Dodaj do ulubionych

grudki na brodzie co rano

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.04, 11:07
Co się dzieje?! Po każdym przebudzeniu obserwuję w tym miejscu wstrętne żółte
punkciki. Reszta twarzy O.K. Jak zapobiegać? Jak leczyć?
Obserwuj wątek
    • Gość: Szo-znam to! Re: grudki na brodzie co rano IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 20.07.04, 11:16
      Ja ma dokladnie to samo! Codziennie rano budze sie z broda usiana malutkimi
      bialymi kropkami jakby tluszczu. Latwo sie tego pozbyc przez wycisniecie ale za
      pare godzin jest dokladnie to samo. Kosmetyczka powiedziala mi ze sa to typowe
      zaskorniki - skora produkuje po prostu co noc tyle sebum i wydziela sie ono w
      tej postaci a biale bo nie zdaza sie zasklepic i pokryc kurzem.
      Z doswiadczenia wiem, ze praktycznie nie ma na to rady - mozna tylko likwidowac
      doraznie. Jak mam ich szczegolnie dosyc to myje codziennie brode zelem z
      mikrogranulkami Clean & Clear, nakladam krem matujacy (tylko na brode bo na
      pozostalej czesci twarzy nie mam tego problemu) a na noc smaruje podsuszajaca
      glinka zielona. Niezle dziala tez maseczka zwezajaca pory Garniera. Czesto
      robie piling bo to na szczescie sie nie roznosi. Pewien czas mylam twarz
      Effaclarem - fatycznie bylo tego jakby mniej. Zima zrobilam sobie serie kwasow
      na twarz i przez pewnien czas byl spokoj. Teraz jak duzo jezdze na rowerze,
      gram w pilke i ogolnie mam duzo wysilku i automatycznie poce sie to i tak nie
      widze sensu z tym walczyc na stale...tylko codziennie rano likwidacja
      mechaniczna :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka