• alicja21 dr Winconek-Oberc 21.03.06, 15:45
      czy ktos moze sie wypowiedziec na jej tamat? slyszalam, ze jest specjalistka
      jesli chodzi o leczenie stanow zapalnych itp. Ale nie wiem nic jesli chodzi o
      prowadzenie ciazy itp...
      • mysza781 Re: dr Winconek-Oberc 31.03.06, 10:17
        Może i jest specjalistą, ale lubi opowiadać o swoich pacjentach innym pacjentom
        Ja jej nie polecam.
        • serafinio Błażej Męczekalski? Z Polnej? 31.03.06, 15:42
          Czy ktos go zna? Jakie doświadczenia? Być może troszkę pomylone nazwisko crying
          • mygdula Re: PROF. LESZEK PAWELCZYK 06.04.06, 17:08
            Polecam prof.Pawelczyka, przymuje prywatnie na grochowskiej a na specjalistyczne
            badania np, Ciężarnych kieruje na Polną. Bardzo profesjonalny, uprzejmy zawsze
            ma czas wysłuchać pacjenta i porządnie zapoznać się z chistorią jego choroby. Ja
            po 3 poronieniach (leczonych przez lekarzy w kołobrzegu) dostałam na niego
            namiary i jeździłam po 600 km dziennie do niego na wizyty. W 4 ciązy jeździłam
            co miesiąc na wizyty do Pawelczyka i teraz mam półtoraroczną córcięsmilesmile
            • thackufo Re: PROF. LESZEK PAWELCZYK nigy do niego 17.05.06, 12:06
              Wstrętny materialista, za wizytę bierze 4 x tyle co inni lekarze, nie pamięta,
              żeby przy laparoskopii zrobić hsd,na które się umawiał z klientką, ale pamięta,
              że była mu winna od ostatniej wizyty parę złotych. Nieporozumienie!!! Jest dużo
              porównywalnych specjalistów na polnej a najlepszy dr. Ruszkiewicz.
          • arwennna Re: Błażej Męczekalski? Z Polnej? 22.08.07, 12:35
            Męczekalkiego nie polecam.Nie rozpoznał mojej ciązy pozamacicznej,
            mimo ewidentnych objawów, byłam u niego prywatnie, a po dwóch
            godzinach mój mąż zmusił mnie , żeby jechać do szpitala, gdzie mnie
            od razu zdiagnozowano.Poza tym chaotyczny, podczas badania pytałam
            zresztą czy to nie ciążz pozamaciczna...ach , szkoda słów
        • alicja21 Re: dr Winconek-Oberc 18.06.06, 19:52
          też to zauważyłam... Jestem w stanie to przełknąć jesli umie prowadzić ciążę,
          nawet tą zagrożoną.Wiecie coś na ten temat?
          • mar_tucha1 Re: dr Winconek-Oberc 16.08.06, 14:54
            Co do prowadzenia ciazy i to tej zagrozonej to nie wiem.. ale jesli kaze swoim
            pacjentkom w wysokiej ciazy czekac po kilka godzin bo ona nie potrafi sobie
            zorganizowac czasu pracy to ja dziekuje!!! Raz umowilam sie z nia prywatnie
            wieczorem (pracuje i godziny przyjec mi nie pasowaly) na 18 weszlam po 19
            opuscilam jej gabinet po 20. Czas wizyty nie wynikał z troski o moje zdrowie
            tylko o wypytywanie sie czy kojarze taka a taka osobe bo ona do niej przychodzi
            z takim i takim problemem i niestety przerwanie jej nie jest mozliwe!! Dziekuje
            nie chce by cale moje osiedle wiedzialo jakie mam problemy.
          • 0408s Re: dr Winconek-Oberc 04.11.06, 14:00
            na temat drWinconek mogę dużo powiedzieć bo chodzi do niej cała moja rodzina
            wraz ze mną.ciąże niemożliwe prowadzi z pozytywnym finałem. jak masz problemy z
            zajściem to tak długo szuka aż znajdzie przyczynę. siostra miała problemy .
            poroniła kilka razy i nikt nie chciał znaleść przyczyny. trafiła do niej i teraz
            ma śliczną córeczkę!!!mi też nie było łatwo zajść w ciążę. zajeła się mną
            konkretnie. wszelkie badania itp. dziś cieszę się z mojego brzdąca, który ma 4
            miesiące.co do czekania to wszystko prawda, ale jak bardzo pragnisz zostać mamą
            to chyba nie jest problem. wszyscy narzekają, że się długo czeka, ale chodzą do
            niej.
            ja jak najbardziej Ją polecam.pozdrawiam
        • ona852 Re: dr Winconek-Oberc 26.06.06, 21:34
          To fakt plotkuje o wszystkich. Sama dowiedzialam sie kto z moich znajomych
          (studia, wykladowcy) do niej chodzi i z jakim problemem. Na dodatek nie szanuje
          czasu innych ludzi!!! Bylam u niej 2 razy i czekałam raz 2,5 godz a za drugim
          ponad 3!!!Nawet jesli idziesz do niej prywatnie to ma straszne opoznienie.
          Powtarza caly czas te same regulki i jak sie jej przerwie zaczyna gadac to samo
          od nowa!wiecej tam moja noga nie stanie ODRADZAM ODRADZAM ODRADZAM!!!
          • misia2322 Re: dr Przygodziński 28.06.06, 11:23
            Witam!! Mam pytanko czy któraś z was była moze u dr Przygodzińskiego który przyjmuje przy akademikach AR?? co o nim sądzicie??

pozdrawiam !!
            • boziacz Re: dr Przygodziński 14.04.08, 09:30
              Jestem zadowolona, jest bardzo miły i cierpliwy.
              Prowadził moja pierwsza ciążę. Polecam
        • piechcia76 Re: dr Winconek-Oberc 22.09.08, 16:52
          nie polecam, nie dość, że kiepska w swoim fachu to jeszcze plotkara. Szkoda
          czasu i dzidzi.
          • sche-ria Poznań 24.09.08, 15:57
            Szukam ginekologa w Poznaniu na Winogradach bądź na Poiątkowie najlepiej z
            Narodowego funduszu Zdrowia. Mam 3 adresy ale nie wiem czy te gabinety maj
            podpisana umowę z NFZ.

os.Przyjaźni 133

os. B. Chrobrego 118

os. B. Chrobrego 11/110

os. Zwycięstwa 108

Jeżeli coś o nich więcej wiecie proszę o odpowiedz
      • piechcia76 Re: dr Winconek-Oberc 22.09.08, 16:51
        MASAKRA!!!!! odradzam i nie polecam, nie dość, że kiepska w swoim fachu to
        jeszcze plotkara
        • renia266 Re: dr Winconek-Oberc 17.11.08, 17:14
          Całkowicie się nie zgadzam. To bardzo dobra kompetentna lekarka,
          moja siostra i ja chodzimy do niej od kilku lat, prowadzila moja
          ciąże , nadaje sie do przypadkow trudnych i skomplikowanych zrobi
          badania pod każdym kątem merytorycznie oceniam ją na 5 z plusem.Za
          to co do charakteru i organizacji koszmar, czekanie 3 godziny pod
          drzwiami, gaduła - tak to wszystko prawda. Odradzam wiec na zwykle
          wizyty kontrolne z receptą,polecam na trudne sprawy.
    • baahaa Re: POZNAŃ 12.04.06, 21:26
      co powiecie na MEDART na Slowianskiej?
    • magda0018 Re: POZNAŃ, szukam kobiety ginekolog. 19.04.06, 08:49
      czy może mi ktoś pomóc?????????

Szukam dobrego ginekologa i bardzo mi zależy na tym żeby była to kobieta.
      prosiła bym o jakieś namiary i prosiła bym o to czy ten lekarz jest z NFZ.

Proszę o odpowiedź.
    • marghot Re: POZNAŃ gin-endo 21.04.06, 19:39
      polećcie panią doktor cenioną w tej specjalizacji.
      • anna_11 Re: POZNAŃ gin-endo 27.11.07, 19:25
        Nie polecam dr Konarskiej
    • danuskad1 Re: Jakie jest Wasze zdanie o dr Sosnowskiej 25.04.06, 19:21
      • rrra Re:SZUKAM! 25.04.06, 20:20
        Hej,
        Szukam dobrego ginekologa, ktory pomoze mi pozbyc sie uporczywych boli pochwy,
        ktore "zachwuja" sie troche tak, jak grzybica, ale grzybica chyba nie są bo
        badania tego nie wykazaly,. Do tego czesto miewam zapalenia pecherza. Czy
        któras z Was miała coś podobnego? Czy którys z lekarzy okazał sie pomocny?
        Ja "miałam do czynienia" w tej chwili z kilkoma lekarzami z "białej listy". Oto
        moje opinie, moze kogos zainteresuja"
        dr Anna Markowska- szkoda gadać, taśmociąg po prostu (wizyta jakies 3 minuty)i
        robienie kasy
        dr Beata Banaszewska - na wszystko dobra pigułka .Prawdopodobnie to przez tą
        pigulke zlapalam moja dolegliwosc (przedtem nie mialam pojecia ze pochwa moze w
        ogole swedziec!), a podczas nastepnej wizyty ona nie potrafila nawet tych dwoch
        rzeczy skojarzyc, wiec tez nie polecam,
        dr Krzysztof Hadaś- owszem mily, ale zdziera strasznie, zapomnial oddac moj
        sluz do badan, przez co musialam podczas nastepnych wizyt jeszce wiecej mu
        zaplacic,nie mowiac o staracie czasu, no a na koniec fatalnie dobral leki
        dr Pawelczyk (przyjmuje m.in na Ponej)- rzeczowy, konkretny, choc tez mu sie ze
        mna nie udalo...
        dr Jenek (na Junikowie)- bardzo wygadany,troche smieszny, ale stara sie byc
        bardzo pomocny, monza sie wielu rzeczy dowiedziec i dokladnie (a tak!
        przystawia lusterkosmile )obejrzec.Tani!Moja przyjaciolka rodzila u niego, byla
        zadowolona.
        Mam nadzieje,ze polecicie mi kogos, kto bedzie w stanie m pomoc bardziej...
        • gosc1234 Re:SZUKAM! (do rra) 26.05.06, 16:38
          Mam podobne problemy i na razie eksperymentuję na własną rękę, ale chciałabym w
          końcu pokazać to jakiemus ginowi, czy gince. Znalazłaś może kogoś sensownego i
          jeszcze żeby nie czekać pół roku? A najlepiej na NFZ.
          • rrra Re:SZUKAM! (do rra) 30.05.06, 21:59
            no niestety, na razie tylko odstawilam srodki hormonalne, poza tym kuruje sie
            troche na zpalenie pecherza Nolicinem oraz biore Lactovaginal i do tej pory
            jest nawet ok. Ale wybieram sie niedlugo do dr Wolskiego do MSW (na NFZ
            zreszta), wiec zobaczymy.
            a czego Ty uzywasz?
            • gosc1234 Re:SZUKAM! (do rra) 05.06.06, 23:02
              rrra napisała:

> no niestety, na razie tylko odstawilam srodki hormonalne, poza tym kuruje sie
              > troche na zpalenie pecherza Nolicinem oraz biore Lactovaginal i do tej pory
              > jest nawet ok. Ale wybieram sie niedlugo do dr Wolskiego do MSW (na NFZ
              > zreszta), wiec zobaczymy.
              > a czego Ty uzywasz?

Wszystkiego co mi przyjdzie do głowy od pioktaniny, poprzez Sudocrem a na
              zwykłym jogurcie kończąc. Sudocrem nie bardzo się sprawdził - pioktanina
              doraźnie nienajgorzej, ale nie nadaje się do dłuzszego stosowania. Próbowałam
              też rivanol i tantum rosa a nawet olej lniany wink I wcinam witaminę B.
              Eksperymentuję.Ale nie jest dobrze. Napisz jaki ten Wolski jest. Ja się
              zapisałam do Koźmy, na NFZ bo znalazłam na forum telefon, ale dopiero w II
              połowie czerwca, więc nie wiem jak dotrwam do tego czasu. Jesli nie znajdę
              nikogo sensownego szybciej, to będę musiała, ale ciągle się rozglądam.
              Najdziwniejsze jest to, ze pod wieczor jest lepiej niż rano. Rozumiesz coś z
              tego?
              • rrra Re:SZUKAM! (do rra) 06.06.06, 20:44
                hm, u mnie to roznie bywa, ale najbardziej to jakos w nocy chyba odczuwalam,
                moze dlatego bo wtedy po prostu nic nie masz do roboty, tylko lezysz. Ogolnie
                to zauwazylam tez ze to zalezy od cyklu-najmniej dokucza po miesiaczce. No nic,
                jutro ide do tego gina, zobaczymy, dam znac.
                • gosc1234 Re:SZUKAM! (do rra) 07.06.06, 20:59
                  Ja sobie dziś rano posmarowałam kremem pod oczy hi,hi, bo juz dostawałam
                  wscieklizny i o dziwo - przeszło. Poczułam się komfortowo. Ale niedługo potem
                  przyjechała "ciocia" więc teraz nie wiem czy to nie z powodu tej "drugiej
                  wilgotności". Jak "rodzina" sobie pojedzie, a problem zostanie, to spróbuję
                  jeszcze raz tego kremu i napisze Ci czy pomogło.
                  Jestem w każdym razie przekonana, ze nie jest to żadne zakażenie bakteryjne czy
                  grzybowe. Moze cos związanego z wiekiem? Może zaczynam "wysychać"? Ale nie
                  spodziewałam się tego tak wcześnie (40) zwłaszcza, że cykle mam normalne.
                  W kazdym razie jak się okazuje mamy podobnie - bo gorzej w nocy i lepiej
                  podczas miesiączki (tzn w nocy to ja spię więc nie wiem, ale jak sie rano
                  obudze, zanim się wykąpię) Po każdej kąpieli to na trochę mija, ale myslę, że
                  dlatego, że jest wilgotno. Może cos z hormonami?
                  Daj znać co Ci gin powiedział.
                  • rrra Re:SZUKAM! (do rra) 15.06.06, 22:36
                    krem pod oczy... hm.ciekawe. Wolski wyglada na godnego polecenia na razie, bo
                    dosc rzeczowy jest, zadaje duzo pytan ( moze nawet zbyt)i wszystko skrupulatnie
                    zapisuje. Ale w zasadzie nic mi nie pomogl na razie, bo mialam miesiaczke i nie
                    mogl mnie dokladnie zbadac, powiedzial zeby przyjsc "po", ale "po" na NFZ
                    ozncza za dobry miesiac... wiec zobaczymy jeszce.
                • gizworld Re:SZUKAM! (do rra) 09.01.08, 17:15
                  A ja z całego serca polecam Dr Przygodzińskiego z ul. Piątkowska z NFZ.

Rzeczowy, mily sympatyczny, czesto sobie kawały opowiadamy podczas badania. Gin
                  i połoznik. Moja znajoma "z nim" rodziła ;] wszystko było ok.

przyjmuje na fundusz i prywatnie,ale nie znam adresu..
                  Zawsze odpowiada na kazde pytania.. tłumaczy.

POLECAM!!!
        • wieskawieska Markowska Anna + jej mamusia =00000000000000 21.02.08, 14:26
          dr Anna Markowska- szkoda gadać, taśmociąg po prostu (wizyta jakies
          3 minuty)i
          > robienie kasy
          w 100 procentach sie z Toba zgadzam. Moge tylko dodac , ) Obydwie
          przepisuja tylko lekarstwa za ktore otrzymuja wycieczki, a po drugie
          pani prof Markowska wypala nadzerki obojetnie w ktorym dniu cyklu.
          Mi wypalila 8 lat temu 4 dni przed meisiączka i od tego czasu
          zaczely sie moje problemy. (miejsce nie zagoiło sie prawidlowo a
          kazdy gin patrzy na to z przerazeniem) Ona wtedy twierdzila ze to
          najlepszy termin a chodzilo tylko o kase 800 PLN- mialam przysc na
          drugi dzien od rozpoznania chyba dlatego zebym sie nie rozmyslila
          i nie jeśmy jedynymi kt maja takie zdanie kasa i jeszcze raz
          kasa.......
      • maj05 Re: Jakie jest Wasze zdanie o dr Sosnowskiej 29.09.06, 10:26
        Witaj
        dr Sosnowska prowadziła moją pierwsza ciąże i złego słowa nie mogę na nią
        powiedzieć. Jest konkretna, sympatyczna, ma cierpliwość dla dociekliwych.
        Polecam gorąco
        • alexa47 Re: Jakie jest Wasze zdanie o dr Sosnowskiej 17.10.07, 08:48
          Wiem od koleżanki, która do niej chodzi, że jest b. miła i
          kompetentna. Ona jest z niej b. zadowolona.
    • iza0001 cc u dr Słopienia - NIE POLECAM 05.05.06, 11:10
      Blizna jaka powstała po cc zniszczyła mi cały brzuch. Nie ma majtek, które są w
      stanie ją zakryć. Blizna jest i przerośnięta i utworzył się szeroki twardy
      bliznowiec. Jest długa, szeroka, bordowa, odrzucająca. Rana paprała się od
      poczatku, szwy rozeszły. Wygląda to straszniesad Nie do opowiedzenia jest wyraz
      obrzydzenia na twarzy mojego męża.
      Wg chirurga plastyka, cięcie w moim przypadku można było zrobić zupełnie
      inaczej, inaczej zszyć ranę. Nie stać mnie na korekcję tej blizny, kosztowałoby
      to majątek, zresztą efekt też jest niewiadomy i raczej niepewny. Mam wielki żal
      do dr Słopienia.
      • levino Re: cc u dr Słopienia - NIE POLECAM 11.05.06, 23:57
        A płaciłaś mu za cc?
        Czy blizna jest poprzeczna czy pionowa?

• andrzejowa Re: cc u dr Słopienia - NIE POLECAM 21.07.06, 19:17
        nie wiem, jak dr Słopień tnie, ale skupiając się na jego lekarskiej opiece,
        zwłaszcza w ciąży - przyznasz to na pewno - jest świetny; moze masz endometrioze
        i dlatego blizna jest taka brzydka? pomyslalas o tym? ze to moze byc wynik
        choroby a nie jego sposobu ciecia i szycia?
        • s34helena Re: cc u dr Słopienia - NIE POLECAM 31.01.09, 17:18
          Wspomnialas o ENDOMETRIOZIE,poszukuje dobrego lekarz,ktory zlokalizuje miejsce
          choroby,slyszlam ze nie jest to takie latwesad Pilne!!
    • mijamija2 Poznań - dr Paweł Kutkowski 12.05.06, 10:05
      Czy któraś z Was zna tego lekarza. Proszę o szczere opinie na temat jego pracy.
      • kate9916 poznan- dobry położnik NFZ-szukam 14.05.06, 22:24
        kogo polecacie do prowadzenia ciąży (NFZ), konieczne USG!!! to pytanie padło ze
        100 razy ale spróbuję jeszcze raz!!!
        • lejlalejla ile średnio kosztuje płatny poród, a ile cc? 17.05.06, 12:53
          To właściwie pytanie do dziewczyn, które urodziły. Może bez podawania nazwisk
          lekarzy, a tylko kwotę, kiedy to było, czy poród sn czy przez cc, i w której
          klinice.
          Trudno Wam było rozmawiać z Waszymi lekarzami na ten temat? Chciałabym cesarkę
          tylko nawet nie wiem jak zacząć rozmowę z moim ginekologiem.
          Będę wdzięczna za każdą informację.
        • mmaallww Re: poznan- dobry położnik NFZ-szukam 16.11.15, 20:52
          stem w tej samej sytuacji. właśnie dowiedziałam się, że jestem w ciąży !! smile niestety niko nie znam w Pzn i nie mam kogo się poradzić. Drogie Mamy czy możecie i pomóc w odnalezieniu lekarza, któremu mogę zaufać ... Proszę o odpowiedz. Malw
      • andrzejowa Re: Poznań - dr Paweł Kutkowski 21.07.06, 19:16
        tak;znam go; i NIE POLECAM; nie rozpoznal u mnie ciazy! poza tym jak wysllal
        mnie na BhCG, to kazal mi samodzielnie zinterpretowac wyniki; owszem, do wynikow
        dolaczana jest tabelka, ale od lekarza, do ktorego chodze prywatnie, oczekuje,
        ze zaproponuje, zeby do niego z tymi wynikami zadzwonic! ODRADZAM
    • gosc1234 Namiary na Słopienia, ewentualnie kto w Raszei 26.05.06, 17:01
      Po przejrzeniu forum chętnie wybrałabym się do dra Słopienia, ale jakoś nie
      mogę znależć namiarów na rejestrację. Czy ktos może podać?
      Ile teraz kosztuje wizyta?
      Czy na NFZ nadal przyjmuje na Polnej? Jeśli tak, to wolę prywatnie. Byłam tam
      dwa lata temu i więcej moja noga tam nie postanie.
      Jeśli zaś przyjmuje na NFZ gdzie indziej, to też poproszę namiary.
      Druga opcja to gini w szpitalu Raszei. Byłam tam parę razy ale lekarz, do
      ktorego chodziłam już tam nie przyjmuje. Czy ktoś może polecić jakiegoś lekarza
      z tych, którzy przyjmują w przychodni na dole?
      Raszeja mi pasuje ze względów komunikacyjnych, ale boję się trafić na kogoś
      niekompetentnego. (Nie musi byc spec od ciąży tylko raczej od spraw kobiecych,
      dobrze by było żeby znał się trochę na endokrynologii)
      • biala110 Re: Namiary na Słopienia, ewentualnie kto w Rasze 01.06.06, 10:01
        Uważaj na Słopienia. Ja także kierowałam się dużą ilością pozytywnych
        komentarzy. Zastanowiło mnie tylko to, że większość to: jest miły, podaje dłoń
        i.t.d. Może jest dobrym ginekologiem - nie wiem, natomiast to, że pracuje w
        poradni endokrynologicznej na Polnej nie świadczy o tym że zna się na tarczycy.
        Moim zdaniem mimo to, że wizyta jest nie droga w porównaniu do innych
        specjalistów to gra na czas, kręci z wystawianiem skierowania które sam zalecił
        i postawił złą diagnozę. Przykład: byłam u niego na usg tarczycy na Polnej,
        powiedział że jestem po przebytym zapaleniu tarczycy, pokazałam mu wyniki TSH
        (6,5 norma do 5), FT4 w dolnej granicy i anty TPO (1744 norma do 60) powiedział
        że jest konieczność podawania hormonów tarczycy ale nie ma pieczątki i musze
        przyjść do gabinetu. W gabinecie za tydzień nawet nie przeczytał wyników USG i
        powiedział że hormony są mi nie potrzebne i przepisał Acard na przeciwciała
        (można go kupić bez recepty) a za wizytę skasował 80zł. Po wizycie byłam
        zdegustowana, zadzwoniłam do endokrynologa żeby umówić się na prywatną wizytę i
        ona stwierdziła że z tymi wynikami jest konieczność leczenia tarczycy. Zrobiłam
        sobie aktualne wyniki TSH i się przeraziłam 11,5. Endokrynolog zrobił konkretny
        wywiad - wizyta trwała ponad godzinę. Słopień z badaniem ginekologicznym i
        wywiadem 20min.
        Może Słopień jest i dobrym lekarzem ale proszę Cię weryfikuj jego zalecenia- na
        forum są wspaniałe dziewczyny które posiadają ogromną wiedzę i chętnie pomogą
        Ci zrozumieć niektóre sprawy . Pozdrawiam Ania
        • monique05 Re: Namiary na Słopienia, ewentualnie kto w Rasze 08.06.06, 13:33
          Ja chodzę juz do Słopienia od dwóch lat. Oczywiscie jest mily, kulturalny, ma
          cieple podejscie do kobiety i jej problemu, ale wydaje mi się, że odkąd w
          lawinowym tempie przybyło mu pacjentek zaczął traktować je bardzo pobieżnie.
          Nie chce mu się nawet specjalnie zaglądać w kartę choroby. Mam odczucie, że
          zaczyna swoje pacjentki traktować trochę przedmiotowo. Nie wspominając już o
          częstych podwyżkach cen za wizytę. To już druga w tym rokusad. To jest
          oczywiście moje osobiste zdanie, ale postanowiłam sie z Wami nim podzielić,
          abyście czasem zwróciły uwagę, czy nie macie tez takich odczuć. Pozdrawiam.
          • biala110 Re: Namiary na Słopienia, ewentualnie kto w Rasze 12.06.06, 09:50
            Na przestrzeni 2 lat to masz porównanie.
            No cóż kasa i jeszcze raz kasa. A pacjentek przybywa właśnie przez pozytywne
            komentarze. Nasze spostrzeżenia są jedne z pierwszych - bardzo obiektywne... Ups
            Jeszcze jedna ciekawostka, w swoim życiu spotkałam 2 lekarzy którzy cieszyli
            się że pacjent trochę wie , zadaje sensowne pytania, określili to jako "dobry
            kontakt z pacjentem i że pacjent rozumie co do niego się mówi". Niektórzy
            natomiast są burkliwi bo dłuższa rozmowa to mniej pacjentek i mniej kasiory.
            • monique05 Re: Namiary na Słopienia, ewentualnie kto w Rasze 19.06.06, 10:36
              Dokładnie. Ja do niego też trafiłam z polecenia i na początku byłam nim po
              prostu zachwycona. Byłam pewna, że wreszcie trafiłam na super lekarza, który
              zadba o moje zdrowie, i któremu pozostanę wierna przez dłuższy czas. W tej
              chwili zaczynam mieć mieszane uczucia...
              • idga Re: Namiary na Słopienia, ewentualnie kto w Rasze 20.06.06, 18:18
                czy dr Słopień przyjmuje nadal na Kościelnej? może mi ktoś powiedzieć gdzie tam
                dokładnie jest wejście itd.? nie znam tych rejonów... widzę również negatywne
                opinie, no ale jutro wizyta, nie bedę przekładać w nieskończoność.. z góry
                dzieki smile
                • anya_81 Słopień- nie do końca pozytywnie 03.07.06, 02:04
                  Ja też jestem pacjentką Słopienia od 2 lat (ale już niedługo, czas zmienić
                  lekarza). Kierowałam się również pozytywnymi opiniami na forum.
                  W zeszłym roku prowadził moją ciążę (zagrożona w 1szym i 3cim trymestrze),
                  odwiedzałam go więc minimum raz w tygodniu na konieczne kontrole. I jakie są
                  moje obserwacje?
                  Miły- faktycznie.
                  Uśmiechnięty- rzeczywiście.
                  Ale...
                  TOTALNIE nie pamięta swoich pacjentek, nie pamięta ich danych, chorób,
                  przebiegu ciąży. Standardowe pytanko "na dzień dobry" dla kobiet w ciąży to "no
                  i który to już tydzień?" Mam wrażenie, że choć w gabinecie siedzi się te 20
                  minut, to jednak jet to produkcja "taśmowa", a on tak naprawdę myślami jest
                  zupełnie gdzie indziej. Najbardziej rozbroiła mnie ta sytuacja: to już była ok.
                  20 wizyta u Słopienia w ciągu 5 miesięcy. Ostatnia- 4 dni wcześniej. Wchodze do
                  gabinetu, uśmiecham się- pewna, że mnie oczywiście świetnie kojarzy, a on
                  drapie się po brodzie i mamrocze:"Hmm... Ja Panią chyba już gdzieś
                  widziałem?..." Nie wiedziałam, że śmiać się, czy płakać.
                  A jeśli chodzi o fachowość. Mam parę zastrzeżeń. Zdecydowanie za rzadko bada
                  piersi. Zapomina o zleconych badaniach, a bywa, że i o KONIECZNYCH badaniach.
                  Mam żal do niego, że nie poinformował mnie, że po Fenoterolu (lek na
                  podtrzymanie ciąży, który brałam w maksymalnych dawkach) dziecko ma zazwyczaj
                  żółtaczkę. Córka miała problemy po porodzie i niespodziewana żółtaczka bardzo
                  mnie dobiła. Ale plusy? Dotrwałam do 37 tygodnia ciąży, choć już w 22 tyg.
                  miałam skurcze. (musiałam leżeć plackiem przez 3 mies., może można było założyć
                  pessar, ale S. nie chciał się zgodzić- nie znam się na tym ,może miał rację).
                  Plus inny- ktg w razie potrzeby (choc na Polnej też można).
                  Bilans ostateczny- szukam innego lekarza.
                  • citri Piszcie tak dalej... 03.07.06, 10:14
                    Przynajmniej rozluźni sie w terminach dr i będzie bardziej dostępny dla
                    pacjętek takich jak i kilku mi znajomych osób wink

...
        • wrobelek0403 Re: Namiary na Słopienia, ewentualnie kto w Rasze 07.01.07, 14:13
          no wlasnie u mnie pojawil sie ostatnio podobny problem. Zrobilam hormony i
          prolaktyna wyszla troche podwyzszona niz "tzw. norma". Dr Słopień postraszywszy
          mnie gruczolakiem przysadki, zarzadzil obnizanie prolaktyny. Na wszelki wypadek
          skonsultowalam sie z endokrynologiem i ten mi powiedzial ze taki pozimo PRL jak
          ja mam, to zadne odchylenie i nie powinnam sie matwic. I ze pierwszym bledem
          ginekologa jest automatyczne obnizanie a nie badanie przyczyn podwyzszenia (o
          ile rzeczywiscie ono istnieje). Problem polega na tym, zę Slopien sie uparl na
          to leczenie i nie chce mi przepisac antykoncepcji. Jestem zla, bo juz nie wiem
          co myslec.
          • kw363 SŁOPIEN 16.01.07, 10:58
            CZY KTORAS Z WAS ZASZLA W CIĄŻE PO LECZENIU PRZEZ DR SŁOPIENIA BARDZO PROSZE O
            POMOC JA JUZ PONAD DWA LATA SIE LECZE I NIC
        • arwennna Re: Namiary na Słopienia, ewentualnie kto w Rasze 22.08.07, 12:44
          Mnie też niestety Słopień podpadł co do mojej tarczycy i już do
          niego nie pójdę
    • z.piekla.rodem Dr Radoslaw Stopien 30.05.06, 19:38
      Po Waszych jak najbardziej pozytywnych opiniach postanowilam wybrac sie do dr
      Radoslawa Stopienia. Jestem z KAlisza wiec musze troche dojechac...i mam w
      zwiazku z tym pytanie:czy w "przychodni" jest jakas lazienka w ktorej moglabym
      sie odswiezyc po podrozy?
      • citri Re: Dr Radoslaw Stopien 31.05.06, 12:41
        jest łazienka wink

...
        • skype12 Re: Dr Radoslaw Stopien 07.07.06, 12:19
          Niestety mam też mieszane uczucia do dr Słopienia.
          Począwszy od tego, że średnio czekam godzine pod jego gabinetem na moje wejście,
          choć oczywiście jak każda z nas mam umówioną godzinę. Poteguje to moje wrażenie
          o dużej pobieżności badań i gabinecie-przetwórni. Mam wrażenie, że najlepiej by
          było gdyby wszystkie kobiety czekajace w poczekalni lezaly na fotelach a on by
          je za jednym zamachem przebadał.
          Dr powinien mnie pamietac, bo wyjątkowo często chodzę od 1,5 roku do niego.
          Bylam kilka razy w szpitalu na usg. Robil mi zabieg kilka razy. I mam wrażenie,
          że czasem nie wie co do mnie mówi, bo mnie myli z jakimś innym przypadkiem.
          Ostatnio zadał mi pytanie czy chce byc ciąży a przecież kazał mi nie planować
          jej ze wzgledu na stan zdrowia...sad
          Ostatnio inny lekarz zaczął podważać jego diagnozę w moim przypadku. Był
          zdziwiony, że Słopień nie zrobił oczywistych dla tego lekarza badań.
          Podsumowując - owszem jest miły, ale to chyba nie wystarczy, bo nie idę do
          koleżanki tylko do lekarza, który ma mnie wyleczyc...
          • kw363 Re: Dr Radoslaw Stopien 26.09.06, 12:01
            JA OSOBIŚCIE JESTEM ZADOWOLONA Z DR SŁOPIENIA ON JEDYNY ZROBIL KROK NAPRZOD W
            MOIM LECZENIU BO DOTYCHCZAS NIE MIALAM SZANS NA CIAZE A TERAZ JEST I TO DUZA.
            CO PRAWDA Z GODZINAMI ROZNIE BYWA ALE T OWINA PACJENTEK ZE CZASEM BEZ
            WCZESNIEJSZEGO KONTAKTU PRZYCHODZA NO I CO MAJA ZROBIC PRZYJMA TAKA GAPCIE.
            WIEM ZE ZAWSZE JAK ZADZWONIE TO ODPOWIE NA NURTUJACE MNIE PYTANIE DORADZI A NIE
            TAK JAK INNI ZE OD RAZU PRZYJEZDZAC A MAM JAKIES 100 KM W JEDNA STR.NAWET JAK
            10 RAZY PYTAM O TO SAMO TO NIE KRZYWI SIE TYLKO SPOKOJNIE TŁUMACZY MI I MEZOWI.
            CZASEM WIDAC ZE JEST PRZEMECZONY ALE TO TYLKO CZŁOWIEK.JAJ AK MI COS NIE PASUJE
            TO MOWIE MU PROSTO Z MOSTU I PODAJE SWOJA "WERSJE "LECZENIA NO I POZNIEJ
            DYSKUSJA CZY DOBRZE CZY ZLE.POKI CO JESTEM BARDZO ZADOWOLONA BO ON JEDYNY NIE
            ODEBRAL NAM NADZIEJI I ZNALAZŁ PRZYCZYNE PROBLEMÓW.
    • morelka27.74 GIN dla starającej się (z problemami) 09.06.06, 16:11
      Proszę kobietki, które miały problemy z zajściem w ciążę (a udało się) o inf.
      nt. ginekologa w Poznaniu, u którego się leczyły. Wydaje mi się, że gin. dla
      nastolatki, czy kobietki w okresie menopauzy nie zawsze sprawdzi się w
      przypadku starającej się o dziecko (np. z problemami hormonalnymi)lub
      oczekującącej dzieciątka. Z góry dzięki za wskazówki.
    • p.polrolniczak Dr Przemysław Kądziołka 15.06.06, 21:57
      BARDZO polecam dr Przemysława Kądziołkę, przyjmuje prywatnie na ul. 3 Maja 47,
      tel. do rejestracji 851 53 39, strona www medicus-poznan.pl. Byłam u
      niego na jednej wizycie, przedstawił się, zrobił szczegółowy wywiad chorobowy,
      badanie, cytologia, USG, wszystko omówił a na koniec zapytał, czy nie mam nic
      przeciwko badaniu piersi. Bardzo taktowny, uprzejmy i niesamowicie delikatny w
      badaniu. W ogóle nie czuć przy nim skrępowania. POLECAM! Aha, za wizytę ze
      wszystkimi badaniami zapłaciłam 100zł. Nie wiem, czy przyjmuje na NFZ.
      Nie polecam natomiast dr Konarskiej z przychodni NFZ na Kasprzaka (w gabinecie
      byłam może minutę, nie zrobiła cytologii, badanie bolało, o USG też nic nie
      wspominała, piersi w ogóle ją nie interesowały a wywiad chorobowy
      przeprowadzała stara rejestratorka w obecności jakiegoś faceta i baby w pokoju,
      czułam się fatalnie). Wiem, że prywatnie przyjmuje w CMLIM w Starym Browarze,
      może tam za wielkie pieniądze jest milsza i bardziej się przykłada. Ale
      osobiście radzę omijać to babsko.
      • moni_le Re: Dr Przemysław Kądziołka 17.09.06, 23:24
        Szukam opinii o prowadzeniu ciąży przez dr Kądziołka. Proszę o informacje.
      • anna_11 Re: Dr Przemysław Kądziołka 27.11.07, 19:32
        Dokładnie mam takie same odczucia co do dr Konarskiej z kasprzaka.
        Nie polecam. Pani rejestratorka kiedy przyszłam punktualnie na
        umówioną wizytę, ale pani Konarska już nie było w Przychodni stw. że
        poszła do pacjenta (?) Nikt nie zadzwonił, aby mi otym powiedzić.
        Stw za to, że ze mną są same kłopoty. Poza tym Pani Konarska bardzo
        skąpi żelu przy USG
      • kotkowa Re: Dr Przemysław Kądziołka 13.12.10, 15:44
        Kądziołka jest przemiły i kulturalny, ale moim zdaniem niezbyt się przejmuje. Prowadził ciąże 2 moim koleżankom i wszystko było ok, ale też ciąże nie były zagrożone ani nic. Ja natomiast poszłam do niego z zamiarem starania się o dziecko i problemem z podwyższoną prolaktyną i plamieniami przed okresem. Uznał, że to nic, mam się starać i już. A dziś wiem, że pewnie bym poroniła, bo przy tej prolaktynie miałam zakłócony cykl i niski progesteron. Dr Dmochowski tego nie zbagatelizował, inaczej podszedł do sprawy, komplet hormonów, leki na obniżenie prl, w ciąży luteina i badania progesteronu przez długi czas. Ponadto Kądziołka twierdzi, że przed ciążą nie trzeba prawie nic badać, np. uważa, że badanie toksoplazmozy jest bez sensu, bo tak małe jest ryzyko zakażenia. Ja wolę dmuchać na zimne.
        Z Kądziołką ponownie zetknęłam się na Polnej, gdy podjechałam na ktg kontrolne. Dziecko spało i się niezbyt ruszało, zapis wyszedł dość płaski. On od razu chciał mnie wpakować do szpitala, był to Wielki Piątek, więc na święta. Potem przyszło jeszcze 2 lekarzy i zdecydowali, że mam jeszcze trochę poleżeć na ktg, bo ich zdaniem to wygląda jakby dziecko spało i tyle. No i mieli rację, obudziło się i zaczęło się ruszać mocno. Także błędna diagnoza, wystarczyło trochę cierpliwości, ale pewnie na święta mieli sporo wolnych łóżek na patologii, więc fajnie by było obsadzić.
    • margot602 Re: POZNAŃ dr Wroblewski 19.06.06, 20:37
      A ja bardzo polecam dr Mariusza Wroblewskiego, ktory przyjmuje w Swarzedzu w
      poradni Euromed, ul. Kowalska na Nowej Wsi. Bardzo sympatyczny czlowiek,
      fachowy lekarz.Bada bardzo delikatnie i bezbolesnie.Serdecznie polecam smile
    • wioszk Re: POZNAŃ 20.06.06, 10:59
      czy ktos może coś powiedzieć na tema dr Michała Pawlaczyka z Poznania?
      • anetamx Re: POZNAŃ 04.07.06, 17:17
        Pawlaczyk jest OK - duża wiedza i fachura. Ma gabinet na os. Kosmonautów, tel.
        605 36 20 20. Warto konsultować te bzdury, które wymyślają i wciskają inni gini.
        • anejka83 Re: POZNAŃ 05.07.06, 14:45
          Jestem nastolatką i mam problem, z którym muszę się wybrać do
          ginekologa.Strasznie się stresuję, bo to pierwszy raz, czy możecie mi polecić
          dobrego ginekologa w Poznaniu - kobietę?
          • anejka83 Re: POZNAŃ 06.07.06, 12:17
            Co sądzicie o pani doktor Beacie Ożogowskiej?
            • kotka.szrotka Re: POZNAŃ 07.07.06, 10:11
              Jak byłam w ciąży to na początku byłam parę razy, polecana na forum, na NFZ,
              ale trochę nieładnie się zachowała wobec mnie. Powinam mieć dodatkowe badania,
              ale to obciążało budżet gabinetu i najchętniej by się mnie pozbyła co zresztą
              dawała odczuć. Niby miła, ale tak powierzchownie. Siedząc na korytarzyku i
              czekając na wizytę wszytsko słychać co się dzieje w gabinecie. Usg nadaje się
              tylko do muzeum techniki.
    • wioszk Re: POZNAŃ 20.06.06, 11:00
      czy może ktoś coś powiedzieć na temat dr Michała Pawlaczyka z Poznania?
      • anetamx Re: POZNAŃ 04.07.06, 17:14
        sumienny, polecany zwłaszcza w leczeniu zapaleń. Ja znam go z dobrze wykonanej
        operacji u mamy. Jest niedrogi, wzierniki jednorazowe, nie naciąga. Polecam.
        • fella1 Re: POZNAŃ 09.08.06, 23:14
          a możesz podać mi namiary na tego człowieka? błagam, bo od paru miesięcy babram
          sie z jakims zapaleniem i nie moge z tego wyjść, moze on mi pomoze sad
    • aaaaaa84 Re: POZNAŃ 11.07.06, 13:32
      Gdzie mogę iść po receptę nie płacąc za to i nie robiąc badan??? bo moja Pani
      doktor gdzieś wybyła i nie mam na Nią namiaru a tabletki się kończą ;/ A może
      ktoś ma namiary na doktor Górską-Rzepę??? gdzie przyjmuje na NFZ????? pozdr
      • aaaaaa84 Recepta... dr Górska-Rzepa 11.07.06, 13:39
        Tam wyżej zapomniałam dać temat by od razu było wiadomo o co chodzi wink) pozdr

aaaaaa84 napisała:

> Gdzie mogę iść po receptę nie płacąc za to i nie robiąc badan??? bo moja Pani
        > doktor gdzieś wybyła i nie mam na Nią namiaru a tabletki się kończą ;/ A może
        > ktoś ma namiary na doktor Górską-Rzepę??? gdzie przyjmuje na NFZ????? pozdr
        • aaaaaa84 Dr Michalska 12.07.06, 14:10
          czy ktoś słyszał o dr Michalskiej? może któraś z Was u Niej była??? teraz
          przyjmuje na Chrobrego... proszę o opinie... pozdr
        • clakra Re: Recepta... dr Górska-Rzepa 25.07.06, 12:48
          jestem w podobnej sytuacji, moja lekarka wyjechała na urlop, a mi
          własnie kończą sie tabletki i w tym tygodniu musze udac sie po dalszą receptę, najchętniej do kobiety-ginekolog, przeczytałam troszkę na temat pani doktor Górskiej -Rzepy i chętnie bym sie do niej wybrała..nie wiem tylko czy nadal przyjmuje na Chrobrego 110 i czy mozna umowic się na wizyte z dnia na dzień moze być prywatnie.ma ktoś jakis numer telefonu, jakies namiary??
          ile kosztuje taka wizyta, czy badane sa również piersi?
          prosze o szybką odpowiedz jestem w sytuacji podbramkowej.
          z góry dzięki
    • heather_morris Szukam gin przyjmującej po godz. 17.30 ;) 18.07.06, 18:36
      Poszukuję dobrej pani ginekolog, która by przyjmowała najlepiej na NFZ (ale
      jeśli jest na prawdę dobra to prywatnie też może być) i co najważniejsze na
      wizytę można by było iść w ciągu tygodnia po 17.30 lub w sobotę.
      Jeśli znacie kogoś takiego proszę o namiary. Z góry dziękuję smile

Pozdr
      • marghot Re: Szukam gin przyjmującej po godz. 17.30 ;) 19.07.06, 08:24
        Pani Dr Wietze, przyjmuje w Certusie w soboty i popołudniami we wtorki. Wizyta
        kosztuje, niestety.Nie wiem czy i gdzie przyjmuje na NFZ

www.certus.med.pl/?menuid=101
      • marghot Re: Szukam gin przyjmującej po godz. 17.30 19.07.06, 08:25
        Pani Dr Wietze, przyjmuje w Certusie w soboty i popołudniami we wtorki. Wizyta
        kosztuje, niestety.Nie wiem czy i gdzie przyjmuje na NFZ

www.certus.med.pl/?menuid=101
      • laini dorota rabiega medisana 20.07.06, 18:17
        Na tym forum znalazłam jedną pozytywną opinię o niej a chcę sie umówić na
        wizytę. Czy ktoś może mi powiedzieć coś więcej?
        • natalka1978 profesor Stefan Sajdak-dla niezdecydowanych! 21.07.06, 11:21
          witajcie,gorąco polecam profesora Sajdaka, ordynatora kliniki ginekologii
          operacyjnej i oddziału operacyjnego na Polnej.jest doskonałym fachowcem z
          ogromem wiedzy.można na niego liczyć o kazdej porze dnia i nocy.mam do niego
          100% zaufanie.prowadził moją ciążę i jako położnik również się sprawdził.
          • szyszka39 dr Piotr Nycz 30.07.06, 19:09
            Czy mozecie mi os wiecej o nim napisac?? przyjmuje na Polnej, dzieki za info.
          • scarlii Re: profesor Stefan Sajdak-dla niezdecydowanych! 29.08.06, 18:08
            A ja tego lekarza odradzam, spędziłam u niego na oddziale całe 40 dni gdy byłam
            w ciąży ponieważ po badaniu jakie mi przeprowadził 2 tygodnie wcześniej (było
            BARDZO bolesne i nastąpiło krwawienie) w 25 tyg. ciąży, okazało się że mam
            pęknięte błony płodowe i sączą mi się wody, koleżankę którą poznałam na tym
            właśnie oddziale i która bya jego pacjentką...za każdym razem badał boleśnie i
            nie miał cywilnej odwagi powiedzieć że dziecko nie przeżyje. Razem z dr Puaczem
            od wad płodu zbywali dziewczynę. Codziennie rano przychodził na wizytę i
            zmieniał swoje zalecenia i zdanie na temat stanu pacjentki.
            • puchatekk6 opinie dr woźniak z polnej 03.02.07, 00:06
              bardzo prosze o wszelkie opinie na jego temat jest to dla mnie bardzo wazne
            • clematis66 Re: profesor Stefan Sajdak-dla niezdecydowanych! 22.08.08, 21:45
              Może lekarzem jest dobrym - trudno mi to ocenić, ale jego zachowanie i sposób
              bycia - fatalny !!!
              Ja miałam diagnozę - tylko trzeba było szybko dać się "położyć" się na Polną.
              Trafiłam do Sajdaka z polecenia innego lekarza, gdy stwierdzono u mnie dysplazja
              szyjki macicy CIN III, a w szpitalu na Łąkowej gdzie pracował mój ginekolog
              chcieli mi wyciąć macicę. Na co się nie zgodziłam.
              Po I prywatnej wizycie u prof.Sajdaka byłam na stole operacyjnym bardzo
              szybko.Oczywiście nie on ciął, bo mu nie zapłaciłam (nawet nie przyszło mi to do
              głowy, dowiedziałam się w szpitalu od inncyh pacjentek)- miałam konizację
              chirurgiczną i operował mnie dr.Szpurek i jak się dowiedziałam niedawno od
              innego lekarza zrobił to b. dobrze ( w sensie utrzymania ciąży).
              Przede wszystkim warto wiedzieć żeProf.Sajdak pracuje na oddziale ginekologii
              chiurgicznej, a nie na położnictwie - więc myślę, że lepiej zna się na chorobach
              w narządach rodnych niż na problemach ciążowych (chyba że nie ma żadnych
              problemów z ciążą).
              Nie byłam zadowolona z jego podejścia do mnie jako do pacjentki - grubiański,
              niewychowany - nie zapomnę do końca życia jak to zabiegu (chirurgicznym)
              poszliśmy do niego z mężem dowiedzieć się co ze mną, usłyszaliśmy śmiech Pan
              profesora i tekst do mnie: "Pani ma zakaz uprawiania sexu przez miesiąc - zakaz
              nie dotyczy męża".Mam poczucie humoru,ale nie jak zaczynam walkę z komórkami
              nowotoworowymi w moim ciele.
              Reasumując po zakończeniu mojego leczenia dysplazji szyjki macicy i pozytywnym
              wyniku histopatologii zmieniłam lekarza i nie poszłam do niego więcej.
              Ze względu na jego zachowanie nie polecam go zwłaszcza kobietom w ciąży.
    • bekasia1 Re: POZNAŃ 02.08.06, 21:35
      Nie znam pani dr Włoszkiewicz, ale za to poznałam jej męża -Andrzeja
      Włoszkiewicza. Wyobraźcie sobie, że źle odczytał wyniki badań hormonów,
      nastraszył mnie guzem w mózgu, a potem po wydaniu się pomyłki, nawet NIE
      PRZEPROSIŁ!!!
      • alicjads1 Re: POZNAŃ 02.08.06, 21:52
        Sluchajcie, nie wiecie jakiego to gina dotyczy ta glosna historia o wyludzaniu
        kasy od pacjentek za niepotrzebne zabiegi?
        • scarlii Re: POZNAŃ 29.08.06, 18:01
          Wojmira Ziętkowiaka
    • eledhwen Ginekolog-immunolog 10.08.06, 20:18
      Szukam ginekologa-immunologa w Poznaniu - proszę o pomoc - czy ktoś zna dobrego
      specjalistę ?
    • eledhwen Dr ŻAK z Polnej 16.08.06, 16:40
      A może ktoś zna dr ŻAKA z Polnej ? Jakie są o nim opinie ?
    • anfili Re: POZNAŃ dr Krzysztof Derwich 25.08.06, 23:01
      kto zna dr Krzysztofa Derwicha z Kliniki Niepłodności ul. Polna?
      <kaczka>
      • agattaso Re: POZNAŃ dr Krzysztof Derwich 31.08.06, 11:23
        Hej, ja jestem pacjentka dr Derwicha, prowadzi moją ciąże (pierwsza). Wg mojej
        oceny - kompetentny i symaptyczny, ale znam go dopiero od 5 miesiecysmile Jest
        dosc ostrozny i "dmucha na zimne" co czasami jest zaleta, a czasami wada bo
        kilka razy mnie "nastraszył", a potem okazywało sie ze wszystko jest OK.
        Ogólnie jestem zadowolona - ale to co najważniejsze, czyli poród jeszcze
        przedemna. Chiałabym zeby przy nim był, a nie wiem jak to bedzie w związku z
        calym zamieszaniem wokol Polnej. Przyjmuje prywatnie na ul. Murawa, w tych
        nowych TBS-ach. Jeśli chcesz moge podeslac namiary. Pozdrawiam.
    • 86madziara POZNAŃ 04.10.06, 21:55
      Hej.szukam dobrego ginekologa w Poznaniu ,zalezaloby mi na kobiecie
      ginekolog.to bedzie moja pierwsza wizyta i chcialbym byc dobrze zbadana.moglby
      mi ktos kogos polecic? mile wizany telefon kontaktowy do lekarki, adres gdzie
      przyjmuje ,cena wizyty.z gory dzieki
      • jolitka33 leczenie niepłodności a dr Słopień 07.10.06, 21:23
        Jestem po 30-tce i nie mam jeszcze dziecka
        Wiele dobrego naczytałam się o dr Słopieniu - a chcemy zacząć się leczyć u
        jakiegoś poleconego lekarza - czy polecacie mi tego gna do leczenia
        niepłodności? Ja już nie mam czasu na doświadczenia z lekarzami.
        Z niecierpliwością czekam na odpowiedź.
        Pozdrawiam
        • biala110 Re: leczenie niepłodności a dr Słopień 09.10.06, 07:12
          Moja rada - odpuść sobie Słopienia. Idź do prof. Skrzypczak
          • kw363 Re: leczenie niepłodności a dr Słopień 09.10.06, 15:14
            DLACZEGO PISZESZ ZE ODPUSCIC SOBIE SŁOPIENIA WIESZ COS NA TEN TEMAT JAK MOZESZ
            TO NAPISZ CO JEST NIE TAK JA LECZE SIE U NIEGO CO PRAWDA NIE MA NARAZIE
            EFEKTOW BO TO NIE JEST PROSTA DROGA
            • jolitka33 Re: leczenie niepłodności a dr Słopień 10.10.06, 23:08
              Sama nie wiem do kogo mam póść - ja mam 33 lata - dwa lata starań i nic- czas
              najwyższy iść do specjalisty. Prosże PORADŹCIE!!! POMÓŻCIE - do kogo mam póść?
              Najbliżej mam do Poznania.
      • webhostel Re: POZNAŃ 18.01.13, 11:12

86madziara napisała:

> Hej.szukam dobrego ginekologa w Poznaniu ,zalezaloby mi na kobiecie
        > ginekolog.to bedzie moja pierwsza wizyta i chcialbym byc dobrze zbadana.moglby
        > mi ktos kogos polecic? mile wizany telefon kontaktowy do lekarki, adres gdzie
        > przyjmuje ,cena wizyty.z gory dzieki

W gabinecie ginekologicznym dr Andrzej Chojnicki prowadzi swoją nieprzerwaną działalność juz od ponad 20 lat. Doświadczenie zdobyte w czasie prowadzenia praktyki oraz ciągłe podnoszenie kwalifikacji pozwala na utrzymanie najwyższej jakości usług.
        Pozdrawiam: Ewa
        • xmalaxm Ginekolog poznań prywatnie szukam 25.06.13, 19:20
          szukam dobrego ginekologa z którym 'można się dogadać' i idzie na rękę...
          • marabis Re: Ginekolog poznań prywatnie szukam 29.07.13, 14:40
            Nie wiem, co masz dokładnie na myśli pisząc "z którym 'można się dogadać' i idzie na rękę..." ale po prostu dobry to jest np Piotr Pawlik przyjmujący w Certusie. Ginekolog facet o wrażliwości kobiety smile
    • gavagai1 dr Bartlewicz - gabinet na Solnej - 10.10.06, 13:09
      w przychodni wojskowej.
      Czy któraś zna coś o nim wie?
      • eilian Re: dr Bartlewicz - gabinet na Solnej - 17.11.06, 17:24
        Ja chodzilam jakis czas do niego, mysle, ze jest dobrym fachowcem, wykryl u mnie
        wlokniaka w piersi. Prowadzil tez moja ciaze, ale wtedy jakos przestalam go
        lubic (labo on mnie), nie wiem, w kazdym razie stwierdzilam, ze poszukam takiego
        ginekologa, z ktorysm bede miala jakis porozumienie. Ale generalnie Bartlewicza
        polecam.
        • aneta.gl Dobry ginekolog - kobieta 17.11.06, 18:12
          Witam jestem studentką i szukam dobrego (wiadomo) ginekologa chciałabym, żeby
          to była kobieta. Chodzi mi o zwykłą wizytę kontrolną, ciąży na razie nie
          planuję. Proszę polećcie mi kogoś.
      • matylda.kluska Re: dr Bartlewicz - gabinet na Solnej - 26.03.07, 02:28
        Według mnie dr Bartlewicz jest świetnym specjalistą, prowadził moje dwie ciąże,
        obie zagrożone poronieniem. Dmucha na zimne i szybko interweniuje, gdy dzieje
        się coś niepokojącego. Poza tym nigdy nie badał mnie w pośpiechu, odpowiadał na
        wszystkie (nawet dziwne) pytania. A do tego bardzo sympatyczny z Niego człowiek.
        Niestety, od dwóch lat u Niego nie bywam, bo nie mieszkam już w Poznaniu sad
      • romi44 Re: dr Bartlewicz - gabinet na Solnej - 09.06.08, 22:30
        Mam przykre doświadczenia związane z badaniami u pana dr Adama Bartlewicza -
        wynajduje problemy, których nie ma, np. duża nadżerka i zagrożenie komplikacjami
        onkologicznymi. Jak się wyraziła Pani dr Sanocka - przediagnozował moją żonę
        (pobrał wycinki m.in. z macicy do badań). Wynik był negatywny, ale Pan doktor
        już ją umawiał na konieczne wymrażanie (wszystko oczywiście odpłatnie). Inne
        uwagi znajdziecie na czarnej liście.
        Pozdrawiam
        • milika311 Re: dr Bartlewicz - gabinet na Solnej - 22.10.08, 15:48
          Nie polecam go. Zdecydowanie taśmowe traktowanie, nieprzyjemny podczas usg
          dopochwowego (byłam na nim pierwszy raz), pretensje o zepsute drzwi do pokoju (w
          przychodni - jakbym miała na to wpływ), doprowadził mnie do płaczu w trakcie
          wizyty.
      • cyprianamama Re: dr Bartlewicz - gabinet na Solnej - 17.04.09, 00:40
        Zdecydowanie polecam tego lekarza!!! Leczylam sie u niego z CIN II, zabiegi przeprowadzone w szpitalu na Polnej nie powodowały zadnego bólu, komplikacji (wczesniej mialam identyczny zabieg przeprowadzony przez dra Nowakowskiego w Klinice św Rodziny, co wspominam jako koszmar!!!)
    • zielona_ziuta ginekolog dla młodej dziewczyny 22.10.06, 15:36
      Jeszcze nigdy nie byłam u ginekologa, dlatego chciałabym się dowiedzieć kogo
      możecie polecić młodej dziewczynie.
      • elkam80 Polecam dra Jerzego Koźmę 23.10.06, 11:13
        Trafiłam do niego jakiś czas temu i nie zamierzam zmieniać.
        Poświęca pacjentce kupę czasu (przynajmniej pół godziny, więc często zdarzają
        się lekkie przesunięcia czasowe), wszystko tłumaczy i jest bardzo delikatny.
        Naprawdę polecam.
        Gabinet prywatny ma na os. Na Murawie 9/3. Przyjmuje w pon i pt.
        Pozdrawiam.
        • elkam80 Re: Polecam dra Jerzego Koźmę 23.10.06, 11:15
          aaa... żeby nie było niejasności - to jest lek. med. - to "dr" to tak potoczniewink
          • mycha1812 dr . Bohun - opinie 23.10.06, 22:44
            ktoś zna , proszę o opinie
            • mycha1812 dla młodej dziewczyny polecam ... 23.10.06, 22:47
              dr. Grażynę Jarząbek przyjmuje w przychodni ginekologiczno-połozniczej na ul.
              Wawrzyniaka ( tył Polnej ) tel. do rej. 618419309 wiem , że są długie terminy
              na NFZ ale prywatnie tez przyjmuje jak będzie potrzebny nr. kom proszę o
              kontakt . Polecam !
              • assiunia3 Re: dla młodej dziewczyny polecam ... 21.06.11, 18:06
                Dr. Grażyna Jarząbek to prawdziwy lekarz z powołania prowadziła moje dwie ciąże i nie znam lepszego specjalisty. Cudowny lekarz. Polecam!!!!
                • k-ld Re: dla młodej dziewczyny polecam ... 05.12.13, 15:22
                  Hmm... nieśmiałe pytanie, ilw kosztuje wizyta pryw u pani dr??? smile
            • direta Re: dr . Bohun (chyba Bokun, nie Bohun) 27.12.06, 20:27
              przynajmniej o tym nazwisku przyjmuje w klinice św Rodziny. Ale byłam tylko raz,
              zastępował dra Koźmę, więc nic nie potrafię o nim powiedzieć
      • mycha1812 dla młodej dziewczyny polecam ... 23.10.06, 22:42
        dr. Grażynę Jarząbek , przyjmuje przy ul. Wawrzyniaka ( tył Polnej ) tel. do
        rejestracji 61 8419309 wiem , że są długie terminy na NFZ ale prywatnie też
        przyjmuje mogę podać nr kom. jak będzie potrzebny . Pozdrawiam .
        • oka.p Re: dla młodej dziewczyny polecam ... 03.11.06, 14:39
          a czy ktos może wie cos o gabinecie prywatnym dr Grażyny Jarząbek??? Znalazłam
          tylko, że jest na Sw.Marcinie, ale nie wiem nic o wyposażeniu itd. No i jakie
          są koszty wizyty u niej???
          • mycha1812 Re: dla młodej dziewczyny polecam ... 03.11.06, 18:18
            koszt 50,00 zł. rzeczywiście ma na św. marcinie ale tam nie dotarłam byłam
            tylko w ramach NFZ więc nie pomogę .
            • simagat1 Re: dla młodej dziewczyny polecam ... 20.11.06, 18:10
              Również słyszałam, że młodym dziewczynom poleca się panią dr Grażynę Jarząbek.
              Przyjmuje na św. Marcin 9/9 tel. 605321350.
      • emi892 Turkowski - brutalny gwałt 13.11.06, 14:26
        Wybierając ginekologa radzę omijać szerokim łukiem gabinet W.Turkowskiego na
        Słowiańskiej.Wybrałam sie do niego na pierwszą wizytę i ogromnie tego
        żałuje.Okazał się brutalnym,sadystycznym i niekompetentnym gnojem.Potraktował
        mnie gorzej niż żebraczke.Jako dziewicę bwłozył mi brutalnie ogromny wziernik z
        conomem na wierzchu.Gdy go wyjął byl cały zakrwawiony a "doktorek"
        powiedział,że to od nadżerki.Krwawiłam 2 dni...Bardzo to przeżyłam.Mój
        narzeczony o nic nie pytał ale podcza pierwszego stosunku nie krwawiłam.No i
        moja nieistniejąca nadżerka...Spotkała mnie ogromna krzywda.A gdzie są prawa
        pacjenta u ginekologa?
    • 4_beata dr. Spychała- Klinika Świętej Rodziny 26.10.06, 22:18
      Polecam Pana doktora Przemysława Spychałę. Prowadził moją ciążę i jestem bardzo
      zadowolona. Przyjmuje pacjentki przychodni w Poznaniu na osiedlu Przyjaźni na
      przeciwko Centrum Plaza (tam też mozna umówić sie na wizytę prywatnie), pracuje
      w Klinice Świętej Rodziny na ulicy Jarochowskiego.
      • monisia533 Re: dr. Spychała- Klinika Świętej Rodziny 07.11.06, 18:06
        witam!!
        czy mogłabyś napisać coś więc na ten temat??tzn. gdzie dokładnie prywatnie
        przyjmuje dr Spychała??jakiś adres telefon??
        byłabym bardzo wdzięczna bo nigdzie tych informacji nie mogę znaleźć!!
        pozdrawiamsmile
        • 4_beata Re: dr. Spychała- Klinika Świętej Rodziny 07.11.06, 23:20
          napisałam Ci na prywatnego meila
          • monisia533 Re: dr. Spychała- Klinika Świętej Rodziny 03.01.07, 20:55
            witam!!
            dziękuje za pomoc!!
            dzwoniłam pod podany telefon, ale niestety okazało się, że dr Spychała już tam
            nie przyjmuje!!
            nie wiesz może czy gdzieś jeszcze przyjmuje prywatnie??
            pzdr monika
            • ewatas Re: dr. Spychała- Klinika Świętej Rodziny 06.01.07, 15:32
              napisała aktualne namiary na priva
              • mala_qq Re: dr. Spychała- Klinika Świętej Rodziny 18.04.07, 11:30
                Czy to dobry lekarz? Szukam jakiegoś ginekologa, który pracuje w tym szpitalu.
                Jeśli można, też poproszę o namiary.
      • fuszerka25 Pytanie o Andrzeja Klejewskiego 16.01.07, 13:12
        Witam, mam problem. Od paru lat chodze do dr Klejewskiego. Wydawal mi sie dobrym specjalistą,ale
        od jakiegoś czasu mam wątpiwości, dlatego zaczęłam szukać opinii na jego temat i niestety to co mnie
        nurtuje chyba sie potwierdza. Trafiłam do niego mając jakieś 20 lat, gdzie wykrył u mnie nadżerkę
        (potwierdzoną wcześniej przez innego lekarza, więc mniemam iż decyzja o wymrażaniu była
        prawidłowa). Wcześniej miałam niemiłe doświadczenia z ginekologami- 2 kobiety (Cieślik), facet
        (Żmich) więc ten wydawał się w porządku. Wyleczył mnie z zapalenia jajników, które plątało mi się od
        kilku lat.I tyle. Po tych przebojach od 2 lat przychodząc na wizyty kontrolne zawsze wszystko jest w
        porządku. Robi co jakiś czas cytologię,badanie ręczne, usg dopochwowe, piersi bada rzadko- jak o tym
        wspomne... Zawsze namawiał mnie na tabletki antykonc., nie zgadzałam się tlumacząc że nie mam
        stałego partnera więc nie potrzebuję zabezpieczania. Co było oczywiście fikcją. Powoli zaczynam
        myśleć o dziecku,ale nie jestem pewna czy on tym ktory miałby mnie prowadzić. Wizyty kontrolne
        wlacznie z badaniami trwają po 8 minut. Chyba zacznę szukać innego lekarza. Zależy mi aby
        przyjmować na NFZ- po licho płacę składki zdrowotne co miesiąc?!? oraz aby pracował na stałe w
        szpitalu. Klejewski owszem ma tytul dr hab, ale jest zwykłym docentem/adiunktem na AM a nie żadną
        szychą. Za to szykowny ma wóz i pięknie prawi banały w stylu ,, młoda,zadbana w szczegółach
        elegancka dziewczyna",znam to już na pamięć... Może podzielicie się jakąs aktualną opinią na jego
        temat? Aha zapomniałąm wspomnieć że pani w rejestracji pracuje tam ,,za karę" jest opryskiwa i włazi
        w dupsko doktorowi.A na wizytę czeka się miesiąc.,,, pozdrawiam
        • kasia96310 Re: Pytanie o Andrzeja Klejewskiego 23.01.07, 09:45
          Witam.Szczerze odradzam Klejewski jest oszustem doprowadził mnie do tego ze
          przez 4 lata zachwytów jego ach i och zapomnial ze zafundował mi 10cm mięsniaka
          co skonczyło sie operacją a co lepsze jak zarzadałam kartoteke okazało sie ze
          słowem na ten temat nic nie napisał ale pisał ze lecze sie na niepłodnosc(hm z
          tego wynika ze NFZ za to płacił mu wiecej)pomijajac szczegół ze mam 2
          dzieci.Został dyscyplinarnie wyrzucony z funkcji ordynatora na Lutyckiej.Jednym
          słowem jezeli zdrowie sobie cenisz to naprawde uciekaj od tego drania.Ja
          wniosłam oskarzenie na niego do NFZ i Rzecznika Odpowiedzialnosci
          Lekarzy.Napewno nie pozostawie tego tak bez echa.Pozdrawiam i ostrzegam mnie juz
          dosyc nerwów i bólu narobił.
      • fuszerka25 Pytanie o Andrzeja Klejewskiego 16.01.07, 13:12
        Witam, mam problem. Od paru lat chodze do dr Klejewskiego. Wydawal mi sie dobrym specjalistą,ale
        od jakiegoś czasu mam wątpiwości, dlatego zaczęłam szukać opinii na jego temat i niestety to co mnie
        nurtuje chyba sie potwierdza. Trafiłam do niego mając jakieś 20 lat, gdzie wykrył u mnie nadżerkę
        (potwierdzoną wcześniej przez innego lekarza, więc mniemam iż decyzja o wymrażaniu była
        prawidłowa). Wcześniej miałam niemiłe doświadczenia z ginekologami- 2 kobiety (Cieślik), facet
        (Żmich) więc ten wydawał się w porządku. Wyleczył mnie z zapalenia jajników, które plątało mi się od
        kilku lat.I tyle. Po tych przebojach od 2 lat przychodząc na wizyty kontrolne zawsze wszystko jest w
        porządku. Robi co jakiś czas cytologię,badanie ręczne, usg dopochwowe, piersi bada rzadko- jak o tym
        wspomne... Zawsze namawiał mnie na tabletki antykonc., nie zgadzałam się tlumacząc że nie mam
        stałego partnera więc nie potrzebuję zabezpieczania. Co było oczywiście fikcją. Powoli zaczynam
        myśleć o dziecku,ale nie jestem pewna czy on tym ktory miałby mnie prowadzić. Wizyty kontrolne
        wlacznie z badaniami trwają po 8 minut. Chyba zacznę szukać innego lekarza. Zależy mi aby
        przyjmować na NFZ- po licho płacę składki zdrowotne co miesiąc?!? oraz aby pracował na stałe w
        szpitalu. Klejewski owszem ma tytul dr hab, ale jest zwykłym docentem/adiunktem na AM a nie żadną
        szychą. Za to szykowny ma wóz i pięknie prawi banały w stylu ,, młoda,zadbana w szczegółach
        elegancka dziewczyna",znam to już na pamięć... Może podzielicie się jakąs aktualną opinią na jego
        temat? Aha zapomniałąm wspomnieć że pani w rejestracji pracuje tam ,,za karę" jest opryskiwa i włazi
        w dupsko doktorowi.A na wizytę czeka się miesiąc.,,, pozdrawiam
    • agatazieba Re: POZNAŃ 12.11.06, 02:46
      szukam lekarza, który przyjmuje na nfz, bada piersi i odpowiada na pytania.

obecnie chodzę do doktora Stępniewskiego na ul. Słowackiego. byłam u niego na
      pierwszej w życiu wizycie i kiedy mu o tym powiedziałam zrobił się bardzo
      delikatny. i dość konkretny. pigułki dobrał trochę beztrosko, ale potem
      wypytywał dokładnie, jak się po nich czuję. kiedyś mnie ochrzanił, że 8 miesięcy
      się nie badałam. ogólnie fajny taki, ale jego podstawową wadą jest to, że wizyty
      trwają bardzo krótko, trzeba od niego wszystko wyciągać, na pytania odpowiada na
      odwal się czasami. i dlatego właśnie chcę spróbować z innym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka