Dodaj do ulubionych

Wrzesień puktem krytycznym? Wg JKM i SM tak

06.06.06, 20:06
Na ASME fragmenty dwóch felietonów.

W pierwszym Janusz Korwin Mikke stwierdza:
"Jak Państwo pamiętacie, tłumaczyłem, że wszystko rozstrzygnie się w ciągu
kilku miesięcy, tak gdzieś do sierpnia, do września. Albo obecny rząd PiS
złamie potęgę obecnego układu, albo jej nie złamie. Walka jest niezwykle
ostra, jak ktoś nie wierzy, niech zajrzy do gazet sprzed jakiś dwóch miesięcy,
gdzie stało, że generał LWP Dukaczewski zgadza się na odejście, ale stawia
warunki. Cała tkanka życia politycznego w Polsce jest przerośnięta agenturą,
zrobił się z tego jeden wielki organizm. Jest wielka obawa, że ci ludzie będą
chcieli użyć danych, które są w archiwach WSI, nie wahając się czasami nawet
uderzyć w agentów wywiadu, co jest zupełnie niedopuszczalne. Tam nie ma ludzi
wiarygodnych, nawet jeśli są to ludzie niezależni od ośrodków politycznych, są
zależni od swoich fobii, idiosynkrazji" - I Prezes UPR Janusz Korwin-Mikke
ostrzega przed zbliżającym się autentycznym przesileniem na scenie
politykierskiej polskiego regionu UE.

Problemy narastają, strajk lekarzy zostaje podsycony, ustąpiło MSWiA w swoich
lecznicach, które w ten sposób daje znak innym, cywilnym ośrodkom
zatrudniającym lekarzy. Zastrajkują za chwilę kopalnie, wiadomo, że rządzi
nimi feudalna kadra dyrektorska, burzy się zbrojeniówka - JKM spodziewa się,
że może dojść już w sierpniu do poważnego przesilenia politycznego, może nawet
wojskowego, bo ci ludzie bronią się z całych sił. Wywiad WSI ma dużo "za
uszami", ostatnia afera "w Kongu" na to wskazuje bez ogródek. Działają wywiady
zagraniczne, które też są zainteresowane w destabilizacji politycznej RP...
www.asme.pl/114948159952271.shtml
W drugim Stanisław Michalkiewicz rozważa kwestię rozwiązania WSI, której
pogrzeb wyznaczono na 30 września i tak kończy swój felieton:

Zadeklarował on {Lech Wałęsa; przypis nlg2] był intencję powrotu do polityki,
wszelako pod warunkiem uzyskania jakiegoś wybitnego stanowiska. Komu tę ofertę
zgłosił? Ani chybi temu, o którym wie, że będzie takie wybitne stanowiska
zasłużonym towarzyszom rozdzielał. A któż to jest, co on za jeden? Aaaa, to
właśnie największa tajemnica, chociaż tego i owego możemy się domyślać z
dodatkowej deklaracji gadatliwego pana Lecha Wałęsy. Powiedział on, że obecnej
koalicji daje najwyżej cztery miesiące. Oczywiście mógł ten termin wziąć sobie
spod sufitu, ale zwróćmy uwagę, że do 30 września, kiedy według ustawy o
długim tytule Wojskowe Służby Informacyjne mają być "zniesione", upływa
właśnie... cztery miesiące! Zatem - czy w ogóle do tego "zniesienia" dojdzie,
czy też nasza młoda demokracja zostanie wcześniej jakoś uratowana? Kiedy tak
się nad tym zadumamy, to lepiej możemy zrozumieć również teologiczne
przyczyny, dla których ujawnienie konfidentów wśród księży już teraz, "budzi
poważne zastrzeżenia natury moralnej" i stanowi "działanie na szkodę
Kościoła". Po co ujawniać, kiedy najdalej za cztery miesiące już nie będzie
trzeba, a może nawet nie będzie wolno?"
www.asme.pl/114950087552798.shtml
Obserwuj wątek
    • frau_blada Re: Wrzesień puktem krytycznym? Wg JKM i SM tak 06.06.06, 20:22
      Trzeba przyznac, ze obydwaj panowie z duza obawa pisza o Polsce najblizszych
      miesiecy.Pozostaje nam jedynie wierzyc, ze koalicji jednak uda sie agenture
      wysadzic z siodla, a papiery WSI nie beda nikomu szkodzic.
      • pies_na_czarnych Re: Wrzesień puktem krytycznym? Wg JKM i SM tak 06.06.06, 20:28
        frau_blada napisała:
        > papiery WSI nie beda nikomu szkodzic.

Plonne nadzieje! Kaczory beda plakac przez WSI.
      • alex.4 JKM i SM paranoiczni idioci 06.06.06, 20:29
        obsj panowie po raz kolejny pokazują że są tylko idiotami... wypisują straszne
        androny.
        Protesty spowodowane są rządami populistów (takich jka PIS, SO, LPR), wszyscy
        widzą, że są oni miękcy i dla PR zrobią wszystko. Więć protestują aby coś
        wyszarpnąć dla siebie
    • kataryna.kataryna Re: Wrzesień puktem krytycznym? Wg JKM i SM tak 06.06.06, 20:27
      Od siebie dodam, że w ciągu tych czterech miesięcy wybuchnie wielka awantura w
      koalicji bo SO i LPR postawią ultimatum w sprawie swojego wejścia do resortów
      siłowych.
      • echo_o No popatrz, Kasiu... 06.06.06, 20:35
        ...Nasze myśli podążają w tym samym kierunku.
      • frau_blada Re: Wrzesień puktem krytycznym? Wg JKM i SM tak 06.06.06, 21:15
        A ja mam nadzieje, ze te przepychanki sa na pokaz dla gawiedzi. Tak jak pakt
        stabilizacyjny. :)))
        Kazde z ugrupowan ma robic szum i udawac, ze sie kloca. Giertych jest za madry,
        zeby walczyc o stolki tam, gdzie mozna przegrac Polske.
        To jest oczywiscie moja wersja wydarzen. :)))
    • echo_o Znamienne... 06.06.06, 20:34
      ...że gdy wśród tylu wątków, trafia się jeden naprawdę mocny, sensowny, może
      nawet przełomowy - zapada milczenie...

Znacznie rozkoszniej jest mnożyć kolejne wątki dot. wykonania hymnu przez JK, z
      którego to (wykonania) zrobiono gigantyczną aferę, GW serwuje to w Deserze jako
      creme de la creme z linkiem do mp3 (szkoda, że tego samego nie uczynili z
      nagraniem z Charkowa, hmm...) podczas gdy gołym uchem słychać, że JK zwyczajnie
      nie ma słuchu i fałszuje w sposób tragiczny, a przejęzycznie i pomyłka
      interpretowana jest jak zdrada stanu...Lepiej dzielić włos na czworo w n-tej
      dyskusji o wychowaniu patriotycznym, z którego pewnie i tak nic nie wyjdzie.
      Itede itepe...

JKM wie co pisze.
      Może mieć rację...

Zakusy SO i LPR na resorty siłowe to tylko preludium...

• alex.4 Re: Znamienne... JKM i SM powinni się leczyć 06.06.06, 20:35
        A gdzie ty widzisz przełomowość. Dwóch wariatów napisało bzdurę....
      • frau_blada NIewiele osob sobie zdaje sprawe z tego o co 06.06.06, 20:47
        chodzi z WSI, dekomunizacja i lustracja. Wszyscy sadza, ze cale zlo to korupcja
        urzednikow i podatki. Przeciez o sprawach, o ktorych JKM i Michalkiewicz pisza
        nikt otwarcie i publicznie nie mowi. Wiekszosc forumowiczow tematu unika, bo nie
        bardzo wiedza, co pisac, a NCz nie wszyscy czytaja.
        • alex.4 Re: NIewiele osob sobie zdaje sprawe z tego o co 06.06.06, 20:57
          a moze forumowicze wiedzą, że to bajki starych pierników, którzy dawno stracili
          kontakt z rzeczywistością????:)
          • 1normalnyczlowiek Re: NIewiele osob sobie zdaje sprawe z tego o co 06.07.06, 18:06
            alex.4 napisał:
            > a moze forumowicze wiedzą, że to bajki starych pierników, którzy dawno stracili
            > kontakt z rzeczywistością????:)

---> Nie byłoby w ostatnim czasie tylu medialnych wojen i sztucznie wywoływanych
            protestów, gdyby nie było prawdą, że szare eminencje jeszcze usiłują rządzić -
            nawet po trupach.
            • s.berkowicz Re: NIewiele osob sobie zdaje sprawe z tego o co 21.09.06, 20:22
              czy to juz? :(:(
      • czyste.dobro Śpiewający Jarek jest śmieszny, a z choroby JKM 06.06.06, 21:05
        śmiać się nie wypada
    • rysopis.nieznany Musze przyznac, ze i mnie zastanawia dlaczego 06.06.06, 20:40
      dotychczas uklad tak slabo sie broni. Owszem, jest nieustanna nagonka w mediach
      ale przeciez to jest tylko przystawka. Nikt nie montuje akcji na wielka skale. A
      przeciez z kazdego mozna zlodzieja i gwalciciela. Najwyzej potem sie ofiara
      rozmysli (patrz Jarucka). Wiec albo szykuja cos tak duzego, ze na to potrzeba
      czasu albo zlekcewazyli kaczki i mysleli, ze sama nagonka medialna wystarczy.
      Dlatego dopiero teraz biora sie do roboty.

------
      MyśloZbrodnia
      ------
      • alex.4 Re: Musze przyznac, ze i mnie zastanawia dlaczego 06.06.06, 20:47
        może dlatego ze ukałd powstał tylkow glowach paranoików:)
        • rysopis.nieznany Probowales w PL robic jakies wieksze interesy? 06.06.06, 21:02
          A moze masz bezposredni kontakt ze swiatem polityki? Jesli nie, to sie nie
          wypowiadaj.
          • b.krakus wow 06.06.06, 21:11
            !!!
            • rysopis.nieznany wyjasniam: jak mozna mowic o istnieniu ukladu 06.06.06, 21:13
              lub jego nieistnieniu jesli swiat biznesu i polityki zna sie jedynie z gazety
              (wyborczej)?
              • b.krakus to to jest taki wątek… 06.06.06, 21:20
                do użytku bardziej wewnętrznego?
          • alex.4 Re: Probowales w PL robic jakies wieksze interesy 06.06.06, 21:15
            sorry ale Michalkiewicz i Korwin Mikke ze swiatem poliyt i biznesów to nei mają
            nic wspólnego:)
            • rysopis.nieznany korwin był posłem chociażby dlatego wie wiecej 06.06.06, 21:20
              o tym, jak polityka wyglada od srodka.
      • nielubiegazety2 Re: Musze przyznac, ze i mnie zastanawia dlaczego 06.06.06, 20:56
        Mnie też ta kampania zohydzania choć jest systematyczna ale stosunkowo łagodnie.
        Ciekawe podczas których demonstracji pojawią się pogłoski o mobilizacji
        oddziałów policji i wojska i kiedy zaczną się palić lasy pod Warszawą?
        Może od 1 września zastrajkują nauczyciele?
        Jednego można być pewnym przy fontalnym ataku nie zabraknie Wystąpienia Lecha
        "Bolka".
        • rysopis.nieznany Re: Musze przyznac, ze i mnie zastanawia dlaczego 06.06.06, 21:04
          > Jednego można być pewnym przy fontalnym ataku nie zabraknie Wystąpienia Lecha
          > "Bolka".

A Tomasz Lis znowu bedzie opowiadal o helikopterach nad Warszawa: "K...! Zaczelo
          sie!"
          • kataryna.kataryna Re: Musze przyznac, ze i mnie zastanawia dlaczego 06.06.06, 21:06
            rysopis.nieznany napisał:

> > Jednego można być pewnym przy fontalnym ataku nie zabraknie Wystąpienia L
            > echa
            > > "Bolka".
            >
            > A Tomasz Lis znowu bedzie opowiadal o helikopterach nad Warszawa: "K...! Zaczel
            > o
            > sie!"

Czy to cytat z Lisa? Możesz podać szczegóły? Ja nie bardzo pamiętam tmte czasy.
            • alex.4 Re: Musze przyznac, ze i mnie zastanawia dlaczego 06.06.06, 21:16
              co wypowiedz kolejnego wyznawcy UPR to większy surrealizm:)
              to zupelnie jak sjentolodzy:)
            • rysopis.nieznany Re: Musze przyznac, ze i mnie zastanawia dlaczego 06.06.06, 21:18
              On to mowi miedzy 37 a 38 minuta "Nocnej zmiany".
            • nielubiegazety2 Re: Musze przyznac, ze i mnie zastanawia dlaczego 06.06.06, 21:22
              Z artykułu Wojciecha Maziarskiego, Co tu się stało? Gazeta Wyborcza z dnia 13-14
              czerwca 1992 r:
              "A co sądzić o rewelacjach posła Słomki z KPN, który opowiadał, że p.o. ministra
              obrony Romuald Szeremietiew informował go o postawieniu wojska w stan gotowości
              i o jakichś aktach dywersji, polegających na podpalaniu lasów wokół Warszawy?
              Wprawdzie Szeremietiew zarzuca Słomce kłamstwo, ale przecież faktem jest, że
              wieczorem w dniu odwołania rządu Wiadomości TV podały zagadkową informację o
              podpalaniu lasów pod Warszawą. Coś w tym wszystkim nieładnie pachnie."

Cały artykuł tu:
              www.abcnet.com.pl/pl/artykul_zas.php?art_id=186&w=p&token=
              Więcej artykułów prawomyślnych odpowiedzi na pytanie "Dlaczego większość sejmowa
              razem z prezydentem III RP obaliła rząd Jana Olszewskiego?" tu:
              www.abcnet.com.pl/pl/za_zaslonami_pyt.php?art_id=1346&w=p&token=
              Nieprawomyślne tu:
              www.abcnet.com.pl/pl/za_zaslonami_pyt.php?art_id=1346&w=n&token=
        • nielubiegazety2 Już jest preludium do jesiennej ofensywy ZNP :))) 08.06.06, 11:03
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=43223008
          nielubiegazety2 napisał:
          > Może od 1 września zastrajkują nauczyciele?
    • kontra59 50 ofiar/tydzień dla motoryzacji - ile dla Polski? 06.06.06, 20:42
      widzę to podobnie, niestety. Górnicy są już gotowi do "użytku", hutnicy z
      kolejarzami w odwodzie, lekarze ostro podgrzewają atmosferę, naukowcy
      niezadowoleni z utraconej ulgi ... i nie ma znaczenia na ile szczere są te
      protesty. Wystarczy kilka udanych prowokacji w których poleje się krew ( a
      przecież "nie ma większych wartości niż życie") jeszcze podkręconych przez media
      (TVN, Polsat i reszta niezlustrowanych dziennikarzy) a rząd z PiS'em i z
      Kaczkami na czele będą kajali się z płaczem, że dopuścili do tragedii. Chyba,
      że doczekaliśmy się wreszcie władców a nie kolejnych urzędników i nie "wymiękną".
      Zwolennicy IV RP? Wytrzymamy ofiary w ludziach?
      Bo walka o władzę to walka na śmierć i życie. W tej przestrzeni nie zmieniło się
      nic od tysięcy lat.
      • alex.4 Re: 50 ofiar/tydzień dla motoryzacji - ile dla Po 06.06.06, 20:47
        ojej zaraz powiesz że w spisku jest Gilowska i Marcinkiewicz bo to ci zabrali
        naukowcom ulgę:):):)
        paranoja jest goła
      • pyt99 Re: 50 ofiar/tydzień dla motoryzacji - ile dla Po 06.06.06, 20:52
        "i nie ma znaczenia na ile szczere są te
        > protesty."

Zaraz, zaraz. Kto od 8 miesięcy opowiada o 'solidarnym państwie'? Kto naobiecywał złote góry związkowcą w zamian za poparcie przed wyborami? Kto wycofał ustawe o emeryturach górniczych z trybunału? Kto obiecywał tanie podatki? A mieszkania?

PiS sam sobie to piwo naważył. Teraz trzeba je wypić. A że pieniędzy w budżecie nie ma, to i PiS popłynie szybciutko. I 'układ' nie będzie miał z tym wiele wspólnego.
        • alex.4 Re: 50 ofiar/tydzień dla motoryzacji - ile dla Po 06.06.06, 20:57
          pyt99 napisała:

> "i nie ma znaczenia na ile szczere są te
          > > protesty."
          >
          > Zaraz, zaraz. Kto od 8 miesięcy opowiada o 'solidarnym państwie'? Kto
          naobiecyw
          > ał złote góry związkowcą w zamian za poparcie przed wyborami? Kto wycofał
          ustaw
          > e o emeryturach górniczych z trybunału? Kto obiecywał tanie podatki? A
          mieszkan
          > ia?
          >
          > PiS sam sobie to piwo naważył. Teraz trzeba je wypić. A że pieniędzy w
          budżecie
          > nie ma, to i PiS popłynie szybciutko. I 'układ' nie będzie miał z tym wiele
          ws
          > pólnego.

a: dokłądnie taka jest przyczyna protestów. A nie dyrdymały opowiadane przez
          pierników
          • kontra59 Re: 50 ofiar/tydzień dla motoryzacji - ile dla Po 06.06.06, 21:26
            > a: dokłądnie taka jest przyczyna protestów. A nie dyrdymały opowiadane przez
            > pierników
            Protesty w demokracji były, są i będą. I mają zawsze przyczyny, wyobraź sobie. I
            nikt się temu tutaj nie dziwi.
            Mowa jest o tym czy są takie siły a jeśli tak to kim są te siły które
            wykorzystają je (protesty a nie ich przyczyny) do obalenia rządu.
            Czy to juz może jest spiskowe widzenie świata?
        • kontra59 Demokracja - zabawa dla bogatych? 06.06.06, 21:15
          Oto demokracja w sytuacji kryzysowej - powiesz jak jest - nie wybiorą cię,
          naobiecujesz - obalą cię po któtkim czasie właśni wyborcy.
          Nie cieszy mnie tak jak ciebie przyszła klęska PiS'u bo wierzę w szczerość
          intencji kilku, przynajmniej kilku, ludzi stamtąd. A podobno może wystarczyć
          "siedmiu sprawiedliwych".
          Ja się raczej martwię kto przerwie ten zaklęty, "demokratyczny" krąg
          niemożności. Kto wyprowadzi Polaków z chocholego demo-tańca? PiS?
          PiS jest może przaśny, może nieporadny, czasem śmieszny a niekiedy aż irytujący
          ale w sumie przyzwoity.
          Bo jeśli nie PiS teraz to kto? Cwaniackie PO? Zdradzieckie i złodziejskie SLD?
          Ormowcy z Samoobrony?

Niestety:
          Demokracja to luksus na który Polski nie stać.
          • alex.4 Re: Demokracja - zabawa dla bogatych? 06.06.06, 21:17
            PIS jest partią niekompetentna która robi skak na publiczne pieniądzę. Ich rząd
            z SO to najgorsze wyjście dla pOlski. Gorzej już być nie może
            • kontra59 Re: Demokracja - zabawa dla bogatych? 06.06.06, 21:42
              było dużo gorzej gdy rządziła banda kryminalistów z Preziem na czele. Ale
              mniejsza z tym.
              A co będzie jak PiS przegra? Myślisz, że SO zniknie? A zastanowiłeś się skąd się
              SO wzięła? SO to Łże_Elita oglądana w krzywym zwierciadle jej własnych łgarstw.
              Ile czasu można oszukiwać prostaków - rok? dwa? pięć? Nawet głupek w końcu się
              zorientuje, że trzeba się jakoś bronić przed cwaniakami. I tak mamy Jędrusia na
              karku i się go łatwo nie pozbędziemy.
          • pyt99 Re: Demokracja - zabawa dla bogatych? 06.06.06, 21:34
            Zdumiewa mnie wiara w PiS, w ich walkę z układem, czyszczenie państwa i Bóg wie co jeszcze oni tam wymyślą. Kaczyńskim niewiele zarzucam, ale ta cała talia asów wokół (Gosiewski, Zawisza, Jurek, Cymański, Kurski, Dorn i paru jeszcze) to miernoty są. Oni mają pokonać mityczny układ, oni mają przewrócić stolik? Na jakiej podstawie tak sądzisz? Ponadto ich pomysły na walkę. Radykalna zmiana w Polsce wymaga radyklanej zmiany systemu funkcjonowania państwa, maksymalnej decentralizacji, wzmocnienia roli samorządu, ścisłej integracji z Europą. Zmiany proponowane przez PiS ograniczają się do wymiany kadr i powołania CBA, które jest ściśle powiązane z rządzącą opcją (a co, jak następne wybory wygra SLD?). W planach natomiast mają ograniczanie władzy samorządów. Tak tego państwa się nie oczyści. Dlatego nie wierzę w PiS.

Pytasz kto może naprawić Polskę. Ja wierzę w PO. W jej pomysły ograniczenia władzy urzędnika, zmniejszenia fiskalizmu i obciążeń, daleko idącej decentralizacji ośrodka decyzyjnego. Nie rozumiem ludzi, którzy dzisiaj w jednej linii stawiają PO i SLD, nie rozumiem na jakiej podstawie to czynią. Dlatego że PO i SLD są razem w opozycji i zdarza im się razem głosować i krytykować PiS? Piszesz, że w PiSie ludzie są "w sumie przyzwoici". Ja tak widzę ludzi w PO. I taka jest moja odpowiedź na Twoje pytania.
            • kontra59 Re: Demokracja - zabawa dla bogatych? 06.06.06, 21:55
              Ok. Jasne. Często się z podobnymi wypowiedziami spotykam wśród znajomych.
              Różnica między nami jest pewnie nieusuwalna, może z powodu innej drogi życiowej,
              innych doświadczeń. Ja np. od jakiegoś czasu wolę nieporadne miernoty ale
              uczciwe niż bystrych cwaniaków co to "pierwszy milion ..." itd. Nie chcę nikogo
              tym obrazić - powtarzam przecież to co sam przez lata twierdziłem. Teraz mam
              zresztą podobny pogląd ;) ale to się zmieniło, że czego innego wymagam od moich
              władców, szczególnie w systemie demokratycznym. Wymagam np. żeby byli pracowici
              i PiS'owcy wymienieni przez ciebie tacy są a ci z PO których miałem okazję
              poznać to przeraźliwe lenie z panem Tuskiem na czele (to już wiedza z obserwacji
              jego wieloletniej aktywności) [.... muszę kończyć ... Pozdrawiam ...]
        • 1normalnyczlowiek Re: 50 ofiar/tydzień dla motoryzacji - ile dla Po 06.07.06, 22:30
          pyt99 napisała:
          > A że pieniędzy w budżecie nie ma, to i PiS popłynie szybciutko. I 'układ' nie
          >będzie miał z tym wiele wspólnego.

---> Wbrew faktom, zawsze się znajdą tacy, którzy twierdzą, że kilkadziesiąt
          miliardów wyłudzonych i ukradzionych państwu przez bandę złodziei nie ma wpływu
          na sprawy gospodarcze.
    • obraza.uczuc.religijnych JKM to ten co twierdzi że wyznacznikiem 06.06.06, 20:45
      wzrostu gospodarczego jest liczba drapaczy chmur w miastach?
    • losiu4 Re: Wrzesień puktem krytycznym? Wg JKM i SM tak 06.06.06, 20:59
      ano fakt, robi się nerwowo...

Pozdrawiam

Losiu
    • b.krakus no dobra... 06.06.06, 21:26
      a o co chodzi temu układowi?
    • rydzyk_fizyk Ten Mikke to był chyba w służbach 06.06.06, 21:43
      skoro taki spec.
    • ukos Srutututu, kawał drutu 06.06.06, 21:58
      nielubiegazety2 napisał:

> (...)Problemy narastają, strajk lekarzy zostaje podsycony, ustąpiło MSWiA w
      swoich
      > lecznicach, które w ten sposób daje znak innym, cywilnym ośrodkom
      > zatrudniającym lekarzy. Zastrajkują za chwilę kopalnie, wiadomo, że rządzi
      > nimi feudalna kadra dyrektorska, burzy się zbrojeniówka - JKM spodziewa się,
      > że może dojść już w sierpniu do poważnego przesilenia politycznego, może nawet
      > wojskowego, bo ci ludzie bronią się z całych sił. Wywiad WSI ma dużo "za
      > uszami", ostatnia afera "w Kongu" na to wskazuje bez ogródek. Działają wywiady
      > zagraniczne, które też są zainteresowane w destabilizacji politycznej RP...
      > (...)

Jak ci sami strajkowali przeciwko przeciwnikom PiSu, to, rzecz jasna,
      najzupełniej oczywista, mowy nawet nie było o jakimś podejrzeniu inspiracji
      przez niecne siły. Czyżby Korwin chciał się załapać do PiSu? Może nie do samej
      partii, ale na jakąś listę albo synekurę, kto wie?
      • bladatwarz JKM od samego poczatku popieral PIS 06.06.06, 22:27
        w sprawach lustracji i dekomunizacji. :)))
        I jak zawsze ma racje! :)
        • peer2 Jakoś sobie nie moge przypomnieć, aby ten 08.06.06, 11:15
          człowiek miał rację w czymkolwiek....
    • kaczysta Re: Wrzesień puktem krytycznym? Wg JKM i SM tak 08.06.06, 11:54
      Aby ocenic sytuacje wystarczy obserwowac
      jak sprawy maja sie od poczatku.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=42979877
      • nielubiegazety2 Można też obserwować co wpisują forumowicze 08.06.06, 12:18
        Heaen 150, mający widać dostęp do wiarygodnych informacji ze sztabu, też
        obiecuje, że na jesieni będzie gorąco:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=43223008&a=43246951
        Z tych obietnic zrobił nawet wątek, ale wyleciał na oślą.
    • nielubiegazety2 Właśnie rozpoczęło się przygotowanie artyleryskie 06.07.06, 16:42
      Ujawnione poddoddziały artylerii nie stanowią żadnej niespodzianki. Także
      zaciężna Tageszeitung nie jest niespodzianką z uwagi na lewacki charakter.
      • eboshi Wszystko się zgadza :) 06.07.06, 16:57
        Prezio jak przystało na rektuta z wrażenia zaplamił sobie kalesony.

Jak myślisz - skąd nadejdzie odsiecz ?
        Czy losy znowu odmienią się na łuku Kurskim ?
        A może PiS ma w zanadrzu jeszcze inną wunderwaffe ?

• rekontra ciągle nie w tempo atakują 06.07.06, 17:00

• obraza.uczuc.religijnych A tam atakują. 06.07.06, 17:04
          Afera z TAZ jest nakręcana przez pisuar by odwrócic uwagę od skoszarowania 19-
          latków.
    • frank_drebin I maja swieta racje jesli ktos sadzi ze ostatni 06.07.06, 22:12
      wysyp afer i aferek jest przypadkowy chyba za duzo na sloncu w ostatnich dniach
      przebywal.
    • nielubiegazety2 Re: Wrzesień puktem krytycznym? Wg JKM i SM tak 20.09.06, 22:09
      Wg mnie też.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka