Dodaj do ulubionych

Jak schudnąć w tydzień?

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.06, 21:56
Jak schudnąć jak najwięcej w tydzień?????????? Błagam, proszę bez
złośliwości - odchudzam się od dawna a w następny czwartek mam arcyważne
spotkanie i muszę się wbić w stare ciuchy!!!!! Proszę prosze proszę
Obserwuj wątek
    • inanna1 Re: Jak schudnąć w tydzień? 21.02.06, 22:02
      kurcze, tylko ostroznie...nie wyplucz sie ze wszystkiego nie jedzac..glowa musi
      pracowac jak to takie wazne spotkanie. Lepiej sobie spraw porade stylisty i kup
      fajny ciuch. Tluszczyki sa fajne. Mezczyzna sie podobaja a kobietki czuja
      respekt przed tymi wiekszymi:)
    • Gość: gosia z bravo Re: Jak schudnąć w tydzień? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 22:09
      mam niezla diete, chudnie sie po niej ale wymaga poswiecenia mam ja od kolezanki
      ktora dostala ja od swojego lekarza przed slubem (ja jestem na niej od 15 i juz
      widze efekt)
      • Gość: pomocy Re: Jak schudnąć w tydzień? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.06, 22:12
        Błagam o pomoc...
        • nick_jednorazowy Re: Jak schudnąć w tydzień? 21.02.06, 22:50
          www.bieliznapolska.pl/x_C_Dz__P2_40610025.html
          (na przykład)

Chyba inaczej się nie da. Nigdy nie udało mi się schudnąć w ciągu jednego
          tygodnia więcej niż 1,5 centymetra w miejscach "strategicznych".
          Powodzenia!
      • Gość: ANIA Re: Jak schudnąć w tydzień? IP: *.bb.online.no 21.02.06, 22:36
        FO GOSI.JEŚLI MOŻESZ,PROSĘ PREŚLIJ MI TĄ DIETKĘ. usa3@gazeata.pl
      • usa83 Re: Jak schudnąć w tydzień? 21.02.06, 22:39
        DO GOSI0-PROSZĘ PREŚLIJ MI TĄ DIETKĘ.
      • Gość: somewhere.tonight gosia z bravo IP: 87.207.54.* 21.02.06, 23:57
        ja tez poprosze o diete na maila gazetowego :)
        Dziekuje
        • magdaksp Re: gosia z bravo 22.02.06, 00:04
          zaciekawilas mnie:)przeslij mi ta diete na meila gazetowego.
    • Gość: ja Re: Jak schudnąć w tydzień? IP: 87.206.242.* 22.02.06, 09:05
      Po prostu dramat:-< pracujesz na swoją wagę jedząc miesiącami, a byś chciała
      schudnąć w tydzień.

Nie oszukujmy się, to bez sensu.
      • edavenpo Re: Jak schudnąć w tydzień? 22.02.06, 09:10
        Po prostu dramat:-< pracujesz na swoją wagę jedząc miesiącami, a byś chciała
        schudnąć w tydzień.

Nie oszukujmy się, to bez sensu.
        ++

Swiete slowa...
      • Gość: pomocy Re: Jak schudnąć w tydzień? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.06, 10:13
        A czy ja prosiłam o Twoją opinię na ten temat? Zadałam proste pytanie, oczekuję
        prostej odpowiedzi. Aby zaspokoić Twoją ciekawość: odchudzam się od pół roku
        tracąc około 2 - 3 kg miesięcznie, mam jeszcze trochę do zrzucenia i stąd moje
        pytanie - czy jest sposób żeby to jakoś przyśpieszyć nawet za cenę efektu jojo
        (i tak to pźniej powoli stracę).
    • Gość: gosia z bravo Dieta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 09:54
      Dziewczyny przepisze wam tu ta diete towszystkie skorzystacie.
      Dieta ta wydaje sie rygorystyczna, ale zareczam wam, ze nie chodzi sie glodnym!
      Ja na niej jestem od 15 (ale ja jestem drobna wiec wiele nie potrzebuje ;) ) ale
      wraz ze mna jest rowniez moj chlopak i tez glodny nie chodzi! W sumie na diecie
      jestesmy w 3 osoby i u kazdego z nas sa efekty!
      Wolno jeść-warzywa gotowane lub surowe w dowolnej ilosc oprocz straczkowych, soi
      i kukurydzy,
      owoce krajowe surowe lub gotowane do 1/4 kg dzienie i zagranicznych tylko
      grapefruity i arbuza,
      jogurty niskokaloryczne,
      chude ryby gotowane, pieczone, grilowane ale bez dodatku tluszczu,
      mięso wolowe, cielęce chude z grila lub gotowane
      kurczaki z rozna, gotowane, z grila, wedzony (bez skory), wedliny chude wolowe,
      drobiowe, cielece, ( w tym parowki i pasztet)
      soki z owocow ktore wolno jesc ale na pol z woda
      Pieczywo chrupkie, graham, czerstwe biale lub razowe bez ziaren i miodu
      Wodamneralna niegazowana lub odgazowana
      Napoje slodzimy slodzikiem nie zawierajacym sacharyny
      NIE JEMY:
      -zadnych serow
      -zadnej wieprzowiny - nawet chudej!
      -ziemniakow, ryzu, kaszy, klusek
      -cukrow, sosow, olejow, masla, margaryny
      -napoi gazowanych

Mozna jesc bialy ser chudy i twarozekoraz margaryne bezcholestelorowa (ale
      smarowac cienko)
      • Gość: gosia z bravo Dieta - przykladowy jadlospis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 10:07
        1 - sniadanie do godz 9, 2- drugie sniadanie miedzy godz. 10-11, 3- Obiad miedzy
        15-16, 4- kolacja (najlepiej do18 lub 3godz przed snem)

1.jajko na miekko, 1 kromka pieczywa chrupkiego i herbata z cytrynka
        2. 10dkg chudego sera bialego, 1 pomidor (w kostke i zalac kefirem)
        3.10 dkg ryby z grilla, surowka z burakow
        4. 5dkg wedliny drobiowej, 1 kromka chrupkiego chleba, 1 ogorek kiszony lub swiezy

1.1 szkl mleka chudego, 1 kromka z wedlina, pomidor
        2. dowolna ilosc salaty z rzodkiewka i kefirem, herbata
        3.10 dkg poledwicy wolowejz grilla, dowolna ilosc surowki z marchwi i jablka
        4. 10 dkg galaretki z kurczaka, 1 papryka

1. 10dkg twarozku ze szczypiorkiem, 1 kromka pieczywa razowego, herbata
        2. 1 jogurt i sucharek
        3. 1 udko kurczaka duszone z warzywami, 1 szkl. czystego barszczu czerwonego
        4.jako sadzone na mleku i 20 dkg szpinaku gotowanego

1.platki owsiane 2lyzki na chudym mleku, jajko, herbata
        2.jajko na twardo, 1 pieczywa chrupkiego, duza porcja salaty z pomidorem
        3.mieso z rusztu, dowolna ilosc surowki z selera, marchwi jablka, 1 szkl.
        czystego bulionu
        4.5dkg wedliny wolowej, chrupka kromka, surowka z marchwi i bialej kapusty

1. 1 parowka na cieplo,kromka, pomidor, herbata
        2.1 duze jablo, jogurt
        3. 1 papryka faszerowana kurczakiem LUB golabki z cieleciny (10dkg), dowolna
        ilosc gotowanych warzyw
        4. goracy kubek np. knorr zgrzankami

PS. mozna jesc po 1 szkl, kisielu, gorace kubki z grzankami, kompot bez cukru no
        i ja podiada tic tac pomaranczowe bo jestem lasuch na slodkie

Dania sa przykladowe wiec swobodnie mozna tworzyc wlasne kompozycje! Glodnym sie
        nie chodzi bo je sie dosc czesto (ja wczesniej obiadalam sie na wieczor raz
        dziennie), tylko glodna jestem czasem pozno wieczorem!
        • kropka.nad.zet rrrany! jeeeść! 22.02.06, 10:28
          toć to się zamorzyć można!
          a gdzie owoce?
    • mag-ia Re: Jak schudnąć w tydzień? 22.02.06, 10:16
      Skacz codziennie na skakance i sie gimnastykuj. Oprocz tego dieta.

Ruch + racjonalne odzywianie (nie glodzenie)->

chyba jeszcze nikt na swiecie nie wymyslil innych sposobow.
      • black_magic_women Re: Jak schudnąć w tydzień? 22.02.06, 10:23
        odpowiem na zadane pytanie,prosze sie wiec nie czepiac,nie krytykowac
        itp;)jezeli masz tylko tydzien i liczysz sie MAM nadzieje z tym,ze to wszystko
        ci wroci,to...proponuje kilka dni na soku pomidorowym i ew gotowanych warzywach
        w malych ilosciach...
        ---------
        "Con mis dedos hago el fuego y con mi corazon te canto"
        www.grapheine.com/bombaytv/play_uk.php?id=668026
        • Gość: pomocy Re: Jak schudnąć w tydzień? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.06, 10:26
          Wreszcie odpowiedź na którą czekałam: zdaję sobie całkowicie sprawę, że to mi
          wróci - na górze napisałam, że odchudzam się powoli od dłuższego czasu a na ten
          tydzień chcę to troszkę przyśpieszyć :) potem i tak to spalę swoim tempem :)
          Dzięki :)
          • annika_vik Re: Jak schudnąć w tydzień? 22.02.06, 12:29
            Będę kontrowersyjna, wiem. Jedyny sposób to się odwodnić i usunąć cokolwiek z
            jelit.

Na dzień / dwa dni przed wyjściem - sauna, silne środki przeczyszczające, mało
            pić. Nie jeść nic, ewnetualnie łyżeczkę cukru, żeby nie zemdleć. Można
            skorzystać z płukania jelit - ponoć od razu czuje się dużo lżejszym i traci się
            (do najbliższego posiłku) 2-3 kg.

Jeżeli w ogóle cos jeść, to rzeczy "nieobjętościowe", mogą być kaloryczne, ale
            w bardzo małej ilości - najlepiej kostkę czekolady, mały kawałek tłustego sera
            wędzonego.

Efekt - na to jedno wyjście (podczas "wyjścia" nic nie jeść, mało pić) płaski
            brzuch i mniej w obwodach.
    • Gość: mk Re: Jak schudnąć w tydzień? IP: *.acn.waw.pl 22.02.06, 16:40
      Jest taka dieta, na ktorej naprawde traci sie od 3 do 5 kg tygodniowo. To
      oczywiscie glownie WODA a nie tluszcz, wiec utrzymanie wagi "po" jest... bardzo
      trudne. Ale pozwala ona wbic sie w kazde ubranie, w ktore wlasnie nie
      wchodzimy...
      Wyprobowalam sama na sobie, oczywiscie nie wierzac w cudowne dzialanie, ale
      TAK, TO DZIALA, traci sie obwody spektakularnie.

Kuracja kaszowa, bez soli i tłuszczu:
      1 dzień - kasza gryczana, herbata ziołowa z macierzanki
      2 dzień - kasza jaglana, herbata majerankowa
      3 dzień - kasza kuskus, herbata z cząbru
      4 dzień - kasza jęczmienna, herbata z pokrzywy
      5 dzień - ryż niełuskany, herbata z melisy
      6 dzień - kasza z kukurydzy, herbata z lebiodki
      7 dzień - kasza gryczana, herbata z majeranku

W ciągu każdego dnia trzeba wypić 1 l ciepłego, ziołowego naparu, uzupełniając
      zapotrzebowanie na płyny sokiem bez cukru lub ciepłą wodą. Kaszę jemy na ciepło
      kiedy jesteśmy głodni, do syta. Nic innego oczywiscie nie jemy.

Piatego dnia nie mozna juz patrzec na kasze... Ja wytrzymalam do polowy
      szostego... Schudlam 4 kg wody i miesni, ubranie lezalo idealnie, waga
      wrocila :-/
    • Gość: emka Re: Jak schudnąć w tydzień? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 17:07
      a ile kilo chcesz schudnąć w ten tydzień?
      • Gość: emka Re: Jak schudnąć w tydzień? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 17:19
        zajrzyj tutaj:
        wodniczek.blog.pl/archiwum/?rok=2003&miesiac=8oraz
        f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1975608
        życzę wytrwałości, pozdrawiam :)
      • Gość: emka Re: Jak schudnąć w tydzień? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 17:21
        ....oraz tutaj
        www.camparisch.republika.pl/mayo.htm
        masakryczne trochę te diety, ale chyba o to chodziło ? :D
    • Gość: frogus Re: Jak schudnąć w tydzień? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 19:43
      Hey, nie stosuj bron boze tej diety z kasza!! przeciez to zame weglowodany!!
      Kto choc troche wie o co chodzi, wie ze to jest shit. Najlepsza dla ciebie
      dieta w tym momencie to ta przyblizona do tej goski.. Duzo bialka np. piers z
      kurczaka gotowana, bialka jajek. Jedz bialko na kolacje, bez zadnego chleba.
      NIE SOL. Calkowicie zrezygnuj z soli. Pij jednak duzo, bo cera ci siadzie. Woda
      nie bedzie sie zatrzymywac w ciele bo nie bedziesz miala soli. Weglowodany
      tylko na sniadanie i obiad - i to tylko te zlozone. Czy nie moglabys np.
      biegac lub jezdzic przed sniadaniem ok. 40 min? Jesli chcesz efektow, to jest
      doskonaly spalacz tluszczu.. Czy to jest spotkanie sluzbowe?
      • Gość: pomocy Re: Jak schudnąć w tydzień? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.06, 20:41
        Spotkanie służbowe z ex :D
      • liszewma Re: Jak schudnąć w tydzień? 23.02.06, 15:47
        Jeśli chodzi o tę kaszę to schudłam na niej 8 kilo gdy zastosowałam pierwszy
        raz,po roku 4 kilo.Organizm się szybko uczy i nabiera tylko raz, oczywiście
        kasza przez dwa tygodnie plus sok pomidorowy, woda, zielona i czerwona herbata..
        Mój przyjaciel też to przećwiczył......raz 8, a później 4
        kilo....pozdrawiam,eliza(co rok na diecie)
    • Gość: no dobra Re: Jak schudnąć w tydzień? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 21:38
      To ja spróbuję Ci poradzić:) Sama schudłam niedawno 4 kg w 8 dni:)

Więc tak: pierwszy dzień- nic nie jadłam, piłam TYLKO wodę lub herbatki bez
      cukru oczywiście.

Kolejne dni- jadłam dwa- trzy posiłki dziennie, z których każdy był maleńki i
      składał się z rzeczy bogatych w białko, bez węglowodanów i tłuszczu, jak tylko
      się dało. Czyli jadłam np. 150 gram białego, chudego twarogu i pół pomidora na
      śniadanie. Kawałek gotowanej ryby na obiad (mały płat mintaja) i dwie- trzy
      łyżki jogurtu na kolację. Przed każdym posiłkiem brałam tabletki kupione w
      aptece, które zawierają jod ze sproszkowanego morszczyna, włókna ananasa i jakiś
      wyciąg z winogron zapobiegający niby cellulitowi;) Ale one naprawdę pomogły.
      Może dlatego, że przemiana materii nie zwolniła.

Każdy posiłek był mały. I do wyboru- kawałek gotowanej piersi z kurczaka/ryby,
      kawałek chudego twarogu, szklanka soku marchwiowego albo warzywnego (Tymbark
      fit), kilka łyżek chudego jogurtu ( Jogobella light jest chuda, niskokaloryczna,
      ale bardzo smaczna). Do picia- kazwa, herbata, woda, a jeżeli np. sok, to już
      jako posiłek.

Oprócz tego chodziłam na łyżwy, albo intensywnie spacerowałam;) W 8 dni ubyło 4 kg.
      • Gość: no dobra Re: Jak schudnąć w tydzień? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 21:46
        Dodam tylko, że po tej mojej diecie wróci Ci najwyżej jeden kg, jeżeli potem nie
        rzucisz się na jedzenie, a będziesz jeść chude, gotowane rzeczy i np. ryż. Nie
        wolno jeść chleba ani za dużo owoców. W zasadzie nic:) Ale dzięki białku mięśnie
        będą w formie, będziesz miała siłe, jeżeli będziesz się ruszać to już w ogóle
        super:) Nie wydalisz tylko wody, ale spalisz zbędny tłuszcz. Życzę udanych
        rezultató. Ja mam większą dupkę;) ale po kilku dniach takiego jedzenia spodnie
        leżą jak ulał, a nawet są dość luźnawe:)
    • Gość: fjsf Re: Jak schudnąć w tydzień? IP: *.localdomain / *.czajen.pl 22.02.06, 21:47
      nie jesc - bynajmniej nie jest to zlosliwosc, poprostu dbac zeby nie umzec z
      glodu i tyle, a wiecej nie jesc, nie ma innej diety
    • Gość: carolinascotties dieta z forum fitness IP: *.chello.pl 22.02.06, 22:34
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=342&w=846917
    • carolinascotties Re: Jak schudnąć w tydzień? 22.02.06, 23:49
      www.twojadieta.info/dieta/Montignac/
      • Gość: mal do "no dobra" IP: *.acn.waw.pl 23.02.06, 08:19
        a jakie to tabletki-nazwa?
        • Gość: no dobra Re: do "no dobra" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 13:29
          Ja akurat kupiłam sobie Slim Trio, są dla mnie dobre, ale na pewno są różne
          inne:) Za to nie polecam tabletek Aplefit- nic nie dają a mnie po nich bolał
          brzuch w dodatku:(
          • Gość: carolinascotties Gratuluję Paniom,które pożerają tabletki IP: *.chello.pl 23.02.06, 13:38
            -a gratuluję im...braku wiedzy - poczytajcie kobitki troszkę, zanim wezmiecie
            się za niszczenie swojego zdrowia-czytanie nie boli, a moze zaprocentowac
            wiedzą!
            Moja serdeczna koleżanka po kuracji odchudzającej firmy Herbali*e prawie
            straciła życie - pozaklejało jej to dziadostwo jelita i przeszła dwie
            skomplikowane operacje - teraz ma problem z przytyciem - wyglada, jak
            zasuszona , chora lalka :(
            Inna rzecz - zastanawiam się -dlaczego, jak ognia unikacie sposobu, który
            zagwarantuje Wam dobrą figurę, zdrowie i świetne samopoczucie - mianowicie-
            sportu - rozumiem, że można być leniem - ale jeśli piszecie,że "chcę
            schudnać", "nie mogę już na siebie patrzeć" itp. to musicie sobie zdawać
            sprawę, że na poprawę wyglądu trzeba zapracować dwa razy ciężej niż na jego
            zaniedbanie.. Nic SAMO się nie zrobi - życzę Wam odrobiny samozaparcia na
            początek, bo po pierwszych kilku dniach regularnych ćwiczń - nie będziecie się
            mogły bez nich obejść :)
            Pozdrawiam
            • Gość: no dobra Re: Gratuluję Paniom,które pożerają tabletki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 14:47
              boszzzzz... nie wiem o co Ci chodzi, bo to są normalne tabletki, które zawierają
              jakieś włókno z ananasa i sproszowane pestki winogron i morszczyna. Nie ma w
              nich nic groźnego i napisałam, że mi pomagają utrzymać przemianę materii na
              normalnym poziomie. Nie chudnie się od nich, ale potem nie ma efektu jo-jo,
              łatwiej utrzymać wagę, bo przemiana materii tak nie zwalnia i jak kończymy
              powoli dietę- wszystko wraca do normy. To są specyfiki do kupienia w każdej
              prawie aptece i nie są bardziej szkodliwe niż paracetamol. Używałam ich nie raz
              i jakoś nic mi nie jest. W dodatku z założenia nie używam żadnych leków- ani
              przeciwbólowych, ani witamin, ani niczego innego. Ale kiedy zależy mi na zdrowym
              odchudzaniu sięgam na krótko po te tabletki. Kosztują sporo- 5 dniowa kuracja
              ok. 25 zł, więc nie martw się o moje zdrowie- na pewno jest bardzo dobre. Skoro
              ktoś się pyta, to odpowiadam. To jest tylko przykład, nikogo nie namawiam na
              takie środki.

LEpiej pyskuj na tematach dotyczących Termal Pro- bo sproszkowany morszczyn
              jeszcze nikogo nie zabił...
            • Gość: no dobra Re: Gratuluję Paniom,które pożerają tabletki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 14:51
              a dla twojej wiadomości- kilka lat uprawiałam sport po 10-16 godzin tygodniowo-
              niemal zawodowo. Więc po prostu śmieszą mnie twoje komentarze. Myślę, że coś cię
              ugryzło- tłusty czwartek a sadełko nie pozwala na kolejnego pączka???

Poaz tym, gdybyś sama umiała czytać, zauważyłabyś, że podając sposób w jaki
              schudłam, dodałam, że codziennie jeździłam na łyżwach i bardzo długo
              spacerowałam. Po prostu zrezygnowałam niemal zupałnie z komunikacji miejskiej i
              przynajmniej 1,5 godziny dziennie spędzałam chodząc.
    • martulka27 Re: Jak schudnąć w tydzień? 23.02.06, 09:36
      do Gosi ja tez poprosze o ta diete krecik873@wp.pl
      • Gość: carolinasc martulka27 IP: *.chello.pl 23.02.06, 12:14
        wystarczy doczytac wszystkie wypowiedzi :
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=37252326&a=37272639
      • Gość: a Re: Jak schudnąć w tydzień? IP: *.chello.pl 23.02.06, 14:22
        polecam pączki, szczególnie dziś ;->
        • Gość: malai Re: Jak schudnąć w tydzień? IP: *.w80-9.abo.wanadoo.fr 25.02.06, 19:45
          ja jak chce schudnac w szybkim tempie, to sie przerzucam na szpinak i jogurt,
          plus salata i pomidory z cytryna i olejem. Kopenhaska jest podobno bardzo dobra
          (ale tez rygorystyczna), ale nie dla mnie, bo nie jem ryb ani miesa.
    • Gość: casjopeja Re: Jak schudnąć w tydzień? IP: 217.153.136.* 25.02.06, 21:41
      ja ostatnio bardzo ładnie schudłam skaczac na skakance (1000 podskoków zajmowało
      mi to około 10 minut), jeżeli ci tak bardzo zależy to biegaj codziennie. A jakis
      rok temu tak mi zasmakowało jedzenie kaszy gryczanej (z pomidorkiem i sałatą) że
      w ciągu tygodnia schudłam 3 kg, a co najważniejsze nie chodzilam głodna.
      • Gość: Gosia casjopeja, a ile schudłaś i w jakim czasie?? IP: *.szczecin.mm.pl 25.02.06, 22:08
        • Gość: tt schudnac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 19:51
          w jakiejs zeszlorocznej Vicie byl artykul o tym, co jesc w takim dniu, kiedy Ci
          zalezy na ekstra wygladzie, zeby Cie nie wzdelo - tzn zeby brzuch pozostal
          mozliwie plaski. Pamietam ze bylo cos o chudym, gotowanym miesie i wodzie
          niegazowanej, ale nic wiecej. Na stronie Vity jest tylko zajawka artykulu :(
          Poszukac w domu tamtego numeru?
    • nefretete.s.c Re: Jak schudnąć w tydzień? 28.02.06, 10:57
      a ja proponuje Rolletic www.nefretete.biz/rolletic.htm, do tego jest
      fantastyczna dieta, dziewczyna w niecale 6 tyg schudla 10 kg :-), a to tylko
      jeden z przykladow :)
    • Gość: Renia Re: Jak schudnąć w tydzień? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 14:30
      Ciężko jest zrzucić dużo w krótkim okresie czasu. Każdy organizm poterzebuje
      innej diety. Najlepiej moim zdaniem wyeliminować słodycze i nie jeść kolacji.
      Słodycze można zastąpić owocami i sokami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka