacisze Bis IP: *.eranet.pl 21.02.06, 18:05
          Ok "profesorku", widać nie każdy to czytał tak jak ty.
          Jeżeli chodzi o nowości to Budimex wybiera się 23.02 na badanie ścian kamerami
          termowizyjnymi, tam gdzie przemarza.
      • a0151 Re: Budimex Nieruchomości-Wyspowa-Zacisze Bis 24.02.06, 14:40
        Jednak zrezygnowałam z Budimexu i kupuję po sąsiedzku u Jankowski Pulchny
        Inwestycje. Mieszkania równie ładne (ten sam projektant), a ceny niższe - 3850
        za m2. No i firma nie ma tyle negatywnych komentarzy. Pozdrawiam wszystkich
        związanych z osiedlem na Malborskiej i życzę udanych mieszkanek - może Budimex
        będzie chciał podreperować sobie opinię i tym razem postara się aby było O.K.:-
        ) - w końcu ma aspiracje być wiodącą firmą na rynku .
        • Gość: Ania K Re: Budimex Nieruchomości-Pod słońcem IP: *.acnielsen.pl 09.04.14, 11:48
          Niestety Budimexowi nie zależy na klientach, oszukuje na potęgę - jestem jedną z oszukanych klientek osiedla pod słońcem w Warszawie - postawili blok na bloku mimo wcześniejszych pięknie zaprezentowanych wizualizacji i makiety osiedla. Traktują klienta jak zero, jak niewarte uwagi nic (oczywiście po podpisaniu umowy). Omijajcie z daleka!
          • bemowianka_1 Re: Budimex Nieruchomości-Pod słońcem 23.04.14, 18:09
            Planuje tam kupić mieszkanie. Odezwij się na privie i napisz, co ci tam nie pasuje. Dzięki z góry.

Gość portalu: Ania K napisał(a):

> Niestety Budimexowi nie zależy na klientach, oszukuje na potęgę - jestem jedną
            > z oszukanych klientek osiedla pod słońcem w Warszawie - postawili blok na bloku
            > mimo wcześniejszych pięknie zaprezentowanych wizualizacji i makiety osiedla. T
            > raktują klienta jak zero, jak niewarte uwagi nic (oczywiście po podpisaniu umow
            > y). Omijajcie z daleka!
    • Gość: mrt Re: Budimex Nieruchomości IP: *.play-internet.pl 13.04.14, 01:07
      Przestrzegam, chyba że ktoś lubi mocne skoki adrenaliny. Brak możliwości obejrzenia kupionego mieszkania przed odbiorem kluczy (najpierw: zasłanianie się trwającą budową i tym, że podwykonawca nie wyraża zgody na wejście na teren osiedla - co okazało się, delikatnie mówiąc, nieprawdą; potem: technicznym odbiorem budynków zezwalających na użytkowanie), deweloper nie zrobił nawet 1 dnia otwartego na osiedlu. Osoby w biurze sprzedaży tak niekompetentne, że aż człowieka dławi - każda odpowiedź wygląda mniej więcej tak: "w tym momencie nie mamy takich informacji", "ciężko powiedzieć", "na tę chwilę nie jesteśmy w stanie udzielić takiej informacji" (przykłady: Czy będzie możliwość wyjścia z osiedla przez klatki schodowe od strony ulicy, czy tylko przez główną bramę wjazdową? Czy monitoring będzie obejmował również wejścia do klatek schodowych od strony ulicy? Kiedy będą znane ostateczne obmiary mieszkania? Czy planowane jest zorganizowanie dnia otwartego?). Terminy wpłat wypadają tuż po dłuższych świętach albo w poniedziałek (brak możliwości zmiany). Plany osiedla i makiety niezgodne z rzeczywistością, miała być duża przestrzeń między budynkami i miejsca postojowe, postawili okna w okna. Komórki lokatorskie wyglądają tak: young-city.warszawa.pl/attachment.php?aid=762 (tak tak, stały się już przedmiotem drwin wśród ludzi, którzy kupili mieszkania u innych deweloperów). Gdybym miała kupować mieszkanie jeszcze raz, nigdy nie zdecydowałabym się na Budimex Nieruchomości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka