Dodaj do ulubionych

Brevi Grillo, opinie, warto?

27.03.06, 18:42
No właśnie, czy warto, chyba jednak kupię bardziej zabudowaną od BD Bunny, bo
Tusia lubi co jakiś czas zasypiać w wózkiu i chcę, żeby było jej wygodnie...
rumcajs.pl/product_info.php?products_id=186
Myślałam też o czymś takim:
rumcajs.pl/product_info.php?products_id=146
Kto widział na żywo bądź ma te wózki? Dziękuję za wszystkie sugestie smile
Obserwuj wątek
    • mazuba Re: Brevi Grillo, opinie, warto? 27.03.06, 20:29
      witaj
      ja widzialam grillo na zywo, jest super: latwo sie podbija, latwo sie sklada,
      super wykonanie i kolory, bardzo lekki, jedyne ALE to to ze waski i te ochronki
      po bokach stwarzaja wrazenie, ze dziecku jest ciasnawo.
      A dzisiaj kupilam Ciak, ale bede go miala dopiero po week-endzie bo nie ma
      mojego koloru, wiec dam znac co i jak.
      pozdrawiam
      • gucci77 Re: Brevi Grillo, opinie, warto? 27.03.06, 21:05
        ooo a CIAK jest szerszy Mazuba? A skąd jesteś?
        • magda1104 Re: Brevi Grillo, opinie, warto? 27.03.06, 21:16
          Grillo jest ładny, ale nie polecam - siedzenie jest pochylone do przodu i
          dziecko zjeżdża!
          Aga
          • gucci77 Re: Brevi Grillo, opinie, warto? 27.03.06, 21:49
            Hmmm... a ja już się napaliłam na niego... Ale może problem z tym zjeżdżaniem
            jest u niemowlaków? Moja Martusia właśnie zaczyna 21 m-c... Myślicie, że będzie
            problem?
        • mazuba Re: Brevi Grillo, opinie, warto? 27.03.06, 21:47
          jestem ze Sz-na, Ciaka nie widzialam, ale zgodnie z info na stronie rumcajsa
          jest duzo szerszy. porownalam wymiary do starego matica , ktorego mam
          pozyczonego w domu i wymiary siedziska sa porownywalne. no i cena+ to co w
          cenie czyli folia i pokrowiec. Ja wkladalam do grillo roczna coreczke i w
          kombinezoniku miala dosyc ciasno. dlatego zaryzykowalam tego ciaka. zobaczymy
          czy bedziemy zadowolone.
          pozdrawiam
          • gucci77 Re: Brevi Grillo, opinie, warto? 27.03.06, 21:50
            Mazuba ciak mi się podoba... ale niestety jest cięzszy i nie ma regulacji
            rączki... A gdzie kupiłaś i który kolor?
            • mazuba Re: Brevi Grillo, opinie, warto? 27.03.06, 22:57
              kupilam wlasnie w Rumcajsie. nad ta raczka tez sie bardzo dlugo zastanawialam,
              ale jak pisalam wczesniej przewazyla cena i dodatkowe wyposazenie czyli
              pokrowiec i folia. a co do wagi... pol kilkograma nie stanowi dla mnie wielkiej
              roznicy, tym bardziej, ze jezdze teraz Jedrochem, ktory wazy 18 kg.
              wzielam kolor czerwony oczywisciewink
              pozdrawiam
              • gucci77 Re: Brevi Grillo, opinie, warto? 27.03.06, 23:03
                Mazuba, w sumie masz rację, ale ciekawa jeste czy ten pokrowiec jest duży, bo
                jak mały to i cena nie pomoże... Gorąco proszę daj znać jak do Ciebie dotrze...
                bo znów mam dylemat smile Ja jeżdżę Deltimem Voyagerem, też nie należy do lekkiech
                winkA Twoja córeczka w jakim jest wieku? Moja Martusia jest duża i czekam na info
                co do wymiarów siedziska...
                • mazuba Re: Brevi Grillo, opinie, warto? 27.03.06, 23:44
                  jak tylko go przetestuje to dam znac. moja mala ma rok i jest raczej duza.
                  duze znaczenie ma dla mnie tez rozkladdanie na plasko i regulowany podnozek. i
                  to tez mi sie w nim podoba.
                  a pokrowiec do Grillo w Rumcajsie kosztuje 84 zl dodatkowo, rzeczywiscie
                  wyglada na wiekszy i porzadniejszy niz w Ciaku.
                  pozdrawiam
    • piastka Re: Brevi Grillo, opinie, warto? 28.03.06, 12:08
      --------------------------------------------------------------------------------

Powtórzę, co napisałam w innym wątku o najlżejszych spacerówkach:
      "Dla mnie BREVI Grillo! Kupiłam przed podróżą lotniczą dla swojej wówczas 9-
      miesięcznej zwracając uwagę na cenę (dość niewygórowana), wykonanie
      (zróżnicowana kolorystyka), wagę (ok. 5 kg - leciutki), rozkładane oparcie (b.
      wygodne - mięciutkie do spania dla malucha), małą przestrzenność (powinien
      zmieścić się do bagażnika małego samochodu). Używam często na wyjścia do sklepu
      (kosz duży i wytrzymały) i planuję wykorzystać jeszcze raz na podróż samolotem
      w wakacje. Z przodu kółka są skrętne z możliwością zablokowania.
      Jak dla mnie, wózek ten bardzo się już sprawdził."

Nie zauważyłam zsuwania się do przodu dziecka - jak napisała poprzedniczka.
    • piastka Re: Brevi Grillo, opinie, warto? 28.03.06, 12:11
      Dodam jeszcze, że decyzję o zakupie podjęłam po "przymierzeniu" dziecka do
      różnych wózków w sklepie "Mama i Ja" (duuuży wybór). Warto zwrócić uwagę, że
      wiele wózków tzw przewozowych nie nadają się dla dzieci poniżej 1,5 roku
      (oczywiście to umowna granica)

pozdrawiam i życzę udanego wyboru
      • gucci77 Re: Brevi Grillo, opinie, warto? 28.03.06, 13:50
        Właśnie otrzymałam info o rymiarach Brevi Grillo siedziska:
        Siedzisko:
        szerokość 31 cm
        głębokość 35 cm
        wysokość podparcia pod plecami: 47 cm
        Hm, przydało by się przy szerokości siedziska dodatkowe 2 cm i przy wysokości
        dodatkowe 3, szkoda, że we Wrocku nie można jej przymierzyć do córeczki sad
        • agaqool Re: Brevi Grillo, opinie, warto? 31.03.06, 23:22
          Ja tez bardzo się napaliłam na Brevi Grillo, powalił mnie urodą (144) i wagą.
          Już miałam zamawiać z Rumcajsa, ale podzwoniłam i okazało się, że można go
          zobaczyć we Wrocławiu. Jest w Askocie na Sztabowej.
          Pojechałam z synkiem, aby go przymierzyć i dobrze, bo okazalo się, że Nelek
          (15 miesięcy) siedzi w nim jak sardynka w puszce. Wprawdzie miał na sobie
          wiosenną, lekką kurtkę, ale i tak nie mogłam patrzeć na ściśnięte ramionka.
          Boję się pomyśleć co byłoby z kombinezonem zimowym. Zdjęłam mu tą kurtkę i
          było już lepiej, ale z wózka zdecydowanie zrezygnowałam. Mały wiercił się,
          kręcił i zaczął marudzić, tak mu było niewygodnie.

Dla zainteresowanych - maja tam 4 kolory, niestety nie te najnowsze, ale
          najważniejsze jest to, że można zobaczyć wymiary "na żywca". I mała rada -
          wymiary samego siedziska i wysokość oparcia może i są niewielkie, ale
          prawdziwym punktem krytycznym jest szerokość oparcia, boczne osłonki są tak
          ustawione, że mój drobny skądinąð synek nie mógł się oprzeć. I ma jeszcze
          jeden minus - usztywnienie w oparciu jest sporo mniejsze niż samo oparcie, ja
          wyraźnie wyczuwałam jego granice.

Mam nadzieję, że komuś pomogłam...

Wcześniej postanowiłam kupić lekką parasolkę na wyjazdy na zakupy. Zaczęłam od
          Coneco Joker, potem szukałam w granicach 500 zł (moje typy: Brevi, everflow -
          chyba i esprit pluto). Po tej wyprawie na Sztabową, jestem zdecydowana na Peg
          Perego Pliko P3. Jest boski! Wygodny, doskonała jakość i maluszek zachwycony!
          Na trudno, wydam 10x więcej niż zamierzałam na wstępie.
          Teoretycznie ten everlo (jak to się piszewink))) jest doskonałą kopią pliko,
          ale materiał obiciowy, prowadzenie i jakośc wszystkich materiałów plastikowych
          ustawiają go tak ze 3 klasy niżej.

Maaatko, ależ się rozpisałam, a nie pisałam tu od czasów ciąży.

Pozdrawiam jeszcze poszukujące
          Agnieszka z Kornelkiem
          • monika_wroclaw do agaqool 31.03.06, 23:35
            Hej

Nawet tu się spotykamy smile
            Ja na Sztabowej kupiłam Jane Energy.

Everflo nie brałam nawet pod uwagę, koleżanka go ma trochę ponad pół roku, od
            początku było widać, że to nie to co pp pliko p3, a teraz to już zupełnie
            nieciekawie wygląda...

Ja wybierałam wózek do 600-650zł ( na tyle mogłam sobie pozwolić ) i w tym
            przedziale zdcydowanie najlepiej wypadł Jane Energy.
            Od dawna juz bardzo podobała mi się Jane Carrera C, jak ja zobaczyłam na żywo
            to spodobała mi się jeszcze bardziej, o wiele bardziej niż pliko p3, ale cena w
            Askocie jest kosmicza w internecie o 300zł taniej, a ostatnio zobaczyłam nową
            kolekcję jane na 2006 i postanowiłam kupić na niemieckim ebay'u najnowszą
            Carrerę pro, w Polsce jest na razie niedostepna... a wygląda tak:
            www.jane.es/construye/index.php?fuseaction=fitxa&tipo=1&id_producte=105&categoria=

pozdrawiam
    • bba75 Re: Brevi Grillo, opinie, warto? 28.03.06, 14:40
      na Allegro czerwony jest teraz za niezłą cenę:
      www.allegro.pl/item95028740_spacerowka_brevi_model_grillo_nowy_okazyjna_cena.html
      • mazuba Re: Brevi Grillo, opinie, warto? 28.03.06, 15:36
        niestety ten za dobrą cenę z allegro ma niewiadome pochodzenie i nie dają
        gwarancjicrying
        pozdr
        • gucci77 Re: Brevi Grillo, opinie, warto? 28.03.06, 17:21
          ja też wolę zapłacić więcej a mieć gwarancje, bo już nieraz zawiodłam się na
          produktach bez niej...
      • monika_wroclaw Re: Brevi Grillo, opinie, warto? 28.03.06, 20:18
        bba75 napisała:

> na Allegro czerwony jest teraz za niezłą cenę:
        > www.allegro.pl/item95028740_spacerowka_brevi_model_grillo_nowy_okazyjna_cena.html

Już dzisiaj trafiłam przypadkiem na ten wózek na allegro, ale cena kup teraz
        była 290zł... i wtedy to była okazja jak na wózek bez gwarancji....
        • mazuba Re: Brevi Grillo, opinie, warto? 28.03.06, 20:35
          w zeszlym tygodniu na allegro byly wystawione dwa grillo po 340 z gwarancja 12
          mies. nikt ich nie kupil, sprzedawca to Iwa costam. obserwowalam je bo bylam
          zainteresowana kupnem, ale sprzedawca mial duzo komentarzy negatywnych i
          zrezygnowalam. i to jest okazaja 340+ gwarancja. w Szczecinie w sklepie ten
          wozek kosztuje 520 zl...
          pozdrawiam
          • gucci77 Re: Brevi Grillo, opinie, warto? 28.03.06, 21:13
            W sumie to miałam już kupić ten grillo, bo chciałam kupić czerwony, ale Brevi w
            tym kolorze wygląda wyjątkowo paskudnie, ta czerwień jest wg. mnie w połączeniu
            z szerością i beżem mało udana...
            • magda1104 Re: Brevi Grillo, opinie, warto? 28.03.06, 23:07
              Ja kupiłam BG dla 1,5 rocznego dziecka i zsuwało się, aż miło sad
              Oparcie też jest do niczego, jest takie "miękkie", nierowne, nie można rozłożyć
              go na płasko (to mniejszy problem), ani ustawić pod przyzwoitym kąrem, aby
              dziecko siedziało, a nie pólleżało (a to już zle). Ja bym takim wózkiem nie
              chciała jeździć, mimo jego niewątpliwych zalet.
              Polecam spacerówki Bartek Polaka - niedrogie, nie za duże i z wyposażeniem.

Aga
              • piastka Re: Brevi Grillo, opinie, warto? 29.03.06, 13:18
                Widzę, że chyba "trafiłam" na lepszą wersję tego wózka, bo u mnie oparcie jest
                mięciutki i daje się złożyć do wyprostowanej pozycji siedzącej dziecka! W
                dodatku moja mała nie zsuwa się... Czy to możliwe, że tak różnią się od siebie
                te wózki? (Mój jest jasno-pomarańczowy - może to werjsa letnia?).
                Wózki Bartek -Polaka są chyba dość ciężkie?
                Dla mnie ważnym kryterium wyboru była również waga wózka.
            • mazuba Re: Brevi Grillo, opinie, warto? 29.03.06, 14:12
              ja gdybym kupowala grillo w Rumcajsie to wzielabym ten w pastelowe sercasmile -
              niestety nie na nasza pogode takie kolory i nie na moj bagaznik a drugi , ktory
              bralam pod uwage to ten bordowo- zgnilozielono-bezowy- cudo!
              no ale na razie czekam na mojego czerwonego Ciakawink
              pozdr
              • gucci77 Re: Brevi Grillo, opinie, warto? 29.03.06, 21:14
                Mazuba, widzę, że mamy podobny gust mi też najbardziej podoba się ten nr 152 smile
                • gucci77 myślałam, że lepszy jakościowo 01.04.06, 15:47
                  dzisiaj była akcja odwiedzin w hurtowniach wrocławskich... byliśmy w Ascot na
                  Sztabowej, Brevi Grillo, który był naszym faworytem po opiniach na forum i po
                  fotkach okazał się wcale nie taki rewelacyjny. Jakoś wcale ta rączka regulowana
                  nie wydawała się jakimś rewelacyjnym rozwiązaniem, choć wcześniej wydawało mi się
                  że to dobre (mam takie rozwiązanie w DEltim Voyager), podbijanie do góry, jakby
                  na krawężnik też nie zdało rezultatu, wózek uginał się a kółka przednie nie szły
                  z łatwością do góry...poza tym, rzeczywiście nie było siedzisko zbyt szerokie
                  dla mojej królewny, kupiłam Bunny... wyjdzie "w praniu" czy dobrze
                  zdecydowaliśmy, nie ma rozkładanego siedziska... najwyżej kupimy jeszcze inny...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka