Dodaj do ulubionych

Poł.miednicowe :( w 31 tyg.A jak u Was?Napiszcie!!

03.03.06, 09:24
Witam serdecznie wszystkie majóweczki smile
Wczoraj byliśmy z mężem u lekarza i okazło sie że Julka jest w położeniu
miednicowym sad Moja mama pierwsze dziecko też miała tak samo ułożone sad Tak
bardzo marzył mi się poród w wodzie ...Napiszcie proszę jak ułożone są Wasze
maleństwa i co mówi lekarz smile
Pozdrawiam
tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20722;122/st/20060515/dt/6/k/fd70/preg.png
Obserwuj wątek
    • patrycjabl79 Re: Poł.miednicowe :( w 31 tyg.A jak u Was?Napisz 03.03.06, 10:06
      witaj serdecznie oli, nie przejmuje sie na zapas
      dzidzi ma jeszcze czas na odwrocenie - mozliwe zazwyczaj jest to do 37 tyg
      moj synus w 28 tyg byl odwrocony glowka do dolu lecz polozna powiedziala ze
      niekoniecznie tak juz zostanie
      za tydzien mam kolejna wizyte i mam nadzieje ze jednak to juz pozycja koncowa,
      czego i Tobie rowniez zyczesmile

Pozdrawiam
    • agnes3131 Re: Poł.miednicowe :( w 31 tyg.A jak u Was?Napisz 03.03.06, 10:19
      Mój synek w 30 tc tez lezał sobie główką w dół, ale w naszej szkole rodzenia
      mówili, że dziecko do 2 tygodni przed porodem może się przekręcać, więc głowa
      do góry, masz jeszcze trochę czasu! Mój nieraz tak skacze, że chyba jeszcze
      zmiena pozycje!
    • pszczolka2 Re: Poł.miednicowe :( w 31 tyg.A jak u Was?Napisz 03.03.06, 10:40
      Oli, nie martw się na zapas. Czasami maleństwo potrafi się przekręcić nawet dwa
      tygodnie przed porodem - jednak to lekarz najlepiej wie (ponoć).
      Mój Aleksiu również leży pośladkowo i jakoś się tym nie martwie, najwidoczniej
      jest jemu tak wygodnie. Mój doktorek mówi, że też zależy od wielkości brzuszka,
      wód plodowych oraz ruchliwości i zaznaczył, że przeważnie u pierworódek tak
      właśnie się układają maluchy. Ja mam nie za duży brzuszek, wód tak sobie a mały
      jest bardzo spokojnysmile kto wie, może to wszystko to prawda co mówismile))
      Pożyjemy zobaczymy!

Pozdrawiam,Ola
      • oli_2004 Witaj Olu :) 03.03.06, 10:45
        Może to dzwinie zabrzmi ale cieszę się że nie jestem sama smile)) Od wczoraj tylko
        o tym myśle i nawet w nocy nie potrafiłam spokojnie zasnąć.Twoje słowa naprawdę
        mnie uspokoiłysmile Dziekuje smile))W którym jesteś tygodniu ciąży??
        • pszczolka2 Re: Witaj Olu :) 03.03.06, 11:07
          Nie ma za co - po to tutaj jesteśmy, żeby się wspieraćsmile
          W tym co Ty kochana. Termin 1-6 maj, ale będe mieć cc już w kwietniusmile
          Ciesze się, że mogłam choć troszke Ciebie uspokoićsmile))

Pozdrawiam,Ola
          • oli_2004 Re: Witaj Olu :) 03.03.06, 11:27
            Dlaczego masz planowane cc??Oczywiście jezeli nie chcesz to nie pisz smile))
    • karolcia86 Re: Poł.miednicowe :( w 31 tyg.A jak u Was?Napisz 03.03.06, 11:06
      U mnie na szczęście Franuś leży głową na dół 30tc. Lekarka powiedziała że juz
      tak powinno zostać, ale wiadomo dzieciaki różne numery robią.
      Ale ty masz jeszcze czas, ponoć tylko 5% dzieci jest w dniu porodu głową do
      góry. Obróci się jeszcze!
    • gu_ga Re: Poł.miednicowe :( w 31 tyg.A jak u Was?Napisz 03.03.06, 11:44
      Ja na USG w 30 tygodniu tez iałam położenie pośladkowe, ale lekarz powiedzał,
      że dzidzia ma jeszcze mnóstwo czasu na przybranie "właściwej" pozycji smile
      Zresztą mam wrażenie, że kręci się raz w tę raz we wtę smile
      • oli_2004 Re: Poł.miednicowe :( w 31 tyg.A jak u Was?Napisz 03.03.06, 21:33
        No widzisz a moja pociecha od dłuższego czasu ma głowkę pod prawym żebrem i
        chyba na razie jest jej tak dobrze.Mam nadzieje że jednak to się zmieni smile
        • arubaa Re: Poł.miednicowe :( w 31 tyg.A jak u Was?Napisz 04.03.06, 18:16
          Mój synek jeszcze w 29 tc był ułożony pośladkowo, a na ostatniej wizycie
          (wczoraj) w 31 tc. był już ułożony główkowo. Ja nie przejmowałam się położeniem
          pośladkowym, bo było to wskazanie do cc, a teraz mam zgryz czy lepiej rodzić
          normalnie przez sn, czy w wodzie, czy przez cc.
    • maga202 Re: Poł.miednicowe :( w 31 tyg.A jak u Was?Napisz 04.03.06, 20:34
      Ja sie tym kompletnie nie przejmuje bo na szczęście mam miec cc. A gdyby miała nie miec cc to modliłabym się o takie położenie żeby tylko miec cc.
      Rodziłam i wiem co to za przyjemnośc.
    • moli75 Re: Poł.miednicowe :( w 31 tyg.A jak u Was?Napisz 05.03.06, 10:21
      Ja jestem w 32 tc i wczoraj okazało się, że synuś również jest w położeniu
      miednicowym. Ale lekarz uspokoił mnie, że to jeszcze o niczym nie świadczy, że
      ma jeszcze sporo czasu, co najmniej do następnej wizyty za 4 tygodnie, aby sie
      obrócić główką w dół. Powiedział też to, co tu piszą majóweczki, że dziecko
      może ułozyć się do wyjścia nawet dopiero na dwa tygodnie przed porodem. Więc
      myślę, że na razie nie ma co się martwić.
      • demarta Re: Poł.miednicowe :( w 31 tyg.A jak u Was?Napisz 07.03.06, 09:44
        mój synek w 25 tc też był ułożony pośladkowo, ale od 28 ułożył się
        poprzecznie!!!! tej poprzecznosci nie zmienia, bo jak położę się na plecach i
        macam się po brzuchu, to dokładnie czuję, że nózki ma pod moimi żebrami z
        prawej strony, a główkę na środku brzucha z lewej, czyli jak ja leżę na prawym
        boku, to on stoi na nózkach z głową do góry.....
    • kkatie Re: Poł.miednicowe :( w 31 tyg.A jak u Was?Napisz 07.03.06, 12:30
      ja na usg bylam ostatnio chyba w styczniu i tez mialam miednicowe. ale lekarz
      mowil, ze jeszcze sie na pewno przekreci. wizyte z usg mam dopiero na 20
      kwietnia. zobaczymy, ale mam nadzieje, ze bedzie glowka w dol. nie chcialabym
      cesarki sad((
      pierwszy synek przez cala ciaze byl glowka w dol. a teraz sie troche martwie...
      nie wyobrazam sobie zebym miala cc.
    • oli_2004 Dziękuje i napiszcie jak coś się zmieni :))) 08.03.06, 12:41
      Witam ponownie
      Ślicznie dziekuje za wszystkie odpowiedzi i mam malutka do Was prośbę:napiszcie
      jakby cos się zminiło smile))Ja tez obiecuja informować na bieżąco smile))
      Pozdrawiam cieplutko
      • amber2005 Re: Dziękuje i napiszcie jak coś się zmieni :))) 13.03.06, 22:38
        A ja dziś byłam na USG i potwierdziłam moje obawy. Maluszek leży sobie w
        położeniu poprzecznym (z główką po prawej stronie) i jeśli tak zostanie to
        tylko cc. A ja nie chcę!!!
        Na szczęście ma jeszcze dużo miejsca w brzuszku na obrót.
    • patrycjabl79 Re: Poł.miednicowe :( w 31 tyg.A jak u Was?Napisz 14.03.06, 12:09
      podobnie jak w 28 tyg ulozenie dzidzi dzis czyli w 31 tyg jest glowka w dol,
      polozna powiedziala ze juz nie powinno to sie zmienic ale czasem tak bywa, a
      tego nie chcialabym
      Pozdrawiam
    • amber2005 Re: Poł.miednicowe :( w 31 tyg.A jak u Was?Napisz 16.03.06, 23:46
      A mój Maluch nadal wyleguje się wygodnie w pozycji horyzontalnej
      (31tc).Przynajmniej nie czuję, żeby cokolwiek się zmieniło... Nie wyprawia
      żadnych dzikich harców tylko wystawia rączki lub nóżki z mojej prawej lub lewej
      strony lub łaskocze mnie po żebrach. Do gina idę dopiero 10 kwietnia, mam
      nadzieję, że do tej pory położenie poprzeczne Mu się znudzi...
      • amber2005 Re: Poł.miednicowe :( w 31 tyg.A jak u Was?Napisz 21.03.06, 12:04
        Wierci się jak nigdy dotąd!!! Mam nadzieję, że się przekręca...A jak u was?
        • oli_2004 Re: Poł.miednicowe :( w 31 tyg.A jak u Was?Napisz 21.03.06, 12:26
          Witam
          U mnie chyba nadal bez zmian bo nadal czuję głowkę pod prawym żebrem sad Fakt że
          wierci sie strasznie i ostatnio była pod lewym żebram ale tylko chwilowo.W
          czwartek idę do lekarza to zobaczymy co powie fachowiec
          Pozdrawiam serdecznie
          • megan7 Re: Poł.miednicowe :( w 31 tyg.A jak u Was?Napisz 21.03.06, 12:37
            U mnie główka na dole, plecki z lewej strony a nóżki rozpychają mój prawy bok.
            Łatwo rozpoznać gdzie jest główka jak dzidzia ma czkawkę, bo tam właśnie czuć
            takie rytmiczne szturchanie.
            Nie martwcie się, jest jeszcze trochę czasu.
            • kropka1005 Re: Poł.miednicowe :( w 31 tyg.A jak u Was?Napisz 23.03.06, 17:21
              u mnie też połozenie miednicowe, a w dodatku okazuje się ze jestem w 32 tc a
              dzidzia ma opóźnienie we wzroście 1,5tygodniasad wszystko paza tym w porządku,
              wszelkie badania i wyniki, tylko dzidzia się rozwija wolniej. i cóż siedzę i
              ryczę...boję się ze cos jest nie tak...za 2 tyg kolejne usg zeby sprawdzić czy
              dzidza rośnie dalej, czy opóźnienie się pogłębia czy nie...ale jestem smutnasad
              • megan7 Kropka 23.03.06, 17:47
                Może sprawdź wyniki na tym interpretatorze usg
                www.noworodek.pl/index.php?sm=2
                Zobacz jakie duże są odchylenia nawet do +/-20 dni
                więc nie ma się czym smucić, napewno wszystko jest ok.
                U mnie na ostatnim usg wyszło, że główka z innego tygodnia, brzuszek z innego i
                kość udowa też z innego. Doktorka powiedziała, że nie ma powodów do niepokoju,
                każde dziecko jest inne. Poza tym wydaje mi się, że lekarz też może trochę
                niedokładnie zmierzyć bo np. dzidzia się rusza, a wiadomo, że w tych pomiarach
                kilka mm może zrobić różnicę.
    • amber2005 Re: Poł.miednicowe :( w 31 tyg.A jak u Was?Napisz 24.04.06, 22:53
      37 tc i przekręcił się!!! (2 tygodnie temu jeszcze siedział głową w górę).
      9 maja idę na zdjęcie szwu a potem niech się dzieje co chce...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka