Dodaj do ulubionych

GEO Cystersów - skandaliczna umowa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 19:03
W zasadzie powyższy dokument należałoby skierować do federacji konsumentów,rzecznika praw obywatelskich,związku deweloperów i może jeszcze do paru gazet jako przykład zupełnie wyjątkowego rozumienia przez GEO kodeksu dobrych praktyk deweloperskich - na jaki tak chętnie się powołuje...
16-stronicowy dokument jest prawie w całości zapisem tego do czego GEO nie jest zobowiązane i jakie przwileje posiada.
Natomiast absolutnie nie wynika z niego że te mieszkania kiedykolwiek powstaną...
Są tam rzeczy z którymi pogodzić się musimy (np.stan prawny działek )ale w pozostałych sprawach nie jesteśmy bez szans ale tylko działając jako zorganizowana grupa ( jest nas ok.150 )Apeluję do sąsiadów o znalezienie sposobu dotarcia do jak największej liczby osób a następnie znaleziemie kogoś do negocjacji z deweloperem...
Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • Gość: ZieL Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 08:24
      Jestem za!!!
      • Gość: docent Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 03:55
        popieram!
    • Gość: molu Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.comarch.com 09.06.06, 13:40
      Witam,
      Zwracam sie z prosba do przyszlych mieszkancow "Zlotej Bramy" o wyslanie maila
      na radoslaw.bielinski@pzfd.pl (Polski Zwiazek Firm Deweloperskich) z prosba o
      przyjzenie sie umowie jaka Geo przedstawilo swoim klientom. Jezeli bedzie juz
      kilkanascie maili to PZFD musi zareagowac.
      • Gość: antymol Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.ae.krakow.pl 09.06.06, 15:09
        Ty się Molu wypałuj , nie będziesz tam mieszkał bo jestes zgredem z AE:)
        • Gość: krakowiak Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: 89.124.39.* 09.06.06, 17:45
          POLSKA INTELIGENCJA!!!!!!!!!!!!
      • Gość: anonim Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 23:30
        Słusznie, potrzebna jest pomoc z zewnątrz - sami nie damy rady walczyć z
        oszustwem i cynizmem!
    • Gość: M Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: 87.192.18.* 09.06.06, 20:08
      czy kontaktowales sie z kims w sprawie tej umowy? prawnikiem lub bankiem?
      • Gość: archimedia Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 16:58
        Na razie nie...Ale z tego co się dowiedziałem szansa na zmianę postanowień
        umowy jest prawie żadna (przynajmniej tych istotnych).A niektóre są naprawdę
        niekorzystne i tworzą dodatkowe ryzyko.Niestety GEO bezwzględnie i do końca
        wykorzystuje sytuację co trochę mnie dziwi bo zainteresowanie tą inwestycją
        wyrażnie spadło ostatnio do zera...
        Pozdrawiam
        • Gość: ZieL Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 08:53
          A czy wiadomo coś o wzmiankach wieczystoksięgowych i dlaczego przywołany w
          akcie odpis z KRS jest tak stary? Boję się, że po podpisaniu umowy zapisy w
          księgach wieczystych mogą się zmienić diametralnie.
        • Gość: M Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: 62.77.184.* 14.06.06, 14:07
          ponoc wplynelo odwolanie od ``ostatecznej decyzji`` do (i tu sie moge mylic) do
          sadu i urzedu wojewodzkiego. wiesz cos o tym??
          • Gość: archimedia Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 20:03
            Jeszcze raz przypominam - żadne odwołanie nie przysługuje...Natomiast tak,skargę do WSA złożyli no ale nie wyobrażam sobie by ktoś kto się wcześniej odwoływał nie skorzystał z tego środka.
            12 miało być otwarcie kopert przetargowych - zobaczymy co z tego wyniknie.Zastanawia mnie natomiast co to za teren skoro mają tam robić palowanie - raczej niezwykłe przy 4 kondygnacyjnym budynku...UUfff, same tam niespodzianki!!!
            Sąsiadki i sąsiadów jak zwykle pozdrawiam
            • Gość: ZieL Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.06, 11:36
              Mam pytanie czy ktoś składał wniosek kredytowy z taką umową jaką zaproponował
              nam developer. Proszę o informacje czy tak, jak była (jest) decyzja i w którym
              banku.
              P.S. Skarga została wniesiona, koperty zostały otworzone a niektóre budynki
              mają osiem kondygnacji ponad poziomem gruntu i jedną poniżej. Bardziej martwi
              mnie stropodach.
              • Gość: M Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.wejchert.ie 16.06.06, 14:15
                Ja bede cos wiedziec w przyszlym tygodniu na temat umow i kredytu. Dam znak.
                • Gość: M Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 23.06.06, 00:28
                  hej, czy ktos podpisal juz umowe z GEO?
                  • Gość: archimedia Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 15:34
                    Umowę podpisało już kilkadziesiąt osób...O dziwo, niektórzy decydują się na formę cywilnoprawną...
                    Z tego co wiem niektórzy sąsiedzi trzymają rękę na pulsie w WSA - brawo!
                    Akta od wojewody jeszcze nie wpłynęły - ale ktoś z nas powinien być na każdej rozprawie...
                    Sąsiadki i sąsiadów GORĄCO pozdrawiam
                    • Gość: M Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 26.06.06, 22:29
                      hej, kontaktowalismy sie z bankiem (pkobp), pokazalismy umowe, i bank
                      stwierdzil, ze umowa jest jak najbardziej ok. jedna rzecz, ktora jeszcze
                      sprawdzaja to zapisy w ksiegach wieczystych. mam nadzije, ze za nie dluzej niz
                      dziesiec lat (zleci jak z bicza strzelil) bedziemy sie wprowadzac. czekam na
                      wiesci z WSA (niestety nie mam mozliwosci pojawienia sie na rozprawie).
                      pozdrawiam wszystkich.
                      • Gość: anja_kr Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 13:12
                        kiedy moze byc rozprawa /WSA/? napiszcie cos wiecej w tej sprawie, czy czekacie
                        na rozstrzygniecie zanim podpiszecie umowe przedwstepna?
                        trzeba przyznac ze geo maja dobrych doradcow, zabezpieczaja sie w umowie na
                        rozne strony..
                    • Gość: M Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: 87.192.18.* 29.06.06, 21:40
                      czy wiesz moze jaki harmonogram splat wybieraja klienci geo? teraz pierwsza
                      rata, a kiedy nastepna? jesli nie bedzie postepu prac, to bank nie wyplaci
                      transzy... mysle, ze bardzo prawdopodobne, ze oni nie zaczna budowy w ciagu
                      nastepnych kilku miesiecy. nie maja jeszcze wykonawcy, jak rozumiem, chca robic
                      nowy przetarg...
                      • Gość: archimedia Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 15:54
                        Szczerze ci powiem że zaczynam powoli rozumieć tych co to nam tu wypisują żeśmy chyba wszyscy rozum potracili...
                        Nowy przetarg - powiadasz?
                        Dziecko nawet wie że w każdym następnym będzie coraz trudniej...
                        Okazuje się że nie wystarczy mieć pozwolenie na budowę i prawie 100% mieszkań sprzedanych - oczywiście jak się jest "najstarszyn deweloperem w Krakowie".
                        Tak sobie myślę - że z moją obecną wiedzą na ten temat - musiałbym chyba wypić dużą butelkę Finlandii i jeszcze siedzieć dwie godziny na słońcu żeby jeszcze raz pójść do GEO.
                        Serdecznie wszystkim tę przygodę odradzam...
                        A co do twojego pytania - nie wiem co robią inni ale ja chyba wybiorę wariant 20/80 bo w każdym innym jestem zobowiązany do wniesienia całości do maja 2008 - co może się okazać kompletną bzdurą...
                        A sąsiadki i sąsiadów pozdrawiam
                        • Gość: jarek Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: 213.17.178.* 01.07.06, 20:19
                          archimedio!serdecznie pozdrawiam.jest mi bardzo przykro z powodu twoich
                          problemów ,ale przyznasz i doskonale wiesz z moich wcześniejszych postów,że
                          nigdy w życiu nikomu nawet największemu wrogowi nie poleciłbym tej g.w.i.n.j
                          firemki!dziwię się,że dopiero teraz doszedłeś do tego samego wniosku do którego
                          ja doszedłem /myślę,że po gorszych doświadczeniach/wcześniej.ale cóż,lepiej
                          póżniej niż wcale.myślę też ,a nawet wiem na pewno,że już niedługo ktoś
                          rozliczy dokładnie tych złodzieji.pozdrawiam.j.
    • Gość: jarek Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: 213.17.178.* 11.06.06, 18:54
      przestańcie się nakręcać i podniecać i albo coś zróbcie albo dajcie sobie
      luz !!!pozdrawiam.j.
    • Gość: gość Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.crowley.pl 11.06.06, 19:09
      a może nie podpisywać takiej umowy i po krzyku
      • Gość: sędzia IP: *.crowley.pl - pracownik GEO IP: 64.27.0.* 18.06.06, 14:41
        witaj pracowniku Geo
        mam Cię na oku dłuższy czas,
        skończ proszę z tymi głupimi postami,

ps. na życzenie mogę zamieści linki stanowiące dowód tych słów

pozdrawiam wszystkich fanów!

wasz sędzia - prawda przede wszystkim !
    • Gość: ZieL Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.06, 11:15
      Myślałem, że porozmawiamy o proponowanej przez dewelopera umowie rzeczowo ale
      widzę, że nikomu się nie chce. To nie! Jakcy mieszkańcy taki deweloper.
      • Gość: zyczliwy Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 14:23
        Ludzie opamietajcie sie zyjecie od kilkunastu miesiecy nadzieja, a deweloper
        robi z wami co chce. Cena rosnie, coraz atrakcyjniejsze oferty uciekaja...
        Podziwiam was za upor...
        • Gość: cyklop Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 09:55
          ale dobrze... niech czekają...najlepiej zarabia się na głupocie innych ludzi...

Ave Geo
          • Gość: facyl Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.Red-80-58-205.staticIP.rima-tde.net 26.06.06, 11:38
            a skąd mogłam wiedzieć???
            przecież nie prześwietlisz takiego czy innego przed podpisaniem umowy.
            Geo wydawało się dobrą i sprawdzoną firmą.
            nie sądziłam że to wszystko moze się tak skończyć.
            Pisanie że na głupich ludziach zarabia sie najlepiej jest delikatnie mówiąc nie
            na miejscu. Przeciętny człowiek nie jest wstanie wygrać ze sztabem adwokatów
            jaki ma zasobą firma Geo. Oszuści i to perfidni za których powinna się wziąść
            prokuratura.
    • Gość: ZieL Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 08:52
      Polecam artykuł zamieszczony w dzisiejszym dodatku prawnym Rzeczpospolitej.
      rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060701/prawo/prawo_a_7.html
      • Gość: archimedia Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 21:10
        M miała rację - jest nowy przetarg.
        Już mi się nie chce pisać...
        • Gość: ania Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: 83.238.175.* 10.07.06, 16:55
          Czy jest jeszcze ktos z tych osób kóre miały rezerwację i do dnia dzisiejszego
          nie podpisały umowy?
          • Gość: Marta Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 23:17
            Moi rodzice podpisali umowę, bo myśleli że to poważna firma i chyba już
            wpłacili pierwszą ratę (!!!). Proszę o jakieś namiary na osoby które są w
            podobnej sytuacji bo może działalibyśmy jakoś razem.
            Pozdrawiam;
            Marta
            • Gość: MArta Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.crowley.pl 11.07.06, 10:08
              MArta,

byłam wczoraj w GEo i dowiedziałam się, ze ich pozwolenie na budowę zostało
              zaskarżone do wsa!!!.czyli wbrew temu jak się ogłaszają w prasie - nie jest
              prawomocne i nie maja prawa wbić na cystersów naet łopaty... n
            • Gość: willy Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 12:17
              Ja jestem w sytuacji że mam rezerwację a lada dzień mam wpłacić I ratę. A z
              tego co wiem wiele osób już podpisało umowy bo termin był do 10 lipca. I jestem
              w kropce- co robić??
              • Gość: neo geo Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 13:07
                Wpłać jest czas wakacji , a prezes GEO coś mówił o wyjeżdzie do Meksyku ,
                akurat będzie miał na drinki na plaży:)
                • Gość: xxx Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 20:24
                  myślę, że nie ma się co bać - ZREMB marnuje czas wnosząc kolejne odwołania -
                  nikt do tej pory nie znalazł nawet najmniejszych podstaw do uznania
                  jakichkolwiek argumentów przeciwko inwestycji - jeśli tylko GEO nie da plamy to
                  nic tej inwestycji nie zatrzyma
                  • Gość: xxx Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 20:25
                    nie dajcie się forumowej panice - ci co nie czytają forum są zdrowsi i lepiej
                    śpią... pozdrawiam przyszłych sąsiadów :)
                  • Gość: xyz Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 21:54
                    He He, Geo nic nie zatrzyma. To banda nieudaczników i starców. Ja wkrótce
                    miałem odbierać klucze od mieszkania na Zielonym Stoku, były odwołania i ich
                    uwalili, nie ma budowy i zniknęły ogłoszenia o sprzedaży. Nawet o zwrot kasy
                    musiałem się nieźle wykłócać i sporo poczekać!
                    • Gość: xyg Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 23:01
                      kłamiesz
                      • Gość: ania Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.lastnet.pl 17.07.06, 19:24
                        Witam,
                        Czy ktos z Was uzyskal kredyt na inwestycję na Cystersów biorąc pod uwagę
                        okoliczność, że decyja nie jest prawomocna (podobno jest skarga do WSA)?W jakim
                        banku?
                        pozdrawiam:))
                        • Gość: sawq Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 20:07
                          w Pko mi odrzucili, będe próbował w milenium ale jak na razie grupa Geo jest
                          dla banku "niewiarygodna"! To jest chore. Trzeba było gdzie indziej kupić!
                          • Gość: bankowiec [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 20:17
                            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                          • Gość: ania Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.lastnet.pl 17.07.06, 21:02
                            A czy ktoś zna juz termin rozprawy administracyjnej w sprawie skargi?
                            • Gość: tomek Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 22:02
                              Nie dajcie się ogłupić forumowym mądralom. Ich bawi pisanie takich głupot.
                          • Gość: anka Re: GEO Cystersów - skandaliczna umowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 22:04
                            Ja dostałam kredyt bez problemów. Tylko standardowe procedury i dokumenty. W
                            banku znali tą firmę i wypowiadali się o niej pozytywnie.
    • Gość: ?????????????????? ????????????????????????????????? ????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 23:21
      kto mi wytłumaczy o co w tym chodzi???????????????
      • Gość: renia Re: ????????????????????????????????? ??????????? IP: *.wayxcable.com 23.07.06, 20:23
        jak to co
        generalnie chodzi o to żeby mieć coś od innych samemu nie dając nic i nie
        mówiąc o tym nikomu:)
        moją problem z kasą - słyszałem
        • Gość: xxx Re: ????????????????????????????????? ?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 19:59
          jak już przyjmujesz nick "renia" to pisz słyszałam a nie słyszałem...
          • Gość: donald Re: ????????????????????????????????? ????????? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 07:39
            A jak piszesz "słyszałem-am" to pisz od kogo bo tak tworzą się bajki bez
            pokrycia jak np. kosmici w Klewkach
          • Gość: renia Re: ????????????????????????????????? ????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 09:25
            to nazwisko matołku...
            Nie czepiaj się ludzi tylko pisz na temat albo spadaj!
            ps.xxx- wiedzą wszyscy co znaczy...cw..u
            • Gość: temat na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 16:06
              renia pisz na temat - od kogo słyszałaś
              • Gość: leo Re: na temat IP: 141.39.192.* 28.07.06, 15:08
                Nie wiem od kogo Renia słyszała ale wiem że ja miałem nie lada problem z Tą
                firmą. Kupiłem od nich lokal z garażem na ulicy Wesele. Jak zobaczyłem za jakie
                pierdoły musiałem później dopłacać - już po podpisaniu umowy - to mi się
                wszystkiego odechciało. Działają na zasadzie EasyJat - bilet za 1zł + opłaty
                lotniskowe 150zł... Dokładnie czytajcie umowy - dobra rada!
                • Gość: renia Re: na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 15:21
                  ja pie..dole!!!
                  Renia to nazwisko nie imię. Jestem facetem. Bartłomiej Renia!!!
                  • Gość: zoorroo Re: na temat IP: *.ae.krakow.pl 28.07.06, 15:51
                    niemożliwe że ktoś ma tak poj...ne nazwisko , nie graj w ch..a:)
                    • Gość: reniafer Re: na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:52
                      ale napisz w końcu Renia od kogo słyszałaś - ewidentnie tniesz w ch..a :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka